2020-10-31 187 瀏覽
話說本人真係好耐冇食過西餐,一直都好想去鋸下扒,今次就嚟到呢一間野玩田店,佢係K11入面,呢間餐廳佢唔單只係食西餐,仲非常之適合素食人士,因為佢個餐牌都係有好多素食嘅菜式,非常推介比素食嘅人知。小食嗌咗個炸魷魚圈配啤酒,魷魚圈送走酒簡直一流。然後嗌左個🥩炭燒美國自然西冷配黑松露燒汁(12oz)呢塊扒完全係我想食嘅牛扒,雖然呢塊牛扒唔係平,但係完全唔會令你失望,淨係佢個外表已經又大又厚,切開嘅時候都會見到佢非常之多肉汁。油花嘅分布非常均勻,唔會覺得淡淡肥膏又或者好鞋颯颯嘅感覺。我嗌左五成熟,佢唔會變咗全熟又或者太生。水準同食物嘅素材都非常高嘅水準。另外嗌左🍅日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯,帶子大大粒好有鮮味,意大利飯軟硬度適中,因為有時係有啲餐廳食嘅意大利飯好似煮唔熟咁,但係佢個給意大利飯煮得啱啱好,口感好creamy,配上蕃茄汁,淡淡香濃蕃茄嘅味道,無論外觀同埋味道10分出色,係意大利嘅味道啊🥰最後當然唔少得係甜品啦,朱古力雪糕心太軟,入面嘅朱古力係真係流心㗎。加上去買雪糕一齊食味道非常豐富口感亦都好有層次。總括而言我比滿分💯
小食嗌咗個炸魷魚圈配啤酒,魷魚圈送走酒簡直一流。

另外嗌左🍅日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯

總括而言我比滿分💯
2020-10-20
2020-10-30 209 瀏覽
見到Openrice 訂座晚餐有75折🤑即刻book,餐廳裝橫佈置走大自然風格,木系味道濃厚,仲有好健康既superfood salad食添,成個感覺好清新好舒服自在☺️。.🐥芝士蘑菇釀雞翼💲88有4隻,芝士味道好香好濃郁,釀係雞翼入面肥嘟嘟脹卜卜😋。.🥗燒南瓜藜麥無花果沙律配草莓醋💲128沙律好大碟,南瓜燒過好香,咬落又林,藜麥比例剛好,煮熟有保留口感,整個沙律同草莓醋好撘配,酸酸甜甜食落好開胃😋。.🍛日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯💲198帶子經煎過後外層香脆,意大利飯充滿濃郁嘅番茄香味,三色椒口感爽脆,整個配搭很不錯。.🍄黑松露汁炒野菌💲78.🥧蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕💲88蘋果酥賣相極佳,外層一層疊一層非常酥脆可口,新鮮出爐熱辣辣嘅蘋果酥 配埋 冰凍雪糕一齊食,————————————————價錢:💲493 / 2ppl味道:😋😋😋😋環境:✨✨✨✨✨服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️賣相:📸📸📸📸📸等待:0 mins (6:30pm) 回頭率:70 %📌 午市85折優惠📌 晚市75折優惠📌 有10%服務費

🐥芝士蘑菇釀雞翼💲88

有4隻,芝士味道好香好濃郁,釀係雞翼入面肥嘟嘟脹卜卜😋。
🥗燒南瓜藜麥無花果沙律配草莓醋💲128

味道:😋😋😋😋
環境:✨✨✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
賣相:📸📸📸📸📸
等待:0 mins (6:30pm)
回頭率:70 %
📌 午市85折優惠
📌 晚市75折優惠
📌 有10%服務費
2020-10-29
  • 蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕
  • 芝士磨菇釀雞翼
2020-10-29 130 瀏覽
黎到K11又想食得健康 今日就試下something wild試吓健康食物一坐低店員好細心拎左個箱俾我地放袋 然後就放左兩個熱辣辣既麵包雖然我地只有兩個人 但係絕對唔好睇小我地既食量😆芝士蘑菇釀雞翼 $88本身我對呢個前菜無咩expectation 結果好有驚喜 雞翼燒得好juicy好味😋咬開一半充滿大量芝士 仲有蘑菇添 必叫小食👍🏻牛仔肉配野菌闊條意大利麵 $168一見到有闊條意大利麵 就已經忍唔住要叫 牛仔肉煮得好淋 而且個醬汁好夾好味炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁 $368我地仲叫左一塊西冷 叫左medium rare 廚師處理得好好 剛剛好👍🏻Side dish: 黑松露炒野菌 $78鮮紅火龍果乳酪 $78Smoothie 就揀左藍莓、雪梨、榛子和蜜糖 $68呢度好多款特別飲品 今次試左呢兩款 味道不錯👍🏻總括來講:服務態度同食物質素有保證 疫情階段仲有午市和晚市優惠 有七折 下次再叫多啲朋友一齊嚟食添推介指數🌟🌟🌟🌟

雖然我地只有兩個人 但係絕對唔好睇小我地既食量😆

呢度好多款特別飲品 今次試左呢兩款 味道不錯👍🏻

推介指數🌟🌟🌟🌟
2020-10-29
2020-10-29 91 瀏覽
經過尖沙咀,想食健康啲。見到K11開咗間野玩田店,專賣健康菜式咁我哋就入去試下!我哋叫咗一份香煎日本頂級帶子伴青瓜莎莎,嚟到先知原來帶子係刺身!口感幾特別,但唔算好夾。燒南瓜藜麥無花果沙律配草莓醋就幾有驚喜,酸酸哋加上爽口嘅感覺,食多兩啖都唔覺肥!主菜叫咗牛油果青瓜水牛芝士包意大利飯就唔係幾滿意啦。本身想食健康啲,但呢個main太膩,食多兩啖就開始食唔落。青檸香草燒海鱸魚整得中規中矩,幾好食!好彩叫咗杯Kiwi beetroot juice 中和吓,最後食唔曬不過都有打包走。

經過尖沙咀,想食健康啲。
見到K11開咗間野玩田店,專賣健康菜式
咁我哋就入去試下!

青檸香草燒海鱸魚整得中規中矩,幾好食!
2020-10-29 634 瀏覽
喜歡吃沒有問題,懂得選擇食材方才是重點,疫情之年,尤覺健康重要!今晚相約朋友,找來以 Farm to table 為藍本的餐廳「野玩田店」,不少食材皆是本地農場即日貨,新鮮健康,水準真唔錯。餐前麵包麵包先奪頭籌,看來平常,口感卻非常好。 外層如穿了薄衣,一咬即碎,脆而薄,包身鬆軟,無論是果仁或番茄口味,不塗牛油已好吃。 芝士磨菇釀雞翼 $88吃過不少釀雞翼的菜式,這裏的確勝人一籌,內心滿藏溶化芝士,特顯外脆內軟之特質。與蘑菇溶為一體,對比炸至金黃焦脆的雞皮及皮下適量的肉,大啖吃,滿足。 蟹肉牛油果羅馬菜沙律配田園汁 $138送上面前,嘩!很大碟,看清楚,原來是新鮮廷立的羅馬菜佔據面積而已,仲有位吃其他菜式。 因為新鮮,所以爽脆有汁,蟹肉牛油果是我喜歡的配搭不會錯,雖然蟹肉只是罐頭貨但都吃得過,田園汁酸甜味道恰到好處。 韓式和牛面配雜菜粉絲 $358賣相一般,但和牛面極之嫩腍入味,牛肉汁濃稠味豐富,愈吃愈鍾意! 韓式粗身粉絲如吃粉,口感好,這一道我心水心水推薦。 香草燒美國原隻自然野雞配燕麥松子仁 $268自然野雞不易找,小雞肉質細緻,胸肉亦不鞋口,烤得香嫩,燕麥松子不只增加健康元素,亦

餐前麵包

麵包先奪頭籌,看來平常,口感卻非常好。

芝士磨菇釀雞翼 $88

蟹肉牛油果羅馬菜沙律配田園汁 $138
蟹肉牛油果羅馬菜沙律配田園汁
蟹肉牛油果羅馬菜沙律配田園汁

韓式和牛面配雜菜粉絲 $358

韓式和牛面配雜菜粉絲
韓式粗身粉絲如吃粉,口感好,這一道我心水心水推薦。

香草燒美國原隻自然野雞配燕麥松子仁 $268
香草燒美國原隻自然野雞配燕麥松子仁
自然野雞不易找,小雞肉質細緻,胸肉亦不鞋口,烤得香嫩,燕麥松子不只增加健康元素,亦添口感層次。

蟹肉龍蝦汁濶意大利麵 $158
蟹肉龍蝦汁濶意大利麵
濶麵很滑、而且掛汁,與別不同,豐富的龍蝦汁成功提味

藍莓雪梨榛子及蜜糖 $68
藍莓雪梨榛子及蜜糖 + 菠蘿黃金樹
我們點了兩杯有趣的飲品,我的健康飲品賣相另類,飲到一粒粒榛子,藍莓汁顏色、混合雪梨汁蜜糖的味道,冰涼可口。

菠蘿黃金樹 $78
菠蘿黃金樹
同伴的菠蘿黃金樹造型如雞尾酒般吸晴,高度是平常飲品杯的一倍,味道非常之菠蘿汁。

環境簡約,服務到位,現在晚市全單七折,午市全單八五折,外賣七折,若然在K11行街,肚餓了覓食,建議考慮。

2020-10-27
香草燒美國原隻自然野雞配燕麥松子仁
蟹肉龍蝦汁濶意大利麵
2020-10-29 111 瀏覽
k11內的餐廳一向都有質素保證👍🏻, 野玩田店小編光顧咗幾次, 食物質素keep住有水準, 餐廳理念主打有機健康主義,menu 第1頁已經有講🌈彩虹食法🌈。芝士蘑菇釀雞翼: 必點✨, 一切開雞翼已經香氣四溢, 無論味道, 肉質及食材配搭都不能挑剔🤠。法國羊肚菌雞肉意大利飯: 加熱咗嘅羊肚菌有一陣陣獨特嘅香氣🧚🏻‍♂️, 令人垂涎欲滴, 配搭埋芝士及忌廉, 點可能唔好食🤤 ~~~~~~~~😋味道: 8.5/10📸賣相: 9/10🛋️環境:9/10💁‍♂️服務: 9/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:90%~~~~~📍野玩田店尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8.5/10
📍野玩田店
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖
~~~~~
2020-10-28 85 瀏覽
朋友說要請食飯!我當然要比面出來被請啦!多謝朋友款待!今次飯聚在野玩田店談笑用餐!餐廳環境以木色為主調,帶出一種自然無壓力的感覺,食品方面點了幾款,其中一款我叫波羅燒豬豬,厚切豬扒,咬下去感受到肉汁,但可能我同朋友說東說西太耐先起動,已未能食到最嫩的囗感!另一款我叫茄汁帶子燴飯,帶子鮮嫩,茄汁是偏甜那款,我相信女士會比較喜愛,配合上他們的手工啤味道就剛剛好。無壓力輕鬆談笑用餐好地方。
2020-10-27
  • 餐包
2020-10-27 143 瀏覽
成日經過舊K11都好想食野玩田店,而家係好機會喇!而家午市有85折優惠,晚市有75折優惠,超抵食,午餐時嚟仲有salad bar𠻹㗎!入面嘅嘢食高質,賣相同環境都好啱打卡𠻹啊🤗 (以下價錢係原價)芝士蘑菇釀雞翼 $88 前菜已經不得了,雞翼入面啲餡好足料,隻隻都漲卜卜,芝士蘑菇好match,淡淡鹹香👍🏻吞拿魚莎莎酥盒配分子珍珠醋 $108 酥盒夠鬆化,影完一輪相都仲係好好食,配上吞拿魚同三文魚子口感豐富,加埋珍珠醋鮮味up📈日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯 $198 好多粒香煎帶子🤤 risotto煮得剛剛好,真正嘅al dente👨🏻‍🍳牛仔肉蘑菇配牛肉汁寬意大利麵 $168 牛仔肉超嫩滑,牛肉汁夠哂香口又夠rich,寬麵彈牙又掛汁,成個pasta麵好掂,大推👍🏻燒焗自然美國豬鞍架扒菠蘿配黑醋燒汁 $328 豬鞍切開仲係粉嫩嘅顏色,肉厚但又一啲都唔韌,配上黑醋燒汁更開胃,係我暫時食過最高質嘅豬鞍🐷鮮果窩夫配Movenpick雲呢拿雪糕 $108 呢個甜品真係必點,餐廳誠意之作💓 首先個份量同賣相真係「嘩」一聲,聞落已經超香,窩夫熱辣辣仲脆口,配上鮮果、honey comb,無一個女仔可以抗

(以下價錢係原價)

鮮果窩夫配Movenpick雲呢拿雪糕 $108 呢個甜品真係必點,餐廳誠意之作💓 首先個份量同賣相真係「嘩」一聲,聞落已經超香,窩夫熱辣辣仲脆口,配上鮮果、honey comb,無一個女仔可以抗拒到😋

蝶豆花伯爵茶湯力 $78 蝶豆花冰波波超靚,倒入伯爵茶湯力等兩者慢慢混和,無論打卡定味道都一流💯

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
2020-10-26 113 瀏覽
今日途經K11 想搵啲健康嘅嘢食,全部都係啲連鎖餐廳,竟然比我搵到一間隱世綠色健康餐廳,喺正2樓嘅角落,可以寧靜咁食一餐。🥰🌿依家做緊優惠,晚市有七五折,啱晒我哋。☝🏿🤩之後先嗌左兩個前菜。第一個係芝士磨菇釀雞翼,上碟嘅時候熱辣辣,雞翼外皮香脆,一咬雞油香湧晒出嚟,配合芝士嘅濃厚,真係非常好食。第二係吞拿魚沙沙酥盒配分子醋汁,旁邊有啲沙律菜,仲有啲黑醋汁;不過重點都仍然係個酥盒,甘香酥脆。主菜嚟啦,焗酥皮三文魚扒配蕃茄忌廉汁,三文魚唔會太熟,同酥皮夾埋一齊好少見,不過又真係幾好食。我哋仲嗌左第二個主菜,燒焗自然美國豬鞍架扒菠蘿配燒汁,呢個真係非常推介,因為真係冇諗過豬扒可以咁細嫩咁易咬,仲有個燒菠蘿🍍,減輕肉質油膩感。😋😋

依家做緊優惠,晚市有七五折,啱晒我哋。☝🏿🤩

2020-10-26 87 瀏覽
11/10/2020同友人慶祝生日,book咗 k11 嘅 @somethingwildthefarm 。4個人叫咗8様野:炸魷魚圈:香口,好吃煙三文魚蝦沙律:份量比較少,沙律菜有少少苦芝士蘑菇釀雞翼:好食,芝士同蘑菇都同雞肉好夾炒雜菇:好勁蒜蓉味炸薯條配黑松露醬:個炸薯條冇乜特別,純粹係果醬好食自然豬:呢個豬肉好好食,佢份量都幾大,同埋好厚身,友人將佢一分為二再切開一條條,豬肉好juicy 好有肉味仲好淋身,唔使點汁都好食。燒菠蘿好食。蟹肉龍蝦汁扁闊粉:份量勁少,個龍蝦汁好淡。帶子意大利飯:帶子好薄切,份量都偏少我叫咗一杯Mojito : rum酒味好勁個人覺得佢肉類出色過飯麵類。冇限時、冇切餅費。用咗openrice booking discount 85折之後都要$1200埋單
11/10/2020

4個人叫咗8様野:
炸魷魚圈:香口,好吃
煙三文魚蝦沙律:份量比較少,沙律菜有少少苦
芝士蘑菇釀雞翼:好食,芝士同蘑菇都同雞肉好夾
炒雜菇:好勁蒜蓉味
炸薯條配黑松露醬:個炸薯條冇乜特別,純粹係果醬好食
蟹肉龍蝦汁扁闊粉:份量勁少,個龍蝦汁好淡。
帶子意大利飯:帶子好薄切,份量都偏少
我叫咗一杯Mojito : rum酒味好勁

個人覺得佢肉類出色過飯麵類。
冇限時、冇切餅費。

2020-10-11
生日
用餐優惠
優惠券
野玩田家真係好有誠意由menu配搭到裝飾佈置 都充滿考思🌱主打新鮮蔬菜新鮮肉類.好中意menu第一頁會介紹唔同顏色既superfood有咩功效「彩虹🌈飲食法」食得開心又健康.《焗酥皮三文魚扒配蕃茄忌廉汁》賣相已經好吸引 勁大塊三文魚扒外層酥皮黃金酥脆 皮薄餡靚入面三文魚剛剛好熟 肉質嫩滑side dish既羽衣甘藍🥬亦都非常新鮮.《燒焗自然美國豬鞍架扒菠蘿配燒汁》咁大塊豬扒 足足12oz一見到好驚硬骨骨 但食落就知原來超級腍好易咬 一啲都唔韌旁邊的燒菠蘿🍍亦後加分售香加酸甜味 感覺很開胃.《牛仔肉蘑菇配牛肉汁寬意大利麵》寬麵的粗度好正 質感軟熟掛滿又濃厚又creamy 的牛肉汁加埋炆到夠哂腍既牛仔肉 係幾好食.《芝士磨菇釀雞翼》一咬落去勁興奮 因為係無骨的入面係啖啖軟綿綿芝士 🧀再加少少爽口嘅蘑菇仲有雞油香 兩個人4隻真係唔夠喉.《吞拿魚沙沙酥盒配分子醋汁》的的骰骰 酥盒兩口 非常鬆脆同吞拿魚質感好match仲有一粒粒橙黃色既魚子其實係醋汁 少少酸味解一解滯

野玩田家真係好有誠意

同吞拿魚質感好match
仲有一粒粒橙黃色既魚子
其實係醋汁 少少酸味解一解滯
2020-10-24 64 瀏覽
終於等到疫情緩和咗啲,難得約到兩個朋友仔,諗住一齊食吓好嘢,平時行過呢間餐廳,睇過餐牌好似都好多選擇,點知...........原來午餐只有5個指定餐比您揀無辦法啦,咁我兩個朋友分別叫咗一份5成熟嘅牛扒 & 一份7成熟嘅牛扒,我就叫咗份青衣魚柳。叫咗7成牛扒果位朋友,睇住佢用把牛扒刀千辛萬苦先切到一小塊食,食完都頂唔順,因為真係好靭,咁咪問吓侍應可唔可以轉囉,個侍應就好溫和咁話,因為係7成熟,所以會比較靭啲🤦🏼‍♀️其實我真係唔明點解佢講得出,好彩我仲有個朋友叫咗份5成熟,如果唔係,我哋都唔可以事實證明其實5成熟都係咁靭侍應就問咁會唔會轉過第二款?朋友本身唔食辣,但喺無選擇嘅情況之下,無奈地揀咗個香辣蒜香大蝦意粉🍝⋯⋯佢唔揀食魚柳,就係因為佢見到我果份魚柳伏味濃嘛我果份魚柳得我半塊手板咁大,仲有係考師傅刀功嘅薄,整體上我食完之後,都好似無嘢落過肚咁🤦🏼‍♀️至於個意粉就......有陣好怪嘅油益味,同埋啲蝦有一陣雪藏味咁囉個午餐價錢係包一杯咖啡或茶,+38蚊就可以升級有自助沙律吧,甜品,跟餐湯同有個小包午餐就一定唔會再有下次,晚餐就要認真考慮下

午餐就一定唔會再有下次,晚餐就要認真考慮下

香烤紐西蘭肉眼扒
煎青衣柳配法蔥忌廉汁
2020-10-24 186 瀏覽
今日去到尖沙咀K11食半自助午餐,我們4人有4個主菜,剛剛好每一款都可以試晒。加$38有埋餐湯,餐包,沙律吧及餐飲 ,包咁多野冇理由唔加吧。沙律吧雖然只有一張長枱,但都有好多選擇,沙律有 羽衣甘蘭及蔬菜仲有好多豆, 粟米,菠蘿,碌柚等等,還有沙律醬及千島醬可以加。前菜有煙三文魚,火腿,凍豆腐, 秋葵,柑,八爪魚,最特別是西柚啫喱,甜甜地好清新,好好味道。仲有好多生果,蛋糕,布甸,麵包布甸可以做飯後甜品。飲完湯食埋餐包,再食埋沙律及前菜,其實已經飽了7成,跟住主菜來了:1)牛扒配有薯菜, 薯條脆卜卜熱辣辣,牛扒我地叫7成,但食的時候似8成,有少許韌,味道ok。$1582)煎魚柳配有蔬菜,個白汁好好味。$1483)大蝦意粉,原來有少許辣,不過都幾惹味 。$1184) 南瓜意大利飯,份量好大,分開4份每人食一些剛剛好。$118食完主菜,然後吃生果及甜品,再有杯餐飲,真係好飽好滿足。我們邊食邊傾計,由12:30pm食到3:00pm, 侍應好有禮貌地問我們仲要唔要食沙律吧, 原來不經不覺食咗兩個半鐘, 開心嘅時間特別過得快。我用openrice book枱有85折,真抵食。真心推介,好好坐的地方

2)煎魚柳配有蔬菜,個白汁好好味。$148

3)大蝦意粉,原來有少許辣,不過都幾惹味 。$118

真心推介,好好坐的地方。

埋單$670/4位。每位$168
@尖沙咀野玩田店
2020-10-24
用餐優惠
優惠券
🔎野玩田店 (尖沙咀) 📍尖沙咀K11購物藝術館2樓201號舖-每日都有做唔同嘅折扣優惠 今次去食做緊堂食75折 即刻抵食咗好多!!一坐低就俾咗兩個餐包你先 一個係黑芝麻 一個就係甜甜地嘅餐包 都幾好味🔹牛油果青瓜水牛芝士包意大利飯 $158 做到好似芝士包住舊飯咁 幾得意 味道都唔錯 牛油果真係點整都好味 食到青瓜果啖又會幾清新 芝士味又濃 最重要係呢份係素食嚟 仲要牛油果同青瓜都係super food 夠哂健康又環保🔹牛仔肉蘑菇配牛肉汁闊意大利麵 $168醬汁有濃濃的牛肉味 而且啲牛肉仲要好嫩好有肉味 呢度嘅闊意大利粉係比起其他更闊 更加有咬口同埋掛汁 仲有好多蘑菇🔹芝士蘑菇釀雞翼 $88脹卜卜嘅雞翼 釀咗芝士同蘑菇落去 襯熱食嘅話仲做到少少拉絲嘅效果㗎🔹RED DRAGON FRUIT YOGURT $78我都幾鍾意火龍果嘅飲品 無伏得嚟又好飲 今次係溝乳酪 乳酪味唔出 整體係健康又好味嘅飲品🔹 HAZELNUTS BERRY $68(藍莓、梨、榛子、蜜糖)第一啖已經飲到好甜嘅梨味 再攪勻之後就有少少藍莓味令佢更出色 榛子面又有底又有 有時啜
🔎野玩田店 (尖沙咀)
📍尖沙咀K11購物藝術館2樓201號舖

🔹牛油果青瓜水牛芝士包意大利飯 $158

🔹牛仔肉蘑菇配牛肉汁闊意大利麵 $168

🔹芝士蘑菇釀雞翼 $88

🔹RED DRAGON FRUIT YOGURT $78

🔹 HAZELNUTS BERRY $68
(藍莓、梨、榛子、蜜糖)第一啖已經飲到好甜嘅梨味 再攪勻之後就有少少藍莓味令佢更出色 榛子面又有底又有 有時啜就啜到 啜唔到又可以係個面到潷嚟食

🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_尖沙咀 #食在尖沙咀
2020-10-22 249 瀏覽
「野玩田店」位於尖沙咀K11購物藝術館內餐廳環境真的超美,木系加上仿露天的燈光而且空間感很大,加上很多綠色植物佈置讓食客彷如置身於大自然一樣🌳.[燒焗美國豬鞍架扒]豬鞍架扒好厚身,外表好靚令人食慾大增切開好pink好嫩,食落真係軟綿綿好juicy不過我嫌佢豬味唔夠勁,有少少淡鹽水味不過好健康岩哂寶寶食🥰.[青檸香草燒海鱸魚]估唔到份量都多,味道同質感比想像中好西餐食嘅魚多數都係冰魚🐟處理完通常一係好鞋一係滑到冇曬魚味😅不過呢度嘅鱸魚近鮮魚嘅口感,調味亦非常恰當👍🏻.[羽衣甘藍巴馬火腿西柚合桃沙律]羽衣甘藍有點太硬,Parma Ham不算香Sacue有點過酸,這個我一般.[日本帶子伴青瓜莎莎]擺盤好美,味道ok不過不失🙈。。。食材主要為本地農場的肉類及可持續海鮮不論對地球或是食客,成件事都好「健康」又有意義❣️環境優美適合一家大小或朋友一起來,感覺可以聊很久…🤭.#野玩田店 #somethingwildthefarm #素食餐廳 #k11natural #vegetarian #superfood #vegan
「野玩田店」位於尖沙咀K11購物藝術館內
餐廳環境真的超美,木系加上仿露天的燈光
而且空間感很大,加上很多綠色植物佈置
讓食客彷如置身於大自然一樣🌳
[燒焗美國豬鞍架扒]
豬鞍架扒好厚身,外表好靚令人食慾大增
切開好pink好嫩,食落真係軟綿綿好juicy
不過我嫌佢豬味唔夠勁,有少少淡鹽水味
不過好健康岩哂寶寶食🥰
[青檸香草燒海鱸魚]
估唔到份量都多,味道同質感比想像中好
西餐食嘅魚多數都係冰魚🐟
處理完通常一係好鞋一係滑到冇曬魚味😅
不過呢度嘅鱸魚近鮮魚嘅口感,調味亦非常恰當👍🏻
[羽衣甘藍巴馬火腿西柚合桃沙律]
羽衣甘藍有點太硬,Parma Ham不算香
Sacue有點過酸,這個我一般
[日本帶子伴青瓜莎莎]
擺盤好美,味道ok不過不失🙈

食材主要為本地農場的肉類及可持續海鮮
不論對地球或是食客,成件事都好「健康」又有意義❣️
環境優美適合一家大小或朋友一起來,感覺可以聊很久…🤭