今日經開尖沙嘴做facial,見到依間位於k11 art mall對面嘅一間小店,店內裝潢幾有特色,於是試一次。滿滿幸福海膽丼($298)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)不得不讚食物份量對得住價錢,海膽足足有五條,用上新鮮加拿大海膽,金黃色外貌吸引,味道相對濃郁,入口軟滑即溶,沒有腥臭味。飯底加入少許醬油,食的時候先夾飯,後加海膽,讓海膽慢慢的溶在口腔與飯粒混合一起,味道真係很驚艷。三文魚籽粒粒晶瑩剔透,大大粒充滿水份,餐廳亦大方給予一兜的份量。因比較鹹香,可以配合吞拿魚骨蓉進食,也是非常好味的!香煎鵝肝雜菌石鍋飯($158)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)在寒冬點少得一煲石鍋飯?十分欣賞鵝肝夠大塊,煎到外脆內軟,金黃色有點微燶十分誘人,油香十分濃郁,入口即溶。菌類十分香口,吸了鵝油後更突顯菇味,飯底亦充滿鵝油的精華,真的十分吸引,大份夾抵食!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~味道樂居酒屋 (河內道) 尖沙咀河內道2號地舖👍出色味道👍地點方便👍環境舒適

滿滿幸福海膽丼($298)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

香煎鵝肝雜菌石鍋飯($158)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
味道樂居酒屋 (河內道) 尖沙咀河內道2號地舖

👍出色味道
👍地點方便
👍環境舒適
  • 滿滿幸福海膽丼
  • 香煎鵝肝雜菌石鍋飯
2024-02-01 171 瀏覽
女員工態度極差午市時段安排入座後,發現可能因為天氣潮濕,餐廳的角落有臭味。要求換座後,一名年老很高的女員工在店內大聲叫囂。不滿我們要求換座,還當面指責年輕的員工不應答應要求換座。態度惡劣,明明有空位,女員工還叫店外的客人等候,說要食就等下先!。全餐廳都聽到!
女員工態度極差

要求換座後,一名年老很高的女員工在店內大聲叫囂。

不滿我們要求換座,還當面指責年輕的員工不應答應要求換座。

喺k11行完街~一出嚟就見到呢間日本餐廳~正好解決"晚飯食乜好"呢個問題🤭🤭入到去已見裝修好有日本風~晚市時間已差不多坐滿食客~快快手用電話QR code落單~食物上菜速度都非常有效率👏🏻👏🏻.大葱特上吞拿魚腩卷 $118放入口會被魚脂感十足嘅吞拿魚腩蓉所感動🥰底下嘅米飯卷物捲有牛油果,青瓜絲,蟹柳~令口感層次更豐富🫰🏻🫰🏻.牛肉壽喜燒 $148小火爐直接上枱~啱哂冬天食暖暖胃啦🤭除咗鋪滿牛肉片之外~更有溫泉玉子,冬菇,豆腐,芋絲,大量娃娃菜~襯上壽喜燒甜甜哋嘅湯底~符合預期味道嘅暖笠笠鍋物🍲.黑松露和牛炒飯 $88以一個可愛天鵝器具盛載住🦢炒飯粒粒分明之餘亦佈滿🐂牛脂香氣~反而黑松露味道可以更突出一啲就更好~不過整體都唔錯~.梅酒 $58🥃梅味突出~清新味道~易入口~.白桃乳酸梳打 $38漸層顏色好有少女感😘飲落清甜唔嗆喉~.✨加一服務費
大葱特上吞拿魚腩卷 $118
牛肉壽喜燒 $148
黑松露和牛炒飯 $88
梅酒 $58
🥃梅味突出~清新味道~易入口~
白桃乳酸梳打 $38
漸層顏色好有少女感😘飲落清甜唔嗆喉~
✨加一服務費

2024-01-23 175 瀏覽
這間位於尖沙咀的日式居酒屋,位置十分方便,鄰近大型商場K11,最適合收工同朋友來晚飯傾偈。餐廳裝修充滿日本懷舊風,環境舒適。.🦑七味唐楊魷魚鬚 $88魷魚鬚新鮮炸起熱辣辣,外皮香脆,入面彈牙,加上七味粉更惹味。.🥟芝士鐵板餃子 $88用鐵板上保持溫度,餃子皮薄,入面餡料滿滿富肉汁,加上芝士更美味。.🐟迷你火炙左口魚邊丼 $108左口魚火炙後多了份香氣,口感爽彈,迷你丼飯份量好適合女生。.🥒明太子醬燒翠玉瓜 $48翠玉瓜新鮮爽脆,配上明太子醬,味道咸香微辣。.♨️牛肉壽喜燒 $148壽喜燒好足料,入面有不少肥牛片,牛味香濃。另外,重有金菇、冬菇、豆腐、洋蔥、紅蘿蔔、香蔥等。

🦑七味唐楊魷魚鬚 $88

🥟芝士鐵板餃子 $88

🐟迷你火炙左口魚邊丼 $108
左口魚火炙後多了份香氣,口感爽彈,迷你丼飯份量好適合女生。

🥒明太子醬燒翠玉瓜 $48
翠玉瓜新鮮爽脆,配上明太子醬,味道咸香微辣。

♨️牛肉壽喜燒 $148
2024-01-22 111 瀏覽
意外驚喜,一入到餐廳,裝修滿滿日本感覺,擺設都日本特色,美味的食物,真是有旅行感覺。日本菜居酒屋非常不錯的魚生飯用上時令刺身,配合用心的刀功,鮮味滿足調,好好吃的白醋香混在新鮮魚生上,交足功課,感覺很棒,回味。魚生用厚切,突顯鮮味的吞拿魚、三文魚、鮮帶子,刺身飯刺身有三文魚,吞拿魚和立魚~新鮮而且又多又厚切,加上醋飯,是鮮味推介,風味濃郁牛柳粒石鍋飯用心之食物,味道滿滿,牛肉味突出。深海池魚王刺身原條刺身能帶出池魚之鮮味油分。層次感都展現出來,配以姜醬油,不錯,鮮味更突出。刺身肉質鮮嫩,魚油甘魚細膩,油脂豐厚,入口質感爽脆散發著朋友歡呼聲,感謝準備最甜蜜的晚上,體驗地道居酒屋感味道樂居酒屋尖沙咀河內道2號地舖 · Ajidouraku, G/ F,2 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui#居酒屋 #日本菜 #刺身 #串燒 #尖沙咀 #居酒屋 #尖沙咀美食 #lck #hk #hkfood #japanesefood #sake

日本菜居酒屋非常不錯的

魚生飯
用上時令刺身,配合用心的刀功,鮮味滿足調,好好吃的白醋香混在新鮮魚生上,交足功課,感覺很棒,回味。魚生用厚切,突顯鮮味的吞拿魚、三文魚、鮮帶子,刺身刺身有三文魚,吞拿魚和立魚~新鮮而且又多又厚切,加上醋飯,是鮮味推介,風味濃郁

牛柳粒石鍋飯
用心之食物,味道滿滿,牛肉味突出。

深海池魚王刺身

散發著朋友歡呼聲,感謝準備最甜蜜的晚上,體驗地道居酒屋感

味道樂居酒屋

2024-01-15 142 瀏覽
日本料理一直都是香港人的摯愛,除了去日本旅遊,在香港本地也能品嚐到一些非常高質的日本料理。今天我們就來到位於尖沙咀的味道樂居酒屋。餐廳的位置非常方便,而且食物的種類很豐富。餐廳的裝潢也很有日式格調,柔和的燈光,日系的裝置,以及舒適的座位,是一間很舒適而且很適合聚會的餐廳!我們二人點了七味塘揚魷魚鬚、日本刺身生蠔兩隻、火炙北海道帆立貝螃蟹卷、迷你火炙左口魚邊丼和清酒煮大蜆。日本生蠔刺身即叫即開的生蠔非常新鮮,而且蠔肉非常飽滿,填滿了整個蠔殼。生蠔配上餐廳特別調製的配料,口感非常豐,味道也有很多層次。但也不會遮掩了生蠔本身的鮮甜味!非常好吃!七味塘揚魷魚鬚魷魚鬚炸得非常之出色,表皮炸得很脆,內裏的魷魚鬚保持嫩滑多汁!再加上味道鮮明的七味粉,令這個菜式非常的惹味可口!火炙北海道帆立貝螃蟹卷這個卷使用的材料很豐富,有新鮮的北海道帆立貝和螃蟹肉。火炙過的帆立貝帶出一種燒香的氣味,十分的可口!再加上鮮甜的蟹肉,令整個卷非常的美味!而且份量也很多,性價比很高,值得推介!迷你火炙左口魚邊丼火炙過的左口魚邊,油脂的香味更加突出,而且左口魚邊鋪滿整個丼飯,非常的豐富!喜歡吃左口魚邊的一定要試一試!清酒煮大

日本生蠔刺身

七味塘揚魷魚鬚

火炙北海道帆立貝螃蟹卷

迷你火炙左口魚邊丼

清酒煮大蜆
每一粒大蜆都很飽滿,而且沒有沙。用清酒煮過後,還有清酒的香味,兩者之間非常之配搭。喜愛清酒以及海鮮的朋友,可以試一試!
2024-01-11 118 瀏覽
超近地鐵站既居酒屋🍻長沙灣都有分店🤩放工Chill下,麻雀雖小🀄️五臟俱全,刺身,壽司,熱食,串燒都有,仲有好得意既碗碟😚醬油牛蒡漬 $42,呢到整既牛蒡係無渣,所以我食好多😋香炸日本池魚仔 $58,勁脆又好味😋大特上呑拿魚腩 $118,打卡一流鹽燒雞翼 $48,味道岩岩好😋鹽燒雞軟骨 $48,可以encore,2串係唔夠煙肉荔枝券 $68,甜甜地nice😋煙肉櫻花蝦炒飯 $88,拍得住出面食鐵板燒既炒飯
超近地鐵站既居酒屋🍻長沙灣都有分店🤩
放工Chill下,麻雀雖小🀄️五臟俱全,刺身壽司,熱食,串燒都有,仲有好得意既碗碟😚
醬油牛蒡漬 $42,呢到整既牛蒡係無渣,所以我食好多😋
香炸日本池魚仔 $58,勁脆又好味😋
大特上呑拿魚腩 $118,打卡一流
鹽燒雞翼 $48,味道岩岩好😋
鹽燒雞軟骨 $48,可以encore,2串係唔夠
煙肉荔枝券 $68,甜甜地nice😋
煙肉櫻花蝦炒飯 $88,拍得住出面食鐵板燒既炒飯

尖東站一出黎就見到呢間居酒屋🍶佢地沿用木檯木凳 牆上貼滿日式風格嘅poster/玩具裝飾 好有日本感覺🤪食物質素大致上都可以😌𝗠𝗲𝗻𝘂🍴✿ 日本生蠔刺身(3隻) 🦪 $128超級大隻 成個掌心咁大隻😱 好肥美🤤 不過嫌唔夠海水味🤣✿ 黑松露雙色魚生卷 $118黑松露味夠出 魚生片夠新鮮肥美✨✿ 明太子醬燒玉子串 $58覺得呢個最好食🤭鹹甜鹹甜🤤✿ 大蔥厚切日本煙豚腩 $88呢個不太推薦 食落係煙肉咁 而且份量唔多🙈✿ 鹽燒雞軟骨 $48呢個正常發揮👌🏻✿ 黑蒜豬軟骨烏冬 $118烏冬都唔錯 個湯好濃郁 烏冬彈牙 豬軟骨都好入味🤤✿ 七味唐揚魷魚鬚 $88魷魚鬚唔會過熟唔會難咬 炸粉厚度適中 不過可以炸得再脆d就好喇~𝗕𝗲𝘃𝗲𝗿𝗮𝗴𝗲🍸✿ 麒麟生啤300ml🍺 $58✿ 白桃燒酎梳打🍑 $58
尖東站一出黎就見到呢間居酒屋🍶

✿ 七味唐揚魷魚鬚 $88

𝗕𝗲𝘃𝗲𝗿𝗮𝗴𝗲🍸
✿ 麒麟生啤300ml🍺 $58

✿ 白桃燒酎梳打🍑 $58
🐟銀鱈魚西京燒-銀鱈魚烤的外脆里嫩,再點上美乃滋一起吃,奶香味十足!!🐂炭燒岩鹽美國封門柳牛肉-端上來的時候還在冒煙,熟度掌握的很好,裡面還是嫩嫩的,不過有點可惜本身的肉質是偏硬的牛肉粒,所以外皮比裡面熟一點就會有點難咬。🐔鹽燒雞軟骨-沒有過多的調味,鹽味很突出再微微擠上幾滴檸檬汁,很爽口。🎣大蔥特上吞拿魚腩卷- 吞拿魚腩很新鮮,沒想到壽司卷裡面還有包著青瓜和牛油果,整體吃起來很清爽的口感。🍣三文魚腩火炙壽司-三文魚腩還算挺厚切的,炙燒到半生熟,入口軟嫩即化~🥗火炙左口魚邊野菜沙律-很開胃的一道沙拉,給的份量很大,左口魚的油脂特別豐富,沙律拌著日式柚子醋很清爽開胃

• 大葱特上吞拿鱼腩卷
2023-12-10 207 瀏覽
幫襯左幾次,平時服務態度都唔叫好,但今日(12月9日)晚餐時段,侍應嘅態度真係令人唔想再幫襯。今日夜晚十點二五分左右入座,侍應係入座時有提到十點半last order,十一點關門。進食中途,當時我地見仲有十五分鐘關門,顧慮到會阻人收工,已經加速進食,望一望旁邊嘅侍應,佢地未到打烊時間,已經企或者坐係一角,目露凶光啤住我地。當時已經心有不悅,如果你想提早關門,就應該提早last order 或者唔好比我地入,點解要咁樣比食客壓力。我地睇住個鐘食,趕到係10點59分食完放低碗筷,我地好有禮貌問其中一位侍應「可唔可以比小半杯水我」,都唔敢話要一杯水,驚飲水飲太耐阻人收工,於是侍應凶神惡煞咁話「冇呀,一早倒曬d水」,而另一個侍應就衝過黎話「十一點你地要走喇喎」。按正常侍應服務,侍應會係打烊前十五分鐘黎提下你,再有質素嘅食店,會係關門前早一個半鐘last order,確保客人有時間食,自己同事又唔會遲放工。難得呢間食店又要張收舖前30分鐘開嘅單,又想個客係收舖前走。大家都想準時收工,但人地準時食完野準備走,有冇必要咁態度? 總括而言,呢間餐廳,食物一般,服務態度惡劣,性價比低,唔會再幫襯。除非你

總括而言,呢間餐廳,食物一般,服務態度惡劣,性價比低,唔會再幫襯。除非你享受比人惡言相向,否則我都唔建議你幫襯。
2023-12-09
2023-12-07 255 瀏覽
😍尖沙咀味道樂居酒屋位於K11商場隔離,坐港鐵非常方便👍最適合同家人朋友黎食飯💗😎🍇巨峰乳酸梳打不會太甜,清新巨峰乳酸口味,有泡幾fresh👍🍊柚子酒酸甜適中,容易入口。🐟味淋魚干燒得香口,好適合送酒💗🍡醬油燒年糕(2 件)煙煙韌韌有醬油香。🍡鹽燒雞軟骨雞軟骨好大粒飽滿,脆卜卜,回味。🍣極上壽司盛盒 (10件)有齊十款,有海膽,三文魚,拖羅,赤身,油甘魚,牡丹蝦,帆立貝等。 最愛拖羅,油脂豐富,用火槍燒過,特別香。🍚黑松露和牛炒飯 (碗)雖然用碗裝,但堆得好高,份量多,炒得非常香,粒粒分明。

🍇巨峰乳酸梳打

不會太甜,清新巨峰乳酸口味,有泡幾fresh👍

🍊柚子酒

酸甜適中,容易入口。

🐟味淋魚干

燒得香口,好適合送酒💗

🍡醬油燒年糕(2 件)

煙煙韌韌有醬油香。

🍡鹽燒雞軟骨

雞軟骨好大粒飽滿,脆卜卜,回味。

🍣極上壽司盛盒 (10件)

🍚黑松露和牛炒飯 (碗)

雖然用碗裝,但堆得好高,份量多,炒得非常香,粒粒分明。

2023-11-30
2023-12-07 204 瀏覽
經常經過「味道樂居酒屋」,位置非常方便,今日終於一試,食物非常美味,十分值得推薦😋👍🏻香煎鵝肝雜菌石鍋飯 ($158)🪿🪿鵝肝是一種豪華的食材,具有豐富的奶油口感和獨特的風味。香煎的鵝肝帶有微焦的外皮,內部鬆軟濕潤。搭配雜菌石鍋飯,增添了菜餚的豐富度和口感,是豪華而美味的選擇。赤身刺身 (3片) ($88)🐟🐟赤身魚肉通常呈現深紅色,質地較為緊實,口感鮮嫩,具原汁原味的海鮮風味。如果您是刺身愛好者,這道赤身刺身絕對會令您滿意。油甘魚刺身 (3片) ($88)🐠🐠使用新鮮油甘魚片,油甘魚肉質較為脆嫩,帶有豐富的油脂,口感濃郁,提供豐富的魚油風味和口感上的滿足感。三文魚腩刺身 (3片) ($68)🐟🐠三文魚腩肉質豐腴,帶有一定的油脂,口感鮮嫩,提供柔軟的口感和濃郁的三文魚風味。香炸一口芝士($52)🧀🧀外層帶有香脆的口感,而內部則是熔化的芝士,這種搭配可以帶來豐富的口感和奶酪的濃郁味道,非常適合作為前菜。巨峰乳酸梳打 ($38)🍹🍹帶有微酸味,能提供一種清新的口感,並在口中留下柔和的果香。味道樂居酒屋 (河內道)地址: 尖沙咀河內道2號地舖

香煎鵝肝雜菌石鍋飯 ($158)🪿🪿

赤身刺身 (3片) ($88)🐟🐟

油甘魚刺身 (3片) ($88)🐠🐠

三文魚腩刺身 (3片) ($68)🐟🐠

香炸一口芝士($52)🧀🧀

巨峰乳酸梳打 ($38)🍹🍹
帶有微酸味,能提供一種清新的口感,並在口中留下柔和的果香。

味道樂居酒屋 (河內道)
地址: 尖沙咀河內道2號地舖
2023-12-06 152 瀏覽
呢間居酒屋位於尖沙咀 N2出口一出就到 見到佢有個生日優惠 就同朋友黎慶祝生日啦!生日優惠係二選一 只要當月生日就有架喇 我哋簡左清酒味道屬於容易入口呢道環境唔錯 細細間但唔會噪雜 今次2個人叫左好多野食黑松露帶子剌身沙律配柚子菜 $128⭐️⭐️⭐️帶子有好多隻!配埋沙律菜好鮮甜牛肉壽喜燒 $128⭐️⭐️⭐️正常發揮 中規中矩煙肉荔枝卷 $68⭐️⭐️食第一舊我以為係冇荔枝 完全食唔到甜味 第二舊特登翻開個肉 原來都有小小大概係2隻指甲咁長既薄薄一片荔枝明太子醬燒玉子串 $58⭐️⭐️⭐️⭐️好多明太子係上面 加埋醬汁 好味 咸左小小配酒岩岩好流心芝士燒年糕 $68⭐️⭐️⭐️⭐️芝士加年糕 煙韌程度冇得輸脆炸軟殼蟹反卷 $98⭐️⭐️⭐️足料 味道唔錯
生日優惠係二選一 只要當月生日就有架喇 我哋簡左清酒

芝士加年糕 煙韌程度冇得輸

脆炸軟殼蟹反卷 $98
足料 味道唔錯
2023-12-05 93 瀏覽
今日同朋友到尖沙咀食飯,去到餐廳剛好有位可以入座 。我們叫了三文魚腩刺身、鹽燒厚切特上牛舌、炭燒岩鹽美國封門柳牛肉200g和牛肉壽喜燒 。首先上的是三文魚腩刺身,有三片厚切,味道鮮甜,肉質鮮嫩 。再來是牛肉壽喜燒,壽喜燒味道香濃,甜中帶鹹,牛肉牛味濃郁,入面有娃娃菜、豆腐等,味道淡香 。之後是牛舌,兩串而每串各有三片,厚切味道香,而且有肉汁,口感爽 。最後是封門柳牛肉,以牛肉粒配上炸蒜,肉質鮮嫩多汁,配上炸蒜香口 。整體而言,味道不錯,服務態度良好 。
今日同朋友到尖沙咀食飯,去到餐廳剛好有位可以入座 。

首先上的是三文魚腩刺身,有三片厚切,味道鮮甜,肉質鮮嫩 。

整體而言,味道不錯,服務態度良好 。
2023-11-16
2023-12-04 79 瀏覽
趁住有幾日長假期,唔使湊天天返學🎒,梗係搵人嗒返兩杯🍻啦最鍾意去居酒屋🏮,#味道樂居酒屋 尖沙咀分店響河內道地理位置非常方便,入邊裝修非常有家庭式日本居酒屋嘅風味,而且價格又實惠北海道真蠔🦪😋每一口都散發出海洋的鮮甜,蠔的質地鮮嫩多汁,彷彿在口中綻放出幸福的海洋花朵。香炸一口芝士🧀️🔥芝士的香氣在炸的過程中散發出來,讓人垂涎欲滴。😍迷你三文魚子甜蝦蓉丼飯🍚🐟三文魚子的鹹香與甜蝦蓉的鮮美完美結合,讓我彷彿在口中品味到一場美食的交響樂。💕味醂魚乾🐟味醂的香甜與魚乾的鮮美相互融合,一口魚干一啖sake,真係極之享受😋🐟🌸金紋細鷹純米吟釀🍶清酒色澤清澈,散發出芬芳的香氣。一口品味下去,口中瞬間充滿了酒的香甜和芳醇⚡️
趁住有幾日長假期,唔使湊天天返學🎒,梗係搵人嗒返兩杯🍻啦

北海道真蠔🦪

香炸一口芝士🧀️
🔥芝士的香氣在炸的過程中散發出來,讓人垂涎欲滴。😍

迷你三文魚子甜蝦蓉丼飯🍚

味醂魚乾🐟