作為一個麵包控,最近食過依間位於太子嘅麵包店 【+𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲】,覺得佢哋嘅麵包唔錯,想同大家𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞 吓😚😚🌱佢地主打健康天然無添加劑嘅麵包,仲有特別為素食人士而設嘅純素麵包,口味款式多到令人眼花繚亂😍❍ 抹茶麻糬麵包❍ 聖誕朱古力橙皮花環包❍ 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐌𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧 🍵我就最鐘意佢地嘅抹茶麻糬麵包,好𝐪𝐪係聖誕樹嘅形狀,頂部仲有一顆星星做裝飾🎄一啖咬落去裡面充滿抹茶奶酥同麻糬,麵包口感超軟熟!🍡麻糬又彈牙又軟糯,加上抹茶奶酥份量超足又香濃,超正嘅配搭💚🎅🏻另外仲有聖誕朱古力橙皮花環包,令人幾驚艷!花環賣相好靚,好有聖誕氣氛🌨️一打開先會聞到濃濃嘅朱古力香氣🍫,令人垂涎欲滴。麵包好鬆軟,微微甜味同朱古力嘅苦甜味道好夾。🍊加埋橙皮碎,令口感更加豐富,令味道更加清新同平衡,味道濃郁得嚟又唔會太甜(。’▽’。)♡🧁另外佢哋嘅𝐦𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧𝐬 種類都好多,加上企理嘅靚靚包裝,真係幾有心機同熱誠(。・ω・。)ノ♡🧡🧡如果你都係麵包控嘅話,一定要去太子嘅 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 試下啦~~📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)🐰: 𝟒.𝟏/

❍ 抹茶麻糬麵包
❍ 聖誕朱古力橙皮花環包

🍵我就最鐘意佢地嘅抹茶麻糬麵包,好𝐪𝐪
係聖誕樹嘅形狀,頂部仲有一顆星星做裝飾🎄

📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓
  • 抹茶麻糬麵包