餐廳: U IZAKAYA
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
最近早收工同男朋友出咗去覓食🤣想靜靜地食吓嘢傾吓偈 真係好推薦呢間西日料理 佢哋主打各款日式菜式、串燒、刺身、酒水等 價錢喺銅鑼灣嚟講算中規中矩 不過佢哋嘅串燒Menu都好抵食性價比高🙌🏻餐廳環境典雅別緻 座位闊落乾淨 有戶外同室內用餐區 夜晚過去chill吓都係一個唔錯嘅選擇❣️💓香煎新鮮本地去骨春雞伴薯炒雜菜呢一款即叫即整 大約需時20分鐘👍🏻燒春雞嫩滑唔鞋 外皮香脆 肉質啖啖肉 新鮮又好食🙌🏻💓三文魚籽海膽杯餐廳招牌作品之一 一上檯就感覺極度澎湃又吸引 海膽堆到小山再被三文魚籽包圍住 濃郁鮮味既海膽配上啵脆三文魚籽 配埋醋飯一齊食 口感好豐富‼️💓三文魚手卷 💓黑松露帶子手卷💓蔥油甘魚蓉手卷手卷性價比好高 大約$16-$20一卷 新鮮好食 三文魚肥美無比 黑松露帶子飽滿鮮甜 一路食手卷一路飲番杯酒就啱啱好🔥💓雞軟骨 💓雞皮 💓雞肝 💓紫蘇雞皮蝦卷 💓雞翼 💓雞頸肉💓多春魚(2條)💓松露薯條💓蒜香橫隔肌 💓蜜糖芥辣羊西冷串燒價錢大概$10至$30不等😍款式選擇多 性價比好高 叫多幾款都唔心痛 即叫即燒🔥燒得香口唔乾 個人覺得雞皮蝦卷同雞翼真係無敵💯嫩滑多肉汁 雞頸肉爽口嫩滑 宵夜過嚟c

💓香煎新鮮本地去骨春雞伴薯炒雜菜

💓三文魚籽海膽杯

💓三文魚手卷 💓黑松露帶子手卷
💓蔥油甘魚蓉手卷

💓雞軟骨 💓雞皮 💓雞肝 💓紫蘇雞皮蝦卷
💓雞翼 💓雞頸肉💓多春魚(2條)💓松露薯條
💓蒜香橫隔肌 💓蜜糖芥辣羊西冷
串燒價錢大概$10至$30不等😍款式選擇多 性價比好高 叫多幾款都唔心痛 即叫即燒🔥燒得香口唔乾 個人覺得雞皮蝦卷同雞翼真係無敵💯嫩滑多肉汁 雞頸肉爽口嫩滑 宵夜過嚟chill住食都無問題🤣

💓柚子乳酸梳打 💓荔枝乳酸梳打
飲品選擇多 有酒、乳酸梳打等 味道香甜 解膩首選
2024-02-28
紀念日
2024-04-01 43 瀏覽
地點係銅鑼灣,時代廣場後面,地鐵站行過去都唔算太遠環境格局都唔錯,有個露台,出面個境都幾開揚 。有串燒不過抽風系統唔錯,冇咩油煙味不過缺點係出面有人食煙會吹返入間餐廳入面 。食物都算ok, 串燒都抵玩,反而意粉同扒相對就一般同偏貴 。壽司都幾新鮮如果鐘意飲酒,都幾多酒可選服務方面一般 ,唔知係唔係好難請人,服務員不多,叫野食上菜都比較慢兩小時環交檯,如果一大班朋友吹下水食下野都幾趕,不過場地都唔錯,可以傾到偈。
地點係銅鑼灣,時代廣場後面,地鐵站行過去都唔算太遠
環境格局都唔錯,有個露台,出面個境都幾開揚 。
有串燒不過抽風系統唔錯,冇咩油煙味
不過缺點係出面有人食煙會吹返入間餐廳入面 。
如果鐘意飲酒,都幾多酒可選
  • 前菜
2024-03-07 96 瀏覽
網上見到$10 2串 即刻book左枱😆分3個價錢 $10/2串、$20/2串、$30/2串真係算好抵食!! 本身無咩期望 純粹搵個地方同朋友聚下 surprise 既係每串都係正常size 唔係細細粒肉 味道都ok 大家食得好爽 最正係手卷都一樣咁平 $16-$20左右@1 完全唔馬虎 抵食抵食!!!Menu仲有好多正價野食 但就偏貴 我地嗌左3-4個正價野食 壽司好高質 魚生真係靚料 熟食都好好食 食食下變左人均$500左右🤣🤣
網上見到$10 2串 即刻book左枱😆

分3個價錢 $10/2串、$20/2串、$30/2串

食食下變左人均$500左右🤣🤣

2024-02-17 288 瀏覽
其實都係睇食評book咗呢間餐廳,上到嚟餐廳成個格調唔錯,仲有啲期待;呢間係餐廳會籍嘅餐廳,仲即刻做埋會員。坐低佢會俾「沙律」你,唔要要同佢講一開始先叫左6樣野:6隻生蠔、海膽豆腐、海膽茶碗蒸、馬賽魚湯、雞腎串燒同豚肉秋葵卷。先講生蠔,叫左法國同美國嘅,老老實實賣$348蚊嚟講質素個人覺得中規中矩,偏貴。鍾意食生蠔應該會失望之後係豆腐,成餐裏邊叫做最好食,豆腐上面配海膽係唔錯嘅接着講嘅item就真係好一般啦…….雞腎串燒應該係我食過最難食嘅,冇調味可言豚肉海膽卷都燒得好乾,如果你呢間嘢建議唔好食串燒了海膽茶碗蒸純粹係海膽、三文魚子配蒸蛋,茶碗蒸係冇任何配料,海膽純粹加上去,成個感覺好分離… 然後係等咗半個鐘嘅馬賽魚湯,其實係龍蝦湯嚟🥲味道都偏咸成餐賣單$891,呢個價位對唔住唔合格,最重要其實未食飽,不過已經唔敢再叫啦。佢嘅服務亦都好一般,要叫餐啊,叫人加水都好難叫到人,大家睇路🥲
一開始先叫左6樣野:
之後係豆腐,成餐裏邊叫做最好食,豆腐上面配海膽係唔錯嘅
接着講嘅item就真係好一般啦…….
雞腎串燒應該係我食過最難食嘅,冇調味可言
豚肉海膽卷都燒得好乾,如果你呢間嘢建議唔好食串燒了
然後係等咗半個鐘嘅馬賽魚湯,其實係龍蝦湯嚟🥲味道都偏咸

2024-02-17
2024-02-08 238 瀏覽
餐廳:U IZAKAYA地點:銅鑼灣耀華街菜式:日式居酒屋蒜香羊西冷 $30 另加一羊肉都淋,不過羊味唔重,面頭好多蒜蓉同葱花。可以啦。炸芝士年糕 $30 另加一炸芝士年糕一客兩件,外皮少脆,入面都有芝士流心,反而個沙律醬就唔太夾。前菜 $38 另加一前菜係青瓜條,紅蘿蔔條同蘋果條,伴有醍魚dip。個dip味道可以。三個人比兩份你。入座後只可以坐兩個鐘,服務員會提你交枱。呢度都有百幾蚊既意粉,就會飽肚d。
餐廳:U IZAKAYA

地點:銅鑼灣耀華街
菜式:日式居酒屋

蒜香羊西冷 $30 另加一
蒜香羊西冷

羊肉都淋,不過羊味唔重,面頭好多蒜蓉同葱花。可以啦。
炸芝士年糕

炸芝士年糕 $30 另加一
前菜

前菜 $38 另加一
2024-02-08
2024-02-08 131 瀏覽
聽聞U IZAKAYA 非常出色,於是跟閨蜜到來一試,果然很有驚喜,這裏是一間很出色的西日料理居酒屋😍😍首先,讓我們談談這款酒,鏡山千秋龍脈生原酒純米大吟釀。這款酒的酒精含量達到了14%,散發著茉莉花的芬芳。一品嚐,酒香撲鼻,充滿了清新而迷人的香氣。它的口感濃郁而柔和,讓人感受到了酒的層次和細膩度。這款酒絕對是一款令人陶醉的佳釀。接著,我們來品嚐這一系列的美味佳餚。首先是多春魚,鮮嫩的魚肉搭配上酒的香氣,帶來了一種美妙的口感。接下來是Wasabi雞肉,辛辣的Wasabi和嫩滑的雞肉相互交融,帶來了一種獨特的風味體驗。雞軟骨和雞肝都保持著濃郁的雞肉風味,口感酥脆,給人一種難以忘懷的享受。豚肉大蔥卷和蒜香橫隔肌是充滿肉汁和香氣的美味之選。豚肉的鮮嫩和大蔥的清甜相得益彰,讓人愛不釋手。蒜香橫隔肌則帶來了一種獨特的蒜香味,與酒的香氣相得益彰,令人垂涎欲滴。另外,蜜糖芥辣橫隔肌和Wasabi半西冷也值得一提,它們帶來了不同的辛辣口感,給整個餐點增添了一份刺激的風味。蒜蓉牛油燒生蠔是一道非常特別的海鮮菜品,蠔肉鮮嫩多汁,搭配上蒜蓉牛油的香氣和味道,讓人驚艷。三文魚手卷、蟹籽沙律手卷、黑松露帶子手卷
蒜蓉牛油燒生蠔是一道非常特別的海鮮菜品,蠔肉鮮嫩多汁,搭配上蒜蓉牛油的香氣和味道,讓人驚艷。三文魚手卷、蟹籽沙律手卷、黑松露帶子手卷和蔥油甘魚蓉手卷都是非常精緻和美味的選擇。每一口手卷都充滿了海鮮的鮮味和手卷的獨特風味,絕對是一種美食的享受。
最後,蒜香意粉作為一道主食,它的意粉滑嫩,蒜香四溢,令人回味無窮。這道意粉的口感絕對能夠滿足任何美食愛好者的味蕾,是一道不容錯過的美食。
U IZAKAYA (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓
2024-02-07 115 瀏覽
U IZAKAYA (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓鏡山 千秋龍脈生原酒純米大吟釀,酒精濃度有14%就讓人感覺就像置身於飄逸的茉莉花芬芳之中。配搭著這款醇厚的生原酒,我品嚐了一系列的美味佳餚。串燒多春魚,鮮嫩的魚肉搭配上酒的香氣,讓人感受到了深深的滿足感。接著是Wasabi雞肉,口感豐富,辛辣的Wasabi和嫩滑的雞肉交織在一起,簡直是絕配。雞軟骨和雞肝,它們都帶有濃郁的雞肉風味,口感酥脆,絕對是下酒菜的首選。豚肉大蔥卷和蒜香橫隔肌則帶來了豐富的肉汁和香氣,令人垂涎欲滴。三文魚手卷、蟹籽沙拉手卷、黑松露帶子手卷和蔥油甘魚蓉手卷。每一口都充滿了海鮮的鮮味和手卷的獨特風味,簡直是美食愛好者的夢幻組合。蒜香意粉。意粉入口滑嫩,蒜香四溢,帶來了一種深深的滿足感,讓人回味無窮。
U IZAKAYA (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓

2024-02-02 118 瀏覽
U IZAKAYA apctang和朋友相約午餐於銅鑼灣,他介紹U IZAKAYA日式餐廳,這間日式餐廳除了基本的魚生壽司外,還有不同的日式西餐;今次我就選食了他們的手工pizza套餐;這個午餐除了特選手工pizza外,還有薯條和南瓜湯,更加奉上沙律!整體來說食品水準高,而環境亦都優雅,服務水平亦都十分出色;在這餐廳午餐,令人有一種十分舒服的感覺,作為繁忙都市工作的上班一族,在此和朋友或商務夥伴午餐,可帶給你一種清新的感覺,如果在他們那闊大的露台上午餐更加有一種置身於海外的感覺!
U IZAKAYA apctang
用餐優惠
信用卡優惠
  • 馬賽魚湯
  • 海膽雪糕
2024-02-01 83 瀏覽
今晚同朋友慶祝last day😆揀左呢間以海膽為主題嘅日式餐廳嚟慶祝😋餐廳空間感十足,座位闊落,梳化位背後放滿酒樽🤎燈光唔會太暗亦唔會太光,幾好feel,仲有露台,可以出去吹吹風傾下計都幾chill🥂▫️前菜:蔬菜棒配鯷魚醬 $38 🥕🥒鯷魚醬係餐廳自家製嘅,用上多春魚,沙甸魚,牛奶同蒜蓉混合而成,味道鹹香,配合埋清爽嘅沙葛、蘿蔔同青瓜條點嚟食,幾開胃▫️生蠔 $78/隻 🦪今次揀左兩款生蠔,西班牙銀堡爽口鮮甜,蠔身亦厚,較重海水鮮味,加拿大Gailiano則相對creamy,同樣鮮甜,餐廳仲會插枝國旗仔俾你知食緊邊款,唔怕撈亂,好貼心🤍▫️日本海膽味噌甲羅燒 $328🦀餐廳招牌菜之一,滿滿既蟹膏,海膽同三文魚籽非常吸引,蟹膏濃香,海膽鮮甜,三文魚籽粒粒飽滿,鋪滿香脆嘅麵包,一啖放入口,好滿足!▫️蒜蓉牛油燒生蠔 $36/隻🦪雖然用上蒜蓉牛油,但一啖咬落去,仍然食到生蠔本身嘅鮮甜,唔會被蒜蓉蓋過曬,味道恰到好處👍▫️手卷 $16-20/件 🍣今次揀左4款,蟹籽沙律手卷 爽口開胃、三文魚手卷肉厚鮮甜、黑松露帶子手卷 爽甜嘅帶子配上濃濃嘅黑松露 亦出奇哋夾、蔥油甘魚蓉手卷,吞拿魚蓉食得多,甘魚蓉比較

▫️前菜:蔬菜棒配鯷魚醬 $38 🥕🥒

▫️生蠔 $78/隻 🦪

▫️日本海膽味噌甲羅燒 $328🦀

▫️蒜蓉牛油燒生蠔 $36/隻🦪

▫️手卷 $16-20/件 🍣
今次揀左4款,蟹籽沙律手卷 爽口開胃、三文魚手卷肉厚鮮甜、黑松露帶子手卷 爽甜嘅帶子配上濃濃嘅黑松露 亦出奇哋夾、蔥油甘魚蓉手卷,吞拿魚蓉食得多,甘魚蓉比較少食,都係特別體驗,不錯啊!

▫️串燒 $10-30/串🍢
喜出望外嘅係,一間位於銅鑼灣旺區嘅餐廳,串燒可以做到咁高性價比👍Special menu $10-30就可以叫到串燒,燒牛柳同雞骨豚肉腸都只係$10 仲要好juicy;豬頸肉食得多,雞頸肉真係未食過🙈原來都幾好味;蜜蜂芥末橫隔肌同蒜香羊西冷燒得岩岩好,唔會過熟,肉味濃好香口,串燒會配番岩味嘅醬汁,絕對不馬虎,即叫即燒,超用心製作!

▫️松露薯條 $20🍟
估唔到份量都幾多,即叫即炸,薯條香脆得嚟又完全唔覺油膩,配上松露醬 好香🤍🤍

▫️Backpink / Earth $88🍹
兩款cocktail都用上Vodka做base,Backpink 加左荔枝、紅梅、乳酸同青檸汁,口感比較清爽,容易入口;Earth 除左菠蘿汁,更加左Gin,酒味相對濃少少🤏酸酸甜甜 簡單清新,兩杯都好好味🥂

用餐優惠
試食活動
  • 日本海膽味噌甲羅燒
  • 蒜蓉牛油燒生蠔
  • Backpink
2024-01-30 77 瀏覽
同frd行銅鑼灣順便試下附近嘅日本餐廳我地首先叫左個lunch set,包左主菜,餐包,沙律同湯餐包同湯都好出色。個包夠熱,外皮又夠脆同埋佢一早已經有蒜味牛油喺入面。餐湯係洋蔥湯,亦都夠晒熱同味道好濃郁主菜我地揀左串燒六款,分別有:羊肉串,豬腩肉加紫蘇葉,牛肉串,雞肉串,肉包筍,筍加木魚串燒配左珍珠飯,所以都好豐富我地另外叫左希臘羊肉串。羊肉夠嫩口之餘又唔羶。值得一提係佢個酸忌廉加青瓜醬,配合埋真係好清新嚟到日本餐廳梗係要食壽司。我地特登叫左個北海道海膽手卷同火灸帶子海膽手卷。同日本嘅有得揮!海膽好新鮮好甜,帶子都好大舊,正!我地仲叫左份鵝肝多士配無花果醬,個醬又係同件多士好match,成件食落唔會太漏
同frd行銅鑼灣順便試下附近嘅日本餐廳

我地首先叫左個lunch set,包左主菜,餐包,沙律同湯

餐湯係洋蔥湯,亦都夠晒熱同味道好濃郁

主菜我地揀左串燒六款,分別有:
羊肉串,豬腩肉加紫蘇葉,牛肉串,雞肉串,肉包筍,筍加木魚
串燒配左珍珠飯,所以都好豐富

2024-01-29 61 瀏覽
U IZAKAYA 食好西88來到U IZAKAYA銅鑼灣餐廳食午餐,這裏環境十分之幽靜典雅,令人有一種脫離煩擾嘅感覺!最適合完成早上繁忙嘅工作的人,來到這裏享用一個美味嘅午餐;我選配了一個魚生午餐,魚生新鮮美味,擺設也多十分之吸引;食材亦都相當高級如鮮帶子、鮮蝦、吞拿魚拖羅、三文魚等等,更配上特別嘅南瓜湯,這個mix and match令人有一種好清新嘅感覺!原來這個魚生套餐還包括一碗烏冬麵,在天氣寒冷嘅時候食熱騰騰的烏冬,令人胃部回暖這個配搭十分有心思!在這餐廳內進食一邊享用美味嘅午餐,還可以欣賞到週圍銅鑼灣嘅景色;因為當天外面天氣比較冷,沒有坐在露台上進食,否則簡直就有自身外國嘅感覺;而這個美味嘅午餐和優良嘅環境,畀到我一個好大嘅refreshment去都面對下午繁忙嘅工作!
U IZAKAYA 食好西88

沙律

2024-01-15
沙律
2024-01-29 38 瀏覽
U IZAKAYA 位於Zing! 10樓主打西日摩登居酒屋設有戶外露天座位。室內係西日式居酒屋設計,chill得黎亦十分有情調。前菜 ($38)鯷魚醬用沙甸魚同多春魚混製成,配埋青瓜沙葛等蔬菜,咸香惹味,十分開胃。活生蠔刺身 (各$78)試咗兩款生蠔,加拿大Castillo 比較飽滿,食落啖啖肉同有清爽海水味。西班牙銀堡則偏creamy 爽口,兩款我都中意。黑松露帶子手卷 ($20)、蟹籽沙律手卷($16)、蔥油甘魚蓉手卷($20)、三文魚手卷($16)四款手卷都好新鮮,帶子鮮甜,松露味好香;三文魚好厚切,入口肥美。油甘魚蓉肉質鮮嫩,油脂豐富。配埋爽脆海苔一啖擺落口勁滿足。日本海膽味噌甲羅燒 ($328)蟹膏味道濃郁,三文魚籽新鮮鹹香,再加上鮮甜滑嫩既海膽,鋪滿係法包上面一齊食,簡直一流。蒜蓉牛油燒生蠔($18)除咗生蠔,熟蠔同樣出色。蠔肉鮮甜多汁,配上燒過既蒜蓉牛油,油香十足,非常惹味。蜜糖芥辣牛橫隔肌 ($30)、新彊風羊西冷 ($30)、雞骨豚肉腸($10)、燒牛柳 ($10)、雞頸肉 ($20)叫咗幾款串燒,全部都燒得唔錯。最中意係牛橫隔肌,燒得岩岩好,牛味濃,仲保持倒肉質的
前菜 ($38)

活生蠔刺身 (各$78)

日本海膽味噌甲羅燒 ($328)

蒜蓉牛油燒生蠔($18)

叫咗幾款串燒,全部都燒得唔錯。最中意係牛橫隔肌,燒得岩岩好,牛味濃,仲保持倒肉質的鮮嫩,配埋蜜糖芥辣汁香甜可口。另外第一次食雞頸肉,咬落係彈牙有咬口,而非好似軟骨咁。

BackPink ($88)
整杯cocktail都係粉紅色,由Vodka做基調,加上荔枝糖漿、青檸汁、紅梅汁、乳酸同梳打混合,平衡返個酸甜度,飲落果味好豐富。

Earth ($98)
依杯則用上Vodka同Gin 做基調,配上菠蘿汁藍糖水,味道好fresh。
2024-01-25 86 瀏覽
今日黎到銅鑼灣時代廣場附近嘅耀華街 zing 10/f 嘅《U IZAKAYA》,餐廳裝修以深藍加木系為主調,座位都好舒適,餐廳亦設有out door ,感覺都幾chill 🥢蔥吞拿魚腩蓉手卷蓬鬆嘅吞拿魚腩蓉外形見到已經好吸引,蔥爽脆清香,增添左手卷嘅層次感。而吞拿魚腩蓉肥美而且鮮味濃郁,質感鬆軟🥢三文魚籽海膽手卷海膽嘅味道絕對大滿足,鮮甜口感滑溜,滿滿嘅三文魚籽新鮮而飽滿,視覺上已經充滿驚喜,每一粒都帶有鮮味嘅鹹香🥢串燒六款《紫蘇雞腿肉》雞腿肉嫩滑多汁,每一啖都散發著紫蘇香氣《雞肉大蔥》雞肉燒得啱啱好,入口嫩滑,而大蔥香氣伴隨住微微嘅焦香,味道好順口《露筍》露筍新鮮脆嫩,燒烤過後保留住清新嘅蔬菜味,而且仲有露筍香氣同焦香交融《豚肉秋葵卷》 豚肉包住秋葵,豚肉的油脂同秋葵交形成了一種獨特嘅風味外脆內嫩《蜜糖芥辣牛橫隔肌》蜜糖芥辣牛橫隔肌,啲橫隔肌燒得啱啱好,嚼勁十足,而蜜糖芥辣醬汁正正帶點微甜《新彊風羊西冷》羊肉燒得恰到好處,而且調味方面唔會過濃完全保持左羊肉嘅鮮🥢慢煮雞胸卡邦尼大管通粉管通粉嘅外形似意粉似意粉咁細滑,啲管令佢嘅口感更加豐富,最驚喜係慢煮雞胸,口感鮮嫩而軟熟,完全冇平時

🥢蔥吞拿魚腩蓉手卷

🥢三文魚籽海膽手卷

🥢串燒六款
《紫蘇雞腿肉》雞腿肉嫩滑多汁,每一啖都散發著紫蘇香氣

🥢慢煮雞胸卡邦尼大管通粉
管通粉嘅外形似意粉似意粉咁細滑,啲管令佢嘅口感更加豐富,最驚喜係慢煮雞胸,口感鮮嫩而軟熟,完全冇平時雞胸嘅乾柴感

午餐都跟有嘅餐包更加有驚喜,餐包焗過令到口感脆脆,然後就係個醬,入面有香草、蒜、提魚醬,令味道有層次帶有鹹香,餐包嘅口感加味道令到好想encore
2024-01-24 52 瀏覽
近排未得閒飛日本住所以今日黎到U IZAKAYA止下癮先!餐廳係耀華街個到好近時代廣場好方便前菜食左個凱撒沙律開一開胃先沙律上面配咗少少飯素幾特別餐包好熱好脆牛油已經一早撈埋蒜蓉超惹味餐湯係洋蔥湯洋蔥磨到成蓉味道好濃郁希臘羊肉串配酸忌廉加青瓜醬羊肉勁Juicy一咬落去好多肉汁好有羊味但唔係好羶個醬食落好refreshingbalance左羊肉既濃味,好!鵝肝多士配無花果醬好有心思咁中間鋪咗一片蘋果中和咗鵝肝嘅油膩感食多幾舊都唔會太漏今日既重頭戲🍣北海道海膽手卷同火灸帶子海膽手卷呢到嘅海膽真係好新鮮好甜唔會太濕咁一patpat完全無腥味!串燒拼盤飯,分別有:🐑羊肉加芥末醬🐖豬腩肉加紫蘇葉🐂牛肉撒上孜然粉🐓鹽味雞肉🍢肉包筍🍢筍加木魚飯底係珍珠米,粒粒分明彈牙性價比好高,絕對值得一戰既餐廳!
近排未得閒飛日本住
所以今日黎到U IZAKAYA止下癮先!
餐廳係耀華街個到

羊肉勁Juicy
一咬落去好多肉汁
好有羊味但唔係好羶
個醬食落好refreshing
balance左羊肉既濃味,好!

鵝肝多士配無花果醬

北海道海膽手卷同火灸帶子海膽手卷
呢到嘅海膽真係好新鮮好甜
唔會太濕咁一patpat
完全無腥味!

串燒拼盤飯,分別有:
🐑羊肉加芥末醬
🐖豬腩肉加紫蘇葉
🐂牛肉撒上孜然粉
🐓鹽味雞肉
🍢肉包筍
🍢筍加木魚
飯底係珍珠米,粒粒分明彈牙

性價比好高,絕對值得一戰既餐廳!
2024-01-18
位於銅鑼灣的這家日本餐廳以高質海膽為主題· 好特別!這次到訪,雖然沒有點海膽,但其他類型的食物同樣出色!餐廳分indoor 同outdoor 兩個位置,裝潢高檔,適合情侶約會呢!前菜$38自家製的鯷魚醬,多春魚、牛奶 、蘿蔔、青瓜的配搭。fruitbaby motail紅莓汁、菠蘿汁、雪碧、紅糖水,如果唔鍾意飲酒,呢個係一個幾好嘅選擇!好易入口好juicy生蠔拼盤$312各款生蠔🦪各有千秋,法國生蠔海水味濃,好fresh !加拿大生蠔比較飽滿,日本同埋美國生蠔比較甜!醬油漬油甘魚$98鮮嫩的魚肉與香氣十足的醬油相得益彰!味道鮮美,鹹香的醬油為魚肉提鮮呢!西班牙青椒仔$68青椒的口感爽脆,味道鮮美,完全沒辣味,好適作為下酒菜或開胃菜!免治雞肉棒配青醬扁意粉$118味道清新而美味!免治雞肉棒鮮嫩多汁,搭配上青醬的香氣,與扁意粉完美融合在一起!汁燒雞肉串、雞肉串$38汁燒雞肉串和普通雞肉串!雞肉串經過燒烤後口感嫩滑,汁燒雞肉則有濃郁的醬汁風味!

前菜$38
自家製的鯷魚醬,多春魚、牛奶 、蘿蔔、青瓜的配搭。

fruitbaby motail

生蠔拼盤$312