無意中發現左呢間手工意粉小店🍝啲意粉比我相象中好食!好好𡁻 hahhaa 重點係服務一流,啲 staff 滿面笑容的呢度空間雖然唔大,上層得兩張枱,但勝在個環境 色調 令人好放鬆,都坐得幾舒服,適合同朋友或者伴侶坐低傾下偈。有扒有意粉有 pizza 🍕 有 alcohol and non-alcohol drinks, 想靜靜地飲返兩杯 Chill 下既話,呢到係一個唔錯既選擇🍷🥂呢度有 Dinner Set,有湯或沙律,Main 同甜品。但我地兩個人唔太肚餓就選擇單點。♦️黑松露野菌闊條麵:係我最愛既黑松露無論去到邊,我都要點個黑松露黎滿足下自己!不得不說,佢個手工意粉真係要讚一讚,一啲都唔粉,唔會一咬就爛,好好食,好甄韌,仲啖啖野菌添!不過佢個松露唔夠香,食落亦只有淡淡既松露味,對於我黎講係唔夠濃的,但整體黎講我係鐘意既~~無咁重口味既你應該會更鐘意啊~同埋啲汁都好夠,不會食到最尾無曬汁好 Dry 咁!♦️蟹肉帶子香草忌廉闊條麵:我朋友點的。先講個汁!點解?因為當兩碟意粉送上黎既時候,我心諗:🤔 姨?兩個汁咁似樣既?我即刻試一試~~哇~呢個汁好鮮甜!蟹肉味好重!真係估佢唔到~~啲帶子亦
無意中發現左呢間手工意粉小店🍝

黑松露野菌闊條麵

♦️黑松露野菌闊條麵:係我最愛既黑松露
無論去到邊,我都要點個黑松露黎滿足下自己!
啊~同埋啲汁都好夠,不會食到最尾無曬汁好 Dry 咁!

蟹肉帶子香草忌廉闊條麵

♦️蟹肉帶子香草忌廉闊條麵:我朋友點的。先講個汁!點解?因為當兩碟意粉送上黎既時候,我心諗:🤔 姨?兩個汁咁似樣既?我即刻試一試~~哇~呢個汁好鮮甜!蟹肉味好重!真係估佢唔到~~啲帶子亦啱啱好,唔會煮過龍,同埋都幾多蟹肉係入面,可以一試
不過我都係鐘情於黑松露呵呵

Wild Strawberry Lemonade

♦️Wild Strawberry Lemonade: 因為 Lemonade 既關係,佢甜得黎都幾清爽,仲有士多啤梨肉,唔錯唔錯🤓

Rich Chocolate

♦️Rich Chocolate: 貓貓匙羹好可愛😽呢杯朱古力唔太甜,不過不失!

🔶總括而言:如果個松露可以再濃郁啲就💯喇
喜歡支持小店既你可以黎感受下,佢 lunch 同下午茶啲 set 都好似幾正,有機會我都會再去試下,然後再寫多個食評~等我啊~
2019-10-22
黑松露野菌闊條麵