收藏咗好耐嘅麵包舖近日起社交媒體網站見到有出可愛造型bagelShow咗俾男朋友睇之後佢竟然去咗買俾我🥰有三款口味:蔓越莓奶酪、抹茶、芒果西米露當日蔓越莓奶酪紅莓賣晒,粉紅色係特別搶手嘅💗Bagel造型好可愛🥹有樣有樹葉頭飾有腳,唔捨得食▶️ 芒果楊枝甘露餡貝果Mango Pomelo Sago jelly cat bagel ($42)第一次見呢款口味,唔奇怪反而好好食中間忌廉有芒果同金柚香味🥭酸酸甜甜又清新唔似用香精,味道唔假好犀利,真係做到港式糖水嗰隻味🇭🇰唯一係忌廉餡分佈有啲唔平均~▶️ 抹茶貝果 Matcha jelly cat bagel ($42)內餡係特製丸久小山園抹茶奶酥💚抹茶味超濃醇而不過苦😍仲有奶粉香味,好上癮比一般奶酥幼滑 (冇抹茶碎)而冇咁油膩奶酥遍布成個貝果,份量十足腳仔係朱古力味麵包,相對硬身————-————-————-——Bagel包質:本身bagel好厚身重手🥯~135g/個咬落煙韌度十足,好有嚼口麵種靚,聞落有酵母香味簡單跟指示蒸返三分鐘就品嚐到最佳口感👍🏻唔乾唔硬少數我覺得口味同質感都perfect嘅bagel (拍得住揉然地)🥰造型更加加分,超推介
收藏咗好耐嘅麵包舖
近日起社交媒體網站見到有出可愛造型bagel
Show咗俾男朋友睇之後佢竟然去咗買俾我🥰
有三款口味:蔓越莓奶酪、抹茶、芒果西米露
當日蔓越莓奶酪紅莓賣晒,粉紅色係特別搶手嘅💗
Bagel造型好可愛🥹有樣有樹葉頭飾有腳,唔捨得食

第一次見呢款口味,唔奇怪反而好好食
中間忌廉有芒果同金柚香味🥭酸酸甜甜又清新
唔似用香精,味道唔假
好犀利,真係做到港式糖水嗰隻味🇭🇰
唯一係忌廉餡分佈有啲唔平均~
芒果楊枝甘露餡貝果

Matcha jelly cat bagel

內餡係特製丸久小山園抹茶奶酥💚
抹茶味超濃醇而不過苦😍仲有奶粉香味,好上癮
比一般奶酥幼滑 (冇抹茶碎)而冇咁油膩
奶酥遍布成個貝果,份量十足
腳仔係朱古力味麵包,相對硬身

————-————-————-——
Bagel包質:
本身bagel好厚身重手🥯~135g/個
咬落煙韌度十足,好有嚼口
麵種靚,聞落有酵母香味

簡單跟指示蒸返三分鐘就品嚐到最佳口感👍🏻唔乾唔硬
少數我覺得口味同質感都perfect嘅bagel (拍得住揉然地)🥰造型更加加分,超推介!

另外有鬆餅、Muffin、鹼水麵包等,賣相都好唔錯
呢間Bakery可返兜!
芒果楊枝甘露餡貝果
Matcha jelly cat bagel
  • Matcha jelly cat bagel
  • Mango pomelo sago bagel
  • 丸久小山園抹茶貝果
一落太子站比間綠色麵包店吸引咗💚雖然店鋪細 但麵包款式多🍰🥐🥯🍞🥖(Bagel 、Muffin、scone、蛋糕 )主打天然無添加🍀仲有素食人士嘅純素麵包整體配搭、味道都好吸引 🤩絕對值得經過買黎試一試 bookmark🔖📍爆漿脆皮菠蘿包泡芙 ($18)芝麻 | 抹茶 | 朱古力菠蘿皮幾鬆脆☺️ 迷你size 3啖食哂切開入面d醬都好足 有少少爆漿feel 🩵食落去口感好滑 唔會好甜建議可以叮熱食🔥會比較容易流心~同埋個外皮會更加脆口🍍!!!小編個人比較推薦抹茶 + 芝麻味🍵兩隻味都好濃郁 抹茶有少少會回咁😝📍開心果卷蛋 ($42)淺綠色嘅卷蛋好靚😍打卡100分中間係一堆開心果忌廉 💕 有少少堅果香 唔算好濃仲加開心果碎增添口感 不錯~唯一可惜係蛋糕太濕潤 有啲「撻」🥲📍開心果芝士撻 ($42)呢個真係好好食😋已encore~開心果 mix cream cheese好味🤤整體開心果味道比卷蛋濃🤟🏻同樣鋪滿果碎🫶🏻 但感覺夾好多食完都唔覺膩 撻底又好鬆化 超級推薦‼️————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:7/10環境🥂 : NA
一落太子站比間綠色麵包店吸引咗💚
雖然店鋪細 但麵包款式多🍰🥐🥯🍞🥖
(Bagel 、Muffin、scone、蛋糕 )
主打天然無添加🍀仲有素食人士嘅純素麵包
整體配搭、味道都好吸引 🤩
絕對值得經過買黎試一試 bookmark🔖

📍爆漿脆皮菠蘿包泡芙 ($18)
芝麻 | 抹茶 | 朱古力

菠蘿皮幾鬆脆☺️ 迷你size 3啖食哂
切開入面d醬都好足 有少少爆漿feel 🩵
食落去口感好滑 唔會好甜
建議可以叮熱食🔥會比較容易流心~
同埋個外皮會更加脆口🍍!!!

小編個人比較推薦抹茶 + 芝麻味🍵
兩隻味都好濃郁 抹茶有少少會回咁😝

📍開心果卷蛋 ($42)
淺綠色嘅卷蛋好靚😍打卡100分
中間係一堆開心果忌廉 💕
有少少堅果香 唔算好濃
仲加開心果碎增添口感 不錯~
唯一可惜係蛋糕太濕潤 有啲「撻」🥲

📍開心果芝士撻 ($42)
呢個真係好好食😋已encore~
開心果 mix cream cheese好味🤤

抵食🥳:7/10
環境🥂 : NA
1K
2024-01-18 1058 瀏覽
位於太子的 「 +Bread Bakery 」自開業以來巳幫襯過好幾次,最愛佢地既吐司和Bagel ,定時仲會推出限定麵包,最新就推出爆漿脆皮菠蘿包泡芙,有多款口味(原味/黑芝麻/開心果/抹茶/黑巧克力)每天新鮮製作無添加,使用優質食材製作,絕無色素,選用日本芝麻醬、義大利開心果醬、法國香草醬,仲要好抵食,今日路過即刻要買返屋企試吓,另外仲買咗兩個特色Bagel做早餐😋😋🍍爆漿脆皮菠蘿包泡芙菠蘿包皮非常鬆脆,就像港式的味道,配有不餡料,一口咬落去之後款款爆漿,每款口味都非常唔錯,我當然係最愛抹茶和朱古力啦,而且唔太甜,一次過可以食晒四個😋🍯原味吉士▪️芝麻🍵抹茶🍫朱古力甜嘅Bagel 就成日食,今日就俾我見到兩款鹹嘅味道,而且餡料都係我鍾意嘅芝士口味,一定要即刻帶佢哋返屋企🥯芝士蕃茄牛肉碎鹹水貝果如果一如以往口感煙靭帶點咬口,芝士蕃茄牛肉碎食落味道就好似pizza味道,好鐘意🥯明太子芝士貝果這是我最愛的口味,有明太子和芝士,充滿鹹香,建議加熱食仲有拉絲芝士嘅效果,非常美味

🍍爆漿脆皮菠蘿包泡芙
🍯原味吉士
▪️芝麻
🍵抹茶
🍫朱古力

🥯芝士蕃茄牛肉碎鹹水貝果

🥯明太子芝士貝果

• 爆漿脆皮菠蘿泡芙
作為一個麵包控,最近食過依間位於太子嘅麵包店 【+𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲】,覺得佢哋嘅麵包唔錯,想同大家𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞 吓😚😚🌱佢地主打健康天然無添加劑嘅麵包,仲有特別為素食人士而設嘅純素麵包,口味款式多到令人眼花繚亂😍❍ 抹茶麻糬麵包❍ 聖誕朱古力橙皮花環包❍ 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐌𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧 🍵我就最鐘意佢地嘅抹茶麻糬麵包,好𝐪𝐪係聖誕樹嘅形狀,頂部仲有一顆星星做裝飾🎄一啖咬落去裡面充滿抹茶奶酥同麻糬,麵包口感超軟熟!🍡麻糬又彈牙又軟糯,加上抹茶奶酥份量超足又香濃,超正嘅配搭💚🎅🏻另外仲有聖誕朱古力橙皮花環包,令人幾驚艷!花環賣相好靚,好有聖誕氣氛🌨️一打開先會聞到濃濃嘅朱古力香氣🍫,令人垂涎欲滴。麵包好鬆軟,微微甜味同朱古力嘅苦甜味道好夾。🍊加埋橙皮碎,令口感更加豐富,令味道更加清新同平衡,味道濃郁得嚟又唔會太甜(。’▽’。)♡🧁另外佢哋嘅𝐦𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧𝐬 種類都好多,加上企理嘅靚靚包裝,真係幾有心機同熱誠(。・ω・。)ノ♡🧡🧡如果你都係麵包控嘅話,一定要去太子嘅 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 試下啦~~📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)🐰: 𝟒.𝟏/

❍ 抹茶麻糬麵包
❍ 聖誕朱古力橙皮花環包

🍵我就最鐘意佢地嘅抹茶麻糬麵包,好𝐪𝐪
係聖誕樹嘅形狀,頂部仲有一顆星星做裝飾🎄

📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓
  • 抹茶麻糬麵包
1K
2023-12-14 298 瀏覽
位於太子的麵包店「+Bread Bakery」由網店開到實體店,主打烘焙包點和蛋糕,於小店由在網店經營起,經已推出不同種類的麵包,如巴斯克蛋糕、鹼水麵包等,全店大約有40多款麵包都只用日本及法國的無添加麵粉、無化學添加劑,膨脹劑等,麵包餡料如麻薯、果乾、芋泥、果皮,全部自己做,不用現成貨,又盡量少油少糖,食得健康👍🏻麵包控入到店舖就開心,店舖細細,多款麵包令人看得人心花怒放,尤其是見到好多我最鍾意食既芝士口味,開心🤩▪️抹茶麻糬麵包聖誕樹賣相造型超級有氣氛,使用丸久小山園抹茶粉,怪不得味道如此濃厚,這裏的麵包質感真的與別不同,口感帶點厚實但又好鬆軟,包住軟糯煙靭的麻糬,微微甜好美味▪️芝士肉鬆鬆餅甜味鬆餅就食得多,原來芝士加肉鬆組合的鹹甜組合亦非常美味,芝士味香濃,滿滿肉鬆,口感豐富▪️三重芝士吐司 用上三款不同芝士,而且份量超多,有成170g 一打開吐司見到芝士已經心心眼,我就輕輕加熱咗,吐司口感好鬆軟,而且芝士仲有少少溶化呈流心效果,芝士控的我表示大愛

▪️抹茶麻糬麵包

▪️芝士肉鬆鬆餅

▪️三重芝士吐司
  • 三重芝士吐司
5天前 0 瀏覽
很好味的菠蘿包泡芙,有新鮮又好味!小店細細間有水準! 下次會再幫襯!So yummy and fresh ! Nice taste and happy to try !最愛食菠蘿包泡芙及開心果撻!
很好味的菠蘿包泡芙,有新鮮又好味!
小店細細間有水準! 下次會再幫襯!

最愛食菠蘿包泡芙及開心果撻!
成日經過太子呢間木系麵包店佢地賣嘅麵包主打無添加,而且配搭特別不過我眼寬肚窄,今次先買✨泡芙菠蘿✨當日只有朱古力、黑芝麻、抹茶味我就一次過買曬所有口味回去☺️𓂅 黑朱古力泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺𓂅 黑芝麻泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟹𓂅 抹茶泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟻每一粒都好似迷你忌廉菠蘿包,菠蘿皮少脆買回家的話翻熱的話能有半溶心效果抹茶味比較淡帶微苦,但勝在不會過甜黑朱古力我就覺得有點膩三款份面我比較喜歡黑芝麻味道但我更喜歡原本一個菠蘿包~不過佢好多麵包都吸引,下次要再幫襯🫶🏻
成日經過太子呢間木系麵包店
佢地賣嘅麵包主打無添加,而且配搭特別
不過我眼寬肚窄,今次先買✨泡芙菠蘿✨
當日只有朱古力、黑芝麻、抹茶味
我就一次過買曬所有口味回去☺️

𓂅 黑朱古力泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺
𓂅 黑芝麻泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟹
𓂅 抹茶泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟻

每一粒都好似迷你忌廉菠蘿包,菠蘿皮少脆
買回家的話翻熱的話能有半溶心效果
抹茶味比較淡帶微苦,但勝在不會過甜
黑朱古力我就覺得有點膩
三款份面我比較喜歡黑芝麻味道
但我更喜歡原本一個菠蘿包~
不過佢好多麵包都吸引,下次要再幫襯🫶🏻
2024-05-03
2024-05-04 0 瀏覽
外層司康有濃厚開心果味,帶有厚實口感,又較鬆脆~再配搭埋內裡濃郁既開心果cream!口感再度提升💕💕建議雪完再食,味道更佳岩晒我呢個鍾意開心果人士!仲會再回購😂
岩晒我呢個鍾意開心果人士!仲會再回購😂
2024-05-03 0 瀏覽
好友童真嘅Bagel🤣🤣夠晒吸睛 有好多唔同口味嘅scone賣,仲有一系列嘅開心果甜品🤤🤤食落都唔錯!價錢尚算合理,好似揀嘅係綠茶味bagel, 食落都唔會太甜,下次想試埋楊枝甘露🥰
2024-04-30 0 瀏覽
一件件好得意😎一落到朗豪坊就見到,每一個蛋糕都好精緻,所以今日決定去嘗試一次出乎意料又真係好好食,尤其是主打開心果,開心果芝士撻,佢完全唔係好甜,但係開心果味好重
一件件好得意😎
+ Bread Bakery推出Pistachio Fest賣一系列嘅開心果產品包括特濃開心果蛋糕卷、開心果scone、菠蘿包泡芙、開心果芝士撻、開心果盒子蛋糕、開心果磅蛋糕等等係咪聽到都興奮呢⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽✧ 特濃開心果蛋糕卷($42)⭐️本身見到顏色咁pastel以為出事點知係出色先真!蛋糕個texture超moist直頭接近soufflé pancake嗰種fluffy ⋆ᶿ̵᷄ ˒̼ ᶿ̵᷅⋆中間開心果cream味道亦都好濃接近正榮開心果醬咁香✧ 開心果scone($29)雖然roll cake好正但scone就麻麻個底焗到濃濃地皮明顯唔同色實咗一嚿•́‸ก好似咬緊嚿厚麵粉咁✧ 開心果爆漿脆皮菠蘿包泡芙($18)一mit開見到開心果醬顏色對路ฅ ฅ菠蘿包皮ok 但個包冇醬嘅位都有少少乾啃所以比起出面幾蚊嚿菠蘿包差啲普通菠蘿包再jit啲醬入去感覺誠意不足

賣一系列嘅開心果產品
係咪聽到都興奮呢⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽

✧ 特濃開心果蛋糕卷($42)⭐️
本身見到顏色咁pastel以為出事
點知係出色先真!
蛋糕個texture超moist
中間開心果cream味道亦都好濃
接近正榮開心果醬咁香

✧ 開心果scone($29)
雖然roll cake好正但scone就麻麻
個底焗到濃濃地
皮明顯唔同色實咗一嚿•́‸ก
好似咬緊嚿厚麵粉咁

✧ 開心果爆漿脆皮菠蘿包泡芙($18)
一mit開見到開心果醬顏色對路ฅ ฅ
菠蘿包皮ok 但個包冇醬嘅位都有少少乾啃
所以比起出面幾蚊嚿菠蘿包差啲
普通菠蘿包再jit啲醬入去感覺誠意不足
2024-04-20 21 瀏覽
同媽媽行過太子見到有間特色小店,裏面有得賣開心果麵包同泡芙, 仲有個玫瑰益力多麵包,下次一定試埋佢。泡芙個樣好吸引, 即刻買一個試下,食落好脆又唔算好甜,媽媽都勁開心好滿意。
2024-04-20
2024-04-20 10 瀏覽
小店在太子地鐵站一出就到店內在各種開心果產品例如蛋糕卷、司康、芝士塔、磅蛋糕所有開心果系列天然無香精開心果迷必試開心果泡芙好鬆脆超級爆漿,唔會太甜值得一試支持小店
小店在太子地鐵站一出就到
店內在各種開心果產品
例如蛋糕卷、司康、芝士塔、磅蛋糕
所有開心果系列天然無香精
開心果迷必試
開心果泡芙好鬆脆
超級爆漿,唔會太甜
值得一試支持小店

2024-04-20 10 瀏覽
买过他家的面包!还不错还不错!芋泥的面包是我喜欢的口感喜欢之前的贝果和司康,之前那个沙拉酱超级多!虽然下架了但是这次的开心果系列也很喜欢!!!他家在朗豪坊还有快闪店,这次也来看看了~
买过他家的面包!还不错还不错!芋泥的面包是我喜欢的口感
  • 黑芝麻大滿足吐司
  • 開心果盒子蛋糕
2024-04-17 8 瀏覽
超好吃的麵包店 今次試了蒜香戎戎波同埋海鹽花生醬酸奶包 期待下次再試其他麵包 看見有很多不同味道的貝果 同埋有很多唔同味道的吐司 樣子看起來都很吸引 色彩繽紛很豐富 還有菠蘿包泡芙