收藏咗好耐嘅麵包舖近日起社交媒體網站見到有出可愛造型bagelShow咗俾男朋友睇之後佢竟然去咗買俾我🥰有三款口味:蔓越莓奶酪、抹茶、芒果西米露當日蔓越莓奶酪紅莓賣晒,粉紅色係特別搶手嘅💗Bagel造型好可愛🥹有樣有樹葉頭飾有腳,唔捨得食▶️ 芒果楊枝甘露餡貝果Mango Pomelo Sago jelly cat bagel ($42)第一次見呢款口味,唔奇怪反而好好食中間忌廉有芒果同金柚香味🥭酸酸甜甜又清新唔似用香精,味道唔假好犀利,真係做到港式糖水嗰隻味🇭🇰唯一係忌廉餡分佈有啲唔平均~▶️ 抹茶貝果 Matcha jelly cat bagel ($42)內餡係特製丸久小山園抹茶奶酥💚抹茶味超濃醇而不過苦😍仲有奶粉香味,好上癮比一般奶酥幼滑 (冇抹茶碎)而冇咁油膩奶酥遍布成個貝果,份量十足腳仔係朱古力味麵包,相對硬身————-————-————-——Bagel包質:本身bagel好厚身重手🥯~135g/個咬落煙韌度十足,好有嚼口麵種靚,聞落有酵母香味簡單跟指示蒸返三分鐘就品嚐到最佳口感👍🏻唔乾唔硬少數我覺得口味同質感都perfect嘅bagel (拍得住揉然地)🥰造型更加加分,超推介
收藏咗好耐嘅麵包舖
近日起社交媒體網站見到有出可愛造型bagel
Show咗俾男朋友睇之後佢竟然去咗買俾我🥰
有三款口味:蔓越莓奶酪、抹茶、芒果西米露
當日蔓越莓奶酪紅莓賣晒,粉紅色係特別搶手嘅💗
Bagel造型好可愛🥹有樣有樹葉頭飾有腳,唔捨得食

第一次見呢款口味,唔奇怪反而好好食
中間忌廉有芒果同金柚香味🥭酸酸甜甜又清新
唔似用香精,味道唔假
好犀利,真係做到港式糖水嗰隻味🇭🇰
唯一係忌廉餡分佈有啲唔平均~
芒果楊枝甘露餡貝果

Matcha jelly cat bagel

內餡係特製丸久小山園抹茶奶酥💚
抹茶味超濃醇而不過苦😍仲有奶粉香味,好上癮
比一般奶酥幼滑 (冇抹茶碎)而冇咁油膩
奶酥遍布成個貝果,份量十足
腳仔係朱古力味麵包,相對硬身

————-————-————-——
Bagel包質:
本身bagel好厚身重手🥯~135g/個
咬落煙韌度十足,好有嚼口
麵種靚,聞落有酵母香味

簡單跟指示蒸返三分鐘就品嚐到最佳口感👍🏻唔乾唔硬
少數我覺得口味同質感都perfect嘅bagel (拍得住揉然地)🥰造型更加加分,超推介!

另外有鬆餅、Muffin、鹼水麵包等,賣相都好唔錯
呢間Bakery可返兜!
外賣自取
芒果楊枝甘露餡貝果