2020-09-20 781 瀏覽
This was the first time going to this restaurant. The location is not quite obvious. It’s located around the corner where people might hardly notice. We ordered three mains, including a tomato scallop risotto, crab pasta and a cod. I personally enjoy the pasta and the cod instead. Due to the pandemic, they offer a 15%off discount on everything on the menu. It would be not fair in price if there’s no discount being offered as there is nothing so special to be honest.

Crab  pasta
Cod
2020-09-19
Crab  pasta
Cod
以前食喎陣,沙律吧有熟食,雞翼,有時仲有三文魚。。。。。。。。。。。。。。。疫情過後,諗住振興下佢,幫襯下。。。。。。。。。。。。。。點知:淨叫沙律吧要138元。。。。。。。。。出到去,只見到羽衣甘藍,小量生果,小量甜品。。。。。。。。。。。大佬。。。。。。。。。。。。。我心諗如果因為疫情無食材,收得人138元,求其擺啲薯條,小食,雞翼,腸仔。出嚟都好呱。。。。多謝野玩田店,我下次唔會再嚟喇。。拜拜。。

疫情過後,諗住振興下佢,幫襯下。。。。。。。。。。。。。。

點知:淨叫沙律吧要138元。。。。。。。。。

大佬。。。。。。。。。。。。。

多謝野玩田店,我下次唔會再嚟喇。。拜拜。。
半自助午餐
2020-07-24 2387 瀏覽
是日慢活,慢慢地去行吓街,慢慢地去食餐飯。慢慢地走進了這間「野玩田店」。睇吓個店名幾特別,於是就搵佢出嚟吓。估唔到,呢間店就位於k11入面,行咗好多次k11就無發現到呢間店,覺得呢間店好似隱形一樣, 神一般嘅存在。上網訂位,入位,都不消數分鐘。我哋一行2人被安排到一張2人枱。店員好快就幫我地落咗單,兩個人叫咗2個main course加1個小菜。呢個野菜味道幾好。係好大粒既帶子意大利🇮🇹飯😍😍呢個係好岩唔食牛嘅食嘅意粉🍝-2人係星期五慢活慢食了一個晚上,一共$400!

呢個野菜味道幾好。

係好大粒既帶子意大利🇮🇹飯😍😍

呢個係好岩唔食牛嘅食嘅意粉🍝

2人係星期五慢活慢食了一個晚上,一共$400!

2020-07-03 1828 瀏覽
一班朋友飯聚, 又怕人多又怕限時。 仲要係旺區, 其實都痛少少難道。 但最後都比我地搵到。如果飯聚中, 有素食朋友, 都可以試下這一間。 6個人, 5個主食, 一個小食, 傾下計。 各人都有推介: 推介1 - 牛油果青瓜水牛芝士包意大利飯味道: 清淡, 芝士味, 牛油果比例重身😌但脂肪比例就超標😂😂2. 推介 - 牛仔肉蘑菇寬條意大利粉口味:蘑菇味比較重身, 牛仔肉都熟得ok , 唔會太老推介3 - 蕃茄素肉醬意大利粉口味: 用素肉比真肉碎, 油量較少, 但肉香就比較少

6個人, 5個主食, 一個小食, 傾下計。 各人都有推介:

推介1 - 牛油果青瓜水牛芝士包意大利飯

味道: 清淡, 芝士味, 牛油果比例重身😌
但脂肪比例就超標😂😂

牛油食青瓜水牛芝士包意大利飯

2. 推介 - 牛仔肉蘑菇寬條意大利粉

口味:蘑菇味比較重身, 牛仔肉都熟得ok , 唔會太老
牛仔肉蘑菇寬條麵意大利粉

推介3 - 蕃茄素肉醬意大利粉

口味: 用素肉比真肉碎, 油量較少, 但肉香就比較少
蕃茄素肉醬意大利粉

雨衣金蘭巴馬火腿配西柚合桃沙律
Kiwi  beet
  • 餐包
2020-06-29 1819 瀏覽
為咗認真準備一個重要嘅聚舊,不可單靠食評,决定自己親去試吓呢間餐廳先至同班朋友提議,結果屋企人同我都好滿意今日叫左個兩個lunch set,個香煎䲞魚配蕃茄汁及薯蓉,個茄汁雖然量唔多,但俾客人自己淋上去啲魚度嗰陣出曬蒸汽,明顯好夠熱,唔會杰撻撻咁,亦唔係求其用樽裝茄汁俾你,味道好自然。魚係剛剛好熟,同配菜好夾,好味另一個係西冷牛扒長扒飽配薯蓉。我怕食生野,嗌左全熟,冇相睇,但上枱見到個賣相已經好開心,Well done 牛肉只有近根位有啲un,經理建議下次要7成最正,個飽同薯條都係外面少少趣內軟。沙律菜好趣,個汁係raspberry base, 好清新👍 成碟都好味道杯 熱薑汁蘆薈蜂蜜,夠薑味,但唔會搶,岩岩好,另一杯係 熱桃膠雪燕紅棗,但確認咗係冇燕窩成份嘅,好標準嘅燉品味道。食物同配菜都非常用心,兩杯飲品都唔會好甜,感覺好健康攪到屋企人即sent左俾朋友約再嚟食。服務都相當滿意,初時見個經理好似唔係好有表情,但係我不斷咁問佢再訂枱要求時,佢好有耐性咁搭我,仲叫我慢慢食完野再去望下我想再訂枱嘅位置啱唔啱心水先。而啲waiter一有人客埋單離開就清枱同用防疫水清潔枱面,作為疫情下嘅食

杯 熱薑汁蘆薈蜂蜜,夠薑味,但唔會搶,岩岩好,

食物同配菜都非常用心,兩杯飲品都唔會好甜,感覺好健康

攪到屋企人即sent左俾朋友約再嚟食。

而啲waiter一有人客埋單離開就清枱同用防疫水清潔枱面,作為疫情下嘅食客,感覺好安心。

我終於能安心咁推介俾班friends啦,高興呀

香煎法國䲞魚配蕃茄汁及薯蓉
西冷牛扒長扒飽配薯條
熱薑汁蘆薈蜂蜜
熱桃膠雪燕紅棗
2020-06-27 1081 瀏覽
Happy Friday 好想放鬆下,尖沙咀 K11 野玩田店,舖頭位置比較難搵,感覺好寛敞好舒服,南瓜湯配餐包,充满南瓜味味道好,湯質感好好,熱餐包配牛油,放落湯一齊食好味,藜麥牛油果沙律配黑醋,藜麥健康又飽肚,牛油果同沙律菜新鮮,法國羊肚菌雞肉意大利飯,羊肚菌新鮮,雞肉比較乾身,意大利飯軟硬適中,忌廉白汁包圍意大利飯好好味,炭燒美國頂級自然西冷配黑松露燒汁,西冷五成熟,煮得比軟偏熟,有肉味,配菜芝士薯茸好好味。
南瓜湯配餐包
南瓜湯配餐包
法國羊肚菌雞肉意大利飯
而家除左食得好味又要打到卡
仲要食得有營架

去到K11除左行街街打卡卡之外。仲比我發現左有間主打有機食物的田園西餐廳今次一於食得有營又有型喇~環境門口位置L位已經好似去左個田園咁,可以隨便打卡餐廳佈置舒適簡潔,裝修簡潔,木系裝潢,可以看到出面的風景玻璃窗有陽光照下來,好想午睡。食物食材走健康有機路線,每個套餐都包括唔同有機食材。點完菜服務員會遞上麵包,麵包暖笠笠,即烘外脆內軟。一款係原味,而另外一款係黑芝麻味。黑芝麻個個入面仲有蜜糖架,搽埋牛油食好香甜。 我地叫左煙三文魚意大利香草多士和香烤紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁+薯條
另外
+$38加配沙律及餐湯+$30 Super Kale羽衣甘藍沙冰,檸檬汁及蜜糖,是沙冰的感覺,味道不會很青。+$12 Black Sesame Latte黑芝麻鮮奶沙律及餐湯服務員同我地講下午2:30前都會有自助沙律吧,因為星期六訓晏左小小所以就無左。不過都有一碟,廚師發板沙律都好豐富。沙律菜好新鮮,有果仁甜醋提子乾,好開胃。是日餐湯係南瓜湯南瓜湯好濃,好creamy羽衣甘藍沙冰成杯都由超級食物羽衣甘藍調製,唔會加水/加甜;好健康。亦唔會
而家除左食得好味又要打到卡
仲要食得有營架

今次一於食得有營又有型喇~

門口位置L位已經好似去左個田園咁,可以隨便打卡

食物
食材走健康有機路線,每個套餐都包括唔同有機食材。

點完菜服務員會遞上麵包,

麵包暖笠笠,即烘外脆內軟。
一款係原味,而另外一款係黑芝麻味。
黑芝麻個個入面仲有蜜糖架,搽埋牛油食好香甜。

另外
+$38加配沙律及餐湯
+$12 Black Sesame Latte黑芝麻鮮奶

沙律及餐湯

不過都有一碟,廚師發板沙律都好豐富。
沙律菜好新鮮,有果仁甜醋提子乾,好開胃。

是日餐湯係南瓜湯
南瓜湯好濃,好creamy

羽衣甘藍沙冰

成杯都由超級食物羽衣甘藍調製,唔會加水/加甜;好健康。
亦唔會有草青味,成件事好夏日好清新。

黑芝麻鮮奶

黑芝麻味好香,配上鮮奶好配合
入口好濃滑,唔會加甜,好岩中意原味道的人。

煙三文魚意大利香草多士

由木盤上台,打卡一流。
煙三文魚唔會太重咸香味,配上脆多士,正啊~

香烤紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁+薯條

肉眼扒肉味濃,其實不點汁食都好夠味,大大塊,好滿足。

最後跟餐仲有個脆脆榛子撻 甜甜的配上柚子醬。

總括來講食物新鮮健康,渡過左一個好健康的下午呢。

2020-06-12 1344 瀏覽
今日嚟到K11食野玩田店,餐廳環境非常舒適,而且主打天然,四周都有植物做裝飾。前菜叫咗個炸魷魚圈配千島醬,魷魚圈分量都算幾多啊,炸得非常香口,自己唔經唔覺都食咗一半😂,估唔到會食唔停口。牛仔肉配蘑菇牛肉汁寬意大利麵,做得出色,意粉一食落口已經有濃濃的牛肉味道,而且配上牛仔肉雙重牛肉味呀,而且闊條麵係手做,唔怪得知食落口感特別豐富,推介大家嚟到一定要食佢啊😋! 青檸香草燒海鱸魚,鱸魚大大塊,青檸同香草,滲入咗魚肉裏面,伴菜有蘿蔔仔、薯仔等等,蘿蔔仔細細隻好得意而且味道甜甜地幾Flash飲品就叫咗KIWI BEET,裏面有紅菜頭、奇異果、檸檬汁、蜜糖,平時好驚草青味嘅我今次完全接受到依杯飲品,因為紅菜頭配搭左果汁所以好容易入口啊!甜品食咗個檸檬芝士撻,檸檬味非常豐富,食落淡淡檸檬味,唔會好溜。🥰

2020-06-08 1200 瀏覽
今次晚餐就去左呢間位於K11既食店,舖頭位置都幾難搵(係另一間唔記得賣咩既店既入面)。因為BOOK左位,所以等5分鐘左右就有得入去。入到去環境係唔錯,座位幾闊落。但係一打開個MENU,見到飲品一杯都五十幾蚊就知道應該幾貴。最後,我地叫左兩個前菜(TRUFFLE FRIES,芝士雞翼,OIOIN RINGS),黑毛豬同埋一個意粉。TRUFFLE FRIES同OION RNGS就正正常常啦,芝士雞翼入面就好多好濃既芝士(我既最愛),呢個係我好推薦既(雖然價錢好似係大約70蚊4隻)。黑毛豬就真係好TENDER既,好有肉汁,但係份量好少,三個人差唔多一人兩啖就無了。意粉就仲誇張,真係一人幾條咁分。最後我地係每人2百幾蚊,但係唔夠飽要去第二間食。但無法啦,K11你去食個飯其實都係幫緊佢交租,我都好理解。
題外話/補充資料: 記得晚餐係無SALAD BAR,只有午餐先有。所以午餐其實抵好多!
2020-05-29
  • 黑毛豬,芝士雞翼
2020-06-06 924 瀏覽
放工約左朋友喺尖沙咀食飯,行到K11 又想搵間坐得舒服又可以傾下計嘅餐廳食飯,上網睇到呢間田園風嘅餐廳就啱曬我地啡色配綠色既餐枱,仲有好多草做裝飾,感覺舒服餐廳行健康飲路線為主,主打有機食物,健康食材。多菜少肉好適合我地2個食肉獸一坐低,店員就送上麵包,黑糖包,無影低到。麵包有口感同幾鬆軟我們點了幾款食物!雞肉墨西哥餡餅: 餅皮自家製,口感的確比外面的更薄,烘至微焦令口感薄脆,中間夾著不少雞肉、洋蔥和芝士,帶辣味🌶,整體感覺輕盈清新。好推介呢個蟹肉美國露筍闊條手做意大利麵 露荀鮮嫰爽脆,自家製意大利麵都幾有咬口,仲非常creamy,我地鍾意味道唔好太濃,配料用上新鮮蟹肉🦀整體味道唔錯,個感覺幾健康份量不多,價錢比較貴。鮮奶Latte食完飯就想飲杯咖啡作結。口感均勻,完全無攪過,入口每口都好平均,又醇香。
啡色配綠色既餐枱,仲有好多草做裝飾,感覺舒服

雞肉墨西哥餡餅

好推介呢個蟹肉美國露筍闊條手做意大利麵

份量不多,價錢比較貴。
蟹肉美國露筍闊條手做意大利麵

鮮奶Latte
2020-02-27
蟹肉美國露筍闊條手做意大利麵
2020-06-05 833 瀏覽
一直聽朋友介紹位於尖沙咀K11 商場👉🏻野玩田店👈🏻 係好正,我今次終於有時間去食下➰..餐廳係走健康路線主打有機野食👅 就試下佢既健康野先‼️ 點左”藜麥牛油果沙律”(HK$148) 份量超大,🥑牛油果新鮮,沙律菜又爽脆,再加上藜麥健康飽肚,好正😋..“蟹肉露筍寬意大利麵”(HK$178) 手造嘅意大利麵好彈牙,配上香濃忌廉汁同一絲絲嘅蟹肉,係唔錯㗎🙆🏻‍♀️..“青檸香草燒海鱸魚”(HK$268) 一上台已經好香,食落外脆內嫩,散發香草同檸檬嘅清香,不知不覺KO左成條魚🙈..另外,點左2杯好有特色嘅野飲”🍍菠蘿黃金樹”(HK$78) 造型好特別,飲落好有菠蘿味但又唔會好甜,幾岩夏天飲用。 “天然蝶豆花伯爵茶湯力”(HK$78) 上台就見到個冰入面有個🌸花型嘅蝶豆花超有少女心💓 加入湯力後顏色唔同左😳 好神奇㗎〰️.

2020-06-03 861 瀏覽
#野玩田店 尖沙咀k11 有一個地方係打造潮玩Green 食店,地方很大有不同食店。今次要試這間 #somethingwildthefarm 見網上comments 好評都多☺️餐廳門口種了些小盤栽,原來係餐廳食材之用,真係幾田野🌱🌱環境都是走簡潔路線,舒適relax🔹燒焗美國豬鞍架 (12oz) 及扒菠蘿配燒汁 $348 塊豬鞍扒超級厚切,一刀切開,肉汁不斷流岀嚟,鮮嫩多汁,基本上不用醬汁也很好味,燒菠蘿都係厚切,勁啊😍😍😍😍🔹日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯 $208 有4粒特大日本帶子,全部都煎香,入口很嫩,蕃茄汁意大利飯我鍾意,不會膩👍👍👍🔹kiwi beet $68 這杯superfood 飲品我最鍾意,有紅菜頭,奇異果,檸檬汁和蜜糖,大熱紅菜頭真係健康,必點飲品☺️☺️☺️野玩田店 Something Wild The Farm地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖營業時間:星期一至日 08:30-20:30電話:+852 3755 4899

野玩田店 Something Wild The Farm
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
營業時間:星期一至日 08:30-20:30
電話:+852 3755 4899
2020-06-03 436 瀏覽
之前聽朋友講這間店好食而且感覺好fresh,約了幾位朋友去試下見到openrice先book位有85折,精明的我們當然book左此店位置不容易搵,在K11 2樓的角落位置,大家轉了好幾個圈才在巷子最深入處搵到我地每人點了一份主菜,包括:牛仔肉配大啡菇意大利麵($188)牛仔肉嫩滑,配上濃厚的磨菇汁,意麵軟硬度適中,我們一致覺得最美味蕃茄燒帶子意大利飯($208)蕃茄味好fresh,配上燒得剛好的嫩口帶子,我們一口接一口吃光🙆🏻‍♀️燒豬鞍架扒配菠蘿燒汁($348)燒豬扒價錢最貴,雖然仍能鎖住肉汁,但味道屬正常水準,有少少鞋,較不推薦😌其實還吃了芝士磨菇釀雞翼超級推介!可惜大家只顧吃忘了拍照,點它點它總括來說,野玩田店食物高質,但份量偏少,建議約幾個女仔飯聚聊天,嘗嘗健康又高質的美食

我地每人點了一份主菜,包括:

牛仔肉配大啡菇意大利麵($188)

牛仔肉意粉

蕃茄燒帶子意大利飯($208)
蕃茄燒帶子意大利飯

燒豬鞍架扒配菠蘿燒汁($348)
燒豬扒

其實還吃了芝士磨菇釀雞翼
超級推介!可惜大家只顧吃忘了拍照,點它點它

2020-05-27
牛仔肉意粉
蕃茄燒帶子意大利飯
燒豬扒
2020-06-02 413 瀏覽
下班在尖沙咀拿些東西後想吃西餐,來到這家入口有點隱蔽,在2樓Nature入面的Something Wild。芝士蘑菇釀雞翼 $88雞翼有四隻,雞翼烤得金黃皮脆,一咬進去就是滿滿的芝士,再吃出雞肉和蘑菇的口感和味道,非常好吃!日本頂級帶子番茄汁意大利飯 $208意大利飯的熟度煮得剛好,蕃茄味鮮,不會太酸或太甜,還有些三色椒及洋蔥,增加口感。吃了幾口才發現盤子其實比較深,下面還有很多意大利飯呢!炭燒美國大草原西冷配黑松露燒汁(12安士) $368擺盤精美,牛扒點了三分熟,燒得有炭香味,鎖住了肉汁,配上黑松露燒汁非常好吃。芝士千層薯仔好吃而不會過膩,蔬菜則相對清淡剛好中和一下。環境、菜式有心思,食物有水準,很適合好友相聚或情侶拍拖約會呢!

芝士蘑菇釀雞翼 $88

日本頂級帶子番茄汁意大利飯 $208

炭燒美國大草原西冷配黑松露燒汁(12安士) $368

2020-03-21 3896 瀏覽
星期日嘅中午黎到尖沙咀吃Brunch,今次朋友揀咗呢間位於K11的「野玩田店」,係一間裝修以木系爲主題的西餐廳。這裡地方寬大,樓底頗高,空間感十足,難怪假日吸引左不少一家大細或朋友黎聚會用餐星期六及日的午市都設有半自助午餐,$148可享用自助美食及甜品吧,另外$168起可加配各款主菜雜穀餐包 店員先會送上餐包及餐湯,熱烘烘且鬆軟的餐包適合搭配餐湯like 甘筍忌廉湯 呢個甘筍湯都幾creamy,好重奶油味自助餐區域面積不算很大,但都有齊基本的冷盤、沙律、熱食、甜品等等自助沙律吧有七彩顏色的蔬菜或配料讓客人隨意配搭,仲有羽衣甘藍同藜麥,非常健康亦有多款西式凍肉可供選擇,適合搭配沙律新鮮香甜的鮮果盆熱食方面有腸仔、雞翼、薯角等等,啱晒小朋友大蝦檸檬汁扁意粉由於食完buffet已經飽飽地,所以我地只係加配左一份主菜。呢個扁意粉醬汁濃稠度適中,帶有奶油香,仲有檸檬汁清香,酸酸地幾清新開胃!大蝦好爽口彈牙甜品自助餐區域裏仲有甜品,有餐廳自家製曲奇同朱古力布朗尼,Brownie好濃郁朱古力味,曲奇好香脆,整體質素不錯

雜穀餐包

亦有多款西式凍肉可供選擇,適合搭配沙律

新鮮香甜的鮮果盆

熱食方面有腸仔、雞翼、薯角等等,啱晒小朋友

大蝦檸檬汁扁意粉

甜品