除了葵涌廣場 ,葵芳好多野食!例如呢間12燒開喺葵芳邨,有成12種串燒口味,口味吸引住,呢排食串燒店都食得多,但第一次見到串燒都可以揀12種口味,選擇超多,而且仲有下午茶同埋lunch set,除了串燒外還供應多款飯麵類!最愛酸菜魚!最重要係價錢好合理,學生仔同埋打工仔糧尾福音!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸下午茶餐 自選兩串$36🐮沙茶牛舌牛舌肉質鮮嫩並帶有濃郁的沙茶醬香氣🐔咸蛋王雞中翼雞中翼炸至金黃酥脆外層帶有濃郁的咸蛋醬汁好特別!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯午市套餐$59午餐A:招牌避風塘炒飯+串燒3 喘🐟避風塘多春魚多春魚炸至酥脆,很香脆!🍚避風塘炒飯不得不說,鑊氣十足,有炸蒜香蔥等等調味,刺激好吃。🐔椒鹽雞軟骨雞軟骨本身帶有嚼勁,椒鹽調味更能突出雞軟骨的新鮮美味!🍢椒鹽燒賣燒椒鹽別有一番風味,外層酥脆不會太乾,也很飽肚⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯午市套餐$50午餐B:酸菜魚飯 小辣- 酸菜魚飯酸菜的酸味和魚的鮮美好夾,辣度適中!送飯一流

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

午市套餐$59
午餐A:招牌避風塘炒飯+串燒3 喘
🐟避風塘多春魚
多春魚炸至酥脆,很香脆!

🍚避風塘炒飯
不得不說,鑊氣十足,有炸蒜香蔥等等調味,刺激好吃。

🐔椒鹽雞軟骨
雞軟骨本身帶有嚼勁,椒鹽調味更能突出雞軟骨的新鮮美味!

🍢椒鹽燒賣
燒椒鹽別有一番風味,外層酥脆

不會太乾,也很飽肚

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

午市套餐$50
午餐B:酸菜魚飯 小辣
- 酸菜魚飯
酸菜的酸味和魚的鮮美好夾,辣度適中!送飯一流
2023-10-28 44 瀏覽
位於葵芳屋邨內商場地下,夜晚都算易搵。自助形式落單,唔洗麻煩人,幾適合一人獨食自肥。〰️🌟蒜蓉燒半殻扇貝 $48評分:4/5扇貝幾鮮甜,即叫即燒熱辣辣🥰調味唔錯,唔太鹹夠蒜🤤〰️🌟原條茄子 $32評分:4/5茄子幾厚肉,揀咗避風塘調味,微辣好惹味😋〰️玉子燒 $16鹽燒牛舌 $18鹹蛋黃雞脾肉 $16評分:3/5串燒有個爐熱住咁上菜,影相影耐咗都唔驚🥰每一款串燒醬汁都可自選,自由度好高👍🏻〰️環境: 3/5服務: 3/5地點: 4/5〰️#fat_factor_香港#fat_factor_葵芳#fat_factor_串燒
蒜蓉燒半殻扇貝

🌟蒜蓉燒半殻扇貝 $48
評分:4/5
扇貝幾鮮甜,即叫即燒熱辣辣🥰調味唔錯,唔太鹹夠蒜🤤

原條茄子

🌟原條茄子 $32
評分:4/5
茄子幾厚肉,揀咗避風塘調味,微辣好惹味😋
玉子燒 $16

#fat_factor_串燒
蒜蓉燒半殻扇貝
  • 蒜蓉燒半殼扇貝
2023-10-26 19 瀏覽
這家餐廳位於知名美食集中地葵涌廣場附近,地理位置便利,是掃街聚會時的絕佳選擇。餐廳內部環境舒適,非常適合與朋友一起坐下來慢慢品味美食。值得一讚的是,這家餐廳提供了超過十種不同口味的醬料,讓客人可以自由搭配。此外,餐廳還使用自製的鐵板上菜,確保串燒始終保持熱辣辣的口感!🌟椒鹽牛舌 $20 椒鹽搭配牛舌,口感酥脆,肉質嫩滑,肉汁豐富。🌟孜然肥牛金菇卷 $20經典的串燒菜品之一,肥牛肉質鮮嫩,烹調得剛剛好。肉汁滲入金菇中,搭配孜然的淡淡辣味,令人驚艷。🌟避風塘豚肉尖椒卷 $20避風塘風味突出,適合喜歡辣味的朋友。尖椒和豚肉的組合非常特別,口感出色。🌟燒汁魷魚鬚串 $18魷魚鬚新鮮豐盛,搭配燒汁味道搭配得宜,味道美味。魷魚肉質煙韌,具有咬勁。🌟蜜糖雞中翼 $16這是我個人最喜歡的經典串燒之一。蜜糖和雞翼的組合使得雞翼的外皮香脆誘人。雞翼內部肉質鮮嫩,肉汁豐富,可以嚐出不是注射過激素的雞肉,絕對值得一試!

🌟椒鹽牛舌 $20
椒鹽搭配牛舌,口感酥脆,肉質嫩滑,肉汁豐富。

🌟孜然肥牛金菇卷 $20

🌟避風塘豚肉尖椒卷 $20

🌟燒汁魷魚鬚串 $18

🌟蜜糖雞中翼 $16
2023-10-26 21 瀏覽
今日小編同大家介紹一間位於葵芳的隱世串燒小店 - 《24燒》🌟餐廳為於著名美食集中地葵涌廣場附近,不但位置放便,更是美食掃街時的好選擇。餐廳內部環境舒適,適合同朋友坐低慢慢享受😍小編最欣賞餐廳的一點是餐廳提供過十種不同的醬料口味共客人自由搭配,而且用餐廳自製的鐵板上菜,確保串燒時刻保持熱辣辣!🔥💁🏻‍♀️椒鹽牛舌 ($20)椒鹽搭配牛舌,向來是小編最喜歡的口味之一🤤牛舌外脆內嫩,肉汁充足,富有咬感。💁🏻‍♀️孜然肥牛金菇卷 ($20)經典串燒之一,肥牛肉質鮮嫩,熟道剛剛好。肉汁滲入金菇之中,搭配孜然淡淡的辣味,口感令人驚艷😚。💁🏻‍♀️避風塘豚肉尖椒卷 ($20)避風塘的口味比較突出,適合喜歡吃辣的朋友。尖椒和豚肉的搭配十分特別,口感不錯。💁🏻‍♀️燒汁魷魚鬚串 ($18)魷魚鬚分量充足,配合燒汁,味道十分搭配而且惹味。魷魚肉質煙靭,好有咬感。💁🏻‍♀️蜜糖雞中翼 ($16)小編個人最喜歡的一種經典串燒。蜜糖和雞翼的搭配令雞翼的外皮十分香脆吸引🤩。雞翼內部肉質鮮嫩,肉汁四溢,吃得出不是打了激素的雞肉,值得一試!😍整體評分味道:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟Instagra

💁🏻‍♀️椒鹽牛舌 ($20)

💁🏻‍♀️孜然肥牛金菇卷 ($20)

💁🏻‍♀️避風塘豚肉尖椒卷 ($20)

💁🏻‍♀️燒汁魷魚鬚串 ($18)

💁🏻‍♀️蜜糖雞中翼 ($16)

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
Instagrammable: 🌟🌟🌟🌟
2023-10-23 22 瀏覽
🔥.嚟葵芳新都會同葵涌廣場行街食嘢就多,但第一次走進葵芳邨食屋邨串燒店😋 串燒都係平民價錢,葵芳邨嘅居民真係好有福🥰.🍡 午市套餐C:自選5串 $65🥓 沙嗲五花腩非常脆口🤤 跟市面上嘅燒五花腩多油多汁好唔同,配合沙嗲醬更好味🐔 孜然雞腎非常爽口煙靭,加上串燒經典孜然粉嚟調味是最好不過💚孜然韭菜必點蔬菜之選✨ 燒得外香,亦鎖住韭菜嘅新鮮蔬菜味🍡 蜜糖花枝丸經典蜜糖配花枝丸,跟自己出面bbq燒嘅好唔同,店員燒成黃金色,外脆內煙韌💛🍢 沙茶墨魚丸口感彈牙,店員燒得外脆內軟滑,配合沙茶醬調味帶出種特別口感.🍛 午市套餐D:燒鰻魚飯 $68燒鰻魚外皮香脆內裏鮮嫩多汁,燒豆角同燒玉子上適量既孜然調味,白飯上面有香甜鰻魚汁送飯,配搭一流😋.🍆 燒原條茄子 $32外皮焦脆,滿滿蒜蓉夾埋柔軟嫩滑茄子肉,超級好食,蒜蓉味充斥成個口腔,鐘意蒜蓉嘅朋友一定要叫,若可有辣度供食客選擇更佳.🍹 荔枝梳打(跟餐加$10)口感輕盈,味道清新,果香氣味,食串燒飲梳打感覺解決舌尖上嘅油膩感.12燒除咗有即叫即燒嘅串燒外,仲有午市套餐可以選擇,如果唔想晏晝只食串燒,就可以選擇佢哋嘅飯盒🍱 另外,我最欣賞嘅係佢哋有好多嘅唔
🔥
🍡 午市套餐C:自選5串 $65

🥓 沙嗲五花腩

🐔 孜然雞腎
非常爽口煙靭,加上串燒經典孜然粉嚟調味是最好不過

💚孜然韭菜
必點蔬菜之選✨ 燒得外香,亦鎖住韭菜嘅新鮮蔬菜味

🍡 蜜糖花枝丸

🍢 沙茶墨魚丸
口感彈牙,店員燒得外脆內軟滑,配合沙茶醬調味帶出種特別口感
🍛 午市套餐D:燒鰻魚飯 $68
🍆 燒原條茄子 $32
🍹 荔枝梳打(跟餐加$10)
12燒除咗有即叫即燒嘅串燒外,仲有午市套餐可以選擇,如果唔想晏晝只食串燒,就可以選擇佢哋嘅飯盒🍱 另外,我最欣賞嘅係佢哋有好多嘅唔同嘅口味供客人選擇👍🏻

Max 5️⃣🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽

💰沒有加一服務費
2023-10-21
  • 原條茄子
主打12款唔同醬汁嘅串燒店✨12燒🍢ʕ๑’ㅅ‘๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ唔想喺葵涌廣場咁迫食嘢 就行過咗對面嗰條村👣食呢間可以慢慢坐嘆嘅串燒店《12燒💓》呢間串燒店有12款唔同嘅醬汁✨🔸椒鹽🔹孜然🔸蜜糖🔹沙茶🔹黑椒🔸蒜辣🔹麻辣🔸避風塘🔸蒜蓉🔹沙嗲🔸咸蛋王🔹燒汁今次我就試咗三款唔同味道 各有特色💕泰式辣醬就會本身以為會好似M記嗰款泰式辣醬咁 但呢款就冇乜酸甜嘅味道 反而主要係帶點微辣💚燒汁就唔算好鹹 比較Normal嘅醬汁🤎而蜜糖就甜甜地咁 最鍾意呢款💛▪️串燒:司華力腸💲2️⃣0️⃣司華力腸勁大條 燒到外皮脆好脆!食落好Juicy 仲要配左超級match嘅蜜糖醬汁 有一種bbq緊嘅風味 好食(。>ㅿ<。)!▫️串燒:雞胸軟骨💲2️⃣5️⃣雞軟骨就食得多 雞胸軟骨真係第一次見 幾特別 不過口感食落同雞軟骨差唔多(๑•́ω•̀๑)▪️串燒:芝士丸💲1️⃣6️⃣芝士丸有濃郁嘅芝士味道 不過就略嫌唔夠流心(๑°༥°๑)▫️串燒:雞肉💲1️⃣6️⃣雞肉就會相對比較細串少少 食唔落雞肉都唔鞋 但可以再厚肉啲(˶ฅωฅ˵)▪️燒菠蘿💲1️⃣4️⃣一串有4嚿 食落幾甜幾多汁 好甜( •̀ᴗ•́ ) ̖́-錫紙金
主打12款唔同醬汁嘅串燒店✨12燒🍢

今次我就試咗三款唔同味道 各有特色💕
燒汁就唔算好鹹 比較Normal嘅醬汁🤎
而蜜糖就甜甜地咁 最鍾意呢款💛

▪️串燒:司華力腸💲2️⃣0️⃣
司華力腸勁大條 燒到外皮脆好脆!

▫️串燒:雞胸軟骨💲2️⃣5️⃣

▪️串燒:芝士丸💲1️⃣6️⃣
芝士丸有濃郁嘅芝士味道 不過就略嫌唔夠流心(๑°༥°๑)

▫️串燒:雞肉💲1️⃣6️⃣

▪️燒菠蘿💲1️⃣4️⃣
一串有4嚿 食落幾甜幾多汁 好甜( •̀ᴗ•́ ) ̖́-

錫紙金菇菜💲2️⃣8️⃣
有啲辣椒香蔥調味 錫紙焗完之後都幾入味 好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍12燒
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖
2023-10-20 13 瀏覽
今次嚟到葵芳,決定搵吓葵廣以外有咩好食!舖頭喺葵芳廣場,要特別強調唔係大家一般認知嘅「葵廣」葵涌廣場,而係位於葵芳邨入面嘅葵芳廣場。見到附近街坊行過都會同老細打招呼吹兩嘴,所以都算係正宗嘅街坊小店!以一間街坊小店甚至串燒店的標準來講,呢度嘅環境坐得幾舒服,亦都非常乾淨👍🏻!豚肉尖椒卷 🫑豚肉尖椒卷選用了孜然粉調味,尖椒的辣感綻放出豚肉的肉質,比起常見嘅金菇肥牛卷更有特色!簡單一句就係尖椒辣,豚肉滑!玉子燒 💛呢個玉子燒可以媲美居酒屋嘅級數!首先玉子係相當厚切,咬落好有口感又彈牙!今次選擇咗蜜糖味,甜甜地但係燻味濃郁,而且外脆內軟,唔怪得咁多人嚟到都會叫呢款!原條茄子 🍆本身見到有蒜蓉味揀,都諗住揀返最正路嘅選擇,但係見到好似有唔少人都會喺度試避風塘風味嘅串燒,所以決定一試!原條茄子非常大條,兩個人食啱啱好,而茄子表面一樣有辣椒同蒜蓉,配以避風塘嘅蒜粒,多重層次的口感令人回味無窮!燒香蕉🍌最後甜品叫咗唔係咁常見嘅燒香蕉,亦都相當有驚喜!呢個可以話係香蕉版嘅焦糖燉蛋!香蕉表面上有一層金黃薄脆嘅焦糖,而內裡香甜可口,味道好夾。值得一提嘅係,師傅送上串燒嘅時候,細心一睇,會發現原來唔係一個普通

豚肉尖椒卷 🫑

玉子燒 💛

原條茄子 🍆

燒香蕉🍌

值得一提嘅係,師傅送上串燒嘅時候,細心一睇,會發現原來唔係一個普通嘅盤咁簡單,因為盤底放咗兩個蠟燭,咁樣食嘅時候就唔使咁急,可以保持溫度,唔會凍得太快,呢個小細節值得一
讚👍🏻!
  • 玉子燒
2023-10-19 17 瀏覽
聽講有間串燒抵食及有好多不同口味,喜歡食串燒的我們要試下,口味居然比我想像的多,一共有12款😱椒鹽、孜然、蜜糖、沙茶、黑椒、沙嗲、蒜蓉、咸蛋王、泰式汁、麻辣、避風塘、燒汁但我地只揀左自己喜歡既口味😝,孜然、咸蛋王、麻辣呢3款🍽肥牛金菇卷:肉香包裹着金菇,金菇亦吸收了肥牛的肉汁,好juicy 🍽魷魚鬚串:魷魚鬚有嚼劲十足的口感,配上麻辣醬好搭🍽豬頸肉的肉質多汁,口感爽脆🍽豚肉尖椒卷,搭配尖椒的辛辣味道,帶來了另一種新的口感體驗。🍽雞中翼一定要配搭咸蛋黃,一個對的醬汁完全提升了食物的質素,好好味🍽雞軟骨,必點,酥脆可口🍽原條茄子經過烤煮變得軟糯,口感絲滑,配上孜然,更提升口感層次👍🔥為了減低串燒冷卻的速度,店家好有heart,居然鐵板上,火仍然燒著🔥

但我地只揀左自己喜歡既口味😝,孜然、咸蛋王、麻辣呢3款

🍽魷魚鬚串:魷魚鬚有嚼劲十足的口感,配上麻辣醬好搭

🍽豬頸肉的肉質多汁,口感爽脆

🍽雞軟骨,必點,酥脆可口

• 原條茄子
唔好意為葵芳搵食只得葵廣,今日同大家介紹一家喺葵芳廣場的一家 – 12燒,食物以中式串燒為主,點解會叫12燒,估計係因為人客可以選擇12種不同口味的配答,包括椒鹽、孜然、蜜糖、沙茶、黑椒、沙嗲、蒜辣、麻辣、咸蛋王、避風塘、蒜蓉及燒汁,絕對適合香港地道口味。既然咁多口味選擇,當然要柯打幾串打包回家送啤酒。🍆避風塘燒原條茄子🐓孜然燒雞中翼🦑蜜糖燒花枝丸🐙麻辣墨魚咀🐣麻辣雞腎🐔椒鹽雞軟骨🐮黑椒牛舌🇭🇰葵芳平價串港式串燒🍢🍡如果🏠屋企樓下有間的話其實都幾正,想堂食的話仲可以自己燒,可以同朋友慢慢燒住飲杯啤酒傾下計,又可以襯熱食,打包回家邊煲劇🎥邊嘆

🍆避風塘燒原條茄子
🐮黑椒牛舌
🇭🇰葵芳平價串港式串燒🍢🍡

外賣自取
  • 原條茄子
【葵芳•12燒】ππππππππππππππππππππππππππππππ葵芳地鋪小店 燒物串燒下午茶選擇多🌻|燒豬頸肉飯|HKD 55豬頸肉,覺得肉質十分鮮嫩多汁。肉上的燒汁使得它的味道更加濃郁,而淋在飯上的汁液也使得每一口飯都帶有豬肉的美味。🌼|金桔檸檬梳打|HKD 跟餐加12金桔檸檬梳打的味道非常獨特,帶有金桔和檸檬的酸味,加上汽水的氣泡感,非常爽口。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 67✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨12燒葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖
【葵芳•12燒】

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

12燒
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖
2023-10-12 12 瀏覽
同朋友去左公司附近小店食串燒應該因為每種串燒有12隻味可以選擇所以叫12燒😂 孜然味燒原條茄子: $38🍆比想像中大塊,裝滿左個大碟。茄子燒到個表皮酥脆,但茄子肉軟嫩,咬落去會爆汁,孜然既香味同茄子既甜味好夾 燒新鮮菠蘿:$14🍍將新鮮菠蘿切成塊狀,燒完之後既菠蘿甜味更加突出,又係好多汁,好fresh 孜然牛柳串: $16🐂孜然味牛柳質感軟嫩有肉汁~ 燒豚肉尖椒捲 $20🐷豚肉鮮嫩,尖椒爽脆,口感豐富 咸蛋王雞球:$38🐥🥚雞球包住香脆既咸蛋外皮,咸蛋既鹹香味提升左風味避風塘炒飯: $20炒飯粒粒分明,份量都幾多,性價比之選~
同朋友去左公司附近小店食串燒
應該因為每種串燒有12隻味可以選擇
所以叫12燒😂

孜然味燒原條茄子: $38🍆

燒新鮮菠蘿:$14🍍

孜然牛柳串: $16🐂
孜然味牛柳質感軟嫩有肉汁~

燒豚肉尖椒捲 $20🐷
豚肉鮮嫩,尖椒爽脆,口感豐富

咸蛋王雞球:$38🐥🥚
雞球包住香脆既咸蛋外皮,咸蛋既鹹香味提升左風味

避風塘炒飯: $20
炒飯粒粒分明,份量都幾多,性價比之選~
2023-10-11 11 瀏覽
花枝丸 $16玉子燒 $16牛舌 $18咸蛋王多士 $20豬頸肉 $16雞軟骨 $16原條燒茄子 $32金菇肥牛卷 $20可選 : 椒鹽,孜然,蜜糖,沙茶,黑椒,沙嗲,蒜蓉,咸蛋王,泰式酸辣醬,麻辣,避風塘,燒汁所以嘅串燒都可以揀以上不同嘅口味,今次食得唔多就靜係試左椒鹽,孜然,蜜糖,同沙嗲口味,又真係每一串你叫咩味佢就落咩,大家都知道出面有時得個揀字,出到嚟唔一定係架啦,味道都幾好嘅,玉子燒我哋就叫左蜜糖味,甜甜地好好味,豬頸肉就好爽口,串燒必叫啦,個茄子都好夠味,仲有啲串燒有個爐仔附上,慢慢食傾吓偈都唔怕會凍左,呢個位真係要讚下,如果住附近嘅朋友仔就一定要試吓啦
花枝丸 $16
雞軟骨 $16
原條燒茄子 $32
金菇肥牛卷 $20

2023-10-09 17 瀏覽
12燒🍢呢間好近葵廣嘅串燒舖,竟然有12種口味嘅串燒!串燒就食得多啦,每一串都唔同口味嘅應該就唔係成日可以搵到~個人覺得都幾有特色,同埋幾有心思,值得一試㗎!❤👍🏻牛舌👅(麻辣) $18麻辣牛舌比較鹹少少,辣味都好足夠,有咬口!豬頸肉🐷(沙嗲) $16豬頸肉嘅肉質比較淋,非常入味,下次來會再encore!司華力腸🥓(蜜糖) $20蜜糖司華力腸呢一個BBQ組合,肯定冇得輸啦!最緊要係唔使自己燒,即叫即整,懶人必備!錫紙娃娃菜🥬(鹹蛋黃)$20鹹蛋黃娃娃菜都有意外驚喜,估唔到原來味道都幾夾,就算唔鍾意食菜嘅,應該都會覺得幾好味😋原條茄子🍆(沙茶) $32呢個茄子除咗有沙茶醬之外,另外都仲有落蒜蓉,傳統得黎又有新嘅特色!👍🏻招牌避風塘炒飯🍲$20淨係食串燒驚唔夠飽?!唔使驚喎,呢度有$20一碗炒飯,份量都近乎有一隻湯碗咁多,而且都幾香口!✅
12燒🍢

牛舌👅(麻辣) $18
麻辣牛舌比較鹹少少,辣味都好足夠,有咬口!

豬頸肉🐷(沙嗲) $16
豬頸肉嘅肉質比較淋,非常入味,下次來會再encore!

司華力腸🥓(蜜糖) $20

錫紙娃娃菜🥬(鹹蛋黃)$20

原條茄子🍆(沙茶) $32

招牌避風塘炒飯🍲$20
2023-10-07 20 瀏覽
抵食港式串燒小店😆 餐廳主打港式及川式串燒 更可有多達12款醬料選擇配搭 一啲創新口味例如咸蛋黃都有😜 價錢$14起有一串!環境方面則有幾張枱可以堂食====᪥ 一口牛肉粒 $32 ᪥ 花枝丸 $16᪥ 雞中翼 $16᪥ 牛舌 $20᪥ 原條茄子 $32᪥ 咸蛋王多士 $20串燒價錢都好平😆 個盤更一直烘熱 唔洗驚凍而急住食~ 推薦嗌牛舌!!~ 牛舌係牛舌芯 爽口彈牙 仲要只係$20😍 另外咸蛋黃多士都好特別 喺蒜蓉多士面頭再加上咸蛋黃醬
====

᪥ 一口牛肉粒 $32
᪥ 花枝丸 $16
᪥ 雞中翼 $16
᪥ 牛舌 $20
᪥ 原條茄子 $32
᪥ 咸蛋王多士 $20

2023-09-29 30 瀏覽
上星期六去開葵芳上堂 落堂經過見到呢間12燒就同朋友係到食少少串燒當下午茶🤭最吸引我眼球係佢有好多款醬料平時舖頭食既都係孜然味/燒汁多今次見佢有避風塘、泰式酸辣醬、沙茶、沙嗲咁可以自由配搭都係第一次!我地叫左三款下午茶餐share食.1️⃣咸蛋黃雞球+1串串燒($36)雞球表面滿滿既咸蛋黃粉🤩雞球細細粒似迷你麥樂雞🤣.串燒揀左平時必點既豬頸肉豬頸肉燒得幾好 肥瘦適中👍🏻經典配搭泰式酸辣醬邪惡得黎好惹味!🤣.2️⃣咸蛋黃多士+1串串燒($32)個包似係排包 有啲香香地既牛油同蒜油味仲有咸蛋黃塗係面食落微咸微甜咁 特別得黎又幾好食喎😋.蜜糖花枝丸似BBQ既味道 不過平時好似少啲燒花枝丸都幾好味😛.3️⃣自選兩串($32)燒汁牛舌牛舌都幾厚切 咬落去爽口唔會過熟燒汁燒到入哂味👍🏻.避風塘多春魚多春魚好難燒得好 一唔小心熟到爛值得一讚呢間燒得幾好幾完整避風塘既蒜、辣、豉味平衡得幾好🤣飲品(+$12)下午茶有汽水送 朋友叫左汽水我就加錢叫左個水蜜桃果肉梳打果肉係幾甜既😄攪拌均勻後甜度適中食串燒時飲梳打啲氣經過喉嚨真係好爽!
上星期六去開葵芳上堂
落堂經過見到呢間12燒
就同朋友係到食少少串燒當下午茶🤭

最吸引我眼球係佢有好多款醬料
平時舖頭食既都係孜然味/燒汁多
今次見佢有避風塘、泰式酸辣醬、沙茶、沙嗲咁
可以自由配搭都係第一次!

我地叫左三款下午茶餐share食

咸蛋黃雞球+1串串燒
1️⃣咸蛋黃雞球+1串串燒($36)
雞球表面滿滿既咸蛋黃粉🤩
雞球細細粒似迷你麥樂雞🤣
串燒揀左平時必點既豬頸肉
豬頸肉燒得幾好 肥瘦適中👍🏻
經典配搭泰式酸辣醬
邪惡得黎好惹味!🤣
咸蛋黃多士+1串串燒

2️⃣咸蛋黃多士+1串串燒($32)
個包似係排包 有啲香香地既牛油同蒜油味
仲有咸蛋黃塗係面
食落微咸微甜咁 特別得黎又幾好食喎😋
蜜糖花枝丸
似BBQ既味道 不過平時好似少啲燒花枝丸
都幾好味😛
燒汁牛舌+避風塘多春魚

3️⃣自選兩串($32)
燒汁牛舌
牛舌都幾厚切 咬落去爽口唔會過熟
燒汁燒到入哂味👍🏻
避風塘多春魚
多春魚好難燒得好 一唔小心熟到爛
值得一讚呢間燒得幾好幾完整
避風塘既蒜、辣、豉味平衡得幾好🤣

飲品(+$12)
下午茶有汽水送 朋友叫左汽水
我就加錢叫左個水蜜桃果肉梳打
果肉係幾甜既😄
攪拌均勻後甜度適中
食串燒時飲梳打啲氣經過喉嚨真係好爽!
2023-09-23
咸蛋黃雞球+1串串燒