意想不到在山林道的商業大廈有一間誠意十足的西餐廳份量充足 海鮮用材新鮮🦪用餐氛圍幽暗中帶情調🤍而且角落放置特色貓咪🐱的裝飾及油畫可見店主用心的經營🍝松露蟹膏意粉忌廉汁份量十足入口相當濃郁 creamy 散發淡淡的松露香味🍄配搭新鮮的蟹肉🦀🍹Deepsea 石榴特飲清新伴隨淡淡的石榴香味Refreshing 中和食物的油膩感𝓓𝓮𝓮𝓹 𝓢𝓮𝓪 𝓕𝓮𝓪𝓽𝓾𝓻𝓮𝓭 𝓢𝓮𝓽 𝓯𝓸𝓻 𝓸𝓷𝓮 𝓹𝓮𝓻𝓼𝓸𝓷🫕松露磨菇湯質感十分濃稠 creamy 松露香味突出🍄🥗雜菜沙律🦪生蠔2隻來自法國🇫🇷及西非野生蠔 N2海水味不太重 肉質厚身肥美 入口滑嫩 creamy 中帶爽脆值得一試✨✨🦐牛油煎大蝦2隻肉質新鮮口感爽口彈牙牛油用鐵板煎香後味道更惹味✨🐂美國安格斯肉眼肉眼質感細緻柔軟牛肉味道香濃還配搭炸香蒜一併品嚐十分邪惡滋美😈
意想不到在山林道的商業大廈

十分邪惡滋美😈

2024-03-31
  • 生蠔
2024-02-09 476 瀏覽
朋友推介一間樓上多國菜海鮮蠔吧,去了尖沙咀山林道38號銀座38~13樓A號舖港鐵佐敦站D出口,步行約5至6分鐘,交通非常方便。店內面積不太大,但環境裝修雅致舒適,整齊清潔,播放著純音樂使客人放鬆地享受美食。餐廳主打多國菜,所以菜譜相當豐富,西式扒類、日式壽司刺身、海鮮菜餚應有盡有,且價格合理。1. 牛油炒什菌$78西餐廳都可以炒什菌,炒得非常有鑊氣,且份量十足,調味適中,什菌又脆又爽口,味道很突出。2. 松露炸薯條$88薯條足夠二人份量,上枱時熱騰騰,薯條炸至很酥脆,外脆內軟,薯味極濃,遠勝一般快餐廳,沾上松露沙律醬,好食都不能停口。3. 蒜蓉青醬雞肉意粉$98蒜蓉味香濃配上青醬的意粉彈牙又爽口,雞肉質感嫩滑多汁,調味恰好,滿足又飽足。4. 日式安格斯牛肉稻庭烏冬$128材料豐富,冬菇吸入湯汁,淋甜軟滑。牛肉嫩滑可口,油脂均勻。半只流心蛋,香軟糯適中。配上幼烏冬,柔嫩滑潤,入口彈牙,吸入湯汁更覺美味。5. 西班牙朱古力蛋糕$58 蛋糕鋪滿粒粒碎朱古力,濃濃的朱古力味,入口感到非常軟滑,甜而不膩,口口都是幸福,為這餐美食劃上完美的句號。
港鐵佐敦站D出口,步行約5至6分鐘,交通非常方便。

店內面積不太大,但環境裝修雅致舒適,整齊清潔,
播放著純音樂使客人放鬆地享受美食。

餐廳主打多國菜,所以菜譜相當豐富,
西式扒類、日式壽司刺身、海鮮菜餚應有盡有,且價格合理。

1. 牛油炒什菌$78
西餐廳都可以炒什菌,炒得非常有鑊氣,且份量十足,
調味適中,什菌又脆又爽口,味道很突出。

2. 松露炸薯條$88
薯條足夠二人份量,上枱時熱騰騰,
薯條炸至很酥脆,外脆內軟,薯味極濃,
遠勝一般快餐廳,沾上松露沙律醬,好食都不能停口。

3. 蒜蓉青醬雞肉意粉$98
蒜蓉味香濃配上青醬的意粉彈牙又爽口,
雞肉質感嫩滑多汁,調味恰好,滿足又飽足。

4. 日式安格斯牛肉稻庭烏冬$128
材料豐富,冬菇吸入湯汁,淋甜軟滑。
牛肉嫩滑可口,油脂均勻。半只流心蛋,香軟糯適中。
配上幼烏冬,柔嫩滑潤,入口彈牙,吸入湯汁更覺美味。

5. 西班牙朱古力蛋糕$58
蛋糕鋪滿粒粒碎朱古力,濃濃的朱古力味,
入口感到非常軟滑,甜而不膩,
口口都是幸福,為這餐美食劃上完美的句號。
2024-01-29
  • 牛油炒什菌
  • 松露炸薯條
  • 蒜蓉青醬雞肉意粉
  • 日式安格斯牛肉稻庭烏冬
  • 西班牙朱古力蛋糕
2024-05-10 0 瀏覽
山林道向係美食天堂, 我搵到間樓上鋪Deep Sea Oyster & Steak 🌟。今日食個單人餐 “深海精選套餐 Deep Sea Featured Set”($498/SET)是日餐湯羅宋湯, 濃咪, 好夠熱🥣。兩隻當日精選的生蠔,由淡至濃,先食西班牙後食愛以蘭, 入口CREAMY 🦪。牛油煎大蝦則以其金黃酥脆的外皮和嫩滑的蝦肉,非常香口🍤。 主菜的選擇包括美國安格斯肉眼牛排、加拿大斧頭豬扒、紐西蘭羊架,以及美國Prime或V.S. Prime牛肋排。今次選左美國安格斯肉眼牛排,經過精心烹調,肉質鮮嫩多汁,外層烤得恰到好處,與薯角的香脆形成絕妙對比🍟。 己經包左一杯無酒精飲品,我叫了一杯柚子梳打,好清新。餐廳的環境同樣令人印象深刻,柔和的燈光出一個放鬆的氛圍,感受到身心的放鬆💡。 下次同朋友再去🍴🎉。
是日餐湯
羅宋湯, 濃咪, 好夠熱🥣。
牛油煎大蝦則以其金黃酥脆的外皮和嫩滑的蝦肉,非常香口🍤。

下次同朋友再去🍴🎉。
2024-05-08
2024-05-10 0 瀏覽
今天和朋友經過山林道朋友想食串燒我想吃西餐剛好找到這一間fusion菜。點知都幾有驚喜,一入到去成個環境都係好舒服燈光好柔和,地方雖然唔大但係都坐得幾舒服。跟住我哋點咗三文魚刺身、牛舌和五花豬腩肉串燒、鵝肝多士、蟹肉意粉和松露薯條。西餐來說是很有水準,特別是鍾意吃薯條的我們,每一次到西餐都會叫薯條,這次的薯條令到我們很驚訝因為份量十分多多,兩個人是吃不完,而且炸得好脆口,超正。我朋友就超鍾意食佢啲串燒,剛剛燒好出來勁香口,尤其是五花腩肉,肥瘦夾雜着一齊,咬落去特別好食。而且佢個鵝肝多士都唔算好貴出邊食都要二三百,喺呢度只係百幾蚊就可以食到。而且佢個鵝肝加咗一啲黑醋令到成個口感唔會咁油膩,我哋一人share一半已經好足夠,推薦鍾意食唔同菜式嘅朋友可以試吓呢間餐廳。
  • 松露薯條
2024-05-06 0 瀏覽
海膽三文魚他他配多士賣相一流,大大塊海膽上面仲有金箔好矜貴。 三文魚、海膽同沙律醬夾埋冇可能唔好食,咬落去軟滑清新夠鮮,如果多士焗到脆身就更加好。蘆筍炒鮑魚好有鑊氣,牛油炒蘆筍夠香夠嫩滑,完全唔會有草青味,係我今年食過幾出色嘅炒蘆筍。 鮑魚彈牙幼嫩,略嫌薄切左少少,大塊d口感會更突出。美國安格斯肉眼份量十足,嫩紅有肉汁,少有地跟炸蒜,食到香草味同蒜香。 呢個價位係物超所值,比坊間食到嘅肉眼大好多,自己係買唔到。

2024-04-27 20 瀏覽
之前嚟食過覺得唔錯,尤其記得生蠔幾新鮮,一嚟即刻order咗四隻。愛爾蘭Schaller係上次最愛,雖然唔係話好大隻,但係爽滑鮮甜,海水味唔會好重,aftertaste都好清甜。 西非野生蠔味道就霸道好多,大大隻好厚肉,creamy而且蠔味好濃。安格斯肉眼有兩隻手掌咁巨型,煎得香口,啱啱好五成熟。 油脂分佈幾好,牛肉有彈性,配炸蒜好香。 鐘意薯條係明顯食到薯仔口感嘅粗薯,熱辣辣軟熟有薯味。燒牛舌芯有驚喜,估唔到會做到日式串燒店嘅水準,咬落去爆汁,厚切彈牙。

2024-04-25 17 瀏覽
今次見到有個套餐,800幾蚊有生蠔食,好似幾底食, 但唔想食拉面, 員工好好人, 肯幫我地轉個青醬意粉,所以!可以試下問下轉個鍾意食既主菜!!btw生蠔無得揀款, 是日精選有2款, 法國蠔唔算太細,海水礦物質味好濃,自己幾鍾意應該唔係個個岩, 西非蠔夠大隻鮮甜, 沙律同刺身不過不失。 有樣野讚. 員工會mon住我地差唔多食哂就跟順序上菜, 依個價位小店幾貼心☺️鵝肝多士好好食, 煎得外脆內軟, 又唔算好偷雞薄切, 油香亦好足夠配搭黑醋.一d 都唔油滯,廚房有心煮必試。見到佢有串燒添,驚食唔哂,叫左串牛舌芯試一試, 絕對有驚喜,新鮮燒起,燒烤好夠,好乾身,入邊肉汁鎖得好好,一咬就開,肉質好淋又多汁肉味夠濃,下次會再試多幾款肉眼扒正常水準配薯角夠熱夠脆,好食過m記,扒表面煎得好,做到梅納反應又岩岩好,做到7成熟水準,個廚房佬認真做得唔錯!最後個意粉已經好飽食唔落,食左幾啖,不過係好味的!,佢羅勒味可以再重手d😆杯野飲都幾好味😂😂佢的餐牌抵食!佢的環境好正!好舒服

沙律同刺身不過不失。

杯野飲都幾好味😂😂
佢的餐牌

抵食!
佢的環境好正!好舒服
2024-04-17
  • 生蠔
2024-04-23 9 瀏覽
山林道好多餐廳就大家都知,原來樓上就有不少值得一試嘅餐廳,今次就揀咗一間有格調嘅西餐廳試吓(其實係俾佢嘅生蠔吸引咗🙈)。呢度嘅裝修好有格調,用咗綠色拼啡色嘅色調,有種英倫風嘅感覺。首先我同朋友二人每人點左杯酒精飲品,我就點左健力士黑啤生啤,朋友就點左杯 signature cocktail。我地2人點左5樣嘢,首先先試下老闆推介嘅生蠔,叫左2隻款試試,1隻係愛爾蘭schalle,1隻係西非野生蠔。2款都好飽滿大隻,真係比較唔到邊款好食啲🤣之後就係鵝肝多士,滿滿嘅油香,食完想再食。再黎係燒牛舌心串同燒大虎蝦,牛舌心食落好爽口,虎蝦夠曬大份,蝦頭啲膏好正好好味。最後係牛小排,叫左5成熟,好香牛味,熟度都岩岩好。總結成餐飯都好滿足,環境又坐得舒服,拍拖或者同朋友談心都好適合。

之後就係鵝肝多士,滿滿嘅油香,食完想再食。

今晚黎左間位於山林道嘅多國料理餐廳。食完覺得值得推薦同再訪🌟首先嗌左生蠔開下胃先,店員推薦左西非野生蠔同愛爾蘭Schaller 比我地🦪 叫我地食左Schaller先,因為海水味較淡。外型偏圓而飽滿,蠔味鮮甜👍🏻 西非野生蠔就較巨型厚身,鮮甜不會過淡😋😋鵝肝多士鵝肝煎完香氣十足,口感油潤,入口即溶。淋上甜甜地嘅醬汁同配搭埋多士,中和左鵝肝嘅油膩感~~燒牛舌心串肉質幼嫩而有彈性,so juicy🌟鐵板沙巴大虎蝦大大隻,肉質爽口😚個蝦頭仲好肥美! 好多好濃嘅蝦膏~~美國prime牛小排牛小排嗌左5成熟,鮮嫩多汁,而且無筋,彈彈肉阿😽 一塊牛小排配搭一塊炸蒜片,正😋😋 點少得飲返杯🍻朋友嗌左Guinness 黑啤生啤,我就嗌左杯cocktail - Deep sea (Wine, Grape juice, bufferfly pea & Soda)

今晚黎左間位於山林道嘅多國料理餐廳。
食完覺得值得推薦同再訪🌟

燒牛舌心串
肉質幼嫩而有彈性,so juicy🌟

鐵板沙巴大虎蝦
大大隻,肉質爽口😚個蝦頭仲好肥美! 好多好濃嘅蝦膏~~

美國prime牛小排

點少得飲返杯🍻

突然想食西餐喺OpenRice見到呢間好評幾多就諗住試吓一上到去有人好親切,咁樣歡迎我哋裝修好靚 有少少高級餐廳嘅感覺環境都好舒服每張枱隔有一定嘅距離 有晒私隱度我哋叫咗個二人套餐首先,有佢哋既每日餐湯係三文魚味噌湯 入邊竟然有勁大嚿三文魚好有誠意之後就係佢嘅沙律 酸酸甜甜好開胃再嚟係佢哋嘅生蠔呢個生蠔拼盤有兩種唔同嘅生蠔一個海水味比較重另一個肉質超肥美兩款都好高質,好新鮮之後係佢嘅刺身拼盤三款刺身都好鮮甜頭盤仲未完仲有佢嘅鵝肝多士鵝肝油脂超香,配埋多士食一流終於到主菜啦我哋揀咗肉眼扒肉汁鎖得啱啱好佢嘅配菜都好出色薯塊超級脆最後就係深海海鮮拉麵入邊竟然有一大隻鐵板燒嘅海蝦拉麵味道都OK 👍🏻套餐會連埋兩杯嘢飲最後忍唔住叫多串佢嘅牛舌串燒估唔到淨係叫一串,佢都擺到咁靚俾我哋🥹牛舌超級厚身,咬落去爆曬肉汁建議要叫呀👍🏻👍🏻呢間小店好用心煮食下次一定會再幫襯😍
突然想食西餐
喺OpenRice見到呢間好評幾多
就諗住試吓
一上到去有人好親切,咁樣歡迎我哋
裝修好靚 有少少高級餐廳嘅感覺
環境都好舒服
每張枱隔有一定嘅距離 有晒私隱度
我哋叫咗個二人套餐
首先,有佢哋既每日餐湯
係三文魚味噌湯 入邊竟然有勁大嚿三文魚

好有誠意
之後就係佢嘅沙律 酸酸甜甜好開胃

再嚟係佢哋嘅生蠔
呢個生蠔拼盤有兩種唔同嘅生蠔

一個海水味比較重
另一個肉質超肥美
兩款都好高質,好新鮮
之後係佢嘅刺身拼盤
三款刺身都好鮮甜

頭盤仲未完
仲有佢嘅鵝肝多士

鵝肝油脂超香,配埋多士食一流
終於到主菜啦

入邊竟然有一大隻鐵板燒嘅海蝦

拉麵味道都OK 👍🏻
套餐會連埋兩杯嘢飲

最後忍唔住叫多串佢嘅牛舌串燒
估唔到淨係叫一串,佢都擺到咁靚俾我哋🥹
牛舌超級厚身,咬落去爆曬肉汁

建議要叫呀👍🏻👍🏻

呢間小店好用心煮食
下次一定會再幫襯😍
2024-04-11
2024-04-18 15 瀏覽
好耐冇食西餐朋友介紹呢間高質西餐小店入到去裝修竟然有高級餐廳嘅感覺原本諗住散叫,但係睇睇下發覺套餐真係抵超級多所以最後都係叫咗二人商務套餐淨係頭盤已經食到你飽首先佢哋俾咗個三文魚味噌湯侍應同我哋講佢哋嘅味噌湯冇落任何味精真係飲得出好大浸三文魚味而且唔係普通日式餐廳嗰種死鹹係呢一年嚟飲過最好飲嘅味噌湯佢嘅沙律醬汁都比其他餐廳唔同用嘅係蕃茄鮮汁 食出嚟好惹味之後係生蠔拼盤兩款唔同嘅生蠔佢哋亦都有餐牌睇到每日推介嘅生蠔生蠔非常之新鮮再上就係佢哋嘅刺身拼盤總共有三款,包括三文魚、甜蝦同埋北寄貝好新鮮😍重頭戲嚟啦,係我最愛嘅鵝肝多士呢間餐廳果然冇令我失望個鵝肝多士係超級無敵好食建議大家一定要叫😋終於入到主菜肉眼扒 超大塊最後係佢哋嘅深海拉麵味道都好唔錯但係食到呢度已經超級飽套餐包咗兩杯嘢飲我哋就叫咗荔枝烏龍同埋青提梳打兩杯都唔會太甜,啱啱好😋
好耐冇食西餐

佢哋亦都有餐牌睇到每日推介嘅生蠔
生蠔非常之新鮮
生蠔

再上就係佢哋嘅刺身拼盤
總共有三款,包括三文魚、甜蝦同埋北寄貝
好新鮮😍

重頭戲嚟啦,係我最愛嘅鵝肝多士
呢間餐廳果然冇令我失望

深海海鮮拉麵

套餐包咗兩杯嘢飲
我哋就叫咗荔枝烏龍
同埋青提梳打
兩杯都唔會太甜,啱啱好😋
生蠔
肉眼扒
深海海鮮拉麵
之前聽同事推介過呢間尖沙咀樓上西日fusion 餐廳一路都book mark咗但未得閒試今個weekend放假,終於嚟同朋友試吓☺️🔸日本黑豚五花腩串一上枱就聞到香味🤤半肥瘦五花腩燒到有微微嘅焦香👍🏻一啖咬落去好Juicy,調味又啱啱好食落好滋味,好想encore😍🔸芝麻雞翼 (2隻) 日式料理芝麻雞翼係我最愛菜式之一芝麻雞翼係即叫即炸,非常脆卜卜👍🏻🔸牛油煎帶子帶子一上枱已經切成六小件帶子煎得啱啱好,唔會煎到過熟🔸牛油炒蘆筍食咗咁多肉,我地之後叫返個菜減低油膩感😆喺街好少有得單嗌炒蘆筍,所以今次就叫黎試吓蘆筍好新鮮,食落帶有牛油香氣,口感清爽🔸日本安格斯牛肉稻庭烏冬安格斯份牛肉份量都幾多加上半隻糖心蛋同冬菇烏冬口感好滑配上牛肉清湯,好夾👍🏻
之前聽同事推介過呢間尖沙咀樓上西日fusion 餐廳
一路都book mark咗但未得閒試
今個weekend放假,終於嚟同朋友試吓☺️

🔸日本黑豚五花腩串
一上枱就聞到香味🤤
半肥瘦五花腩燒到有微微嘅焦香👍🏻
一啖咬落去好Juicy,調味又啱啱好
食落好滋味,好想encore😍

🔸芝麻雞翼 (2隻)
日式料理芝麻雞翼係我最愛菜式之一
芝麻雞翼係即叫即炸,非常脆卜卜👍🏻

🔸牛油煎帶子
帶子一上枱已經切成六小件
帶子煎得啱啱好,唔會煎到過熟

🔸牛油炒蘆筍
食咗咁多肉,我地之後叫返個菜減低油膩感😆
喺街好少有得單嗌炒蘆筍,所以今次就叫黎試吓
蘆筍好新鮮,食落帶有牛油香氣,口感清爽

🔸日本安格斯牛肉稻庭烏冬
安格斯份牛肉份量都幾多
加上半隻糖心蛋同冬菇
烏冬口感好滑配上牛肉清湯,好夾👍🏻
2024-04-13 16 瀏覽
Deep Sea Oyster & Steak尖沙咀山林道38號銀座38 13樓A號舖尖沙咀居高商廈 眺望尖沙咀城中景食生蠔 串燒飲酒好地方開晚上六點至到凌晨一點香辣蝦蝦意粉$138蒜末、辣椒片、番茄醬和香料調製而成嘅辣汁煮至「彈牙」狀態 要把握過冷河時間成碟都清晒 開胃好味松葉蟹肉沙律$148羽衣甘藍都唔少 蟹肉青瓜芝麻汁 睇上去好有誠意 擺盤有經過設計 唔記得咗講少醬 所以食落有少少過鹹 有點蓋過咗沙律菜嘅鮮味西班牙朱古力蛋糕$58一定要試 真心高質好味道 見到個蛋糕係分咗好多層 睇落細細舊 食落發現原來都唔惹小 朱古力味十分香濃
Deep Sea Oyster & Steak
尖沙咀山林道38號銀座38 13樓A號舖

尖沙咀居高商廈 眺望尖沙咀城中景
食生蠔 串燒飲酒好地方
開晚上六點至到凌晨一點

香辣蝦蝦意粉$138
蒜末、辣椒片、番茄醬和香料調製而成嘅辣汁
煮至「彈牙」狀態 要把握過冷河時間
成碟都清晒 開胃好味

松葉蟹肉沙律$148
所以食落有少少過鹹 有點蓋過咗沙律菜嘅鮮味

西班牙朱古力蛋糕$58
2024-04-07 42 瀏覽
今日同朋友行開尖沙咀,咁啱黎到山林道,朋友提意去一間上樓既餐廳食fusion菜。 難得黎到就試下。 就係山林道38號上面既Deep Sea Oyster & Steak, 睇落係好有情調既餐廳,唔係好大,但有落地大玻璃,入夜之後望住夜景食飯好靚,而且佢係行浪漫feel, 坐落真係幾舒服。佢都有一般既扒類,沙律,但我更有興趣佢既串燒,燒物,所以我地就叫左脆炸雞翼,燒牛舌心串,燒油甘魚鮫同安格斯薄燒。 因為佢都係即叫即煮,所以好新鮮,都好快就煮好。 佢既炸雞翼真係好香脆,又大件,黎到真係要等陣先好食。 燒牛舌好大件好厚,以為咁厚會好硬啦,但又好爽,超好食。油甘魚鮫好大份,比出面食既仲大,而且肉質好嫩。 安格斯薄燒比想像中大份,而佢卷埋小小蔥粒係肉入而,一啲都唔會有蔥青味,仲可以解油膩,好好味。跟住仲叫左杯石榴特飲,好清涼既感覺,配食串燒好正。最後食埋個好靚既紅桑子紐約芝士蛋糕,今餐真係好完滿,好值得黎。
油甘魚鮫好大份,比出面食既仲大,而且肉質好嫩。
2024-04-07
2024-04-07 22 瀏覽
叫咗個 $868嘅二人份深海商務套餐,貪佢咩都有唔洗諗餐湯係黑松露蘑菇忌廉湯,好濃嘅蘑菇同黑松露味,落咗忌廉成碗更滑一人一個什菜沙律,酸酸甜甜嘅dressing, 啲蔬菜好鮮甜有4隻是日精選生蠔,一款係法國Chiron N1 , 有海水味,好厚肉得嚟比較爽甜,另一款西非野生蠔N2 , 如果中意creamy 嘅呢款一定埋,入口好軟滑,冇乜鐵鏽味迷你刺身拼盤有三文魚貝類同埋甜蝦揀呢個餐嘅除咗有有生蠔食仲有煎脆皮鵝肝,滿足晒兩個願望,鵝肝多士有兩件,熱辣辣,多士好脆好軟,鵝肝夠厚肥都幾大舊,但唔會覺得溜因為加咗酸醋中和番,加拿大斧頭豬扒,美國安格斯肉眼同紐西蘭羊架揀嘅 3選1嘅主菜揀左豬扒,平時出面嘅豬扒好難做得好食,好怕好乾好柴,呢個一啲都唔會,係勁juicy, 咬落啖啖都爆汁,肉質仲粉粉地好嫩最後埋尾就有碗深海海鮮拉麵,份量就真係一碗麵兩人share, 但係食到尾其實都已經好飽,所以一碗share 係岩岩好,湯底豬骨味濃,有隻幾大隻嘅燒海蝦,蟹柳,魚板,冬菇套餐仲包兩杯無酒精 $28 嘅飲品
叫咗個 $868嘅二人份深海商務套餐,貪佢咩都有唔洗諗

迷你刺身拼盤有三文魚貝類同埋甜蝦