餐廳: U IZAKAYA
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
踏入生日月,當然要食得好😂上次老公同同事喺呢間食過,覺得好食同環境好好,所以決定帶我來食lunch。先講下個環境先,一岀𨋢就已經到餐廳,一入到去感覺好舒服好休閒,而且我最鍾意佢玻璃幕牆全部都係用酒樽做佈置,好有日式感覺👍🏼👍🏼今天叫了set lunch$188同double delight meal$388😍Mocktail (Fruit Body)$68呢杯係有紅莓汁菠蘿汁同雪碧mix,飲落去感覺好清新,又唔會死甜👍🏼馬賽魚海鮮湯呢個海鮮湯真係好味到不得了😋怪唔之得佢哋meal有個獎字😂味道好濃郁,感覺真係用好多材料去熬製,極力推薦👍🏼原條秋刀魚刺身😍開頭老公話好食,我都有啲驚,因為始終未食過秋刀魚刺身,怕會好腥。點知一試難忘,好鮮甜,完全冇腥味,可能因為食材新鮮👍🏼再加上佢哋自家調製嘅醬汁,同刺身好夾。雜菜沙律🥗沙律菜食得出好新鮮,再加上超級好味嘅黑醋醬汁,錦上添花嘅係佢嘅蕃茄乾,酸酸甜甜好好味😋海鮮茶碗蒸+$35海鮮茶碗蒸上邊嘅配料,都經過細心烹調,令到茶碗蒸味道更加豐富。而且茶碗蒸嘅蛋,係好深黃色,已經睇得出味都係好濃郁,好入味👍🏼海鮮蒜香辣意粉意粉份量雖則唔多,但兩個人食啱啱

Mocktail (Fruit Body)$68

馬賽魚海鮮湯

原條秋刀魚刺身😍

雜菜沙律🥗

海鮮茶碗蒸+$35

海鮮蒜香辣意粉
意粉份量雖則唔多,但兩個人食啱啱好,勝在貴精不貴多,因為真係好好食😂意粉,用咗好彈牙嘅意粉條,而且都唔算好辣,配上新鮮嘅蝦同埋帶子,兩個人好快清哂😂

精選串燒六款配白飯
一上菜嘅時候已經覺得好吸引😍賣相好靚,好細心係佢嘅白飯都已經調咗味。串燒方面,每個食材都好新鮮,特別係羊架,唔會有騷味。同埋推介紫蘇葉配豚肉串,味道新奇又好夾👍🏼

總結而言,呢間居酒屋一定會有下次😋👍🏼絕對是高質素之選👍🏼特別要稱讚的是,服務員的服務也很好,每次上菜都會為你介紹菜式👍🏼非常有禮及細心👍🏼
2023-11-06
生日
  • 海膽茶碗蒸
  • 馬賽魚湯
2023-11-07 729 瀏覽
地點朋友食過好正極力推薦,今日專誠去銅鑼灣一試。首先餐廳地點好便利,地鐵站時代廣場一出便是。大約2分鐘路程左右環境餐廳環境舒適和整潔,座位空間闊落,餐前餐具職員已經預備好了,還有細心紙巾也放在枱上。裝修環境都算有格調,窗前有很多酒樽做裝飾,知道還有個露台可出外用餐,不過我今日下午去比較曬無行到出去,如果下次來食晚餐都會出去露台用膳。食品今次我們食個lunch b set,再加點小食。前菜先上是秋刀魚刺身,擺碟裝修好靚,未開始食見到都增加了食慾,首先份量好多,應該都有一條魚份量,魚肉新鮮有口感,平時食秋刀魚刺身會好腥,但係今次食完全冇腥味還保留左魚既鮮味,最驚喜是個汁,酸甜適中,配埋魚食好夾,大家唔會搶到大家嘅味,做開胃菜一流。野菜沙律沙律菜新鮮,黑醋好好味,非常開胃馬賽魚海鮮湯湯非常濃,飲到濃濃既魚油香味,咸度適中,會有想飲完再飲既感覺茶碗蒸賣相十足蛋滑,蛋面既魚是有輕微火鎗燒過,帶出香味。主菜 海鮮蒜香意粉意粉入味,不乾不油適中,欣賞是用幼身意粉,食起來更加有口感,海鮮是用了貝類和蝦,貝有調過味新鮮彈牙,蝦都是非常爽口入味,份量足夠兩人食。串燒拼盤最欣賞的是擺盤好有心思,串燒下面是飯
地點

食品
今次我們食個lunch b set,再加點小食。

野菜沙律
沙律菜新鮮,黑醋好好味,非常開胃

馬賽魚海鮮湯

茶碗蒸
賣相十足蛋滑,蛋面既魚是有輕微火鎗燒過,帶出香味。

主菜 海鮮蒜香意粉

串燒拼盤
最欣賞的是擺盤好有心思,串燒下面是飯,飯有做掛汁和落了紫菜芝麻碎,好味。另外到串燒,幾樣嘢都有驚喜,蜜糖芥末牛這個配搭第一次食,味道好夾好味。黑燒羊西冷,肉質剛剛好,有黑椒少量鹽調味,完全無蘇味,其後是蔬菜類,秋葵大蔥新鮮,食左咁多肉剛好中和下。

總結
以這個質素來說,這價錢我覺得高質同超值,食得出每樣餸都是有心機去調味過,加上座位舒服,服務人服務周到,每上一道餸都會作介紹。美中不足的是,今天渣車來,無得一試酒類,下次晚餐會再來試試。
2023-11-06
2023-11-06 18 瀏覽
同朋友去咗間勁浪漫有live Band嘅餐廳,逢星期五六日都有仲可以點歌☺️海膽主題餐廳,鍾意食海膽嘅朋友仔唔可以錯過,happy hour時段4串串燒同埋嘢飲都係$98,來聽歌坐下真係幾正。晚餐亦都有唔同嘅set,好豐富。慢煮雞胸無花果沙律: 雞胸肉經過慢煮處理,保持了嫩滑的口感,搭配無花果的甜味與爽脆的口感,為整道沙拉增添了層次。配料的組合與調味恰到好處,令人回味無窮。海鮮蒜香辣意粉: 這道海鮮蒜香辣意粉令人驚艷。意粉煮得剛好有嚼勁,搭配豐富的海鮮如蝦、蚌、等,散發出誘人的香氣,辣椒和蒜頭的組合為整道菜增添了一抹獨特的風味。香煎西冷牛扒: 這道香煎西冷牛扒令人垂涎欲滴。內部保持嫩嫰多汁。每一口都散發出濃郁的牛肉香氣,口感豐潤而有嚼勁。配搭蔬菜,提升了層次和風味。這道牛扒絕對是肉食愛好者的美味享受。海膽茶碗蒸鮮味十足,都幾大碗用嚟打卡真係好正,蛋夠香夠仲有一大舊海膽好鮮甜。📍 U IZAKAYA (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓

📍 U IZAKAYA (銅鑼灣)
2023-11-04 32 瀏覽
相約朋友嚟銅鑼灣把酒言歡,佢介紹喺耀華街Zing10樓的U Izakaya! 老實講個名都幾難讀,原來係一間居酒屋,餐堂環境十分舒適,仲有個好大嘅露台;但始終氣溫都有二十幾度,所以我們都坐返入去冷氣地方;一坐好就奉上小小姐前菜,原來呢度有八點半後happy hour,而佢哋所指的happy hour就係98蚊4串串燒再加啤酒或者其他飲品!又真係幾happy喎!我哋當然點咗同嘅串燒再加唔同嘅飲品都係加少少錢啫!佢嘅雞肝串燒外脆內軟,咬落仲有少少肉汁!雞軟骨串燒所選嘅軟骨唔算硬食落脆卜卜;秋葵串燒就最啱攞嚟吸收下啲油和同消滯!而不同做法的牛橫隔肌串燒,各有特色!我哋選嘅喺香蒜味,濃濃的蒜味再加上口感彈牙嘅牛肉,食落好有層次感;而另外選嘅羊架亦都燒到剛剛好!肉質軟滑加少少香騷味,中意食羊肉嘅朋友不二之選;而我認為最好食嘅就係燒五花腩,燒到外脆內軟,又有肉汁仲有隆隆嘅肉味;已豚肉秋葵卷就比較有特色;雞翼尖就略為瘦咗少少!至於我哋要嘅兩杯飲品都各有特色,可以講此處係一個朋友相聚嘅好地方!

,仲有個好大嘅露台;

串燒

!至於我哋要嘅兩杯飲品都各有特色,
雞尾酒飲品

Earth

可以講此處係一個朋友相聚嘅好地方!
2023-11-02
雞尾酒飲品
Earth
2023-11-03 17 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯同老公去浪漫一下去到銅鑼灣一間有得聽live music既餐廳,係露台位每逢星期五六夜晚都有得聽,好浪漫有氣氛!食物方面都有唔同嘅套裝可以選擇活生蠔刺身&香草牛油龍蝦伴法包生蠔總共有2款,當晚食到來自加拿大的Gailiano加日本嘅日之雪花,另外自己加左美國黃寶石,龍蝦都好大隻,切開之後放係法包上面食都幾特別串燒方面就揀咗豚肉秋葵卷、豚肉大蔥卷同埋七味雞翼尖。豚肉無論係配搭秋葵或者大蔥都係絕配,因為豚肉嘅肉汁會會滲哂入蔬菜入邊,食落就會勁Juicy。而雞翼尖燒到焦香,加上七味粉辣辣地好過癮。happy hour時段可以選擇串燒同埋嘢飲都係98一位,四串加一杯飲品!海膽魚籽茶碗蒸鮮味十足,打卡又靚蛋夠香夠滑加上有份量的海膽好鮮甜味噌蟹甲羅燒新鮮嘅松葉蟹用大火燒香,待蟹膏半熟就可以加入蛋黃和味噌混和一齊食。如果覺得味道太濃郁嘅話可以連同法包一齊食,咁樣味道就會更佳。Back pinkVodka , lychee syrup, acid , lime Cranberry soda清新有氣帶有微微酸甜顏色漸層粉紅色,睇落已經好夢幻一邊聽住歌一邊
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Back pink
Cranberry soda
清新有氣
帶有微微酸甜
顏色漸層粉紅色,睇落已經好夢幻
一邊聽住歌一邊飲酒精飲品
微微帶醉的感覺最令人放鬆

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
U IZAKAYA (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓
好嘅晚餐不外乎有浪漫嘅環境、美酒和音樂。今次介紹嘅餐廳就符合晒上面所講嘅要求。餐廳有一個露台嘅位置可以聽到Live band即場表演,仲更加有點歌嘅環節,無論同情人、朋友或者家人一齊去都好有氣氛。活生蠔刺身 + 香草牛油龍蝦伴法包生蠔總共有三款,分別有來自加拿大的Gailiano、日本嘅日之雪花和美國嘅黃寶石。我自己就比較鍾意加拿大嘅Gailiano,有淡淡嘅海水味,又唔會太咸,after taste又會有甜味。而龍蝦經過炙燒,口感相當彈牙又勁鮮甜。串燒方面就好多選擇,我就決定一於試晒佢。雞心、肉骨腸、蜜糖芥末橫隔肌和紫蘇雞腿肉。雞心爽口,肉骨腸多肉汁、橫隔肌充滿肉香和雞腿肉嫩滑,每一款都各有特色。三文魚油甘魚茶碗蒸三文魚和油甘魚預先經過炙燒,再倒入新鮮嘅三文魚籽。底層係幼滑嘅蒸蛋,海鮮嘅精華融入蒸蛋當中,非常鮮味。海膽帶子黑魚籽意粉橙黃色嘅醬汁,面頭放上海膽、帶子和黑魚籽。值得一提意大利粉勁掛汁,值得一試啊。U IZAKAYA (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓

活生蠔刺身 + 香草牛油龍蝦伴法包

而龍蝦經過炙燒,口感相當彈牙又勁鮮甜。

串燒方面就好多選擇,我就決定一於試晒佢。

三文魚油甘魚茶碗蒸

海膽帶子黑魚籽意粉

U IZAKAYA (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓
餐廳:U IZAKAYA (銅鑼灣)地址:銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓銅鑼灣耀華街出名多食肆🍽,今次去咗ZING!10樓呢間Fusion創意西日式餐廳——U IZAKAYA @uizakaya 食晚飯,唔知你又有冇去過呢🤓?餐廳開咗接近一年,佢哋主打用海膽做主題嘅西日式Fusion菜,成個餐牌有成二十幾款特色海膽菜式,海膽大部分由日本北海道直送🇯🇵,唔同季節會提供唔同嘅海膽,另外仲有各款壽司刺身、日式和食、串燒🍢、鐵板♨️、牛扒等,而午市同晚市嘅套餐同樣吸引咗唔少人過嚟食返餐好嘅😌餐廳有室內同室外座位,餐廳嘅中庭位置有個吧枱,客人可以喺度望住Bartender調製Homemade Cocktails🍸,食完嘢可以同朋友叫返杯嘢飲,邊飲邊吹水🗣;依家天氣涼涼哋,唔怕大風嘅話坐室外都喺一個幾唔錯嘅選擇,可以由ZING! 10樓望出去銅鑼灣嘅夜景,非常寫意🥰今次叫咗個原價要$828嘅Dinner Menu,依家只需要$638就食到😍,九道菜嘅份量十分足,除咗刺身同海鮮🦪,當然唔少得餐廳嘅招牌海膽同串燒等美食✝️慢煮雞胸凱撒沙律輕輕炙燒慢煮過嘅雞胸片,嫩滑嘅肉質伴隨住陣陣炙燒香味🔥,配埋羽衣
餐廳:U IZAKAYA (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓

✝️慢煮雞胸凱撒沙律
輕輕炙燒慢煮過嘅雞胸片,嫩滑嘅肉質伴隨住陣陣炙燒香味🔥,配埋羽衣甘藍、沙律菜、車厘茄、麵包糠同芝麻🥗,加上自家製酸酸甜甜嘅salad dressing就更開胃😋

✝️刺身壽司
好豐富嘅刺身壽司拼盤,刺身有三文魚、油甘魚、阿根廷赤蝦🦐;而壽司有火炙腦天額、黑松露帶子、鰻魚。
特別一提比較稀有嘅腦天額,即喺魚頭頭頂前額嘅肉,每條魚得1-2片,放入口軟滑而無筋,魚油豐腴帶嚟濃郁魚鮮香,我幾鍾意💕

✝️馬賽魚湯
法國南部普羅旺斯菜當中嘅名湯,用咗足料海鮮熬煮而成🦀,湯入面有鮮蝦🦐、蜆、魚肉同各式蔬菜🥕,鮮味十足

✝️海膽三文魚籽茶碗蒸
用咗深橙黃色、膽肉瓣細細但相當肥美飽滿嘅北海道根室海膽,海膽鮮味濃得嚟仲帶有獨特甜香🤩,配埋粒粒爆汁嘅蟹籽同蒸滑蛋,呢個全橙色嘅組合同富有豐富鮮味層次嘅茶碗蒸真喺冇得頂👍

再嚟嘅有味噌燒半殼蠔🦪、爽嫩嘅鹽燒白鱔串燒同香口雞軟骨串燒,大廚嘅調味功架可以話相當了得👏,調味唔會因為太重手同太鹹而搶咗食物本身嘅鮮味,
估唔到白鱔配埋日本兵庫縣有馬山椒醬又幾夾😎

✝️牛肉稻庭烏冬
將煮到半生熟嘅美國牛肉片鋪滿喺煙韌彈牙嘅稻庭烏冬上面,未食就已經覺得吸引🤤,濃厚牛羶香嘅牛肉片帶有軟綿綿質感,可以Encroe食多幾塊😝

最後送上抹茶雪糕,
仲叫多咗杯Mocktail——Fruit Body($68)🍹,用咗紅莓汁、菠蘿汁、雪碧同紅糖水去沖調,當中仲有粒粒藍莓同菠蘿肉,清甜有氣又解渴😌
2023-10-31
2023-11-01 8 瀏覽
今晚試咗呢間位於銅鑼灣耀華街ZING!十樓的餐廳,主打西日式創意料理餐廳設有西式吧檯,裝修既時尚又寬敞而且更設有戶外座位,可以俯瞰銅鑼灣夜景前菜蔬菜條配鯷魚醬,蔬菜條有青瓜、甘筍及沙葛,清甜爽脆;蘸點埋用沙甸魚和多春魚混和牛奶及蒜蓉打成的鯷魚醬,鹹鮮美味生蠔Set有西班牙銀堡生蠔,肉質creamy帶點鐵銹味、加拿大Gailiano生蠔,肉質肥美脆口,味道鮮甜、美國黃寶石生蠔,蠔身飽滿肥美,味道清爽甜美白蜆湯白蜆肉厚鮮嫩又無沙,湯頭清甜鮮味海鮮茶碗蒸茶碗蒸蛋漿滑溜配搭三文魚及油甘魚味道鮮甜串燒蘋果豚肉卷,豚肉包裹着富士蘋果,燒得香脆又唔油膩;豚肉露筍卷及豚肉秋葵卷,口感清爽脆嫩鐵板北寄貝北寄貝肉質爽滑甘甜,配搭經鐵板炒過的菇菌、露荀及蕃茄乾非常惹味,加上牛油忌廉芝士醬份外滋味Fruit Body以紅莓汁及菠蘿汁混和雪碧及紅糖水製成,味道酸酸甜甜,口感清爽
今晚試咗呢間位於銅鑼灣耀華街ZING!十樓的[U IZAKAYA]餐廳,主打西日式創意料理

餐廳設有西式吧檯,裝修既時尚又寬敞

而且更設有戶外座位,可以俯瞰銅鑼灣夜景

生蠔Set

白蜆湯

白蜆肉厚鮮嫩又無沙,湯頭清甜鮮味

海鮮茶碗蒸

• Fruit Body
  • 生蠔set
  • 鐵板北寄貝
2023-10-30 1575 瀏覽
U IZAKAYA 位於銅鑼灣耀華街三十八號十樓鄰近時代廣場U IZAKAYA 主打西日摩登居酒屋設有戶外露天座位以及現場音樂演唱鯷魚醬採用沙甸魚以及多春魚混合牛奶同埋蒜蓉製成配搭青瓜以及甘荀同埋沙葛清爽輕盈角切魚生沙律角切三文魚以及油甘魚同埋八爪魚配搭羽衣甘藍以及蕃茄乾混合黑醋同埋芝麻清新醒胃刺身壽司盛齊集三文魚以及油甘魚同埋阿根廷赤蝦三款刺身配搭火炙腦天額以及黑松露帶子同埋鰻魚三款壽司;個人特別推薦火炙腦天額壽司;腦天額等同吞拿魚前額兩側魚肉屬於稀有部位肉質軟嫩同時脂肪豐腴經過火炙油潤甘香馬賽魚湯 馬賽魚湯混合魚類以及蝦肉同埋海蜆配搭蕃茄以及洋蔥同埋甘荀熬煮濃稠順滑同時溫熱鮮甜海膽三文魚子茶碗蒸茶碗蒸蛋滑嫩水潤配搭海膽以及三文魚子雙重奢華享受味噌燒半殼蠔/鹽燒白鱔串燒/雞軟骨串燒半殼蠔肉柔滑飽滿配搭味噌醬燒可以突出海水鹹鮮;鹽燒白鱔肉質厚嫩緊緻配搭山椒粉或者檸檬汁可以掩蓋泥土澀腥;雞軟骨串燒硬脆惹味佐酒啱哂牛肉稻庭烏冬稻庭烏冬扁平幼細同時柔韌順滑簡單配搭牛肉柔軟濃郁已經足夠出色BackPink粉色基調選用伏特加配搭荔枝糖水同埋梳打混合乳酸以及青檸汁同埋紅莓汁平衡甜度溫和柔順同時適合

角切魚生沙律

刺身壽司

馬賽魚湯

海膽三文魚子茶碗蒸
茶碗蒸蛋滑嫩水潤配搭海膽以及三文魚子雙重奢華享受

味噌燒半殼蠔/鹽燒白鱔串燒/雞軟骨串燒

牛肉稻庭烏冬

BackPink
粉色基調選用伏特加配搭荔枝糖水同埋梳打混合乳酸以及青檸汁同埋紅莓汁平衡甜度溫和柔順同時適合打卡
2023-10-12
  • 刺身壽司盛
  • 馬賽魚湯
  • Backpink
2023-10-29 14 瀏覽
今日係朋友生日,當然要去啲高質既餐廳喇~我同我朋友都好中意食海膽,即刻就諗起呢間有得食海膽宴既地方!甘岩我有朋友岩岩食完呢間又極力推薦我,唔洗諗即book🤭-呢度環境佈滿清酒擺設~感覺佢結合左高級餐廳🍴同日本居酒屋既元素🇯🇵😌🐟前菜 $38佢結合左幾種魚多春魚沙甸魚鯷魚做出左個醬佢鹹鹹地咁幾開胃㗎~ 🍸瀧五郎 柚子酒 $265我哋揀咗時令清酒🍶等店員介紹俾我哋😍有唔同四款酒俾我哋簡我哋最後揀咗柚子酒好易入口仲有啲蒟蒻口感好好👍🏻 🐟油甘魚薄切刺身配無花果松露油 $128分開食同一齊食唔同滋味分開食魚鮮味重啲一齊食中和左味道又好平衡原來無花果點豉油都幾好食😍🐟吞拿魚腩蓉手卷拖羅 $98、三文魚籽海膽手卷 $108吞魚魚蓉魚油香配埋紫蘇葉一齊食好清新😋三文魚籽海膽好新鮮海膽鮮甜好creamy三文魚籽卜卜聲夠咸香配埋芝麻好香🥰-海膽炸豆腐 $188 分別有黃膽白膽赤膽 赤膽深色啲有啲鮮甜有啲就甘甜避炸豆腐都有海膽嘅成份🫶🏻外脆內軟超鮮甜好重海膽味🤩 -立鱗燒配海膽汁 $198本身呢個跟餐先有或者叫到一定嘅價錢先可以叫因為呢個真係超限量 白身魚,魚鱗真係好香脆海膽粒粒好似分子料理咁好得意😎海膽

前菜 $38
佢結合左幾種魚
多春魚沙甸魚鯷魚做出左個醬
佢鹹鹹地咁幾開胃㗎~

🍸

外脆內軟超鮮甜好重海膽味🤩
立鱗燒配海膽汁 $198
本身呢個跟餐先有
或者叫到一定嘅價錢先可以叫
因為呢個真係超限量 白身魚,魚鱗真係好香脆
海膽粒粒好似分子料理咁好得意😎
配上龍蝦肉又係另一種感覺😎

蘋果雪葩 $88
我有問過店員揀邊個甜品影相靚啲
最後就揀咗蘋果雪芭
而我冇諗過嘅係竟然係有一大塊板寫慶生字句🤩店員都安排得好好🫶🏻
影相一流📸

總括而言整餐飯無論服務同食物質素方面我同朋友都好滿意💕
一定會介紹多啲朋友過嚟食🤩

2023-10-29 16 瀏覽
我朋友特意提早預訂呢一間慶祝我生日😎佢話好多人推介又好好食既日本餐廳~而且最重要係呢度有我哋最愛食嘅海膽仲有海膽宴😍太特別了吧🤩未去聽到都好期待了🤩呢度除咗室內之外仲有室外可以chill下☺️外面仲有隻無面男織住冷衫陪你🤣仲睇到馬場添🐎🍴一開始黎左個前菜先用蔬菜條黎點個醬聽店員講佢用咗幾種魚整成個醬有多春魚沙甸魚同鯷魚好鮮味味道好咸香~-我哋揀咗時令清酒有啲特選酒做緊買一送一佢仲可以俾我哋揀啲特別杯款好靚😍最後揀咗一款係柚子蒟蒻酒好易入口店員描述佢係殺人於無形🤣但真係好好飲☺️-我好欣賞佢個海膽炸豆腐豆腐超滑,連個豆腐都好重海膽味配埋啲海膽一齊食簡直係不得了☺️係幸福嘅味道👅豆腐外層有少少薄脆既感覺同埋海膽佢分咗幾個款式唔會好單調💕-跟住我哋叫左啲串燒🍢牛蒜香橫隔肌 超多汁勁軟冧都重蒜味同牛味👍🏻🍢豚肉秋葵卷、豚肉露筍卷豚肉燒到好香脆將啲豬既油脂逼左出黎配埋啲蔬菜一齊食所以完全唔油膩但又好焦脆😍-鹽燒羊架 燒完啲肉汁仲好多🤤搭配芥末醬清新得黎又冇乜燥味提昇左啲肉鮮味~-立鱗燒平時食omakase 先會食到😌好難得呢度都有🥰不過原來係限量㗎好快賣晒好彩我仲有得叫🥹佢擺盤都好靚炸到啲魚鱗好酥脆!
我朋友特意提早預訂呢一間慶祝我生日😎
呢度除咗室內之外仲有室外可以chill下☺️
外面仲有隻無面男織住冷衫陪你🤣仲睇到馬場添🐎

🍴
一開始黎左個前菜先
用蔬菜條黎點個醬
聽店員講佢用咗幾種魚整成個醬
有多春魚沙甸魚同鯷魚
好鮮味味道好咸香~

我哋揀咗時令清酒
有啲特選酒做緊買一送一
佢仲可以俾我哋揀啲特別杯款好靚😍
最後揀咗一款係柚子蒟蒻酒
好易入口店員描述佢係殺人於無形🤣
但真係好好飲☺️

我好欣賞佢個海膽炸豆腐
豆腐超滑,連個豆腐都好重海膽味
配埋啲海膽一齊食簡直係不得了☺️

牛蒜香橫隔肌
超多汁勁軟冧
都重蒜味同牛味👍🏻
🍢
豚肉秋葵卷、豚肉露筍卷
豚肉燒到好香脆
將啲豬既油脂逼左出黎
配埋啲蔬菜一齊食
所以完全唔油膩但又好焦脆😍
鹽燒羊架
燒完啲肉汁仲好多🤤
搭配芥末醬清新得黎又冇乜燥味
提昇左啲肉鮮味~

立鱗燒
平時食omakase 先會食到😌
好難得呢度都有🥰
不過原來係限量㗎好快賣晒
好彩我仲有得叫🥹
佢擺盤都好靚
炸到啲魚鱗好酥脆!
全部豎起晒

感覺佢應該有炒過去買龍蝦大大嚿啖啖肉咁食
真係一流!
仲有特別調製嘅海膽醬加左啲甜既酒味
更加提升龍蝦嘅鮮味🤩

最後真係要講店員真係非常細心!
好少日本餐廳有咁大塊板寫慶祝字句
真係好日本嘅感覺🇯🇵
呢度都係慶祝生日嘅好地方
成餐飯落嚟都好滿意👍🏻

2023-10-29 13 瀏覽
海膽主題餐廳🌟環境氣氛一流而家星期五六晚仲有Busking表演😇可以點自己嘅歌😌佢哋嘅真係唱得好聽㗎,而且唔係清唱,每首歌之間都會分享少少感受,所以一啲都唔悶。唱歌嘅位置係露台,會望到高樓層嘅景色,感覺好舒服。到咗晚上8:30就係happy hour串燒套餐🤓4串串燒加嘢飲,只係$98好抵食。前菜堤魚醬配上蘿蔔,青瓜,紅蘿蔔,食落去味道偏向鹹,但幾好食。美國生蠔 細細隻但係味道香濃,比較甜身。慢煮雞胸無花果沙律推🌟好好食,慢煮雞胸非常之嫩,而且大大件。沙律菜係羽衣甘藍,佢哋剪到細細片容易入口。海膽蒸蛋呢個好抵食咁精緻咁靚用嚟打卡一流❤️入面有超多三文魚子,同滿滿海膽,啖啖鮮味。海鮮蒸蛋同樣好精緻,入邊有大大粒三文魚,蒸蛋吸收咗海鮮嘅鮮甜,食落去好滑。立鱗燒係好出名嘅日式煮法,用熱油一勺勺淋在魚鱗上,讓鱗片層層立,肉質保持嫩滑,再配埋creamy既海膽汁 ,是日最愛海鮮蒜香意粉麵質幼細,咬落去軟滑,醬汁分量剛剛好味道比較清,女仔應該會好鍾意❤️香煎西冷牛扒好大件,脂肪比例較少,所以肉味比較重。好大件好吸引🌟串燒方面好豐富,雞翼尖、秋葵豚肉、蘆筍豚肉、青椒仔、雞肉大蔥、橫隔肌wasabi、雞腎
海膽主題餐廳🌟環境氣氛一流

慢煮雞胸無花果沙律

海膽蒸蛋

串燒方面好豐富,雞翼尖、秋葵豚肉、蘆筍豚肉、青椒仔、雞肉大蔥、橫隔肌wasabi、雞腎,燒得火候剛剛好,唔算好油膩。
  • 海膽蒸蛋
  • 海鮮蒜香意粉
2023-10-27 16 瀏覽
今日同朋友黎到銅鑼灣想食居酒屋飲下清酒就入左去呢間以海膽為主題,好吸引生蠔這家居酒屋提供來自西班牙、法國和日本的生蠔,每一顆生蠔都散發出鮮美的海洋氣息。生蠔的肉質鮮嫩,口感滑膩,帶有淡淡的甜味和海水的清新。無論是單獨享用還是搭配醬料,每一口都能讓您感受到海鮮的鮮味和豐富的口感海膽天婦羅這道菜以鮮嫩的海膽為主角,搭配著紫蘇葉和海苔的香氣,外層則是脆口的天婦羅炸衣。每一口都能感受到海膽的鮮甜和天婦羅的酥脆,這種結合帶來了一種獨特而令人難以忘懷的味道體驗壽司八貫壽司八貫是這家居酒屋的必點菜式。新鮮的魚片搭配著鬆軟的壽司飯,每一口都帶來了鮮美的口感和豐富的味道。無論是三文魚、吞拿魚還是鰻魚,每一款壽司都展現了食材的新鮮和層次豐富的味道。這道菜絕對能夠滿足您對壽司的渴望,帶來一份真正的日式美食享受海膽魚子醬帶子意粉這家居酒屋的另一道招牌菜式是海膽魚子醬帶子意粉。新鮮的帶子搭配著豐富的海膽魚子醬,意粉煮得剛好彈牙。每一口都能感受到帶子的鮮嫩和海膽魚子醬的豐潤,這道菜帶來了一種奢華而又平衡的味道體驗。海膽魚子醬的鹹甜風味與帶子的清甜完美融合,令人回味無窮清酒 - 鎮星黃龍這家居酒屋提供多種清酒供您選
今日同朋友黎到銅鑼灣
想食居酒屋飲下清酒就入左去呢間以海膽為主題,好吸引

生蠔

海膽天婦羅

壽司八貫

海膽魚子醬帶子意粉

清酒 - 鎮星黃龍

這家居酒屋提供多種清酒供您選擇,為您的餐飲體驗增添了一份獨特的風味。清酒的香氣芬芳,口感清爽,能夠與菜式相互襯托,提升整體的味覺享受。無論您是清酒愛好者還是初次嘗試,這裡的清酒選擇絕對能夠滿足您的口味

🐽 日式沙律好啱健康飲食嘅人。如果你鍾意食清爽嘅沙律,呢個菜一定會滿足你🐽 濃濃魚湯湯底濃郁香口,一碗湯下肚,好溫暖。湯裡面嘅魚肉好鮮美,滋味爆棚🐽 壽司八貫長腳蟹肉、鰻魚、左口魚邊、黑松路帶子、三文魚、油甘魚、吞拿魚同赤蝦,每一款都好正!魚生新鮮鮮甜,絕對有誠意🐽 西班牙銀堡生蠔同法國聖馬田生蠔好豪華又鮮美!生蠔肉質好鮮嫩,帶有海水嘅風味,同埋檸檬一齊食極開胃🐽 海膽天婦羅好特別既配搭,外脆內軟,每一口都有海膽嘅鮮味係口腔入面爆發🐽 和牛串燒,紫菜雞肉同大蔥燒雞肉和牛肉質嫩滑,紫菜雞肉同大蔥燒雞肉都燒得恰到好處,肉質非常嫩滑🐽 海膽魚子醬帶子意粉帶子煮得剛好,配上海膽同魚子醬,味道濃郁又豐富
🐽 日式沙律

🐽 濃濃魚湯

🐽 壽司八貫

🐽 西班牙銀堡生蠔同法國聖馬田生蠔

🐽 海膽天婦羅
好特別既配搭,外脆內軟,每一口都有海膽嘅鮮味係口腔入面爆發

🐽 和牛串燒,紫菜雞肉同大蔥燒雞肉

🐽 海膽魚子醬帶子意粉
帶子煮得剛好,配上海膽同魚子醬,味道濃郁又豐富
2023-10-24 19 瀏覽
最近係銅鑼灣發現咗一間新愛店,本身係同事帶我黎食lunch先既,後尾先知原來佢地晚餐係用海膽做主打😍仲有happy hour可以relax下,真係好啱而家推廣夜繽紛平時黎食午市都有十幾款選擇,西式既意粉肉類比較多,定價都唔貴好實惠,日式既有壽司、刺身飯或者牛肉壽喜燒,由$98到$198不等,最推薦肉類,因為即叫即煎或者烤,食到新鮮熱辣既味道😋是日沙律用咗黑醋汁配fresh既沙律菜🥗開胃清新,而且仲有幾粒意式橄欖油蕃茄,酸酸甜甜幾惹味是日餐湯使用咗大量蝦頭蝦殼去熬煮🥘飲落係濃厚順滑有香味,仲有粒粒蝦肉增加層次感生蠔一試餐廳既生蠔,難得有成3款供應,待應細心安排好由淡到濃味分佈,有西班牙銀堡、日本日之雪花同埋法國聖馬田🇫🇷香煎西冷牛扒可以選配飯、意粉或薯菜,放縱地揀咗香脆薯條,外脆內軟有濕潤薯味,西冷牛扒由橫切面一窺粉嫩紅絲,咬落多汁有咀嚼度🥩肉味算濃厚,旁邊配埋芥末同粉紅糖,微香有甜味

平時黎食午市都有十幾款選擇,西式既意粉肉類比較多,定價都唔貴好實惠,日式既有壽司刺身飯或者牛肉壽喜燒,由$98到$198不等,最推薦肉類,因為即叫即煎或者烤,食到新鮮熱辣既味道😋

是日沙律

是日餐湯