2023-12-21 368 瀏覽
見就黎聖誕節,梗係要食西餐應下節。難得今日有得提早放工,一放工約咗媽咪係荔枝角食好嘢。我地去咗一間距離地鐵站只需要約一分鐘路程嘅餐廳 ~The Pizza Pig,一入到去就見到精緻的聖誕裝飾,完全感受到節日來臨嘅氣氛。我地叫咗個煎海鱸魚柳海鮮燴,入面有鮮蝦、 蜆、辣肉腸碎同脆脆嘅麵包粒,好豐富啊!媽咪好鍾意食呢個海鱸魚柳,鱸魚嫩滑鮮甜 ,丁點兒沒有腥味,鮮蝦又肉質爽口彈牙!我地仲叫咗15吋長 signature piggie pizza,呢個尺寸嘅pizza係長方形嘅,比起平時一般食到嘅圓形pizza更有特色。Pizza上面仲有d 脆豬皮,特別有口感。Pizza份量十足,我地兩個人食唔曬,餐廳服務員好細心,主動用紙盒替我們打包剩餘的pizza。飲品同甜品方面,媽咪叫咗杯凍嘅Cappuccino, 佢話好好飲。而我就叫咗個心太軟share黎食。個心太軟好好味!serve出黎嘅時候都仲係暖嘅,而且又唔會太甜,切開有好多流心嘅朱古力!再加埋個雪糕球,一冷一熱咁一齊食,好滿足!提提大家:與人同享 "心不軟" 時,真的不要心不軟,記緊要快狠準去享用,這樣才不時錯過時機,白白浪費了甜品內的美味朱

提提大家:與人同享 "心不軟" 時,真的不要心不軟,記緊要快狠準去享用,這樣才不時錯過時機,白白浪費了甜品內的美味朱古力流心醬。
煎海鱸魚柳海鮮燴

煎海鱸魚柳海鮮燴