Park café

我家今年想外出食個喜慶新年飯,又想特別一點,大家一致同意食自助餐😎👍 個個都可食到自己喜愛嘅食物!.百樂酒店Park cafe ,我哋不是第一次食,喜歡熟食、海鮮刺身、甜品都好多選擇,大人小朋友和老人家都啱哂!.依家做緊法式煮「意」海鮮自助晚餐 主題,好多地道法國🇫🇷及意大利🇮🇹佳餚,包括法式白酒忌廉煮蜆、黑松露野菌海鮮意大利飯、法式洋蔥湯、法式香草牛油焗田螺酥盒、威靈頓豬柳、西西里紅菜頭茴香橙沙律、紅酒燴雞等等.每位成人更可獲贈 #法式牛油香蒜焗龍蝦🦞😍味道鮮甜肉嫩~.刺身海鮮都好多款,麵包蟹、皇帝蟹腳、甜蝦、蜆、螺🥰🥰 職員keep住都有refill 同埋好新鮮嘅! .熟食首推 脆皮燒肉、燉湯、片皮鴨以及燒烤牛肉,味道都唔錯👍.食到咁上下,開埋甜品胃😌師傅即場即製嘅焦糖泡芙雪山、燕窩葡撻、瑞士MÖVENPICK雪糕、日式芝士餅、楊枝甘露等等,款款都要試!另外,果汁、啤酒、咖啡和茶都係無限飲👍.海馬仔自學識攞嘢食,就好喜歡食完又攞再食再攞😆,佢話最喜歡食自助餐~特別係好多海鮮食!媽媽我就好喜歡呢個意法主題😎,因為可以一次過貪心食哂所有平時喜愛嘅意法美食! 連少食自助餐嘅婆婆都話好啱佢
我家今年想外出食個喜慶新年飯,
又想特別一點,大家一致同意食自助餐😎👍
個個都可食到自己喜愛嘅食物!
百樂酒店Park cafe ,我哋不是第一次食,
喜歡熟食、海鮮刺身甜品都好多選擇,
大人小朋友和老人家都啱哂!
依家做緊法式煮「意」海鮮自助晚餐 主題,
好多地道法國🇫🇷及意大利🇮🇹佳餚,包括

每位成人更可獲贈 #法式牛油香蒜焗龍蝦🦞😍
味道鮮甜肉嫩~

熟食首推 脆皮燒肉、燉湯、片皮鴨
以及燒烤牛肉,味道都唔錯👍

食到咁上下,開埋甜品胃😌
師傅即場即製嘅焦糖泡芙雪山、燕窩葡撻、

海馬仔自學識攞嘢食,就好喜歡食完又攞再食再攞😆,佢話最喜歡食自助餐~特別係好多海鮮食!媽媽我就好喜歡呢個意法主題😎,因為可以一次過貪心食哂所有平時喜愛嘅意法美食! 連少食自助餐嘅婆婆都話好啱佢口味👍☺️ 價錢仲好優惠😌❤️性價比高!
2024-02-07
  • 海鮮
  • 刺身
  • 長腳蟹
  • 片皮鴨
  • 熱葷區
2023-12-16 1630 瀏覽
用餐日期:2023/11/12可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘用餐費用(每人):$119+1(原價)餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:這家的酒店沙津吧只有一款羽衣甘藍沙律生菜 4款醃的沙律 6款配料 4款醬汁 菜和配料新鮮味道好 大部分沙律都有放在冰上保冷 沙律菜如可多些菜選擇更好乳酪:乳略有3種味道 如有純乳酪選擇更好穀物:有3款穀物 1款瑞士凍麥皮 3款果乾 1款牛奶 凍麥皮加了水果乾果 味道超好推薦麵包:有約6款包餅類 也可自製pancake 提供牛油 5款果醬 3款芝士 2款火腿片 其中軟芝士味道好推薦 如面包有麥片包選擇更好熱食:這家除了正常西式早餐煎炸物外 有較多中式印式食物 中式有點心 南瓜粥 旺菜 茄子 炒麵 蛋檔 麵檔 印式有2款烤餅 咖哩角 咖哩鷄/鴨 選擇多味道都不錯 如有魚類選擇更好冷食:有日式冷麵 有6款配菜+1醬汁水果:有3款,味道正常鮮甜飲品:有果汁 茶 咖啡 有2部即磨咖啡機 咖啡味道好總結:這家的環境舒適 服務好 早餐在Exxigo app上訂
用餐日期:2023/11/12
可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘
用餐費用(每人):$119+1(原價)
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

乳酪:乳略有3種味道 如有純乳酪選擇更好

冷食:有日式冷麵 有6款配菜+1醬汁
水果:有3款,味道正常鮮甜

飲品:有果汁 茶 咖啡 有2部即磨咖啡機 咖啡味道好

總結:這家的環境舒適 服務好 早餐在Exxigo app上訂位有半價優惠後價格合理 不論熱食麵包乳酪穀物的選擇都不錯而且味道好 特別較多中式印式食物 冷食大多都有放在冰上保冷 有足夠時間慢慢進食 如有多些沙律菜 純乳酪 麥片面包 魚類選擇更好
2023-11-12
$142.8 (早餐)
2023-11-14 2824 瀏覽
位於尖沙咀香港百樂酒店< 𝐏𝐚𝐫𝐤 𝐂𝐚𝐟𝐞 >, 一間酒店餐廳, 最近推出 「莓」香「可」人下午茶, 款式高達11款, 相當豐富。ᴀʀᴏᴍᴀ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ᴀꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ $³⁸⁸ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏʟᴀʏᴇʀᴇᴅ ꜱᴍᴏᴋᴇᴅ ꜱᴀʟᴍᴏɴ ᴀɴᴅ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴡɪᴛʜ ᴍɪxᴇᴅ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ᴄᴏᴍᴘᴏᴛᴇ千層煙三文魚芝士配雜莓醬, 非常新鮮。ᴅᴇᴇᴘ-ꜰʀɪᴇᴅ ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ ʀᴏʟʟ ᴡɪᴛʜ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴀɴᴅ ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ酥炸芝士松露蟹肉卷, 外脆內軟。ᴍɪɴɪ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇꜰ ʜᴀᴍʙᴜʀɢᴇʀ ᴡɪᴛʜ ʙʟᴀᴄᴋʙᴇʀʀʏ ꜱᴀᴜᴄᴇ迷你和牛漢堡配黑醋莓醬, 而紅色漢堡包很搶眼。ᴊᴀᴘᴀɴᴇꜱᴇ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ᴘʀᴀᴡɴ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ日式雜莓大蝦三文治, 意想不到的夾。ɪᴛᴀʟɪᴀɴ ʜᴀᴍ ʀɪᴄᴇ ᴄʀᴜꜱᴛ ᴡɪᴛʜ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ᴍᴀɴɢᴏ ꜱᴀʟꜱᴀ意大利火腿鍋巴配雜莓芒果沙沙醬, 帶有鹹香味道。ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ꜱᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ伯

千層煙三文魚芝士配雜莓醬, 非常新鮮。

酥炸芝士松露蟹肉卷, 外脆內軟。

迷你和牛漢堡配黑醋莓醬, 而紅色漢堡包很搶眼。

日式雜莓大蝦三文治, 意想不到的夾。

意大利火腿鍋巴配雜莓芒果沙沙醬, 帶有鹹香味道。

伯爵茶草莓雙重芝士蛋糕, 充滿少女心。

ʙʟᴜᴇʙᴇʀʀʏ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴏᴜꜱꜱᴇ ᴄᴀᴋᴇ
藍莓焦糖朱古力慕絲蛋糕, 酸酸甜甜。

ʙᴇʀʀɪᴇꜱ 72% ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴛᴀʀᴛ ᴡɪᴛʜ ɢᴏʟᴅ ʟᴇᴀꜰ
金箔雜莓72%特濃朱古力撻, 濃郁朱古力味道配搭酸甜莓果, 帶有清新感覺。

ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ 3.6 ᴘᴀɴɴᴀ ᴄᴏᴛᴛᴀ ᴡɪᴛʜ ʀᴀꜱᴘʙᴇʀʀʏ ᴀɴᴅ ʙɪʀᴅ' ꜱ ɴᴇꜱᴛ
燕窩紅桑子朱古力3.6牛乳奶凍, 口感幼滑, 面層配上燕窩更好吃。

ʙʟᴀᴄᴋʙᴇʀʀʏ ᴡʜɪᴛᴇ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴏᴜꜱꜱᴇ
黑莓白朱古力慕絲, 質感軟綿。

ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴜꜰꜰɪɴ
朱古力鬆餅, 配以士多啤梨果醬。

ᴍɪxᴇᴅ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ
雜莓沙冰, 夾雜冰涼感覺。

ɪᴄᴇᴅ ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ ꜰʀᴜɪᴛ ᴏᴏʟᴏɴɢ ᴛᴇᴀ
熱情果烏龍水果茶, 清新果香。

📍尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
2023-11-10
2024-04-20 0 瀏覽
未去食之前預計一般,沒有太大期望。但當日有驚喜,環境乾淨,舒適,食物豐富且有特色,甜品亦多選擇且好味,飲品亦多款式,服務亦很好,尤其經理很 nice💪做梗 6 折,價錢合理
2024-04-03 261 瀏覽
第一次試這間酒店自助餐,復活節想小朋友開心才去。食物質數還可以,員工都有善。但問題出係兒童遊戲室,入面沒有職員。我帶3個小朋友去玩充氣彈床,跟住另一小朋友入來,我大女玩充氣彈床時,唔小心撞到那個小朋友,我大女已即時道歉,那小朋友媽媽好唔禮貌對我女兒講:這裡只可4-6歲玩。但我book檯時已問,是4歲以上可玩充氣彈床。而在場亦無任何告示話6歲以上小童不可以玩。最後我小朋友比嚇到走了去厠所,不敢出來。後來那媽媽另一女兒走入來玩,大聲對我講:你知唔知我媽是這裡職員。唉,休假職員就可對別人小孩那麼惡嗎?這個職員的女亦有踏都其他小朋友,而且不道歉。唉!職員及其女兒真的很巴閉(可能是高層吧)另抽獎活動,我看見點好票後,所有禮物放好,臨抽前,那休假員工才放入抽獎券。那不如直接給他們,不用抽好了。最後夾公仔,酒店哥哥好好,人人有份永不落空,每人兩次機會。但休假職員女兒,排住隊同妹妹講 :我哋是無限玩,而職員亦好好,真的不停幫佢入幣,比佢玩到夠,員工福利真好,估計呢間酒店日後最好只招待員工便好了 ……(食了咁多餐廳,真心第一次咁唔高興)
第一次試這間酒店自助餐
復活節想小朋友開心才去。
食物質數還可以,員工都有善。
但問題出係兒童遊戲室,入面沒有職員。
唉,休假職員就可對別人小孩那麼惡嗎?
(食了咁多餐廳,真心第一次咁唔高興)
新年咁開心嘅日子又點少得美食呢? 見到位於尖沙咀香港百樂酒店做緊限時優惠又有我最愛嘅法式x意式風味就一家人嚟試試啦😋唔好諗住超值晚餐款式唔多,但款式都幾多,除左西式甜品有埋中我最愛嘅中式養顏甜品😍每位客人仲可以食到法式牛油香蒜焗龍蝦乙客‼️🦞法式牛油香蒜焗龍蝦肉質彈牙,濃濃嘅牛油香同龍蝦真係完美組合。♥️仲有充滿層次感嘅法式香草牛油焗田螺酥盒,鮮美白酒忌廉煮蜆,濃濃🍷紅酒燴雞同埋黑松露野菌海鮮意大利飯同埋我嘅最愛飲完超暖胃嘅法式洋蔥湯同埋中式蟲草花燉湯。平時自助餐比較少見嘅威靈頓豬柳同埋冰鎮麵包蟹蟹腳海鮮拼盤呢到都有得食🍖🦀 仲有得任食香煎羊架,餐廳員工全程會一邊煎一邊比我地拎,煎到啱啱好,肉汁Juicy。食完主菜點會少得甜品?除左平時會見到嘅西式蛋糕,呢到仲可以任食瑞士MÖVENPICK雪糕 🍨仲有養顏桃膠燉蛋白🥹 飲品除左一般茶同咖啡,仲有無限供應果汁和啤酒🍻♥️ 惠顧自助餐,12歲以下小童可享半價優惠;一位6歲以下小童隨付費成人惠顧可免費用餐♥️Park café (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

每位客人仲可以食到法式牛油香蒜焗龍蝦乙客‼️

仲有養顏桃膠燉蛋白🥹

飲品除左一般茶同咖啡,仲有無限供應果汁和啤酒🍻

2024-03-18 209 瀏覽
用餐日期:2024/03/11可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$172.8餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 但這天客人多 出入感覺有點擠迫 服務:服務員服務正常 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:有多款沙律菜+多款沙律+多款冷食+芝士+火腿片 沙律菜新鮮配料沙律選擇多味道也好 有3款芝士味道都不錯 推薦溫泉蛋+秋葵+豆腐 如有柚子醋醬汁更好冰鎮海鮮:有3款(青口 蝦 蜆) 試了蝦 味道正常鮮甜刺身/壽司:有幾款刺身/壽司 沒試 不作評論湯品:試了蘑菇湯 湯夠濃但偏咸 減咸些會更好熱食:選擇有不少 有人蔘雞 藥膳醉蝦 藥膳雞翼 藥膳排骨 陳年花雕燴牛肋條 藥膳魚柳 招牌豬腳薑 幾款炸物 烤牛扒 烤羊肉 幾款印式咖喱+飯/烤餅 等 也有點心 麵檔等 試了烤牛扒 烤羊肉 陳年花雕燴牛肋條 藥膳魚柳 都味道不錯 但招牌豬腳薑做得極差 豬腳毛沒處理乾淨也沒煮稔 藥膳排骨也乾硬不稔 希望店方改善甜品:有多款 試了幾款都味道不錯 推薦奶凍 檸檬珍珠 葡撻 窩夫餅 燉蛋 雪糕:有1款朱古力味Dryers雪糕+2款其他牌子的 希望店方改
用餐日期:2024/03/11
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$172.8
服務:服務員服務正常 收碟及時 食物及時refill

冰鎮海鮮:有3款(青口 蝦 蜆) 試了蝦 味道正常鮮甜
刺身/壽司:有幾款刺身/壽司 沒試 不作評論
湯品:試了蘑菇湯 湯夠濃但偏咸 減咸些會更好

雪糕:有1款朱古力味Dryers雪糕+2款其他牌子的 希望店方改善雪糕選擇和質量
水果:有3款 味道正常鮮甜

飲品:有茶/咖啡/果汁 這家的咖啡機出的咖啡奶泡夠厚 推薦

總結:這家餐廳現自家網上做買一送一優惠後自助午餐價錢吸引 食物選擇和味道不錯 是值得推薦的午餐自助餐餐廳
2024-03-11
$172.8 (午餐)
午餐叫了蕃茄醬煎魚意粉,餐牌照片係好多汁醬,但上枱碟意粉不但乾巴巴,仲要凍冰冰。碟牛扒仲要柴,煎到過熟。餐廳員工態度超差,叫佢換還會用 r 完鼻既手直接為你上菜,痴線,差過茶餐廳。The food was bad and the service was dreadful.
午餐叫了蕃茄醬煎魚意粉,餐牌照片係好多汁醬,但上枱碟意粉
不但乾巴巴,仲要凍冰冰。碟牛扒仲要柴,煎到過熟。
2024-02-12 433 瀏覽
「完美滋味融合」下午茶鹹點系列🥯🍗🌭 黑魚籽鵝肝多士煙三文魚和牛堡配雲石包賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧鵝肝多士上的鵝肝煎得金黃焦香,口感細緻緊密、豐美又多汁,入口即化,加上鹹香鬆脆的黑魚籽和牛油多士,更添滋味。和牛堡上放置玫瑰造型的三文魚作點綴,中間夾著厚身的和牛漢堡、新鮮的蕃茄片和生菜,入口油而不膩,濃厚的肉香中帶一抹清新感,十分不錯。三色藜麥芒果蝦沙律軟脆長蟹棒煙蠔黑松露雙菇酥盒賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧芒果蝦沙律超級新鮮,食落爽口彈牙,鮮甜又清新,加上特配的三色藜麥,有嚼感又健康。軟脆長蟹棒炸得酥香,食落外脆內嫩,鮮甜可口,與伴上的沙律菜一齊食,滋味一級棒。酥盒散發著濃郁的菇香味,食落鮮美又鬆化,鹹香惹味,十分不俗,值得一試。甜點系列🍧🍰🍫珍珠錫蘭茶3.6奶凍杯莫卡咖啡朱古力慕絲蛋糕哈蜜瓜麻糬慕絲蛋糕綠茶紅豆忌廉蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧奶凍杯造型仿效珍珠奶茶,十分可愛別緻,入口充滿香醇的錫蘭茶香,微甘的滋味令人回味。朱古力慕絲蛋糕極香極醇,每一啖都帶有濃郁的朱古力滋味,當中蘊含著淡淡的咖啡味,令整體不會過份甜膩。哈蜜瓜麻糬蛋糕清新香甜,中間麻糬軟糯又煙韌,嚼感十足,驚

鹹點系列🥯🍗🌭

哈蜜瓜麻糬慕絲蛋糕
綠茶紅豆忌廉蛋糕

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

哈蜜瓜麻糬蛋糕清新香甜,中間麻糬軟糯又煙韌,嚼感十足,驚喜推薦。

綠茶紅豆蛋糕既有沈穩的綠茶香,又有甘甜的紅豆味,兩者配搭出色契合,不愧為經典絕配之選。

朱古力心太軟配Movenpick 雪糕

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

心太軟新鮮烘起,入口暖笠笠,散發著迷人的朱古力香。軟棉溫潤的朱古力蛋糕加上流心濃稠的朱古力漿,滋味馥郁甜蜜,邪惡又美味的推薦。

隨心太軟附有一球Movenpick 雪糕,冰火交融的口感刺激又過癮。

英式提子鬆餅

味道:🐧🐧🐧🐧

鬆餅圓碌碌小巧可愛,食落口感扎實之餘又不失鬆化,塗上新鮮果醬一齊食,酸酸甜甜十分清新。

🐧❣️下午茶餐奉送餐飲各一客❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳設計簡約不失典雅,裝橫明亮開揚,位置寬闊舒逸,空間感足,氣氛一流,非常三兩知己聚會清談。

🐧❤️結語:下午茶套餐精緻又豐富,誠意推薦。
下午茶
「完美滋味融合」下午茶
~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ 主打花膠嘅聖誕自助餐🔔好誇張‼️基本上所有熱葷都加咗花膠‼️連甜品都有!! 值得一讚!!各位想滋陰養顏嘅女士們唔好錯過啦🥰☝🏻🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️〈 懶人包Rating🚶🏻‍♂️ 〉:款式🟡 / 味道🟡 / 環境🟡
🟡 —— 熱葷區
🆒 整體選擇較少, 但味道尚算可以, 勝在性價比高!🌟最有驚喜:片皮鴨|冬陰功湯麵> 🦆片皮鴨皮脆肉嫩, 油脂豐腴但注意buffet開始並無供應, 中段時間先推出…> 🇹🇭冬陰功湯底非常出色!!夠濃夠酸夠惹味!! 水準比坊間泰國餐廳仲高!!* 片皮鴨 / M6和牛後腿肉/ 紅燒花膠鴨掌花菇 / 芝士汁花膠焗生蠔 / 桃膠烏雞燉花膠螺頭湯 / 即煎鐵板羊架 / 花膠素翅燉海班湯 / 花膠煎蠔餅/ 酥脆糖醋咕嚕肉 /松露惹菌花膠炒魚頭 / 砂礓胡椒豬肚雞煲 / 燒脆皮豬腩肉 等等………………🟢 —— 凍海鮮、刺身、冷盤區
🉑 凍海鮮總共有5款, 質素唔錯尤其麵包蟹同蟹腳, 鮮甜啖啖肉, 必食之選!!
🉐 至於刺身Fairy推薦三文魚油脂飽滿✨師傅亦係厚切上,好滿足~
* 麵包蟹 / 長腳
~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ 主打花膠嘅聖誕自助餐🔔

好誇張‼️基本上所有熱葷都加咗花膠‼️
甜品都有!! 值得一讚!!
各位想滋陰養顏嘅女士們唔好錯過啦🥰☝🏻

🟡 —— 熱葷區

🆒 整體選擇較少, 但味道尚算可以, 勝在性價比高!

🌟最有驚喜:片皮鴨|冬陰功湯麵
> 🦆片皮鴨皮脆肉嫩, 油脂豐腴
但注意buffet開始並無供應, 中段時間先推出…
> 🇹🇭冬陰功湯底非常出色!!
夠濃夠酸夠惹味!! 水準比坊間泰國餐廳仲高!!

………………

🟢 —— 凍海鮮、刺身、冷盤區

🉑 凍海鮮總共有5款, 質素唔錯
尤其麵包蟹同蟹腳, 鮮甜啖啖肉, 必食之選!!
🉐 至於刺身Fairy推薦三文魚
油脂飽滿✨師傅亦係厚切上,好滿足~

* 麵包蟹 / 長腳蟹 / 白蜆 / 凍蝦/ 青口 // 三文魚 / 鯛魚 / 帝皇蟹柳 / 希靈魚 / 八爪魚 / 阿根廷紅蝦 // Cheese: Cheddar/Mozzarella/Cream / 多款壽司、沙律 等等

🟡 —— 甜品區

🍰 甜品款式算多, 雪糕都有成15款
整體賣相尚可, 但質素一般
🍦 7:45 即場製作火焰雪山蛋糕登場!!
外層蛋白霜帶酒香味, 搭配巧克力雪糕, 味道不錯💯

* 炸香蕉 / 即製窩夫 / 即焗迷你蛋白撻 / 花膠椰汁燉蛋白 / 薑汁花膠番薯糖水 / 椰子菠蘿慕絲蛋糕 / 日式芝士蛋糕 / 榴槤慕絲蛋糕 / 馬德蓮 / 楊枝甘露 / 11款Movenpick 等等

🟢 —— 環境和服務

環境尚算寬敞, 座位空間感足夠!
🥰整體服務員態度良好, 收碗碟效率高。

🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️

p.s. 聖誕好似仲有特備節目, 感覺幾有心思🤣

✏️整體評分:#foodiefairy_3分
💸人均消費:$608
📍地點:Park café (尖沙咀)
2023-12-20
聖誕節
2023-12-21 708 瀏覽
用餐日期:2023/12/02可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘用餐費用(每人):$119+1(原價)餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 這家的沙律菜乳酪穀物麵包熱食冷食水果飲品都如以往的選擇多味道好但變化不大 這次面包區增加了麥片面包 乳酪增加到4款味道 軟芝士有2款味道 另這次是黑醋醬 黑醋醬味道比黑醋汁好 但黑醋醬是裝在玻璃樽內極難倒出 黑醋醬應裝在膠樽內方便客人使用 希望餐廳會改善飲品:這家有2部即磨咖啡機 2部機出的牛奶咖啡味道是不一樣的😆 如像我喜愛厚奶泡的記得用圖中的這部咖啡機😋總結:這家的環境舒適 服務好 早餐在Exxigo app上訂位有半價優惠後價格合理 沙律菜熱食麵包乳酪穀物的選擇都不錯而且味道好 特別較多中式印式食物 冷食大多都有放在冰上保冷 有足夠時間慢慢進食 如有純乳酪 魚類選擇更好 是值得推薦的早餐自助餐餐廳
用餐日期:2023/12/02
可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘
用餐費用(每人):$119+1(原價)
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

2023-12-02
$142.8 (早餐)
花膠主題海鮮自助晚餐( ´▽` )ノ 仲送大閘蟹/ 鮑魚、扇貝,又係酒店級抵食之選~~ 心 「花」怒放·海鮮自助晚餐  $568起 自助區 帶大家睇吓有咩食先!食物種類都唔少~~主打係花膠,一於介紹咗主角先!!以花膠入饌嘅菜式有日式花膠鮮冬菇沙律、芝士汁花膠焗生蠔、紅燒花膠鴨掌花菇、松露野菌炒花膠魚球、花膠蠔餅、花膠海斑素翅湯、花膠桃膠螺頭燉烏雞湯及花膠椰汁燉蛋白。要數全場最受歡迎,一定係芝士汁花膠焗生蠔,將𝟮個𝚋𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝愛將菜式放埋一齊,仲要加芝士燒,真係不得了!每人都起碼每次拎𝟰隻返位(O_O) 酒店亦都𝚛𝚎𝚏𝚒𝚕𝚕 得好快,值得讚。當中我最愛佢地嘅燉湯,真係好足料亦好湯味,最重要係飲完唔會口渴~~另外紅燒花膠鴨掌花菇、松露野菌炒花膠魚球都好受歡迎,真係每次𝚛𝚎𝚏𝚒𝚕𝚕都有滿滿嘅花膠,絕對均真!其他食物由冷盤講起,有沙律、𝙿𝚊𝚛𝚖𝚊 𝙷𝚊𝚖、煙燻三文魚、日式刺身(阿根廷紅蝦、鯛魚、三文魚、八爪魚、希靈魚、蟹柳)、各式壽司。主角海鮮之一,必吃蟹腳,講真,好多𝙱𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝 𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎嘅蟹腳都係多雪水但無肉食,一係就好霉,呢到嘅蟹肉好多肉,而且有質感!̲!̲!̲食咗成大碟(*¯︶¯*) 海鮮

心 「花」怒放·海鮮自助晚餐  $568起
豬腳薑
花膠羹
即席鐵板燒
甜品區
帶大家睇吓有咩食先!食物種類都唔少~~

冷盤
其他食物由冷盤講起,有沙律、𝙿𝚊𝚛𝚖𝚊 𝙷𝚊𝚖、煙燻三文魚、日式刺身(阿根廷紅蝦、鯛魚、三文魚、八爪魚、希靈魚、蟹柳)、各式壽司。主角海鮮之一,必吃蟹腳,講真,好多𝙱𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝 𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎嘅蟹腳都係多雪水但無肉食,一係就好霉,呢到嘅蟹肉好多肉,而且有質感!̲!̲!̲食咗成大碟(*¯︶¯*) 海鮮仲有麵包蟹、蝦、蜆、青口。
羊架
熱葷種類好多,除咗主打推介美食之外,熱葷最受歡迎一定係鐵板燒,不停新鮮燒,食到即燒羊架、牛仔粒、雞翼、腸,當中最推羊架,每隻肥瘦均勻,而且即燒即食一定唔會韌,羊羶味剛好。牛仔粒都好推( ´▽` )ノ 平時食放題又好、燒肉又好,牛仔粒好易煮到老哂,咬都咬唔開⋯⋯呢到牛仔粒高質喎,鬆軟得來唔係落鬆肉粉嘅質地。熟食仲有片皮鴨、即切牛肉眼、粉麵區、印度區、辣酒煮海螺等等⋯⋯
火焰雪山
甜品
甜品亦佔不少,必推每晚限量供應一次嘅火焰雪山,見到甜品區熄咗燈,啲人出晒去影相就知師傅要即度整 ❣︎ 全晚淨係會整一次,記得出去排隊拎定,入口即溶,好食❤︎︎ 整𝙈𝙊̃𝙑𝙀𝙉𝙋𝙄𝘾𝙆雪糕、𝘿𝙧𝙚𝙮𝙚𝙧’𝙨杯裝任拎雪糕、少見𝙱𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝有嘅𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙚𝙧𝙧𝙮雪糕波波。另外甜品推介必食泰式奶茶奶凍、各款𝙼𝚊𝚌𝚊𝚛𝚘𝚗𝚜、𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎𝚜、炸香蕉、朱古力噴泉 ❤︎︎ 好似我咁無聊自製雪糕𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎𝚜 又得(爆笑) 酒店無分上下場次,所以可以食足全程𝟯小時 !

臨近聖誕節,提早預訂有優惠啊,有興趣自己去睇吓啦~~
花膠生蠔
花膠羹
即席鐵板燒
羊架
火焰雪山
2023-11-24 923 瀏覽
🇭🇰 Park Hotel | International Buffet 🌟📍 Park Café, 4/F, Park Hotel Hong Kong, 61-65 Chatham Rd, Tsim Sha Tsui Embark on a global gastronomic journey at the International Buffet at Park Café! Now you can enjoy the luxurious flavour of “Enrapturing by Fish Maw” Seafood Dinner Buffet at affordable price til November 30! With additional HK$88 can enjoy two-hour free flow of red wine and white wine 🌊 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗼𝗻 𝗜𝗰𝗲: a good selection including fresh shrimps, sweet snow crabs, and succulent mussels! Th

🌊 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗼𝗻 𝗜𝗰𝗲: a good selection including fresh shrimps, sweet snow crabs, and succulent mussels! The restaurant is thoughtful and provides tools for you to extract every single ounce of meat from the crab legs!

🦀 𝗛𝗮𝗶𝗿𝘆 𝗖𝗿𝗮𝗯 : now is the season! Park Café serves up freshly steamed crabs on the spot (limited serving for one per pax)

🥘 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗙𝗼𝗼𝗱: another great selection here that encompasses various cuisine! They have Vegetarian Shark’s Fin Soup with Fish Maw and Sea Grouper, Deep-fried Oyster Cake, Braised Fish Maw with Duck Feet and Black Mushroom

🍖 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗠𝗲𝗮𝘁: my favourite section of the buffet! A great spread indeed. They have the peking duck, slow roasted beef, grilled wings, lamb chops, sausages, cod fish. Just... glorious 🔥
尖沙咀酒店❗️期間限定🇹🇭「泰」然自得lunch buffet 🥳價錢平民🫶🏻#sdm尖沙咀 #sdm自助餐 #sdm泰國菜 主打嘅「泰式」美食包括:鮮蝦青木瓜沙律泰式海鹽焗豬手冬蔭公海鮮魚柳鍋香辣蝦醬豬頸肉椰漿麵肉鬆菠蘿鹹蛋雞粒炒飯冰鎮海鮮拼盤除此之外,我都推介以下幾款野食🥳🥳💎 時令刺身🍣三文魚,鯛魚,希靈魚,帝皇蟹柳,玉子燒💎 泰式肉碎生菜包🥬值得一試❗️(😋:8.5/10)💎 冬陰公湯麵檔值得一試❗️(😋:7.9/10)都有唔少餸揀,有扎肉、肉丸等等😍唔算濃,所以唔係好辣,唔食得辣嘅朋友仔都可以試吓🤣💎 泰式奶茶🧋🇹🇭(仲有得無限加薑汁🫚)值得一試‼️(😋:8/10)兩款我最推介嘅甜品:💎 花生醬椰香薄餅值得一試❗️(😋:7/10)💎 香茅蛋撻必食💯💯(😋:8.8/10)9月5日至11月30日 | 中午12時至下午2時30分星期一至五: 每位HK$288 (成人) | 每位HK$268 (小童)星期六、日及公眾假期: 每位HK$318 (成人) | 每位HK$288 (小童)㊙️ 特別優惠:生日優惠:每4位或以上惠顧自助餐,1位當月的生日之星可免費享用1次,同行賓客可享85折優惠社交平台優

#sdm尖沙咀 #sdm自助餐 #sdm泰國菜

主打嘅「泰式」美食包括:
鮮蝦青木瓜沙律
泰式海鹽焗豬手
冬蔭公海鮮魚柳鍋
香辣蝦醬豬頸肉椰漿麵
肉鬆菠蘿鹹蛋雞粒炒飯
冰鎮海鮮拼盤

除此之外,我都推介以下幾款野食🥳🥳

💎 時令刺身🍣
三文魚,鯛魚,希靈魚,帝皇蟹柳,玉子燒

💎 泰式肉碎生菜包🥬
值得一試❗️(😋:8.5/10)

💎 冬陰公湯麵檔
值得一試❗️(😋:7.9/10)

💎 泰式奶茶🧋🇹🇭
(仲有得無限加薑汁🫚)
值得一試‼️(😋:8/10)

兩款我最推介嘅甜品
💎 花生醬椰香薄餅
值得一試❗️(😋:7/10)

💎 香茅蛋撻
必食💯💯(😋:8.8/10)

9月5日至11月30日 | 中午12時至下午2時30分

㊙️ 特別優惠:
社交平台優惠:讚好或追蹤香港百樂酒店社交平台專頁,並出示已置頂之優惠券,可享低至75折優惠

環境:8.8/10
服務:8.5/10
價錢:人均約$400
性價比:8/10

📍 Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽📍帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #尖沙咀cafe #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #佐敦 #佐敦美食 #佐敦好去處 #百樂酒店 #百樂酒店自助餐 #parkhotel
2023-10-16 1114 瀏覽
最近Park hotel嘅Park cafe又推出新嘅自助餐系列「心花怒放·海鮮自助晚餐」$568。現凡惠顧晚市自助餐,每人可獲贈磯燒鮑魚拼海膽醬烤扇貝/大閘蟹一份。海鮮通常食自助餐,一開頭一定睇左海鮮先嘅。長腳蟹、麵包蟹、海蝦、翡翠螺和蜆都有齊。麵包蟹好多膏而長腳蟹亦都好新鮮同埋鮮甜。刺身三文魚、希靈魚、鯛魚、八爪魚同埋紅蝦。我自己就覺得最好食係三文魚,肉質肥美又有魚鮨香。港式粉麵各式丸類和港式粉麵,同廚師講一聲就得啦,鍾意食麵嘅朋友就唔可以錯過。湯品總共有兩款;桃膠烏雞燉花膠螺頭湯和花膠素翅燉海斑湯。每一款都好足料,螺頭湯就係我首選,和烏雞一齊燉湯底清澈,味道又濃郁。熟食熟食就首選M6慢煮牛肉眼和燒脆皮乳豬。M6慢煮牛肉眼牛肉眼香濃,又有豐富嘅牛脂味。而「心花怒放自助晚餐」仲加入左好多花膠相關嘅菜式,例如:紅燒花膠鴨掌花菇、松露野菌炒花膠魚球、花膠蠔餅,每一道菜都好矜貴。甜品當然唔少得我最愛嘅Movenpick,多達15款口味可以揀。另外仲唔可以錯過限量嘅火焰雪山,打卡都好靚。Park café (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

刺身

港式粉麵