2024-04-14 90 瀏覽
13/4/2024📍The Pizza Pig上次食完Pici 行過睇到呢間以🐷做主題嘅餐廳就好想試下餐廳嘅裝修偏歐陸風情 以藍白色做主調 俾人好輕鬆活潑嘅感覺 特別有holiday mood😚我地坐係櫥窗邊 可以睇到人來人往嘅街 (或者係俾人望🤣)不過衛生好一般 有啲飛飛會係張枱爬過🤢⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨Signature Piggie - 8 inch ($138)見到佢係signature 就決定叫黎試下每塊pizza上面都有一塊炸豬皮 同埋手撕豬肉第一次見呢個combination 不過無咩特別上面有好多番茄醬同芝士🧀食落好juicy 而且餅底好脆好香口 又唔油膩👍🏻✨香脆德國鹹豬手 ($308)雖然比較貴 不過就寫明係for two 真係好大份 豬手肥瘦比例啱啱好 唔會淨係得肥膏 而且瘦肉又唔乾上桌已經幫你切好 啖啖肉食落真係好爽快😋豬皮算係脆 不過又未去到好似燒腩仔咁脆如果再脆啲就好啦佢仲有酸菜同埋芥末醬俾你refresh下 無咁油膩👍🏻配菜有焗薯 烤蘿蔔 烤菜 都有調味不過配菜可以多啲 話曬都係俾2個人食⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我哋兩個人
13/4/2024
📍The Pizza Pig
上次食完Pici 行過睇到呢間以🐷做主題嘅餐廳就好想試下
我地坐係櫥窗邊 可以睇到人來人往嘅街 (或者係俾人望🤣)
不過衛生好一般 有啲飛飛會係張枱爬過🤢

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
見到佢係signature 就決定叫黎試下
每塊pizza上面都有一塊炸豬皮 同埋手撕豬肉
第一次見呢個combination 不過無咩特別
上面有好多番茄醬同芝士🧀食落好juicy
而且餅底好脆好香口 又唔油膩👍🏻

✨香脆德國鹹豬手 ($308)
雖然比較貴 不過就寫明係for two 真係好大份
佢仲有酸菜同埋芥末醬俾你refresh下 無咁油膩👍🏻
配菜有焗薯 烤蘿蔔 烤菜 都有調味
不過配菜可以多啲 話曬都係俾2個人食

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋兩個人食咗$491(收加一)
我哋都幾鍾意個豬手 食得好滿足😚
但pizza 就唔夠impressive啦