太子新開幾個月嘅麵包舖食咗未呢?未食就要去!健康得黎唔會好單一,口道rich又有返本身食材新鮮嘅味係到💗 Artisanal Local Bakery | Asian Twist with European Ground | European Bread & More100% no Additives & Preservative | Healthy間鋪細細地,但都幾多選擇。包裝都幾簡單整潔綠色好好睇 有得試下先 👍🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 黑芝麻🍞✨ 抹茶麻薯麵包✨ 花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 🥯✨ dark chocolate muffin ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ +bread bakery & studio📍 Shop 10, 157 Prince Edward Rd W, Mong Kok

間鋪細細地,但都幾多選擇。
包裝都幾簡單整潔

✨ 花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 🥯

✨ dark chocolate muffin

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

+bread bakery & studio

太子新開咗間麵包店叫 +Bread Bakery,太子站 B2 出口一出就係喇。有咩咁特別要介紹呢?因為佢哋嘅麵包雖然唔係只得素食,但都有唔少 vegan 嘅選擇喎。🌱☺️一入鋪頭就會見到擺滿 muffin 嘅櫥窗,vegan 嘅款式有 blueberry $28,earl grey pear $30,80% black chocolate $48,green tea matcha $48。🤩Bagel 方面呢,佢哋嘅 NYC bagels 都係 vegan 嘅,款式有原味貝果同全家福貝果。呢個系列係冇落糖同油嘅,儲存要放响冰箱,蒸返熱先好食呀。♨️另外佢哋嘅 sourdoughs 都係 vegan,但係剩係星期三先供應,所以我就未試到喇。😂今次買咗幾款佢哋嘅特色麵包試吓:🧁 Green tea matcha muffin, 80% black chocolate muffin(各 $48)兩款都唔會太甜又唔油膩,抹茶味突出而鬆餅又清甜。我最鍾意黑朱古力味,朱古力味濃郁得嚟又唔苦,平衡得好好。鍾意食朱古力嘅朋友要試試。👍🥯 全家福貝果 $22,玫瑰益力多鹼水貝果 $36全家福貝果同真漢子一

今次買咗幾款佢哋嘅特色麵包試吓:

Green tea matcha muffin

🥯 全家福貝果 $22,玫瑰益力多鹼水貝果 $36
全家福貝果,玫瑰益力多鹼水貝果
全家福貝果同真漢子一樣,咸咸哋,仲加咗啲黑椒,所以咬落有陣咸香味。😝

益力多果款就唔係 vegan 嘅,有乳酪嘅餡。呢款真係唔講得笑,超好食,益力多味嘅餡同煙韌嘅 bagel 簡直係絕配,再加多杯咖啡,實在係人生一大享受。😎
玫瑰益力多鹼水貝果
🍞 黑芝麻大滿足吐司 $68
黑芝麻大滿足吐司
點解叫大滿足呢,外表冇咩特別咋喎?但切開入面睇,全個麵包都布滿黑芝麻呀 😱😱。雖然價錢幾貴,但真係好足料同好鬆軟。平時我食麵包都鍾意搽醬食,但食呢個吐司落醬食就嘥咗啲爆多嘅芝麻餡喇,咩都唔落才是皇道。😋
黑芝麻大滿足吐司
仲想推介一款之前食過嘅抹茶麻糬包(價錢唔記得),又係好足料,啲抹茶粉多到成手都係,甜度又剛剛好,不過今日去咁啱冇得賣,真可惜。大家如果見到有不妨買嚟試吓。🍵
2023-09-24
3 分鐘 (外賣自取)
Green tea matcha muffin
全家福貝果,玫瑰益力多鹼水貝果
玫瑰益力多鹼水貝果
  • 80% black chocolate muffin
  • 全家福貝果
2023-09-09 81 瀏覽
大家喜歡吃麵包嗎?我是麵包死忠,可以不吃飯但一定要吃麵包🥖😍今天想介紹一間我個人非常喜歡的麵包店,位於太子,跟着Google Map就很容易找到的!店舖的麵包種類琳瑯滿目,每次我都挑了很久才付錢。我平常最喜歡吃芋泥,麻糬,貝果這些通通都在這裡一應俱全!太愛了!私心推介芋頭麻糬麵包,裏面的餡料簡直是滿瀉,麻糬煙煙韌韌,很滿足😌滿滿黑芝麻的鹼水棒也是很好吃,份量很重,芝麻味道很香😍貝果我買了低脂草莓貝果和花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果,草莓貝果一打開真是香味撲鼻,酸酸甜甜的很開胃🤤花生醬肉鬆蔓越莓這個組合第一次見,咸甜咸甜,做早餐一定很滿足,喜歡嗜新的一定要買來試試喔黑糖麻糬吐司🍞很大一個,滿滿的黑糖麻糬,不會死甜,煙韌控一定要試!P.s建議大家下午兩點左右來,麵包的款式是最多最齊全的🥰🥰

P.s建議大家下午兩點左右來,麵包的款式是最多最齊全的🥰🥰
  • 芋頭麻糬麵包
  • 黑芝麻鹼水棒
  • 低脂草莓貝果
-🦄 ᴘʟᴜs_ʙʀᴇᴀᴅ @plus_bread ・📮 小巷裡的奇蹟麵包香 撫慰💌 酵母中的無限可能性 發亮 …・🪭 原來烘焙道路上能奔馳著千萬種可能。・✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿・🪐【 𝓣𝓱𝓮 𝓑𝓻𝓮𝓪𝓭 𝓖𝓪𝓵𝓪𝔁𝔂 𝓲𝓼 𝓱𝓮𝓻𝓮… 】・於太子街道的麵包小店 風格跟周圍截然不同在下午三時十五分之時 店舖裡是摩肩接踵的但麵包控只懂專心選包 人群什麼的絕不懼怕・-🍞 經典原味酸種麵包 ʜᴋᴅ48🌬️ ᴡᴇɪɢʜ ᴀʀᴅ 480ɢ🍂 ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌑・在週三酸種日中選了它 經過三天發酵的寶寶麥香氣明顯亦份外溫柔 且表面色澤栗褐明亮忍痛地把酸種麵包切開 不難發現許多孔洞口就像是有生命力的靈魂 被心血慢慢孕育而成-烘烤後的麵包外脆內軟 表皮富有強勁拉扯感同時咀嚼感亦令我滿意 咀嚼時會散發麥香氣麥香氣濃重酸味卻欠奉 我是略為感到可惜的而包肉位置綿密富彈性 絲縷般質地帶有張力水份充沛一點都不會乾 當中還滲透著麵粉甜-整體而言算是不過不失 我愛這種烘焙溫暖感・🥖 肉桂鹼水棒 ʜᴋᴅ28🌬️ ᴡᴇɪɢʜ ᴀʀᴅ 126ɢ🍃 ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌗・完全是被它的外表吸引 扭紋狀什
🦄 ᴘʟᴜs_ʙʀᴇᴀᴅ @plus_bread

📮 小巷裡的奇蹟麵包香 撫慰
💌 酵母中的無限可能性 發亮 …

🪭 原來烘焙道路上能奔馳著千萬種可能。

於太子街道的麵包小店 風格跟周圍截然不同

此甜配上小麥香氣撲鼻 心靈已被完美地慰藉

二訪這人氣麵包小店舖 跟首訪感覺真的不同
那種陌生距離像是消失 那種烘焙溫暖卻誕生

日後若能經過太子區域 定必再來探望麵包群

ᴘ.s.① 最愛還是鹼水貝…嘻(´∀`)
ᴘ.s.❷ 其實我很佩服店主的創作思想(*´-`)

📍+ʙʀᴇᴀᴅ ʙᴀᴋᴇʀʏ @plus_bread
太子太子道西157號別樹華軒地下10號舖
2023-08-30
5 分鐘 (外賣自取)
2023-09-01 59 瀏覽
近期太子新開了一間麵包店‘’Plus Bread‘’,由網店開到實體店,主打新派健康的路線,手工天然麵包以無防腐劑及少油低糖製作,小店裝修以白色與木系為主,雖然店鋪細小,但麵包款式有好多,仲有不同口味嘅司康同盒子蛋糕黑胡椒金槍魚麵包外表係星星造型超可愛,麵包內塞滿了吞拿魚,配埋黑胡椒非常夾,食落咸香濕潤,口感豐富有層次紫米麵包麵包質感鬆軟,餡料非常飽滿,中間紫米食落有流心效果,味道濃郁蔥花乳酪司康鬆餅咸咸香香好特別,中間夾雜著翠綠蔥花同乳酪粒,口感外層鬆脆,內裏軟熟不癡牙,甜度適中新店開張期間有優惠,買滿$68即可以加$1換購無糖冷泡茶
黑胡椒金槍魚麵包
紫米麵包
蔥花乳酪司康
新店開張期間有優惠,買滿$68即可以加$1換購無糖冷泡茶
2023-08-11
下午茶
連鎖店式的麵包已經不能夠滿足麪包控,+上次上福田吃過德國鹼水棒麪包後一直令我念念不忘,同友人傾開太子地鐵附近的新包店超多由德國鹼水棒演變出來的麪包,襯今日港鉄半價日撲過去大手入貨😍😍😍Plus bread 位於太子道西,地鐵站行過嚟只係兩、三分鐘的路程。店舖內兩行麪包陣,目測起碼有十款以上由德國鹼水棒演變出來的麵包,完全將鹼水棒發揚光大,選擇困難症也要選出啱心水佳麗。黑胡椒金槍魚包外形甚吸到,吞拿魚加上黑胡椒的微辛,黑芝麻大滿足吐司 $68我要用超磅形容佢,密度高,吐司面有將佢狠狠地撕開,炒香過的芝麻蓉完美地爆餡,芝麻香味四散,如果要我形容多一點,我會覺得佢似丹麥吐司,囗感比吐司更有質感,芝麻控不容錯過!芋泥肉鬆鹼水棒$34完全地演繹出台式口味,以微甜芋泥和鹹香肉鬆作餡料,餡料塞得滿滿;鹼水棒口感紮實,有嚼勁,睇唔出佢勁飽肚。另一我心水選擇黑芝麻鹼水棒 $34再來芝麻包,鹹甜味互相襯托,低糖,又是另一個我超喜歡的鹼水棒麵包。生薑乳酪麵包 $22以薑配乳酪味的麪包幾特別,又外形也心思,薑味香而不辛辣,乳酪口感輕盈,麪包入口輕盈,作小食不錯。

連鎖店式的麵包已經不能夠滿足麪包控,+

黑胡椒金槍魚包
外形甚吸到,吞拿魚加上黑胡椒的微辛,

黑芝麻大滿足吐司 $68

芋泥肉鬆鹼水棒$34

完全地演繹出台式口味,

另一我心水選擇
黑芝麻鹼水棒 $34

生薑乳酪麵包 $22

以薑配乳酪味的麪包幾特別,
今天下班打卡了🇭🇰太子地鐵站附近新開的一家麵包店 +bread ,門店小小但麵包種類多多!貝果 鹼水 吐司 日式軟包 酸種硬歐等都有齊,晚上落班時間過來也還有很多種類可選香港這類型麵包店現在還不算很多,這家間真的很值得打卡!👉話不多說,上吃包測評啦👇————————————🍞杏脯乳酪酸種歐包 店長妹妹強烈推薦的酸種真的good!本來選了紅酒核桃的,切開發現包錯了,但很驚喜!裡面有大塊乳酪 不甜,杏脯則微甜,配上硬歐麵包體,整體太搭了。面包超过400g 很重手🍞百香果乳酪鹼水棒麵包體較軟,百香果馅带点酸酸的,甜度比较低,搭配乳酪也很清新的感觉,不喜欢甜的推荐这款🥯橘皮乳酪鹼水貝果她家的貝果鹼水都屬於麵包體偏軟類型。橘皮比百香果的明顯更甜一些,但也屬於清新類型。乳酪用料很不錯,但分佈稍有些不均勻🥯花生醬肉鬆貝果比較特別的搭配,偏鹹口的一款,內餡花生醬鹹甜口,有一些蔓越莓乾,再搭配外面的肉鬆,新奇但又不覺得不和諧。作為一個不太喜歡肉鬆的人 我也覺得這一款貝果OK的🍞抹茶麻糬麵包麻薯麵包有抹茶和芋泥兩款,是她家招牌之一。麵包和餡料都有加抹茶 浓度适中 不會太甜,麻薯軟軟糯糯,但就相對比較少——
香港這類型麵包店現在還不算很多,這家間真的很值得打卡!

👉話不多說,上吃包測評啦👇
————————————

花生肉鬆貝果

🍞抹茶麻糬麵包
抹茶麻糬包

————————————
📍太子道西157號別樹華軒地下10號鋪(地鐵太子站B2口對面)
🕑營業時間:11am - 9pm
2023-08-16
外賣自取
$50 (其他)
用餐優惠
試食活動
杏脯乳酪酸種麵包
百香果鹼水
橘皮乳酪鹼水
發現近年香港越來越多特色麵包店,但無論是西式、日式麵包還是中式包餅,我都一樣喜歡🥰🌼桂花巴斯克芝士蛋糕甚少嚐到有桂花味的巴斯克芝士蛋糕,這個芝士蛋糕的桂花味十分清香,蛋糕香軟,令人吃不停口😋🍠紅薯芝士吐司 $44一開包裝袋就勁香,切開貌似充滿蛋黃,實際均勻地散佈在麵包上的滿是帶自然香甜的蕃薯碎。芝士粒粒隱藏在蕃薯碎間,芝士味不算明顯。這個吐司以蕃薯味為先,我會推介它給喜歡吃蕃薯的朋友😂🍵抹茶麻糬麵包 $32麵包帶淡淡嘅抹茶香,裏面有抹茶奶酥和Q彈可拉絲的麻糬 💚🥯橙皮奶酪鹼水貝果 $38貝果軟熟有彈性,咬下去真的有橙皮,還會看到有些黑色的物體,有點辣辣的,我在想是不是花椒,都挺特別🤣🧀生薑奶酪麵包忌廉芝士內裏暗藏薑絲,味道有點像薑餅,帶點微辣,幾過癮,值得一試👍🏻

🌼桂花巴斯克芝士蛋糕

🍠紅薯芝士吐司 $44

🍵抹茶麻糬麵包 $32
麵包帶淡淡嘅抹茶香,裏面有抹茶奶酥和Q彈可拉絲的麻糬 💚

🥯橙皮奶酪鹼水貝果 $38

🧀生薑奶酪麵包

2023-08-01
早餐
路過發現新開嘅麵包店,不過可能有d晏🤣好多都賣晒,試下水買幾件翻去做晚餐+聽日嘅早餐😋店面唔大,種類都挺多,仲會有牌仔寫著名字和簡介,都幾有心思,就系如果多人選購有d轉唔到身🤣翻去撕開影相,每款料真係足!其中我最愛嘅系黑糖麻薯吐司,麻薯爆多!超鍾意軟糯嘅口感🤩伯爵茶蔓越莓辮子麵包都非常推薦哦😝睇到門口有特別推薦嘅自家制糖漬橙皮奶酪鹼水貝果,摞個翻去試下😉外形非常吸引,裡面中間奶酪+橙皮(我跟同事分享食,呢個橙皮都係睇個人口味啦),外殼有d硬🤪總體嚟話兩款吐司都系比較鍾意嘅,麵包就睇個人口味🤣簡約嘅裝修風格,我覺得早上嚟買嘅話,心情肯定超正,收銀處仲有個全身鏡,可以順便整理一下自己😏店面有點小,如果稍微唔注意,可能會錯過,果天就算我咁晏去,都好多人離幫襯🤔可惜好多櫃都空咗,靚女話一般下午三點嘅時候系最齊全嘅😉目前店內仲有滿額活動,可惜去太晏得翻豆漿🤣

2023-08-11 667 瀏覽
太子近排開咗一間新嘅麵包店🍞有超多麵包選擇真係會眼花撩🤪麵包店仲有比較少見嘅米麵包🥯🔺芝士瑪芬 $28本身以為只有表面嘅芝士🧀裏面最多有少量芝士點知一切開真係嚇親😳瑪芬入面係佈滿肉醬真係啖都有😚表面嘅芝士都有超級多,肉鬆同芝士係好夾又香💞推!!!!🔺味噌洋蔥吐司 $42切開後已經聞到好香洋蔥🧅吐司好軟熟,入面都有好多洋蔥粒係又香又好食🤭🔺黑芝麻麻薯麵包 $32內饀有超級多黑芝麻🖤而且都算好濃~而麻糬比例就相對少啲但都煙靭嘅🙌🏻麵包都偏軟熟🔺脆脆香腸鹹水球 $18見到個名就覺得好特別了😙鹹水球表面有芝士.麵包口感煙煙韌韌有煙燻嘅味道👅而腸仔係脆皮腸,感覺有啲腸仔包👀🔺開心果蛋糕🍰 $55近排見到開心果嘅嘢就忍唔住想食了🤭可能期待有點太高就有少少失望了🥲Cream 同蛋糕都係開心果💚開心果味唔算特別重但都可以💦蛋糕都好軟熟而蛋糕表面係奶涷令口感更豐富🤍蛋糕下層應該係麻糬??但就好硬唔太咬到,希望麵包店可以改進下🤲🏻🔺整體麵包嘅質素都好好而且有好多選擇🙌🏻仲有少見嘅米麵包但蛋糕就有待改善了😙

🔺芝士瑪芬 $28
芝士瑪芬
芝士瑪芬

🔺味噌洋蔥吐司 $42

🔺黑芝麻麻薯麵包 $32

🔺脆脆香腸鹹水球 $18

🔺開心果蛋糕🍰 $55

• 芝士瑪芬
《📍+bread bakery & studio食評分享 》by@ihungry.hk中意食麵包嘅小編🥨,為大家發掘咗一間手作麵包店,就係位於太子嘅+bread bakery & studio🔥!+bread 主打唔用任何麵包改良劑,唔加任何添加劑,突出麵包嘅天然味道,而佢哋亦宦提供唔同種類嘅麵包同甜品🍞🎂,包括超人氣吐司、貝果、麻糬包、瑪芬等等,仲有靚靚又好味嘅散水餅畀大家預訂㗎🤩!🔸【黑芝麻大滿足吐司 - $68】一口咬下,黑芝麻香氣四溢!鬆軟嘅吐司包裹著濃郁嘅黑芝麻醬,每一口都伴隨著微甜的滋味,讓您彷彿置身於芝麻嘅海洋中,滿足感十足💓!🔸【黑芝麻麻糬包 - $32】外皮Q彈,內餡豐富!每一口都散發著黑芝麻嘅濃郁香氣,咬下去麻糬嘅柔軟與黑芝麻的香濃在口中交織,令小編食唔停口✨!🔸【綠茶麻糬包 - $32】綠茶的清香與麻糬嘅綿密結合,為您帶來一份獨特嘅口感饗宴。外皮柔軟,內餡綠茶麻糬入口即化,綠茶嘅苦甘交融,濃刑好似飲緊一杯綠茶咁啊🍵!🔸【黑芝麻瑪芬 - $32】誘人的黑芝麻瑪芬,外層酥脆,內裡鬆軟。每一口都帶來黑芝麻嘅香氣迷人,口感豐富,讓您感受到瑪芬融合黑芝麻的獨特魅力,一份滋味

🔸【黑芝麻大滿足吐司 - $68】

🔸【黑芝麻麻糬包 - $32】

🔸【綠茶麻糬包 - $32】

🔸【黑芝麻瑪芬 - $32】
誘人的黑芝麻瑪芬,外層酥脆,內裡鬆軟。每一口都帶來黑芝麻嘅香氣迷人,口感豐富,讓您感受到瑪芬融合黑芝麻的獨特魅力,一份滋味十足嘅甜點享受🥰。

🔸【蟹肉鹼水貝果 - $38】
新鮮蟹肉與鹼水貝果的完美結合🦀!金黃酥脆嘅外皮,鬆軟嘅內部,每一口都充滿了鮮甜嘅蟹肉香氣。鹼水貝果嘅QQ質感與蟹肉嘅鮮美味道相互融合,超Match👍!

🤪iHungry開心指數:9/10分
今日嚟咗呢間麵包舖買麵包,呢度嘅款式非常新穎,真係唔係喺出面容易搵到嘅款式,而且製作認真,每個麵包都有簡短嘅說明牌,請客人都可以揀到自己想食嘅麵包😆今次一場嚟到就買咗五款麵包,第一款揀咗柚香乳酪貝果 ($38),本身貝果嘅本體好煙韌,入面有一堆好香滑嘅忌廉,最特別嘅係乳酪忌廉裏面竟然有啲黑椒,感覺好特別,可以中和返柚香同乳酪嘅酸味,整體嚟講食完成個都唔會覺得好漏,反而都幾清新😚抹茶麻薯麵包 ($32)個名就簡簡單單,但係非常之有內涵,入面既抹茶餡好濃抹茶味,但食落一啲都唔苦,連埋麻薯餡一齊食口感好豐富🥰 蔓越莓司康 ($28)同平時食開既有啲唔同,食落好香牛油味同一啲都唔痴牙😋入面加咗蔓越莓酸酸甜甜好開胃,配埋奶油一齊食更加夾😋黑糖麻薯吐司 ($44)勁吸引我!首先本身麵包都非常鬆軟,即使有部份係隔日先食,都仲係可以保持到鬆軟感覺😆麵包入面竟然有麻薯,而且麻薯嘅黑糖味超濃,為鬆軟嘅麵包做點綴,口感好煙靭,真係冇諗過會咁夾🤣最後係一款開心果蛋糕 ($55),入面又係有麻薯😍呢個有好多唔同嘅口感,例如果仁碎、忌廉、麻薯、脆米、蛋糕,上面仲有幾粒類似椰汁糕😌感覺就係一個甜品可以滿足你好多個唔

蔓越莓司康

黑糖麻薯吐司

最後係一款開心果蛋糕 ($55),入面又係有麻薯😍呢個有好多唔同嘅口感,例如果仁碎、忌廉、麻薯、脆米、蛋糕,上面仲有幾粒類似椰汁糕😌感覺就係一個甜品可以滿足你好多個唔同願望😚開心果味好濃郁,啱晒我呢個開心果控🥰
開心果蛋糕

呢間小店嘅麵包幾特別又幾好食,真係值得回訪啊!
2023-08-04
蔓越莓司康
開心果蛋糕
太子新開嘅手工麵包店+plus有好多唔同款式嘅麵包 每日麵包款式都係隨機😆 而且用咗低糖油配方 健康又好味🤍 口感真係好鬆軟ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵)除咗麵包之外仲有蛋糕杯🍰 唯一美中不足嘅係我去嗰日已經賣晒我最想試嘅麻糬麵包T.T✻芋泥紫薯米麵包 💜 HKD28芋泥同紫薯味好出 尤其係芋泥味⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽米麵包口感鬆軟仲略帶煙韌✻迷你原味米麵包三兄弟💗🤍💚 HKD24賣相超可愛!!好似日本啲三色團子咁😚 個人特別鍾意綠色嘅麵包好香斑斕味!🥰✻草莓白巧克力吐司🍞 HKD52賣相好靚嘅吐司~ 仲有啲花瓣做裝飾😳 一切開已經感覺到麵包非常非常鬆軟 好感軟軟糯糯~ 仲好香麵包味😋 開埋草莓醬同埋白巧克力非常match🍓 又靚又好食而且份量仲好多🫶🏻✻開心果蛋糕 🍰 HKD55之前po咗Story之後好多人查詢嘅開心果蛋糕😽💚 用咗日本開心果醬好香濃! 而且中間仲有開心果粒 白朱古力同埋麻糬mochi ʕ˙Ⱉ˙ʔ 口感好豐富而且甜度適中🥳 幾好食✻橘皮/檸檬皮奶酪貝果🥯 HKD32貝果口感偏硬身帶煙韌感 搭配橘皮/檸檬皮好refresh🍋🍊 同奶酪好夾❣️

✻芋泥紫薯米麵包 💜 HKD28

✻迷你原味米麵包三兄弟💗🤍💚 HKD24

✻草莓白巧克力吐司🍞 HKD52

✻開心果蛋糕 🍰 HKD55

✻橘皮/檸檬皮奶酪貝果🥯 HKD32

開心果盒子蛋糕
📍太子新開業麵包店‼️· 包款多樣花多眼亂🍞 -- +Bread Bakery🥐·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_太子#pigfoodiexhk_包包==========================最近太子有間新開業嘅麵包店,鋪頭雖小但係有多款麵包仲有盒子蛋糕,吸引唔少人流~💖🤪------------------------------⭐️黑芝麻大滿足吐司 $68 (4/5)吐司大件軟熟,黑芝麻香濃,帶沙沙口感😋不過黑芝麻嘅分佈唔係好平均,有啲位多餡但有啲位變咗齋包🥹·⭐️南瓜子豆蔻卷 $29 (4.3/5)好少見bakery有豆蔻卷🤪👍包體帶少少扎實,香料味幾重!😋· ⭐️芋頭麻薯麵包 $28 (3/5)麵包好軟熟~中間嘅芋頭同麻薯份量都幾多,但係芋香唔太突出🥲•⭐️海鹽花生醬酸奶包 $28 (4.2/5)包體一層層捲住花生醬,加埋海鹽甜甜鹹鹹好好味!🥰⭐️開心果盒子蛋糕 $55 (4.3/5)開心果味幾濃,面頭仲有開心果粒粒!😍蛋糕濕潤,麻薯煙韌~------------------------------賣相:3.5/
#pigfoodiexhk_太子
#pigfoodiexhk_包包
==========================
⭐️黑芝麻大滿足吐司 $68 (4/5)

⭐️南瓜子豆蔻卷 $29 (4.3/5)

⭐️芋頭麻薯麵包 $28 (3/5)

麵包好軟熟~中間嘅芋頭同麻薯份量都幾多,但係芋香唔太突出🥲

⭐️海鹽花生醬酸奶包 $28 (4.2/5)

包體一層層捲住花生醬,加埋海鹽甜甜鹹鹹好好味!🥰

⭐️開心果盒子蛋糕 $55 (4.3/5)

開心果味幾濃,面頭仲有開心果粒粒!😍蛋糕濕潤,麻薯煙韌~
賣相:3.5/5
味道:4.2/5
性價比:3/5
推介度:3.8/5
店舖資料
名稱:+Bread Bakery @plus_bread
地址:太子太子道西157號別樹華軒地下10號舖
前往方法:太子站B2出口
今天被閨蜜抓來朝聖,星期一的下午店內一個人也沒有,意外的是,店內空間超級小,我們兩個人站進去基本上就沒辦法塞第三個人了😵,為了不妨礙後面近來的客人,只能超迅速拍完照拿了麵包結帳😬他們有販售最近很hit的鹼水麵包、餡料吐司、各式麵包及蛋糕、飲品等等,看起來都很精緻小巧,唯一共同點就是⋯價。格,非。常。驚。人😨小眼睛買了最愛的芋頭麻糬麵包,大約手掌心的size要$28,若不是為了探店,真買不下手😅但憑良心說,這個芋頭麻糬包是真的好吃,麵包鬆軟,裏層的芋泥超香(是真正芋泥製做而不是化學假味),口感相當綿密,麻糬軟糯好吃,整體餡料也算多。但小眼睛個人覺得吧⋯好吃是好吃,但價格實在有點太高,我應該試過這次就夠了😂😂推薦給有錢的麵包控😆😆

價。格,非。常。驚。人😨

推薦給有錢的麵包控😆😆