🔥串燒鋪多數都係以蒜蓉、蜜糖/香辣為主,但呢間鋪 m頭竟然有成十幾款口味任你揀阿,包括有蜜糖、沙茶、沙嗲、蒜蓉、避風塘、椒鹽、孜然、黑椒、咸蛋王、泰式汁、麻辣、燒汁😍對於為食既小編當然想試哂咁多款口味啦,今次就揀左部份口味配搭著不同既食物。🤣🍆 蒜蓉原條茄子($32)茄子大大條,配埋蒜蓉及少少辣椒,茄子肉腍滑入味,就連茄子皮都可以食埋添。🐄 沙茶牛舌($20)厚切既牛舌,食落爽口有牛味,配埋濃濃既沙茶醬,份外惹味。🥚 蜜糖玉子燒($18)玉子外皮燒到有少少焦香,表面搽左蜜糖,食落有蛋香軟綿綿仲甜甜地。🐖 避風塘豬頸肉($16)豬頸肉燒到香脆且爽滿彈牙,加埋避風塘口味有炸蒜及醬汁,真係想encore黎多串。🐟 避風塘蟶子($58)蟶肉肉質嫩滑鮮味,燒既時候剛剛好配埋生蒜炸蒜的確好惹味。🐣 孜然雞軟骨($16)軟骨燒到脆卜卜加埋孜然粉,特別香。🍗 蜜糖雞中翼($16)蜜汁燒雞翼做到外皮脆肉嫩夠juicy仲唔會好乾添🍯

🍆 蒜蓉原條茄子($32)

🐄 沙茶牛舌($20)
厚切既牛舌,食落爽口有牛味,配埋濃濃既沙茶醬,份外惹味。

🥚 蜜糖玉子燒($18)

🐖 避風塘豬頸肉($16)

🐟 避風塘蟶子($58)
蟶肉肉質嫩滑鮮味,燒既時候剛剛好配埋生蒜炸蒜的確好惹味。

🐣 孜然雞軟骨($16)
軟骨燒到脆卜卜加埋孜然粉,特別香。

🍗 蜜糖雞中翼($16)
蜜汁燒雞翼做到外皮脆肉嫩夠juicy仲唔會好乾添🍯

2023-11-03
  • 原條茄子
  • 玉子燒
2024-02-07 159 瀏覽
葵芳廣場個邊, 要走到最入先至搵到, 都算隱蔽 😅 有好多唔同款式既串燒, 仲可以夾唔同味, 總共十二隻味有, 啲味都特別, 即係唔會係個啲普通蒜蓉味, 椒鹽味, 有埋啲咸蛋, 避風塘, 孜然味等等, 呢類就係粉黎 😙 佢仲有沙茶, 燒汁, 黑椒, 相信呢啲應該係醬汁, 因為我叫親都係粉, 都唔肯定 😜 餐廳好乾淨, 價錢一般都係$20或以下, 除左牛肉粒, 茄子, 啡菇呢類就差唔多$30。由於我同朋友食左啲野, 所以淨係叫少野食, 個菠蘿好好味, 其他串燒都好味, 一路燒一路有個爐烘住, 雖然唔係好熱, 但都幫下手, 係值得推介既小店! 👍🏻佢除左串燒, 仲有飯食, 老細話如果淨係食串燒午市就搞唔掂, 老細英明 😎
葵芳廣場個邊, 要走到最入先至搵到, 都算隱蔽 😅

燒多士

蒜蓉煮蜆

2024-01-31
燒多士
蒜蓉煮蜆
2023-12-06 137 瀏覽
12燒以其多樣化和美味的串燒小食為主,我點了牛柳串、雞髀肉、牛舌和雞腎,加上一杯可樂,整體體驗非常令人滿意。首先,牛柳串是我最喜歡的一道。它們切成了小塊,每一口都嚐得到嫩滑的牛肉和微妙的煙燻味道。肉質鮮嫩多汁,口感極佳,絕對是肉食愛好者的首選。接下來是雞髀肉,同樣令人驚艷。雞髀肉切成了薄片,烤得恰到好處,外皮酥脆,內裡保持著濕潤的口感。每一片都散發著濃郁的雞肉香氣,非常美味。牛舌是一個很特別的選擇,但卻是一個絕對值得嚐試的選項。它的質地細膩,經過烤制後,肉質更加鮮嫩。搭配店家特製的醬汁,增添了一層豐富的風味,讓這道菜更加出色。雞腎切成小塊,烤得剛好熟,外皮微焦,內部保持著嫩滑的質感。整體而言,這家串燒店每一道菜都有其獨特的風味和質感,加上可樂的清涼口感,這是一個完美的下午茶體驗。

雞腎切成小塊,烤得剛好熟,外皮微焦,內部保持著嫩滑的質感。

2023-11-26 131 瀏覽
同朋友仔嚟到葵芳村搵好野食,今次就同佢去到12燒,一齊食串燒,餐廳係以QR code下單好方便,而且串燒種類多,佢哋仲有個特色就係有成十幾款醬料可以配搭!店內店員都好Nice,仲同我哋講提早預約係會有優惠!如果下次提早打嚟book位,會送飲品/小食/甜品一份,而且每日都唔同!😍我哋今次兩個人叫咗好多串燒,當中嘅一口牛肉粒係招牌必點,我哋分別點咗蜜糖 & 黑椒兩種口味,各有特色,而黑椒味比較香口;豬頸肉燒得入味,配泰式酸辣醬一流,酸酸甜甜味道很開胃;最後點返一份燒菠蘿,解油膩感一流!而且一串有四粒好抵食!仲有更多推介:🌟串燒醬料配搭推介🌟肥牛金菇卷 - 蒜蓉味魷魚鬚串 - 椒鹽味多春魚 - 椒鹽味錫紙娃娃菜 - 蒜蓉味芝士丸 - 蜜糖味一口牛肉粒 - 蜜糖味 & 黑椒味豬頸肉 - 泰式酸辣醬雞脾肉 - 蜜糖味雞軟骨 - 椒鹽味

🌟串燒醬料配搭推介🌟
豬頸肉 - 泰式酸辣醬
雞脾肉 - 蜜糖味
雞軟骨 - 椒鹽味
2023-11-21 65 瀏覽
去葵芳通常都會去葵廣或者新都會廣場食嘢,呢2度都食到有啲厭,行過啲去到葵涌廣場原來都有幾間餐廳,今次就試下呢間串燒店🤪餐廳叫十二燒,原來喺有十二種唔同嘅口味除客人配搭,搞到選擇困難症嘅我花咗唔少時間落單🤣▫️原條茄子 - 蒜蓉 ($32)蒜蓉燒茄子係不敗嘅菜式!蒜蓉辣椒落得好夠,好快就清曬成條🤣▫️雞脾肉 - 蜜糖 ($16)肉質軟嫩帶有少少甜味,如果份量多少少就好🤏🏻▫️雞軟骨 - 椒鹽 ($16)食落爽脆有咬口,用椒鹽整簡直冇得輸▫️豬頸肉 - 泰式酸辣醬 ($16)豬頸肉彈牙,配泰式辣醬都唔錯▫️錫紙娃娃菜上枱熱辣辣,中和咗串燒嘅油膩感▫️五花腩 - 避風塘 ($16)第一次食燒到咁乾身嘅五花腩,脆卜卜幾香口,配埋避風塘碎送酒一流!▫️招牌避風塘炒飯 ($20)炒飯粒粒分明,加埋避風塘碎好惹味,果然係店家嘅招牌👍🏻▫️燒菠蘿 ($14)面層有焦糖脆皮,菠蘿甜得嚟咬落冇筋▫️黃金棉花糖 ($14)BBQ必備嘅燒棉花糖!黃金原來即係落咗鹹蛋黃,食落又甜又鹹咁就唔太啱我,鍾意嘅朋友可以一試🥸見到扇貝係佢哋嘅招牌本身想試,但係當日賣曬🫥下次要再試!Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️

▫️原條茄子 - 蒜蓉 ($32)
蒜蓉燒茄子係不敗嘅菜式!蒜蓉辣椒落得好夠,好快就清曬成條🤣

▫️雞脾肉 - 蜜糖 ($16)
肉質軟嫩帶有少少甜味,如果份量多少少就好🤏🏻

▫️雞軟骨 - 椒鹽 ($16)
食落爽脆有咬口,用椒鹽整簡直冇得輸

▫️豬頸肉 - 泰式酸辣醬 ($16)
豬頸肉彈牙,配泰式辣醬都唔錯

▫️錫紙娃娃菜
上枱熱辣辣,中和咗串燒嘅油膩感

▫️五花腩 - 避風塘 ($16)

▫️招牌避風塘炒飯 ($20)
炒飯粒粒分明,加埋避風塘碎好惹味,果然係店家嘅招牌👍🏻

▫️燒菠蘿 ($14)
面層有焦糖脆皮,菠蘿甜得嚟咬落冇筋

▫️黃金棉花糖 ($14)

見到扇貝係佢哋嘅招牌本身想試,但係當日賣曬🫥下次要再試!

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 招牌避風塘炒飯
2023-11-20 57 瀏覽
✨招牌避風塘炒飯+串燒3 串(午市套餐 $55)串燒選擇了經典丸類,有花枝丸、牛丸和墨魚丸,丸的表面均烤至微焦,鮮嫩彈牙,更有多達12種調味,每款都可以選擇不同味招牌避風塘炒飯則炒得好乾身,香氣四溢,與串燒一樣惹味✨自選串燒兩串+飲品(下午茶餐 $40)豬頸肉:肉質鮮嫩多汁,帶有微微的炭燒香氣魷魚鬚串(+$2):有嚼勁,搭配椒鹽更顯風味津路烏龍茶(+$6)✨雞軟骨($16)呈微焦的酥脆口感,算大粒且有嚼勁✨錫紙娃娃菜($28)選了招牌蒜蓉味,份量很多,而且保持到嫩脆質地可選調味:椒鹽、孜然、蜜糖、沙茶、黑椒、沙嗲、蒜蓉、咸蛋王、泰式酸辣醬、麻辣、避風塘、燒汁
✨招牌避風塘炒飯+串燒3 串(午市套餐 $55)
招牌避風塘炒飯則炒得好乾身,香氣四溢,與串燒一樣惹味

✨自選串燒兩串+飲品(下午茶餐 $40)
豬頸肉:肉質鮮嫩多汁,帶有微微的炭燒香氣
魷魚鬚串(+$2):有嚼勁,搭配椒鹽更顯風味
津路烏龍茶(+$6)

✨雞軟骨($16)
呈微焦的酥脆口感,算大粒且有嚼勁

✨錫紙娃娃菜($28)
選了招牌蒜蓉味,份量很多,而且保持到嫩脆質地

屋邨通常都只有連鎖店或者茶餐廳,有自家小店的確要支持一下。小編的友人發現葵廣附近屋邨有一間有串燒小店,而且可以有堂食,便約周六去試試。大啡菇(蒜蓉)大啡菇本身就已經很好吃,多肉多汁,烤起來表香氣更濃,表面有淡淡的焦香味,反而蒜蓉味被大啡菇掩蓋咗,應該要嘗試其他調味料。🤣錫紙金菇菜(蒜蓉)這個越食越辣,是小米辣的辣味,配上蒜蓉好惹味。金估菜好肥美,食落去好有口感,份量都勁多。燒菠蘿必叫,菠蘿不算很酸甜,但水份肉感飽滿,中和了之前食串燒的熱氣及油膩感。表面的焦糖脆脆,不會很甜,不錯。多春魚(椒鹽)雖然看起來瘦小,但還好裡面超多魚春,吃起來蠻鮮,配上椒鹽味很搭。五花腩(孜然)曬上孜然粉之後,五花腩變成類似豬肉乾的口感,調味料香味少突出。燒香蕉蠻喜歡這個配搭,挺有趣,外層的焦糖配上裡面熟到爆的香蕉,外脆內軟。因為熟了,香蕉的甜味都非常突出玉子燒非常大件,口感像蛋糕一樣,裡面鬆軟,帶點汁水,比較甜。墨魚嘴(椒鹽)曬上椒鹽之後表面惹味,食落去就爽脆。12燒葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖#葵芳美食 #葵芳 #葵芳廣場 #屋邨美食 #屋邨小店 #串燒 #串燒小店 #玉子燒 #燒香蕉 #調味料

大啡菇(蒜蓉)

錫紙金菇菜(蒜蓉)

多春魚(椒鹽)

五花腩(孜然)

燒香蕉

玉子燒
非常大件,口感像蛋糕一樣,裡面鬆軟,帶點汁水,比較甜。

墨魚嘴(椒鹽)
曬上椒鹽之後表面惹味,食落去就爽脆。

12燒
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖
#葵芳美食 #葵芳 #葵芳廣場 #屋邨美食 #屋邨小店 #串燒 #串燒小店 #玉子燒 #燒香蕉 #調味料 #foodie #foodiehk #hkfoodie
2023-11-14 41 瀏覽
喺新都會廣場行完之後,忽然間想食串燒,就嚟到呢一間十二燒,呢度每一款串燒都有唔同嘅口味可以比客人選擇避風塘炒飯比較惹味,飯粒粒分明,另外仲配埋燒茄子一齊食,蒜蓉味真係好香,茄子軟滑大條咸蛋黃多士:多士香脆,鹹蛋黃嘅味好出,邪惡嘅選擇肉串燒:豚肉尖椒串非常辣,唔食得辣嘅唔好嗌呀,尖椒好Juicy,豬肉脆口,牛柳粒串燒嘅牛肉質素都唔錯,牛肉有孜然味,雞髀肉就比較乾身一啲,台灣腸加咗蜜糖之後有少少甜味,一咬開充滿油脂下次可以嗌外賣返屋企試吓

咸蛋黃多士:多士香脆,鹹蛋黃嘅味好出,邪惡嘅選擇

下次可以嗌外賣返屋企試吓
2023-11-13 37 瀏覽
呢度有多種調味選擇,包括椒鹽、椒鹽、沙茶、蒜蓉同燒汁,而其中燒汁絕對仰最大嘅驚喜。我個人較為鍾意,佢濃郁而香甜,淋在串燒上,瞬間提升了整體嘅風味。呢個燒汁不單令肉質更加多汁,仲帶黎一絲微甜的層次感。椒鹽嘅微辣微咸、沙茶嘅香氣、蒜蓉嘅清香都係不錯嘅選擇,但如果你想要一個濃郁嘅美味體驗,燒汁絕對是首選。而每一款串燒都保持左原材料嘅味道同口感,原條茄子係我最喜愛,保留左原有茄子甜味再架蒜蓉同辣調味,辣味愈食愈辣,完全刺激到味蕾
2023-11-13 35 瀏覽
12燒 🍢大家去葵芳,除咗會喺葵廣食嘢之外,仲會去邊度搵好嘢食呢?!🤔🤔今日就介紹呢一間葵廣行過去3分鐘都唔使嘅串燒舖頭俾大家! 佢哋所有嘅串燒都有12款口味可以選擇,每一串要唔同嘅口味都可以,啱晒個個口味都想試嘅大家🤟🏻🤟🏻由於本身都食咗啲嘢打咗底,今次嚟到就唔算叫咗好多嘢食~串燒方面,我哋分別叫咗沙茶豬頸肉 🐷$16、麻辣牛舌👅$20、沙嗲煙肉腸仔卷 🥓 $16、椒鹽雞脾肉 🐔$16、避風塘原條茄子🍆$32、蜜糖司華力腸🌭 $20,其中比較推介嘅分別有豬頸肉、原條茄子同埋司華力腸,覺得呢三個配埋佢哋嘅醬汁特別惹味😋😋😋其實呢度除咗串燒都仲有其他嘢食可以選擇,男仔想飽肚啲嘅話可以嗌吓飯等等!佢地既招牌避風塘炒飯只係$20就有一碗,份量啱啱好,而且個炒飯仲好有鑊氣添!✅✅
12燒 🍢

2023-11-11 35 瀏覽
葵涌用心燒烤小店今日去完葵涌探朋友見到佢屋企附近開咗一間燒烤小店,即刻叫佢落嚟一齊試吓啦錫紙煮蜆 $38我覺得去到燒烤店一定會叫煮蜆,有少少酒味加埋大蜆鮮味十足原條茄子 $32用上蒜蓉辣椒粉一起燒,火候掌握得好好,茄子軟淋好味道雞中翼 $16燒雞翼個個都鍾意!脆卜卜外皮加少少鹽粉好味道豚肉尖椒卷 $20薄薄一層豚肉包裹尖椒,豚肉香外加爽口感錫紙金菇菜 $28又係重口味人士,最愛啦,滿滿嘅蒜蓉滿滿嘅辣椒玉子燒 $18玉子燒面頭有少少香脆,裏面蛋香味十足甜甜地📍12燒葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖
葵涌用心燒烤小店

錫紙煮蜆 $38
我覺得去到燒烤店一定會叫煮蜆,有少少酒味加埋
大蜆鮮味十足
原條茄子 $32
用上蒜蓉辣椒粉一起燒,火候掌握得好好,茄子軟淋好味道

雞中翼 $16
燒雞翼個個都鍾意!脆卜卜外皮加少少鹽粉好味道

豚肉尖椒卷 $20
薄薄一層豚肉包裹尖椒,豚肉香外加爽口感
錫紙金菇菜 $28
又係重口味人士,最愛啦,滿滿嘅蒜蓉滿滿嘅辣椒
玉子燒 $18
玉子燒面頭有少少香脆,裏面蛋香味十足甜甜地
📍12燒
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖
2023-11-09 45 瀏覽
12燒🍢呢間好近葵廣嘅串燒舖,竟然有12種口味嘅串燒!串燒就食得多啦,每一串都唔同口味嘅應該就唔係成日可以搵到~個人覺得都幾有特色,同埋幾有心思,值得一試㗎!❤👍🏻牛舌👅(麻辣) $18麻辣牛舌比較鹹少少,辣味都好足夠,有咬口!豬頸肉🐷(沙嗲) $16豬頸肉嘅肉質比較淋,非常入味,下次來會再encore!司華力腸🥓(蜜糖) $20蜜糖司華力腸呢一個BBQ組合,肯定冇得輸啦!最緊要係唔使自己燒,即叫即整,懶人必備!錫紙娃娃菜🥬(鹹蛋黃)$20鹹蛋黃娃娃菜都有意外驚喜,估唔到原來味道都幾夾,就算唔鍾意食菜嘅,應該都會覺得幾好味😋原條茄子🍆(沙茶) $32呢個茄子除咗有沙茶醬之外,另外都仲有落蒜蓉,傳統得黎又有新嘅特色!👍🏻招牌避風塘炒飯🍲$20淨係食串燒驚唔夠飽?!唔使驚喎,呢度有$20一碗炒飯,份量都近乎有一隻湯碗咁多,而且都幾香口!✅
12燒🍢

牛舌👅(麻辣) $18
麻辣牛舌比較鹹少少,辣味都好足夠,有咬口!

豬頸肉🐷(沙嗲) $16
豬頸肉嘅肉質比較淋,非常入味,下次來會再encore!

司華力腸🥓(蜜糖) $20

錫紙娃娃菜🥬(鹹蛋黃)$20

原條茄子🍆(沙茶) $32

招牌避風塘炒飯🍲$20
2023-11-07 38 瀏覽
朋友來到這店子,很棒的串燒店,一人之店,很好的燒烤的食物。店員很用心做,棒喔燒烤的食物非常入味,有很多味道可以選,不錯!店裡很多餐點也是味道很好的秋刀魚~魚肉嫩滑,燒得好,外皮香脆入味,有爆汁效果燒雞皮~推薦,油香滿又不會太油膩,香脆又有嚼勁吃到原始之香味貼心的串燒,進食方便,不同風味,感覺很好,棒店子也有其他美吃,烤甜瓜、牛小排、玉米筍、炸薯條、雞翅,這些好吃串燒,下次再吃鰻魚飯燒鰻魚飯也很大份量,有很多配菜,鰻魚燒到脆,仲有豆角和旦絲!串燒店吃得多,但第一次看到串燒也有多種口味,有椒鹽、孜然、蜜糖、沙茶、黑椒、沙嗲、蒜蓉、咸蛋王、酸辣、麻辣、避風塘和燒汁,一串一口味,創新感滿滿!特別!串燒專門店感覺很重,亦提供豐富多樣的串燒選擇,能滿足各口味喔。
燒烤的食物非常入味,有很多味道可以選,不錯!
店裡很多餐點也是味道很好的
秋刀魚~魚肉嫩滑,燒得好,外皮香脆入味,有爆汁效果
燒雞皮~推薦,油香滿又不會太油膩,香脆又有嚼勁
吃到原始之香味
貼心的串燒,進食方便,不同風味,感覺很好,棒
鰻魚飯
2023-11-04 35 瀏覽
夜晚想食少少燒烤見到都幾抵食首先是雞髀肉。雞肉的鮮嫩口感和調味剛剛好,不會過於油膩。接下來是五花腩。肉質鮮嫩多汁,搭配上店家特製的醬料,更能提升它的風味。另外還有錫紙煮蜆。這道菜以新鮮的蜆肉為主,保持了鮮甜的口感,湯汁鮮美,讓人回味無窮。還有肥牛金菇卷和豬頸肉。肥牛金菇卷將嫩滑的肥牛片和鮮美的金針菇卷在一起,肉和菇類的絕妙結合。豬頸肉則是肉質鮮嫩多汁,口感鮮美。最後是燒茄子。茄子在炭火上烤至外皮焦香,內部軟嫩,口感綿軟。

夜晚想食少少燒烤見到都幾抵食

首先是雞髀肉。雞肉的鮮嫩口感和調味剛剛好,不會過於油膩。

豬頸肉則是肉質鮮嫩多汁,口感鮮美。

2023-11-03
👨🏻‍🍳12燒 (葵芳)📍葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖 「葵芳串燒小食又有另一選擇😻」 葵廣有港式、泰式串燒,今次行過小小,去葵芳廣場個邊 (葵芳站A出口,右上扶手電梯,一直沿天橋,行到有得落既扶手電梯,靠右直行就見到😝)搵到呢個有12款醬汁既特色燒烤😝價錢仲好親民😋😋午市套餐$65有5串,平均$13一串😆 👍🏻🍽️ : 豬頸肉、金菇肥牛卷、韮菜、雞中翼、仲有玉子燒😻😻😻 ‼️推‼️豬頸肉揀左沙嗲,肉質好爽口,「o作o作聲」😋😋豬頸肉本身應該有醃過,好惹味🤤再配上微甜既沙嗲汁,正!!😆 金菇肥牛卷都系揀左沙嗲😝肥牛半瘦半脂,同金菇既比例卷得岩岩好,好滋味😋😋 超長韮菜‼️‼️揀左孜然,好惹味😆😆😆雞中翼都系揀咗孜然😝皮燒到好煙韌🤤肉質腍身,熟哂無紅仲好嫩👍🏻👍🏻 玉子燒😻😻好香蛋味,微甜不膩,小小燶脆外層,更香口😋 即叫即整,食得出有用心整,一系就燒烤手藝高超🙈去到燶與未燶之界,仲可以鎖住每款食物既質感,犀利🫶🏻雖然要行遠小小,但系值得😝仲有得堂食‼️‼️葵芳村居民就方便D,落街有得食🥹不過佢地都有做外送服務🤤🫶🏻個人覺得十零蚊一串有咁高質,抵食😝👍🏻 #12燒 #葵芳串燒
👨🏻‍🍳12燒 (葵芳)
📍葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖

「葵芳串燒小食又有另一選擇😻」

葵廣有港式、泰式串燒,今次行過小小,
搵到呢個有12款醬汁既特色燒烤😝
價錢仲好親民😋😋
午市套餐$65有5串,平均$13一串😆

豬頸肉

金菇肥牛卷

韭菜

超長韮菜‼️‼️揀左孜然,好惹味😆😆😆
雞中翼

玉子燒

玉子燒😻😻好香蛋味,微甜不膩,小小燶脆外層,更香口😋

即叫即整,食得出有用心整,一系就燒烤手藝高超🙈
去到燶與未燶之界,仲可以鎖住每款食物既質感,犀利🫶🏻
雖然要行遠小小,但系值得😝
仲有得堂食‼️‼️
個人覺得十零蚊一串有咁高質,抵食😝👍🏻

#12燒 #葵芳串燒

2023-11-02