2021-02-13 649 瀏覽
大年初二上嚟山頂行大運,行完嚟前Cafe Deco位置間Mina House食lunch。一入門口,帶位小姐話1小時15分鐘要交枱。疫情下每張枱坐得2個人,都可以理解。叫咗一個fettuccine,一個fish and chips,一個Parma ham pizza。Fish and chip d薯條好脆,但個魚d batter好霉。fish and chip食完成15分鐘,fettuccine 同pizza都未到,隔離兩張枱遲我哋好多到,但同樣叫同一個pizza都分別到咗,我哋都唔知等乜,心又急又怕俾人趕走,三催四請之後先嚟,食乜都冇味,感覺好差!以後都唔會再嚟!
2021-02-13
2020-11-24 1993 瀏覽
放假無咩特別野做, 最好就係帶埋D 小朋友出去戶外行下, 曬下太陽, 呼吸下新鮮空氣.上山頂就最方便, 條路又唔難行, D 風景又靚, 小朋友都行到上到山頂.周圍望緊果陣..唔小心比同行小朋友望到個MENU,,,,,唯有同一齊入去試下, 反正未試過係山頂食自助餐入面環境當然是靚, 望出去就是維港美景, 淨係坐係到抖下都抵左自助餐梗係要揀野食..,有海鮮,有沙律之類O既大路野超過30種環球饌餚..影唔哂最神奇是有小龍蝦..係香港食小龍蝦勁貴哩到竟然可以任食,,,即刻食返夠本先有水果茶同蘋果汁..個人覺得白桃茶好飲過蘋果汁#即切烤牛肉 Carving Station望到舊肉, 不得了!!第一次見自助餐O既燒牛肉入面唔係燒到乾哂, 而係粉粉地, 直頭見到D 肉汁會流出黎咁聽個廚師介紹,  個牛肉係SLOW COOK, 然後燒香個表面.佢切完, 可加鹽/ 燒汁/ 黑椒汁另外有燒鴨胸,,都是SLOW COOK 的D 肉勁淋勁好食!!!!!如果小朋友唔鍾意太生, 仲可以要求個廚師用火槍燒到全熟/ 七成出面食個SLOW COOK 牛, 仲要好食O既..一定唔止咁O既價錢估唔到同行小朋友都鍾意食D 慢

自助餐梗係要揀野食..,有海鮮,有沙律之類O既大路野
超過30種環球饌餚..影唔哂

最神奇是有小龍蝦..係香港食小龍蝦勁貴
哩到竟然可以任食,,,即刻食返夠本先

有水果茶同蘋果汁..個人覺得白桃茶好飲過蘋果汁

#即切烤牛肉 Carving Station

望到舊肉, 不得了!!
佢切完, 可加鹽/ 燒汁/ 黑椒汁

另外有燒鴨胸,,都是SLOW COOK 的
D 肉勁淋勁好食!!!!!

估唔到同行小朋友都鍾意食D 慢煮牛..
同時佢揀左好多炸野..例如炸蕃薯條,洋蔥圈, 炸雞之類...果然係小朋友

#原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉

哩舊大芝士煮通粉...同行小朋友第一次見, 嘩左出聲

通粉吸哂D 芝士味, 另外仲有松露醬, 一齊兜
同行老人家話松露味好正喎...佢ENCORE左兩碟..真西利
是日餐湯是有機粟米湯...
原本以為冇咩特別,,點知飲落有驚喜!
有一絲絲蟹肉係入面, 栗米打溶哂, 夠CREAMY
是正的

最後我都係瘋狂食個牛.,,,個牛真係好好好好食!!!!

#小朋友至愛
入面有棉花糖機, 小朋友睇得開心, 又食得開心
果然是小朋友至愛
餐飲竟然可以嗌有哂拉花O既咖啡,,,,誠意十足!

會員專享優惠折扣..
埋單果陣發現,,折左真是好抵
淨係入面黎舊牛都抵
仲要係山頂入面O既自助餐
仲要有靚景

O岩哂一家人行完山頂,同小朋友放完電係到慢慢食
  • 慢煮牛肉
2020-11-20 1020 瀏覽
今日一行3大2細嚟到山頂試新嘢,我地大概12點半嚟到,先講環境,有落地玻璃採光幾好,枱與枱之間間隔寬躺,仲有一個戶外位專for狗狗,待應帶我地入座嘅時候,bb櫈已經準備好。以呢個價錢食lunch buffet, 我唔會太高期望,雖然選擇唔算多,但係每一樣都係非常新鮮,特別係個沙律bar 同海鮮冷盤,我俾好高分!另外值得一提,就係個湯,好足料食完呢幾樣野其實我已經飽咗總括嚟講,非常適合一家大細同埋狗狗嚟聚餐

另外值得一提,就係個湯,好足料
食完呢幾樣野其實我已經飽咗

總括嚟講,非常適合一家大細同埋狗狗嚟聚餐
咁辛苦一早散步上山頂,當然要好好慰勞一下自己。山頂廣場開咗好多新嘅餐廳,見到其中一間lunch buffet覺得好驚喜,好似暫時得呢間餐廳係山頂可以任飲任食。喺門口見到啲單張話呢一個係假日buffet,號稱超過三十種環球美食做會員又可以即時有折,所以就決定對自己好啲,試吓呢間。餐廳有幾面大玻璃,好透光坐得好舒服,最重要係基本上你坐邊一張枱都係可以望到山頂嘅風景佢有好幾枱都係有小朋友嘅一家大細,不過地方夠闊落,所以都唔會覺得混亂。食物方面,佢嘅冷盤選擇相當多。鍾意食沙律嘅我都拎左幾round唔同配搭嘅沙律。冷凍海鮮有四款,青口,翡翠螺,蝦同小龍蝦。lunch尼講,都算係咁。值得一讚係青口同蝦都幾新鮮,好鮮甜不過可能因為佢refill速度太快,有時有啲蝦未退得切冰食完冷盤,當然要食返啲熱嘅嘢。個餐湯好香,隔離切牛扒嘅廚師話係有機粟米湯,粟米係我嘅至愛,湯係比較深黃色,一飲係超濃嘅粟米味,仲竟然有蟹肉,成個湯變得超高質熱食比較特別嘅仲有即切烤牛肉,廚師仲會喺上碟之前搵火槍燒一燒,牛肉肉質juicy嫩滑,不過略嫌佢個黑椒汁比較咸。另外即煮意粉係原個巴馬臣芝士輪加黑松露通心粉,呢個比較少見,黑松
做會員又可以即時有折,所以就決定對自己好啲,試吓呢間。
不過可能因為佢refill速度太快,有時有啲蝦未退得切冰
一飲係超濃嘅粟米味,仲竟然有蟹肉,成個湯變得超高質
熱食比較特別嘅仲有即切烤牛肉,廚師仲會喺上碟之前搵火槍燒一燒,牛肉肉質juicy嫩滑,不過略嫌佢個黑椒汁比較咸。另外即煮意粉係原個巴馬臣芝士輪加黑松露通心粉,呢個比較少見,黑松露好足料,但我覺得通心粉嘅調味可以重手啲
臨食甜品前,俾我發現有得DIY棉花糖,除左係小朋友至愛,大朋友見到都相當興奮
最後終於食甜品甜品嘅選擇就真係唔算好多,雖然呢一刻已經好飽,不過甜品係另外一個胃㗎嘛,如果佢遲下可以加多啲甜品嘅種類就Perfect,因為我知道呢間餐廳其實甜品本身都好出名
總括嚟講,佢呢個自助餐係以親子為主,所以佢有啲食物都會針對返小朋友嘅口味,例如炸雞,薯餅,炸甜薯條等等。另外餐廳都擺咗啲故事書可以俾小朋友睇,一家人慢慢邊食邊玩邊hea,喺山頂來講都算係一個唔錯嘅選擇
2020-11-17 598 瀏覽
趁今日放假一早就去咗山頂行山,去到中午嘅時候喺山頂商場入面搵到一間自助餐,由於實在太肚餓同埋成個山頂應該得呢度有得任食,於是入去試吓。間餐廳可以望到好遠嘅海景,環境好舒服。全場仲有超過30種嘅食物,啲款式一啲都唔少。呢度仲有好多啱小朋友食嘅食物,例如棉花糖啊,啫喱呢啲,全部都係小朋友嘅至愛。我嘅至愛其一就梗係海鮮啦,有好多新鮮嘅海鮮可以食。另外唔可以唔提嘅係呢個即切既烤牛肉,可以搵師傅幫手用火燒到啱我食既熟度。此外呢個芝士盤係用嚟煮通粉嘅,非常特別同埋入味。煮完之後就係咁嘅樣。最後叫咗杯咖啡,個拉花好靚🤗🤗🤗總括嚟講係好適合一家大細嚟一齊食嘅自助餐。

間餐廳可以望到好遠嘅海景,環境好舒服。

全場仲有超過30種嘅食物,啲款式一啲都唔少。

我嘅至愛其一就梗係海鮮啦,有好多新鮮嘅海鮮可以食。

此外呢個芝士盤係用嚟煮通粉嘅,非常特別同埋入味。

煮完之後就係咁嘅樣。

最後叫咗杯咖啡,個拉花好靚🤗🤗🤗

總括嚟講係好適合一家大細嚟一齊食嘅自助餐
2020-11-17 294 瀏覽
今日約左朋友同屋企人一齊上山頂做遊客,行埋盧吉道。Lunch去左朋友推薦的Mina House 食semi buffet~揸車泊山頂廣場,消費滿$500有3小時free parking🤑有booking 唔洗等位,餐廳空間闊落,座位舒適,景觀開揚👍🏻食物方便會推介食海鮮,質素高而且好新鮮。我食左好多蝦,啲蝦超爽甜,螺都好食 啖啖肉又無沙。服務都好好,收碟快,出面野食keep住refill。小朋友亦都有好多野岩食 又有意粉又有pizza,食飽仲可以靜靜地拎啲圖書睇下。食下吹下水,坐足3粒鐘 😎#放電首選#親子假日好去處
今日約左朋友同屋企人一齊上山頂做遊客,行埋盧吉道。
服務都好好,收碟快,出面野食keep住refill。
食下吹下水,坐足3粒鐘 😎
#放電首選
2020-11-17 157 瀏覽
3 ppl went to the peak on a Saturday morning. By lunch time I was very hungry. So we went for a buffet at Mina House. Since the weather has chilled a bit, I wanted to start off with something warm. Hence I chose the soup. It was a creamy corn soup with crab meat. The crab meat was quite generous, hence it’s quite filling. After the soup I went on to have some salad. The salad was fresh and the choices was fair. There were some prawns and mussels too. (Would be better if there were some sauce to

Since the weather has chilled a bit, I wanted to start off with something warm. Hence I chose the soup. It was a creamy corn soup with crab meat. The crab meat was quite generous, hence it’s quite filling. After the soup I went on to have some salad. The salad was fresh and the choices was fair. There were some prawns and mussels too. (Would be better if there were some sauce to dip them into)
There were a few choices of salad dressing to choose from and I had the olive oil with vinegar. There were only 2 options of cold cut a little bit more would be better.
Move to main course, of coz had the slow cooked prime rib. Taste was good but expected better as they were in a steak house. Also an must do improvement suggestion. Pre heat plate for the main is basic. It would up lift the whole experience but I still had 2 rounds

To finish off I just had some fresh fruit and a chocolate puff and a small chocolate cup cake.

Overall it’s ok. But I think the air con cool down the food faster than expected so again pre heat plate for hot dishes and for the deep fried items make less and refilling them more often.
2020-11-14
襯秋高氣爽嘅天氣,假日當然係出去鬆一鬆,同屋企人出外去咗行山。但要係山頂搵到一啲合家歡嘅地方食野真係唔容易...因為又要照顧大人嘅胃口又要啱小朋友食...今次重臨山頂廣場,真係估唔到Mina House推出左一個標榜假日親子繽紛嘅半自助餐,行到攰一攰決定入去試吓享受下!地點:一到左山頂廣場前嘅空地就會見佢間餐廳,係廣場嘅一樓。環境:話明係親子自助餐,一入門就見到餐廳好用心咁去佈置場地,放左好多鴨仔,同行嘅小朋友真係比佢地吸引住仲問我有無得帶隻返屋企此外門口牆身就放滿唔同種類嘅兒童書籍,另外仲係餐廳有一個戶外Mina私人樂園,小朋友可以邊食邊玩,大人就可以安心享用午餐啦食物質素:餐廳標榜有超過30種環球饌餚,餐廳仲好貼心咁照顧到大人同小朋友嘅口味!除左有沙律吧之外(唔係普通生菜,而係羽衣甘藍、羅馬生菜同火箭菜!)仲有即切烤牛肉 Carving Station同埋意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉!仲要係原個意大利巴馬臣芝士輪再加埋黑松露去點綴,十分惹味!至於烤牛肉,肉味濃郁,再配上特製嘅黑椒汁,令人食過返尋味除此之外,仲有四款海鮮任你選擇,有青口、翡翠螺、小龍蝦同埋鮮甜蝦蝦!小龍蝦仲加左蒜蓉係面

地點:一到左山頂廣場前嘅空地就會見佢間餐廳,係廣場嘅一樓。

仲問我有無得帶隻返屋企

除此之外,仲有四款海鮮任你選擇,有青口、翡翠螺、小龍蝦同埋鮮甜蝦蝦!小龍蝦仲加左蒜蓉係面作調味,更帶出小龍蝦嘅鮮味!而本人極力推介鮮甜蝦蝦,鮮甜多汁又大隻,唔驚唔覺食下食下就黎左幾round😏

小朋友方面都照顧周到,有炸雞、炸洋蔥圈、薯餅呢類香口野之外,仲有小朋友最愛嘅棉花糖!而且仲好好咁可以比你DIY!真係又玩又食!

雖然主餐方面就好滿意,但甜品方面就較為遜色左少少,有muffin同埋啫喱糖,仲有留心朱古力泡芙,但如果可以有一兩款蛋糕同埋小朋友至愛嘅雪糕就會更加好啦!

飲品又有蘋果汁同桃茶任飲,可以慢慢坐低傾計休息!

服務:服務方面,職員都好熱心去介紹每款菜式嘅特色,又會主動問小朋友要唔要整棉花糖,好滿意保持到一級嘅水準。

價錢:價錢對於某啲人嚟講,成人價係可能會有啲貴,但小朋友都只係$68,係山頂食個老麥都唔只啦!(即時入會仲可以可以有優惠價添!)

咁高嘅食物水準、優質服務質素、高檔環境氣氛同埋可以欣賞半山美景,而且又唔洗諗節目就可以有一個比小朋友放電比大朋友放鬆chill下嘅地方,真係物超所值!

下次有機會一定會再黎!
2020-11-16
2020-11-15 197 瀏覽
最近疫情反覆,同幾個朋友決定去山頂行下透透氣。秋高氣爽,環境空曠,不知不覺行左成粒鐘。由於大家個肚都打哂鼓,最後一致決定去試試山頂唯一ge任食自助餐Mina  House。 Mina House裝修行木系自然風格,地板同枱凳採用淺色調木紋設計。玻璃窗夠大,除左景觀開陽,柔和的陽光配上木系裝修,整體俾人感覺溫暖舒服。餐枱佈局都算合理,枱與台枱之間留有相當多距離,唔怕小朋友亂跑撞傷,好適合周末帶小朋友來放電玩玩親子樂。 食物方面,全場任飲任食,因為實在太肚餓,第一碟唔理3721咩都攞D。沙律菜新鮮爽脆,HAM同醬汁合格,但算係大路野,唔係好特別。重點係海鮮度,全部都非常鮮甜,特別係D海螺,食唔到有怪味同任何腥味,好食到停唔到口,即時食多碟。 食完沙律同海鮮,去Carving Station搵師傅切返片烤牛肉試試。舊牛肉外皮烤到有焦香味,但切出來入面好似幾生下,目測以為係Medium Rare,師傅即時介紹返原來係慢煮牛肉,已經有5至6成熟,但都問返需唔需要用火槍再燒熟D,服務夠哂細心值得一讚。牛肉肉質都算嫰腍,咬下去有肉汁,應該係慢煮ge效果,加上火槍燒到有燒肉的焦香味,呢個烤牛肉整體令人

,即時食多碟。

。牛肉肉質都算嫰腍,咬下去有肉汁,應該係慢煮ge效果,加上火槍燒到有燒肉的焦香味,呢個烤牛肉整體令人相當滿意,加分不少。

朋友叫左碟好Creamy帶有濃濃松露香ge意粉,原來係用左原個意大利Parmesan芝士輪整ge即煮意粉,成張枱都籠罩住松露香氣。另外攞左碗有機粟米湯,粟米湯香氣四溢,天氣凍飲完應該幾會幾舒服。

最後夾左幾片生果埋尾,問侍應點左一杯Cappuccino,咖啡上面有拉花,不過不失之作。朋友忽然見到侍應送左一束棉花糖俾隔離枱個細路,連佢都不忘問人R返一束俾自己。。。
2020-11-15 143 瀏覽
今日一家三口搭纜車去山頂,如果身分證有PEAK其中一個字都可以以5折買山頂摩天套票。啊女第一次搭纜車,好興奮 !我地係山頂等埋朋友就一齊兜左個圈,欣賞一下風景,就搵野食啦。由於我地行完只係12點到,大家都好肚餓!去左Mina House食自助餐!!山頂唯一任食享受!!餐廳環境舒適,檯同檯之間有適當嘅距離。啊女坐果張bb椅勁舒適 !食物好新鮮,海鮮有龍蝦仔、蝦、青口、等等。有新鮮沙律🥗同埋ham ,首選係有機粟米湯,我朋友飲咗好多碗。另外有即烤牛肉同埋原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉🍝 好滿足!啊女食咗意粉同pizza~甜品有佢鐘意既jelly 同朱古力muffin,仲有棉花糖!!最後我飲杯latte作結。今日啊女都表示好滿意#即切烤牛肉 Carving Station#原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉#親子假日好去處
由於我地行完只係12點到,大家都好肚餓!
去左Mina House食自助餐!!

食物好新鮮,海鮮有龍蝦仔、蝦、青口、等等。
有新鮮沙律🥗同埋ham ,
首選係有機粟米湯,我朋友飲咗好多碗。
最後我飲杯latte作結。

今日啊女都表示好滿意

#即切烤牛肉 Carving Station
#原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉
原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉
即切烤牛肉 Carving Station
原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉
即切烤牛肉 Carving Station
有機粟米湯
星期日上太平山,經過Mina House,發現做緊自助餐,大人$368/位,即刻決定同朋友入去試試啦 冷盤除左沙律菜,仲有幾款海鮮俾你選擇 幾款cold cut,日式冷麵同豆腐🤤🤤慢煮牛同鴨胸 松露通粉,即叫即煮,然後再係個芝士輪到撈勻上碟 每一啖都會好濃的有芝士同松露味有幾款香口小食同甜品雖然款式選擇唔多 但每一樣都做得幾好👍🏻
冷盤除左沙律菜,仲有幾款海鮮俾你選擇

幾款cold cut,日式冷麵同豆腐🤤🤤

慢煮牛同鴨胸
松露通粉,即叫即煮,然後再係個芝士輪到撈勻上碟
每一啖都會好濃的有芝士同松露味

有幾款香口小食同甜品

雖然款式選擇唔多 但每一樣都做得幾好👍🏻
2020-11-15 73 瀏覽
今日一行六人👨‍👩‍👦👨‍👩‍👧去左山頂行盧吉道,行完都差唔多12點,小朋友都叫肚餓,咁就搵下有咩好食。講真,山頂廣場真係唔係好多選擇,咁岩行過見到呢間餐廳環境唔錯,又有維港美景,價錢都正常(以山頂價黎講有任食),所以就試下呢間。入到去見到都有幾多選擇,有好多唔同款式嘅沙律、冷盤、海鮮(今日有螺、蝦、龍蝦仔同青口)、即切烤牛肉、即叫即煮芝士通粉、有機粟米湯、水果、甜品等等......我個人最喜歡就係佢個粟米湯,勁足料,仲要有啲蟹肉絲,我飲左成3碗😂其次係佢啲海鮮,都好新鮮,d蝦勁大隻,龍蝦仔又好惹味。而小朋友最鍾意就係芝士通粉,即叫即煮熱辣辣,同埋佢係配搭埋原個意大利巴馬臣芝士,芝士迷必食。呢間餐廳我最欣賞嘅地方就係有啲照顧小朋友既設施,同埋佢三歲以下小朋友都係免費。首先餐廳會提供靚靚兒童餐具比小朋友,加上又有啲bb書,同埋有棉花糖比佢哋DIY,等佢哋可以邊食邊玩,都算係一個唔錯既親子假日好去處。#邊食邊玩#小朋友至愛#親子假日好去處

#邊食邊玩
#小朋友至愛

• 有機粟米湯
十一月秋高氣爽,最適合去行山。約了幾個朋友一早由香港大學行上山頂😝 大家行完山都好肚餓,上到山頂第一時間搵食。行完整個商場,朋友選擇了Mina House因為只有這間餐廳有任飲任食weekend brunch加上餐廳環境舒適,啱晒我哋坐低傾計🤓坐低之後先發現自助餐是親子主題,不少家長都帶埋小朋友嚟食。餐廳旁邊放咗兒童圖書,鴨仔公仔等,見到小朋友都玩得好開心😃餐廳侍應仲會即製棉花糖,送比每一台嘅食客,氣氛好好。自助餐標榜超過30種環球美食,選擇當然唔少,放滿晒兩邊長枱。重點是海鮮拼盤,四款海鮮都非常新鮮,爽口彈牙,回本首選!前菜選擇豐富,除了可自製沙律以外,還有火腿,水牛芝士和幾款調配好嘅沙律。我最喜歡是他們的有機粟米湯,粟米味非常濃郁👍 主菜係慢煮西冷扒,用慢煮方式煮,肉質唔會乾柴,柔軟又有肉味,忍唔住食了三大塊😛另外鴨胸同樣係柔軟有彈性,質素唔錯!配埋香甜嘅炸番薯條,食得很滿足!另一邊是餐廳重點推介的原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉,廚師先加上黑松露醬炒好意粉後,再放上芝士輪上燒香,黑松露加芝士這個組合無得輸啦。最後係甜品環節,最受我地歡迎的竟然是好耐無食的啫喱,大家都懷念以前細個食嘅

最後係甜品環節,最受我地歡迎的竟然是好耐無食的啫喱,大家都懷念以前細個食嘅味道,係小朋友嘅至愛。

想飲咖啡,另外加錢叫了兩杯。咖啡唔係機沖,咖啡豆質素唔錯又有拉花,有驚喜喎。

2020-11-15 80 瀏覽
放假約咗班friend一齊上山頂行下...我哋想坐得舒服啲同多啲選擇, 咁啱見到呢間餐廳外嘅poster話自助餐有超過30種環球饌餚就決定一試。入到去環境都幾chill~先試冷盤-海鮮有四款,青口丶螺丶蝦同小龍蝦。都幾新鮮,螺肉肥厚有口感。沙律有好多選擇, 仲有tomato caprese salad 同我最鍾意嘅parma ham。比較驚喜嘅係佢仲有日式凍豆腐主食有即切烤牛肉, 我個人鍾意食熟啲嘅牛,膽粗粗問下工作人員有冇得熟少少佢即刻話可以幫我加熱, 加分! 牛肉肉質軟腍,唔錯之後仲試左原個意大利巴馬臣芝士輪即煮意粉~幾好食,芝士又唔會太溜。而有機粟米湯嘅稀稠度都啱啱好。最後仲試咗啲炸物同甜品, 味道都ok~
入到去環境都幾chill~

最後仲試咗啲炸物同甜品, 味道都ok~
2020-05-26 3089 瀏覽
山頂 (即太平山)空氣好,令人心曠神怡👍😜😆 行了2小時山路 (定平路散步呢?),是時候停低醫醫五臟庙了😆在山頂廣場內有不少選擇,4個女人👯👯一致贊成這一間,要排隊啦,約10多20分鐘,輪到我們了👏👏😙😜。。。清一式男侍應。。。何解呢? 不是重點,立即 order 我們已商量好的食物,只盼望"快.快.快到來"😛香烤澳州和牛扒配普羅旺斯燉菜及白米飯 🥩🍛~ 好吃喎! 不過份量細了些,價錢要看你坐在什麽地段,這可是香港最貴樓價的地啊🧐蒜香辣龍蝦車厘茄扁意粉 🤩很有蒜香,而且有微辣,很開胃,也是中上的味道巴馬火腿牛油果羽衣甘藍藜麥沙律配芝麻酱 🥑🥦~ 個名好長,富有2種 Super food 超級食材,是健康之選! 可惜我受不了羽衣甘藍乾着吃的感覺😝喝著暖暖花茶☕☕,享受了一個休閒下午.... 未搬上山 😂所以係時候下山了
山頂 (即太平山)空氣好,令人心曠神怡👍😜😆

香烤澳州和牛扒配普羅旺斯燉菜

蒜香辣龍蝦車厘茄扁意粉