2024-04-16 156 瀏覽
Tuna Tartare 吞拿魚他他 $148見有墨西哥辣椒,店員話可走辣👍🏻。個汁好開胃,蓮藕脆片好有驚喜,香脆帶有淡淡藕香,好好食,配上吞拿魚嘅軟,牛油果嘅滑,口感一流🤩。Seabass Half 煎海爐魚柳海鮮燴 半份 $198海爐魚柳煎得皮脆肉滑,正。海鮮燴有鮮蝦、蜆、辣肉腸、麵包粒。海鮮質素不錯,蝦大隻彈牙。蜆雖不多,但每隻都大,完全無沙,鮮甜肉厚,正。海鮮中加辣肉腸可以提升辣和咸,令海鮮濃郁惹味。Signature Piggie 招牌鬼馬“豬”意薄餅 15" $198最初諗住叫8吋,但8吋同15吋價錢差好少,長形又好吸引😆,結果貪心致兩人食到勁飽🙈,不過真係好好食。最特別係面頭嘅炸豬皮,特色好食。個餅底做得好好,邊厚中間勁薄,厚皮食到麥香面脆。餡有手撕豬,個醬帶有BBQ味。Tiramisu $88比較甜,我食唔出有酒味😅,咖啡味都唔夠出,不過芝士好滑。Ginger Ale $28 Ginger Beer $28 其實我成日都分唔到Ale同Beer嘅分別,咁就叫晒2杯慢慢試😂。結論係Beer濃過Ale,大家都係汽水🤣。💬呢間餐廳用色柔和又舒服,食物有質素,店員有禮唔趕客,又近

吞拿魚他他

Tuna Tartare 吞拿魚他他 $148

煎海爐魚柳海鮮燴 半份

Seabass Half 煎海爐魚柳海鮮燴 半份 $198

招牌鬼馬“豬”意薄餅 15"

tiramisu

Tiramisu $88
比較甜,我食唔出有酒味😅,咖啡味都唔夠出,不過芝士好滑。

ginger ale & ginger beer

Ginger Ale $28
Ginger Beer $28

💬呢間餐廳用色柔和又舒服,食物有質素,店員有禮唔趕客,又近地鐵站,好適合呢頭放工近近地同朋友相聚嘅好地方🍽️。

2024-04-11
吞拿魚他他
煎海爐魚柳海鮮燴 半份
招牌鬼馬“豬”意薄餅 15"
tiramisu
ginger ale & ginger beer
  • Signature Piggie
是日星期二,兼且餐廳位於荔枝角工商業區之內,所以人流唔多,氣氛恬靜。不過我俾我發現到一個好抵嘅promotion,就係逢星期一有個主菜買一送一嘅優惠,即係半價喎!真係要bookmark 低遲下再黎食過先得!🌗Signature Piggie(8”) $138舖頭主打豬肉,就連薄餅都有一個以豬肉為賣點!Signature pizza 以番茄醬為基底,配料除左有一般嘅意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、紅洋葱、水牛芝士、烤燈龍椒等以外,仲有手撕豬肉同炸豬皮!豬皮香脆為Pizza增加口感,手撕豬肉帶淡淡煙熏味,略嫌手撕豬肉份量唔夠多,餅底偏向似餅乾,可以更加濕潤。🌗Fried seafood bites酥炸海鮮拼盤內有常見嘅炸軟殼蟹同炸蝦,仲有比較特別嘅八爪魚仔、青口同埋白飯魚,炸物都炸得唔錯,唔會有油膱味,不過青口略為有啲韌。店家為炸特配上檸檬🍋同莎莎醬,莎莎醬口味非常清新開胃,配炸物一流!🌖Snack Platter貪心嘅我就算只係兩個人食都要多花款,snack platter 就啱曬我!一個拼盤有四隻雞翼、五件炸魷魚圈、四條骨嘅豬肋骨、四大塊豬皮以及大量薯條~~雞翼又大隻又香脆,咬落仲咇曬汁

🌗Signature Piggie(8”) $138

🌗Fried seafood bites

🌖Snack Platter
雞翼又大隻又香脆,咬落仲咇曬汁,豬皮厚身得黎超鬆脆,比起PIZZA 上嘅豬皮更大片更滿足,識食一定係試呢個!豬皮同埋魷魚圈都係炸物,食多兩啖點都會悶,好彩配有沙律醬、牛油果醬、BBQ 醬呢三款醬轉換口味,不過我始終都係鍾意seafood bites 嘅莎莎醬。

2024-02-20
$304.5 (晚餐)
🍀 偶然…生活或會充滿無力感,感覺所有事情都似乎超出自己掌控,像是伴隨在每件事的影子一樣,讓人逐漸陷入一個自我懷疑的旋渦當中。要讓自己的情緒脫離負向循環,一步步找回曾經充滿動力的自己,最好的方法可能是和朋友好好吃一頓,緩解心中的壓抑。這次來到位於荔枝角的The Pizza Pig,藍白色的裝修帶有歐陸小島風情,為客人提供寛敞的用餐空間,在這裡用餐,會讓人心境平和,愉悅不少。🍕 招牌鬼馬“豬”薄餅 8” $138Pizza分別有8吋,15吋和30吋選擇,建議2個女生的話還是選8吋就好。Pizza餡料有招牌手撕豬肉、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈龍椒、紅洋葱、水牛芝士和茄醬。最特別的是Pizza上鋪了帶有辣椒粉的脆脆炸豬皮,餅底焗至鬆脆,熱辣辣的Pizza上桌可輕易做出拉絲感,層次十分豐富又美味。🐟 吞拿魚他他 $148色彩繽紛的吞拿魚他他加入牛油果粒和青瓜粒,令整道菜式清新不少。脆脆的蓮藕薄片是神來之筆,活像溫柔中帶點活潑的感覺。🍖 Pork Tomahawk 500°c $298烤斧頭豬扒份量驚人,非常適合2-4人分享,厚切的豬鞍外層煎封至金黃,香氣四溢。豬鞍口感結實且充滿肉汁,

🍕 招牌鬼馬“豬”薄餅 8” $138

🐟 吞拿魚他他 $148

🍖 Pork Tomahawk 500°c $298
烤斧頭豬扒份量驚人,非常適合2-4人分享,厚切的豬鞍外層煎封至金黃,香氣四溢。豬鞍口感結實且充滿肉汁,配上辣肉腸醬和蒜香蜜糖汁,既甜蜜又惹味。伴菜是忌廉菠菜,入口creamy嫩滑,令小編不禁吃了一口又一口,是十分推薦的一道主菜。

🍰 Tiramisu $88
Tiramisu面層加入幼滑的mascarpone芝士及浸過咖啡酒的手指餅夾層,濕潤中帶有濃厚的咖啡酒香,入口順滑,層次豐富。

🍽 餐廳:The Pizza Pig
🌐地址: 荔枝角長順街15號D2 Place TWO地下G02號舖

🐮 #cowing吃在荔枝角

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #荔枝角美食 # ThePizzaPig
2024-02-07
  • 烤斧頭豬扒
  • TIRAMISU
2023-12-21 298 瀏覽
見就黎聖誕節,梗係要食西餐應下節。難得今日有得提早放工,一放工約咗媽咪係荔枝角食好嘢。我地去咗一間距離地鐵站只需要約一分鐘路程嘅餐廳 ~The Pizza Pig,一入到去就見到精緻的聖誕裝飾,完全感受到節日來臨嘅氣氛。我地叫咗個煎海鱸魚柳海鮮燴,入面有鮮蝦、 蜆、辣肉腸碎同脆脆嘅麵包粒,好豐富啊!媽咪好鍾意食呢個海鱸魚柳,鱸魚嫩滑鮮甜 ,丁點兒沒有腥味,鮮蝦又肉質爽口彈牙!我地仲叫咗15吋長 signature piggie pizza,呢個尺寸嘅pizza係長方形嘅,比起平時一般食到嘅圓形pizza更有特色。Pizza上面仲有d 脆豬皮,特別有口感。Pizza份量十足,我地兩個人食唔曬,餐廳服務員好細心,主動用紙盒替我們打包剩餘的pizza。飲品同甜品方面,媽咪叫咗杯凍嘅Cappuccino, 佢話好好飲。而我就叫咗個心太軟share黎食。個心太軟好好味!serve出黎嘅時候都仲係暖嘅,而且又唔會太甜,切開有好多流心嘅朱古力!再加埋個雪糕球,一冷一熱咁一齊食,好滿足!提提大家:與人同享 "心不軟" 時,真的不要心不軟,記緊要快狠準去享用,這樣才不時錯過時機,白白浪費了甜品內的美味朱

提提大家:與人同享 "心不軟" 時,真的不要心不軟,記緊要快狠準去享用,這樣才不時錯過時機,白白浪費了甜品內的美味朱古力流心醬。
煎海鱸魚柳海鮮燴

煎海鱸魚柳海鮮燴
今日行完D2 place既市集就順便同埋朋友慶祝生日,當然要搵番間chill餐廳啦🍹🍹 Slow cooked BBQ beef short ribs 平時豬既ribs就食得多,反而牛好少見,就試試佢🤩唔試唔知咁有驚喜,上菜嗰陣時,餐廳已經原條骨起咗,即姐係話啖啖肉😋😋好大舊肉,仲要好淋,淋到可以直接用個叉一吉就食到🤭 Signature Piggie pizza🍕 係手工pizza,等嘅時間係會耐少少,不過美食係需要等待😋個pizza好足料,好多餸,而且好多醬。佢個皮係即搓即焗,個邊邊好脆,但係中間好煙韌。而且呢個價錢一啲都唔貴。👍👍 chicken florentine orecchiette 平時好少見到貓耳朵粉,而且我哋都係青醬愛好者,就梗係要叫埋啦!首先佢啲雞胸好嫩,應該係慢煮,再煎一煎,一咬就散開!貓耳朵粉好有口感,而且佢中間可以包住啲青醬,變咗淡淡意粉都有醬,好好味😚😚 pineapple mimosa🍍 雖然係用咗菠蘿汁,但係因為有芒果蓉🥭,所以芒果味更加突出,都好好味,酒味唔係好覺,好似果汁咁易入口🥰🥰oreo madness 佢唔似其他奶昔咁杰撻撻,反而仲冇咁甜,

pineapple mimosa🍍 雖然係用咗菠蘿汁,但係因為有芒果蓉🥭,所以芒果味更加突出,都好好味,酒味唔係好覺,好似果汁咁易入口🥰🥰oreo madness 佢唔似其他奶昔咁杰撻撻,反而仲冇咁甜,飲落有啲似朱古力奶高級版😚 . 雖然我哋唔係星期一去食,但係見到佢Menu寫住星期一主食買一送一!有興趣嘅朋友仔都快啲去試吓啦!❤️‍🔥❤️‍🔥

2024-04-25 69 瀏覽
荔枝角都有高質餐廳! 餐廳係D2 TWO,一入餐廳,就覺得好似去左另一時空咁,餐廳裝修好靚,好歐式,店員好友善,最重要服務好快,好緊要!!!煎海爐魚柳海鮮薈海爐魚好滑,外皮煎得少少脆,好味! 下面仲有蝦、蜆、辣肉腸同麵包粒,個汁吸哂海鮮既鮮味,我幾乎飲哂D汁招牌鬼馬豬意PIZZAPIZZA上面舖左手撕豬手、腸、火腿同水牛芝士,口感豐富,仲有唔同大細可選,我地兩個人叫左8寸PIZZA,份量岩岩好烤豬青豆西洋菜蓉意大利飯呢個飯好特別,有淡淡既青豆味,意大利飯唔會太硬,岩番香港人口味,上面舖左幾件厚切烤豬,烤得好好

煎海爐魚柳海鮮薈

招牌鬼馬豬意PIZZA

烤豬青豆西洋菜蓉意大利飯
2024-04-24 60 瀏覽
係D2 Place行完街,發現地下有間西餐廳The Pizza Pig環境幾好,樓底好高舒適寬敞,風扇同吊燈有少少懷舊風格,再望望餐牌,炸豬皮Pizza幾吸引,就入去試試🩷Signature Piggie (8吋) $138果然係招牌菜式,餡料豐富,份量都十足,面層炸豬皮大大塊,炸到黃金色脆卜卜好香口,估唔到用黎做Pizza又幾好食,好有口感,另外配料有香草肉腸、火腿、芝士、紅洋蔥等等,啖啖肉,薄餅餅底好香麵粉香,烤得鬆軟,我會為左呢個Pizza再去食🩷Crispy Chicken Wings (6隻) $ 130​​秘製香料辣雞翼,隻隻雞翼都好大隻,連炸粉都有調味,所以外層炸得非常酥脆惹味,內裡肉質仍保持嫩滑多汁,味道香香辣辣,愈食愈開胃🩷Crispy Calamari酥脆辣魷魚圈,魷魚圈厚身大大件,外層酥脆,入口爽口彈牙,係好出色嘅小食,好好味🩷Pork and Green Pea Risotto烤豬腩肉青豆西洋菜蓉燴意大利飯,賣相幾靚,豬腩肉大大塊肉質鮮嫩,味道香濃偏咸,再配搭上清新的青豆西洋菜燴意大利飯,可以中和到豬腩肉的油膩,幾新穎的組合🩷飲品 - 西班牙水果酒🍹Sangri

🩷Signature Piggie (8吋) $138

白葡萄酒+拔蘭地+橙酒+蘋果汁

💸平均每位消費$320
💸收加一服務費
2024-04-14 71 瀏覽
13/4/2024📍The Pizza Pig上次食完Pici 行過睇到呢間以🐷做主題嘅餐廳就好想試下餐廳嘅裝修偏歐陸風情 以藍白色做主調 俾人好輕鬆活潑嘅感覺 特別有holiday mood😚我地坐係櫥窗邊 可以睇到人來人往嘅街 (或者係俾人望🤣)不過衛生好一般 有啲飛飛會係張枱爬過🤢⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨Signature Piggie - 8 inch ($138)見到佢係signature 就決定叫黎試下每塊pizza上面都有一塊炸豬皮 同埋手撕豬肉第一次見呢個combination 不過無咩特別上面有好多番茄醬同芝士🧀食落好juicy 而且餅底好脆好香口 又唔油膩👍🏻✨香脆德國鹹豬手 ($308)雖然比較貴 不過就寫明係for two 真係好大份 豬手肥瘦比例啱啱好 唔會淨係得肥膏 而且瘦肉又唔乾上桌已經幫你切好 啖啖肉食落真係好爽快😋豬皮算係脆 不過又未去到好似燒腩仔咁脆如果再脆啲就好啦佢仲有酸菜同埋芥末醬俾你refresh下 無咁油膩👍🏻配菜有焗薯 烤蘿蔔 烤菜 都有調味不過配菜可以多啲 話曬都係俾2個人食⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我哋兩個人
13/4/2024
📍The Pizza Pig
上次食完Pici 行過睇到呢間以🐷做主題嘅餐廳就好想試下
我地坐係櫥窗邊 可以睇到人來人往嘅街 (或者係俾人望🤣)
不過衛生好一般 有啲飛飛會係張枱爬過🤢

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
見到佢係signature 就決定叫黎試下
每塊pizza上面都有一塊炸豬皮 同埋手撕豬肉
第一次見呢個combination 不過無咩特別
上面有好多番茄醬同芝士🧀食落好juicy
而且餅底好脆好香口 又唔油膩👍🏻

✨香脆德國鹹豬手 ($308)
雖然比較貴 不過就寫明係for two 真係好大份
佢仲有酸菜同埋芥末醬俾你refresh下 無咁油膩👍🏻
配菜有焗薯 烤蘿蔔 烤菜 都有調味
不過配菜可以多啲 話曬都係俾2個人食

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋兩個人食咗$491(收加一)
我哋都幾鍾意個豬手 食得好滿足😚
但pizza 就唔夠impressive啦

推薦指數🌟:4/5
📍荔枝角長順街15號D2 Place TWO地下G02號舖
2024-04-13
2024-04-12 63 瀏覽
我和太太在荔枝角睇完戲就在附近的The Pizza Pig享用晚餐。我們首先點了一個15寸長方型的BBQ雞肉Pizza薄餅~$188。這個薄餅上有烤雞肉和美味的BBQ醬,口感香脆,味道十分濃郁。接著,我們還點了一份雙重安格斯芝士牛肉漢堡配蛋黃醬和薯條~$198。這個漢堡有兩層安格斯牛肉和濃郁的芝士,搭配蛋黃醬和新鮮香脆薯條,非常美味。我們每人點了一杯凍Cappuccino,每杯$48。這杯凍Cappuccino濃郁香醇提神。最後,我們點雪糕為餐後甜品。我選朱古力雪糕球~$25,它濃郁的朱古力味道令人陶醉。太太選雲呢拿雪糕球~$25,它帶有淡淡的雲呢拿香氣,非常迷人。整個晚餐過程非常愉快,我們在The Pizza Pig享受了美味的西式料理。這家餐廳的環境舒適,服務也很周到。

2024-04-10 40 瀏覽
真係好心做好啲training. 連個男supervisor 級別嘅都係黑口黑面咁招待行入門口的客戶,笑都唔識,衰衰格格咁,借問仲邊 有運行成日話餐飲難做,但觀乎台灣,日本,大陸,佢哋餐飲嘅服務員真係當客係客人,而唔係仇人囉。

2024-03-19 156 瀏覽
星期一主菜買一送一好吸引,加埋7點前叫兩杯飲品送小食,今日送係雞翼,雞翼有4隻肥嘟嘟辣辣地送酒不錯之選主菜叫咗鹹豬手,海鮮拼盤內有兩大舊魚,蜆蝦,但最好都係兩舊魚肉,牛油果芒果煎蝦沙律,仲有一個15吋pizza 簿餅底已經夠正,又煙靭,又有脆邊,芝士仲有拉絲添,加多個吞拿魚他他做小食今晚覺得最好係個pizza 👍🏻👍🏻

今晚覺得最好係個pizza 👍🏻👍🏻

2024-03-18
生日
用餐優惠
試食活動
  • 鹹豬手
  • Signature Piggie
朋友住荔枝角,收工去搵佢食飯,經佢推介之下,去左呢間係D2 Place二期地下一間叫Pizza Pig嘅西餐廳,入面環境清幽舒服,非常適合同朋友食飯或者情侶約會🍝意大利香草辣肉腸貓耳朵粉 $168 中意食辣嘅朋友一定要試下呢一道貓耳朵粉,因為辣得好過癮,而且香草辣肉腸超香,極有風味,貓耳朵烹調得恰到好處,軟硬適中帶口感,掛上濃濃醬汁咁食真係好享受🦀Fried Seafood Bites $148 意式炸雜錦海鮮有不同嘅種類,分別有白飯魚、迷你八爪魚、軟殼蟹、青口同埋大蝦,全部都係新鮮熱辣辣炸起,香脆惹味,配埋檸檬汁同埋香辣菠蘿醬一齊食,令味道更加清新🐖香脆德國鹹豬手 $308 足足有1公斤重,非常適合兩個人share食,德國鹹豬手新鮮焗起,皮脆肉嫩,而且肉質依然好軟腍多汁,酸菜同原個焗薯亦都一流,豬手酸菜焗薯一齊放入口中品嘗,超級好味📍荔枝角長順街15號D2 Place TWO地下G02號舖 - The Pizza Pig

2024-03-03 177 瀏覽
The pizza pig at Pizza Pig🐷🐷overall: 6/10🥩Grilled Black Angus Ribeye SteakNormally pizzas go well with steak so got to try this delectable Black Angus ribeye. The steak is expertly grilled to perfection, with enough amount of juiciness. The grill marks on the exterior add a touch of visual appeal. However, as a steak lover, this is slightly tougher than desired.🍕Signature Piggie Pizza 8”The signature dish, Signature Piggie pizza, is an absolute delight for meat lovers and pizza enthusiasts alike

The pizza pig at Pizza Pig🐷

🐷overall: 6/10

🍕Signature Piggie Pizza 8”
The signature dish, Signature Piggie pizza, is an absolute delight for meat lovers and pizza enthusiasts alike. The inclusion of pork knuckles, Italian sausage, chorizo, and cotta ham creates a symphony of savory and smoky flavors that meld together. Each meat component brings its own unique taste and texture. However, the meaty flavour might be a bit too overwhelming for non-meat enthusiasts. The generous topping of grilled bell peppers and red onions enhances the overall flavor profile, providing a delightful balance of sweetness and tanginess. The homemade dough, although not overly crusty, gives a balance between softness and chewiness.

#pizzapig
#laichikokfood
2024-02-29 165 瀏覽
最近,我帶了家中的少爺仔一同享受一頓美味的西餐。這段時間,少爺仔一直在家努力溫習,他為了追上學習進度而發奮不懈。為了認同他的努力,我決定帶他出門用餐,以示鼓勵和犒賞。我們選擇了位於九龍荔枝角長順街15號D2 Place 二期地下G02號舖的"The Pizza Pig"。這是一家以美味披薩聞名的餐廳,提供各種精緻的西餐料理。我們首先品嚐了他們家的招牌菜─卡邦尼松露蛋汁煙肉意粉,這道意粉以其濃郁的松露香氣和口感豐富的煙肉,給人留下了深刻的印象。每一口都充滿了濃郁的奶油蛋汁和香煙肉的香氣,令人回味無窮。這道菜的價格是178元,物超所值。接著,我們品嚐了他們家的雙層安格斯牛肉芝士漢堡。這個漢堡包含了兩層嫩滑多汁的安格斯牛肉,搭配蛋黃醬和薯條,讓整個漢堡更加美味豐富。每一口都帶來了肉汁的爆破感和芝士的濃郁口感。這道料理的價格是198元,絕對是漢堡愛好者的不二之選。最後,我們點了每人一杯Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔作為甜點。這杯奶昔以Oreo曲奇的香甜和朱古力的濃郁為基底,加上豐富的忌廉,口感豐富又迷人。每一口都帶來了甜蜜的享受,讓我們彷彿置身於甜蜜的夢境中。每杯奶昔的價格是78元,非常超值。整頓

整頓用餐過程中,少爺仔一直保持著開心的笑容,看得出他對這次的用餐體驗感到非常滿意。他不僅享受了美味的食物,也感受到了我的鼓勵和支持。我們在用餐期間互相分享著學習和生活中的點滴,這讓我們更加緊密地連結在一起。

透過這次的相處,我看到了少爺仔的成長和努力,也為他的進步感到驕傲。這次用餐不僅讓他獲得了鼓勵,也為他提供了一段難忘的回憶。
從來未食過咁難食嘅西餐廳 完全俾錢買難受🤬諗住慶祝朋友升職,同佢出嚟快快食個lunch。咁就揀間好似靚啲嘅餐廳試吓啦 入到去坐咗一陣都唔會有人拎個餐牌過黎😅好啦,咁舉手叫個侍應拎個餐牌啦態度真係好到….嘩左聲 完全黑曬面🥲我心諗咩事呢?????Ok!! 態度差唔緊要~通常好食嘅餐廳態度都差差地😂😂我忍~~~~~~(心入面都有少少委屈🥲)落單時又黑面 食野又趕執野-.-咁我哋就叫咗以下嘅食物Set Pork SaladSet Sesame Tuna Set PappardelleSet A Ribeye- Medium WellSet A Drink• Iced Lemon TeaLess ice)Set A Drink• Iced Milk TeaLess ice)其實沙律前菜係冇咩特別嘅,正常沙律🥗但個ribeye就真係暗黑料理咁款😞我要medium rare 佢幫我落左medium well🥹🥹 真係心諗咩事!!好啦好啦 當我英文差啦唉 忍下啦 medium rare都食到的~ 切開我真係以為食緊well done呀😂入口真係好柴皮 食又浪費quota 唔食又曬錢 🥲😞燉牛闊條麵難
從來未食過咁難食嘅西餐廳 完全俾錢買難受🤬

諗住慶祝朋友升職,同佢出嚟快快食個lunch。
咁就揀間好似靚啲嘅餐廳試吓啦

入到去坐咗一陣都唔會有人拎個餐牌過黎😅
好啦,咁舉手叫個侍應拎個餐牌啦
態度真係好到….嘩左聲 完全黑曬面🥲
我心諗咩事呢?????

落單時又黑面 食野又趕執野-.-

咁我哋就叫咗以下嘅食物
Set Pork Salad
Set A Ribeye
- Medium Well
Set A Drink
• Iced Lemon TeaLess ice)
Set A Drink
• Iced Milk TeaLess ice)

其實沙律前菜係冇咩特別嘅,正常沙律🥗

好啦好啦 當我英文差啦唉 忍下啦
入口真係好柴皮 食又浪費quota 唔食又曬錢 🥲😞

燉牛闊條麵
難食到形容唔到😞 麵超淋 牛無味
食到懷疑人生???

本來係氹朋友開心,依家變成朋友氹返我開心😂