2023-12-10 210 瀏覽
幫襯左幾次,平時服務態度都唔叫好,但今日(12月9日)晚餐時段,侍應嘅態度真係令人唔想再幫襯。今日夜晚十點二五分左右入座,侍應係入座時有提到十點半last order,十一點關門。進食中途,當時我地見仲有十五分鐘關門,顧慮到會阻人收工,已經加速進食,望一望旁邊嘅侍應,佢地未到打烊時間,已經企或者坐係一角,目露凶光啤住我地。當時已經心有不悅,如果你想提早關門,就應該提早last order 或者唔好比我地入,點解要咁樣比食客壓力。我地睇住個鐘食,趕到係10點59分食完放低碗筷,我地好有禮貌問其中一位侍應「可唔可以比小半杯水我」,都唔敢話要一杯水,驚飲水飲太耐阻人收工,於是侍應凶神惡煞咁話「冇呀,一早倒曬d水」,而另一個侍應就衝過黎話「十一點你地要走喇喎」。按正常侍應服務,侍應會係打烊前十五分鐘黎提下你,再有質素嘅食店,會係關門前早一個半鐘last order,確保客人有時間食,自己同事又唔會遲放工。難得呢間食店又要張收舖前30分鐘開嘅單,又想個客係收舖前走。大家都想準時收工,但人地準時食完野準備走,有冇必要咁態度? 總括而言,呢間餐廳,食物一般,服務態度惡劣,性價比低,唔會再幫襯。除非你

總括而言,呢間餐廳,食物一般,服務態度惡劣,性價比低,唔會再幫襯。除非你享受比人惡言相向,否則我都唔建議你幫襯。
2023-12-09