2024-02-26 83 瀏覽
荔枝角The pizza pig.味道:7.5/10🌟抵食:7/10🌟環境:8/10🌟.今日小編帶大家去荔枝角聚餐好去處😋小編叫咗烤豬腩青豆西洋菜蓉燴意大利飯🥬原本以為綠色嘅意大利飯大機會係伏,但竟然唔錯!豬腩肉燒得恰到好處🐷好嫩好香口😍義大利飯嘅汁都調得好好,值得推薦🫛另外沙律都有驚喜,上面嘅大蝦係即叫即煎,熱辣辣🔥泰式醬汁都好惹味🍴另外pizza同肉醬意粉就普普通通咁🤔.#香港 #食評 #foodie #食好西 #香港好去處 #拍拖好去處 #香港美食 #打卡 #pizza #意大利飯 #長沙灣 #荔枝角 #荔枝角美食 #荔枝角好去處
荔枝角
The pizza pig
味道:7.5/10🌟
抵食:7/10🌟
環境:8/10🌟
2024-02-25 81 瀏覽
D2 place 附近真係有好多好chill 的餐廳架!今次呢間西餐廳不錯架~Vongole $172叫左個蒜香蜆肉意粉 好多隻肥美嘅蜆肉 全部大大隻!意粉偏辣 同埋夠味!Beef Burger $198雙層牛肉芝士漢堡配薯條 薯條超級無敵多!而且仲係粗薯條~漢堡入面有炒過嘅甜洋蔥 蕃茄生菜同埋芝士等 包皮都鬆軟,同埋吸晒精華好食👏Roasted Veg side $58烤雜菜個人都推薦~健康又好食!甘筍超甜 蕃茄超多汁 另外仲有三個薯仔 超級飽肚!Lava Cake $98心太軟配雲呢拿雪糕 甜品係即叫即做 流心朱古力好正架!而且仲有木糠脆脆配雪糕食🙌Ginger Ale $28檸檬七喜
D2 place 附近真係有好多好chill 的餐廳架!
今次呢間西餐廳不錯架~

Vongole $172

Beef Burger $198

Roasted Veg side $58

Lava Cake $98

Ginger Ale $28
檸檬七喜
2024-02-18 129 瀏覽
今日約埋朋友去荔枝角d2食晚餐,朋友話想食the pizzapig,我話我未試過呢間,佢就話d野食都幾好,可以去試試,結果d嘢真係幾好食喔今日叫左幾樣嘢都幾好食:我未試過orchiette呢種pasta,見到有Pork sausage orchiette就即刻有興趣,pasta細細粒好可愛,口感q彈,個醬汁仲要有啲辣辣地,幾好食,幾特別!Meatballs and spaghetti係classic菜式,呢到meatballs嘅口感都不錯,spaghetti都al dente。Impossible burger and fries 整得好好食,香港現有嘅素肉我都係最鐘意impossible 呢個牌子,而呢次都煎得好好,薯條都夠脆口。每一餐都一定要叫d菜,見到有Roasted root vegetables就即刻要左,最鐘意roast過嘅菜特別甜!

今日叫左幾樣嘢都幾好食:

2024-02-10 122 瀏覽
今日就同朋友去咗荔枝角既The Pizza Pig 食飯, 餐廳以豬同pizza 為主題, 裝修以藍白色為主調, 幾有歐陸風情Margherita 8”Pizza芝士味濃郁, 配搭水牛芝士, 一拎起超拉絲, Pizza底焗得香脆, 口感煙韌蕃茄芝士肉丸配左酸種麵包, 包身鬆軟,肉丸size 啱啱好, 口感紮實, 肉味香濃, 加埋芝士, 配搭質感濃厚蕃茄醬, 入邊有啲羅勒, 幾香口開胃香脆德國鹹豬手份量好足, 豬手超級大隻, 外皮焗好香脆, 內層肉質軟腍, 部份仲夾住豬手嘅膠質, 唔會太鹹旁邊既焗蔬菜亦啱啱好, 甘筍腍身帶微甜, 酸菜味道偏酸, 配搭芥末子忌廉汁, 剛好中和鹹香嘅豬手

Margherita 8”

蕃茄芝士肉丸
配左酸種麵包, 包身鬆軟,

香脆德國鹹豬手

年尾結婚周年紀念,四圍餐廳都爆滿。好彩公司附近有間 The Pizza Pig 😙地點真係非常方便係D2 Place Two。🍽️ 美國特級安格斯肉眼扒12oz $348真係唔可以睇少12oz,平時呢個價錢8oz左右,原來多4oz 真係多好多☺️重點係有好多薯條🥹好正🍕 招牌鬼馬"豬"意長薄餅15‘’ $198招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈能椒、紅洋葱、水牛芝士、蕃茄醬未試過長薄餅一定要試試。儘管侍應見住我哋兩丁友話15”有啲大份嫁喎?都係要試,最後食淨兩塊要拎返屋企做第二日早餐🤣呢個Pizza 真係好好食,勁有咬感唔會過硬過軟仲要脆面。Pizza 面頭個塊應該係豬皮,脆脆地un un 地咁。值得一讚👍🏻✅侍應非常有禮貌✅環境坐得好舒服,雖然有少少嘈✅食物非常大份✅有得Book枱🅿️附近好多停車場

美國特級安格斯肉眼扒12oz

🍽️ 美國特級安格斯肉眼扒12oz $348

招牌鬼馬"豬"意長薄餅15‘’

🍕 招牌鬼馬"豬"意長薄餅15‘’ $198

值得一讚👍🏻
侍應非常有禮貌
✅環境坐得好舒服,雖然有少少嘈
✅食物非常大份
美國特級安格斯肉眼扒12oz
招牌鬼馬"豬"意長薄餅15‘’
  • Signature Piggie
2023-12-22 311 瀏覽
今天我朋友慶祝聖誕,選擇了這間充滿聖誕氣氛餐廳,餐廳內精心的佈置,座位寬敞舒服。餐牌上面有不少的選擇。Starter: Fried Seafood Bites $148食物有意識炸雜錦海鮮、白飯魚、迷你八爪魚、、青口、軟殼蟹、大蝦、檸檬、香辣菠蘿醬這道開胃菜以炸雜錦海鮮為主,包括白飯魚、迷八爪魚、青口、軟殼蟹和大蝦。它們經過炸製後,呈現出酥脆的外層和嫩滑的內部。搭配檸檬和香辣菠蘿醬,這道菜的味道豐富多樣,既有海鮮的鮮味,又有檸檬的清新酸味和香辣菠蘿醬的辛辣甜味。Prime Seafood Risotto $198海鮮意大利飯、青口、蝦、蜆、西班牙辣肉腸、白酒、牛油、蕃茄醬這道主菜是一道海鮮意大利飯,其中包含青口、蝦、蜆、西班牙辣肉腸等海鮮成分。飯粒融合了白酒、牛油和蕃茄醬的風味,賦予它豐富的口感和濃郁的味道。海鮮的鮮甜與辣肉腸的香辣相映成趣,讓這道菜成為一道令人垂涎的美食。Pan roasted Seabads Fillet & Strewed Prime Seafood $198煎海鱸魚柳海鮮燴、鮮蝦、蜆、辣肉腸、麵包粒這道菜以煎海鱸魚柳為主,並搭配了鮮蝦、蜆和辣肉腸等海鮮成分的燴菜

Prime Seafood Risotto $198

煎海鱸魚柳海鮮燴、鮮蝦、蜆、辣肉腸、麵包粒

這道菜以煎海鱸魚柳為主,並搭配了鮮蝦、蜆和辣肉腸等海鮮成分的燴菜。煎海鱸魚柳的外層煎至金黃酥脆,內部保持著魚肉的鮮嫩。與此同時,燴菜中的鮮蝦、蜆和辣肉腸經過燉煮,使其散發出濃郁的湯汁和混合的味道。這道菜結合了煎魚的香脆和燴菜的鮮美,味道豐富。

#pizzapig #荔枝角美食 #荔枝角西餐廳 #西餐 #pizza
2023-12-19 122 瀏覽
差唔多又過年,做冬食中餐都真係好爆,咁就揀咗間西餐廳聚一聚。揀呢個間餐廳貪佢係靜啲,座得舒服啲又冇限時。15” Medium Signature Piggie Pizza呢個只係中Size,大嘅係Double咁長。入面有手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、烤燈籠椒、洋蔥、水牛芝士,仲有面頭嘅炸豬皮。Pizza又脆又煙靭。Beer Battered Fish and Chips份量都幾多,啤酒脆醬包著白雪雪嘅魚肉,薯條炸得好好,唔油膩又夠脆。Crispy Chicken Wings秘製香料炸嘅辣雞翼,旁邊嘅係芫荽甜酸醬。真接食已經好juicy 好高質。係出色嘅小食。Prime Seafood Risotto有青口、蝦、蜆、辣肉腸,材料都好好,個飯有少少似肉醬意粉嘅味,但都幾好。

Beer Battered Fish and Chips

Crispy Chicken Wings

Prime Seafood Risotto

2023-12-17
  • Signature Piggie
2023-12-17 113 瀏覽
📍 The Pizza Pig (荔枝角)荔枝角長順街15號D2 Place TWO地下G02號舖餐廳營造出溫馨且舒適的氛圍,燈光柔和,音樂輕輕地流淌在空氣中。服務周到而友善,員工總是帶著微笑迎接客人,並迅速解答疑問。他們細心地照顧每一位客人,確保他們的需求得到滿足。👉 蒜辣白酒煮蜆💰$138😋😋😋😋.7/5以新鮮的蜆貝為主角,搭配蒜頭、青蔥、新鮮辣椒、白酒、奶油和香菜等調味料。蜆貝的鮮美與白酒的香氣very match!蒜頭和辣椒的加入則帶來了一抹辛辣的風味。奶油的加入使湯汁更加濃郁,而香菜則提供了清新的芳香。👉 香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵💰$178😋😋😋😋.8/5使用了新鮮的菠菜、奶油、帕瑪森芝士和青醬。蓬鬆的貓耳朵麵搭配香煎的雞肉,搭配菠菜和奶油的忌廉醬汁,再撒上帕瑪森芝士和青醬,形成了一道豐富多層次的美食。菠菜的清爽和奶油的濃郁相得益彰,帕瑪森芝士的鹹香增添了整道菜的風味,青醬的香氣則為這道菜增添了一抹獨特的風味。👉 酥脆辣魷魚圏配青檸蛋黃醬💰$138😋😋😋😋.7/5魷魚圈經過炸至金黃酥脆,口感鮮嫩,帶有微辣的香氣。搭配上清新的青檸蛋黃醬,增添了酸爽的風味,與辣椒一起平衡了整道菜的
📍 The Pizza Pig (荔枝角)
荔枝角長順街15號D2 Place TWO地下G02號舖

😋😋😋😋.8/5

👉 酥脆辣魷魚圏配青檸蛋黃醬
💰$138
😋😋😋😋.7/5
魷魚圈經過炸至金黃酥脆,口感鮮嫩,帶有微辣的香氣。搭配上清新的青檸蛋黃醬,增添了酸爽的風味,與辣椒一起平衡了整道菜的味道。

👉 香脆德國鹹豬手
💰$308
😋😋😋😋.9/5
香脆德國鹹豬手是一道受歡迎的德國菜餚,搭配上酸菜、烤雜菜和芥末籽忌廉汁。豬手經過烤製,外皮煎至金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁。配以酸菜的脆爽和烤雜菜的香甜,增添了整道菜的層次感。芥末籽忌廉汁的辛辣與奶油的濃郁相互融合,為這道菜提供了一個獨特的風味。這道菜非常適合喜愛豬肉和德國美食的人品嚐,絕對會給你帶來滿足感。

回頭: yes,無論是舉辦浪漫的晚餐還是與朋友共享美食,這家餐廳都能提供一個輕鬆愉悅的場所,讓人在享受美食的同時感受到溫暖的服務✨💞工作員特登幫你加水,同留意住你嘅需要✨💞
2023-12-09 159 瀏覽
The Pizza Pig位於D2 Place旁,餐點選擇多,餐廳主打「Pizza」及「Pig」料理但今天想來點非pig料理😆🐟SEARED PRAWN AND AVOCADO SALAD翠綠的生菜,伴著黃澄的芒果與肥美的鮮蝦,滿滿的一整盆,淋上的醬汁微甜微辣,完美的襯托出食物原本的味道,既清爽又健康。🐟DELUXE MUSHROOM青醬風味的蘑菇薄餅,看上去油亮誘人。現烤的薄餅十分有脆度,剛出爐的香氣撲鼻,嚐起來味道很清爽。小份的就有15寸長,份量適合兩個人吃。🐟PAN-ROASTED SEABASS FILLET AND STEWED PRIME SEAFOOD烤盤上的主角,一整塊鮮美的鱸魚,外皮略酥肉質厚實。底部搭配的海鮮有巨型鮮蝦與蜆,十分有誠意。整體調味適中,保留食材本身的味道,相當推薦!總體而言,餐廳環境寬敞舒適,道道口味都在水準之上,當日平日晚間前來幾乎滿座,建議先訂檯再前往。另外餐牌上有長期Monday主菜買一送一的優惠,下次一定Monday來幫襯😆

但今天想來點非pig料理😆

🐟DELUXE MUSHROOM

2023-12-08 128 瀏覽
荔枝角高質pizzaThe pizza pig~~~~~~~~~~~~~~~~~~歐陸風十足的高質餐廳,位處於小街上Thepizza pig 和其他餐廳自成一角,寧靜舒適。Signature Piggie M$198充滿玩味的豬皮薄餅,豬皮口感似烤過的脆片,外貌似風乾的厚魚片,加上大量七味粉之後,絕配。麥香味十足的手工薄餅上鋪滿蕃茄醬、水牛芝士、咸豬手、香草肉腸、辣肉腸,材料豐富。Chicken Parmigiana $195脆焗火腿芝士雞胸扒,雞扒真係大得好誇張成隻碟咁大。雞胸扒外層焗至金黃色,但係保持到肉質軟嫩,上面鋪左完整一塊芝士同火腿,口感超豐富。配上水牛芝士、火箭菜沙律、薯條。
荔枝角高質pizza
The pizza pig
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Signature Piggie M$198

Chicken Parmigiana $195

2023-11-03 277 瀏覽
之前去過將軍澳,見到將軍澳分店長期都有人龍,今日去完D2 place做完文青落樓就見到呢間鋪頭,見無人就即刻入去試下。  打開menu都幾吸引,有pizza,有意粉,有小食。pizza 有大有細,多人一齊食又得,小貓三四隻黎食又得。  CRISPY CALAMARI ($138) 酥炸魷魚,辣辣地食落好惹味。如果點埋佢個檸檬蛋黃醬酸酸地咁又好醒胃。 PEPPERONI ($178) M 辣肉腸pizza配上水牛芝同蕃茄醬。餅底烤得好脆,而手工薄餅最正嘅地方就係餅底煙煙韌韌,勁有咬感。 LINGUINE VONGOLE ($172) 蜆肉用白酒煮過,之後再用蒜蓉同辣粉將意粉同蜆肉炒香,食落又香又好惹味。 OREO MADNESS ($72) OREO朱古力奶昔,飲落有好濃嘅oreo味,好似飲緊一杯流質oreo咁。 呢間餐廳食物質素好好,值得回頭再食。

CRISPY CALAMARI ($138)

PEPPERONI ($178) M

LINGUINE VONGOLE ($172)

OREO MADNESS ($72)

呢間餐廳食物質素好好,值得回頭再食。
2023-07-08
  • PEPPERONI
位於D2 PLACE TWO, 鄰近地鐵站, 位置便利, 往D2地鐵口一出便到達, 店舖位於地下空間寛敞, 樓底高, 沒有壓迫感, 除了裝修別具特色, 配色藍白啡較為鮮有, 富有歐陸風味, 有點像外國的海邊小屋FEEL牛油果雞絲雜菜沙律牛油果、雞絲、青瓜、蕃茄仔、紅洋蔥、芝麻葉&生菜裡面的蘿白脆脆而且醃製酸酸的非常開胃, 有點像泰菜的感覺, 沙律最重要是新鮮, 而且都頗為新鮮, 作為前菜非常合適, 加上份量很多, 非常抵食美國特級安格斯肉眼扒(12安士) 牛扒是炭烤的, 一陣陣炭香燒烤味, 牛肉很嫩滑而且牛味濃郁, 配上醬汁更滋味, 選了配菜為炸薯條另外又想吃薯仔於是加錢 配了個 酸忌廉烤薯仔 酸忌廉CREAMMY酸酸甜甜有乳酪的感覺蒜辣白酒蜆肉意粉蒜香味非常凸出, 帶點點辣味, 蜆肉份量頗多, 窄看像一碟蜆肉, 大滿足
牛油果雞絲雜菜沙律
牛油果、雞絲、青瓜、蕃茄仔、紅洋蔥、芝麻葉&生菜
美國特級安格斯肉眼扒(12安士) [五成熟]
Sour Cream Potatoes
Sour Cream Potatoes
2023-10-30 128 瀏覽
午餐時段黎到荔枝角,朋友推介pizza pig,環境舒服,午餐頭盆可湯或沙律,主菜,飲品,種類算多,份量又大,我地4人除左一人一份午餐,仲散叫多隻豬手因為太多選擇,仲未試佢個Pizza, 所以一定會再來

因為太多選擇,仲未試佢個Pizza, 所以一定會再來
2023-10-29 96 瀏覽
I went to this restaurant with my friend for dinner because we were craving for some pizza. We got their:Signature piggie This pizza has some fried crispy pig skin on top of all those toppings like onions and peppers 🫑 the crispy pig skin really didn’t match the taste of the pizza overall. I’d like it without the skin to be honest.Meatballs The sauce of the meatballs were great. However the meatballs were quite dense. Tiramisu I think the tiramisu was the highlight. It wasn’t so sweet and it was

Signature piggie

Meatballs

Tiramisu
I think the tiramisu was the highlight. It wasn’t so sweet and it was quite flavourful. It was so soft to texture too!

• TIRAMISU
2023-10-28 87 瀏覽
其實今次係第二次去食嘅,只不過上次就去咗將軍澳分店,今次就試吓大角咀分店。上次食過個細批,今次呢就準備就試吓最大嗰個批我哋就嗌咗paparonni食,因為小朋友都鍾意食芝士,所以我就嗌多cheese,點知侍應就話要加$20先可以多芝士但最後出嚟嘅效果都係覺得唔係話好多cheese ,呢樣就有啲失望啦。令我最冇失望嘅就係個蜆肉意粉真係好好食!其他都不過不失👍🏻推介嘅都永遠都係佢嘅pizza !太好食!

令我最冇失望嘅就係個蜆肉意粉真係好好食!

其他都不過不失👍🏻

推介嘅都永遠都係佢嘅pizza !太好食!