2023-01-15 936 瀏覽
同個fd中午約左天水圍見,肚仔餓經過呢間餐廳醫下肚,我鐘意食拉面,就嗌左客麻辣風牛肉湯拉面,正吖~😋個拉面湯底好有牛肉湯味,濃得黎又香又辣,上面辣油都落唔少幾過癮。佢個忌廉熱辣辣上黎架,香香脆脆,忌廉餡都走曬出黎,突登影埋出黎🤪餐廳個七味軟殼蟹反卷真係大滿足,一啖一隻又唔使吐骨,蟹籽都好多,隻蟹啖啖都係肉,我朋友另外嗌多隻燒魷魚都幾入味,待應攞上黎個陣香味四溢,成間餐廳都聞到。基本上我同朋友都係光曬盤,正吖😉
2K
2022-12-06 1232 瀏覽
這間「十勝牛和食料理」是港式日菜,但味道和食材全不馬虎,分分鐘有驚喜 ~我們點了 火炙左口魚裙壽司、吞拿魚腩蓉飯卷、燒三文魚牛油果飯卷、和風烤肉冷麵、大和牛肉鐵板燒 ~食起上來,跟正統的日本菜在味道上確實有差異,但撇除對正統和食的觀念來說,味道上 又頗有驚喜的 ~個人而言 , 最好吃的是 大和牛肉鐵板燒 , 味道甜甜香香又充滿酒味 , 最過癮的就是有一隻火炙過的雞蛋,實在有畫龍點睛之效,這種味道在日本餐廳吃不到的 ~本篇完 ~

本篇完 ~
2022-10-09 734 瀏覽
員工積極的態度十分重要,每位員工服務真係相當出色即使幾忙碌都服務態度好好,食物又好吃,價格極親民,下午茶仲要超級抵食,其實食過幾間分店,幾間分店都係一樣員工好好
2022-09-27 598 瀏覽
十勝牛係天耀都開左好耐樓上幾間轉完又轉佢都仲係呢度而且生意一直都唔錯其實佢D野食大部分都幾好而且價錢唔算貴~本人就比較仲意食佢D卷~佢D卷多數都唔差今次食蟹籽牛油果三文魚反卷幾好食~牛油果唔慳~而且都幾大件~相對地壽司就細件D既4$件 細過爭鮮但質素當然好D不過細細件都好好過薄切大舊飯....黑松露寬面....味道比較清淡~香味都比較淡~下次都係叫番本身meun d野啦XD
十勝牛係天耀都開左好耐
樓上幾間轉完又轉
佢都仲係呢度
而且生意一直都唔錯
其實佢D野食大部分都幾好而且價錢唔算貴~
本人就比較仲意食佢D卷~
佢D卷多數都唔差
今次食蟹籽牛油果三文魚反卷
幾好食~牛油果唔慳~
而且都幾大件~
相對地壽司就細件D既
4$件 細過爭鮮
但質素當然好D
不過細細件都好
好過薄切大舊飯....
黑松露寬面....味道比較清淡~香味都比較淡~
下次都係叫番本身meun d野啦XD
2022-09-26
今日好開心同屋企人去咗天水圍天耀嘅一間日本餐廳,叫十勝牛,呢一間好高質素,食物超級好食😋首先一間餐廳位置於天耀站,需要走一落車行一至2分鐘,就會到呢一間餐廳,真係好方便,而且好熱鬧,位置於天水圍嘅中心點,住天水圍嘅人一定要去呢一間餐廳呀,至於食物方面,我哋叫咗個沙律,個沙律真係超級好食,配合埋個手掌,而且菜好多,所以我覺得好清新好新鮮,仲有好冰凍,所以覺得好好食,而且我哋仲叫咗個冷麵,呢個冷麵個擺盤真係好靚呀,而且廚師都好有心思,佢有好多三文魚,所以我覺得呢一個畫面盤真係好抵食呀,而且我哋仲叫咗個壽司,壽司嘅份量都好好食,全部壽司都好新鮮,即叫即整,所以我覺得呢一間日本嘢真係好有水準呀,只是幾方面都係熱情招呼,我覺得係好有笑容,好專業,全部都會主動底水,解答客人問題,所以我都好鍾意呢間餐廳呀!
今日好開心同屋企人去咗天水圍天耀嘅一間日本餐廳,叫十勝牛,呢一間好高質素,食物超級好食😋首先一間餐廳位置於天耀站,需要走一落車行一至2分鐘,就會到呢一間餐廳,真係好方便,而且好熱鬧,位置於天水圍嘅中心點,住天水圍嘅人一定要去呢一間餐廳呀,至於食物方面,我哋叫咗個沙律,個沙律真係超級好食,配合埋個手掌,而且菜好多,所以我覺得好清新好新鮮,仲有好冰凍,所以覺得好好食,而且我哋仲叫咗個冷麵,呢個冷麵個擺盤真係好靚呀,而且廚師都好有心思,佢有好多三文魚,所以我覺得呢一個畫面盤真係好抵食呀,而且我哋仲叫咗個壽司壽司嘅份量都好好食,全部壽司都好新鮮,即叫即整,所以我覺得呢一間日本嘢真係好有水準呀,只是幾方面都係熱情招呼,我覺得係好有笑容,好專業,全部都會主動底水,解答客人問題,所以我都好鍾意呢間餐廳呀!
2022-08-21 388 瀏覽
附近番工 成日外賣 因為堂食好少有位😂終於有位 寫下食評😊晏就好抵食 食左個九州拉麵餐 會送甜蝦 我第一次食甜蝦的 幾甜喎拉麵舊肉好淋 唔難咬 唔錯 隻蛋都係流心的 最重要既係 佢唔貴 五十蚊食到日本餐 都幾唔錯😆朋友就食左個焗烏冬 有肉鬆 係撈的 望落去好好味 朋友都食哂 😁😁😁😁而家諗起都好肚餓😋😋😋員工就正正常常 冇咩留意 都係食個味道😊地點喺輕鐵站隔離 都幾方便😆😆😆😆😆係平價既 性價高既日本餐廳 推介😁
拉麵舊肉好淋 唔難咬 唔錯 隻蛋都係流心的
最重要既係 佢唔貴 五十蚊食到日本餐 都幾唔錯😆

員工就正正常常 冇咩留意 都係食個味道😊
2022-07-07 684 瀏覽
平民價日本菜😚🇯🇵天水圍嚟講 有間唔貴又好食嘅日本餐廳 真係好難得🥹重點係一啲都唔求其 呢個價錢來講 都算好有質素🌟難怪星期一至日 每次晚市都排晒長龍 唔等吓位都冇得入去食~ (´・Д・)」蟹籽沙律 (大) 💰$40 🦀我每次去都必嗌😋 啖啖青瓜絲都沾滿脆卜卜嘅蟹籽,配埋蛋黃沙律醬 超fresh超開胃!仲要係真係一大盆!四五個人都夠分😍牛油果風沙芝士果鰻魚卷 💰$44 🍣牛油果同鰻魚都係我最愛😜所以見到呢個配搭 諗都唔使諗 即order~ 果然⋯無得輸💕8品剌身盛合 💰$190 ‼️(三文魚、鱆紅魚、油甘魚、吞拿魚、八爪魚、帶子、甘蝦、北寄貝)你冇睇錯 $200都唔使🥹!仲要樣樣新鮮 過下口癮嘅話 唔使特登去食放題 呢度就搞得掂😎大蝦雜錦天婦羅 💰$57 🍤❤️樣樣都有啲 鍾意食炸物嘅朋友唔好錯過🥰墨魚咀唐揚 💰$34 🐙其實呢個真係冇乜特別 好好嚼🤣點埋沙律醬 真係一粒接一粒 好快就清晒成碟~ 呢個都係我每次去都一定會order嘅嘢食😜金龍蝦反卷 💰$41 🍤🍣呢個係我媽媽至愛🤓 其實我唔覺得有咩特別佢話就係鍾意啲蝦炸過 夾落飯入面好過癮😂喜歡都可以試吓嘅~ 雖然唔特別 但確實係好味嘅😜
平民價日本菜😚🇯🇵

墨魚咀唐揚 💰$34 🐙

金龍蝦反卷 💰$41 🍤🍣

日式咖喱牛蛋包飯 💰$48 🐮
真係當快餐食都掋到爛🌝

*餐廳會不停咁播 [沉默是金]純音樂,
每次食完飯我都會被洗腦🤣!
2022-06-25 397 瀏覽
唔知點解每次去天水圍都特別有興致食早餐而每次經過十勝牛都有人等緊位舖位都唔細 可以坐到五六十人而出面都仲有人等位 總有佢既突圍之處早餐選擇多而家每樣都唔過$35係出面巳經好少見配個火腿通又話要加$5加個凍飲又要加$3-5今次一行五人叫左四份早餐share無最低消費 每份都大大份五個人食四個餐都好夠食今次叫左兩份早餐set1️⃣半份牛油厚多士配炒蛋 吉列豬扒豬骨湯火腿通凍檸茶+$2 Total $342️⃣半份西多士配炒蛋 鴨胸豬骨湯火腿通凍奶茶+$2Total $343️⃣麻辣雞扒地獄湯拉麵配熱奶茶$324️⃣豬軟骨湯拉麵配凍鴛鴦+$2Total :$34味道整體不錯但拉麵等得耐d份量好足CP值高
唔知點解每次去天水圍都特別有興致食早餐

但拉麵等得耐d
份量好足
CP值高
2022-04-27 547 瀏覽
平民化日本餐廳,埋單每位三百多元,不知價格如何定義平民。另外,食物質素及服務都平民化,和牛的牛肉只是普通牛肉,沒有任何特別,牛舌雞腎更韌,最不能接受是此份赤蝦刺身,肉質霉還有輕微變味,其他食物也只是一般般。
平民化日本餐廳,埋單每位三百多元,不知價格如何定義平民。
2022-01-02 812 瀏覽
十勝和牛食料理 (天水圍)元旦日同朋友喺天水圍搵咗間平價日本菜食。之前行過見到種類繁多,價錢又親民,所以趁呢幾日大家都放假就過嚟試下🥰.🔸牛肉湯烏冬(超人氣) $41個湯頭係偏甜嘅日本醬油味,烏冬則是一般有少少彈牙嘅口感。但令人有驚喜嘅係,肥牛嘅份量係出奇嘅多,加上肉質唔會好韌。另外,波菜嘅份量毫不吝嗇,落好落滿,重點係唔會好多渣👍🏻👍🏻。.p.s 均衡營養,對病人嚟講(除粥以外),係一個唔錯嘅選擇🥲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5..🔸燒石鍋鰻魚飯 $54講起鰻魚,當然唔少得甜甜地嘅鰻魚汁。鰻魚冇腥味,除此之外,都係普通嘅炒飯。飯嘅口感軟硬適中,味道適中,配上甜甜地鰻魚就平衡到兩者嘅味道~👍🏻👍🏻👍🏻/5..🔺cp值高,可能我地點咗比較安全嘅熟食🤭🔺另外有加一服務費喔~
十勝和牛食料理 (天水圍)
🔸牛肉湯烏冬(超人氣) $41
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
🔸燒石鍋鰻魚飯 $54
👍🏻👍🏻👍🏻/5
🔺cp值高,可能我地點咗比較安全嘅熟食🤭
🔺另外有加一服務費喔~

2022-01-01
2021-11-17 711 瀏覽
回憶啊➿回憶啊💕🕰天水圍黎講 都無邊幾間日式餐廳 十勝牛算不錯吧😆平日有食佢哋既卷物 我都覺得幾好味 但今次媽媽驚我眼闊肚窄就無嗌到啦 下次再分享😉🦑石窩麻辣海鮮手打烏冬 $50中學時期食到依家 味道同配料仍然一樣的 超利害🤔!海鮮豐富 有青口•蝦🦐•帆立貝 •兩種蟹柳 $50食到咁多海鮮 無野挑剔吧 加上因為係石窩既關係 成碗烏冬係可以一直keep住熱辣辣😳麻辣湯底好夠味 而且真係好辣〰️🌶烏冬食落都彈牙〰️🦀七味炸軟殼蟹 $39必點小食 炸軟殼蟹其實好難唔好食😛加上我對軟殼蟹真係情有獨鍾 只要meun有 我就會叫🥰〰️💕加上呢個軟殼蟹有灑上七味粉 食落就會再香啲啦😙🥬日式炒雜菜 $34媽媽叫的〰️沒有什麼評語 就係炒雜菜

🦑石窩麻辣海鮮手打烏冬 $50

🦀七味炸軟殼蟹 $39

🥬日式炒雜菜 $34
媽媽叫的〰️沒有什麼評語 就係炒雜菜
2021-10-30 556 瀏覽
壽司每隻叫,份量比較少。赤貝 @$7 大小唔一致,一片中碼,一片小碼。食落都有赤貝本身嘅鮮味同爽口,都算新鮮。三文魚 @$5 都叫新鮮,但係三文魚太薄身,應該叫做薄切三文魚。火炙三文魚$8 ,因為個人較喜歡吃原味,所以加沙律醬嘅時候,我要將啲沙律醬撥開左,先至擺入口。加咗黑椒,味道都不錯。甘蝦 @$7,係大隻啲嘅甜蝦,大約有一隻女士嘅手指尾咁大,搣開個蝦頭,入面都有少少蝦膏,蝦膏味都算甘香。壽司飯方面落唔夠醋,飯粒又有啲硬。但每件都係幾蚊,仲想點呀!CP值都算高。配合萬聖節,都擺有不少萬聖節的裝飾,但背景音樂是獅子山下,體驗fusion 一新境界。😂🤣
壽司每隻叫,份量比較少。

甘蝦

壽司飯方面落唔夠醋,飯粒又有啲硬。

但每件都係幾蚊,仲想點呀!CP值都算高。

2021-10-30 161 瀏覽
壽司每隻叫,份量比較少。赤貝 @$7 大小唔一致,一片中碼,一片小碼。食落都有赤貝本身嘅鮮味同爽口,都算新鮮。三文魚 @$5 都叫新鮮,但係三文魚太薄身,應該叫做薄切三文魚。火炙三文魚$8 ,因為個人較喜歡吃原味,所以加沙律醬嘅時候,我要將啲沙律醬撥開左,先至擺入口。加咗黑椒,味道都不錯。甘蝦 @$7,係大隻啲嘅甜蝦,大約有一一隻女士嘅手指尾咁大,搣開個蝦頭,入面都有少少蝦膏,蝦膏味都算甘香。壽司飯方面落唔夠醋,飯粒又有啲硬。食日本壽司每件都係幾蚊,仲想點呀!CP值都算高。萬聖節🎃裝飾,播放緊懷舊的「獅子山下」音樂,真係Fusion!😂🤣😂😅
壽司每隻叫,份量比較少。

甘蝦

壽司飯方面落唔夠醋,飯粒又有啲硬。

食日本壽司每件都係幾蚊,仲想點呀!CP值都算高。
2021-09-19 797 瀏覽
放假訓到下午咪係附近睇下有咩食。就見到十勝牛和食料理睇下個餐牌價錢好平民 又唔洗加一咁就點左兩個餐黎食下和風牛肉拉麵($35)牛肉係好夠味唔會好(鞋)不過個人覺得另上會比較好 因為一邊食個湯底會沖走牛肉上既汁 咁食食下牛肉之後得返牛肉既味黃金厚多士配七味薯角($27)簡簡單單姐係西多士 我覺得飛左邊先拎去整西多士會比較好 因為已經炸再加上個邊就會比較硬 不過咁既價錢 已經好好了總結黎講屋村食堂咁既價錢已經遠比連鎖店已經更實惠
放假訓到下午咪係附近睇下有咩食。就見到十勝牛和食料理

睇下個餐牌價錢好平民 又唔洗加一
咁就點左兩個餐黎食下

和風牛肉拉麵($35)
牛肉係好夠味唔會好(鞋)

黃金厚多士配七味薯角($27)

總結黎講屋村食堂咁既價錢已經遠比連鎖店已經更實惠

2021-09-19 449 瀏覽
假日就緊係要瞓晏啲,最好就訓到自然醒先落街醫肚又可以食到下午茶,價錢又平D逛下屋邨商場睇下有咩好食先,平時食下午茶都係大家樂大快活呢D連鎖餐廳,行過十勝牛餐廳,門口有大餐牌假日下午茶精選,價錢親民,唔洗加一見到餐廳闊落,坐得一定舒服過大快活,決定入去試一試叫左黃金厚多士加七味薯角,餐飲熱菊花蜜(27蚊),熱飲同菊花蜜唔洗加錢,凍飲加2蚊多士成寸厚入面仲有層花生醬炸得幾好,唔會過左火位加5蚊配左個火腿通粉💪🏻呢度下午茶真係抵食夾大件👍🏻讚
假日就緊係要瞓晏啲,最好就訓到自然醒先落街醫肚
又可以食到下午茶,價錢又平D

假日下午茶精選,價錢親民,唔洗加一
見到餐廳闊落,坐得一定舒服過大快活,決定入去試一試

多士成寸厚
入面仲有層花生醬

炸得幾好,唔會過左火位

加5蚊配左個火腿通粉💪🏻
呢度下午茶真係抵食夾大件👍🏻讚