2024-01-09 24 瀏覽
12月24號揀咗依間食set dinner雜菜沙律加埋佢個汁幾好食松露雜菌湯松露味唔算好重 雜菌味都算多但未算好香濃 都好飲嘅生蠔4隻食頭一隻 覺得有少少腥 第二隻加多啲汁就冇咁腥本身個人冇食開生蠔 之前食過另一到生蠔後第二日加埋飲菜茶飲啡 第三日腸胃炎可能唔受得今次食完都係第三日 有胃唔太舒服 同埋後期肚瀉似輕微腸胃炎煙肉蘆筍卷好夾好香好食嘅鵝肝多士鵝肝整得唔腥唔會太油膩好食 食完都覺佢好食唔會食完即飽油膩頂級安格斯肉眼扒都算ok好食 但有啲位過咗頭 有啲韌燒原隻日本魷魚佢可能配搭為 西式黑椒汁 唔算好夾雖然襯熱食 好快凍咗但都算ok正常野 同埋好大碟柚子雪芭 算係甜咗啲 但都好食朱古力慕絲蛋糕可能攞出黎太凍?變咗好似食 莎莉蛋糕質感濃味朱古力 唔太甜 好食嘅但個口感 唔似慕絲蛋糕咁Deep sea cocktail幾易入口 幾得意 幾特別
12月24號揀咗依間食set dinner

但都算ok正常野 同埋好大碟

柚子雪芭
算係甜咗啲 但都好食

朱古力慕絲蛋糕
可能攞出黎太凍?
變咗好似食 莎莉蛋糕質感
濃味朱古力 唔太甜 好食嘅
但個口感 唔似慕絲蛋糕咁

Deep sea cocktail
幾易入口 幾得意 幾特別
2024-01-04 27 瀏覽
如果你同我一樣鍾意去居酒屋食日本菜,又鍾意高級西餐既海鮮/扒,呢間餐廳一定岩哂本身同朋友黎係睇中佢有蠔食,宜家好多餐廳因為成本問題都冇再出蠔,難得仲有幾款蠔揀我地揀左法國既Schaller,金屬味唔重但非常鮮甜味美,絕對係近幾年食過最好食既蠔法國Schaller 生蠔食完蠔諗唔到食咩好,餐廳老闆推介我地試佢地既海膽三文魚他他多士同佢地既鵝肝多士,一場黎到就試下啦海膽三文魚他他多士海膽好鮮甜,一啲都唔腥,配埋三文魚他他真係冇得輸。鵝肝多士上面既鵝肝真係超肥美,加埋個黑醋醬畫龍點精,雖然睇落去細細件,兩個人食岩岩好,真心大推韓國生啤Kloud食咁多正野點可以冇酒,不過之前聖誕新年已經飲得太多,少少地飲個韓國生啤Kloud,超大杯&入口順滑,呢杯抵飲燒山藥最後食返少少碳水黎為呢餐畫上完美句號啦

法國Schaller 生蠔

海膽三文魚他他多士

海膽好鮮甜,一啲都唔腥,配埋三文魚他他真係冇得輸。

韓國生啤Kloud

燒山藥

最後食返少少碳水黎為呢餐畫上完美句號啦

• 鵝肝多士
  • 生蠔
  • 海膽三文魚他他多士
2023-12-23 27 瀏覽
樓上西餐廳,環境幽靜,座位闊落,好適合約會或者聚會,可以坐低慢慢食慢慢傾青醬雞肉意粉 $88青醬清新爽口,有淡淡的蒜香和奶香,雞肉軟腍香辣蝦蝦意粉 $138蝦份量好多,番茄汁甜甜辣辣燒鰻魚 $68肉質軟腍,無骨,甜度啱啱好鐵板燒牛仔粒 $158熟度調味適中,加上脆蒜片好香,適合配酒一齊食燒翠玉瓜 $38好香黑胡椒味,燒得好Juice焦糖貝殼蛋糕 $28細細粒好得意,食落冇負擔同朋友慢慢食,慢慢傾2個鐘,餐廳都無趕人走,非常適合好耐無見嘅朋友聚會,或者情侶約會

青醬雞肉意粉 $88
青醬清新爽口,有淡淡的蒜香和奶香,雞肉軟腍

香辣蝦蝦意粉 $138
蝦份量好多,番茄汁甜甜辣辣

燒鰻魚 $68
肉質軟腍,無骨,甜度啱啱好

鐵板燒牛仔粒 $158
熟度調味適中,加上脆蒜片好香,適合配酒一齊食

燒翠玉瓜 $38
好香黑胡椒味,燒得好Juice

焦糖貝殼蛋糕 $28
細細粒好得意,食落冇負擔

2023-12-15 51 瀏覽
尖沙咀出名多好野食今次就去左山林道度搵野食!餐廳位於銀座38既上面, 我地係預約左平日晚上7:00早左小小上到去但係餐廳都已經坐滿哂人啦臨近聖誕餐廳都有佈置好有聖誕氣氛坐低左之後好快侍應就有上左水同菜單野食種類好多 除左有蠔之外仲有刺身、鐵板燒、扒、串燒等一定有一樣岩你食!除左本身既menu外, 餐廳亦有一個小黑板寫住既menu,相信係佢地既推介由於同行友人唔食生蠔今次好可惜就無試啦!我地叫左個蘆筍炒飽魚、鵝肝多士以及一份美國Prime 牛小排可能因為人比較多等左一陣先上菜首先上既係蘆筍炒飽魚蘆筍一D都唔老 飽魚就切左細細片佢地係用牛油去炒 所以牛油味超級香之後上既就係鵝肝多士鵝肝無偷工減料 一大塊比你多士烤得好脆 咬落去既時候鵝肝仲係好熱而已好多汁沾有汁既多士就更好食!最後上既係美國Prime牛小扒佢除左有牛小扒外仲有脆蒜一齊上每一啖都可以有脆蒜一齊食肉質好嫩唔會韌 仲好多汁而且牛肉味超香 大推!最後總數$609有興趣既朋友推介去試!
尖沙咀出名多好野食

今次就去左山林道度搵野食!
餐廳位於銀座38既上面, 我地係預約左平日晚上7:00

早左小小上到去但係餐廳都已經坐滿哂人啦

臨近聖誕餐廳都有佈置

好有聖誕氣氛
坐低左之後好快侍應就有上左水同菜單

野食種類好多 除左有蠔之外仲有刺身、鐵板燒、扒、串燒等
一定有一樣岩你食!

除左本身既menu外, 餐廳亦有一個小黑板寫住既menu,

相信係佢地既推介
由於同行友人唔食生蠔

今次好可惜就無試啦!

可能因為人比較多

等左一陣先上菜
首先上既係蘆筍炒飽魚

蘆筍一D都唔老 飽魚就切左細細片
佢地係用牛油去炒 所以牛油味超級香

之後上既就係鵝肝多士

鵝肝無偷工減料 一大塊比你
多士烤得好脆 咬落去既時候鵝肝仲係好熱而已好多汁

沾有汁既多士就更好食!
最後上既係美國Prime牛小扒

佢除左有牛小扒外仲有脆蒜一齊上

每一啖都可以有脆蒜一齊食

肉質好嫩唔會韌 仲好多汁

而且牛肉味超香 大推!

最後總數$609

有興趣既朋友推介去試!
2023-12-14
$304.5 (晚餐)
  • 美國Prime牛小扒
2023-12-12 41 瀏覽
1️⃣美國安格斯肉眼🐮肉眼肉質軟腍及 juicy,蒜片烤得香口同好甜,薯角香口,配菜有翠肉瓜、紅蘿白同菇,都烤得嚟好juicy2️⃣松露蟹膏意粉🍝一上台松露香撲鼻,好多蟹膏,意粉好掛汁3️⃣鵝肝多士入口鵝肝油脂香,good4️⃣迷你刺身拼盤象拔蚌、三文魚、蝦刺身新鮮,鮮甜5️⃣生蠔入口有海水味,肉質鮮甜,日本蠔嘅口感比美國蠔更爽口6️⃣三文魚麵豉湯(餐湯)一d 都唔 hea 嘅餐湯,三文魚份量幾多,味道鮮甜及濃郁7️⃣什菜沙律爽爽聲,好fresh,dressings 酸酸地好開胃8️⃣柚子蜜梳打正常味道
1️⃣美國安格斯肉眼🐮

2️⃣松露蟹膏意粉🍝
一上台松露香撲鼻,好多蟹膏,意粉好掛汁

3️⃣鵝肝多士
入口鵝肝油脂香,good

4️⃣迷你刺身拼盤
象拔蚌、三文魚、蝦刺身新鮮,鮮甜

5️⃣生蠔
入口有海水味,肉質鮮甜,日本蠔嘅口感比美國蠔更爽口

6️⃣三文魚麵豉湯(餐湯)
一d 都唔 hea 嘅餐湯,三文魚份量幾多,味道鮮甜及濃郁

7️⃣什菜沙律
爽爽聲,好fresh,dressings 酸酸地好開胃

8️⃣柚子蜜梳打
正常味道

2023-12-08 53 瀏覽
去咗尖沙咀山林道食新餐廳,雖然係樓上餐廳但環境好靚,我好喜歡皮革梳化同凳,靚之餘仲好好坐,格調都高啲,枱興枱之間十分闊落,傾偈都傾得開心啲。餐牌有刺身、日式同西式料理選擇,一間餐廳可以滿足你兩個願望啊意粉、拉麵、烏冬嘅搭配毫無違和感鐵板燒種類好多,可以飲返兩杯鵝肝多士最近發現香港越嚟越少餐廳會做鵝肝多士,難得見到就梗係要食啦,鵝肝大塊過多士見到都開心,擺盤都好靚,令我口水都流埋,多士烤得香脆配上煎得甘香嘅鵝肝,整個口腔都溢滿鵝肝同多士嘅香味,食完一件好想再食一件安格斯肉眼肉眼扒同薯角嘅香味未擺上枱已經聞到,牛扒表面煎到焦香,油脂均勻分佈,色香俱全,急不及待切開放入口品嚐,牛脂同牛肉香味係口腔混合嘅味道令人難忘,好想飲返杯,可惜朋友唔飲酒我都冇飲到,牛肉鮮嫩唔韌十分好食。牛扒上而嘅係炸蒜片,炸得香脆似薯片咁,呢樣嘢好啱餸酒剛剛好七成熟,肉質juicy 薯角炸得酥脆但完全唔油膩,唔需要點茄汁都夠好味香蝦蝦意粉不得不讚啲蝦蝦,又爽又彈冇得輸,味道鮮甜,茄汁甜酸適中,係新鮮蕃茄嘅味道,輕微嘅辣味令到蝦味同蕃茄味更有層次,意粉軟硬適中蝦蝦好爽彈朱古力慕絲蛋糕濃厚朱古力味,入口即溶,甜苦比例適中,

意粉、拉麵、烏冬嘅搭配毫無違和感

鐵板燒種類好多,可以飲返兩杯

安格斯肉眼

剛剛好七成熟,肉質juicy

薯角炸得酥脆但完全唔油膩,唔需要點茄汁都夠好味

香蝦蝦意粉

蝦蝦好爽彈

朱古力慕絲蛋糕
濃厚朱古力味,入口即溶,甜苦比例適中,好食
2023-11-27
咁岩同男朋友行開佐敦,朋友推介有間樓上西餐廳好食環境又chill, 位於山林道38號銀座13樓既Deep Sea Oyster & Steak, 入到餐廳, 環境偏暗, 每檯都有一盞燈, 如果坐窗邊仲有街景睇, 靜靜既環境, 格外寫意Menu有唔同菜式, 亦有唔同套餐選擇, 日式野、刺身、鐵板燒、串燒、生蠔餐等等我地叫左個燒翠玉瓜($38), 翠玉瓜唔乾身,仲keep到水份,口感幾好 松露蟹膏意粉($148), 一送上來就聞到濃郁的黑松露味道,好香, 意粉的口感都彈牙充足,非常有口感, 蟹膏配上黑松露味道剛剛好,配上少量野菌,非常推薦給各位!美國安格斯肉眼($298), 我地叫左5成熟, 男朋友一切落塊肉眼到就話知道一定好食! 結果同佢預計一樣, 肉眼好厚但入口好爽, 香濃的牛肉味,肉的質感也很豐富,肉汁亦非常多, 鍾意食牛既朋友絕對唔好錯過!杯西柚蘇打都好好飲!!值得試下!!總結: 環境好寫意, 食物質素非常高, 十分滿意, 非常推薦比各位💪🏻

杯西柚蘇打都好好飲!!值得試下!!

2023-11-30 44 瀏覽
Deep Sea Featured Set (一人餐) $448🎃是日餐湯南瓜湯濃郁南瓜忌廉味,飲落暖胃暖埋心🧡🥗什菜沙律酸酸甜甜開胃沙律菜🦪生蠔當晚供應西班牙&美國兩款西班牙嘅食落甜啲,但海水味相對上淡美國蠔就海水味重,鮮味出即使我同我frd口味唔同都啱食!大家唔知邊款啱自己嘅可以問返店員介紹~🦐牛油煎大蝦2隻新鮮啖啖肉,肉質爽口彈牙!廚師仲好細心拆埋蝦殼,蝦頭煎得甘香美味🥩美國安格斯肉眼嗌咗5成熟,隻牛生前營養好豐富,食落油脂感拍得住和牛咁癲!食落牛味重,不過呢塊略嫌筋位有啲多🥔薯條炸到脆卜卜,用咗粗薯好有口感人仲有🧄炸蒜片同啲🥦🥕蔬菜,可以中和返牛嘅油脂感~無咁漏🍸石榴特飲呢杯係石榴汁加梳打水~飲落甜甜哋refresh~

🎃是日餐湯南瓜湯
濃郁南瓜忌廉味,飲落暖胃暖埋心🧡

🥗什菜沙律
酸酸甜甜開胃沙律菜

🦪生蠔當晚供應西班牙&美國兩款
西班牙嘅食落甜啲,但海水味相對上淡
美國蠔就海水味重,鮮味出

🦐牛油煎大蝦2隻

🥔薯條炸到脆卜卜,用咗粗薯好有口感人

仲有🧄炸蒜片同啲🥦🥕蔬菜,可以中和返牛嘅油脂感~無咁漏

🍸石榴特飲
呢杯係石榴汁加梳打水~飲落甜甜哋refresh~
  • 牛油煎大蝦
  • 美國安格斯肉眼
  • 生蠔
2023-11-29 21 瀏覽
尋晚同朋友去山林道試咗間餐廳一入內裝修好有氣氛, 有我喜歡既貓貓裝飾,好鍾意! 睇餐牌好多選擇仲有生蠔食價錢不太貴, 下次要再嚟試, 先叫了燒雞泡魚乾甜甜暖暖的配沙律醬一流,啱晒做小食, 點了燒秋葵上枱熱烘烘好脆口夠新鮮, 點了爆汁日式炸雞真係爆汁香脆,美味! 點了德島燒雞腎唔乾身,讚! 又點了安格斯薄燒香噴噴上枱, 安格斯牛真係好唔同,夠肉味,多汁,好美味,最後點了二柸飲品, 西柚梳打同埋荔枝烏龍茶,二款飲品配燒物一流, 見隔離枱叫了生蠔都幾大隻,好新鮮, 係度可以慢慢用餐,同朋友傾下講下,又一聚腳地,下次要再嚟試下先!
尋晚同朋友去山林道試咗間餐廳
一入內裝修好有氣氛, 有我喜歡既貓貓裝飾,好鍾意!
甜甜暖暖的配沙律醬一流,啱晒做小食, 點了燒秋葵
上枱熱烘烘好脆口夠新鮮, 點了爆汁日式炸雞
真係爆汁香脆,美味! 點了德島燒雞腎
唔乾身,讚! 又點了安格斯薄燒
2023-11-29 23 瀏覽
又到左搵飯食時間🥳去完歐洲之後成日都心心念念住法國生蠔所以特登搵左間食生蠔嘅餐廳去止一止癮一入去就見到個大餐牌一共有7款蠔㨂🥳而最重要係竟然有schaller!!!!Schaller 真係無得輸 一有schaller 基本上唔使睇其他即刻叫兩隻食!蠔味好濃郁 加埋海水味同埋少少檸檬汁真係最高嘅享受食完成餐飯之後口腔都仲齒頰留香真係冇得彈鐘意食蠔嘅話 真係一定要試!呢杯並唔係水😆係椰青水💕雖然食蠔好適合飲酒但個日突然好小朋友口味😆 鵝肝多士都好好食鵝肝好大件多士亦都好脆🤫大滿足!燒山藥就正常水準,冇乜特別😆$38有兩串比起其他餐廳都算抵食但係個香辣蝦蝦意粉要讚下👍🏻一碟意粉,有成七隻蝦!仲要隻隻都彈牙,夠晒入味!💕辣度唔算好強勁係比較爽口嘅辣!
又到左搵飯食時間🥳
去完歐洲之後成日都心心念念住法國生蠔
所以特登搵左間食生蠔嘅餐廳去止一止癮

一入去就見到個大餐牌
一共有7款蠔㨂🥳
而最重要係竟然有schaller!!!!
Schaller 真係無得輸
一有schaller 基本上唔使睇其他
即刻叫兩隻食!

蠔味好濃郁 加埋海水味同埋少少檸檬汁
真係最高嘅享受
食完成餐飯之後口腔都仲齒頰留香
真係冇得彈
鐘意食蠔嘅話 真係一定要試!

呢杯並唔係水😆係椰青水💕
雖然食蠔好適合飲酒
但個日突然好小朋友口味😆

鵝肝多士都好好食
鵝肝好大件多士亦都好脆🤫
大滿足!

燒山藥就正常水準,冇乜特別😆
$38有兩串比起其他餐廳都算抵食

但係個香辣蝦蝦意粉要讚下👍🏻
一碟意粉,有成七隻蝦!
仲要隻隻都彈牙,夠晒入味!💕
辣度唔算好強勁係比較爽口嘅辣!

2023-11-23 25 瀏覽
呢日朋友嚟左呢間餐廳食晚飯,喺地鐵站行過嚟都幾近7分鐘到就到,一上到嚟見餐廳既環境覺得印象幾好,好有氣氛。尤其喺佢暗暗地又有啲燭光燈飾咁。之後我地叫左好多野食,有小食,串燒同一個套餐。佢既雞泡魚乾甜甜地,唔腥。對於人生第一次食雞泡乾既我,會覺得有驚喜,同埋佢份量剛好,會想keep住食,如果配埋啤酒一流。小食就叫左黑松露薯條,feel到啲薯條係新鮮既,熱辣辣,好脆同份量好足。用既係比較粗既薯條,好有薯味。個醬都幾好食,一齊食唔會覺得好油膩。Set就叫左深海商務套餐,不得不說,真係好食。有餐湯,沙律,刺身拼盤,鵝肝多士,2款蠔(美國同西班牙),而主菜我地揀左安格斯肉眼,仲有餐有既深海拉麵。店員好好,上菜速度配合用餐既速度,可以慢慢享受到啲食物。刺身新鮮,象拔蚌爽口,鮮甜,蠔都好甜同肥美。鵝肝既話好特別,佢配埋蕎頭同醃蘿蔔,可以解膩。安格斯都係跟足我地要求5成熟,唔會太熟同唔會好靭。最特別既係,冇諗過食西餐會仲會有日式既拉麵。佢既深海拉麵,名符其名,好深海。因為一上菜,就聞到好香既蝦味。賣相都好好睇。總而言之,餐廳氣氛好,餐具靚,同埋係每樣嘢食都好食,好難得。有機會嘅話會再去。
呢日朋友嚟左呢間餐廳食晚飯,

安格斯都係跟足我地要求5成熟,唔會太熟同唔會好靭。

• 黑松露薯條
  • 鵝肝多士
2023-11-22 12 瀏覽
位置於山林道既隱世西餐廳環境相當舒服乾淨裝修精緻適合3-4個朋友一齊食飯傾偈😁由於位於13/F所以可以係餐廳既窗望出去見到天空好舒服😌呢度有好多食物選擇😋海膽三文魚他他配多士$148呢個超級好食海膽滿有鮮味上菜時個多士熱辣辣嘅賣上又相當靚☺️推介一定要試👍😋三文魚湯沒想過沒有味精嘅三文魚湯係可以咁好飲嘅濃濃既魚湯味非常有誠意嘅製作推介👍😋鵝肝多士 $98非常之好食多士又熱又脆推介👍😋忌廉白酒煮青口配薯條$188薯條夠熱夠脆個忌廉白酒汁味道十分好好想encore多啲薯條清曬個汁佢😋燒雞泡魚乾同樣好好食非常惹味推介😋燒秋葵一每碟有6條秋葵食材新鮮燒得剛剛好一d都唔油膩整體餐廳嘅食物樣樣都好食食材新鮮同有誠意製作的餐廳今晚係平日嚟試由於我book 6pm所以開頭只有我哋一枱但不久後餐廳都差唔多滿座隔離枱仲order左龍蝦同生蠔好吸引下次同朋友黎會試下餐廳還有供應不同的酒配生蠔同刺身食非常多選擇既餐廳一定會再嚟🤗
位置於山林道既隱世西餐廳

餐廳還有供應不同的酒
配生蠔同刺身
非常多選擇既餐廳
一定會再嚟🤗

咁啱就黎係 Halloween ,所以門口佈置咗啲公仔,好可愛。氣氛幾好,坐得舒服,好啱同班朋友慢慢吹。主要嗌咗小食, 同朋友一邊傾計一邊share。雞泡魚乾,附蟹籽沙律醬。雖然係魚乾,但唔會太乾太硬,唔洗點醬都好食。如果會飲酒嘅話做下酒菜,應該會好合適。串燒即叫即燒好香口。燒牛舌心串,好嫩唔會韌。燒鰻魚,唔係menu入面,係見到佢黑板上面有寫所以叫黎試下。 下次黎可以留意下佢黑板上面應該有啲係期間限定嘅item。雞肉大蔥串 燒得啱啱好 啲蔥仲係爽口,唔會淋曬。怕太多肉嘅,可以叫串燒車厘茄,佢唔會燒到太乾,酸味味refresh下。貪得意嗌咗碟黑松露薯條,估唔到好有驚喜。首先份量好大份,4個人分黎食都好夠。我估佢係用氣炸新鮮炸起,所以唔會好油。而且除咗鹽,仲額外加咗啲胡椒粉調味,剩食薯條都好好食。黑松露醬分開上,唔會搞到啲薯條林曬,不過份量有啲少,點曬都仲有大半薯條剩。美國安格斯肉眼扒,叫咗五成熟,煎得啱啱好又多肉汁。比較特別係上面有炸蒜片,配牛扒一齊食增加口感之餘,亦好夾濃郁嘅肉味。配菜用牛油炒過,好香口。
氣氛幾好,坐得舒服,好啱同班朋友慢慢吹。

主要嗌咗小食, 同朋友一邊傾計一邊share。
如果會飲酒嘅話做下酒菜,應該會好合適。

串燒即叫即燒好香口。
燒牛舌心串,好嫩唔會韌。

下次黎可以留意下佢黑板上面應該有啲係期間限定嘅item。
雞肉大蔥串 燒得啱啱好 啲蔥仲係爽口,唔會淋曬。

貪得意嗌咗碟黑松露薯條,估唔到好有驚喜。
首先份量好大份,4個人分黎食都好夠。
我估佢係用氣炸新鮮炸起,所以唔會好油。
而且除咗鹽,仲額外加咗啲胡椒粉調味,剩食薯條都好好食。

美國安格斯肉眼扒,叫咗五成熟,煎得啱啱好又多肉汁。
配菜用牛油炒過,好香口。

2023-11-17 38 瀏覽
為慶祝友人回港,揀咗喺山林道嘅一間西餐廳食好野~先試咗個前菜沙律,係松業蟹肉沙律。都幾大碟,而且蟹肉份量都算多,肉質都好香好新鮮,配咗麻醬,好fresh.燒牛舌芯串,燒得好香口,擠上檸檬汁超好味,入口軟熟。牛油炒螺片,螺片好爽口彈牙,好新鮮!牛油炒什菌,不過不失,牛油味好香濃!叫咗友人最愛嘅燒日本原隻尤魚,賣相好靚,嚼頭十足,好惹味~五成熟嘅美國安格斯肉眼,肉質好粉嫩,入口牛味最極濃,又大塊,推介!最後食多個松露蟹膏意粉,都幾creamy, 松露同蟹膏同樣濃味,一齊食都好正!
為慶祝友人回港,揀咗喺山林道嘅一間西餐廳食好野~

燒牛舌芯串,燒得好香口,擠上檸檬汁超好味,入口軟熟。

牛油炒螺片,螺片好爽口彈牙,好新鮮!
牛油炒什菌,不過不失,牛油味好香濃!

叫咗友人最愛嘅燒日本原隻尤魚,賣相好靚,嚼頭十足,好惹味~

2023-11-13 42 瀏覽
餐廳裝修簡潔舒適,座位闊落唔擠迫,有落地大玻璃可以看街景。室內燈光昏暗,每張枱都有一盞蠟燭🕯️燃點加上餐廳不停播📻一些輕快的音樂🎶🎵,吃起晚餐來很有氣氛👍,雖然係樓上店但係有很多熟客幫襯,可想而知受歡迎的程度。👍💯餐牌選擇種類好多,有刺身、活海鮮🦐🐟🦀🦪、鐵板燒、扒類🥩、燒烤或炸食物🍗🍟🍤、麵類🍝🍜、沙律🥗、甜品🍮🍨🍧、套餐,有酒精🍾🍷🥃🍻和沒酒精的飲品🥤🧋🧃,每日更有生蠔🦪供應,而且價錢唔貴好抵食。👍💯松露蟹膏意粉🍝$148一上枱已經聞到松露的香味,意粉🍝很有口感唔淋,蟹膏蟹肉沾滿了意粉吃落很creamy,好香好滑好味😋,仲有好多蘑菇碎增加口感,值得推薦!🫶👍💯海膽三文魚他他配多士🍞$148賣相一流好吸引😍,大大嚿海膽鋪在三文魚他他上,海膽新鮮味甜,三文魚撈咗他他醬配合海膽一齊食原來好夾,值得一讚!👍角切魚生沙律🥗$98沙律🥗大大碟,有沙律🥬🥦、青瓜🥒、車厘茄🍅,沙律菜上面鋪滿了魚生碎,有三文魚、吞拿魚、魷魚和蟹子,沙律菜新鮮爽脆魚生碎新鮮,配上日式芝麻醬一齊食好味開胃。😋👍🫶爆汁日式炸雞🐔$88炸雞🐔表面炸得很香脆,話明係爆汁所以一咬落去就有啲湯汁流出嚟,雞肉🐔就算炸過仍然保持嫩滑,
餐廳裝修簡潔舒適,座位闊落唔擠迫,有落地大玻璃可以看街景。

松露蟹膏意粉🍝$148

海膽三文魚他他配多士🍞$148

角切魚生沙律🥗$98

爆汁日式炸雞🐔$88

炸雞🐔表面炸得很香脆,話明係爆汁所以一咬落去就有啲湯汁流出嚟,雞肉🐔就算炸過仍然保持嫩滑,佔上沙律醬一齊食好味。👍🤤

2023-11-13
  • 爆汁日式炸雞