2019-09-14 42 瀏覽
趁宜家無乜旅客,上山頂行下,坐纜車吾洗排,又吾洗同人迫,好舒服。食完lunch,嘆埋tea time先。【伯爵大劇院蛋糕】口感濕潤既,一層朱古力醬、一層蛋糕,食落似煉奶味,比較甜。口感似溶左既奶凍,甜度剛剛好,芝士味吾明顯。層次勁豐富,一開始奶味比較重,食多幾啖抹茶味浮現。【芒果熱情果蛋糕】食左甘多甜品,最後食埋呢個可以去膩,勁fresh勁清新,香濃芒果味。食食下有店員同我地講仲有自家制雪糕,要既話同佢地order。之後叫左【雜莓葩菲】,酸酸甜甜,勁冰涼,夏天就係要食呢D!食cake配茶會岩D,可惜餐牌上無茶供應,而且感覺都好甜。

【伯爵大劇院蛋糕】
口感濕潤既,一層朱古力醬、一層蛋糕,食落似煉奶味,比較甜。

口感似溶左既奶凍,甜度剛剛好,芝士味吾明顯。

層次勁豐富,一開始奶味比較重,食多幾啖抹茶味浮現。

【芒果熱情果蛋糕】

食cake配茶會岩D,可惜餐牌上無茶供應,而且感覺都好甜。
2019-09-11 53 瀏覽
大晴天的假日,去了山頂廣場的37 Steakhouse & Bar飽餐了一頓美味的午餐, 再去隔離的 Mina House吃個甜品放題 ($158/位),有兩小時任食。食客主要去甜品檯上自取十多款甜品,例如蛋糕、水果杯及迷你甜品:芒果熱情果蛋糕,味道酸酸甜甜,夠清新。巧克力蛋糕,朱古力味濃郁,好適合螞蟻胃的我。綠茶蛋糕, 綠茶味濃厚,忌廉餡好滑。栗子蛋糕,蛋糕入口軟熟,兼有濃濃的栗子香。伯爵歌劇院蛋糕,朱古力面層濃厚,有茶味亦有朱古力味。另外還有水果杯、巧克力燕麥曲奇、煎茶芝士杯, 香草紅桑子杯等等,每件小巧可以樣樣吃一點。Mina House餐廳除了甜品外,還有主菜可供選擇, 以輕食為主,環境舒適可以閒坐大半天呢。

芒果熱情果蛋糕,味道酸酸甜甜,夠清新。
巧克力蛋糕,朱古力味濃郁,好適合螞蟻胃的我。
綠茶蛋糕, 綠茶味濃厚,忌廉餡好滑。
栗子蛋糕,蛋糕入口軟熟,兼有濃濃的栗子香。
伯爵歌劇院蛋糕,朱古力面層濃厚,有茶味亦有朱古力味。

2019-09-10 55 瀏覽
今日另一半為我製造無限驚喜,在37 Steakhouse 完午餐之後,打算離開。誰知道店員帶領到 Mina House,原來同Steakhouse相連,主要食甜品,‪11:00 -17:30‬提供兩小時Dessert Buffet,只需$158。仲可以加$98 Main Course / 加$78 配Signature dessert。店員很快送上朱古力酥, 酥皮色澤金黃入口鬆化。甜品餐車放置中央位,供客人自選,蛋糕有好多款,遲少少出去,已經剩餘好少,好在好快refill,款款都好味,特別係伯爵歌劇院蛋糕,朱古力慕絲入口濃郁,蛋糕full of Earl Grey味,個人特別喜歡。仲有小塔,有大湯匙載有香橙乳酪蛋糕,玫瑰草莓杯子杯蛋糕,窩夫,柑子撻。杯子蛋糕, 煎茶芝士杯, 香草紅桑子杯, 水果杯,味道都不太濃烈香草紅桑子杯, 入口細滑,味道清新。脆口鬆化的巧克力燕麥曲奇,口感脆口鬆化。

店員很快送上朱古力酥, 酥皮色澤金黃入口鬆化。

甜品餐車放置中央位,供客人自選,

香草紅桑子杯, 入口細滑,味道清新。

脆口鬆化的巧克力燕麥曲奇,口感脆口鬆化。
2019-09-09 68 瀏覽
食完37steakhouse, 佢隔離就係一個食甜品buffet 既地方,兩間應該有合作,因為食完steakhouse, 佢可以用優惠價$98去呢道任食甜品,咁聽落都ok所以過埋黎食~仲有一啲精選甜品,呢d就另外叫甜品選擇都幾豐富,都幾多款式既cup cake 同 cake, 味道都不錯另外仲有幾款特式shooter,賣相都唔錯 佢呢道既雪芭幾值得大家試下,比較特別既有呢隻紅莓柚子雪芭,佢地自家製,味道酸酸甜甜幾滑溜,一個真係唔多夠食haha最後我仲+$38叫左杯special drinks, 賣相幾靚,cream得黎唔算膩,飲落好香既莓味,價錢同質素總括黎講都幾ok👍🏼

仲有一啲精選甜品,呢d就另外叫

另外仲有幾款特式shooter,賣相都唔錯

2019-08-28
2019-09-08 57 瀏覽
成日都好想食甜品放題,但又無好岩心水,而且成日想忍下先,但今日上到黎終於忍唔住,想係山頂享受下放假嘅感覺,選擇都好足夠,每樣試下都一定會飽同夠皮其中最愛係檸檬芝士撻,好香檸檬味,外皮鬆軟,內裡香滑,配合完美,清新到食兩三件都無問題兩件咸點,係朱古力鬆卷,有層次感,朱古力味都好夠,分量亦剛好巧克力燕麥曲奇,比某連鎖店做得更平衡,甜味香味調配得好,內心較軟,外皮又脆,好食蛋糕方面粟子最好食,抹茶個款都好香,其他都係比較甜身,要注意拎嘅份量伯爵寒天好香茶味,顏色同配搭都好特別,賞心悅目竹炭焦糖拿鐵第一下覺得好甜,但原來混合後味道係剛好,而且咖啡啫喱味道好足,都令杯野飲多左層次亦不失香滑

伯爵寒天
好香茶味,顏色同配搭都好特別,賞心悅目

竹炭焦糖拿鐵
2019-09-07 59 瀏覽
山頂廣場重開有新面孔,見到有一間甜品店 幾靚,中午有三文治輕食,每日早上十一時至下午五時有做甜品放題,好奇看看又試下。貴精不貴多,甜點車內十多款精緻甜品,賣相好,材料優質。據說朱古力蛋糕是V字頭的朱古力製造,味道濃郁,慕絲滑,兩款都有試。芒果熱情果蛋糕、綠茶紫蘇蛋糕,熱情果清新酸香,減膩感。柚子撻、香草豆泡有自然果酸味,同熱情果蛋糕一樣,平衡芝士蛋糕的膩感。玫瑰草莓杯子漂亮,有玫瑰花香。香草栗子蛋糕,香栗子香。香草紅桑子杯、法式香橙乳酪、煎茶芝士巧克力燕麥曲奇,似足我最鍾意 Mrs Field 的,相比材料更好。仲有水果。今日差唔多每款都試過。

貴精不貴多,甜點車內十多款精緻甜品,賣相好,材料優質。

芒果熱情果蛋糕、綠茶紫蘇蛋糕,熱情果清新酸香,減膩感。

玫瑰草莓杯子漂亮,有玫瑰花香。

香草栗子蛋糕,香栗子香。

香草紅桑子杯、法式香橙乳酪、煎茶芝士

仲有水果。

今日差唔多每款都試過。
2019-09-07
2019-09-07 739 瀏覽
難得星期六到山頂一日遊,除了欣賞香港美麗的風景之外, 第二個任務當然是食好西啦! 在 37 Steakhouse & Bar HK 享受了一頓豐富又美味的午餐之後, 意猶未盡一於到 Mina House食返個甜品放題, 見到價錢好抵, 只需$158甜品放題,有兩小時任食, 店員很快送上朱古力酥, 酥皮色澤金黃入口鬆化。甜品餐車上任客人自取十多款甜品,包括有蛋糕一共五款:巧克力蛋糕朱古力純度極高濃郁,食落有一點回甘味道。綠茶紫蘇蛋糕, 綠茶味濃厚,蛋糕軟熟, 淡忌廉襯托綠茶特別夾。香草栗子蛋糕, 蛋糕入口軟綿綿, 豐富的栗子香,正。伯爵歌劇院蛋糕, 金箔向面層, 朱古力慕絲入口濃郁,配上蛋糕令口感豐富。芒果熱情果蛋糕,味道甜甜酸酸,份外清新。仲有精緻甜品:椰子撻,窩夫,檸檬撻,杯子蛋糕, 煎茶芝士杯, 香草紅桑子杯, 水果杯。香草紅桑子杯, 入口細滑,味道清新。煎茶芝士杯, 芝士味不太濃。巧克力燕麥曲奇,口感脆口鬆化。椰子撻,有檸檬和柚子的味道,微甜帶酸。雜果杯, 新鮮的雜果,健康生果杯。整體來說餐廳很適合喜歡吃甜品的朋友, 除了甜品之外這裏還有主菜可供選擇, 甜品放題只需$158, 已

巧克力蛋糕朱古力純度極高濃郁,食落有一點回甘味道。

香草栗子蛋糕, 蛋糕入口軟綿綿, 豐富的栗子香,正。

芒果熱情果蛋糕,味道甜甜酸酸,份外清新。

仲有精緻甜品

香草紅桑子杯, 入口細滑,味道清新。

煎茶芝士杯, 芝士味不太濃。

巧克力燕麥曲奇,口感脆口鬆化。

椰子撻,有檸檬和柚子的味道,微甜帶酸。

雜果杯, 新鮮的雜果,健康生果杯。

整體來說餐廳很適合喜歡吃甜品的朋友, 除了甜品之外這裏還有主菜可供選擇, 甜品放題只需$158, 已經可以在山頂餐廳享受美味的食物, 非常滿足的一天。

2019-09-07
下午茶
2019-09-07 69 瀏覽
甜品真係整得好靚,好靚,好靚!每一個都靚到唔捨得食,每一個口味都好特別,唔係普通會食到嘅甜品。呢個價錢食到咁高質素嘅甜品好難得,如果坐吧枱,廚師仲會喺你面前即場制作,好賞心悅目,睇完更加唔捨得食,食得岀等每個甜品都好用心制作。一餐完美嘅晚飯,絕對唔少得Mina House嘅甜品。
  • 蛋糕
2019-09-06 353 瀏覽
假期游客小左,食完個靚早餐老公就提意上山頂行下浪漫一番!真係有十年無黎過了,好多食肆都唔同灑連商場都多左好多新店呢!我地揀左間新開無耐既餐廳,甜品buffet 任食二小時和老公,坐下歎柸咖啡!餐廳環境不錯,有靚景之餘樓底夠高感覺很relax,渡假feel 來著!蛋糕、甜點款式選擇都幾多,甜點放得靚靚!靚靚擺切及甜品車上放滿了迷你既小甜點,水果柸和蛋糕🧁有三款迷你甜點也很不錯🤤🔸🍋檸檬tart 檸檬味微酸又帶甜,皮焗得鬆軟。🔸泡芙Cream很香滑,皮脆脆的🔸小cupcakeCupcake上有甜甜的士多啤梨cream🔸小柸甜點共有三款有新鮮水果柸、香草紅桑子及Tiramisu !老公最喜歡吃香草紅桑子,紅桑子帶微酸小柸還有軟滑既奶凍同埋脆脆曲奇🍪,口感不錯👍🏻🔸燕麥曲奇🍪燕麥夠灑香口,口感爽脆有咬口!蛋糕🍰取了滿滿一份,伯爵茶歌劇院,紫蘇茉茶、香草粟子及芒果熱情果蛋糕!個人較喜歡芒果熱情果及伯爵茶朱古力口味!🔸芒果熱情果好fresh,唔會太甜帶微酸,口感軟滑味道清新,無肥膩感!🔸伯爵茶歌劇院是朱古力+Earl grey味!茶味好濃配埋dark 🍫 ,不太甜加埋香濃朱古力完全岩灑我口味,好食

靚靚擺切及甜品車上放滿了迷你既小甜點,水果柸和蛋糕🧁

有三款迷你甜點也很不錯🤤

🔸🍋檸檬tart
檸檬味微酸又帶甜,皮焗得鬆軟。
🔸泡芙
Cream很香滑,皮脆脆的
🔸小cupcake
Cupcake上有甜甜的士多啤梨cream

🔸小柸甜點

🔸燕麥曲奇🍪
燕麥夠灑香口,口感爽脆有咬口!

🔸伯爵茶歌劇院是朱古力+Earl grey味!茶味好濃配埋dark 🍫 ,不太甜加埋香濃朱古力完全岩灑我口味,好食所以同老公encore了一件!

是日天氣較熱,最後取了兩個水果柸refresh 一下!有菠蘿、西瓜🍉及哈蜜瓜,甜甜地,享受了一個relax既週日,假期黎個輕鬆下午茶不錯呢!

2019-09-01
  • 雜果杯
2019-09-05 55 瀏覽
行完山頂,做完運動,我和朋友都有一點點肚餓,就決定再去下午吃飯隔壁的餐廳吃甜點下午茶。這是甜點自助餐,$158一位,最適合愛甜食的女孩。餐廳環境光猛,有日光透入,感覺寫意。甜品餐車放在餐廳中心位置,有各款蛋糕、小cupcake、奶凍、tiramisu、生果杯和cookies。我們當然要每款試試,每款都不會太甜,不膩。其中,我最喜歡朱古力慕絲蛋糕那一款,口感先是脆脆的杏仁,然後是軟滑的黑朱古力慕絲,朱古力香濃,我這個朱古力控當然大快朵耳。另外,我還特別喜歡柑子撻,微微酸的清新柑子味,加上燒蛋白mousse ,夏天食感覺清爽。我和朋友都吃得滿足,已經想好下次再約做運動吃甜品。

我和朋友都吃得滿足,已經想好下次再約做運動吃甜品
2019-09-05 39 瀏覽
今曰偷得浮生半日閒,和老公來到山頂走一圈,吸收一下新鮮空氣。山頂少了很多大陸團,但這究竟是好事還是壞事?散步完畢,我們來到山頂廣場2樓的「Mina House 」食甜品buffet,$158兩小時任食,有十多款甜品選擇。餐廳環境開揚舒服,透過大玻璃可以望到外面的景色,令人心擴神怡。服務員首先送來兩個暖暖的迷你朱古力酥,酥皮焗得微脆,包內的朱古力味香濃。蛋糕有五款,都是完整未切的,服務員會幫忙切蛋糕,不用自己弄到手忙腳亂。有朱古力蛋糕、綠茶紫蘇蛋糕、香草栗子蛋糕、芒果熱情果蛋糕、伯爵歌劇院蛋糕。迷你甜品杯有兩款 ~ 香草紅桑子杯、煎茶芝士杯朱古力燕麥曲奇 ~ 曲奇偏軟身,外層鬆化,內裡煙韌,夾雜著朱古力粒粒迷你的柑子撻、香草豆泡芙、法式香橙乳酪蛋糕、玫瑰草莓杯子蛋糕,一口一個,各具特色。還有簡單的新鮮水果杯,內有西瓜、菠蘿和蜜瓜。這裡環境優雅,真是談心休憩的好地方。

迷你甜品杯有兩款 ~ 香草紅桑子杯、煎茶芝士杯

還有簡單的新鮮水果杯,內有西瓜、菠蘿和蜜瓜。
這裡環境優雅,真是談心休憩的好地方。

2019-09-03 466 瀏覽
因為較早前看到食評,知道有行家去咗山頂食甜品自助餐。所以今日親自拜訪一下。甜品自助餐供應時間由11:00am 至5:30pm。個環境很清幽。煙民可以出露台吸煙。本只想食$158任食兩小時甜品自助餐。服務員推介可以點選主菜,之後點甜品自助餐,可以只需付$98購買。我點咗個日本温泉蛋卡邦尼意粉$128,加個$98任食兩小時甜品自助餐。埋單加一服務費都係$249。先講間餐廳,好闊落。好重蘭桂坊風味,又帶點機場貴賓廳格調。温泉蛋半生熟,混入彈牙意粉,芝味無窮。可能口感刺激味蕾,食完先知忘記要加芝士碎。之後服務員送上兩件朱古力酥。入口鬆脆,有朱古力味,做早餐就最好。服務員好貼心,知道我習慣相機先食,佢同我做埋切蛋糕服務。切口好齊。巧克力蛋糕朱古力濃度好高,帶點黑朱古力味道。入口不覺太苦。綠茶紫蘇蛋糕好重綠茶味,有日式綠茶風味。香草栗子蛋糕栗子蛋糕好重栗子味,栗子食材入口即溶。回味無窮。伯爵歌劇院蛋糕濃度好高的朱古力,連同慕絲蛋糕。食完有點好濟感覺。芒果熱情果蛋糕好似用芒果肉造出的蛋糕。好重水果味。入口清新。香草紅桑子杯煎茶芝士杯兩個杯都好重慕絲味,一口食完。巧克力燕麥曲奇同超市買返黎的朱古力曲奇
因為較早前看到食評,知道有行家去咗山頂食甜品自助餐。所以今日親自拜訪一下。甜品自助餐供應時間由11:00am 至5:30pm。個環境很清幽。煙民可以出露台吸煙。本只想食$158任食兩小時甜品自助餐服務員推介可以點選主菜,之後點甜品自助餐,可以只需付$98購買。我點咗個日本温泉蛋卡邦尼意粉$128,加個$98任食兩小時甜品自助餐。埋單加一服務費都係$249。
先講間餐廳,好闊落。
巧克力蛋糕
朱古力濃度好高,帶點黑朱古力味道。入口不覺太苦。
綠茶紫蘇蛋糕
好重綠茶味,有日式綠茶風味。
香草栗子蛋糕
栗子蛋糕好重栗子味,栗子食材入口即溶。回味無窮。
伯爵歌劇院蛋糕
濃度好高的朱古力,連同慕絲蛋糕。食完有點好濟感覺。
芒果熱情果蛋糕
好似用芒果肉造出的蛋糕。好重水果味。入口清新。
香草紅桑子杯
煎茶芝士杯
兩個杯都好重慕絲味,一口食完。
巧克力燕麥曲奇
同超市買返黎的朱古力曲奇差唔多。無驚喜。
柑子撻
玫瑰草莓杯子蛋糕
法式香橙乳酪蛋糕
香草豆泡芙
這四款因為食材太細,本人食唔出有特別味道,不過好食就得。
雜果杯
西瓜,木瓜加 pine apple。屬最新鮮水果。
因為個套餐加雪糕,我點選柚子雪糕,入口有點酸。但個size超細。食完等於無食。
蛋糕
朱古力酥
五款蛋糕
香草紅桑子杯加 煎茶芝士杯
雜果杯
柑子撻加 玫瑰草莓杯子蛋糕加 法式香橙乳酪蛋糕加 香草豆泡芙
柚子雪糕
題外話/補充資料: 服務員好貼心,知道我習慣相機先食,佢同我做埋切蛋糕服務。切口好齊。
2019-09-03
蛋糕
朱古力酥
五款蛋糕
香草紅桑子杯加 煎茶芝士杯
  • 卡邦尼意粉
  • 伯爵歌劇院蛋糕
上回講到山頂廣場東京靚扒房其實過一條走廊就通到過隔壁同一集團甜品天堂女孩子必定要約閨蜜們黎👯‍♀️一嚐dessert buffet啊環境靚裝 玻璃採光度極高 影相一流好少可咁有heart 通常都係得個樣但呢到每款都好有層次😍😋睇得又食得..-香草栗子🌰蛋糕-綠茶🍵紫蘇蛋糕-伯爵☕️歌劇院蛋糕-煎茶tiramisu杯🥃-香草紅桑子杯-柑子🥧撻-香草泡芙-鮮果杯-朱古力燕麥🍪曲奇....全部都夠凍又好食mousse幼滑 蛋糕鬆軟撻皮鬆化 甜度適中仲不斷refill添☺️ ———————————————————— #山頂 #山頂廣場 #香港山頂 #thepeakhk #thepeakgalleria #37steakhouse #minahousehk #moussecake #cake #chesnutcake #matchacake #matchacakes #tiramisu #tiramisucake #dessert #hkdessert #hkdessertshop #甜品 #香港甜品 #拍拖好去處 #香港好去處 #香港旅行 #香港美食 #香港美食指南 #甜品放題 #香港甜品店 #hk

上回講到山頂廣場東京靚扒房
其實過一條走廊就通到過隔壁同一集團甜品天堂

環境靚裝 玻璃採光度極高 影相一流
好少可咁有heart 通常都係得個樣
但呢到每款都好有層次😍😋睇得又食得.
-香草栗子🌰蛋糕

全部都夠凍又好食
mousse幼滑 蛋糕鬆軟
撻皮鬆化 甜度適中
仲不斷refill添☺️
———————————————————— #山頂 #山頂廣場 #香港山頂 #thepeakhk #thepeakgalleria #37steakhouse #minahousehk #moussecake #cake #chesnutcake #matchacake #matchacakes #tiramisu #tiramisucake #dessert #hkdessert #hkdessertshop #甜品 #香港甜品 #拍拖好去處 #香港好去處 #香港旅行 #香港美食 #香港美食指南 #甜品放題 #香港甜品店 #hkfoodie #foodiehk #hkfoodieblogger #dessertbuffet
2019-09-02 42 瀏覽
同朋友悠悠閒閒上左山頂⛰️食左個午餐見時間尚早,行左陣,行行下見到廣告牌食甜品Buffet,價錢合理又好似款多多,為食嘅我,就上去試試啦🤤入到去坐企,一枱甜品係我隔離已經等緊我,即拎即食😍😍😍有我最愛嘅 🍵 Green Tea Shiso Layer Cake,Earl Grey Opera Cake, Vanilla Chestnut 🌰 Cake,同埋 Vanilla Raspberry Shotter, 太為食喇,樣樣都食哂,真係想瘦都難😱😱😱Cake 嘅Size 仲可以因應自己需要而切,好好呀,想食幾多就幾多❤️最後仲有Chocolate Danish, raspberry Sherpa,Chocolate ice cream 🍨 送架,記得留返小小肚食埋佢呀,勁好味👍🏻*溫馨提示:食到先拎喔,唔好浪費寶貴食物*
同朋友悠悠閒閒上左山頂⛰️
食左個午餐見時間尚早,行左陣,
行行下見到廣告牌食甜品Buffet,
價錢合理又好似款多多,
為食嘅我,就上去試試啦🤤

入到去坐企,一枱甜品係我隔離已經等緊我,
即拎即食😍😍😍

Earl Grey Opera Cake,
Vanilla Chestnut 🌰 Cake,
同埋 Vanilla Raspberry Shotter,
太為食喇,樣樣都食哂,真係想瘦都難😱😱😱

Cake 嘅Size 仲可以因應自己需要而切,
好好呀,想食幾多就幾多❤️

*溫馨提示:食到先拎喔,唔好浪費寶貴食物*

2019-09-02 39 瀏覽
如果你喜歡吃甜品,Mina House絕對係不錯之選,因為佢係個甜品放題,可以食到多款不同口味既蛋糕,我都係琴日去山頂食lunch先知道有呢間店既存在,但個時太飽,所以冇食到😟~好彩今日係假日,突登同男友去番山頂,食番我想食既甜品放題甜品Buffet任食2小時,由11am - 5:30pm價錢都係$158一位~Mina house環境同37 Steakhouse & bar hk差唔多,都係好寬敞同華麗,因為大家都係同一層~甜品Buffet就唔包飲品,所以我地都叫左2杯Mina Latte賣相好靚呀,面頭拉花藍色的,都幾特別~Mina Latte係用藍碟花、香芋、茉莉花和鮮奶弄成的, 飲到好重既茉莉花茶味,仲有啖啖既香芋鮮奶味~朱古力鬆暖笠笠既朱古力鬆,咬落鬆脆牛油味重,同埋都幾多朱古力,正呀☺出面有架甜品餐車,有12款甜品放晒係車到,客人可以任吃2小時蛋糕有5款口味,香草栗子蛋糕 Vanilla Chestnut Cake呢個係我最愛既蛋糕,頂層既栗子蓉好滑好creamy,香濃栗子味,又唔會好甜,海棉蛋糕都好鬆軟~芒果熱情果蛋糕Mango Passion Fruit Cake面頭係熱
,但個時太飽,所以冇食到😟~

好彩今日係假日,突登同男友去番山頂,
食番我想食既甜品放題

甜品Buffet任食2小時,
由11am - 5:30pm
價錢都係$158一位~

差唔多,都係好寬敞同華麗,因為大家都係同一層~

甜品Buffet就唔包飲品,
所以我地都叫左2杯Mina Latte

賣相好靚呀
,面頭拉花
藍色的,都幾特別~

Mina Latte係用藍碟花、香芋、茉莉花和
鮮奶弄成的, 飲到好重既茉莉花茶味,
仲有啖啖既香芋鮮奶味~

朱古力鬆

暖笠笠既朱古力鬆,咬落鬆脆
牛油味重,同埋都幾多朱古力,正呀☺

出面有架甜品餐車,有12款甜品放晒係車到,
客人可以任吃2小時

蛋糕有5款口味,

香草栗子蛋糕
Vanilla Chestnut Cake
呢個係我最愛既蛋糕,
頂層既栗子蓉好滑好creamy,
香濃栗子味,又唔會好甜

海棉蛋糕都好鬆軟~

芒果熱情果蛋糕
Mango Passion Fruit Cake
面頭係熱情果啫喱,酸酸甜甜,
而底下就係香濃芒果味既慕絲~

巧克力蛋糕
Chocolate Layer Cake
呢個係極濃既朱古力味,
係濃到有d苦澀,唔係死甜個隻~

綠茶紫蘇蛋糕
Greentea Shiso Layer Cake
綠茶味道甘苦,蛋糕鬆軟,
最特別係中間有層紫蘇啫喱~

伯爵歌劇院蛋糕
Earl Grey Opera Cake
面頭係朱古力,
底下就係伯爵茶加雲呢拿味蛋糕,
甜甜的,好味

(左)煎茶芝士杯
Sencha Tiramisu Shooter
茶味比較出,芝士味相對淡左,
味道還可以~

(右)香草紅桑子杯
Vanilla Raspberry Shotter
味道酸酸咪咪
,好開胃
底下係乳酪蛋糕~

其實仲有其它甜品,如雜果杯、柑子撻、
玫瑰香草杯子蛋糕、香草豆泡芙、
巧克力燕麥曲奇etc......

最後食埋個雲呢拿雪糕作結尾

其實款式唔算少,12款既甜品放題
咁既價錢,環境又唔錯,仲要係山頂,
真係性價比高
  • 香草栗子蛋糕