2020-02-17 630 瀏覽
放工後找個藉口又約太座晚膳,雖然結婚多年,保持感情歷久常新很重要,久不久外出簡單吃頓飯,逛逛街,已很開心。我們喜歡隨意,到處逛,看見合心意便入內,在海外旅遊時如時,在香港如是。在這店門外看見有手工意粉,頓時燃起了食欲,不知從哪時起,嚐過一次後,便牽起了對手工意粉的愛念,不能自拔,然而,粉紅色雪球,可遇不可求,手工意粉也一樣!店子實在不大,只得十個座位左右,以先付款後取食物形式,與太座快速瞄了一下餐牌,便有了決定。食物大概等十分鐘左右便弄好。她竟然點了芝士漢堡包,這令我有點意想不到,原來她想喝可樂,說配漢堡包才是登對,這也不無道理!漢堡包比老麥的大,芝士多到露了出來,這樣看來實在吸引,還有些生菜,裏面有洋蔥,番茄,青瓜等,她最愛多蔬菜,包的質感軟熟,件牛肉煎得香口,也有些肉汁,整體不錯。我點了意式肉丸手工意粉,上面刨了很多芝士片,實在令人興奮,覆蓋著意粉的是嫣紅色番茄醬,裏面隱藏了肉丸,我先將各種材料拌勻,先吃一口掛滿醬汁的意粉,質感如我所期望,爽中帶些少韌,非現成的工廠產物可比,茄醬味道調得不過甜,滲著橄欖油和羅勒的香味,肉丸吃得出是手做的,沒有下過多的粉,嚐到肉的質感和鮮味,我吃得很

我點了意式肉丸手工意粉,上面刨了很多芝士片,實在令人興奮,覆蓋著意粉的是嫣紅色番茄醬,裏面隱藏了肉丸,我先將各種材料拌勻,先吃一口掛滿醬汁的意粉,質感如我所期望,爽中帶些少韌,非現成的工廠產物可比,茄醬味道調得不過甜,滲著橄欖油和羅勒的香味,肉丸吃得出是手做的,沒有下過多的粉,嚐到肉的質感和鮮味,我吃得很愜意。
又點了泰式雞沙爹作小食,以杯子盛著,杯底有我喜歡充滿花生香味的沙爹醬,浸著四串沙爹,雞肉嫩滑入味,配這個沙爹醬真好吃。

雖然是小店,深歎廚師廚藝了得,每項細節都不馬虎,食物質素比有些門面裝潢亮麗的更可取,相信這也是小店在香港也能生存的原因。
  • 手工意粉,沙爹
兩年前在上環返工,和同事到過 LA CASA BISTRO 食LUNCH , 以往小店主打意菜, 而且水準也挺不俗的。 因為上星期因為要到上環辦年貨所,途經 LA CASA 原來它已經轉營變成一間買美式漢堡的小店。 裝潢上並沒有太大變化,只是所有枱子變成高枱,掛上大大小小的燈箱,充滿美式文化。 餐牌簡簡單單,提供幾款基本漢堡外, 還有高級漢堡 ,除了漢堡,繼續供應三款招牌手工意粉和啤酒、汽水等。 我們點了最  $68入門級漢堡包,基本的材料齊備, 包括 等。  漢堡扒表面焦香, 內裡充滿肉汁, 配上清新生菜、蕃茄和香甜烤洋蔥和半溶芝士, 層次豐富, 味道濃厚, 水準不俗。套餐加配 $20  即點即炸薯角,拎上手也不感到太油,超香脆惹味,熱氣但爆好味。可樂 $10單點 $88份量有點小, 但味道相當好, 濶條麵口感彈牙,吸收了超濃厚的野菌忌廉汁和半溶芝士,口感超CREAMY,整個感覺好十分 Rich,令人吃到停不了口,絕不比漢堡遜色。

餐牌簡簡單單,提供幾款基本漢堡外, 還有高級漢堡 [殿堂級美國西冷 (200gm) 漢堡],除了漢堡,繼續供應三款招牌手工意粉和啤酒、汽水等。

我們點了最 [經典芝士漢堡]  $68

入門級漢堡包,基本的材料齊備, 包括 [漢堡扒、烤洋蔥、生菜、蕃茄、芝士、青瓜粒] 等。

套餐加配 [香脆薯角] $20

可樂 $10

單點 [黑松露野菌手工濶條麵] $88

了口,絕不比漢堡遜色。
2020-01-18
  • 黑松露野菌手工濶條麵
2020-02-07 50 瀏覽
帶口罩帶到就嚟暈,決定出嚟另類消毒, Happy Hour! Yay.原本想去嗰間冇咁早開,行吓行吓見到間小店做Burger Happy Hour, 仲要未夠4點就有得飲,個飽影出嚟又好吸引, 於是就入去試新嘢。店員推介雞扒Burger, 咬一啖真係“不得鳥”上身。飽好軟,雞扒juicy到呢,搞到成手係汁, 仲有菠蘿夾喺中間,又滑又有果香,唔覺唔覺成個食哂個friend都未嚟。叫咗杯有果香味手工生啤,又真係唔錯,連唔鐘意飲啤酒嘅我都要讚!聽老闆講,佢哋個鎮店之寶係西冷漢堡,但係老闆話size都比較大,建議我下次餓啲先嚟食。 一於下次唔食lunch直接嚟HH.

2020-02-06
  • Draft beer
  • BBQ Chicken Burger
2020-02-06 539 瀏覽
作為星期六也要上班的我,一星期要6天工作而不是five day work的我,有時真感覺頹廢🙈不過這並沒有影響到我下班然後四處逛的心情。這天心血來潮,走到了平時很少去的上環,靜靜又不失一點人氣的地方,聽說一間叫「La Casa」的餐廳質素不錯。一進去已經有一大個漢堡包迎接我們了😆真可愛呀,裡面的環境很小,基本上只有數張桌子,是名符其實的小店。食物的種類並不多,並以漢堡為主,另外還有各款主菜、小食和飲品,算是每一款食物也有一點。這裡的milkshake比起一般西餐廳的特別很多,是Movenpick milkshake,Movenpick是很有名的雪糕品牌,想不到在這裡道然能讓這品牌的朱古力魂入奶昔當中,可真厲害了。表面和奶昔中都有一顆顆的朱古力碎,很是好吃朱古力的味道也明顯。不知從什麼時候開始,開始流行「手工」這個詞語,可以餐廳競爭太大,手工已經是稍微高一點的標準。黑松露的香氣四溢,融入在闊條麵當中,野菌的數量也有很多,可說是毫不吝嗇,另外重點是手工闊條麵,手工闊條麵大多是粗身的,而且口感偏硬,這裡的也不例外。小食在西餐廳也是必點的吧,雞翼對很多人來說都很吸引,香脆雞翼是不是真的那麼香脆

朱古力的味道也明顯。
Chocolate Milkshake

黑松露野菌手工闊條麵

小食在西餐廳也是必點的吧,雞翼對很多人來說都很吸引,香脆雞翼是不是真的那麼香脆呢?稍微欠缺脆身的口感,但是熱辣辣的溫度還是足夠的,溫度足夠對於小食來說是十分重要的。雞肉的質感則正正常常吧,沒有什麼特別。
香脆雞翼

醬燒汁雞扒漢堡雖然份量少了一點,味道卻很好,首先它們的麵包不像平時那些漢堡包店的太軟,還帶點脆身,裡面的調味料不是單純的牛油,而是帶點甜味的牛油。然後說說雞扒,雞扒的醬汁非常像水牛城雞翼的蕃茄辣醬,而這種醬配雞扒也很適合,很開胃呢。
燒烤醬雞扒漢堡

最後是炸蝦棒,外型跟天婦羅十分相似,但味道是顯然的不同。天婦羅的炸粉脆身而且偏黃色,質感也較鬆散,炸蝦棒的炸粉較結實,蝦肉也鬆一點,味道新鮮。
脆炸蝦棒
2020-02-01
Chocolate Milkshake
 黑松露野菌手工闊條麵
香脆雞翼
燒烤醬雞扒漢堡
脆炸蝦棒
2020-01-24 115 瀏覽
農曆新年話咁快就到 同老媽子辦年貨 海味唔少得 我地去上環海味街附近 行咗一趟 喺中遠大廈附近 發現一間開咗唔夠一個月嘅bistro 當然要入去試吓-La casa 係西班牙文 即係家嘅意思 主打食品係漢堡包🍔 亦有手工意粉🍝 同埋手工啤酒 🍻-🥩🥬🍔殿堂級美國西冷漢堡 ($128)Bistro嘅皇牌推介 自己係西冷牛扒迷 自然唔想錯過 個漢堡包有5至6吋高 單係件西冷漢堡扒 就有200 克 配埋大量生菜🥬 蕃茄🍅 洋蔥🧅 份量非常充足 咬一啖漢堡包 牛肉味濃 肉汁滿瀉之硢 蔬菜可以中和肥膩感 話咁快 就食晒個包 溫馨提示 食啲咁大份嘅漢堡包 最好手食😋😝-🥑🐟🍔炸魚牛油果醬漢堡 ($58)老媽子鍾意牛油果 但比較少食漢堡包 佢耐不耐都有去麥當勞 食返個豬柳蛋漢堡 呢間bistro 除咗用傳統漢堡包麵包 仲有意大利枕頭包 ciabatta 我最後叫咗個升級版嘅魚柳包佢試 個包嘅presentation有啲似三文治🥪 分量唔會太誇張女士們較易handle 配搭大量牛油果醬 生菜🥬 同埋蕃茄

🥩🥬🍔殿堂級美國西冷漢堡 ($128)

🥑🐟🍔炸魚牛油果醬漢堡 ($58)

轉左型之後食物質素各樣都一落千丈,外賣形式,所有餐都用外賣盒裝同外賣餐具,沒有咖啡同rich chocolate,之前的set lunch都無晒。主要食burger, 但唔好食,手工意粉稱得上難食。 以前啲手工意粉好好味!staff亦唔會像之前耐心介紹餐點,直情很不耐煩。很少寫食評特別係寫差評,懶得寫80字,但唔想更多人同我一樣因為佢之前既水準黎食結果大大失望!意粉食左一啖之後難食到無辦法繼續食,希望店家會改善。
2019-12-01 501 瀏覽
悠閑日子,當然是食個tea,嘆反杯咖啡☕️⋯⋯咖啡☕️是我每一天的必須飲品,係呢到high tea,加上呢道既咖啡,真是舒適享受也!High tea set for two ——用心製作1-蟹肉酥皮盒—-蟹肉鮮甜,酥皮香脆而不會有油膩的感覺😋2-水🐂芝士蕃茄🍅🍡串伴沙律🥬——-——-水牛🧀芝士香軟滑溜,蕃茄新鮮爽脆又鮮甜。3-迷你🐂肉漢堡包——兩款味道,兩款都鬆軟好味。4-燒烤醬雞翼——味道匹配5-千層蛋糕——-軟熟又有口感配上鮮士多啤梨🍓和藍莓,滋味6-馬卡龍——橙🍊味道和士多啤梨🍓味道,甜品之選⋯⋯咖啡☕️香濃,味道濃郁環境雅緻,地方須小,但也坐得很舒適而且厨師用心對客人的口味,確實是食客的口福😊😋😊😋
悠閑日子,當然是食個tea,嘆反杯咖啡☕️⋯⋯

High tea set for two ——用心製作

1-蟹肉酥皮盒—-蟹肉鮮甜,酥皮香脆而不會有油膩的感覺😋
2-水🐂芝士蕃茄🍅🍡串伴沙律🥬——-
——-水牛🧀芝士香軟滑溜,蕃茄新鮮爽脆又鮮甜。

3-迷你🐂肉漢堡包——兩款味道,兩款都鬆軟好味。

4-燒烤醬雞翼——味道匹配

5-千層蛋糕——-軟熟又有口感配上鮮士多啤梨🍓和藍莓,滋味

6-馬卡龍——橙🍊味道和士多啤梨🍓味道,甜品之選⋯⋯

咖啡☕️香濃,味道濃郁

環境雅緻,地方須小,但也坐得很舒適
而且厨師用心對客人的口味,確實是食客的口福😊😋😊😋
2019-11-22 440 瀏覽
I come here at least once a week. Their handmade pasta with chicken is so good. The sauce on the chicken is very yummy even though I don’t like cream sauce usually this is something different. The pasta is very fresh and handmade. Even their ravioli in soup is so good, usually I don’t like ravioli but it’s thin and the soup has so much mushroom and onions that it’s flavourful. Their pasta/ ravioli is so good that I pay $10 more for a bigger portion.Also their iced coffee is the best in whole cen

Also their iced coffee is the best in whole central. I think they use a different milk and their coffee isn’t bitter.

Even their soup that sometimes is cream soup is not the cheap kind at other cafes at this price. Tastes very good and not creamy or heavy at all.

I occasionally have their pizza / egg Benedict too. Also very good. The pizza is thin and not very Asian nor western style.

Can’t believe how such a small restaurant pays so much attention to detail and taste.
Look out for their tomato sauce pastas sometimes available in the daily special is so good as well. I love this place!!!
  • Iced  coffee
  • Pasta
  • Chicken  with  cream  bacon  sauce
  • Ravioli
  • Pizza
無意中發現左呢間手工意粉小店🍝啲意粉比我相象中好食!好好𡁻 hahhaa 重點係服務一流,啲 staff 滿面笑容的呢度空間雖然唔大,上層得兩張枱,但勝在個環境 色調 令人好放鬆,都坐得幾舒服,適合同朋友或者伴侶坐低傾下偈。有扒有意粉有 pizza 🍕 有 alcohol and non-alcohol drinks, 想靜靜地飲返兩杯 Chill 下既話,呢到係一個唔錯既選擇🍷🥂呢度有 Dinner Set,有湯或沙律,Main 同甜品。但我地兩個人唔太肚餓就選擇單點。♦️黑松露野菌闊條麵:係我最愛既黑松露無論去到邊,我都要點個黑松露黎滿足下自己!不得不說,佢個手工意粉真係要讚一讚,一啲都唔粉,唔會一咬就爛,好好食,好甄韌,仲啖啖野菌添!不過佢個松露唔夠香,食落亦只有淡淡既松露味,對於我黎講係唔夠濃的,但整體黎講我係鐘意既~~無咁重口味既你應該會更鐘意啊~同埋啲汁都好夠,不會食到最尾無曬汁好 Dry 咁!♦️蟹肉帶子香草忌廉闊條麵:我朋友點的。先講個汁!點解?因為當兩碟意粉送上黎既時候,我心諗:🤔 姨?兩個汁咁似樣既?我即刻試一試~~哇~呢個汁好鮮甜!蟹肉味好重!真係估佢唔到~~啲帶子亦
無意中發現左呢間手工意粉小店🍝

黑松露野菌闊條麵

♦️黑松露野菌闊條麵:係我最愛既黑松露
無論去到邊,我都要點個黑松露黎滿足下自己!
啊~同埋啲汁都好夠,不會食到最尾無曬汁好 Dry 咁!

蟹肉帶子香草忌廉闊條麵

♦️蟹肉帶子香草忌廉闊條麵:我朋友點的。先講個汁!點解?因為當兩碟意粉送上黎既時候,我心諗:🤔 姨?兩個汁咁似樣既?我即刻試一試~~哇~呢個汁好鮮甜!蟹肉味好重!真係估佢唔到~~啲帶子亦啱啱好,唔會煮過龍,同埋都幾多蟹肉係入面,可以一試
不過我都係鐘情於黑松露呵呵

Wild Strawberry Lemonade

♦️Wild Strawberry Lemonade: 因為 Lemonade 既關係,佢甜得黎都幾清爽,仲有士多啤梨肉,唔錯唔錯🤓

Rich Chocolate

♦️Rich Chocolate: 貓貓匙羹好可愛😽呢杯朱古力唔太甜,不過不失!

🔶總括而言:如果個松露可以再濃郁啲就💯喇
喜歡支持小店既你可以黎感受下,佢 lunch 同下午茶啲 set 都好似幾正,有機會我都會再去試下,然後再寫多個食評~等我啊~
2019-10-22
黑松露野菌闊條麵
蟹肉帶子香草忌廉闊條麵
Wild Strawberry Lemonade
Rich Chocolate
2019-10-01 2889 瀏覽
係上環買先野後,經過呢間的的骰骰嘅CAFE本黎諗住入去坐低休息下,飲杯COFFEE見到佢個TEA SET $198 FOR TWO見咁幾抵食,仲要係三層架,於是就嗌左一份.🔸TEA SET $198三層架TEA SET以鹹點居多而且樣樣都的的骰骰,賣相吸引,又得意💕.第一層:蟹肉酥皮盒。水牛芝士車厘茄串迷你酥皮盒入面裝滿蟹肉口感酥脆,又有蟹肉嘅鮮香半粒水牛芝士同半粒車厘茄砌成一串一啖就有濃郁嘅芝士香同車厘茄嘅爽口.第二層:迷你牛肉漢堡包。水牛城雞翼的骰又CUTE嘅牛肉BURGER,一啖就食到🙈卜卜脆漢堡遇上牛肉扒,好正!雞翼沾滿醬汁,少少辣,好惹味.第三層:TIRAMISU。BROWNIE紅莓黑莓TIRAMISU,好似食緊雪糕咁口感柔軟順滑,而且吾會好甜而BROWNIE朱古力味濃郁裡面有一粒粒核桃粒,令口感豐富😍.TEA SET 包埋兩杯飲品加$20 UPGRADE 可以飲到我最愛嘅LATTE大大一杯,仲有個得意嘅貓貓匙羹🙈.P.S. CAFE 環境吾錯,近窗邊嘅四人位最正一邊睇住窗外人來人往,一邊歎TEA SET慢活出一個悠閒晏晝🥰

係上環買先野後,經過呢間的的骰骰嘅CAFE
本黎諗住入去坐低休息下,飲杯COFFEE

見到佢個TEA SET $198 FOR TWO
見咁幾抵食,仲要係三層架,於是就嗌左一份

🔸TEA SET $198
三層架TEA SET以鹹點居多
而且樣樣都的的骰骰,賣相吸引,又得意💕

第一層:蟹肉酥皮盒。水牛芝士車厘茄串
迷你酥皮盒入面裝滿蟹肉
口感酥脆,又有蟹肉嘅鮮香
半粒水牛芝士同半粒車厘茄砌成一串
一啖就有濃郁嘅芝士香同車厘茄嘅爽口

第二層:迷你牛肉漢堡包。水牛城雞翼
的骰又CUTE嘅牛肉BURGER,一啖就食到🙈
卜卜脆漢堡遇上牛肉扒,好正!
雞翼沾滿醬汁,少少辣,好惹味

第三層:TIRAMISU。BROWNIE
紅莓黑莓TIRAMISU,好似食緊雪糕咁
口感柔軟順滑,而且吾會好甜
而BROWNIE朱古力味濃郁
裡面有一粒粒核桃粒,令口感豐富😍

TEA SET 包埋兩杯飲品
加$20 UPGRADE 可以飲到我最愛嘅LATTE
大大一杯,仲有個得意嘅貓貓匙羹🙈

P.S. CAFE 環境吾錯,近窗邊嘅四人位最正
一邊睇住窗外人來人往,一邊歎TEA SET
慢活出一個悠閒晏晝🥰
2019-09-28
下午茶
2019-09-23 614 瀏覽
爸爸黎同我食午餐,想搵啲健康又好味既選擇。見呢間話係手工意粉,好想試下!間店係超小店,坐就唔係話好舒服的。前菜有沙律,叫左佢走醬。以餐既價錢黎講略嫌份量少少細。Pasta個樣好靚,不過份量都唔大。如果係大食啲既男士應該唔飽。呢個叫左少辣,因為爸爸怕辣。佢既菜量都算多,值得讚。意粉口感絕對有誠意!雖然都係較為鍾意pici。呢個都幾creamy,雞都腍同滑的。呢個麵質無咁Q,較為鍾意佢既幼麵。午餐包餐飲,算大杯。注意要加一。上環黎講少少貴。
爸爸黎同我食午餐,想搵啲健康又好味既選擇。
見呢間話係手工意粉,好想試下!

間店係超小店,坐就唔係話好舒服的。

前菜有沙律,叫左佢走醬。
以餐既價錢黎講略嫌份量少少細。
餐前沙律

Pasta個樣好靚,不過份量都唔大。
如果係大食啲既男士應該唔飽。

呢個叫左少辣,因為爸爸怕辣。
佢既菜量都算多,值得讚。
意粉口感絕對有誠意!雖然都係較為鍾意pici。
車厘茄西蘭花香辣蒜蓉芝士幼蛋麵

呢個都幾creamy,雞都腍同滑的。
呢個麵質無咁Q,較為鍾意佢既幼麵。
忌廉雞肉闊條麵

午餐包餐飲,算大杯。
餐飲

注意要加一。上環黎講少少貴。
2019-09-20
車厘茄西蘭花香辣蒜蓉芝士幼蛋麵
忌廉雞肉闊條麵
2019-09-15 2067 瀏覽
放工後被friend甩底,屋企又沒有飯食,就一個人搵好西🤨 放工經過上環,見到這間餐廳環境很舒服,又可以坐低慢慢嘆,當然要試試😚 店員見我一人用膳,都沒有用奇怪的眼光望☺️而食物質素亦不錯,令我今晚的失落感一掃而空🤗——————————放工已經好肚餓,見到餐單的Set dinner ($238),有湯丶主菜丶甜品和餐飲,就決定食呢個~🔸是日餐湯(南瓜湯)這個南瓜湯很濃稠,有淡淡的甜味,配上焗過的長法包來食,更多添一番滋味😋🔹香煎美國安格斯西冷配薯蓉蘆荀及燒汁牛扒是五成熟,煎得恰到好處,充滿肉汁且滑嫩;蘆筍都略有煎過,食落不會太生而有草青味。最後進食薯蓉時,配上燒牛肉汁來食,好正😍🔸是日甜品(Pannacotta) 是日甜品是一款意大利甜品,意式奶酪。起初以為普通奶酪,但我錯了!這個充滿奶香味,不會太甜,質感亦超滑,配上士多啤梨汁一齊食,更好味😊🔹餐飲(rich chocolate) +$20Rich chocolate 真是有濃濃的朱古力味,上面有泡沫和朱古力粉,層次好分明☺️整體不會太甜太膩,讚👍
——————————
🔸是日餐湯(南瓜湯)
南瓜湯

🔹香煎美國安格斯西冷配薯蓉蘆荀及燒汁
香煎美國安格斯西冷配薯蓉蘆荀及燒汁

🔸是日甜品(Pannacotta)
意式奶酪

🔹餐飲(rich chocolate) +$20
rich chocolate

香煎美國安格斯西冷配薯蓉蘆荀及燒汁
意式奶酪
rich chocolate
2019-09-05 357 瀏覽
下班經過見到呢間La Casa Bistro,見裝修不錯就入去試下啦,必推Four cheese pizza!!口感豐富,芝士好多啊,pizza香脆好好食,來哩度一定要試試這個pizza!雞肉茄子芝士幼蛋麵,茄子同雞肉搭配得很好,口感一流,好中意裏面滴茄子!經過此地食個簡單的晚餐也是個不錯的選擇!
2019-08-31 404 瀏覽
中環搵食系列-今日想放空輕鬆一下,特地搵左間隱日Cafe食午餐,做下文青,放鬆一下心情。Cafe有多款set lunch,牛精的我,當然選了西冷牛扒啦。平時牛扒通常配沙津菜,因為比教易整同方便,估不到Cafe的牛扒是配烤蔬菜,可見Cafe用了不少心思去比新鮮感配搭比客人。烤蔬菜有蕃茄仔,矮瓜,紅蘿蔔同西蘭花,色彩繽紛,令人眼前一麗。清甜的烤蔬菜配上蒜蓉汁吃,好好食。牛扒加了牛油煎香,令味道提算左不少,而且牛扒吾太肥吾太瘦,吃起來十分juicy。
2019-07-23
2019-08-20 541 瀏覽
上環西環最多嘅係點心中菜,但係如果行過少少,去到中環嗰邊就有多少少西式或東南亞野食。呢間係專做手工意粉的,有天使麵、闊條麵、幼蛋麵同通心粉。我地唔係太餓,所以就只叫咗一個set dinner,改左前菜做白酒煮蜆,甜品又改左做Tiramisu,另外再加碟西蘭花就剛剛好。白酒煮蜆,蒜香同酒味連埋個湯好夾,喜歡嘅係濃而不烈嘅味道。肥美嘅蜆肉吸咗一啲湯底味道,好鮮甜。旁邊仲有多士配,可惜多士無醬無牛油,試過沾湯底但味道怪怪。我地叫咗個Rigatoni。本來忌廉汁比人一種好膩嘅感覺,但係佢加上流心蛋就截然不同。因為蛋汁平衡到忌廉汁,令本來只係rich 加埋香。手工嘅通粉好彈牙同厚實,感覺有份量好多!炒咗個西蘭花就純粹係想食多啲菜。最後仲要咗個Tiramisu。酒浸餅加埋啲芝士忌廉,外相同平時嘅Tiramisu 唔同,但係味道好好多。最後仲叫咗杯凍朱古力。可惜淡左少少,如果濃番少少就好。

炒咗個西蘭花就純粹係想食多啲菜。

最後仲叫咗杯凍朱古力。可惜淡左少少,如果濃番少少就好。
2019-08-10
  • Tiramisu