2021-04-22 1410 瀏覽
這間餐廳太好吃,openrice有優惠,兔兔午餐一連三天都在吃這家! 泰式香茅豬扒飯$38.5 有一塊半多豬排,味道不過不失,豬排上可以看見煎過的香茅絲。 連續三天都有在吃這個飯,第一天米飯是珍珠米粒粒分別,其後兩天是普通米,有點失望。 跟餐凍荔枝紅茶不會太甜,普普通通。 日式可樂咖喱餅$15這間餐廳值得一提是,炸物的盒會剪開一個小洞疏氣,防止蒸氣使炸物變軟。十分細心體貼。外賣自取到家後,咖哩餅仍然保持酥脆,內裡餡料帶點流動狀態。 卡邦尼煙肉扭扭粉$50 這個卡邦尼扭扭粉煙肉味濃,除了有頗多切成條狀的煙肉塊,另外亦灑上乾煙肉粒增添咔滋咔滋脆脆的口感。忌廉汁濃郁而不膩,十分掛汁,份量及稀稠度恰恰好,不會稀得像忌廉湯,亦不會太黏稠使食物黏在一起。扭扭粉彈牙不會因為烹調過度而變得軟身。 另外亦有少量洋蔥,青黃椒,蘑菇 。 是日餐湯:蘑菇湯極多蘑菇,味道比較清淡,不像罐頭湯喝完會有口乾感覺。 冬蔭功忌廉汁海蝦意粉$60冬蔭功配忌廉汁,對於不喜歡吃冬陰功的兔兔來說也吃得津津有味,辣度低適合不吃辣的人吃。配料有4隻蝦蝦,大量蘑菇,青椒,蝦肉十分彈牙! 薯角/薯條$30薯角和薯條都是一樣價錢,份量

泰式香茅豬扒飯$38.5

跟餐凍荔枝紅茶
不會太甜,普普通通。

日式可樂咖喱餅$15

卡邦尼煙肉扭扭粉$50

另外亦有少量洋蔥,青黃椒,蘑菇 。

是日餐湯:蘑菇湯
極多蘑菇,味道比較清淡,不像罐頭湯喝完會有口乾感覺。

冬蔭功忌廉汁海蝦意粉$60

薯角/薯條$30

薯角和薯條都是一樣價錢,份量多,炸得很脆!兔兔特別推介薯角,比起薯條更脆,薯角
已經有經過調味,不用配蕃茄醬也可以!

另外,cafe裝修風格不錯,食物質素味道十分好,奇怪在於每次上去自取外賣餐廳人流都極少。

*以上價格為openrice外賣自取價,堂食或其他外賣app價格有所不同

2021-04-13
外賣自取
  • 卡邦尼煙肉扭扭粉
2021-04-20 702 瀏覽
想試佢地好耐,但都就唔啱時間,今次約埋啲朋友一齊試👭👬💛To-Gather Cafe💛員工態度好👍🏻我地食飯時,超級麻煩攪攪陣🤣🤣🤣員工好好,會盡力協助👍🏻叫咗個party B餐,好多野食,仲包埋飲品食物質素幾好,份量又多🤩🍲海鮮意大利飯,好味😋芝士薯條🍟正,蜜糖雞翼都好食🤤仲有泰式豬頸肉好好味😋😋其他食物都ok㗎Cafe仲有好多桌遊玩,同朋友玩到唔拾得走🤪可能因為係樓上既cafe,又唔係太出名,都唔太多客,大家有時間可以去幫襯下💛#旺角 #金雞#cafe #聚會好去處#ToGartherCafe
想試佢地好耐,但都就唔啱時間,今次約埋啲朋友一齊試👭👬
💛To-Gather Cafe💛
員工態度好👍🏻
我地食飯時,超級麻煩攪攪陣🤣🤣🤣員工好好,會盡力協助👍🏻

叫咗個party B餐,好多野食,仲包埋飲品
食物質素幾好,份量又多🤩
🍲海鮮意大利飯,好味😋
芝士薯條🍟正,蜜糖雞翼都好食🤤
仲有泰式豬頸肉好好味😋😋
其他食物都ok㗎

Cafe仲有好多桌遊玩,同朋友玩到唔拾得走🤪

#旺角 #金雞
#cafe #聚會好去處
#ToGartherCafe
2020-12-28 792 瀏覽
想同朋友傾偈但又唔想畀隔離枱聽到哂咁尷尬???不如去樓上cafe~ 位於旺角,交通又方便~我地今次4個fd 就揀左b餐🎊 ($159一個人)party set✨✨主菜我哋揀咗卡邦尼煙肉扭扭粉🥣同埋黑松露意大利飯,估唔到2碟都超大碟牙~~~卡邦尼 通常配意粉佢哋就配扭扭粉😗好新泳~朋友們鍾意黑松露海鮮意大利飯 因為黑松露味道好濃好香 ,所有飯都充滿住松露😍仲有好豐富的海鮮!!小食,沙律,芝士薯條 和芝士汁焗蔬菜etc!🥬

卡邦尼 通常配意粉佢哋就配扭扭粉😗好新泳~
小食,沙律,芝士薯條
和芝士汁焗蔬菜etc!🥬

2020-12-02 1245 瀏覽
咁啱趕到係限聚收緊既前一日參加個4人聚會同好友們黎到旺角既To-gather cafe @ 玩下boardgame食下野叫左個for 4人既set每位只係百幾蚊咋🥗田園沙律 配意大利油醋汁大大盤健康沙津菜都幾新鮮味度唔錯🍟冇得輸芝士薯條係重點推介芝士又香又creamy唔會好咸襯熱食真係冇得輸🥬芝士汁焗蔬菜意外地好食蔬菜唔會過熟芝士白汁味濃唔太鐘意食菜既都唔會抗拒小食拼盤:🍤吉列珍寶蝦 大大隻幾鮮味🐖泰式豬頸肉 調味唔錯口感佳🐙粟米魷魚餅 都唔錯🐔蜜汁雞肉串 香甜啖啖肉好啱小朋友🥠惹味咖哩角 炸到脆卜卜好香口🐣蜜糖雞翼 肉質佳🍝抗氧黑蒜忌廉雜菌意粉意粉好香黑蒜味就算係全素都好受大家歡迎朋友們都大讚🥘黑松露海鮮意大利飯意大利飯食落陣陣松露香個汁較得好好海鮮就有魷魚,青口,蝦等等🍨一口雪米糍食完仲有甜品係開心既另外佢地有任飲既特飲提供☕荔枝紅茶🍇巨峰提子乳酸(推介)🍋柑桔檸檬🍯蜂蜜綠茶飲幾多都唔使加錢都幾扺㗎餐廳提供既boardgame 數量有好多當晚玩左4~5款環境闊落坐得好舒服下次要再黎先得
咁啱趕到係限聚收緊既前一日參加個4人聚會

朋友們都大讚

🥘黑松露海鮮意大利飯
意大利飯食落陣陣松露香
個汁較得好好
海鮮就有魷魚,青口,蝦等等

🍨一口雪米糍
食完仲有甜品係開心既

另外佢地有任飲既特飲提供
☕荔枝紅茶
🍇巨峰提子乳酸(推介)
🍋柑桔檸檬

• 黑松露海鮮意大利飯
  • 無得輸芝士薯條
  • 芝士汁焗蔬菜
2020-11-24 610 瀏覽
今晚和朋友想找個地方靜靜地談心,知道金雞廣場有一些Cafe,於是便來一試了。田園沙律蔬果新鮮,配上芝麻醬,非常開胃。明目菊花蜜清新,不會過甜,不錯,下次還想試試花茶呢。原條鰻魚飯鰻魚飯是整條上的,絕對能媲美日式餐廳,鰻魚燒得焦香,配上甜甜的鰻魚汁,加上粒粒飽滿的珍珠飯,很是惹味。我個人喜歡伴碟的醃蘿蔔和青瓜片,令鰻魚飯更健康。蜜糖雞翼蜜糖雞翼甜甜的,雞皮笑得香香,就像燒烤雞翼一樣,美味。泰國棒棒雞槌雞鎚炸得脆卜卜的,配上泰式甜酸醬,非常惹味!而且跟餐配只需加18,抵!日式芝士蛋糕連田園沙律一起叫,跟餐只需$30 ,非常划算,淨點都$30 了!

田園沙律

蔬果新鮮,配上芝麻醬,非常開胃。

明目菊花蜜

清新,不會過甜,不錯,下次還想試試花茶呢。

原條鰻魚飯

蜜糖雞翼

蜜糖雞翼甜甜的,雞皮笑得香香,就像燒烤雞翼一樣,美味。

泰國棒棒雞槌

日式芝士蛋糕

TOGATHER CAFE如果想跟友人找回年輕時的玩board game時光,必定要來這個隱世gathering小空間!滿滿的cards/board games任玩之餘,當然不少得豐富的小食飲品。我們於tea time時間去所以會有很抵食的tea set,食物配飲品也是大概$50,單點小食也很多選擇,我們想也沒想先點了雞翼拼盤:有蜜糖、水牛城、麻辣,及炸雞槌等,一次過滿足四個願望。個人很喜歡麻辣口味,吃到嘴邊麻麻的很爽。另外點了cafe推介的日式餃子,汁醬味道有點像日本章魚燒,是比較腍身的那種餃子。甜品選了日式芝士蛋糕,質感厚實芝士味也很濃郁,沾上cream後更好吃。飲品點了已經很久沒有喝過的草莓雪香!尤其喜歡飲品上的餅乾碎,每口也要沾到餅碎才滿足。另外的榛子鮮奶咖啡也很香濃,整體來說算是非常高質又平民價的樓上cafe!疫情期間也要時刻幫襯良心小店!

TOGATHER CAFE

疫情期間也要時刻幫襯良心小店!
2020-10-16 501 瀏覽
想同朋友搵個坐得耐嘅地方食飯傾計,於是黎咗旺角金雞togather cafe~ 其實以前都黎過~ 今次叫咗Party B set 每人$159,有好多野食:凱撒沙律啲沙律菜好新鮮,份量都幾多~ 小食(吉列蝦、豬頸肉、墨魚餅、雞串、咖哩角、雞翼)賣相極吸引!個豬頸肉好好食😋芝士薯條即叫即整,熱辣辣,芝士味夠濃郁,大推!芝士汁焗蔬菜 食完煎炸野再食返蔬菜好似健康啲,唔會好膩,推!黑松露海鮮意大利飯散發黑松露香,而且好足料,飯軟硬適中!卡邦尼煙肉扭扭粉 正常發揮~ 整體黎講,Party Set真係好抵食,野飲任飲,可以坐好耐,而且環境幾好,好舒服,野食份量好多仲要幾好食,真係幾難得!而且同場有人慶生,店員仲會播生日歌拎蛋糕出黎so sweet!!
其實以前都黎過~
今次叫咗Party B set 每人$159,有好多野食:
凱撒沙律

啲沙律菜好新鮮,份量都幾多~

小食(吉列蝦、豬頸肉、墨魚餅、雞串、咖哩角、雞翼)

賣相極吸引!個豬頸肉好好食😋

芝士薯條

即叫即整,熱辣辣,芝士味夠濃郁,大推!

芝士汁焗蔬菜

食完煎炸野再食返蔬菜好似健康啲,唔會好膩,推!

黑松露海鮮意大利飯

散發黑松露香,而且好足料,飯軟硬適中!

正常發揮~

剛剛晚市可以去到10:00,可以出嚟食飯食耐少少,今日就去咗一間旺角嘅樓上Cafe,環境舒適,仲有好多老闆娘自己畫嘅油畫,仲有個櫃裝住好多唔同嘅棋類board games,一路播住緬懷青春嘅歌曲,心裏10萬個想去唱K!食物方面,性價比好高,今日叫咗個二人套餐,嘢飲任飲仲有八款飲品任揀,跟餐有三款小食(日式餃子、芝士焗薯條、蜜糖雞翼),份量吾少嫁。主食就係兩人份量(勁多料嘅白汁煙肉蘑菇意粉),大份又好食,老闆娘仲有溫馨提示,提醒芝士焗薯條要趁熱食。跟餐仲有甜品嘛阿!大滿足!!!必定再嚟!

剛剛晚市可以去到10:00,
可以出嚟食飯食耐少少,
今日就去咗一間旺角嘅樓上Cafe,
環境舒適,仲有好多老闆娘自己畫嘅油畫,
仲有個櫃裝住好多唔同嘅棋類board games,
一路播住緬懷青春嘅歌曲,
心裏10萬個想去唱K!

食物方面,性價比好高,
今日叫咗個二人套餐,嘢飲任飲
仲有八款飲品任揀,
跟餐有三款小食
(日式餃子、芝士焗薯條、蜜糖雞翼)
,份量吾少嫁。
主食就係兩人份量
(勁多料嘅白汁煙肉蘑菇意粉),
大份又好食,老闆娘仲有溫馨提示,
提醒芝士焗薯條要趁熱食。
跟餐仲有甜品嘛阿!
大滿足!!!必定再嚟!

唔知係咪疫情關係,餐廳晚市都冇咩人。但錯有錯着反而成為一個安靜可以好好傾偈嘅地方!d位其實好舒服,全部都係梳化位,仲要好闊落。有一個角落就有好多boardgame可以玩,雖然我哋冇玩到,但眼見種類都幾多,如果一班人去應該會好好玩。我地叫左3個晚餐💛💛💛全部跟餐湯同$32野飲,多左補差價。花茶味道好好,茶具都好靚🥰🥰🥰小食方面要特別讚下鹽酥雞粒!炸得黎好好食,仲係好juicy,完全唔同豪大大d乾爭爭雞😂😂
唔知係咪疫情關係,餐廳晚市都冇咩人。
但錯有錯着反而成為一個安靜可以好好傾偈嘅地方

d位其實好舒服,
全部都係梳化位,仲要好闊落。

我地叫左3個晚餐💛💛💛
全部跟餐湯同$32野飲,多左補差價。
花茶味道好好,茶具都好靚🥰🥰🥰

小食方面要特別讚下鹽酥雞粒!

花茶
  鹽酥雞粒
蜜糖雞翼加薯條
青咖喱豬頸肉飯
卡邦尼煙肉扭扭粉
疫情關係,好擔心食野安全,好耐冇出外用膳, 今日因為全日出旺角辦事, 順便shopping, 出面又曬又熱,太餓,到tea time忍唔住終於要食野同抖一抖,所以揀左間樓上cafe, 食物水準唔錯, 人又唔係太多, 啱晒我。朋友點左呢個青咖哩豬頸肉公仔面,佢湯都飲埋,材料新鮮好味 豬頸肉好嫩, 咖啡也好飲!炸蝦大大條,好脆,烏冬係手打好滑,個湯底清清地同炸蝦好夾。加埋杯好好飲冰凍桔仔茶,好fresh 消暑解渴!cafe可以坐好耐,可以好好咁抖下!

天婦羅手打烏冬
炸蝦大大條,好脆,烏冬係手打好滑,個湯底清清地同炸蝦好夾。
凍桔仔茶
加埋杯好好飲冰凍桔仔茶,好fresh 消暑解渴!
cafe可以坐好耐,可以好好咁抖下!
天婦羅手打烏冬
凍桔仔茶
  • 豬頸肉公仔面
  • 珍寶吉列蝦
2020-07-13 866 瀏覽
想同friend 搵個地方傾下偈,唔想急急交枱,所以揀左to-gether cafe,繁忙時間三小時交枱,唔會趕頭趕命。餐廳佈置簡單,但我喜歡卡座設計,椅背很高,不會看到另一桌,夠曬私隱度,而且也有隔音的效果。餐廳有很多桌遊可以玩,放得整整齊齊,不過我今天同friend吹水已吹足一晚,沒有機會玩遊戲。餐廳除了普通單點餐牌,還有party set,就算我們選了比較貴的party set B,每人也只是百幾元,已能吃到很多菜式,飲品更是任飲,唔驚吹到無水😂。首先上桌的是田園沙律配黑醋汁,一開始有點擔心黑醋會很酸,但餐廳應該細心調配過醬汁,不會過酸,而是酸酸甜甜。沙律菜很新鮮,而且不是只有生菜,有車厘茄、羽衣甘藍等等,營養均衡。接着上的是小吃拼盤,簡直是琳琅滿目,令人花多眼亂。⭐️冇得輸芝士薯條真係冇得輸,芝士醬很多,店員細心提醒要趁熱吃,因為熱食時芝士醬還會流動,勁正。⭐️吉列珍寶蝦炸得香脆不油膩,粉漿夠薄,蝦不會霉,好吃。⭐️泰式豬頸肉正常,欣賞餐廳會特意附上泰式醬汁,增加泰式風味。⭐️粟米墨魚餅幾彈牙,不錯。⭐️蜜汁雞肉串的雞肉比較軟,是我全餐唯一覺得麻麻地的。⭐️雞翼和咖喱角的水準也正常,雞翼皮

田園沙律

接着上的是小吃拼盤,簡直是琳琅滿目,令人花多眼亂。

⭐️吉列珍寶蝦炸得香脆不油膩,粉漿夠薄,蝦不會霉,好吃。

⭐️粟米墨魚餅幾彈牙,不錯。

⭐️蜜汁雞肉串的雞肉比較軟,是我全餐唯一覺得麻麻地的。

⭐️雞翼和咖喱角的水準也正常,雞翼皮脆,咖喱角不會太油,餡料也夠味。

芝士汁焗蔬菜

芝士汁焗蔬菜很有heart,上桌時我們以為是焗飯,還在想為何這麼細,誰知道原來是焗蔬菜。蔬菜有甘筍、粟米粒、洋蔥、西蘭花等, 十分豐富。

主菜我們有四人,所以選了兩個。

抗氧黑蒜忌廉什菌意粉

抗氧黑蒜忌廉汁菌意粉,黑蒜味很特別,有點像煙熏味,很難形容,但是也好吃。

黑松露海鮮意大利飯

黑松露海鮮意大利飯很creamy,當然不會吃到米心仍然是硬的那種意大利飯,但醬汁濃郁,味道可口。所有海鮮也按我們的人數有四件,蝦竟然出乎意料很新鮮,係有鮮味果種,魷魚圈也不會韌到咬不斷。

甜品是泡芙,但我已經吃不下,朋友說泡芙裏是雪糕,水準正常。

飲品點了柑桔檸檬和芒亨,柑桔檸檬同街飲一樣,芒亨太甜飲了一點就沒再飲。

整體而言,to-gether cafe 服務一流,食物水準高,以cafe來講係超班👍非常推薦大家約埋三五知己去吹一晚水。

2020-07-13
抗氧黑蒜忌廉什菌意粉
2020-07-13 210 瀏覽
一間鬧市中嘅樓上cafe 可以俾成班朋友坐幾個鐘邊吹水邊食邊玩board game 中學之後真係好多年都冇試過咁樣🥰始終宜家呢袋都會揀party room聚一聚 而忘記了樓上cafe的存在 #懷念位置夠大夠舒適 私隱度夠高 絕對係同朋友得閒上黎聚一聚嘅好地方😆.-Party Set- 🌟Party Set係以位位計 價錢大概$150一位 但已經包左勁多野食🤩多到食唔曬 無論小食定主食味道都不俗 絕對抵食!又有沙律 又有炸蝦雞翼 主要5揀2 諗返都覺得好滿足🙈 不過記住芝士薯條要襯熱食 如果唔係會淋曬😳
-Party Set- 🌟
2020-07-07 216 瀏覽
約朋友食飯最怕餐廳限時要交枱 傾一陣計就要走人🙊 呢個時候 樓上cafe都係一個唔錯既選擇😉 呢間樓上cafe每枱座位都幾大幾舒服 而且board game好齊全 連大富翁都有3盒😆仲有呢到係有2款party set既 我地今次4個人就揀左$159一個人既party set😌 已經包括左沙律 8款小食 2個主菜甜品同飲品🤩沙律我地揀左田園沙律配日式芝麻醬 菜都幾新鮮👍🏻 小食好震撼 有好多款式 無得輸芝士薯條店員千叮萬囑我哋要盡快食 因為香脆嘅薯條配上熱熔芝士真係好正👅 另外芝士汁焗蔬菜我都好鐘意 西蘭花粟米等等沾滿左芝士汁 好好味😋主菜我哋揀咗卡邦尼煙肉扭扭粉同埋黑松露海鮮意大利飯🥳 2碟都超大碟 卡邦尼煙肉扭扭粉除咗有煙肉片 仲有脆煙肉粒 口感豐富又夠味👍🏻 不過我哋更加鍾意黑松露海鮮意大利飯 黑松露味道好濃好creamy 配上海蝦 青口 魷魚同埋蜆肉 好惹味🤩飲品係揀兩款 不過係任飲嘅 我哋就揀咗荔枝紅茶同巨峰提子乳酸😍 兩款都唔係好甜 個人就比較喜歡荔枝紅茶 好清新👍🏻 甜品仲有每人一粒雪米糍 食到好飽好滿足🌟

已經包括左沙律 8款小食 2個主菜甜品同飲品🤩
沙律我地揀左田園沙律配日式芝麻醬 菜都幾新鮮👍🏻

2020-07-06 120 瀏覽
記得以前都好鍾意過嚟玩board game 同一班朋友喺度gathering🤪四人聚會嘅話 呢個套餐真係食到好飽😍最鍾意係佢嘅小食拼盤 全部都炸得好香脆 芝士薯條都真係好推薦 芝士味香濃 好邪惡啊😍主食唔少得黑松露意大利飯 黑松露味道濃郁 而且海鮮都好豐富 有青口 魷魚圈 同埋大蝦 啱晒一班朋友過嚟聚會!另外佢哋仲有泰式嘅風味 包括左有惹味嘅全消同埋豬頸肉 仲配上泰式嘅醬汁 非常多元化另一個煮食會係芝士忌廉通心粉 簡單嘅組合 都幾有回憶 同樣有芝士嘅焗西蘭花亦都值得一讚 拉絲效果好正如果想同朋友更更單單聚會 咩都唔使諗 咩都唔使準備 咁樣呢個絕對係一個好選擇 就連嘢食嘅組合都幫你諗好晒啱晒一眾大忙人 食完野仲可以玩遊戲 有得玩有得食 仲諗乜嘢!

四人聚會嘅話 呢個套餐真係食到好飽😍

最鍾意係佢嘅小食拼盤 全部都炸得好香脆
芝士薯條都真係好推薦 芝士味香濃 好邪惡啊😍

2020-06-29 192 瀏覽
To-Gather Cafe 星期日放假日, 同左4個朋友約出來玩, 見到個擺滿群體遊戲,新開同全部都好新淨餐廳有多人既派對set,飲有小食有主菜,無限時可以慢慢坐邊食邊玩To-Gather拼盤有芝士薯條、蜜糖雞翼、春卷、日式餃子、吉列鳳尾蝦同咖哩角,樣樣都好味。雞翼炸得夠香脆而且蜜糖夠入味芝士薯條, 芝士撈左忌廉汁,薯條脆得來又厚肉拼盤真的開心又豐富, 份量足夠3-4個人食,白汁香蒜蜆肉意粉白汁味濃,蜆肉分量多蒜味好香一眼就望到材料都好多,白汁配白蒜既味道好夾,煮得幾好。黑松露海鮮意大利飯 有魷魚、海蝦、藍青口、蜆肉大大隻嘅海蝦及新鮮嘅藍青口, 海鮮的份量也算多。意大利飯很creamy, 飯煮得綿軟沾滿忌廉汁一讚係餐廳既椅背高,幾有私人空間旺角方便,玩夜左基本上個個都有車返屋企支持香港小店, 一同抗疫
To-Gather Cafe
星期日放假日, 同左4個朋友約出來玩,
見到個擺滿群體遊戲,新開同全部都好新淨

To-Gather拼盤
雞翼炸得夠香脆而且蜜糖夠入味
芝士薯條, 芝士撈左忌廉汁,薯條脆得來又厚肉
拼盤真的開心又豐富, 份量足夠3-4個人食,

白汁香蒜蜆肉意粉
白汁味濃,蜆肉分量多

黑松露海鮮意大利飯
有魷魚、海蝦、藍青口、蜆肉
大大隻嘅海蝦及新鮮嘅藍青口, 海鮮的份量也算多。
意大利飯很creamy, 飯煮得綿軟沾滿忌廉汁

一讚係餐廳既椅背高,幾有私人空間
旺角方便,玩夜左基本上個個都有車返屋企
支持香港小店, 一同抗疫