2020-07-04 59 瀏覽
本身都幾期待,結果食物質量同服務都極差。相信好多人食burger 都好重視個薯條,結果個薯條完全係軟既,真係懷疑直接由雪櫃拎出來俾我。同個waiter 講,都態度極差,極串咁同我講,係咁㗎喔。(我真係未見過waiter 咁既態度)個burger 芝士同牛肉味道都怪怪的。揀左二人餐,其中一個burger加錢買左西冷牛排,結果入面係肥牛。另一個都又細又唔好味。總結就係今餐食左啲垃圾,仲要毀左個好心情。誠心建議大家唔好幫襯💩
本身都幾期待,結果食物質量同服務都極差。

個burger 芝士同牛肉味道都怪怪的。
總結就係今餐食左啲垃圾,仲要毀左個好心情。
誠心建議大家唔好幫襯💩
2020-07-02 34 瀏覽
話說呢排出job 來中環,lunch搵野食陣時見到呢間,好耐冇食burger了。疫情期間,量體溫🤒️ 消毒係必備。.🍔咪走雞 Running chicken 套餐 $92我鍾意食雞肉漢堡,呢個肉質嫩滑多汁,配料豐富,有青瓜、生菜同菠蘿🍍,可以去一去d油膩。 鍾意佢唔係太大件,易拎易咬而且飽肚。.揀咗香脆雞翼,外表卡崩脆但內裏超嫩滑。 點一點甜辣醬,好味😋。.lunch時間好多人都叫外賣🥡。但我地選擇咗堂食,入邊唔係太多位,都等咗十幾分鐘。
🍔咪走雞 Running chicken 套餐 $92

lunch時間好多人都叫外賣🥡。
但我地選擇咗堂食,入邊唔係太多位,都等咗十幾分鐘。
2020-06-30
  • 咪走雞
超級無敵小去港島區既我同男朋友咁岩係南區做完野就要搵lunch食 唔知點解search search下就搵到呢間餐廳見到出面個banner寫住加$1有movenpick雪糕心諗:“就係你啦”😀😀 我同男朋友去到已經下就3點 但入面食客都唔少 位置淨番少少我地好快就揀好左要pork burger set同煙三文魚意粉setburger set就包左小食值得一提係依家有8折個burger係好juicy好好食 炸雞都好食相反個意粉就冇咁出色啦覺得係繼嘉寶漢堡後食過好正既burger店最後當然有加雪糕啦 差啲唔記得有加到雪糕 好彩最後店員提一提服務態度都好好呀呢到

見到出面個banner寫住加$1有movenpick雪糕

差啲唔記得有加到雪糕 好彩最後店員提一提

服務態度都好好呀呢到

2020-06-22
2020-06-24 28 瀏覽
成個包好Juicy,爆曬d醬料出黎甘醬汁好惹味,仲加左芝士、青瓜、黃芥末、洋蔥、蕃茄等等咬落去有多層次既口感有d生菜令成個包更加爽口,冇甘油膩heavy塊安格斯牛仲要大大塊食落口感唔係好結實果隻反而係好淋滑,唔會煎得太老太熟-雞翼既麵包糠炸粉厚得黎好酥脆同泰式辣醬味道好夾成個set,Burger+小食+飲品都係82蚊(因為呢排有8折)
成個包好Juicy,爆曬d醬料出黎甘
醬汁好惹味,仲加左芝士、青瓜、黃芥末、洋蔥、蕃茄等等
咬落去有多層次既口感
有d生菜令成個包更加爽口,冇甘油膩heavy
塊安格斯牛仲要大大塊
食落口感唔係好結實果隻
反而係好淋滑,唔會煎得太老太熟
雞翼既麵包糠炸粉厚得黎好酥脆
同泰式辣醬味道好夾
成個set,Burger+小食+飲品都係82蚊
(因為呢排有8折)
2020-06-11 60 瀏覽
無聲 無聲吶喊上環高質漢堡店同女朋友一人食咗一個setbbq雞肉漢堡, 雞肉林身,汁多,配埋菠蘿青瓜,好想食多個😂,套餐配脆炸薯角, 外脆內軟。 極度建議 飲品配movenpick奶昔😍。女朋友食左 西冷牛肉漢堡, 淡淡西冷配上 特製 黃瓜醬, 口感一流。 套餐跟咗芝士薯條 同埋士多啤梨奶昔, 朱古力一樣咁好味🤤😋!Ps. 唔食咁多澱粉質嘅可以包轉沙律
無聲 無聲吶喊

上環高質漢堡店

同女朋友一人食咗一個set
Ps. 唔食咁多澱粉質嘅可以包轉沙律
疫情下主要係屋企都煮好帶返公司食但煮得多就無新意見疫情穩定,就想外帶外賣用Apps訂餐,去到就可以即時攞走,省下好多時間今次試呢間,係值得推介嘅漢堡漢堡扒好juice~薯角香口美味會再幫襯的
疫情下主要係屋企都煮好帶返公司食

但煮得多就無新意

見疫情穩定,就想外帶外賣

用Apps訂餐,去到就可以即時攞走,省下好多時間

今次試呢間,係值得推介嘅漢堡
漢堡扒好juice~薯角香口美味

會再幫襯的
2020-05-07 47 瀏覽
Truly a hidden gem!💎💎💎成日喺中環嗰頭都唔知食咩好 好少又平又好食☹️ 行過少少近上環就有好多小店揀😛今次發現呢間已經成為咗我嘅飯堂 好高質🥳質素贏過出面好多漢堡包店/西餐 價錢又貼地( •̀∀•́ )✧佢哋主打係安格斯西冷漢堡 係切件唔係用漢堡肉架!🤤燒烤醬雞扒漢堡餐🐓🍔 $92 (外賣自取再-$10)呢個價錢包埋snack同drink超抵啦😍好多餐廳都會忽略左個包 呢間既包就真係有用心👍🏻 係有彈性有咬口 拍得住shakeshack🤤雞扒超大塊又嫩滑 仲配埋菠蘿勁滿足😋佢除咗BBQ汁另外仲有隻sour cream既汁😍 好有誠意同驚喜٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و芝士薯條🍟🧀我真係冇見過唔使加錢既cheese fries(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷̥́ ⌑ ᵒ̴̶̷̣̥̀⸝⸝⸝)雖然唔係即食但係澱粉質加芝士點都好食 個醬仲有淨🤣Dripped Coffee ☕️ 返工食lunch想飲杯咖啡醒神都有😋以跟餐咖啡嘅質素來講係幾好 唔會太酸太苦👌🏻仲可以加錢飲手工啤生啤 就連極邪惡嘅 milkshake 都有😈 重要講明係用movenpick整 下次要試下先😆
Truly a hidden gem!💎💎💎
今次發現呢間已經成為咗我嘅飯堂 好高質🥳
佢哋主打係安格斯西冷漢堡 係切件唔係用漢堡肉架!🤤

燒烤醬雞扒漢堡餐🐓🍔 $92 (外賣自取再-$10)
呢個價錢包埋snack同drink超抵啦😍
雞扒超大塊又嫩滑 仲配埋菠蘿勁滿足😋

芝士薯條🍟🧀
雖然唔係即食但係澱粉質加芝士點都好食 個醬仲有淨🤣

Dripped Coffee ☕️
返工食lunch想飲杯咖啡醒神都有😋
以跟餐咖啡嘅質素來講係幾好 唔會太酸太苦👌🏻
2020-04-16 62 瀏覽
晏晝去左呢間漢堡包店食野,店舖入邊環境唔算大,入去嗰時未有其他客人,所以唔使等位就直接入去啦。每個餐嘅名字好搞笑,例如有傻豬豬餐,失魂魚餐,不良牛餐,曬冷牛餐,咪走雞餐,大姑媽餐。每一款漢堡包都可以單點,又或者叫套餐。套餐可以揀一樣小食,有香腸雞翼兩件,芝士薯條,香脆薯角揀,同埋一樣嘢飲,可以係汽水或者熱飲。除咗漢堡包餐之外,都會有手工意粉套餐,同埋飛包變沙律🥗 其實都幾吸引,夠晒健康😉佢最正應該係英雄大晒冷牛餐🤪 漢堡包係200g安格斯西冷漢堡,仲可以叫埋Heros本地手工啤,但因為呢排戒緊口唔食牛,同埋唔係太好啤酒,所以冇叫到呢個餐,但我覺得都值得一試啊 🥰傻豬豬餐🐷日式照燒豬肉漢堡 套餐價$98小食:香脆雞翼兩件野飲:English Breakfast Tea漢堡包嘅豬肉其實都有好多塊,好足料,醬汁味道唔會太濃,唔會太鹹,所以都幾好味。其實我最鍾意係食兩件雞翼,佢係酥皮炸嘅,好入味好鍾意食,我係雞翼控🤪

傻豬豬餐🐷
日式照燒豬肉漢堡 套餐價$98
小食:香脆雞翼兩件
野飲:English Breakfast Tea

2020-04-15
2020-04-16 59 瀏覽
今日下晝去咗西環碼頭吹下海風拍拖👫男朋友突然間好想食漢堡 上網見到呢一間好似幾有特色我哋就搭咗叮叮去左上環本來諗住拎外賣去海傍食🍹但去到見到只有一台客人都叫做安全,我哋就糖食啦,我哋叫咗呢個”咪走雞餐”🤣🤣 佢啲套餐嘅名都好有趣,跟餐可以揀雞翼芝士薯條或者薯角🍟都幾多元化,身為薯條控嘅我一定係揀芝士薯條🧀份量都好多吓而且佢跟嘅芝士醬超級多好鍾意呀😍雞扒超大塊, BBQ醬都滿瀉出嚟 好洶湧 真係好足料~~🍔🍔味道當然好食過連鎖快餐店好多啦價錢喺中上環區都叫合理~只會試埋佢其他餐啊🤩🤩

咪走雞餐
咪走雞餐
2020-03-30 63 瀏覽
星期六細妹好好咁由上環買外賣返屋企畀我吃~因為星期六放假遲起身,遲咗食早餐,午餐時間都唔算好肚餓,依間漢堡包店居然可以走包!非常之好啊~咁我就叫咗個燒烤醬雞扒走包改配沙律。主角雞扒都算幾厚肉,但就只有半塊,燒烤醬一般正常平時食到果陣味啦,配料仲有半片菠蘿,食得出應該係罐頭菠蘿,沙律菜都係普通生菜、青瓜、蕃茄咁,都算新鮮,份量唔算多,食到生洋蔥好辣。整體都正正常常ok,不過不失啦,但係$62得一份沙律,連飲品都冇,我就覺得有少少貴~
星期六細妹好好咁由上環買外賣返屋企畀我吃~
因為星期六放假遲起身,遲咗食早餐,
午餐時間都唔算好肚餓,依間漢堡包店居然可以走包!
非常之好啊~咁我就叫咗個燒烤醬雞扒走包改配沙律。
主角雞扒都算幾厚肉,但就只有半塊,
燒烤醬一般正常平時食到果陣味啦,
配料仲有半片菠蘿,食得出應該係罐頭菠蘿,
沙律菜都係普通生菜、青瓜、蕃茄咁,都算新鮮,
份量唔算多,食到生洋蔥好辣。
整體都正正常常ok,不過不失啦,
但係$62得一份沙律,連飲品都冇,我就覺得有少少貴~
燒烤醬雞扒沙律
燒烤醬雞扒沙律
2020-03-29 66 瀏覽
出左黎社會工作幾年,無論係職場上定各種關係上一直有唔同的轉變,好彩一直都有班朋友可以係身邊聚下傾下計勢逢轉工升職加人工,咁就梗係要搵個Friday Night飲番兩杯,爽一爽啦有位係上環番工既朋友話有間美式小店有味道一流漢堡,小食同埋特色手工啤酒咁就當然要去試下啦店鋪內以工業風格裝橫為主,風格型格又不失可愛,牆上有個可愛的漢堡卡通,感覺相當親切鋪內座位不多,我們都早左過去拎位人未到齊之前,我同另一位朋友就先點左杯IPA同Psykick 而且仲因為有happy hour 優惠平左唔少添!IPA 酒味比較重,花香味就輕D,味道香甜容易入口Psykick就相對比較清新,花香味亦都比較重這兩類酒-男女都相當合適-小食-我們選擇左好幾款的小食,包括香脆薯角;芝士薯條;日式炸雞香脆薯角連皮炸,炸得脆卜卜同香濃,內是軟綿,送酒一流日式炸雞皮又薄又香,而且肉滑,味道惹味,亦是下酒一流的配食芝士薯條採用粗薯條,芝士甜香,味道相當不俗主食方面,我就叫左個BBQ雞扒漢堡同埋黑松露野菌手工濶條麵-BBQ雞扒漢堡-雞扒肉質嫩滑,口感厚實烤過後的雞扒味道香濃,配上BBQ醬,味道略鹹,不過配上生菜同漢堡麥包,味道和
咁就當然要去試下啦

鋪內座位不多,我們都早左過去拎位

IPA 酒味比較重,花香味就輕D,味道香甜容易入口
Psykick就相對比較清新,花香味亦都比較重
這兩類酒-男女都相當合適

-小食-
我們選擇左好幾款的小食,包括香脆薯角;芝士薯條;日式炸雞
香脆薯角連皮炸,炸得脆卜卜同香濃,內是軟綿,送酒一流
日式炸雞皮又薄又香,而且肉滑,味道惹味,亦是下酒一流的配食
芝士薯條採用粗薯條,芝士甜香,味道相當不俗

主食方面,我就叫左個BBQ雞扒漢堡同埋黑松露野菌手工濶條麵
-BBQ雞扒漢堡-
雞扒肉質嫩滑,口感厚實
烤過後的雞扒味道香濃,配上BBQ醬,味道略鹹,不過配上生菜同漢堡麥包,味道和口感相當有層次

-黑松露野菌手工濶條麵-
手工闊條麵麵條粗身,口感偏硬
黑松露的香氣四溢,野菌的數量也有很多,融入在闊條麵當中,十分可口
總的來說, 這家小店雖然位置較偏,而且不大,不過食物既味道同埋用餐的環境絕對一流
要飲番兩杯既話,這一定是個好的選擇!
2020-02-28
2020-03-29 67 瀏覽
今次發掘左上環一間小店 食個快餐同朋友兩個人share 叫左兩個main 再加一個小食大啡菇芝士沙律本身其實想試下burger 但見到不來有走包變沙律呢個選擇 就打算健康下 要左沙律 沙律份量好足料而且新鮮 大啡菇好juicy 😋😋 黑醋醬唔太酸👍🏻👍🏻芝士薯條呢個一定要加!!! 芝士醬好濃郁,薯條新鮮炸起,邪惡又好味👍🏻 份量又多 好抵食😆煙三文魚手工幼蛋麵呢個都係份量超多 我地兩個女仔share都覺得太多🤣🤣呢個料都好足 每啖麵都會配到三文魚 唔會食到最後得番麵👍🏻野飲方面我地每人要左一罐Sprite😋
今次發掘左上環一間小店 食個快餐

呢個料都好足 每啖麵都會配到三文魚 唔會食到最後得番麵👍🏻

野飲方面我地每人要左一罐Sprite😋
  • 芝士薯條
2020-03-28 925 瀏覽
💛支持醫護 4月7日前只限外賣💛今日去完上環上堂,黎咗呢間La Casa買lunch食。呢間Burger店係喺文咸東街斜路度嘅,細細間,唔係好覺眼,所以黎咗幾次都冇食過。今日經過見到佢推出咗個新嘅餐,$78就有一大個burger、一罐嘢飲同一包薯角,就忍唔住入去試吓啦~門口放咗一枝酒精搓手液,每位食客入去之前都要先清潔雙手。火熱麻辣手撕雞堡套餐 ($78)✨個包皮係我食過嘅burger入面算係最好食嘅之一😋 佢係鬆軟嗰種,唔會感覺食咗好多澱粉質咁,又唔會好似油淋淋咁,balance做得唔錯。一打開個包,就聞到麻辣味好香。啲汁整到成個包裝都係,正🤣 雖然係咁,但個人認為個包都唔係好辣,可能因為蔬菜夠多,balance返個味。因為包入面嘅材料全部都一條條,感覺上有好多嘢食咁,口感好豐富好正,會再食😆👍🏻同時仲幫屋企人買咗其他嘢食😗👇🏻
💛支持醫護 4月7日前只限外賣💛

門口放咗一枝酒精搓手液,每位食客入去之前都要先清潔雙手。

火熱麻辣手撕雞堡套餐 ($78)✨

同時仲幫屋企人買咗其他嘢食😗👇🏻
2020-03-28
2020-03-26 50 瀏覽
呢日放假去接美女朋友收工:)佢話之前同男朋友黎食過覺得價錢貼地但食物質素幾高,所以呢日接左佢收工就行左黎呢度但估唔到因為疫情關係,呢度暫停左堂食,要外賣自取好彩美女朋友係呢度既地膽,佢話碼頭個邊有個位好岩我地外賣過去chill住食我地要左一個burger set(HKd$88)同一個pasta combo(HKd$72+20+10=102),加埋曬都唔洗200蚊所有食物都係落單後即制,大概等左8-10分鐘就可以拎走食物啦我地大概用十分鐘行左去碼頭個邊,d食物都仲熱嫁!!!小食分別有跟burger set既芝士薯條同pasta combo中自選添加既香脆雞翼粗身咸香既粗薯點上creamy既芝士醬,好明顯就係邪惡既軸心驚喜既係個雞翼外層真係好脆好脆,脆到好似食薯片咁,但内裹既肉質依舊保持嫩滑classic cheese burger 亦好足料個肉丸意粉係茄醬做base,食落酸酸地咁好開胃對住海景,食住burger,即使沒有酒精,只有“肥仔水”都同樣覺得好chilllllll
呢日放假去接美女朋友收工:)

但估唔到因為疫情關係,呢度暫停左堂食,要外賣自取

我地大概用十分鐘行左去碼頭個邊,d食物都仲熱嫁!!!

classic cheese burger 亦好足料

個肉丸意粉係茄醬做base,食落酸酸地咁好開胃

2020-03-21 65 瀏覽
聽聞上環痛個重量級漢堡所以今日同同事食lunch黎拜訪一下就係為左呢個「殿堂級美國西冷漢堡」$128店員一拎漢堡上枱我地都嘩左一下,外形巨大之餘,中間嘅肉多到呢......Menu寫住有200g!而且上面嘅芝士溶哂係牛上面,賣相已經拎左唔少分!中間嘅漢堡肉唔係免治牛肉,而係薄切西冷牛食落Juicy到爆!而且口感唔un,反而仲好軟腍,牛味勁濃中間仲有生蘇、蕃茄、酸瓜粒,中和下!仲有combo set,跟薯條同啤酒,下次黎一定再食呢個burger,再啤啤佢!
聽聞上環痛個重量級漢堡
所以今日同同事食lunch黎拜訪一下
就係為左呢個「殿堂級美國西冷漢堡」$128

店員一拎漢堡上枱
而且上面嘅芝士溶哂係牛上面,賣相已經拎左唔少分!
中間嘅漢堡肉唔係免治牛肉,而係薄切西冷牛
食落Juicy到爆!而且口感唔un,反而仲好軟腍,牛味勁濃
中間仲有生蘇、蕃茄、酸瓜粒,中和下!