2023-04-21 94 瀏覽
早排朋友帶我去左德寶成商業中心二樓嘅一間地中海美食餐廳食飯聚舊🥰餐廳就係廟街牌坊嘅側邊,都幾容易搵。餐廳室內裝修簡單舒服,空間感十足,令人坐得悠閒自在🤤店內放有一個酒櫃,小型bar 枱,適合幾個朋友happy hour 聚會傾偈,飲番兩杯或者搞私人小形party😆芝士拼盤配烤麵包:有三款軟硬質感唔同嘅芝士併兩款菓醬及香醋同橄欖油,配上剛烤熱嘅麵包,散發麵包及芝士香味再沾上香醋嘅味道,外趣內軟非常好味 希獵餃子:新鮮整起嘅希獵餃子餡料係用左羊奶芝士同菠菜,餡料份量十足,味道好夾,無羊奶嘅羶味,餃子外皮脆脆哋,用來送洒🍷就最啱 香脆魚配阿拉比阿塔醬:魚塊切成剛好的尺寸,外面的脆漿唔會太厚剛好包住D魚塊,入面仲保留好多肉汁,配上個特色醬好味到食唔停呀! 呢度環境舒服又唔嘈雜,食物有水準,下次再來!

呢度環境舒服又唔嘈雜,食物有水準,下次再來!

餐廳喺樓上鋪 環境好好靠近窗邊位置可以望到廟街黑椒鵝肝醬凍派配法式多士鵝肝醬睇落好似細杯 其實份量好多就咁食都唔會太鹹 配埋多士食就層次豐富啲加埋牛油亦都提升左個口感另外會有醋之類醬料可以選擇可以每啖都試吓唔同配搭 幾有趣個人推薦就咁鵝肝醬配多士 簡單 好食~墨魚汁意大利粉配大蝦份量好足 好多隻大蝦 亦都好新鮮墨魚麵有咬口 另外醬汁好濃厚每一啖面都充滿醬汁 香料亦都唔會太搶戲 幾適合香港人口味Share食會比較好 超級推薦檸檬梳打好fresh 新鮮檸檬配有氣水唔飲酒嘅話,幾好嘅選擇西班牙油條 好脆口 好好食 好似係外國食到嘅咁上面布滿咗糖粒 好邪惡下面係濃縮咖啡 就咁食同浸住咖啡又係兩個體驗 係一個幾特別嘅甜品 食物環境服務態度各方面都好理想

餐廳喺樓上鋪 環境好好
靠近窗邊位置可以望到廟街

黑椒鵝肝醬凍派配法式多士

鵝肝醬睇落好似細杯 其實份量好多
就咁食都唔會太鹹 配埋多士食就層次豐富啲
加埋牛油亦都提升左個口感
另外會有醋之類醬料可以選擇
可以每啖都試吓唔同配搭 幾有趣

個人推薦就咁鵝肝醬配多士 簡單 好食~

墨魚汁意大利粉配大蝦
份量好足 好多隻大蝦 亦都好新鮮
墨魚麵有咬口 另外醬汁好濃厚
每一啖面都充滿醬汁
香料亦都唔會太搶戲 幾適合香港人口味
Share食會比較好 超級推薦

檸檬梳打
好fresh 新鮮檸檬配有氣水

唔飲酒嘅話,幾好嘅選擇

西班牙油條
好脆口 好好食 好似係外國食到嘅咁
上面布滿咗糖粒 好邪惡

下面係濃縮咖啡 就咁食同浸住咖啡
又係兩個體驗
係一個幾特別嘅甜品

食物環境服務態度各方面都好理想

2023-03-20 42 瀏覽
今日同朋友行開佐敦,朋友話有一間西班牙餐廳幾好食。於是我地就上去試下, 鋪頭上嘅裝修都幾有情調,近住窗邊個位置可以直接望到廟街牌坊, 另外一邊就係餐廳嘅主廳以及係望到調酒師嘅地方。 但係唔知道係因為宣傳唔夠還是係新開張,餐廳嘅客人呢都唔算係好多。值得一提嘅係餐廳嘅服務非常殷勤, 絕對係一個好大嘅加分位。因為當日係朋友生日亦係朋友推介,因此呢我哋就嗌咗一個二人餐,試一試餐廳入面招牌菜式。沙律配雪利酒醃製西蕃茄、菠菜和曼切戈芝士刨花一般的西餐沙律,配以酸酸甜甜的小蕃茄, 加上比較濃稠嘅黑醋醬,幾開胃。芝士拼盤配香橙和果梅 搭配:烤麵包呢個餸有三樣嘢,包括係烤麵包,唔同種類嘅芝士同埋香橙醬。 烤麵包同埋一般食到嘅酸種麵包唔同,佢係屬於比較脆身嘅一種,食落好香口。 而香橙醬係坊間比較少食到的搭配 ,配麵包又或者品嚐芝士之間,清口腔係比較唔錯嘅選擇。最後,芝士見到有四款。 當中有好creamy嘅,亦都有硬身少少,越食越香嘅。但抱歉我對芝士冇乜研究,未能同大家講出有咩款式。烤八爪魚配法瓦豆泥全晚其中一個好有印象嘅餸, 烤八爪魚恰到好處又唔會韌,又唔會腥。 而豆泥亦都磨到非常之幼滑, 好有西班牙風味

沙律配雪利酒醃製西蕃茄、菠菜和曼切戈芝士刨花

芝士拼盤配香橙和果梅 搭配:烤麵包

烤八爪魚配法瓦豆泥
全晚其中一個好有印象嘅餸, 烤八爪魚恰到好處又唔會韌,又唔會腥。 而豆泥亦都磨到非常之幼滑, 好有西班牙風味。

香烤蝦配胡椒和特級榨橄欖油
呢個餸菜就比較純粹, 蝦外殼經過煎炸非常的酥脆, 食嘅時候會建議連殼一齊放入口,再將殼吐出,會比較食到個風味。

西班牙海鮮飯
呢個係朋友其中一個推介嘅餸,正唔正宗我就唔識講,但係我覺得成個西班牙炒飯當中, 青口,蜆肉粒粒都好飽滿而且唔腥。 飯底味道香濃,唔係完全軟身嗰種,係好正宗嘅risotto口感,好煙韌。

烤牛柳配松露醬烤南瓜
因為當日朋友唔食得羊,因此要求廚房佢轉嘅。 牛柳都叫做煎得嫩滑, 但係唔算係做得好好嘅外脆內軟,應該要保留嘅肉汁都有保留到, 反而覺得伴碟嘅烤南瓜同埋烤薯仔非常之出色,質感好好。

蘋果撻配太妃糖干酪
上面嘅蘋果食落酸酸甜甜,個餅底係類似蛋糕嘅質感, 算係幾有特色嘅甜品嚟嘅。如果鍾意食蘋果批嘅朋友,就唔可以錯過。

西班牙吉拿棒
最後呢一個亦都係店員見我哋生日,叫廚房特登整畀我哋食嘅。 吉拿棒外脆內軟, 同坊間嘅甜品舖唔一樣,佢唔係配雪糕,而係配以一個比較甜嘅cappuccino汁, 令到成餐晚飯有美滿嘅昇華。

總括而言,成餐物有所值, 一千蚊左右食到好多樣唔同嘅嘢, 餐廳坐得舒服之餘服務人員又真係有心咁為你服務! 值得推薦下次再黎。
  • 烤八爪魚配法瓦豆泥
喺香港都食過好多唔同嘅西班牙菜,但係成日都覺得唔夠正宗,呢間隱藏喺廟街嘅西班牙餐廳可以比到好大驚喜哦!其實呢間餐廳嘅地理位置好方便,就喺廟街牌坊嘅隔離,但係可能因為比較少宣傳,所以好容易會忽略,而我同朋友咁啱經過廟街見到有西班牙菜,就確定想去試吓!因為係生日飯,所以我哋都食得比較好,當日我哋叫咗一個二人餐,佢嘅份量好多,而且各種食物搭配都好好!認真驚喜!淨係前菜就有四個,十分有誠意!沙律配雪利酒醃製西蕃茄、菠菜和曼切戈芝士刨花呢個係普通嘅沙律,但係沙律菜好新鮮,蕃茄仔又酸酸甜甜,用嚟開會好不錯!芝士拼盤配香橙和果梅 搭配:烤麵包烤麵包好乾身,咬落去脆卜卜,熱辣辣!麵包嘅麥香味好重!而佢搭配唔同嘅芝士,可以用唔同嘅口感同味道!烤八爪魚配法瓦豆泥呢個十分出色,八爪魚烤到啱啱好,完全唔會太韌!肉質咬落結實彈牙!豆泥磨得好細膩,食落好滑!香烤蝦配胡椒和特級榨橄欖油呢個啲蝦都好好味,味道都係蝦殼上面,需要成隻蝦擺落口慢慢吮!蝦肉好新鮮,好彈牙!西班牙海鮮飯呢個係我覺得食過最正宗嘅西班牙海鮮飯!個飯底好香,而且粒粒都好飽滿,啲飯有比較硬身有咬口,完全唔會好林!烤牛柳配松露醬烤南瓜牛柳好嫩,完全唔會
淨係前菜就有四個,十分有誠意!

沙律配雪利酒醃製西蕃茄、菠菜和曼切戈芝士刨花

芝士拼盤配香橙和果梅 搭配:烤麵包

香烤蝦配胡椒和特級榨橄欖油

烤牛柳配松露醬烤南瓜
牛柳好嫩,完全唔會過熟,一啲都唔鞋,裏面嘅肉汁好多,係高質嘅牛柳!

蘋果撻配太妃糖干酪
上面嘅蘋果烤得好好,完全唔會太乾,而失去晒水份,而且食落酸酸甜甜,個餅底好鬆脆,識落好有層次!

西班牙油炸鬼
你講得好盞鬼,油炸鬼好香好熱,最特別嘅係佢配嘅就係cappuccino,而唔係平時食開嘅糖或者係好甜嘅嘢,最新嘅油炸鬼沾上少少汁之後咬落口,一開始會食到微微嘅甘苦味,而後邊又會有油炸鬼本身嘅甜香,好正!

店名:EI Portal
地址:佐敦道37號A-B 得寶城商業中心2樓
2023-03-19 28 瀏覽
行到廟街牌坊附近見到有個廣告牌幾特別好似一幅油畫咁原來喺間餐廳的招牌,間餐廳係大廈嘅二 樓,餐廳內放有一個大酒櫃及一個大屏幕,室內佈置簡約,環境整潔乾淨,見到D枱凳都幾大張,枱與枱之間唔會好迫,坐得好舒服,侍應姐姐安排座位后送來加了( 電解質 )白開水,幾特別。 睇到餐牌D菜名好吸引。烤八爪魚配法瓦豆泥八爪魚烤得剛剛好又鎖住D肉汁,食落柔軟有質感而且非常鲜味,而法瓦豆泥有D淡淡豆香味,配埋一齊食,味道更有層次。 西班牙炒飯熱辣辣西班牙炒飯送到台上,香噴噴嘅海鮮香味就湧曬出來,飯面上放入幾種海鮮有尤魚,藍青口,大蜆,大蝦份量都充足,食左一啖發現炒飯軟硬適中,好有咬口。配合大厨秘制醬汁,令到炒飯的味道有香氣又有鮮味,真係非常好食。呢間餐廳嘅食物幾啱我,下次會帶朋友再來。

睇到餐牌D菜名好吸引。

西班牙炒飯

呢間餐廳嘅食物幾啱我,下次會帶朋友再來。
2023-03-19 21 瀏覽
希臘餃子 $72第一次試希臘餃子,脹卜卜,圓墩墩,好Q!外皮炸得好脆,墊在豐厚的羊奶芝士上,而內餡只有菠菜,但都足夠滋味!蒜香蛋黃醬配炸魷魚 $88炸魷魚香脆有嚼勁,最特別係,點蒜香蛋黃醬,蒜味好重,出奇地夾,好似食緊某牌子嘅薯片咁西班牙海鮮飯 $218西班牙嘅海鮮炖飯享負勝名,今日聞名不如一嚐,果然令人食指大動!海鮮當然重要,但啲飯都要讚下,濕潤而吸盡鮮味,唔錯!睇下呢隻貽貝,又大又肥,仲好鮮甜西班牙油條配花生、果仁糖、朱古力 $68好特別嘅一款甜品,油條偏鹹,點上混合糖漿,有啲mocha嘅味道蘋果塔配希臘乳酪雪糕 $68鍾意蘋果片,充滿香濃嘅肉桂味;蛋糕鬆軟綿滑,雪糕唔太甜。
希臘餃子 $72

西班牙海鮮飯 $218

睇下呢隻貽貝,又大又肥,仲好鮮甜

西班牙油條配花生、果仁糖、朱古力 $68

蘋果塔配希臘乳酪雪糕 $68
鍾意蘋果片,充滿香濃嘅肉桂味;蛋糕鬆軟綿滑,雪糕唔太甜。

2023-03-15
2023-03-17 19 瀏覽
首次嘗試地中海菜,整體上感覺都唔錯,有少少西餐而異國風味感覺更重嘅菜式環境算唔錯,枱與枱之間都有少少距離,燈光唔算太暗服務員態度好好,會介紹今日有咩新鮮食材。墨魚汁意大利粉配大蝦:食材新鮮,大蝦都有好多隻,另外仲有兩種蘑菇同洋蔥,醬汁係好濃郁嘅cream味。份量好大,如果想食多啲其他嘢嘅,可以同朋友share。希臘餃子(羊奶芝士和菠菜):味道好特別,係從來冇食過嘅味道,餃子底下嘅醬汁有少少似奶油同香料混合而成。餃子裏面嘅芝士係可以拉絲,菠菜可以令到餃子平衡返,唔會太濃味青口配馬里涅拉舞醬汁:青口屬於厚肉,醬汁裏面有好多香料同蔬菜,係從來冇食過嘅味道,不過對我來講有少少太重口味,鍾意重口味嘅人可以選擇呢個菜式。檸檬梳打:呢度有各式各樣嘅酒,不過我唔識飲酒,好在都有唔同嘅soft drinks 或者咖啡選擇,好適合同朋友嚟飲嘢食嘢同傾偈
環境算唔錯,枱與枱之間都有少少距離,燈光唔算太暗
服務員態度好好,會介紹今日有咩新鮮食材。

2023-03-15 18 瀏覽
朋友生日,搵間坐得舒服、方便傾計既西班牙餐廳慶祝。El Portal 位於佐敦,喺廟街牌坊附近既商業大廈樓上舖。環境乾淨,有排酒櫃,暗暗燈光更有情調。鄰座距離足夠,適合情侶約會/閨密談心。仲有部大電視播新歌MV,包括姜濤/Edan!😍兩個人叫一個主菜同3款小食芝士拼盤有4款芝士,但其實分唔清邊隻打邊隻,有軟有硬,有牛奶有羊奶有熟成既。軟身嗰隻應該係Brillat Savarin. 好creamy,硬芝士就鹹香味重啲,味道都好溫和大眾化,無藍芝士般既重口味。隨拼盤附上既sour dough烤至外脆內軟,而且餐廳提供既橄欖油同黑醋都好正,用左balsamic cream,比一般balsamic vinegar更濃稠。希臘餃子炸餃子好乾身唔油膩,餡料係滿滿既菠菜同feta cheese, 比例調味都唔錯,想再encore既小食。香脆魚配阿拉比亞塔醬炸魚一口size, 新鮮炸起熱辣辣。脆漿薄身而且夠鬆脆,魚肉好嫩滑。醬汁係用番茄基底加啲香料同少少辣,好惹味。最後係主菜西班牙炒飯,用左個淺身既鑄鐵pan上枱,特別有風味,而且仲可以食到少少飯焦。飯偏硬身但未至於“太過生”,喺傳統同符合香港人口味之

兩個人叫一個主菜同3款小食

芝士拼盤

希臘餃子

香脆魚配阿拉比亞塔醬

最後係主菜西班牙炒飯,用左個淺身既鑄鐵pan上枱,特別有風味,而且仲可以食到少少飯焦。飯偏硬身但未至於“太過生”,喺傳統同符合香港人口味之間取個平衡。海鮮有蝦/蜆/青口,味道口感一般但飯粒吸左海鮮精華,好好味。

總結,食物質素、環境、位置都唔錯,人均消費$300左右,會再黎。
今日去佐敦食地中海/西班牙菜,餐廳叫EL Portal. 位於佐敦廟街,地點非常方便,餐廳裝修高級,有一個頗大的紅酒櫃十分有氣派。-西班牙海鮮飯味道豐富、鮮美,米飯與海鮮、蔬菜等食材相互融合,湯汁濃郁,口感豐富。海鮮材料好豐富,好足料,有蝦、青口,魷魚和蜆,每種海鮮都保留了自己的鮮味,搭配米飯更是讓人食指大動。-香脆魚香脆魚的味道香脆、鮮美,外皮炸得金黃酥脆,内里魚肉鮮嫩多汁,口感爽脆。香脆魚搭配特製醬汁更加美味可口。-希臘餃子味道鮮美、清新,皮薄餡多,內餡主要由羊奶芝士和菠菜等食材製成,口感層次都非常豐富,香氣獨特,帶有淡淡的草本香氣和羊奶的鮮香。-評分 : 7/10
香脆魚
希臘餃子
評分 : 7/10
唔係同事介紹都唔知原來廟街門牌附近有間樓上西班牙餐廳。上到去播緊姜B既歌,Happy Friday既興奮感覺出哂黎。面積不大,但幾有酒吧餐廳既感覺。時間尚早,人不多,但到晚上7點開始人多。散叫既野食款式不多,但幾有特色。希臘餃子係輕輕炸過既,外皮香脆,夠薄唔硬。裏面既菠菜同羊奶芝士融為一體,無菠菜既苦澀味。地中海芝士 (Full assortment)個包超好食,外皮脆口得黎又內軟,仲有小麥香,大家都爭住食。芝士味道較柔,好易入口,就咁食都唔會過咸。蘋果撻配希臘乳酪雪糕賣相吸睛,蘋果有肉桂味,雪糕好似cream咁輕盈,味道同口感都好特別。西班牙油條好脆身,甜度適中,飯後輕食甜品之選。
唔係同事介紹都唔知原來廟街門牌附近有間樓上西班牙餐廳。

面積不大,但幾有酒吧餐廳既感覺。
時間尚早,人不多,但到晚上7點開始人多。

散叫既野食款式不多,但幾有特色。

希臘餃子係輕輕炸過既,外皮香脆,夠薄唔硬。

裏面既菠菜同羊奶芝士融為一體,無菠菜既苦澀味。

地中海芝士 (Full assortment)
個包超好食,外皮脆口得黎又內軟,仲有小麥香,大家都爭住食。

芝士味道較柔,好易入口,就咁食都唔會過咸。

西班牙油條好脆身,甜度適中,飯後輕食甜品之選。
  • 希臘餃子
EI Portal是一間舒適溫馨的餐廳,非常適合私人聚會或包場。餐廳整潔寬敞,休閒輕鬆的氛圍很適合享用浪漫晚餐或慶祝活動。無論是輕鬆的週末晚餐或主辦特別聚會,EI Portal熱情歡迎的氣氛和美味的菜肴讓它成為一個很好的選擇。EI Portal的特色菜肴包括西班牙海鮮飯和鵝肝醬多士。西班牙海鮮飯以新鮮和多樣的海鮮佐以 safran 醬,鮮味十足。鵝肝醬多士帶來驚喜,濃郁醇厚的鵝肝醬與烤得恰到好處的多士,口感絕佳。EI Portal的地中海風味菜肴,讓它成為品味獨特美食的不二選擇。另外, 佢地的house wine white 好好飲!! 唔多飲酒的我都叫一杯養下金魚慢慢品下。
2023-03-07
  • 白酒
  • 鵝肝醬多士
2023-03-07 23 瀏覽
朋友同事之前食過El Portal覺得唔錯,朋友知道我一向為食😂好快就約定我一齊食好野😋El Portal係一間地中海餐廳,值得一試!有紅酒、白酒、啤酒、咖啡和汽水。西班牙海鮮飯 $218同事特別推介要食呢個海鮮飯,係小編食過最正既海鮮飯👍🏻👍🏻海鮮有3隻青口、3隻蜆、4片魷魚和4隻蝦。海鮮新鮮,鮮甜,無沙。所有既海鮮味滲透着每一粒飯😋😋烤八爪魚配法瓦豆泥 $168見好多人都推介食烤八瓜魚法瓦豆泥,當然要試下啦。八爪魚爽口彈牙, 豆泥口感細緻。蒜香蛋黃醬配炸魷魚 $88外皮炸得香脆,絕不是厚粉,內裡的魷魚鮮嫩,加一點檸檬味道更昇華。西班牙油條配花生、果仁糖、巧克力$68先把油條炸好,口感酥脆,再係油條上加砂糖,味道剛剛好。加上濃濃的朱古力、花生粒和果仁更好吃。

有紅酒、白酒、啤酒、咖啡和汽水。

烤八爪魚配法瓦豆泥 $168

蒜香蛋黃醬配炸魷魚 $88
外皮炸得香脆,絕不是厚粉,內裡的魷魚鮮嫩,
加一點檸檬味道更昇華。

西班牙油條配花生、果仁糖、巧克力$68
樓上舖,用四方檯組合為長檯和bar 檯,也有projector,又可以order 酒,用來包場開party也可以。烤八爪魚配法瓦豆來 $168 八爪魚🐙嘅肉質,一向都給人一種好實,好煙韌嘅感覺,但這是煮得出奇地好𣺉身,一啲都唔韌,同長輩來,都可以吃,並覺得好好味,仲話夠晒𣺉添。豆泥,口感比薯仔蓉更加滑,煮得好有肉味。西班牙海鮮飯,$218貝殼好新鮮,蜆殼和青口殼入邊仍然鎖住水份。蜆肉好新鮮,肉質鮮甜,仍保留一點海水味、好鮮甜、好味道,好正。魷魚肉質也10分爽脆,食到係新鮮的味道,火候煮得啱啱好,一啲都唔靭。海鮮飯味道超濃郁,鐵盤上保存溫度啊熱騰騰,超正正。看似很大盤,但只是薄薄的鋪上,兩個人也食得晒。西班牙油條配花生、果仁糖,巧克力 $68吉士棒剛剛煮好,熱辣辣,外層鋪上砂糖,外脆內軟,沾上杯內的巧克力、花生粒與果仁糖,好味道到要多叫一個甜點。蘋果撻配希臘芝士乳酪,$68上碟真是靚到氹一聲,還有食用花點綴,能媲美高級酒店甜點。 喜愛抹茶蛋糕少許抹茶苦澀味,配埋上面嘅蘋果配埋醬汁,加埋乳酪 ,一甜一澀,層次豐富。雖然歺牌上不是很多選擇,但每一碟都看得出是用心及有水準的食物。值得推介!

烤八爪魚配法瓦豆來 $168

西班牙海鮮飯,$218

西班牙油條配花生、果仁糖,巧克力 $68

蘋果撻配希臘芝士乳酪,$68
上碟真是靚到氹一聲,還有食用花點綴,能媲美高級酒店甜點。

• 烤八爪魚配法瓦豆泥
  • 西班牙海鮮飯
  • 西班牙油條配花生、果仁糖,巧克力
  • 蘋果撻配希臘芝士乳酪
2023-03-06 12 瀏覽
朋友強力推介要試佐敦這一間El Portal的地宗海菜餐廳,如果不是朋友推介我也不會去這邊😂喜歡喝酒的你可以邊喝酒邊吃飯😋西班牙海鮮飯 $218‼️‼️推介‼️‼️海鮮勁新鮮😋有青口、蜆、大蝦同魷魚餐廳將飯整好之後放左上鐵板,之後再焗成個飯。每一粒飯都充滿着海鮮味,吃到蝦膏的甘香和蕃茄酸甜的味道。吃到底更有卜卜脆的飯焦。大大隻青口,勁新鮮。烤八爪魚配法瓦豆泥 $168精緻菜式,擺碟用心😍大大隻八爪魚腳,厚肉,口感彈牙。瓦豆泥口感細滑,好creamy。蒜香蛋黃醬配炸魷魚 $88外皮炸到很香脆,魷魚鮮嫩,加上檸檬汁酸酸甜甜,亦可解油膩。西班牙油條配花生、果仁糖、巧克力 $68當然要吃甜點,本來想吃蘋果撻配希臘乳酪雪糕,店員說已賣完了,所以就試一下西班牙油條。油條絕不油膩,油條上有果仁糖,底下有巧克力醬,非常好吃👍🏻餐牌如下。

喜歡喝酒的你可以邊喝酒邊吃飯😋

‼️‼️推介‼️‼️

大大隻青口,勁新鮮。

烤八爪魚配法瓦豆泥 $168

蒜香蛋黃醬配炸魷魚 $88
外皮炸到很香脆,魷魚鮮嫩,加上檸檬汁酸酸甜甜,亦可解油膩。

西班牙油條配花生、果仁糖、巧克力 $68

餐牌如下。
2023-03-05 8 瀏覽
EL PORTAL既菜色好特別,我叫左個鵝肝醬,有脆脆既麵包條,用麵包點鵝肝醬,會食到好濃郁既味道,相當唔錯。另外小食叫左炸SQID。佢既COATING好輕盈香脆,Squid又夠firm夠彈形,加少少檸檬汁,味道已經昇華。甜品叫左個好特別既食物,有焦糖既效果,有朱古力醬,個薄片脆脆的,好唔錯。今日試左3樣野,有2樣野都係平時極少機會食到,所以好有驚喜。如果中意異國風情,真係值得一試,保證物超所值呀!
2023-02-05