2023-06-20 586 瀏覽
食物有水準。服務態度十分好。星期一晚都滿座,餐廳不是很大,但都不覺侷促。藍青口美味,意大利飯和焗薯都不肥膩。比目魚很香口。最後還有tiramisu 和apple crumble, 都很有水準。我們慶祝生日,服務員把我們叫的tiramisu 加上蠟燭,變成生日蛋糕。貼心的服務🥰。生日還有82折。雖然走fine dining 路線,但份量足夠。景觀,服務,食物水準,超值的。值得一試。
2023-06-19
2023-06-02 617 瀏覽
餐廳氣氛唔錯,食物計埋折後絕對唔算貴,服務一流。👆龍蝦意大利飯,最滿意既一道菜,龍蝦煎得夠香口,肉質爽彈,飯汁香濃。👆漢堡算唔錯,性價比ok👆北海道帶子,兩啖無咗,味道一般👆煎蟹餅,調味差啲,口感欠佳另外叫咗個沙律同甜品,計埋生日折扣都係$900埋單,咁好既服務質素同環境,食物又不過不失,講真算係值,起馬我會介紹朋友黎拍下拖。埋單時我發現圍住我幾枱都係食生日飯,我卜位時備註咗老婆生日,去到firm我訂位時已同我講定叫甜品會幫手寫字,我覺得好細心。👇
餐廳氣氛唔錯,食物計埋折後絕對唔算貴,服務一流。

👆
龍蝦意大利飯,最滿意既一道菜,龍蝦煎得夠香口
,肉質爽彈,飯汁香濃。

👆漢堡算唔錯,性價比ok

👆北海道帶子,兩啖無咗,味道一般

👆煎蟹餅,調味差啲,口感欠佳

2023-06-02
生日
📍Sky726旺角彌敦道726號25樓••••••••••••••••••••••••••••••💝澳洲300日穀飼西冷扒伴燒汁 $188💝Cappuccino +$15OMG 超級高質 lunch set😍首先2個前菜已經令人驚喜🤩餐湯係南瓜湯,入口絲滑且南瓜味濃🎃餐包暖暖地之餘亦非常軟熟、好抵讚💕而沙律居然有3大片三文魚😱淨係見到呢兩款前菜已經覺得回本🤣但當然主菜亦係冇得輸😎西冷扒我地就點左七成熟🥩表面微焦而內裏鮮嫩軟淋🤤食落唔韌而且筋位不多✔️肉汁豐富、牛味十足😋旁邊仲有滿滿的配菜及薯蓉🥔甜品方面就有芒果慕斯🥭外面有一層芒果脆皮🥰內裏則是絲滑的慕斯🍨旁邊仲有啲裝飾、擺盤精緻🤍••••••••••••••••••••••••••••••💝牛油大蝦配黑松露意粉 $128同樣十分出色的意粉🍝大蝦爽口彈牙、經牛油煎過後更香口🦐醬汁方面黑松露香十分突出🙌🏻口感creamy掛汁,每口都好香濃🫶🏻重點係食完都唔會覺得膩,推薦❗️••••••••••••••••••••••••••••••#medmad_forfood_mongkok #牛扒 #西冷扒 #澳洲西冷扒 #大蝦 #黑松露 #意粉 #南瓜
📍Sky726
旺角彌敦道726號25樓
💝澳洲300日穀飼西冷扒伴燒汁 $188
💝Cappuccino +$15
OMG 超級高質 lunch set😍
首先2個前菜已經令人驚喜🤩
餐湯係南瓜湯,入口絲滑且南瓜味濃🎃
餐包暖暖地之餘亦非常軟熟、好抵讚💕
而沙律居然有3大片三文魚😱
淨係見到呢兩款前菜已經覺得回本🤣
但當然主菜亦係冇得輸😎
西冷扒我地就點左七成熟🥩
表面微焦而內裏鮮嫩軟淋🤤
食落唔韌而且筋位不多✔️
肉汁豐富、牛味十足😋
旁邊仲有滿滿的配菜及薯蓉🥔
甜品方面就有芒果慕斯🥭
外面有一層芒果脆皮🥰
內裏則是絲滑的慕斯🍨
旁邊仲有啲裝飾、擺盤精緻🤍
💝牛油大蝦配黑松露意粉 $128
同樣十分出色的意粉🍝
大蝦爽口彈牙、經牛油煎過後更香口🦐
醬汁方面黑松露香十分突出🙌🏻
口感creamy掛汁,每口都好香濃🫶🏻
重點係食完都唔會覺得膩,推薦❗️
#medmad_forfood_mongkok
#牛扒 #西冷扒 #澳洲西冷扒 #大蝦 #黑松露 #意粉 #南瓜湯 #三文魚 #慕斯 #芒果慕斯 #西式料理 #steak #sirloin #australiansirloin #shrimp #blacktruffle #spaghetti #pumpkinsoup #salmon #mousse #mangomousse #westernfood
#旺角美食 #香港美食
煙三文魚沙律
芒果慕斯
Cappuccino
2023-04-22 840 瀏覽
今日與朋友聚舊,想找一間Chill 的餐廳,在openrice 找到Sky726 就試試看!餐廳是一個極具現代感的餐廳,餐廳內用餐空間寬敞、舒適,尤其是看出去的風景位置Meun提供了多種選擇因為我與朋友都不是太肚餓,所以點了一個主菜加餐飽,沙律(+48)我們點了凱撒沙律配香草雞胸,意大利手卷意粉伴野菌和辣肉腸,薯條,因為加了餐飽沙律,兩個人一起Share 吃也剛剛好。跟餐的沙律和湯也是正常水準我們很喜歡薯條上面的醬,而且份量很多,最後吃的很飽!意粉有spicy 味道,我們也發現入面是滿滿的蜆肉和野菌沙律雞胸也是健康的選擇,有芝士粉加分餐飲選了ice coffee,不過不失總的來說,這裏提供食物不錯,有舒適的用餐環境,是一個值得一試的餐廳。

Meun提供了多種選擇

跟餐的沙律和湯也是正常水準

我們很喜歡薯條上面的醬,而且份量很多,最後吃的很飽!

意粉有spicy 味道,我們也發現入面是滿滿的蜆肉和野菌

沙律雞胸也是健康的選擇,有芝士粉加分

餐飲選了ice coffee,不過不失

2023-03-25
2023-04-17 400 瀏覽
位置:📍Sky 726 旺角彌敦道724-726號25樓📍食後感:星期六食完早餐又唔太肚餓,聽聞旺角有間靚景西餐廳,就試吓佢啦。Brunch 有唔少選擇,前菜、沙律、意粉等等。價錢大概100-200左右。味道:前菜:脆魚手指配他他汁($85)魚手指有六塊,每塊都新鮮熱辣炸出黎,配埋酸酸甜甜他他汁,他他汁有小小酸瓜味😍我好鍾意個醬汁,醬汁都夠多,足夠點曬每塊魚手指,魚肉軟滑有魚味。沙律:凱撒沙律配香草雞胸($138)沙律份量都唔小,雞扒咬落有小小paprika 調味,重有小小彈牙。鍾意食雞扒既朋友仔可以黎試下。沙律菜好新鮮,重有小小bacon 碎同Parmesan cheese 碎,增添左唔小口感。醬料唔太重,食多兩啖都唔覺肥呀。
位置:📍Sky 726 旺角彌敦道724-726號25樓📍

味道:
前菜:脆魚手指配他他汁($85)

沙律:凱撒沙律配香草雞胸($138)

2023-04-08 379 瀏覽
座落旺角彌敦道25樓,可以望到旺角嘅夜景,而餐廳內嘅裝修都好別緻,滿天星空為主題。煎慢煮美國頂級安格斯牛柳 $428雖然佢話慢煮需要耐啲嘅時間,但其實都唔係需要等好耐,口感有啲入口即化嘅感覺。慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬 $188上枱已經聞到好香,黑毛豬鞍扒厚身,外脆但內多汁,而且肉質鮮嫩。火焰朱古力球 $88呢個甜品好啱打卡🤣,店員會等你準備好手機拍片後係你面前點火,外層有朱古力脆皮,當點火脆皮融化後,就可以見到雲尼拿雪糕同底層嘅朱古力蛋糕。外層朱古力脆皮點火後,會有偏重嘅酒味,配上雪糕同蛋糕,令口感更有層次。Domaine I'Herre Reserve de Rose 2018 $78朋友酒精敏感,原本諗住飲mocktail,點知今日無,只能望住我飲酒🍻呢款易入口,有果香味帶有微酸,適合女仔飲!

煎慢煮美國頂級安格斯牛柳 $428

慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬 $188

火焰朱古力球 $88

呢款易入口,有果香味帶有微酸,適合女仔飲!
  • 慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬
2023-04-08 428 瀏覽
同好耐唔見嘅朋友聚餐,當然要黎番個西餐啦🍽(私心係想試新野🤪)餐包食落有驚喜❤唔乾之餘,又有口感!唔落牛油,原汁原味食 最正🙈三文魚慕斯 又係一道特別嘅小吃 點講呢?口感就係好似飲氣泡水 而味道清清淡淡 有趣😳而沙律就一般啦 可能起我角度 覺得無咩特別吧😗頭盤 北海道帶子 食落簡直就是好味 超有咬口 配埋啲醬汁 一流🤤南瓜湯 值得一讚係整得好絲滑 飲落肚嘅感覺爽歪歪❤鱸魚尚可 無咩特別,而且鹹肉豆偏鹹 配魚 啱啱好吧🤫蒙布朗 賣相係得嘅 第一啖係正 之後就甜過滯啦😢不過有朋友仔中意食甜野,都可以嘅💪*小補充:set dinner包埋餐飲噶豪華五道菜:$520(未連服務費) 食評純個人分享,不喜勿噴

三文魚慕斯

迷你凱撒沙律

而沙律就一般啦 可能起我角度 覺得無咩特別吧😗
香煎慢煮北海道帶子拌野菌

南瓜湯 值得一讚係整得好絲滑 飲落肚嘅感覺爽歪歪❤
香煎海鱸魚拌鹹肉豆

鱸魚尚可 無咩特別,而且鹹肉豆偏鹹 配魚 啱啱好吧🤫
焦糖蒙布朗蛋糕

*小補充:set dinner包埋餐飲噶

豪華五道菜:$520(未連服務費)

食評純個人分享,不喜勿噴
2021-12-23
聖誕節
三文魚慕斯
香煎慢煮北海道帶子拌野菌
香煎海鱸魚拌鹹肉豆
2023-04-04 284 瀏覽
👧🏻假期前夕chill一chill🤟🏻-Sky726係旺角彌敦道726號既最高處🤣睇夜景一流 👍🏻餐廳有好多靚靚既燈飾 一入座 店員就會幫你點起枱上既蠟燭 格調💯🤭🍴慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬 $188/1隻一上枱就聞到好香🤤黑毛豬鞍扒好厚身 但唔會有任何的肥膩感👍🏻啖啖肉 食落口外脆但入面仲保留到好多肉汁✨🍴煎慢煮美國頂級安格斯牛柳 $428煎慢煮牛柳真係好正🫡係會比一般的煎烤更軟嫩更多汁 仲要好淋 唔洗用力咬已經融化既感覺😆🍴火焰朱古力球 $88打卡之選💁🏻‍♀️😏店員好好咁提醒我地 點完火10秒後要吹熄個火 唔係會燶🤭朱古力球個酒味好濃 入面除左有雲利拿雪糕外 仲有一舊bonnie 蛋糕😆驚喜👍🏻📍Sky 726 @旺角彌敦道726號25樓
👧🏻假期前夕chill一chill🤟🏻

🍴慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬 $188/1隻

🍴煎慢煮美國頂級安格斯牛柳 $428

🍴火焰朱古力球 $88

📍Sky 726 @旺角彌敦道726號25樓
2023-03-30 265 瀏覽
行行下街有點累,上了附近這間餐廳食下午茶。環境方面地方很空曠,中間那個吧枱好靚。自然的太陽光從落地玻璃窗映入餐廳,氣氛環境幾好,幾浪漫悠閒,適合兩三個人Chill下。可以給4星。食物方面French Fries 薯條$68份量很大,薯條切得好大條,炸得不會太熱氣,上碟的時候熱氣騰騰,厚身之餘嚼口幾好,點上茄汁,欣賞美景,美滋滋的!Wagyu Beef Burger $168漢堡皮烘得外皮脆,裏面軟熟,夾在中間的免治和牛肉厚肉多汁,非常juice!然後隔離配上爽脆的番茄青瓜,一口和牛漢堡,再一口番茄青瓜,清爽的味道中和了和牛漢堡的咸味。CP值方面:作為下午茶餐,都幾大份,非常飽肚!價格配合上食物的份量和環境都很值得~~
行行下街有點累,上了附近這間餐廳食下午茶。

環境方面

食物方面

French Fries 薯條$68
份量很大
,薯條切得好大條,炸得不會太熱氣,上碟的時候熱氣騰騰
,厚身之餘嚼口幾好,點上茄汁,欣賞美景,美滋滋的!
Wagyu Beef Burger $168

CP值方面

作為下午茶餐,都幾大份,非常飽肚!

價格配合上食物的份量和環境都很值得~~
2023-02-26
2023-03-27 276 瀏覽
餐廳喺頂樓,景觀係無敵開陽;若晚上來,配上燈光,應該好有情調。所以主力係兩人枱,啱情侶上來慶祝。也有梳化卡位,也適合大夥兒一齊來。晏晝唔係好肚餓,所以嗌咗個肉類配餐。個餐有餐包,是日餐湯,迷你沙律及咖啡或茶加$48 先上沙律,有4款不同的沙律菜,生菜,油菠菜,紫棷菜和另一款幼幼的(我不知道他的名字)配上酸酸的沙律醋汁,都醒神開胃。熱騰騰的麵包,配上冰凍的牛油花。椰菜花忌廉湯,灑上細緻的幼蔥粒。味道濃郁,口感creamy。油封鴨脾 $168賣相好靚,用酸蕎頭和把紅菜頭切細粒伴碟,10分精緻。醬汁是草莓汁和南瓜蓉。鴨脾的皮煎得香脆,仍保留肉嘅嫩滑和肉汁,切開後有煙,熱辣辣。雖然係油封鴨髀,但肉質一啲都唔肥膩,配上酸酸地嘅草莓汁,更加開胃,還有,雖然我食酸蕎頭,但係切咗少少,配合油鴨髀一齊食,少少酸酸地,意想不到地更能把油鴨脾嘅清新帶出來。火焰朱古力球 $88 倒上點咗火嘅酒,看着朱古力球慢慢的溶化,也10分治愈。點火儀式過後,拿起匙羹,畢落去,外層的朱古力球「確」的一聲裂開,加上冰凍的雪糕,超濃郁的朱古力Fudge,和帶有酒味的朱古力,簡直冇得彈。齋啡也10分香濃。刻意不加糖, 一口濃郁的
餐廳喺頂樓,景觀係無敵開陽;
也有梳化卡位,也適合大夥兒一齊來。

晏晝唔係好肚餓,所以嗌咗個肉類配餐。

個餐有餐包,是日餐湯,迷你沙律及咖啡或茶加$48

熱騰騰的麵包,配上冰凍的牛油花。

油封鴨脾 $168
賣相好靚,用酸蕎頭和把紅菜頭切細粒伴碟,10分精緻。

火焰朱古力球 $88

齋啡也10分香濃。刻意不加糖, 一口濃郁的朱古力甜品,一口濃郁嘅咖啡, 10分配合。是不錯的配合。
  • 火焰朱古力球
  • 油封鴨脾
2023-03-24 272 瀏覽
慶生餐廳✨估唔到旺角都有d咁靚景浪漫既高空餐廳😆有靚景之餘 食物質素都唔錯🥰餐廳裝潢好有格調,一入到去感覺好舒服,我地揀既位仲要可以睇到曬成個夜景,打卡冇得輸!凱薩沙律配溫泉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️蜜糖炸雞腿⭐️⭐️⭐️⭐️炸得好香脆,加埋蜜糖好夾,上菜既時候都好熱,咬落有肉汁,有驚喜!意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士⭐️⭐️⭐️辣肉腸有啲硬,其他整體唔錯!香煎美國頂級安格斯肉眼扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️塊扒煎得啱啱好,juicy 好食!份量好足,2個人食完之後都好夠飽,每人大約$500,性價比高!好適合情侶/閨蜜去打卡!

凱薩沙律配溫泉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️

蜜糖炸雞腿⭐️⭐️⭐️⭐️

意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士⭐️⭐️⭐️
辣肉腸有啲硬,其他整體唔錯!

香煎美國頂級安格斯肉眼扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
塊扒煎得啱啱好,juicy 好食!

2023-03-22 198 瀏覽
Sky Bar has its romantic ambience and I revisited it with a long-lost friend. Meeting a long-lost friend is romantic, isn’t it? I recommend visiting in the evening on a sunny day for the aerial view of Mongkok under the beautiful sky of changing colour. Food wise? Here comes a quick review. Roasted Pumpkin Soup with Crab Meat, priced $78. As a pumpkin lover, I appreciate the sweet, creamy and thick soup base. Pan-Seared Sous-Vide Hokkaido Scallops with Carrot Puree & Wild Mushrooms, priced $198

Pan-Seared Sous-Vide Hokkaido Scallops with Carrot Puree & Wild Mushrooms, priced $198. Scallops are not my favourite food, but I'm glad to share them with friends. Delicate presentation it is.

Lava Mozzarella and Tomatoes, priced $128. Mozzarella and tomatoes are two of my favourite. As a healthier cheese option, mozzarella is relatively low in fat and calories. It strikes a perfect balance of milky, grassy, and floral notes. Again, lovely plating of red and yellow-orange tomatoes. Fun fact: the color of tomatoes is genetic and encoded in the ancestry. It is the result of both the pigments in the tomatoes skin and the color the interior. Cheese and tomatoes always pair well. Sad to say, I can’t really tell the taste difference between the red vs yellow-orange tomatoes.

Strozzapreti with Mushrooms, Chorizo & Parmigiano-Reggiano, priced $188. Strozzapreti seems to be a less common type of pasta, and I like the combination of the sides, so I gave it a try. Made with a mixture of all-purpose and semolina flours, the 3-inches long rope-like strozzapreti gets its distinctive shape from a twisting motion. There is a small central channel for the sauce to cling to. It gives a rich flavor together with the spicy smoky chorizo and hard dry Parmigiano-Reggiano.

P.s. Set dinner at around $500 is available.
2023-02-27
餐廳位於旺角區,室內環景有情調 燈飾夠浪漫 佢其實喺旺角東附近 寵物街嗰邊餐廳大部分設計落地玻璃窗位置啱鐘意睇景同鐘意高高在上食嘢嘅靚仔靚女們🌃🌟餐廳牆上好多畫作🖼️做設計嘅我最鐘意咁有藝術感嘅地方 可以邊睇靚嘢 邊食飯👍😍講到嘢食 我哋今次食咗好多嘢😋🤭· 炸魚柳手指 (小食/前菜)· 燒帶子(小食/前菜)· 生蠔🦪 1/2 dozen· 烤豬肋骨 (主食)· 黑松露意大利飯 (主食)· 心太軟 (甜品)我真心好推介大家叫佢嘅小食類因為我最滿意嘅就係🌟🌟🌟炸魚柳手指、燒帶子、生蠔(愛爾蘭同蘇格蘭)🌟🌟🌟簡單啲講 炸魚柳手指最有驚喜因為佢唔係急凍魚柳 硬繃繃個種佢用咗新鮮魚柳嚟炸,外脆內軟質感同味道都非常好👍生蠔新鮮 又抵食 $198/半打🦪佢嘅酒精飲品到幾多選擇今次試咗兩杯白酒都唔錯整體今晚都係一個滿意嘅體驗建議情侶們有機會都去試吓☺️
餐廳位於旺角區,室內環景有情調 燈飾夠浪漫

佢其實喺旺角東附近 寵物街嗰邊
餐廳大部分設計落地玻璃窗位置
啱鐘意睇景同鐘意高高在上食嘢嘅靚仔靚女們🌃🌟

餐廳牆上好多畫作🖼️
做設計嘅我最鐘意咁有藝術感嘅地方 可以邊睇靚嘢 邊食飯👍😍

講到嘢食 我哋今次食咗好多嘢😋🤭
· 炸魚柳手指 (小食/前菜)
· 燒帶子(小食/前菜)
· 生蠔🦪 1/2 dozen
· 烤豬肋骨 (主食)
· 黑松露意大利飯 (主食)
· 心太軟 (甜品

我真心好推介大家叫佢嘅小食類
因為我最滿意嘅就係
🌟🌟🌟炸魚柳手指、燒帶子、生蠔(愛爾蘭同蘇格蘭)🌟🌟🌟
簡單啲講 炸魚柳手指最有驚喜
因為佢唔係急凍魚柳 硬繃繃個種
佢用咗新鮮魚柳嚟炸,外脆內軟質感同味道都非常好👍
生蠔新鮮 又抵食 $198/半打🦪
佢嘅酒精飲品到幾多選擇
今次試咗兩杯白酒都唔錯
整體今晚都係一個滿意嘅體驗
建議情侶們有機會都去試吓☺️
2023-03-15
紀念日
2023-03-19 159 瀏覽
餐廳有落地玻璃讓食客俯瞰旺角景色, 可惜今日好大霧😶‍🌫️小食揀咗雞軟骨即炸熱辣辣 外酥內脆的酥脆雞軟骨,嚼勁十足燒慢煮16小時🌶 豬肋骨🐽, 啲肉真係fall off the bone!辣辣地又有少少煙燻味,好味。意大利手卷意粉伴野菌🍄、🌶辣肉腸及巴馬臣芝士🧀,新鮮菇菌鮮味重而且爽口又帶點煙韌的口感食完主菜到甜品,係大熱嘅佳麗💕有非常吸睛👀嘅🔥火焰🍫朱古力球🥰加入高濃度酒精燃燒令🍫朱克力球瞬間燃起藍色火焰,吸👀睛度破表,隨著溫度升高酒香慢慢地溶化🍫朱古力,🍫 朱古力球裏面有Brownie,🍦雲呢拿雪糕冰火交融口感很特別!
餐廳有落地玻璃讓食客俯瞰旺角景色, 可惜今日好大霧😶‍🌫️

小食揀咗雞軟骨即炸熱辣辣 外酥內脆的酥脆雞軟骨,嚼勁十足

食完主菜到甜品,係大熱嘅佳麗💕
有非常吸睛👀嘅🔥火焰🍫朱古力球🥰

2023-03-18
  • 燒慢煮16小時辣豬肋骨
  • 意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士
  • 火焰朱古力球
2023-03-15 181 瀏覽
海景餐廳聽得多,今次試下城景餐廳,仲要係旺角區,可能我地太早去,居然係第一個到,可以揀位同包場一小陣XDD,餐廳內只係簡單工業風,中間BAR枱,客人就圍圈圈坐,我地當然坐近窗邊啦,旺角逼開大家都知,依度可以感覺到不一樣嘅旺區,空間感十足,可以chill住傾chill住食主菜可以單點,都可以加48蚊要個套餐,懶人之選當然揀套餐啦~套餐有個小沙律 + 餐包 + 湯,今日係椰菜花忌廉湯其中一個主菜叫左海鮮什錦意大利粉,本身以為係普通茄汁,估唔到係海鮮汁,有小小驚喜,海鮮同雜菌量佔1/3,非常足料手打和牛漢堡,好少係香港餐廳會見到,漢堡嘅菜類係分開上,好窩心,個漢堡包終於唔洗比菜整濕曬啦,芝士係溶曬落塊牛度,切開嗰下有少少拉絲套餐仲有杯咖啡/茶飲下次要試下夜晚黎食,朝早感受唔到其他朋友所講嘅浪漫氣氛,反而過左個好chill嘅下晏

套餐有個小沙律 + 餐包 + 湯,今日係椰菜花忌廉湯

套餐仲有杯咖啡/茶飲
2023-03-12