2023-03-19 762 瀏覽
本來對折左400幾蚊既自助餐不抱期望,覺得正常就算,無expect要點樣好食法。 今日為左慶祝男朋友轉工成功,所以揀左百樂酒店自助餐黎慶祝,點知一試係翻唔到轉頭😂😂😂首先講凍海鮮,麵包蟹係隻隻都爆曬膏,即刻秒殺左2隻,共4舊。通常長腳蟹都係最驚係過鹹同縮水無肉,但哩間野最令人震驚既係。。。。。點解每一隻蟹腳都可以鮮甜到癲左😨肉質同味道都係無得輸,好食到上左天堂🤣🤣於是,我又1個人食左3大碟👍👍👍👍d蟹殼疊到勁高,連d職員都望住我地😂😂😂 如果係唔太中意食凍野既都唔緊要,仲有以花膠同燕窩做主題既熟食,有鮑魚燕窩蒸蛋同埋鮑魚燉花膠🥰當中我覺得最吸引既係花膠蟲草花湯,一黎夠暖,二黎係食材既原味唔會過鹹,推薦👍👍👍 甜品的款式都算幾多,全部都唔係hea你。以海綿蛋糕做基底既款式好好食,個蛋糕好有層次。另外,櫻花益力多慕絲蛋糕酸酸甜甜又令,望得又食得,打卡一流❤ 整體黎講,cp極高,470蚊有出面6,700蚊既質素。但扣分位係牛排過熟,雖然有牛味但唔吸引。另外,片皮鴨都唔太特別。可能係海鮮同甜品太高質,相比之下熟食比較
整體黎講,cp極高,470蚊有出面6,700蚊既質素。但扣分位係牛排過熟,雖然有牛味但唔吸引。另外,片皮鴨都唔太特別。可能係海鮮同甜品太高質,相比之下熟食比較失色。
2023-03-18 514 瀏覽
🎊情人節同咗老公去酒店staycation,呢間酒店自助餐都唔錯,開頭諗住唔係大型酒店,仲以為佢個自助餐會麻麻地,其實都幾多選擇,仲有因為情人節嘅關係,啲甜品正得好靚,而且又唔係好甜,啱我呢啲唔係好鍾意食甜嘢嘅人 每個嚟食自助餐嘅女仔,都有一份紀念品🎁送,最後仲會送上情人節嘅蛋糕甜品🎂😊
2023-02-14
情人節
2023-03-09 558 瀏覽
媽媽生日今年終於安心出嚟慶祝🎉想食久違嘅自助餐😂可以唔洗帶口罩自取食物啦🤭Park café近排推出「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐,以名貴的鮑魚同燕窩入饌,岩哂媽咪滋陰養顏😘✨鮑燕盛會✨海鮮自助晚餐 $568/1位 (🌟記得去百樂酒店社交平台專業 拎埋個65折優惠🤭)主打燕窩鮑魚菜式🔥金湯花膠鮑魚鍋每位限定一客,沙鍋熱湯上,金湯鮮味,每份有原隻鮑魚同原隻花膠筒,非常滿足🔥鮑魚豆干雜菜酥皮撻迷你版一啖一口,酥皮鬆脆 🔥燕窩鮑魚龍蝦粥 粥底軟綿,鍋內有好多鮑魚粒同龍蝦粒,口感唔錯🔥鮑魚雞粒雲腿炒飯炒飯炒得夠乾身,加入鮑魚粒更顯矜貴🔥鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬好受歡迎嘅菜式,時蔬包滿鮑汁,螺片大大片夠彈牙其他主題菜式仲有燕窩芒果奇異果龍蝦杯焗蠔燕窩鮑魚蒸蛋麻辣蒜香鮑粒杏鮑菇沙律花膠姬松茸蟲草花燉雞湯自助餐冷盤有🦀麵包蟹、白蜆、海蝦、青口、蟹腳,特別喜歡蟹腳鮮甜肉爽,而且補充得好快,唔洗出去爭崩頭,值得一提餐廳好貼心,仲提供即棄膠手套添💕熱葷中菜款式都好多,有片皮鴨、豬腳薑、薑蔥蠔皇鮑汁炒蟹,仲有即煮熱湯麪食甜品唔好錯過🔥火焰雪山,係限時供應,超大雪山即場用威士忌澆上面點燃即成,裏面有我最愛嘅朱古力雪糕

主打燕窩鮑魚菜式
🔥金湯花膠鮑魚鍋
🔥鮑魚豆干雜菜酥皮撻
迷你版一啖一口,酥皮鬆脆
🔥燕窩鮑魚龍蝦粥
粥底軟綿,鍋內有好多鮑魚粒同龍蝦粒,口感唔錯
🔥鮑魚雞粒雲腿炒飯
炒飯炒得夠乾身,加入鮑魚粒更顯矜貴
🔥鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬
好受歡迎嘅菜式,時蔬包滿鮑汁,螺片大大片夠彈牙

其他主題菜式仲有
燕窩芒果奇異果龍蝦杯
焗蠔燕窩鮑魚蒸蛋
麻辣蒜香鮑粒杏鮑菇沙律
花膠姬松茸蟲草花燉雞湯

甜品唔好錯過🔥火焰雪山,係限時供應,超大雪山即場用威士忌澆上面點燃即成,裏面有我最愛嘅朱古力雪糕🤤另外自助區仲有movenpick雪糕任食🍨

飲品方面除咗咖啡、檸茶、檸水,仲有啤酒任食㗎🍻

整體餐廳環境整潔,服務員態度有禮,食咗個愉快嘅生日晚餐🥰

🎉生日優惠:每4位或以上惠顧,1位當月的生日之星可免費享用1次,同行賓客可享85折優惠;於最少1天前預訂,可獲贈指定蛋糕乙件

🎈Park café🎈
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
2023-03-09 385 瀏覽
《 尖沙咀鮑魚燕窩海鮮自助餐 》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧屋企人就最鍾意食自助餐,今次又帶咗佢哋食尖沙咀嘅百樂酒店 《Park Cafe》。適逢佢哋做緊鮑燕盛會海鮮自助晚餐,以鮑魚同埋燕窩兩種矜貴嘅材料入饌,於1月5號至5月2號期間供應。惠顧自助晚餐都可以每人獲贈金湯花膠鮑魚鍋一客,去到嘅時候憑券就可以換領。鮑魚原來燜左兩個鐘,唔怪之得特別軟腍又彈牙。另外金湯就係南瓜湯,濃郁又清甜。另外每人仲會送一下甲羅燒,用左松葉蟹蟹肉蟹膏煮成,配以米通一齊食用,蟹膏嘅鮮甜好濃郁。冰鎮海鮮都係我好着重嘅環節,餐廳就提供麵包蟹、鱈場蟹腳、海蝦、白蜆、紐西蘭青口同埋黃金螺。麵包蟹都好大隻又多膏,鱈場蟹腳都新鮮同鮮甜。常見嘅刺身類,三文魚、八爪魚、希靈魚、鯛魚佢都有提供。麵食類各款港式麵食同埋多款湯底可以揀:豬骨濃湯、鮑魚魷魚酸辣湯和大地魚雲吞湯。熟食類紐西蘭肉眼扒片皮鴨鐵板燒羊架、雞翼、腸仔印度燒雞紐西蘭牛肉眼扒百樂豬腳薑咖喱雞鮑魚鱈魚膠螺片時蔬薑汁蠔王包汁炒蟹香煎青衣柳配羅勒花膠忌廉汁燕窩鮑魚蒸蛋鮮茄羅納鮑魚青口抄蝴蝶粉焗蠔鮑魚豆乾雜菜酥皮盒花膠姫松容蟲草花燉雞湯我自己就最鍾意
《 尖沙咀鮑魚燕窩海鮮自助餐

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

常見嘅刺身類,三文魚、八爪魚、希靈魚、鯛魚佢都有提供。

麵食類

熟食類
紐西蘭肉眼扒
片皮鴨
鐵板燒羊架、雞翼、腸仔
印度燒雞
鮮茄羅納鮑魚青口抄蝴蝶粉
焗蠔
鮑魚豆乾雜菜酥皮盒
花膠姫松容蟲草花燉雞湯

我自己就最鍾意片皮鴨同埋焗蠔,片皮鴨皮薄又充滿油香。芝士焗蠔又大隻又飽滿,蠔味濃郁。另外亦都好建議試下佢哋嘅燉湯,真材實料又鮮甜。

最後就到咗甜品嘅時間,當然一定要食Movenpick雪糕。另外蛋糕類都有好多種,例如榴槤慕絲蛋糕、櫻花酸奶蛋糕等等,多到不能盡錄。

總括嚟講食物種類都好多,refill嘅速度都幾快,冰鎮海鮮都長期有補充,可以值得再嚟。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

2023-02-28 560 瀏覽
都有一段時間冇食自助餐,最近睇有咩性價比高嘅自助餐,見到幾多人推介百樂酒店嘅自助午餐,最近Park Café推出「韓味日嚐」主題自助午餐,匯聚多款日韓美食,等鯊仔同大家試吓味~食物種類都唔少,幾配合大眾對日韓美食嘅喜愛,日式食物包括雜錦天婦羅、清酒忌廉煮藍青口、大阪燒同各款生、熟壽司等。而韓式食物包括蜂蜜芝士炸雞、韓式辣醬芝麻炸雞、蒲燒鳗魚蟹籽炒飯同燒牛肉等。其中燒牛肉有驚喜,肉質結實,配燒汁食更佳,所以好食嘅嘢係要排隊等師傅切~甜品同樣豐富,其中有紅豆鯛魚燒、沖繩海鹽布朗尼同各款甜點例如布丁、朱古力瀑布同奶撻。甜品做得都幾出色,布丁嫩滑可口、奶撻曲奇皮香脆、食落重牛油味香。日期:1月5號至5月2號時間:中午12點至下午兩點半星期一至五:成人每位HK$288|小童每位HK$268
星期六、日及公眾假期:成人每位HK$318|小童每位HK$288

日期:1月5號至5月2號
時間:中午12點至下午兩點半
星期一至五:成人每位HK$288|小童每位HK$268
2023-02-26 746 瀏覽
今週老友牛一,就約同班朋友五人齊聚會,找到了百樂酒店的價格很平宜3百元多些,志在有地方大家吹水暢談,對吃要求為次。早十分鐘上到現場,装潢風格简约舒適,趁未開始就拍照先,熱食都有多款項,沙津菜及配料都幾多,涷海産有蝦,青口,蜆及刺身等,並提供湯及飲品任用。首先我習慣了吃沙律菜,配芝士及涷肉,並跟上西湯餐包等,這環節尚算不俗。都說是吹水為主,约一個鐘到熱食區就見熱門的醋豬脚,咖喱肉食類就所餘無幾,似乎吃完就未見有補貨,日式天婦羅及中式點心亦相同。幾他熱食都只餘下一半,只好向即煑粉麵入手。過了二個鐘,到甜點區見己餘下的一成多,現做的格仔餅及葡撻就無限供應,總结這餐是談天及價格平宜為主,如要吃得精明的就要開始吃熱食先,至於海產的質素就差的,浅嚐一下,其他甜品類也不要太遲吃,蘇州過後冇船坐。顺提生日的朋友免费,其他各人每人310元
2023-02-26
生日
2023-02-23 473 瀏覽
新年期間到左呢間尖沙咀百樂酒店食自助晚餐以鮑魚做主題入到黎環境唔算好大 但坐得舒服職員都有禮貌 book位方便主要食物有海鮮(無生蠔)、沙律、湯、麵包、熟食、壽司🍣煎炸物、甜品 基本都有海鮮:長腳蟹 蝦🦐都新鮮好食 唔會太海水咸味刺身 款式唔多 但質素okay粉麵飯就失色啲 味道比較淡沙律冷盤都比較多款式 口味多種選擇炸物一般水準片皮鴨麻麻 個皮唔得燉雞湯唔錯 料足不過燒雞翼同羊架真係值得推介好味😋 唔會韌. 配上香草 食落無咩羊臊味 燒得邊位焦香甜品🍮賣相都精緻 大部分都唔會太甜 而雪糕都幾多味道選擇 movenpick dreyer’s我推介榴連味cake 食落絲滑濃郁酒店主打:火焰雪山蛋糕🍰即場用火槍燒~都幾吸晴 平時呢種甜品出面食會好甜呢到就幾驚喜 佢入面係雪糕 剛剛甜度平均當日晚餐更獲送每位一客花膠鮑魚花膠大件 鮑魚咬落爽口唯一唔好係配個主汁淡味 變相食材可惜整體質素價錢好抵 食到飽 有優惠折扣平均4百幾蚊/人不過喜歡食生蠔🦪既 呢到就不太合適
新年期間到左呢間尖沙咀百樂酒店食自助晚餐

整體質素價錢好抵 食到飽
有優惠折扣平均4百幾蚊/人

不過喜歡食生蠔🦪既 呢到就不太合適
2023-02-23 390 瀏覽
講起矜貴嘅食材,當然唔少得鮑魚同燕窩💰!Park café推出「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐,以名貴的鮑魚和燕窩入饌,炮製一系列令人三尺嘅特色佳餚😋,讓食客一飽口福同時細嚐滋陰養顏嘅盛宴。無論係冷盤、熱食以至甜品,選擇多不勝數🥳,而且質素比預期好,寬敞明亮座位令人食得更加舒適。————————————————👅 「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐(五至日$598/成人)🔸主打燕窩鮑魚菜式🔸👍🏻金湯花膠鮑魚鍋:每位限定一客🤗, 原隻鮑魚同花膠筒,回味無窮👍🏻燕窩鮑魚雞粒撻:酥皮鬆脆,造型精緻👍🏻燕窩芒果奇異果龍蝦杯:酸甜清爽又開胃🥭👍🏻燕窩鮑魚龍蝦粥:粥底鮮甜綿滑👍🏻鮑魚雞粒雲腿炒飯:炒飯粒粒分明,加入鮑魚更顯矜貴🍚👍🏻 鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬:蔬菜吸晒香濃芡汁,螺片彈牙👍🏻花膠姬松茸蟲草花燉雞湯:清甜暖身,足料燉湯🔥👍🏻燕窩桃膠燉蛋白:滋補美顏最啱女仔食用👍🏻 即焗燕窩芝士蛋白撻:即焗撻皮脆卜卜,爆漿內餡超讚🤤🔸其他心水推薦🔸👍🏻蟹腳海鮮拼盤:無限量供應蟹腳、白蜆、海蝦、青口同麵包蟹,蟹腳都幾多肉🦀,爆膏麵包蟹好甘香👍🏻刺身:三文魚油香四溢,可以All in😆👍🏻芝士焗蠔:平時焗蠔唔平,今次可以食到夠

————————————————
👅 「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐(五至日$598/成人)
🔸主打燕窩鮑魚菜式🔸

👍🏻燕窩鮑魚雞粒撻:酥皮鬆脆,造型精緻
👍🏻燕窩芒果奇異果龍蝦杯:酸甜清爽又開胃🥭
👍🏻燕窩鮑魚龍蝦粥:粥底鮮甜綿滑
👍🏻鮑魚雞粒雲腿炒飯:炒飯粒粒分明,加入鮑魚更顯矜貴🍚
👍🏻 鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬:蔬菜吸晒香濃芡汁,螺片彈牙

👍🏻花膠姬松茸蟲草花燉雞湯:清甜暖身,足料燉湯🔥
👍🏻燕窩桃膠燉蛋白:滋補美顏最啱女仔食用
👍🏻 即焗燕窩芝士蛋白撻:即焗撻皮脆卜卜,爆漿內餡超讚🤤

🔸其他心水推薦🔸

👍🏻刺身:三文魚油香四溢,可以All in😆
👍🏻芝士焗蠔:平時焗蠔唔平,今次可以食到夠
👍🏻紐西蘭牛肉眼/羊架:肉味同口感都唔錯🥩
👍🏻片皮鴨:新鮮製作,值得淺嚐一件

👍🏻火焰雪山:期間限定,廚師即席製作,超有氣氛🌋

👍🏻 瑞士MÖVENPICK雪糕:11款口味必有所愛,推介配熱辣辣即製窩夫🍨
👍🏻無限供應果汁和啤酒🍻
🚩總結:奢華高貴嘅極尚滋味😼
🌟注意:
👏🏻生日優惠:每4位或以上惠顧,1位當月的生日之星可免費享用1次,同行賓客可享85折優惠
👏🏻長者小童優惠:65歲或以上長者可享65折優惠;12歲以下小童可享半價優惠及一位六歲以下小童隨付費成人惠顧可免費用餐
👏社交平台優惠:讚好或追蹤香港百樂酒店社交平台專頁,並出示已置頂之優惠券,可享低至7折優惠
📍 Park café
地址:尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
🗺地區:#bem尖沙咀
📥分類:#bem自助餐
💰人均消費:#bem_401至800蚊
尖沙咀百樂酒店ParkCafe全新推出「鮑燕盛會」海鮮主題自助晚餐,當中大部份菜式以名貴鮑魚同燕窩入饌,食足三個鍾夠曬滋陰養顏🤤!而家社交平台仲做緊優惠最平低至65折,即係唔洗$400就嘆到咁豐富嘅自助晚餐,抵呀‼️入座後每人會有一張飛去自助區換領「金湯花膠鮑魚鍋」,花膠鮑魚用上小沙鍋盛載再淋上熬煮高湯,鮮味十足花膠相當肥美,鮑魚亦都唔細隻有咬口,絕對回本位之一😍!▪️海鮮/刺身當中冰鎮海鮮選擇都有五款分別;麵包蟹、青口、白蜆、海蝦、蟹腳。品質唔錯夠新鮮,蟹腳夠肥美蜆肉亦無沙,最好係食到後期都會不斷繼續refill👍🏻。刺身當日就有三文魚、希靈魚、鯛魚、八爪魚同蟹棒,另外都有壽司同卷物🍣。▪️ 沙律/凍肉拼盤冷盤方面,基本沙律芝士火腿都會有🥗,當中必食燕窩鮑魚雞粒撻同燕窩芒果奇異果龍蝦杯,前者一啖可以品嘗到兩樣滋補食材,後者用上生果配搭燕窩龍蝦肉相當清新!▪️熱葷熱盤方面都好豐富有「薑葱蠔皇鮑汁炒蟹、鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬、吉列海鮮拼盤、燕窩鮑魚蒸蛋、鮑魚雞粒雲腿炒飯等等⋯」最估唔到仲有燕窩鮑魚龍蝦粥,粥身夠綿內裡仲食到鮑魚粒同龍蝦肉✨,鍾意飲湯水都可以試埋「花膠姬松茸蟲草花燉雞湯」,熬得十分

入座後每人會有一張飛去自助區換領「金湯花膠鮑魚鍋」,

▪️海鮮/刺身

▪️ 沙律/凍肉拼盤

▪️熱葷
熱盤方面都好豐富有「薑葱蠔皇鮑汁炒蟹、鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬、吉列海鮮拼盤、燕窩鮑魚蒸蛋、鮑魚雞粒雲腿炒飯等等⋯」最估唔到仲有燕窩鮑魚龍蝦粥,粥身夠綿內裡仲食到鮑魚粒同龍蝦肉✨,鍾意飲湯水都可以試埋「花膠姬松茸蟲草花燉雞湯」,熬得十分濃郁可以連湯渣都食埋🤣。熱盤另一邊就有鐵板燒同湯麵區🔥,
燒羊架、雞翼、芝士焗蠔都無限量供應~

▪️甜品/火焰雪山

甜品真喺另一個胃幾飽都要食🧁,有多款精緻蛋糕同甜品杯之外,特別推薦必食當中「燕窩桃膠燉蛋白」甜度唔會太高蛋白夠香滑又有養顏桃膠同燕窩🤤,
MÖVENPICK雪糕亦有超級多口味,
最特別喺食到尾段時間會有火焰雪山登場🌋,餐廳會關燈表演再派發,打卡一流!飲品方面都喺無限供應有果汁同啤酒,可以飲得相當盡興🍻
2023-02-18 452 瀏覽
2023年2月17日我和媽媽來到香港百樂酒店吃晚飯。因為見到用鮑魚燕窩做主題,就帶著媽媽來食餐好東西。因天氣涼涼地,一來就整碗燉湯暖暖胃先。我覺得燉湯,粥,壽司和小菜都好正,但甜品就麻麻地,不過甜品有個桃膠燕窩燉蛋白都好正,蛋糕麻麻地。我們食到的都是名貴食材,吃了不少鮑魚燕窩。整體服務都好好。因為我媽媽是長者,意外得到長者折扣,謝謝老闆。最重要係我媽媽非常滿意這一餐。又非常滿意職員服務。俾個溫馨提示大家,有些食物只見名牌不見食物,需要向職員查詢。
2023年2月17日我和媽媽來到香港百樂酒店吃晚飯。

因為見到用鮑魚燕窩做主題,就帶著媽媽來食餐好東西

因天氣涼涼地,一來就整碗燉湯暖暖胃先。

我覺得燉湯,粥,壽司和小菜都好正

我們食到的都是名貴食材,吃了不少鮑魚燕窩

整體服務都好好。

因為我媽媽是長者,意外得到長者折扣,謝謝老闆

最重要係我媽媽非常滿意這一餐。又非常滿意職員服務。

2023-02-17
  • 燉湯,粥
  • 壽司
  • 部份熱盤
  • 海鮮
2023-02-17 380 瀏覽
就快到賞櫻季節,去唔到日本🇯🇵都有d失落,好在我都係香港食到櫻花甜品💕~氹返自己🥰香港百樂酒店 Park café 呈獻 「櫻粉飛飛」 下午茶,全部鹹甜點都用櫻花入饌🌸,味覺同視覺都享受到清甜櫻花香,粉嫩粉紅色真係好靚,即時爆發少女心💞鹹、甜櫻花美點唔止睇得,味道仲好好味,每啖都散出清清甜甜櫻花香,鹹甜點各半,唔會只偏甜,除咗同姊妹食Afternoon tea之外同男士食都OK😉「櫻」味推介👍🏻💓櫻花藜麥皇帝蟹棒米紙卷💓櫻花煙肉脆薯餅💓櫻花水信玄餅💓櫻花酸奶芝士蛋糕💓櫻花3.6牛乳奶凍Park café 📍地址:尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

「櫻」味推介👍🏻

📍地址:尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
2023-02-17
  • 「櫻粉飛飛」下午茶
2023-02-09 395 瀏覽
💖 Park café (尖沙咀)✨尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日男朋友無啦啦同我講話已經book咗枱食自助餐😲結果我哋係有準備嘅情況下一齊捱餓咗大半日,有冇人同我哋一樣食自助餐之前都係要餓自己一陣呢?🫣今日食呢個自助餐,真係好補㗎所以真係要留定個肚🤫「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐 🕊️1月5日至5月2日起供應💁🏻‍♀️逢晚上6時30分至晚上9時30分 星期一至四: 每位HK$568 (成人) | 每位HK$398 (小童)
星期五至日、公眾假期及前夕: 每位HK$598 (成人) | 每位HK$408 (小童)回本推介👇🏻金湯花膠鮑魚鍋🍲:入場冇耐之後餐廳職員會派兩張飛仔,話俾我哋知可以去自取區嗰度憑票換領一份花膠鮑魚鍋🤩我哋都幾期待😚拎到手之後先發現原來真係用咗迷你砂鍋🥰識落口特別有風味。好大隻鮑魚同埋花膠🤭食咗呢個之後感覺上真係值回票價。燕窩鮑魚雞粒撻🥧:有燕窩🫶🏻成個撻皮好香牛油味,雞粒好滑❤️燕窩芒果奇異果龍蝦杯🦞:好Flesh,啲芒果又甜奇異果有甜成個感覺好清新!龍蝦肉好彈牙。燕窩鮑魚龍蝦粥🦞:長時間都有微熱嘅電磁爐滾住,咁就唔怕

💖 Park café (尖沙咀)
✨尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐 🕊️
1月5日至5月2日起供應💁🏻‍♀️
逢晚上6時30分至晚上9時30分

回本推介👇🏻
金湯花膠鮑魚鍋🍲:

燕窩鮑魚雞粒撻🥧:
有燕窩🫶🏻成個撻皮好香牛油味,雞粒好滑❤️

燕窩芒果奇異果龍蝦杯🦞:

燕窩鮑魚龍蝦粥🦞
:長時間都有微熱嘅電磁爐滾住,咁就唔怕啲粥凍晒👍🏻

鮑魚豆乾雜菜酥皮盒🥧:
我自己好鍾意呢個酥皮盒!因為拗撬嘅份量,真係太多啦😏

鮑魚雞粒雲腿炒飯🍛:
平時鹹魚雞粒炒飯就食得多!今次有得食鮑魚雞粒炒飯,實在太正了吧!炒飯粒粒分明😍鮑魚同埋雞粒配搭得幾好,唔會過鹹。

花膠姬松茸蟲草花燉雞湯🐥:
超濃郁,好多湯渣😳我同我男朋友每人飲左5碗+🤣有冇人同我哋一樣都係湯怪?

鮑魚蒸蛋🥚:
免頭有鮑魚,內裏仲有八爪魚🐙,鮮味又滑溜嘅蒸蛋😋

自取海鮮吧🦐:
有麵包蟹、長腳蟹腳、海蝦、海蜆、青口等等,長腳蟹腳超鮮甜,一啲都唔水,大家有機會嘅話一定要試吓!

特別推介👇🏻
燕窩桃膠燉蛋白🥚:
每一次黎我都要捕呢一個燉蛋白😂因為真係好好味!蛋白帶有一種甜味,曲奇外皮好脆。

火焰雪山🏔️:
食食吓熄晒燈我以為停電😹點不知開始發現有人用電話影住一個方向,我就八卦出去睇下😝原來表演緊喺雪山上點火😳太過震撼了🤭老老實實,其實我都係第一次食,原來入邊就係雪糕外面包住蛋白😍

甜品推介👇🏻

大家一定要好似我咁拎完水果之後去朱古力噴泉嗰度沾朱古力醬汁再放上彩針!真係非常邪惡😳
另外仲有瑞士MÖVENPICK雪糕🍦/多款自家製甜品🍮

飲品方面,果汁&啤酒🍻都係無限量供應💯

2023-02-08
去Park Cafe食自助餐都食得多,但tea set就真係第一次嚟食,而家做緊「櫻花飛飛」下午茶主題,少女心滿滿🥰成個set都好豐富,有pastry, 有咸點同甜點,食完唔洗食dinner😜每樣野都有櫻花/櫻花蝦元素,符合返主題~Pastry有scone同櫻花蝦芝士粟米肉鬆飛碟,飛碟材料滿滿,櫻花蝦鮮味同肉鬆味係幾出👍咸點方面,黑松露蝦膠釀雞翼幾特別,上面插住左支櫻花蜜糖汁,鍾意甜d就可以自己落多d~雞翼裡面帶點微辣,食落幾香口!櫻花煙肉脆薯餅都真材實料,食到粒粒薯仔,口感十足😋 甜品都幾pink pink幾靚,面頭都真係有櫻花瓣,我幾欣賞個櫻花啫喱水昌球同清酒櫻花果凍,晶瑩剔透又唔會好甜🥰Cheesecake同Blueberry cake就恰到好處;奶凍都唔錯,有淡香櫻花味又食到奶香味🤩飲品叫左一杯mocha一杯latte, 食完甜野最啱飲返杯咖啡解解膩😜

櫻花煙肉脆薯餅都真材實料,食到粒粒薯仔,口感十足😋

2023-01-27 1640 瀏覽
今日中午去park cafe食lunch buffet,之前己經喺官網一早訂位,今次係食韓味日嚐lunch buffet, 原價$288,不過埋單時只要出示openrice七折coupon可享七折優惠,連加一後只付$230今日lunch buffet食物質素唔算上乘,但勝在飽肚,今次食匀沙律前菜,凍海鮮及刺身,熟食同甜品沙律前菜普遍新鮮,食左羽衣甘藍,粟米,紅菜頭,仲有撈好嘅沙律如三文魚沙葛,蟹肉青瓜絲,秋葵雞肉等,食落幾開胃凍海鮮普通水平,蝦肉實淨彈牙,但蜆肉同青口味道平常,有少少沙,刺身方面三文魚,鯛魚同皇帝蟹腳味道唔錯熟食整體都唔錯,薑醋豬腳薑已係最好味嘅熟食,豬皮夠淋,肉又唔韌,自己食左兩碗添,其他燒物如雞翼,餃子同腸仔味道幾好,兩款韓式炸雞翼鹹甜味唔錯,牛肋條肉夠牛肉味又唔韌,白汁青口算入味,比凍青口仲好食,鰻魚炒飯炒得算乾身,味道唔錯,西冷牛肉稍嫌乾身唔夠肉汁,不過牛肉味算夠,湯河粉配龍蝦汁都幾索湯入味,兩款點心:蝦豬肉燒賣同魚翅餃尚算ok甜品選擇唔少,有幾款慕絲蛋糕,賣相算精緻同甜度幾好,另外有杯裝果凍,奶凍,幾款大牌子雪糕如dreyers同movenpick選擇,有日式

甜品選擇唔少,有幾款慕絲蛋糕,賣相算精緻同甜度幾好,另外有杯裝果凍,奶凍,幾款大牌子雪糕如dreyers同movenpick選擇,有日式鯛魚燒同窩夫仲有菠蘿,西瓜,密瓜三款水果食,加埋飲品任飲,為今次lunch buffet劃上完滿句號

雖然今日lunch buffet食材普通,但價錢平宜同飽肚,抵食!
2023-01-27
2023-01-26 480 瀏覽
Park café位於尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓(港鐵尖沙咀B2/尖東站P3出口, 步行約5-10鐘)自助餐主題每季定期更改,今次試的是Tea buffet。供應時間下午3時至5時,讚好或追蹤「香港百樂酒店」社交平台專頁,可享8折優惠。先由沙律吧開始有4款:雜果沙律、蘋果桃雞肉沙律、凱撒沙律、薯仔沙律餐湯有無花果雪耳湯和雜菌忌廉湯日式溫泉蛋、蜜糖桂花雞肉法國牛油包、鹽漬櫻花雪蟹肉酥盒、玫瑰花果醬煙三文魚卷、混合雜菜、Cold cut ham,亦可以自行配搭:火煎菜、羽衣甘藍、粟米、蕃茄、 豆、 紅菜頭等水果有三款:密瓜、菠蘿、西瓜醃料有水瓜柳、洋蔥仔、噹噹繪、 橄欖醬料有四款:黑醋、蕃茄、蛋黄醬、千島醬海鮮區有青口、 蝦、蜆配檸檬&海鮮汁什錦壽司約7款:加州卷、太卷、三文魚、玉子、腐皮壽司等,刺身三款包括:三文魚、鯛魚、帝皇蟹柳熱盤款式有8款izza、豬肉、椒鹽三文魚春卷、椒鹽薯仔、茄汁肉醬意粉、焗雙蔬配三重芝士汁、 菠蘿雞粒炒飯、 炭燒豬肉包,中式點心有豬肉燒賣和叉燒包、即製麵檔可以自選湯底醬料配海鮮、丸仔、蔬菜、等等留意蛋糕在中段會轉幾款新款式^^今次主題每位仲送焗

先由沙律吧開始有4款:
雜果沙律、蘋果桃雞肉沙律、凱撒沙律、薯仔沙律
餐湯有無花果雪耳湯和雜菌忌廉湯

水果有三款:密瓜、菠蘿、西瓜
醃料有水瓜柳、洋蔥仔、噹噹繪、 橄欖
醬料有四款:黑醋、蕃茄、蛋黄醬、千島醬

海鮮區有青口、 蝦、蜆配檸檬&海鮮汁

熱盤款式有8款

留意蛋糕在中段會轉幾款新款式^^
今次主題每位仲送焗蟹蓋伴玫瑰芝士汁1客
甜品有無花果忌廉蛋糕、班蘭蛋糕、香蕉牛油蛋糕、朱古力黑森林、朱古力慕絲、荔枝3.6奶凍、 泰式椰汁糕 、啫喱椰汁西米蓋 及洋甘菊士多啤梨 啫喱杯,雪糕有雀巢和Dreyer's,可即製Pancake, 窩夫, 朱古力噴泉、泥蛋白撻及有廚師限量特製梳乎厘(要排隊等10分鍾)

飲品方面有各種嘅咖啡☕️,蘋果汁🧃,橙汁,無糖洛神花茶等等多款選擇!

下午茶自助餐,有刺身和海鮮已經回本!限量梳乎厘就有D失望, 味道較以前的限量心太軟差很遠。餐廳環境比較嘈吵熱鬧, 適合家庭聚會嘅餐廳。 Tea buffet 比英式下午茶Set的性價高。