2020-06-08 1200 瀏覽
今次晚餐就去左呢間位於K11既食店,舖頭位置都幾難搵(係另一間唔記得賣咩既店既入面)。因為BOOK左位,所以等5分鐘左右就有得入去。入到去環境係唔錯,座位幾闊落。但係一打開個MENU,見到飲品一杯都五十幾蚊就知道應該幾貴。最後,我地叫左兩個前菜(TRUFFLE FRIES,芝士雞翼,OIOIN RINGS),黑毛豬同埋一個意粉。TRUFFLE FRIES同OION RNGS就正正常常啦,芝士雞翼入面就好多好濃既芝士(我既最愛),呢個係我好推薦既(雖然價錢好似係大約70蚊4隻)。黑毛豬就真係好TENDER既,好有肉汁,但係份量好少,三個人差唔多一人兩啖就無了。意粉就仲誇張,真係一人幾條咁分。最後我地係每人2百幾蚊,但係唔夠飽要去第二間食。但無法啦,K11你去食個飯其實都係幫緊佢交租,我都好理解。
題外話/補充資料: 記得晚餐係無SALAD BAR,只有午餐先有。所以午餐其實抵好多!
2020-05-29
  • 黑毛豬,芝士雞翼