2023-11-12 3603 瀏覽
板燒自家30天乾式熟成美國安格斯牛板腱伴燒汁賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛板腱略帶嚼勁,肉質緊實爽滑,經慢火燒製,外層焦香薄脆,內裡粉嫩細緻,肉汁滿滿,散發著濃郁的牛香,伴隨特調燒汁一起食用,滋味更出眾。隨碟附有香滑薯蓉和三色椒伴菜,清新又爽甜,正好中和牛板腱的膩滯感,配搭理想。🐧❣️Set Dinner 包含前菜、餐湯、甜品和餐飲,非常豐盛又抵食。蕃茄藍青口意大利飯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧意大利飯質感濃稠奶滑,米粒略微堅硬呈半生熟狀,口味非常地道正宗。米飯與蕃茄醬汁均勻融合,吸納了藍青口的鮮味,食落酸香中帶有一抺鮮美,令人食指大動。藍青口隻隻肥美脹卜卜,食落嫩滑又多汁,每一口都富有鹹香的海水味,鮮美無比。提拉米蘇賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜品用料十足,巨型的手指餅中夾雜厚厚的忌廉,頂層佈滿各式鮮果、威化餅和朱古力片作點綴,擺盤精巧又細緻,非常搶眼。提拉米蘇食落輕盈不膩,甜度合適,食落每啖都充滿可可的醇香、咖啡的馥郁以及忌廉的甜美,非常可口迷人。🐧❣️餐前會附贈熱烘烘的餐包🍞環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳處於大廈頂樓,如坐近窗邊位置,可飽覽旺角萬家燈火的城景,打卡一流。餐廳內以大量

🐧❣️餐前會附贈熱烘烘的餐包🍞

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳內以大量燈飾點綴天花,一閃一閃的猶如漫天星空,氣氛浪漫有情調,情侶約會良選。

🐧❤️結語:提拉米蘇精緻又可口,誠意推薦。
提拉米蘇
🌌旺角高層靚景浪漫小餐館👨🏻‍🍳-最近要幫朋友慶祝生日 咁啱見到呢間餐廳 除咗主打有open kitchen專食熟成牛扒之外🐮 仲難得喺旺角呢啲鬧市之中有180度大玻璃嘅超級靚景 所以就book咗佢嚟食dinner 夠晒有feel😙-佢個dinner set都好豐富 有成5個course😌 around $400-500左右 因為驚太飽同想食多啲唔同款嘅菜式 精明嘅我地當然係叫一個set再另外加配生蠔同埋主餐牌其他items😎-🦪生蠔 🦪Irish Rock $38 & Gillardeau $48兩款都好新鮮 喺海水味同蠔本身嘅Creamy之中取得平衡 唔會太膩 而且都幾大隻 幾多肉😋-🍣Amuse Bouche 三文魚他他前菜有呢個三文魚他他 三文魚又特別煙燻過 而且都幾肥美 配上沙律醋同沙律菜啱啱好🥳-🧀Appetizer🧀煙布拉塔水牛芝士配火箭菜伴油醋汁及羅勒油水牛芝士有少少煙熏味 配上火箭菜同油醋汁 好清新好開胃😉-🥫Soup of the Day 蕃茄濃湯一飲就飲得出係用新鮮蕃茄blend成醬然後煮成🥰 飲得出新鮮蕃茄嘅清甜 同小小微酸 餐廳好有心思仲可以有新鮮磨黑椒 飲落
🌌旺角高層靚景浪漫小餐館👨🏻‍🍳
🦪生蠔

🍣Amuse Bouche 三文魚他他
🧀Appetizer
🧀煙布拉塔水牛芝士配火箭菜伴油醋汁及羅勒油
水牛芝士有少少煙熏味 配上火箭菜同油醋汁 好清新好開胃😉

🥫Soup of the Day 蕃茄濃湯
一飲就飲得出係用新鮮蕃茄blend成醬然後煮成🥰 飲得出新鮮蕃茄嘅清甜 同小小微酸 餐廳好有心思仲可以有新鮮磨黑椒 飲落少少微辣 增添層次感😆

🥩Main
🥩板燒30天乾式熟成美國安格斯牛板腱伴燒汁
餐廳主打嘅熟成牛扒 特別之處在於佢會預先風乾 所以保持到濃郁肉味同時可以鎖住油脂😙 今次食嘅牛板腱呢個位 出色在於肉質比較結實 有肉味 而且肥瘦適中😛 㨂medium rare果然好正 出面燒到焦焦地 但入面仍然保持水嫩呈粉紅色 諗起又想食過😂

🍝Pasta
🍝北海道帶子蒜香橄欖油意粉 $208
帶子好大粒 有預先煎過 而肉質仍然保持好嫩滑🥰 意粉熟嘅程度啱啱好 Al Dante冇難度😜 不過最吸引係佢嘅蒜香橄欖油dressing 蒜香味道好出 帶有少少辣味 而家份量嘅比例都把握得好好 唔多唔少 啱啱好可以coat住意粉 而唔會做到油立立👍🏻

🍰Dessert
🍵抹茶青檸芝士蛋糕
☕️Tiramisu $108
跟餐甜品有芝士蛋糕 蛋糕嘅裝飾有靚靚花花🌸 而味道都唔錯 口感幾幼滑 芝士同抹茶同青檸嘅味道都好融洽相處 唔會搶戲😚 另外我哋有加點Tiramisu 份量啱晒一齊share 賣相仲好有聖誕氣氛 食落忌廉好綿滑 但唔會太甜太膩 手指餅都幾濕潤 但唔會太過火 食得出淡淡嘅咖啡味 同少少甜酒 係出色嘅😎

🍸Lemongrass Special $75
🥃Dark n Fluffy $88
一杯係檸檬同香茅為主題 酸酸甜甜但酒味比較重啲😋 另一杯係玩味感重啲嘅薄荷朱古力 甜甜地 要小心飲多咗🤪

📍Sky726 (旺角)
  • Tiramisu
  • 板燒30天乾式熟成美國安格斯牛板腱伴燒汁
  • 北海道帶子蒜香橄欖油意粉
旺角彌敦道有一間樓上酒吧餐廳🤗主打西餐🥰食物質素又幾好喎👍享用晚餐時可以睇到旺角夜景😂真好寫意😚北海道帶子蒜香欖油意粉份量剛剛好😉D麵煮得好彈牙😌帶子煎得好香好入味😉蒜片經過爆炒後散發出的香氣撲鼻😂保持咗嫩滑嘅質感😊Avocado Green Salad係一道美味又健康沙律🥗綠色蔬菜的爽脆清甜口感😌牛油果🥑好Creamy😍美國特級安格斯西冷牛扒10oz半成熟~牛扒選用了特級安格斯以其優質質地😍肉質鮮嫩多汁😍保留肉的原始風味😂火焰朱古力球侍應先會在桌邊燃點朱古力球上方的酒精,瞬間點燃了火焰🔥增添了視覺效果😉 待朱古力外殼溶化後內部雪糕就會露出來~我覺得酒精度唔算高還可以接受到😊好濃郁的朱古力味道~口感好光滑😂Mermaid Tears Cocktail美人魚🧜加入了伏特加☺️賦予了酒的藍色外觀😌並帶來些少柑橘的甜味😉而檸檬🍋增添了一些酸爽的感覺😌Strawberry Cream Mocktail很有奶油香味😊好有絲滑的質地~草莓🍓好鮮甜😌加入2枝pocky 百力支做裝飾 ~整杯飲品好有美感😍香煎蟹餅伴青檸珍珠蟹餅外層呈現金黃酥脆的外皮,內部則是濕潤、嫩滑而且充滿蟹肉的口感😋餐廳以星空🌌為主

北海道帶子蒜香欖油意粉

Avocado Green Salad

美國特級安格斯西冷牛扒10oz

火焰朱古力球

Mermaid Tears Cocktail

Strawberry Cream Mocktail

香煎蟹餅伴青檸珍珠

餐廳以星空🌌為主題😉中間是有一個小酒吧賣酒🥰窗外可以望到旺角日/夜景

值得一讚~經理服務態度非常之好😊好細心講解餐牌的問題😊又主動問我係咪生日月🎁雖然過咗1日😍但都好熱心咁安排幫我寫上Happy Birthday🥰整體餐飯好滿足🥰
2024-04-18
  • 火焰朱古力球
旺角高層浪漫情調西餐廳🍴呢間餐廳位於旺角的彌敦道726號的大廈頂層,擁有一個180度大玻璃窗,可以睇到旺角鬧市城景🌃內部裝潢以大量燈飾點綴天花板,抬頭會好似望到滿天星空一樣,感覺好有浪漫情調氛圍,好岩情侶拍拖約會👩🏻‍🤝‍👩🏼今次試咗佢哋嘅Set Dinner套餐,包括有前菜、餐湯、甜品同餐飲。🥗Caesar Salad ($108)+Parma Ham (+$48)沙律菜、充滿鹹香嘅Parma ham同煙三文魚,配上酸酸甜甜嘅醬汁,食落好開胃!🦀Crab Cakes (+$138)蟹肉餅外皮炸到好酥脆,内層係滿滿嘅蟹肉,味道好鮮甜,食完仲會再想食多舊😍Main: 板燒自家30天乾式熟成美國安格斯牛板腱伴燒汁($528)餐廳會預先風乾牛肉,令保持到濃郁肉味同時又可以鎖住油脂。牛板腱食落帶嚼勁,肉質較結實,外層焦香,內裡粉嫩,肉汁滿滿,伴上特調燒汁一齊食味道更佳!🍝Pasta: 北海道帶子蒜香橄欖油意粉($208)帶子好大粒 有預先煎過 而肉質仍然保持好嫩滑我 意粉係Al Dante,蒜香橄欖油dressing 蒜香味道好出 帶有少少辣味,份量岩岩好🍦Baked Alaska($98)店
旺角高層浪漫情調西餐廳🍴

🦀Crab Cakes (+$138)

🍝Pasta: 北海道帶子蒜香橄欖油意粉($208)

🍦Baked Alaska($98)
店員會在客人面前開火槍燒呢道甜品,酒加上冰淇淋蛋糕,一啖咬下去,口感豐富,帶出淡淡酒香,好十分有儀式感,最啱打卡!

地址:Sky726
旺角彌敦道726號25樓。

#goeat旺角#旺角美食#旺角好去處#旺角西餐廳#香港西餐廳#sky726
2024-04-18 0 瀏覽
餐廳位於旺角726號嘅頂層,有落地大玻璃飽覽夜景,地方雖然唔大但整體氣氛十足,令人感覺舒適,適合慶祝/約會。店員服務態度有禮,仲會主動幫每枱食客影相,十分貼心👍前菜有Avocado Green Salad,牛油果軟熟又creamy,蔬菜新鮮,搭配新鮮水果,開胃又健康。Lobster Bisque味道濃郁,強力建議一定要加點餐包,配住食真係perfect match!主食有Grilled Lobster Tail with Lobster Sauce Linguine,波士頓龍蝦有半隻,咬落鮮甜,爽口彈牙、扁意粉掛汁,軟硬度適中。另外有Iberico Pork Rack,肉質嫩滑多汁,適合分享。甜點有Tiramisu,朋友生日可以叫店員寫上Happy Birthday,咖啡味十足,配上幼滑細膩嘅cream可中和整體味道。Cocktail有Orange Vodka Tonic同Mermaid Tears,打卡一流,後者酒香味更突出,值得一試。

• 餐包
  • 慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬
  • 凱撒沙律
  • 慢煮黑毛豬鞍扒
  • Tiramisu
  • 田園沙律
🔹️餐包烘得微溫,味道和口感同一般牛油餐包亦都不同,唔甜,配上牛油好好味🔹️ 水牛芝士蕃茄沙律 Mozzarella tomato salad 加入橄欖油和 balsamic vinegar 簡直是完美的配搭!🔹️法式香煎鵝肝鵝肝表面煎得金黃微焦,裡面油脂豐盈,拌烤洋蒽🧅、肉桂蘋果🍎、士多啤梨🍓中和油膩🔹️南瓜prama ham risotto 🎃每一口都充滿著南瓜的香甜味,而且份量一啲都唔細🔹️ 乾式熟成肉眼扒 dry aged steak 10oz 🥩職員介紹佢哋嘅signature ,問我哋prefer食生/熟,最後suggest medium rare 肉質淋啲肉質鮮嫩又濃郁,因為增加咗熟成技術製作,所以比起食一般嘅牛扒層次感更加豐富! 🔹️tiramisu 好大份,share食作為成餐飯嘅總結很滿足 (´▽`) 浸左咖啡嘅手指餅同可可味啱啱好平衡返啲cream另外配料都幾有心思 黑朱古力脆片、藍莓草莓、仲有粒小莓 唔知叫乜 滴滴息息好可愛🍒酸酸美美嘅❤️❤️❤️😳🤍餐廳職員同埋廚師都好Nice,間唔中都會同你討論菜式,整體感覺非常好主動替我哋安排甜品上寫字,幫我哋合照食唔晒問佢哋拎個外賣盒打包

🔹️法式香煎鵝肝

🔹️南瓜prama ham risotto 🎃

每一口都充滿著南瓜的香甜味,而且份量一啲都唔細

🔹️tiramisu

好大份,share食作為成餐飯嘅總結很滿足 (´▽`)
浸左咖啡嘅手指餅同可可味啱啱好平衡返啲cream

主動替我哋安排甜品上寫字,幫我哋合照

食唔晒問佢哋拎個外賣盒打包,佢哋幫我拎走打包🥡放好喺個紙袋度 俾返我哋🫶🏻
2024-04-12 0 瀏覽
餐廳位於旺角鬧市中彌敦道726,大廈的頂層,地方雖然不大,但有落地玻璃💯飽覽旺角夜境,每張桌子都放小蠟燭,氛圍感十足❤️營造出浪漫氣氛✨餐廳天花上面是佈滿燈光,就如星星一般💯十分適合與閨蜜聊天我們2個女生今晚吃得盡興一點,叫了以下食物❤️Avocado Green salad $128鲜美而清爽,搭配牛油果的香气和蔬菜的嫩滑口感。Blue Mussels w/white wine sauce $208青口配上白酒汁,而且份量非常多…吃下去十分creamy濃郁,-酸甜的味道與青口的鲜美相得益彰。喜歡海鮮的一定要試試😍Dry Aged Sirloin $480牛排鎖著肉汁,口感嫩滑,肉质鮮嫩,肥瘦均勻🤭更散發肉香。Tiger prawn Tomato spaghetti $188海虎虾番茄意大利面,番茄的酸甜和虾肉的鲜嫩非常融合。每一口都有海鮮的鮮味。Mermaid Tears $88一种特殊口味的饮品,口感变幻莫测,似乎能带来海洋般的清凉和神秘感。Tropical $65熱带水果的组合,口感清新,带有浓郁的水果香气,仿佛沉浸在热带海岛的度假酒店里。Baked Alaska $98酒加冰淇淋蛋
十分適合與閨蜜聊天

我們2個女生今晚吃得盡興一點,叫了以下食物❤️
Avocado Green salad $128
鲜美而清爽,搭配牛油果的香气和蔬菜的嫩滑口感。

Dry Aged Sirloin $480
牛排鎖著肉汁,口感嫩滑,肉质鮮嫩,肥瘦均勻🤭更散發肉香。

Mermaid Tears $88

Tropical $65

Baked Alaska $98
酒加冰淇淋蛋糕,外焦内嫩,一口咬下去,口感豐富,冰淇淋的冰凉和蛋糕的温暖相互交融,而且甜到不高,淡淡帶出酒香🙈店員會再客人面前開火槍☺️十分有儀式感十分適合來打卡哦

Sky726

2024-04-08
2024-02-29 423 瀏覽
Sky726係平民價嘅法國菜酒吧餐廳,位於頂層25樓,窗邊位置有落地玻璃窗,可以俯瞰旺角城景🏙️,不過樓景唔算好特別啦。<美國特級安格斯25天熟成西冷扒(5oz) with Rosemary Gravy> $298<炭燒新西蘭羊柳(5oz) with Rosemary sauce> $178 +餐湯和甜品 $39 +Parma Ham沙律$39餐廳嘅配菜普普通通,但推介熟成西冷😃,肉質幼嫩有少少咬口,由於經過熟成,肉味特別香濃,配搭自家製燒汁/鹽,令肉味更昇華🤤🤤🤤如果想初嘗乾式熟成牛扒,Sky726嘅weekend lunch非常適合! 可以平平地試下,熟成牛扒嘅濃郁都唔係個個都鍾意 (我試完都幾鍾意🤩) p.s.晚餐我覺得貴左少少,可能有更好選擇! 推介Lunch!

+餐湯和甜品 $39
+Parma Ham沙律$39

2024-02-19 481 瀏覽
餐廳位於大廈頂層,地方雖不大,但有落地玻璃,景觀開揚,每張桌子上都放有小蠟燭,營造浪漫節日氛圍。精緻小吃一個小小的玻璃器皿中盛載著牛油果、青瓜和油甘魚,上面撒上了三文魚子,造型精緻,食起來清新宜人。油甘魚薄片伴金巴利啫喱及青檸分子珍珠油甘魚口感幼滑細膩,風味鮮甜,食起來淡淡甘甜,每一口都充滿魚油的香氣。搭配金巴利啫喱和青檸分子珍珠,甜中帶點酸,令人胃口大開。松葉蟹腳法式龍蝦湯這道湯的龍蝦味道濃郁,入口香滑,裡面還有一絲絲蟹肉,用料十足。廚師也細心地為松葉蟹腳去殼,方便食用,入口鮮美。慢煮法國巴巴拉鴨胸伴血橙及鵝肝油薯蓉、乾蔥紅酒汁個人並不喜歡鴨肉帶有些許的臊味,也未能達到外皮香脆、肉質鬆軟的預期,但加上乾蔥紅酒汁後,味道依然美味。另外搭配的菜有血橙、蘆筍和椰菜仔,可以緩解鴨肉的油膩感。鵝肝油薯蓉口感不夠順滑,但味道還是不錯的。慢煮風乾火腿黑松露牛柳卷伴燒汁上菜時牛柳被風乾火腿包裹成卷狀,旁邊放了焗蒜以及一些配菜如蘆筍和薯蓉。牛柳剛好五成熟,切開後肉色鮮嫩,入口肉質鬆軟,風乾火腿提供了足夠的鹹味,再加上焗蒜和黑松露一起享用,味道難以言喻的美味。櫻花草莓蛋糕甜品的擺盤相當精緻,不論造型還

精緻小吃

慢煮風乾火腿黑松露牛柳卷伴燒汁

慢煮風乾火腿黑松露牛柳卷伴燒汁

櫻花草莓蛋糕

櫻花草莓蛋糕

甜品的擺盤相當精緻,不論造型還是顏色都與節日主題相契合。中間是一個粉紅色的心型布甸,上面鋪上了金箔、食用櫻花和心形花型朱古力,旁邊還放了心形花型朱古力和餅乾碎,搭配出高貴浪漫的擺盤效果。布甸口感順滑,不過甜度適中,底部還有蛋糕,再配上朱古力一同享用,整個口感非常豐富。

最後,侍應奉上了凍檸茶和熱檸水作為飲品,為這個節日晚餐畫上完美的句號。
2024-02-14
情人節
❤️情人節/節日慶祝諗掂去邊度食飯未?❤️未諗到嘅不妨試下我早幾日試過既呢間高質西餐丫😍餐廳位於商場頂層,入面用左好多-串串既燈飾去佈置,驟眼睇落好似好多星星喺頭頂咁,好有feel 🤩加上仲有塊落地大玻璃可以俾你俯瞰到街外繁華嘅夜景,夜晚過嚟都真係幾浪漫架🌹我地食左:👉🏻✨Caesar Salad✨ $108Add ✨Parma Ham ✨ + $48酸酸甜甜嘅醬汁伴上清爽、爽脆嘅沙律菜同充滿鹹香既巴馬火腿真係好夾,感覺好開胃🤤✨Crab Cakes✨ $138蟹肉餅外皮炸到超級酥脆,內層充滿住滿滿鮮香甜美既無殼蟹肉,口感豐富又有層次😍✨Lobster Bisque✨ $138呢個🦞龍蝦忌廉湯既龍蝦味真係濃到一個點🤩鮮味到不得了!加上入面仲有粒鮮蝦炸雲吞,浸滿晒湯汁一齊食真係正到冇朋友🤩✨Iberico Pork Rack✨ $238呢個用慢煮方法烹調而成嘅豬鞍扒好大塊🤩肥膏唔多,肉汁超多;肉味超濃冇騷味,唔嚡唔韌仲好有彈性👍🏻配菜有好colorful既雜錦蔬菜同軟滑薯蓉,好食飽肚之餘仲要幾睇得😬✨Lobster Tail Seafood Risotto✨ $288呢個烤波士頓龍蝦尾海鮮意
❤️情人節/節日慶祝諗掂去邊度食飯未?❤️

未諗到嘅不妨試下我早幾日試過既呢間高質西餐丫😍

我地食左:👉🏻

✨Caesar Salad✨ $108

Add ✨Parma Ham ✨ + $48

✨Crab Cakes✨ $138

✨Lobster Bisque✨ $138

✨Iberico Pork Rack✨ $238

呢個烤波士頓龍蝦尾海鮮意大利飯入面除咗主角甘甜彈牙既龍蝦尾之外,仲有埋原粒帶子、青口、八爪魚等海鮮配料,樣樣有d,用料夠哂豐富❤️

至於質感濃稠、粒粒分明好有咬口既意大利飯吸收曬充滿鮮味既海鮮精華之後,鮮香味美,真係好食到停唔到口😍

✨Tiramisu✨ $108

不得了,佢個樣同個擺盤都好精緻,,小妹見到即時心心眼😍

Tiramisu上面放咗好多生果、朱古力片同可可粉,下層大大塊既手指餅入面又夾住左層好厚既忌廉,隔離仲放左個小蠟燭添🤩打卡-流!

入口既每-啖都充滿住滿滿咖啡既香醇、可可既風味同香濃嘅酒味,又甜又香但又唔會好甜,令人好醒神👍🏻再加埋忌廉輕盈creamy既質感真係完全冇得輸👍🏻👍🏻出色👍🏻

小妹對今餐表示好滿意👍🏻👍🏻期待下次過嚟試埋其他嘢🤩

🌌Sky726

📍旺角彌敦道726號25樓

港鐵旺角站B3出口,步行約3分鐘
2024-02-11 220 瀏覽
呢間餐廳算係一間係旺角算係幾開揚既餐廳,有部份位置係落地大玻璃,算係一間平價西餐。待應好熱情,不斷主動幫客人影相,服務態度非常好 😉⭐️牛扒牛扒好淋,口感ok,主要靠醬汁既味,冇乜牛味,份量都夠飽,不過三百幾蚊覺得有少少唔係好值😅⭐️慢煮黑毛豬鞍扒 $238呢個豬扒都juicy,有好少好少既豬味,份量就比牛扒大好多,相信男士都夠⭐️24個月帕爾瑪火腿伴蜜瓜 $138正常發揮,火腿唔會太鹹,配上蜜瓜剛剛好👍🏻

⭐️牛扒

⭐️慢煮黑毛豬鞍扒 $238

⭐️24個月帕爾瑪火腿伴蜜瓜 $138
正常發揮,火腿唔會太鹹,配上蜜瓜剛剛好👍🏻
2024-02-11 147 瀏覽
約左個好耐冇見既朋友旺角食Lunch,於是搵左間靚境餐廳,地點亦相當就腳,去到既時候冇哂窗口位,開頭仲諗住冇都唔緊要,點知職員超細心,特登幫我地搬開啲位置,用餐體驗即時升級。慢煮雞胸凱撒沙律雞胸唔嚡嫩滑,沙律菜清新爽口,非常開胃。南瓜湯 香濃鮮甜足料,配上熱辣辣餐包。香煎是日餐魚伴百里香忌廉汁 今日係盲曹魚,魚皮煎得好香好脆,魚油豐富,薯菜亦好好食。美國特級安格斯25天熟成西冷扒伴燒汁落單時候職員特別提醒係熟成牛扒,牛味會較濃郁,仲建議熟度,呢一點真心一讚,結果亦冇令人失望,牛味濃厚,肉汁非常豐富,鍾意食牛嘅一定唔好錯過。

慢煮雞胸凱撒沙律
雞胸唔嚡嫩滑,沙律菜清新爽口,非常開胃。

南瓜湯
香濃鮮甜足料,配上熱辣辣餐包。

香煎是日餐魚伴百里香忌廉汁
今日係盲曹魚,魚皮煎得好香好脆,魚油豐富,薯菜亦好好食。

美國特級安格斯25天熟成西冷扒伴燒汁
2024-02-06 119 瀏覽
嚟緊情人節又準備到啦💘大家book咗餐廳未啊!!❀ Caesar Salad🥗前菜沙律超清新,仲加咗煙三文魚份量勁多,仲有脆口嘅煙肉同芝士🧀❀ Blue Mussels 青口份量勁多,食落好cream!用咗white wine sauce,超濃郁🤤❀ Lobster Bisque龍蝦湯超濃郁,配埋麵包一流❀ Lamb Rack羊架燒得啱啱好,油脂分布平均❀ Lobster Tail Linguini超大嚿龍蝦肉🦞啖啖肉,食落爽口彈牙!扁龍粉都係我最愛,煮得啱啱好食落好掛汁,好濃嘅龍蝦蝦膏味❀ Lava Cake w/ ice-cram心太軟熱辣辣,中間係流心㗎🤩呢度仲可以寫字添💖啱哂情侶嚟慶祝紀念日/生日!📍Sky726 (旺角)旺角彌敦道726號25樓-#旺角美食 #旺角甜品 #油麻地美食 #慶祝生日 #紀念日 #生日餐廳 #紀念日餐廳

嚟緊情人節又準備到啦💘
大家book咗餐廳未啊!!

❀ Caesar Salad🥗
前菜沙律超清新,仲加咗煙三文魚
份量勁多,仲有脆口嘅煙肉同芝士🧀

❀ Blue Mussels
青口份量勁多,食落好cream!
用咗white wine sauce,超濃郁🤤

❀ Lobster Bisque
龍蝦湯超濃郁,配埋麵包一流

❀ Lamb Rack
羊架燒得啱啱好,油脂分布平均

❀ Lobster Tail Linguini
超大嚿龍蝦肉🦞啖啖肉,食落爽口彈牙!
扁龍粉都係我最愛,煮得啱啱好
食落好掛汁,好濃嘅龍蝦蝦膏味

❀ Lava Cake w/ ice-cram
心太軟熱辣辣,中間係流心㗎🤩
呢度仲可以寫字添💖
啱哂情侶嚟慶祝紀念日/生日!

📍Sky726 (旺角)

2024-02-06 114 瀏覽
今日我和友人慶祝5週年!我們第一次來這間餐廳!職員們很熱情,很好禮貌,亦主動地幫我們影了很多相!令我們有賓至如歸的感覺!這裡環境不錯,𥦬外看到旺角街景!我們點了Set dinner、蟹餅和安格斯漢堡包!先喝了蠔濃湯,很好飲!真材實料有很多打碎的蠔,蠔湯非常濃厚濃味!然後有面包,面包是又暖又脆,很好食!再來是蟹餅,蟹餅外面是炸皮,裡面是啖啖蟹肉,很足料!安格斯漢堡包面包很脆,我們另外加了Parma ham 味道和漢堡包很夾,生菜和蕃茄都好新鮮,唔錯唔錯!漢堡包很大份,我食了一半已經差唔多飽了!最後,我們食了tiramisu! 味道不算很甜,蛋糕入口融化,上面舖滿咖啡粉,咖啡味很香!

我們點了Set dinner、蟹餅和安格斯漢堡包!

然後有面包,面包是又暖又脆,很好食!

再來是蟹餅,蟹餅外面是炸皮,裡面是啖啖蟹肉,很足料!

2024-02-01
紀念日
2024-02-03 134 瀏覽
旺角都有高檔既西餐啦!sky726有大型落地玻璃,氣氛感拉滿,看著醉人景色,加埋美食,真係一等一既享受!慶祝紀念日、生日一流!🤍🩵🤍🩵🤍🩵🤍🩵🤍🩵🤍🩵🩵⭕️煙燻三文魚凱撒沙拉 $108呢個凱撒沙拉有煙燻三文魚,好好味嘅!新鮮嘅蔬菜同脆口嘅羅馬生菜同三文魚好夾,令味道更豐富!⭕️白酒青口 $208白酒青口真係好吸引,藍青口嘅鮮甜同白酒醬嘅香味好夾,青口肉鮮嫩多汁,海鮮愛好者衝呀!⭕️熟成牛排(10oz) $480熟成牛排更能鎖住肉汁,肉質更鮮嫩多汁。肥瘦都好均勻,而且牛肉味都好濃郁,賣相好靚,色香味俱全!⭕️龍蝦尾義大利麵 $238鮮嫩嘅龍蝦尾肉同有彈性嘅義大利麵好夾,每一口都有豐富嘅海鮮味道!⭕️提拉米蘇 $108必點甜品,真係好靚啊!打卡之選,絕對唔會令你失望,有濃郁嘅咖啡同甜香嘅奶油味道。軟綿嘅手指餅乾同濃郁嘅香草奶油餡料係絕佳組合,為tiramisu增添層次感!

🤍🩵🤍🩵🤍🩵🤍🩵🤍🩵🤍🩵🩵

⭕️煙燻三文魚凱撒沙拉 $108