餐廳: canton pot
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
資訊:

資訊:

2024-03-11 394 瀏覽
在旺角想找一家出品有質素、私隱度高、環境舒適的火鍋店,筆者心水之一必數位於型格精品薈賢居內的Canton Pot。.跟朋友數次回訪,雖然地點有點隱世並非位於中心的大街,但就是喜歡餐廳環境比較寧靜。作為酒店內的火鍋店,環境和服務也較好。最近餐廳推出「唱K」火鍋體驗,以廣東流行音樂為靈感主題設卡拉OK火鍋貴賓室,也定期舉辦主題之夜。餐廳還播着柔和又熟悉的廣東歌曲,貫徹”cantopop” 這主題。.海鮮盛宴鍋物套餐 💲1280/2位.✿ 椰青花甲雞湯✿ 阿根廷紅蝦刺身2隻✿ 青衣魚柳4片✿ 海中蝦2隻✿ 新鮮鮑魚仔2隻✿ 愛爾蘭蟶子皇 2隻✿ 大西洋帶子2件✿ 珊瑚蚌 4片✿ 桂花蚌4片✿ 墨魚仔4隻✿ 美國手切牛小排 4片✿ 鹿兒島純種黑豚 4片✿ 蟹籽海皇餃2隻✿ 手打鮮蝦丸2粒✿ 陳皮鯪魚丸2粒✿ 稻庭烏冬 半份✿ 田園菜籃.餐廳新推出了數款很抵食的套餐,全都有不同的主題例如:海鮮、牛魔王、有營甚至是蔬菜主題等,各適其適。.論最吸引我回訪的是他們經常新推出的不同靚湯底火鍋。選海鮮盛宴鍋物套餐的一大重點是很想試那椰青花甲雞湯。湯料滿滿的一大煲,加上那椰青湯底相當清甜,一口接一口飲到差
海鮮盛宴鍋物套餐 💲1280/2位
✿ 手打鮮蝦丸2粒
✿ 陳皮鯪魚丸2粒
✿ 稻庭烏冬 半份
✿ 田園菜籃
論最吸引我回訪的是他們經常新推出的不同靚湯底火鍋。選海鮮盛宴鍋物套餐的一大重點是很想試那椰青花甲雞湯。湯料滿滿的一大煲,加上那椰青湯底相當清甜,一口接一口飲到差不多見底後,才開始火鍋
椰青花甲雞湯
椰青花甲雞湯

海鮮大拼盤的海鮮是新鮮送達的貨色,海中蝦生猛得還在躍動。鮑魚仔、蟶子皇和刺身級的帶子,也是用料十足。
海鮮盛宴鍋物
新鮮鮑魚仔
海中蝦
珊瑚蚌

除了海鮮之外,當然少不了高質素的肉品,包括:手切牛小排和黑豚肉。肉食愛好者也能滿足。連蟹籽海皇餃、陳皮鯪魚丸等也很滿有特色,那新鮮大隻的阿根廷紅蝦刺身
阿根廷紅蝦刺身
美國手切牛小排
美國手切牛小排
陳皮鯪魚丸
田園菜籃

✿ 本地新鮮牛頸脊 💲298
套餐其實份量不少,但無肉不歡的筆者,還再後加了一客新鮮的本地牛頸脊。很完美。
本地新鮮牛頸脊
2024-04-03 159 瀏覽
如果要推介火鍋· Canton Pot 絕對係我不二之選位於如心集團旗下·旺角薈賢居酒店地理位置亦非常方便·旺角地鐵站行5-8分鐘即可到達最近推出全新火鍋套餐5款套餐選擇· 由肉控到海鮮控都照顧周到最新主題·以廣東火鍋配上廣東流行歌曲每個月仲有唔同主題· 真係寧捨有feel .ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪更設有獨立包廂·可以邊唱K邊打邊爐真係邊打邊爐邊唱「我不怕愛上你·與你打得火熱」♡海鮮盛宴鍋物套餐($1280)套餐主打海鮮· 超豐富海鮮衝擊味蕾ꕺ椰青花甲雞湯超足料鮮甜嘅椰子雞湯底· 裡面仲有海量花甲入口舒服清甜· 用黎配海鮮類菜類無得彈!ꕺ海鮮拼盤上枱真係超震撼!!!八大款新鮮海鮮· 每樣都超高質愛爾蘭蟶子皇、海中蝦 、新鮮鮑魚仔、大西洋帶子、珊瑚蚌、桂花蚌 、墨魚仔、青衣魚柳大推珊瑚蚌·爽嫩鮮甜;蟶子皇好巨型· 係鮮甜的滿足感;鮑魚仔切片令口感更突出!海鮮仲有口感鮮嫩·阿根廷紅蝦刺身⸝⸝⸝⸝⸝⸝♡ꕺ肉類方面|美國手切牛小排 ·鹿兒島純種黑豚 牛小排油花分明·脂香肉香實為出色;豚肉入口軟腍而富有咬口·豚肉味濃而不騷ꕺ其他套餐配菜蟹籽海皇餃|手打鮮蝦丸 |陳皮鯪魚丸|稻庭烏冬 |半份田園菜籃海皇

如果要推介火鍋· Canton Pot 絕對係我不二之選
位於如心集團旗下·旺角薈賢居酒店
地理位置亦非常方便·旺角地鐵站行5-8分鐘即可到達

最近推出全新火鍋套餐
5款套餐選擇· 由肉控到海鮮控都照顧周到
最新主題·以廣東火鍋配上廣東流行歌曲
更設有獨立包廂·可以邊唱K邊打邊爐
真係邊打邊爐邊唱「我不怕愛上你·與你打得火熱」

♡海鮮盛宴鍋物套餐($1280)

套餐主打海鮮· 超豐富海鮮衝擊味蕾
ꕺ椰青花甲雞湯
超足料鮮甜嘅椰子雞湯底· 裡面仲有海量花甲
入口舒服清甜· 用黎配海鮮類菜類無得彈!

ꕺ海鮮拼盤
上枱真係超震撼!!!
八大款新鮮海鮮· 每樣都超高質

海鮮仲有口感鮮嫩·阿根廷紅蝦刺身⸝⸝⸝⸝⸝⸝♡

ꕺ肉類方面|美國手切牛小排 ·鹿兒島純種黑豚

ꕺ其他套餐配菜

海皇餃同陳皮鯪魚丸非常高水準
前者餡料飽滿·口感彈牙;鯪魚丸加入陳皮·非常有特色

作為肉控·當然要加配牛肉
店家推出多款牛肉部位· 少有牛胸爽、千層肚也在列上

ꕺ美國牛頸脊($238)
牛頸脊有豐富油花·肉味濃郁·口感肥嫩

ꕺ其他加配特級牛丸|凍豆腐|響鈴卷|廣西羅漢果水

套餐真係相當抵食·單係海鮮拼盤已經值回票價!
2024-04-01 89 瀏覽
地點不算很方面,餐廳位於旺角一間精品酒店內,旺角地鐵站出口須步行約10-15分鐘。餐廳不算大,在餐廳房間內用膳,私隱度高,坐位寬敞舒適,乾淨,不嘈吵。服務:服務態度良好。🥢食物:新鮮,質數高。The location is not very good, the restaurant is located in a boutique hotel in Mongkok, 10-15 minutes' walk from the exit of Mongkok MTR station.The restaurant is not big. You can dine in the room with a high degree of privacy. The seats are spacious and comfortable. Its clean and not noisy.Service: The service attitude is good.Food: Fresh and good quality.

服務:服務態度良好。

🥢食物:新鮮,質數高。

Food: Fresh and good quality.

2024-03-14
2024-03-31 76 瀏覽
Once again 舒舒服服地在private room 打邊爐第一時間想到canton pot這陣子多了個小gimmick - SingK x 打邊爐在「K房貴賓室」內邊烚烚下邊唱廣東K如果說打邊爐本身就夠減壓,加上唱K大概就是double-up relief 餐廳在酒店二樓,介乎太子與大角咀之間從MTR走個10分鐘吧比䌓華安靜一點,但又不至於隔涉喜歡來這邊吃火鍋當然也因為品質配合這次的新主題也多了好幾款鍋物套餐牛魔王當然是點這個 #牛魔皇鍋物套餐由湯底到主菜肉類牛牛牛全部都是牛港式蘿蔔牛腩清湯、鹿兒島薩摩霜降西冷、澳洲 M5 和牛肉眼、牛栢葉及牛舌等10 幾種牛肉部位霜降西冷油花香濃,肉香則是本地牛頸脊跑出另外還有隨餐的阿根廷紅蝦刺身其他套餐還有海鮮及主打veggie的蔬菜主題等另外值得一提餐廳有和牛蛋糕份量超級無敵,牛魔王的birthday celebration 應該會超kai sin!· ‒ – — ‒ – ·港式蘿蔔牛腩清湯阿根廷紅蝦刺身鹿兒島薩摩A4和牛霜降西冷澳洲M5和牛肉眼本地新鮮牛頸脊美國極級牛肋片美國手切雪花牛肉 巴西牛舌澳洲金錢展新鮮黑牛栢葉特級牛丸澳洲M5級

第一時間想到canton pot

這陣子多了個小gimmick - SingK x 打邊爐

在「K房貴賓室」內邊烚烚下邊唱廣東K

餐廳在酒店二樓,介乎太子與大角咀之間

從MTR走個10分鐘吧

比䌓華安靜一點,但又不至於隔涉

喜歡來這邊吃火鍋

當然也因為品質

配合這次的新主題也多了好幾款鍋物套餐

牛魔王當然是點這個 #牛魔皇鍋物套餐

由湯底到主菜肉類牛牛牛全部都是牛

霜降西冷油花香濃,肉香則是本地牛頸脊跑出

另外還有隨餐的阿根廷紅蝦刺身

凍豆腐
稻庭烏冬
娃娃菜

· ‒ – — ‒ – ·

最近朋友生日想打邊爐,K諗起好耐之前去過間高質精品火鍋Canton Pot,佢地係Nina Hospitality集團旗下,質素有保證☺仲見到佢地呢排做緊廣東流行音樂主題😍定期有主題之夜,好有玩味!加埋有卡啦OK既貴賓房,即刻Book左同fd一齊去!💫 海鮮盛宴鍋物套餐 $1280佢地有五款鍋物套餐,包括海鮮盛宴鍋物套餐🦐、牛魔皇鍋物套餐🐮、無肉不歡鍋物套餐🐷、有營之選鍋物套餐🌽同田園菜鍋鍋物套餐🥬套餐包括12種醬料任添🤭特色醬汁包括麻辣醬、廖孖記腐乳、自家製沙嗲醬等💯🌟 湯底係椰青花甲雞湯,湯底內含大量花甲、椰子仲有原隻雞,一打開蓋係滿滿既椰子香氣🥥飲左啖勁鮮甜!!勁正!🥰🌟 套餐內容包括阿根廷紅蝦刺身、青衣魚柳、海中蝦、新鮮鮑魚仔、愛爾蘭蟶子皇、大西洋帶子、珊瑚蚌、桂花蚌、墨魚仔、美國手切牛小排、鹿兒島純種黑豚、蟹籽海皇餃、手打鮮蝦丸、陳皮鯪魚丸、稻庭烏冬同田園菜盤🤗愛好海鮮既人一定勁滿足!😍🌟 大大隻既蟶子皇爽口彈牙👍!鮑魚仔夠鮮味🤭~青衣魚柳肉質結實,淥完都唔易散開、入口則十分細嫩😆墨魚仔一樣彈牙鮮美!蟹籽海皇餃內餡係蟹籽×蝦膠🦀好飽滿💫 K另外仲點左啲火鍋配料,包括佢地招牌

💫 海鮮盛宴鍋物套餐 $1280

💫 K另外仲點左啲火鍋配料,包括佢地招牌手工餃系列既澳洲M5和牛芝士餃同竹笙菠菜野菌餃😚竹笙菠菜野菌餃內含滿滿既野菌粒,味道勁香🤩美國牛頸脊牛味重而且肉質好細緻😋鍋巴先放係碗入面,再淋湯先食~😝索左湯後有齊雙重口感!

💫 餐廳環境舒適,好適合同朋友聚會、邊聽住歌邊嘆高質火鍋👍
2024-03-15 74 瀏覽
Had the most amazing experience at Canton Pot in Mong Kok ! 🔥🍲✨ This hidden gem is located inside the stylish boutique hotel, offering top-notch hot pot in a serene and private setting . As a hot pot restaurant within a hotel, the ambiance and service are exceptional.Recently, they introduced a “Karaoke” hot pot experience, inspired by Cantonese pop music. They have a dedicated VIP room where you can enjoy karaoke while indulging in delicious hot pot. The restaurant also hosts regular themed nig

Recently, they introduced a “Karaoke” hot pot experience, inspired by Cantonese pop music. They have a dedicated VIP room where you can enjoy karaoke while indulging in delicious hot pot. The restaurant also hosts regular themed nights, accompanied by soothing Cantonese songs, truly embracing the “cantopop” theme. Check out their menu as well with a lot of funny cantonese lyrics.

We opted for the Seafood Feast Set Menu priced at $1280 for 2 people, and it was a true seafood extravaganza! 🌊🦐 The highlights included a refreshing Coconut Chicken Soup, succulent Argentine Red Shrimp sashimi, tender slices of Greenling Fish, plump Sea Prawns, fresh Baby Abalone, luxurious Irish Razor Clams, Atlantic Scallops, Coral Clams, Baby Squid, hand-cut American Beef Ribs, and premium Kagoshima Black Pork. The meal also featured delectable Crab Roe Seafood Dumplings, handcrafted Fresh Shrimp Balls, fragrant Dried Mandarin Fish Balls, half portion of Inaniwa Udon, and a delightful Garden Basket.

Canton Pot has recently introduced several value-for-money set menus, each with a unique theme such as seafood, beef extravaganza, nutritious options, and even a vegetarian selection. They cater to diverse preferences and ensure a satisfying dining experience for all.
2023-11-11 964 瀏覽
第二次光顧,海鮮新鮮清甜,龍蝦刺身非常新鮮,非常推介他的餃子,每次也encore . 優惠有很多,職員內心介紹。職員禮貌,服務貼心,環境也很舒適。非常值得推介的打邊爐地方。
2023-11-10
用餐優惠
優惠券
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 旺角廣東道1131號旺角薈賢居2樓🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹真係好耐無打邊爐🍲呢間港式火鍋店真係冇得輸佢喺旺角,但係位置唔太多人知咁正嘅地方,大家唔知真係好可惜‼️建議大家book位嘅時候要求要間房🤫我今次試咗4人房好正私隱度高,坐得舒服,仲有電視🤪打邊爐,最緊要係材料夠新鮮佢D海鮮真係好正 嚟到嗰陣隻蝦仲郁緊😂👍🏻肥牛厚切 好有牛味好幸福😆個釀蟹拑係好特別 好鮮味啖啖肉最想讚佢個花膠湯底 真係好多花膠好好飲店員好nice 定期就會入嚟問吓我哋有咩需要🤠我order 咗下面幾樣野食👇🏻 可以俾大家做個參考🐖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹花膠燉響螺湯 $298 Rating: 8/10精選海鮮拼盤 $478 Rating: 8/10精選牛肉拼盤 $488 Rating: 8/10手打鯪魚滑 $78 Rating: 8/10皇帝菜 $58 Rating: 8/10百花海參雲腿釀蟹拑(3件) $78 Rating: 8/10稻庭烏冬 $58 Rating: 8/1
🧁食物質素:😍😍😍😍
📸打卡指數:😍😍😍😍
🧹衛生指數:😍😍😍😍
💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍
💵性價之比:😍😍😍

地址: 旺角廣東道1131號旺角薈賢居2樓

真係好耐無打邊爐🍲
呢間港式火鍋店真係冇得輸
佢喺旺角,但係位置唔太多人知
咁正嘅地方,大家唔知真係好可惜‼️
建議大家book位嘅時候要求要間房🤫
我今次試咗4人房好正
私隱度高,坐得舒服,仲有電視🤪
打邊爐,最緊要係材料夠新鮮
佢D海鮮真係好正 嚟到嗰陣隻蝦仲郁緊😂👍🏻

手打鯪魚滑 $78 Rating: 8/10

皇帝菜 $58 Rating: 8/10

稻庭烏冬 $58 Rating: 8/10

手打鯪魚滑
百花海參雲腿釀蟹拑(3件)
皇帝菜
手打鯪魚滑
百花海參雲腿釀蟹拑(3件)
皇帝菜
2023-08-15 815 瀏覽
翻開menu看到和牛生日蛋糕便「嘩」出聲心中默念將來牛魔的生日飯有著落了~餐廳藏身Ninagroup旗下的精品酒Lodgewood內那天捧著大滿足的滿腹還真希望就住樓上按個樓層上房就可倒頭大睡這邊很適合朋友聚會能想像坐位寬闊即使高朋滿座仍舒適想私隱度高就在訂位時說明要包廂二人也可以享受私人房的寧靜褔利未點菜映入眼簾的是12道「風味」兩邊一字排開的混醬任君調配值得一提有廖媽記的腐乳還有另一款是我吃不停口的花生醬(真希望有塊酸種在面前🥴)好奇是那款牌子於是問了店員原來是師傅自己再調配煮製的真想有現貨能買回家火鍋方面,湯底超級強!個人認為多人吃就點個 #火焰龍蝦膏蟹煲不然像我那天二人好想貪心又想清點的就go with 鴛鴦配的#花膠燉響螺湯 + #鮮椰皇燉雞湯 🥥兩款都滿分💯鮮椰皇燉雞湯清甜雞肉適時撈起肉還是嫩嫩椰子飄香個人建議想吃菜加底就趁這時機了加蔬菜三兩滾就是做到爽甜而略帶椰油光感另一邊廂的花膠燉響螺湯材料水平十足留意湯的主角是響螺非花膠湯所以也就不會有膠得不自然地黏膩的口感響螺湯有家常湯真材實料的感覺清甜潤喉無味精渲染花膠滾好就可以進場厚肉又飽滿👍🏻飲了三大碗才捨得正式「起筷」無慮即

翻開menu看到和牛生日蛋糕便「嘩」出聲
心中默念將來牛魔的生日飯有著落了~

餐廳藏身Ninagroup旗下的精品酒Lodgewood內
那天捧著大滿足的滿腹
還真希望就住樓上
按個樓層上房就可倒頭大睡

這邊很適合朋友聚會
能想像坐位寬闊即使高朋滿座仍舒適
想私隱度高就在訂位時說明要包廂
二人也可以享受私人房的寧靜褔利

未點菜映入眼簾的是12道「風味」
兩邊一字排開的混醬任君調配
值得一提有廖媽記的腐乳
還有另一款是我吃不停口的花生醬
(真希望有塊酸種在面前🥴)
好奇是那款牌子於是問了店員
原來是師傅自己再調配煮製的
真想有現貨能買回家

火鍋方面,湯底超級強!
個人認為多人吃就點個 #火焰龍蝦膏蟹煲

響螺湯有家常湯真材實料的感覺
清甜潤喉無味精渲染
花膠滾好就可以進場
厚肉又飽滿👍🏻

飲了三大碗才捨得正式「起筷」
無慮即決的本地的牛頸脊極高質吃其新鮮
用筷子夾起都能感受到軟稔的肉質
手切厚度剛剛好
灼五秒的生熟度最好
入口滑溜牛香大爆發

相反騙牯黃牛吊龍肉質較堅挺
我會推薦給熱愛口感的牛魔王

海鮮不進取,除了自己打邊爐必點的脆鯇外
追加個東星班兩食 — 火鍋刺身 & 椒鹽頭腩
兩種食法一淡一濃,一鮮一惹味

另外出於好奇與貪心嘞
應店員推介再點了份四合丸與羊肚菌豚肉餃
兩款都是手工菜
四合丸有金華火腿加持
個人認為就是高級版的鮮蝦墨魚丸

Overall 是近月吃過最有誠意的火鍋
值得留名再訪👍🏻

· ‒ – — ‒ – ·

· 花膠燉響螺湯, 鮮椰皇燉雞湯
· 騙牯黃牛吊龍
· 本地新鮮牛頸脊
· 東星斑兩食
· 脆肉鯇魚片
· 手打四合丸
· 羊肚菌豚肉餃

· ‒ – — ‒ – ·
旺中帶靜的火鍋店,有多間包廂,舒適、私隱度高,好適合聚會、傾計👍🏻 服務態度好好🥰食物好有質素👍🏻推薦✨✨海王瑤柱冬瓜盅 $298好特別😍第一次見冬瓜盅湯底!好清甜、消暑一流!夏日火鍋三重「嚐」(加拿大象拔蚌, 波士頓龍蝦, 美國牛頸脊) $999好吸引🤩食材好高質👍🏻精選生猛魚類2食(東星斑片+椒鹽頭腩) $598東星斑片好好食👍🏻極上和風火鍋盛(宮崎A5和牛, 鹿兒島薩摩西冷, 蟹柳, 金菇, 娃娃菜, 松茸野菌福袋) $698和牛好出色🤤👏🏻大家都讚!!松茸野菌福袋好特別!精選海鮮拼盤(新鮮鮑魚仔, 海中蝦, 珊瑚蚌, 脆肉鯇魚片) $478好鍾意食海鮮🤤竹笙菠菜野菌餃 $78皮薄餡正!仲有好多其他餃!手打墨魚滑 $78竹蔗茅根水 $88紫背天葵 $88好滿意🥰下次再去🫶🏻

食物好有質素👍🏻推薦✨✨
海王瑤柱冬瓜盅 $298

好特別😍第一次見冬瓜盅湯底!好清甜、消暑一流!

好吸引🤩食材好高質👍🏻

精選生猛魚類2食(東星斑片+椒鹽頭腩) $598

東星斑片好好食👍🏻

和牛好出色🤤👏🏻大家都讚!!
松茸野菌福袋好特別!

好鍾意食海鮮🤤

竹笙菠菜野菌餃 $78

皮薄餡正!仲有好多其他餃!

手打墨魚滑 $78
竹蔗茅根水 $88
紫背天葵 $88

好滿意🥰下次再去🫶🏻
2023-06-04 600 瀏覽
因為朋友生日話想食火鍋,但香港火鍋大多數話題為主,但老實講,話題的牛真心吾想啃,所以上網穩到呢間高水準的餐廳,食材系超新鮮,朋友及朋友媽咪平時好小食刺身(點左只兩斤澳洲龍蝦)餐廳人員話可以刺身食,可以火鍋食(開始諗住個朋友吾食刺身,咁呢個可以一齊淥來食)但佢地兩個都食刺身,都話超正😁至於其他食物都偏向比較人手製作及低油低鹽糖的配方,本地牛頸xx掂👍🏻,油脂分佈均勻,入口軟滑,湯底(花膠響螺雞湯)真心感覺到煲出來的膠原蛋白
至於其他食物都偏向比較人手製作及低油低鹽糖的配方,
本地牛頸xx掂👍🏻,油脂分佈均勻,入口軟滑,
湯底(花膠響螺雞湯)真心感覺到煲出來的膠原蛋白
2023-06-04
  • 本地新鮮牛頸脊
  • 花膠燉響螺湯
2023-06-01 320 瀏覽
公眾假期同朋友搵個地方晚飯聚下,打邊爐就最好不過,可以慢慢食,一路淥下野食又一路傾下計。係OpenRice 見到哩間canton pot 評價幾好,地方環境又唔錯就試下先地方都幾近地鐵站出口,樓下條街唔覺有店舖亦唔多人流,唔係網上見到一定唔會係度搵野食,上到去個環境真係好舒服,店員仲安排咗房間比我哋坐,房入面有電視同隔音幾好,成件事即刻變左好高級幫我哋嘅staff - Winnie 非常有善,熱心推介湯底同食物/酒水,仲有哩度混醬嘅配料有成10幾款 好有heart,最後我哋叫左個雙併 花膠+西川麻辣,一黎到已經聞到好香,Winnie 建議我地飲左湯食咗花膠先,之後再加湯淥野食。食物質素好好,牛 新鮮又切得好、所有嘅丸都係手打、餃啲味特別而且皮薄多料、連響鈴卷都係自制 食得出少咗陣油溢味,好食Staff 介紹左隻西班牙sparkling wine ,易入口但又唔會好甜,啱啱好。仲有佢哩度加湯係有分番不同湯底的,refill完都唔怕愈食愈無味同埋愈食愈咸最後埋單都只係$500/位,以服務質素/食物同環境嚟講係非常抵食,一定會再幫襯

2023-05-26
  • 響鈴卷
  • 四寶丸
  • 四合丸
  • 手打墨魚滑
  • 醬料
2023-05-22 225 瀏覽
三人龍蝦鍋套餐 另加  響鈴卷、四色肉丸、鴨血、四罐蜜糖啤食物質素很好,龍蝦刺身 牛肉 及 響鈴卷很好吃、座位舒適冷氣夠冷不會一路打線邊爐一路滴汗。店員 Kenneth, Sarah, Jimmy 服務態度好,會適時替客人補充高湯及幫忙加單,唯一不足是 鄰座 4 位女仕因喝醉交談聲浪過大影響我們正常談天。價錢合理。
三人龍蝦鍋套餐 另加  響鈴卷、四色肉丸、鴨血、四罐蜜糖啤

2023-05-19
  • 龍蝦鍋套餐 , 響鈴卷
呢幾排 keep 住落雨,天氣涼返少少,搞到口痕又想打下 hotpot🍲結果俾同事捉左去旺角匯賢居2樓的canton pot,仲俾人屈左要請食飯👏慶祝朋友生日🎉。天氣轉涼,除左麻辣火鍋🔥,我也想試下一些滋潤的湯底🍲。而這個餐廳的花膠燉響螺湯底($298)比我想像中有驚喜,湯底中除了花膠和響螺,還加入了桂圓和淮山,算係幾口感鮮美😋。我唔小心飲左碗先才開始打邊爐😋另外,仲點左個火鍋蛋糕($668)過下癮,佢係一款唔可以即食既和牛蛋糕🍰(記得碌左先好食),分成三層,最上層是鹿兒島薩摩和牛🐮,中層是本地牛頸脊,最底層是美國牛頸脊。生日牌又可以插在蛋糕上🎂,令到老友記得呢個難忘的生日。除了和牛蛋糕,我們還試埋百花海參雲腿釀蟹鉗($138),口感豐富層次,將雲腿、海參和蝦膠混合在一起😍。四合丸($118)和響鈴卷($34 半份)職員都話係餐廳自家製,食落就見人見智,係比出邊脆D既。四合丸主要由鮮蝦和墨魚混合而成,再加入露筍和金華火腿😋正;響鈴卷是即叫即炸的美食,呢個同街市買有唔同😋。另外,餐廳都有鍋巴($29 半份)和野生竹笙($78),鍋巴淡淡的米香味道令人回味無窮,而野生竹笙與花膠響螺湯底絕配
天氣轉涼,除左麻辣火鍋🔥,我也想試下一些滋潤的湯底🍲。
而這個餐廳的花膠燉響螺湯底($298)比我想像中有驚喜,
我唔小心飲左碗先才開始打邊爐😋

另外,仲點左個火鍋蛋糕($668)過下癮
,佢係一款唔可以即食既和牛蛋糕🍰(記得碌左先好食),
生日牌又可以插在蛋糕上🎂,令到老友記得呢個難忘的生日

四合丸主要由鮮蝦和墨魚混合而成,再加入露筍和金華火腿😋正;
響鈴卷是即叫即炸的美食,呢個同街市買有唔同😋。
,而野生竹笙與花膠響螺湯底絕配😍。
2023-05-12
2023-04-01 276 瀏覽
再次來這裡慶生,貪佢可以Book 房,私癮度高,又可佈置,而這裡服務從不失望,總是叫壽星仔驚喜若狂。一行5人,我又係預先去到佈置。不過生日那個最開心係見到牛一蛋糕,加拿大象拔蚌,浮跨加上新鮮,冇得輸。由於有人遲到,經理叫我地飲住湯先,唔知是否太肚餓及凍,所以一飲停唔到口,特別是花膠湯,件件都好厚身,每人食到幾塊,真係滿足晒所有餓緊既女士。😂

加拿大象拔蚌
牛一蛋糕