#pb食在紅磡 #pb西餐系列 紅磡海景休閑西班牙菜🇪🇸同 @eatwithcacax 嘅新年之約❤️ 我地今次去左呢間位於紅磡海旁嘅西班牙菜😋 佢位於九龍海逸君綽酒店隔離 位置有少少難搵👍🏻 佢有室外、室內座位 窗邊對住紅磡海旁 望到對面北角🥰 我地6點幾去到見到黃昏 幾有feel😍 店內環境幾大 不過座位之間有少少迫🤪.晚市食物選擇都幾多 主食有Pizza、Tapas、Pasta、扒類😋 價錢$$158-$488不等👍🏻 另外佢有個4-course Dinner Set 每位$388包3款前菜、1款主菜、1款甜品😍🔸Dinner By The Bay ($338一位)🍽️✨Starter✨🔹36 Months Iberico Ham with Crystal Tomato Bread🍖Ham冇咩特別 不過加埋蕃茄包酸酸甜甜又幾有趣🤪 食落幾輕盈 冇咩油膩感👍🏻🔹Hamachi Carpaccio, Yuzu Sauce, Jalapeno🐟推介❤️ 油甘魚用柚子汁、墨西哥辣椒醃過 食落酸酸微辣 幾開胃😋 佢仲有少少芒果粒 食落幾清甜 整體幾refreshing😍🔹Gambas Al Aj
#pb食在紅磡 #pb西餐系列
紅磡海景休閑西班牙菜🇪🇸

🔸Dinner By The Bay ($338一位)🍽️
✨Starter✨

🔹Gambas Al Ajillo, Chilli - Garlic Prawns🦐
推介❤️ 蝦肉質幾爽口 而且超香蒜茸味 再加埋少少香草 好食😋

✨Main✨
🔹Grilled Salmon Fillet with Organic Mixed Vegetables in Chimichuri Sauce🐟
三文魚份量偏少 好薄身 不過外皮煎得幾香脆🤪 配埋 Chimichuri Sauce(阿根廷青醬)食 微微酸辣 幾開胃👍🏻

🔹Dried-Aged Wagyu Bavette in Barolo Sauce with Rosemary Potato and Organic Baby Carrot🐮
和牛肉質好淋 味道唔錯👍🏻 不過最大問題係佢係凍嘅 連其他配菜都係凍🥲 其實如果成碟熱番真係幾好食🤪

✨Dessert✨
🔹Pistachio Gelato🍨
推介❤️ 有驚喜😍 佢開心果味好濃 不過奶味都好重👍🏻
🔹Basque Burnt Cheese Cake with Mixed Berries Coulis🍰
好普通嘅藍莓cheesecake 冇咩特別🤪

整體✨ 呢間位於紅磡海旁嘅西班牙菜環境幾chill 可以望到一片海景👍🏻 前菜、甜品質素唔錯 主菜就一般般🤪 感覺上比較適合放工去飲番杯酒、食少少野咁🥰

The Bayside (紅磡)
紅磡德豐街18號黃埔花園地下G1號舖
2024-02-18 1075 瀏覽
主打特色地中海菜🇪🇸, 設有室外同室內用餐位置, 室內裝潢充滿格調, 環境寬敞舒適, 設有酒吧位, 更有卡座梳化位🛋。而室外座位就對着海景, 可以飽覽維港景色🌃, 氣氛好chill~ 𓌉◯𓇋 ︎Avocado Tartare Verde 牛油果他他上面鋪滿芒果粒同紅菜頭粒, 表面灑上黑白芝麻, 牛油果口感香滑🥑, 芒果酸酸甜甜🥭, 令人開胃~ 另配上香脆酸種多士, 係一個超夾嘅組合!𓌉◯𓇋 ︎The Bayside Bisque波士頓龍蝦湯裏面有龍蝦肉🦞, 味道鮮甜, 啖啖鮮香濃厚, 另搭配香脆長型多士𓌉◯𓇋 ︎Maryland Crab Cakes 推介👍🏻 蟹肉餅兩面煎至金黃, 完全唔油膩, 每一啖都係一絲絲蟹肉🦀, 味道鮮香, 調味恰到好處, 份量十足, 啖啖肉好滿足! 𓌉◯𓇋 ︎Lobster Roll Brioche外層有輕輕烘過, 包身帶牛油香, 外脆內鬆軟, 裏面夾着滿滿嘅龍蝦肉同蟹籽, 龍蝦肉鮮甜彈牙, 加埋自家製香草蛋黃醬, 好滋味😋!𓌉◯𓇋 ︎Spanish Suckling Pig 脆皮乳豬會配上馬鈴薯🥔, 乳豬皮超香脆, 一咬落去就聽到"咔嚓咔嚓"聲, 呢個菜式好出色!𓌉

𓌉◯𓇋 ︎Avocado Tartare Verde

𓌉◯𓇋 ︎The Bayside Bisque

𓌉◯𓇋 ︎Maryland Crab Cakes

𓌉◯𓇋 ︎Lobster Roll

𓌉◯𓇋 ︎Spanish Suckling Pig

𓌉◯𓇋 ︎Kyoto Cod
推介👍🏻 京都麵豉醬焗鱈魚🐟
魚皮上有黑白芝麻粒, 以濃香醇厚嘅蜜糖麵豉醬調味, 甜甜鹹鹹, 魚肉細緻嫩滑

🍰Basque Burnt Cheesecake with Raspberry Sorbet
巴斯克芝士蛋糕口感軟滑, 芝士味香濃, 同時帶蛋香, 旁邊嘅紅莓雪葩酸酸甜甜, 好refreshing, 能減輕整體嘅甜膩感
2024-02-17
  • Lobster Roll
  • Spanish Suckling Pig
  • Basque Burnt Cheese Cake with Raspberry Gelato
  • Kyoto Cod
2024-02-05 907 瀏覽
平時返工咁辛苦,梗係要對自己好啲😚。難得俾自己chill返下,坐擁香港最美海景🌊食西班牙菜,好有情調,已經同朋友決定下次節日會再嚟喇🤗~·♡ Fresh oyster (6pcs) HKD$278生蠔🦪唔算好大隻好肥美嗰種,但蠔肉好有彈性,口感好爽口😋,同平時buffet食到嘅生蠔完全係兩個樣,呢種跑贏幾條街🤩!! 個人覺得加埋芒果汁🥭一齊食會更清爽。·♡ 36 Months Ibèrico Ham (50 grams) HKD$278係充滿住甘香、油香、果仁三種香濃味道😍,咸香同油脂充斥整個味蕾🤤,而且肉質好柔軟,推薦!·♡ Mussel Marinara HKD$178青口肉唔算好大隻,但勝在口感柔嫩😙,蕃茄香草醬汁少少辣,醬汁完全融入青口裡😋,好惹味。·♡ Manhattan Pizza (12 inch) HKD$20812吋好大個🍕,兩個人開心share都唔會覺得膩,芝士味道好濃郁🧀,餅底夠薄唔會搶咗芝士同辣肉腸風頭👍🏻~·♡ Spanish Suckling Pig HKD$298乳豬🐖切得好似好瘦削咁,但實情係肉同油脂都係剛剛好。乳豬皮非常香脆😋,咬開係會咯咯聲
平時返工咁辛苦,梗係要對自己好啲😚。
♡ Fresh oyster (6pcs) HKD$278

生蠔🦪唔算好大隻好肥美嗰種,但蠔肉好有彈性,口感好爽口😋,

係充滿住甘香、油香、果仁三種香濃味道😍,
咸香同油脂充斥整個味蕾🤤,而且肉質好柔軟,推薦!
♡ Mussel Marinara HKD$178

乳豬🐖切得好似好瘦削咁,但實情係肉同油脂都係剛剛好。
乳豬皮非常香脆😋,咬開係會咯咯聲嗰種;而肉質口感十分鬆軟😚,仲食到中間有啲軟骨出,好出色🤩!
Iced Latte HKD$48
Camomile Tea HKD$45

📍The Bayside
紅磡德豐街18號黃埔花園地下G1號舖
2024-01-20
  • Fresh oyster
2024-01-25 818 瀏覽
朋友來香港住在紅磡的酒店, 沒能住上海景房, 走到樓下時看見海旁有一家餐廳, 落地玻璃全海景景緻, 室外坐位還有暖暖的花爐, 室內坐位寬敞舒適!晚餐套餐價錢很划算, 才$338/位! 前菜四選二 : 小朋友才做選擇, 我們全要!  36momths Iberico Ham with Crystal tomato Bread ~ 黑毛豬火腿肉味濃郁, 甘香油潤, 配上清香蕃茄很解膩! Steak Tartare ~ 源於1921年的食譜, 以 Prime-rib 牛製成, 配上鬆脆薄多士, 入口幼滑! Hamachi Carpaccio ~ 喜愛油甘魚薄切, 配上新鮮芒果粒及燈籠椒粒同食, 口感豐富, 魚肉有彈性, 酸酸的很開胃! Fresh Fine De Claire Oyster +$60/2pcs ~ 新鮮生蠔, 蠔肉有透明感,肉質爽口有彈性,帶點榛果香味與甜味。Warm Up四選一 : Garlic Prawns ~ 蝦肉爽嫩彈牙, 大量蒜蓉及橄欖油, 伴以香脆多士, 食欲大增! Ham & Cheese Bikini ~ 滿滿的拉絲芝士火腿, 吐司香脆, 還貼心的佐以蜜糖,

晚餐套餐價錢很划算, 才$338/位!
前菜四選二 : 小朋友才做選擇, 我們全要!

Warm Up四選一 :

Ham & Cheese Bikini ~ 滿滿的拉絲芝士火腿, 吐司香脆, 還貼心的佐以蜜糖, 愛了!

主菜:
Linguine Seafood in Tomato Herb Sauce ~ 扁意粉軟硬適中, 很新鮮! 蕃茄醬不會很酸也開胃, 海鮮鮮甜, 讚!

Dry-aged Wagyu Bavette +$78 ~ 乾熟成和牛, 味道香甜, 肉質軟嫩, 肉味濃郁多汁! 有機蘿蔔很甜!

甜品二選一: 同樣全要!
Basque Brunt Cheese Cake ~ 巴斯克芝士蛋糕也太軟滑吧, 有著濃香的芝士味道!
Scoop of Gelato ~ 我們選了開心果味! 味道超級濃郁, 雪糕入口幼滑, 必點!

再來2杯Mocktail! Spring Garden $98 及 Virgin Sangria $88, 味道層次豐富, 不會太甜, 超讚的!

坐外面欣賞維多利亞港夜景, 絶美!
朋友訂左依間位於黃埔既餐廳,行到先知原來係正九龍海逸酒店隔離,環境好大又多座位,有室內室外位置,仲對住大海景🌊,有氣氛之餘又寧靜,好適合慶祝/約會🍷👫。-💕Steak tartare $188牛肉他他配香脆吐司👅好味指數:8/10牛肉他他加入洋蔥粒和各種香料調味,味道鮮甜可口,配搭的吐司🍞有4小塊,整塊都沾滿牛油,如果再香脆一點就更好了🥰-💕 Pan Seared Foie Gras on Buttered $138香煎鹅肝配布里歐麵包👅好味指數:8.5/10鹅肝充滿油香,軟嫩柔脆,口感细腻多汁😍 配搭塗上香甜果醬的香脆吐司,味道豐富同時減低油膩感🥰-💕Lobster Roll (1pc) $138龍蝦堡👅好味指數:7/10龍蝦堡吐司外脆內軟🥰,內裏蝦肉餡料加入了蟹籽增加口感,味道沒有太多調味,主要吃它的清新鮮甜🥰-💕 Squid-lnk Pasta with Half Boston Lobsterin Aglio e olio $298波士頓龍蝦半隻配蒜香墨汁意粉👅好味指數:7/10龍蝦爽彈有鮮味,輕輕就能拆岀蝦肉,意粉聞落好濃蒜香味,用上扁意粉,比平常吃的更幼細更易入味。-💕 Dr

💕Steak tartare $188

💕Lobster Roll (1pc) $138
龍蝦堡

波士頓龍蝦半隻配蒜香墨汁意粉

Dry Aged-The Wagyu Bavette

💕 Dry Aged-The Wagyu Bavette(300g) $488
和牛配黑松露醬及有機蘿萄
👅好味指數:7/10
和牛肉質比較有嚼勁,但唔難咬冇筋,牛味濃郁,配黑松露醬好夾好加分!

💕 Truffle French Fries with Truffle Mayo $98
炸薯條配松露蛋黃醬
👅好味指數:8.5/10
好大份好抵食!食薯條🍟都飽唒😂!
粗身薯條😍炸得外脆內綿,松露蛋黃醬酸酸甜甜,食到停唔到口🥰
2024-01-23
Lobster Roll
Dry Aged-The Wagyu Bavette
Steak tartare
紅色暴雨警告下的週末,找了一家海景餐廳欣賞雨景佔地約六千呎,位於九龍海逸君綽酒店正門旁邊坐擁無敵維港景色,設有酒吧區及戶外座位餐單集西班牙、意大利、法國和希臘等地中海地區之佳餚於一身新鮮生蠔海水味重,肉質帶有彈性,口感偏爽口36個月黑毛豬火腿油脂分佈均勻,散發豐富的油香和堅果味濃厚波士頓龍蝦湯上的麵包薄脆鋪滿龍蝦肉,湯頭濃度滿分西班牙紅蝦蒜香墨魚汁意粉硬度適中,蝦膏融入意粉令滋味層次提升和牛配黑松露醬及有機蘿蔔乃自家製乾式熟成,軟嫩帶韌勁
紅色暴雨警告下的週末,找了一家海景餐廳欣賞雨景
佔地約六千呎,位於九龍海逸君綽酒店正門旁邊
坐擁無敵維港景色,設有酒吧區及戶外座位
餐單集西班牙、意大利、法國和希臘等地中海地區之佳餚於一身
新鮮生蠔海水味重,肉質帶有彈性,口感偏爽口
新鮮生蠔
36個月黑毛豬火腿油脂分佈均勻,散發豐富的油香和堅果味
36個月黑毛豬火腿
濃厚波士頓龍蝦湯上的麵包薄脆鋪滿龍蝦肉,湯頭濃度滿分
濃厚波士頓龍蝦湯
西班牙紅蝦蒜香墨魚汁意粉
和牛配黑松露醬及有機蘿蔔乃自家製乾式熟成,軟嫩帶韌勁
和牛配黑松露醬及有機蘿蔔
5天前
新鮮生蠔
36個月黑毛豬火腿
濃厚波士頓龍蝦湯
西班牙紅蝦蒜香墨魚汁意粉
和牛配黑松露醬及有機蘿蔔
The Bayside 📍紅磡德豐街18號黃埔花園地下G1號舖━海景西餐約會首選!? 坐戶外飲杯都正~Silver oak 的餐廳一向高質 這次嘗試了位於黃埔的地中海餐廳 菜品比起前兩次有過之而不及另外一大賣點便是海景 無論happy hour還是吃正餐 都可以選擇~━🍸 prawn cocktail $148 +10%▶︎ 蝦仁搭配沙律與蛋 以濃郁cocktail sauce為基底▶︎ 蝦似乎以酒預先醃製過 入口有超濃郁酒味 怪不得叫cocktail🤣 好味指數:●●●◐◯━🫕 The Bayside Bisque $128 +10%▶︎ 超濃郁龍蝦湯~ 輔以多士與龍蝦碎▶︎ 龍蝦湯鹹香中帶些許番茄與酒味的感覺 還有龍蝦碎!好味指數:●●●◐◯━🦞 lobster Roll $138/pc +10%▶︎ 龍蝦包▶︎ 布里歐修麵包體微微烘熱 外脆內柔軟 而龍蝦沙律內餡則很有口感~▶︎ 龍蝦內餡調味清新 帶些許青檸味 冷熱交替亦很特別好味指數:●●●●◯━🍚 Seafood Juicy Rice $298 +10% ▶︎ 海鮮飯料頗足 帶子 青口 蜆 蝦等種類豐富~▶︎ 飯質感偏軟但不失嚼口 索滿湯汁超濃

The Bayside
📍紅磡德豐街18號黃埔花園地下G1號舖

海景西餐約會首選!? 坐戶外飲杯都正~

🍸 prawn cocktail $148 +10%
好味指數:●●●◐◯

▶︎ 超濃郁龍蝦湯~ 輔以多士與龍蝦碎
▶︎ 龍蝦湯鹹香中帶些許番茄與酒味的感覺 還有龍蝦碎!
好味指數:●●●◐◯

🦞 lobster Roll $138/pc +10%
▶︎ 龍蝦包
▶︎ 龍蝦內餡調味清新 帶些許青檸味 冷熱交替亦很特別
好味指數:●●●●◯

▶︎ 海鮮飯料頗足 帶子 青口 蜆 蝦等種類豐富~
▶︎ 飯質感偏軟但不失嚼口 索滿湯汁超濃郁 記得趁熱吃~
▶︎ 另加了1/2 龍蝦 +$138 龍蝦肉質緊實 鮮味突出 值得的~
好味指數:●●●●◐

🐟 Kyoto Cod $298 +10%
▶︎ 是有驚喜的鱈魚 與麵豉醬的組合很新穎~
▶︎ 鱈魚超多汁超軟滑 調味在於魚皮的微微鹹甜
▶︎ 底部蔬菜都很不錯呢!
好味指數:●●●●●

🥦 Sauteed Brocolini $68 +10%
▶︎ 脆脆的西藍花~ 另外搭配了紅菜頭醬

🥠 Churros with Chocolate Dip
▶︎ Churros如果熱辣辣就不會不好吃~ 更何況配上超濃郁朱古力醬呢 😗

6天前 9 瀏覽
呢間餐廳真係有水準!環境好chill, 有室外、室內位,慢慢坐慢慢食~🥂先叫蝦仁雞尾酒,配埋啲新鮮嘅沙律菜同特製嘅海鮮醬,帶胡酒香。再嚟就係生蠔🦪三隻生蠔肥美鮮甜,新鮮度一流,一口咬落去,鮮味滿溢😋🥂蟹肉餅兩件,餅身夠鬆軟,蟹肉鮮甜豐富,外層煎至香脆金黃,真係好好味🤤鍋煎鵝肝必食👍🏻鵝肝煎得剛剛好,表面有啲香脆嘅焦糖,內裡濃郁嘅鵝肝味道,好滿足😍乳豬皮烤得脆口,肉質鮮嫩多汁,搭配埋特製嘅醬汁,味道更加豐富。我大推和牛腹肉,和牛肉質細緻,入口即化,煎至嫩嫩嘅口感,肉汁豐富,加埋特製嘅醬汁,超好味🤤炸魚taco,炸得香脆,捲成一個捲子,夾埋新鮮嘅蔬菜同特製嘅醬汁,估唔到咁好味~紅酒桑格利亞,酒精濃度適中,味道香濃,加埋新鮮嘅水果片同冰塊,非常開胃又解渴。最後就係甜品啦!揀咗開心果雪糕同椰子雪糕,雪糕質地滑順,開心果雪糕有濃郁嘅開心果香味,椰子雪糕則有椰子嘅清香,兩款雪糕都好清涼又好美味,完美嘅結束。呢間餐廳提供嘅食物真係有水準,每一道菜都經過細心嘅製作,味道鮮美,質素高!

2024-04-29 10 瀏覽
The food is great and no complaints to the harbour view. Females toilet are good and considerate and not smelly.Unfortunately the service is not really nice and one of the female server (not the young one) didn’t asked me is it finished before she took my glasses away. Actually I really wanna finished those berries which’s left in the wine glasses at that moment as I’ve ordered the signature sangria.For the young lady server she did asked us before she took those empty dishes and empty glasses.
We do suggest the service can be more attentive and energetic.
2024-04-27
  • Lobster Roll
喺黄埔做完野,行咗去海濱長廊附近 ; 一間可以望到維港景色的西班牙菜餐廳✨️店內裝潢簡約但空間感十足我地襯未天黑,走去户外打卡,打卡當然要點番杯飲品襯托啦😜🍹🍸剛好是Happy Hour時段有 2For1點了2杯Mocktails🔹️Spring Garden 加了薰衣草與蝶豆花、葡萄柚、蘇打水、飲落甜甜地又好清新🌱🔹️Virgin Sagria 色澤鮮紅,入口香甜果味,還加了不少水果肉🍊🍎🍇餐牌dinner set都幾豐富又幾抵食但最終擇了散點🔹️Fresh Oyster 6pcs雖然生蠔望落不是很飽滿🦪但吃落好新鮮口感好爽,配旁邊倆款汁各有特色👍🔹️Steak Tartarer牛肉他他好鮮嫩,我地吃不停😋🔹️36 months lberico ham 36個月黑毛豬火腿🐷味道甘香, 有果香, 油脂分佈很好。 🔹️西班牙海鮮湯燉飯我地再加龍蝦半隻🦞價錢加多$138哩個海鮮湯燉飯吸收哂海鮮嘅鮮味,口感濕潤入味,海鮮有青口、蝦、帶子、蜆,龍蝦啖啖肉😋總括食物唔錯,整體環境氣氛都很好,店員友善,下次收工又多個Happy Hour好地方👍

剛好是Happy Hour時段有 2For1
點了2杯Mocktails

🔹️Spring Garden
加了薰衣草與蝶豆花、葡萄柚、蘇打水、飲落甜甜地又好清新🌱

🔹️Virgin Sagria
色澤鮮紅,入口香甜果味,還加了不少水果肉🍊🍎🍇

餐牌dinner set都幾豐富又幾抵食
但最終擇了散點

🔹️Fresh Oyster 6pcs

🔹️Steak Tartarer
牛肉他他好鮮嫩,我地吃不停😋

🔹️36 months lberico ham
36個月黑毛豬火腿🐷味道甘香, 有果香, 油脂分佈很好。

🔹️西班牙海鮮湯燉飯
我地再加龍蝦半隻🦞價錢加多$138

2024-04-22
  • 36monthslbericoham
  • FreshOyster
  • SteakTartarer
2024-04-15 21 瀏覽
作為中高價位餐廳,我認為服務好要係基本,可惜呢間餐廳連尊重客人都做唔到。首先,main course等咗足足兩個鐘,中途坐喺度酒都飲曬,餐廳根本唔多客人,但催咗兩三次都冇反應。我地叫服務員比幾杯水我地,佢當場就答我地水要等好耐,之後我地都等咗半個鐘先有水飲。天光等到天黑終於上菜,我地就角度影緊相既時候,服務員居然叫我地唔好影住,攞開隻腳,唔好阻住佢上菜。實在唔明點解對住客人會係咁既態度。仲要野食都好普通,tortilla chips淋到已經痴埋一舊。意粉其他等都普普通通。真係唔值得試,希望幫到大家避雷。

同朋友慶祝生日訂咗位食午餐沙律同火腿嗰啲可以自助main 嘅魚都味道正常但係侍應執枱嘅時候衫袖整跌咗我哋送俾朋友紮玫瑰花當刻佢係冇動作執起摘花不特止連sorry都完全冇講直到我哋忍唔住問佢你係咪應該講句sorry佢嘅回應係h ~ sorry but this is not my fault我話俾佢聽係因為衫袖整跌個樣依然一啲歉意都冇仲覺得係你冤枉佢多謝呢位連基本禮貌都都冇嘅員工唔會再黎幫襯,亦會提醒朋友小心選擇餐廳。
同朋友慶祝生日

連sorry都完全冇講

直到我哋忍唔住問佢
你係咪應該講句sorry
佢嘅回應係:
oh ~ sorry but this is not my fault
我話俾佢聽係因為衫袖整跌
個樣依然一啲歉意都冇
仲覺得係你冤枉佢

多謝呢位連基本禮貌都都冇嘅員工
唔會再黎幫襯,亦會提醒朋友小心選擇餐廳。
▫️位於紅磡環境超靚嘅西班牙餐廳🇪🇸 對住無敵大海景夠晒chill🌊 可以選擇坐係室內/外,當日去到意外地發現都幾多外國人用餐👀 而且價錢唔貴,性價比高,dinner set都係$338起,慶祝或者約會都一流呀🥂🍽️ Dinner By the Bay $338/ p.p.✨ To Start (Select 2)🥓 36 Months Iberico Ham with Crystal Tomato Bread▫️多士非常酥脆,蕃茄蓉好清新,正好中和火腿嘅鹹香味🍅🐮 Steak Tartare▫️嫰滑牛肉加左調味料後更鮮味,配上多士口感更豐富💕🐟 Hamachi Carpaccio, Yuzu Sauce, Jalapeño ▫️油甘魚好新鮮,點上酸甜醬汁幾開胃😋🦪 Fresh Fine De Claire Oyster (2 pcs +$60)▫️唔算大隻,但勝在夠新鮮唔會有腥味🦪 仲有酸汁/ 芒果汁可以加黎食🥭✨ To Warm Up (Select 1)🦐 Gambas Al Ajillo, Chili - Garlic Prawns▫️蝦肉彈牙,沾滿蒜蓉超惹味🤤🪿 Foie Gras on

✨ To Start (Select 2)
▫️多士非常酥脆,蕃茄蓉好清新,正好中和火腿嘅鹹香味🍅

🐮 Steak Tartare
▫️嫰滑牛肉加左調味料後更鮮味,配上多士口感更豐富💕

▫️油甘魚好新鮮,點上酸甜醬汁幾開胃😋

✨ To Warm Up (Select 1)
▫️蝦肉彈牙,沾滿蒜蓉超惹味🤤

🪿 Foie Gras on Buttered Brioche with Fig Jam (+$78)
▫️鵝肝煎得外脆內軟,入口充滿油脂香,無花果醬仲可以減低油膩感😌

✨ The Main Event (Select 1)
🥩 Dry-Aged Wagyu Bavette in Barolo Sauce with Rosemary Potato and Organic Baby Carrot (+$78)
▫️要左5成熟,中間煎成粉紅色岩岩好,仲已經切成細塊方便食用好細心🥰 伴碟仲有焗薯、西蘭花🥦

🦞 Grilled Half Boston Lobster with Squid Ink Linguine in Aglio e Olio (+$118)
▫️大大隻半邊開口龍蝦😍 肉質彈牙,啖啖肉好滋味😋 意粉軟硬適中有咬口,仲撈勻晒墨魚汁!🦑

🐖 Spanish Suckling Pig $298
▫️另外散叫左份西班牙乳豬,外皮好脆但肉質超軟淋!一切就分得開,點上蜜糖芥末醬味道好夾🤓

✨ The Sweet Finale (Select 1)
🍰 Basque Burnt Cheese Cake with Mixed Berries Coulis
▫️比較實淨嘅cheesecake,幾清香唔會太漏🧀

🍨 Scoop of Gelato
▫️開心果味好濃郁😍 超推薦🙌🏻

🍷 The Bayside Sangria $108
▫️西班牙菜點少得Sangria😝 入口有清甜莓果香,取代左平時紅酒苦澀味🥰 仲加左好多水果好豐富🍓 每晚3-8pm仲有happy hour買一送一添🤩

d食物既味道、擺盤、賣相真係好一般,終於上到菜啦,仲要唔太熱,呢d都算。最重點係,坐低之後,要催足兩次先有職員真係confirm到落左order,即係明顯係冇人跟d客人既order既。由坐低到接近一個鐘,先有個starter上到黎,之後要接近每半個鐘先上到一次菜。成餐飯食左兩個鐘,等既時間佔9成

2024-02-14
2024-02-08 91 瀏覽
好友介紹呢間話食西班牙菜既餐廳, 行到先知原來係正九龍海逸酒店隔離,環境好大又多座位,有室內室外位置,如果坐室外仲有個無敵大海景,超級適合撐台腳或者三五知己傾下計🩷必試生蠔❤️‍🔥🦪店員介紹來自法國, 雖然唔算好大隻, 但蠔肉好有彈性,而且清甜爽口, 好中意配備既熱情果汁, 超級特別, 成件事更清爽!濃厚波士頓龍蝦湯💛🦞呢個又係一個特色之作, 雖然唔似平時既龍蝦湯甘濃龍蝦味, 但好得意有塊佈滿龍蝦肉既脆多士送口, 很不錯繼續龍蝦落去先~ 燒半隻波龍💛濃香香蒜及檸檬入饌, 龍蝦肉煙韌彈牙中帶出鮮香味, 旁邊的菇菇都好有牛油味, 得體又好味黎到食西班牙野, 見到有西班牙紅蝦💛一定要試啦~ 紅蝦味係正既, 蝦頭膏亦極多, 用黎撈埋落墨汁意粉度都可以, 令滋味進一步提升~ 不過因為唔係Carabinero Prawns, 所以係有少少失望🥲最後就到必食既西班牙炸油條❤️‍🔥~外脆內軟仲有糖粉係上面,點上濃郁嘅朱古力更好食, 甜而不膩,絕對係甜品愛好者既最愛!💕💕💕