2022-08-21 46 瀏覽
大角咀出名美食林立,這次就去接女朋友收工,順便打邊爐。餐廳位於地鐵站旁,地點方便,是不錯的選擇。精選火鍋套餐叫了一個精選火鍋套餐,有手切牛頸脊,紐西蘭羊肉片,日本雞頸肉,手打丸類和雲吞,炸響鈴和雜菜盤。手切牛頸脊:牛頸脊鮮嫩,而且爽口好味羊肉片:羊肉一點也不騷,而且大大片的,吃落很多,很滿足日本雞頸肉:雞頸肉爽口鮮嫩,但肥脂比較多,男士會比較喜歡手打丸:手打丸爽滑,而且鮮味很重,但缺點就是款式不夠多雲吞:蝦粒大隻爽甜好味雜菜盤:種類有三款,有皇帝菜,粟米和油麥菜,菜式整體新鮮整體來說,火鍋好味,但款式和種類再多一些就更好了,牛頸脊是最好味的。

精選火鍋套餐

手切牛頸脊:牛頸脊鮮嫩,而且爽口好味

羊肉片:羊肉一點也不騷,而且大大片的,吃落很多,很滿足

日本雞頸肉:雞頸肉爽口鮮嫩,但肥脂比較多,男士會比較喜歡

手打丸:手打丸爽滑,而且鮮味很重,但缺點就是款式不夠多

雲吞:蝦粒大隻爽甜好味

雜菜盤:種類有三款,有皇帝菜,粟米和油麥菜,菜式整體新鮮

2022-08-20 36 瀏覽
很久沒來大角咀找美食,這次就來試這間火鍋店。火鍋店算得上是新派火鍋店,和傳統的火鍋店不同,他主打小型聚會,適合二至四人前來,如果是談心傾偈,這間火鍋店適合。火鍋店不算大,但勝在環境清幽,是談心不錯的選擇。精選火鍋套餐二人就叫了一個精選火鍋套餐,款式雖然不算很多,但味道ok,而且環境OK,最重要是老婆大人喜歡。花甲醉蟹鍋加錢轉了一個花甲醉蟹鍋,味道很特別,甜甜的,加少少酒香,配上肉類,鮮味突出,味道不錯。手切牛頸脊牛頸脊是我最喜愛的一道菜色,單看色澤已知非常新鮮,吃落很鮮嫩,一點也不老,而且有肉味,不錯。其他款式的肉和丸都好味,菜也新鮮,但款式就少了些,如果多加幾種不同款式的丸類和餃子就更完美了。

精選火鍋套餐

花甲醉蟹鍋

手切牛頸脊
2022-08-20 24 瀏覽
探訪好朋友新屋入伙,在大角咀覓食。應該是新店,裝修環境各樣都很新,侍應非常有禮熱情。本來想著叫清湯,但侍應姐姐極力推介麻辣湯底,是老闆親自調製,絕對是誠意之作,所以就點了鴛鴦鍋,希望能將材料試出最鮮的一面。我和朋友點了海鮮套餐,既有肉亦有海鮮,推介新鮮炸起的嚮鈴,絕對是熱氣之選。海鮮和牛肉放在咸香的麻辣湯底中,味道比原來更勝一籌,而蔬菜丸類放在清湯有提鮮作用,清湯有著濃香豆腐津白的湯頭,飲湯都不錯。醬料基本上可以不用沾,但也推介xo醬的蝦米,當濃味小吃也可以啊~哈哈。
2022-08-20 52 瀏覽
大角咀我甚少到訪的區域,但其實臥虎藏龍,今晚就試一家火鍋店「賦湯稻火」。火鍋店設有卡座和VIP 室。環境舒適又衞生,可以慢慢食慢慢傾的好地方。見有個精選海鮮套餐$268/位,湯底,食材, 醬料,茶介全包。價錢都合理,一於試試。火焰醉蟹湯底鍋內放有海蟹,花甲,蕃茄,薯仔,洋蔥,粟米,店員下酒燃點火,用熱力炒香食材後加入上湯。滾起後先嚐一口湯,味鮮濃後,然後再食鍋內花蟹和花甲。接著是五式海鮮拼盤,包括有彈牙海蝦、新鮮鮑魚、爽口花姿片、肥美廣島蠔和脆口爽肉鯇片,款式甚多又新鮮。安格斯肥牛掛架賣相甚有睇頭,肥牛脂肪比較剛好,食下去嫩滑,不會油膩,牛肉味都很濃郁。另外,店員推薦必食之選:日本雞頸肉第一次品嚐到雞頸肉,經八分鐘的浸泡,嫩滑有彈性,完全不像普通雞肉,口感有驚喜。自家製手打牛丸,魚旦、韭菜餃牛丸爽口彈牙,魚旦同樣爽滑彈牙。韭菜十分香濃,真材實料。炸響鈴即炸響鈴,吸收了湯汁的鮮味,真係冇得輸。田園雜菜盆 皇帝菜新鮮,粟米甜美,火鍋不可缺少的一環。總括來說,這個價錢相當合理,相信很快再回來光顧。

五式海鮮拼盤

安格斯肥牛掛架

另外,店員推薦必食之選:
日本雞頸肉
雞頸肉

自家製手打牛丸,魚旦、韭菜餃
牛丸爽口彈牙,魚旦同樣爽滑彈牙。
韭菜十分香濃,真材實料。
手打牛丸,魚旦、韭菜餃

炸響鈴
即炸響鈴,吸收了湯汁的鮮味,真係冇得輸。

田園雜菜盆
皇帝菜新鮮,粟米甜美,火鍋不可缺少的一環。
田園雜菜盆

總括來說,這個價錢相當合理,相信很快再回來光顧。
五式海鮮拼盤
雞頸肉
手打牛丸,魚旦、韭菜餃
2022-08-18 13 瀏覽
民居巷口的隱世火鍋店,跟朋友來試新店,火鍋不是放題通常比較有質素,有套餐可以揀,跟朋友商量決定來個海鮮套餐,鴛鴦鍋~麻辣配清湯,不夠辣可另加花椒、印度鬼椒。但其實愈吃愈辣,絕對足夠了。醬料有驚喜,辣椒、蒜蓉、蔥、醬油、XO醬、麻醬。安格斯肥牛掛架夠特別,海鮮新鮮~海蝦,廣島蠔,花枝片都超讚。日本雞頸肉第一次試,很有咬口很有勁。手打丸從不令人失望,亦是誠意之作。麻辣湯底是推介的,配上肉類、丸類、海鮮都是錦上添花。非常美味的一餐。
吃火鍋,湯底最重要。平常我們吃的都是麻辣, 清湯,牛肉等; 這家位於大角咀小巷的火鍋店鋪,湯底卻比外面其他店多出很多,有麻香斷魂湯底, 黑松露鮮菌湯底, 蕃茄薯仔牛腩湯底, 於是我便點了一款黑松露鮮菌湯底。湯底未開火已經聞到濃烈的黑松露味, 無數隻菌菇在湯面飄浮著,越滾越濃, 趁未放食材進去時喝一口, 一個鮮字來形容, 淡淡的清湯, 較適合肉類多於海鮮類;我們點了一份精選海鮮套餐, 有五式海鮮拼盤,有蠔, 花枝片,鱔片, 鮑魚及海蝦, 蠔冰凍著, 潔白肥美,海水味較重, 海蝦,新鮮, 蝦肉爽口; 花枝片潔白無暇,入口軟滑但爽口; 鮑魚, 煙韌有嚼口,肉味清甜; 鱔片,夠大片, 無骨,魚味較重; 套餐的安格斯肥牛, 大約有10片, 呈雪花圖案, 每一片都肥瘦均勻,輕燙大約30秒撈上, 嫩滑, 牛肉肉汁豐富,;套餐裏的鮮蝦水餃也很好味,蝦肉爽口彈牙,包住一隻蝦,水餃皮薄, 吃下去富有肉汁。吃完後,整晚的黑松露味道在我口腔中,久久不散。

精選海鮮套餐

鮮蝦水餃

吃完後,整晚的黑松露味道在我口腔中,久久不散。
精選海鮮套餐
鮮蝦水餃
2022-08-13 22 瀏覽
好耐冇打邊爐,今晚約咗同朋友喺大角咀食賦湯稻火,我哋揀咗招牌嘅火焰醉蟹花甲湯底,因為湯底已經有海鮮,我哋就揀咗精選套餐黎食👍蟹鍋一拎到過黎,已經聞到好香嘅酒味,店員炒到咁上下 就喺鍋上點火,揮發一啲酒精 加咗湯之後我哋就開始打邊爐,一開始梗係要試吓個湯底先啦,湯底好香酒味但飲落唔會太濃,岩岩好,而且因為有蟹同花甲,湯底越煮越甜😋即炸響鈴,呢度嘅響鈴係即炸既,好酥脆!而墨魚丸好真材實料,真係可以食到墨魚粒喺裏面🤣手切牛頸脊,雪花分布好平均,而且牛肉有一定嘅厚度,鍾意食牛嘅朋友一定鍾意😎日本雞頸肉,喺出邊街平時好少食到嘅一款食材,雞頸肉食落有咬口,拎打邊爐幾夾👍美國黑豚肉片厚薄適中,肉味濃👍套餐加上鍋底都幾多嘢食,同朋友二人都食得好飽👍🏻

美國黑豚肉片厚薄適中,肉味濃👍

套餐加上鍋底都幾多嘢食,同朋友二人都食得好飽👍🏻
2022-08-05 501 瀏覽
在大角咀附近上班,平時路過見到這家店的名字挺特別, 一直想吃都找不到機會, 呢個星期五下班, 終於可以與同事前來吃火鍋。店的座位寬敞,夠舒服,空調足夠。 我同事特別喜歡吃菇,平時街上的火鍋店,以菇作湯底的店不多, 今次居然能在這裏吃到, 我們就點了一份黑松露菇類湯底配以精選海鮮套餐。呢個湯底呈咖啡色, 有茶樹菇,松茸菇及黑松露混合,簡直真材實料,整煲湯都佈滿了菇,一邊煲黑松露味道一邊隨煙飄散出來, 越煲越濃, 吃火鍋當然要趁未放料入去的時候, 喝一口頭啖湯是最原味的, 菇香撲鼻,適合喜歡菇的你。火鍋配料, 牛肉、肉丸、海鮮及響玲當然少不了。我們2人要了一個精選海鮮套餐, 簡直是想要的都齊全。響玲,新鮮熱辣炸上來, 十分脆口, 輕輕一燙,很快地撈上,已經外脆內軟; 海鮮拼盤有海蝦, 生蠔, 鱔片,花枝片及鮑魚, 海蝦,以竹簽穿住,細隻但蝦肉味濃, 蝦新鮮,口感彈牙; 蠔沒有穀只有肉, 蠔肉鮮甜肥美, 花枝片, 雪白色,有爽口感覺; 鱔片,肉色晶瑩剔透,富有魚肉味道, 新鮮;安格斯牛肉, 薄切, 紋理清晰, 油花與肉的比例是3:7,口感嫩滑, 富有牛肉汁,吃的時候還帶有淡淡的黑松露香。手打

響玲

海鮮拼盤
海蝦

安格斯牛肉

手打丸及手工餃子, 豬肉丸,夠多汁,十分彈牙,咬下時豬肉汁緩緩流出,手工餃是鮮蝦豬肉, 餃子皮薄肉多,有蝦仁豬肉, 蝦仁加強了餃子的口感,更為彈牙,豬肉加強了餃子的鮮味。
手工肉丸及水餃

這個二人餐, 對於食量不太多的我們,份量剛剛好, 第一次用黑松露鮮菌做火鍋湯底,感覺味道濃郁, 破格了傳統的火鍋湯底。
海鮮拼盤
2022-07-31 22 瀏覽
我哋揀咗第一個精選套餐再揀咗火焰醉蟹花甲湯底套餐之外仲有好多單點嘅嘢食可以揀餐廳內裏環境,座位幾闊落夠舒服等咗一陣個醉蟹煲就到啦,店員即刻埋嚟幫我哋煮,呢到嘅店員服務好好,好快回應我哋嘅需求👍🏻煮咗陣再點火,立即酒香四溢令人食指大動其他配菜都慢慢上晒嚟,呢度嘅響鈴非常新鮮,食落非常香脆黑豚肉厚身,食落好有口感又唔會韌雞頸肉食落爽口,打邊爐一流手切牛頸脊油花分布均勻,牛味十足,入口嫩滑呢度嘅墨魚丸非常彈牙,另外個水餃嘅皮就好煙韌二人份量,好飽

我哋揀咗第一個精選套餐

再揀咗火焰醉蟹花甲湯底

套餐之外仲有好多單點嘅嘢食可以揀

餐廳內裏環境,座位幾闊落夠舒服

煮咗陣再點火,立即酒香四溢令人食指大動

其他配菜都慢慢上晒嚟,呢度嘅響鈴非常新鮮,食落非常香脆

黑豚肉厚身,食落好有口感又唔會韌

雞頸肉食落爽口,打邊爐一流

手切牛頸脊油花分布均勻,牛味十足,入口嫩滑

呢度嘅墨魚丸非常彈牙,另外個水餃嘅皮就好煙韌

二人份量,好飽
2022-07-23 28 瀏覽
|椰青雞鍋|餐另加$190湯底用足足兩個椰青煮食,即時開兩個椰青唔使溝水,煲一陣飲個啖湯真係無敵~超。鮮。甜!我同朋友都同意未飲過咁鮮甜嘅湯~~飲晒湯後食件雞,啖啖肉好嫩滑~😍😍😍仲可以慢慢刮啲椰青肉嚟黎下下火~|安格斯肥牛掛架(餐)|打卡必用~肥牛紋理分明,唔會好肥,牛肉味香濃~~正!|海鮮拼盤(餐)|廣島蠔:大大隻好肥美,每人有兩隻🥰墨魚:超多塊、每人都食到5、6片~好鮮好滑☺️脆肉鯇魚片:淥一淥就食得~十分爽脆鮑魚:原隻鮑魚,雞湯令佢更鮮味~海蝦:每人有兩隻,蝦肉爽口彈牙~|日本雞頸肉(餐)|平時雞頸肉係燒,今次食到淥嘅煮法,食得出雞頸嘅嫩滑同時又部份有咬勁,好鮮美~😂|手打丸 拼 餃(餐)|手打墨魚丸真爽口彈牙,水餃皮薄餡超多超飽滿~😆|田園雜菜盤(餐)|有油麥菜、粟米、皇帝菜,洗得乾淨,顏色鮮綠同新鮮~|即炸響鈴(餐)|炸得脆卜卜,可以即食又可以放湯三秒再食~炸得乾身口感好鬆化~😙
|椰青雞鍋|餐另加$190

|安格斯肥牛掛架(餐)|
打卡必用~肥牛紋理分明,唔會好肥,牛肉味香濃~~正!

|海鮮拼盤(餐)|
廣島蠔:大大隻好肥美,每人有兩隻🥰
墨魚:超多塊、每人都食到5、6片~好鮮好滑☺️
脆肉鯇魚片:淥一淥就食得~十分爽脆
鮑魚:原隻鮑魚,雞湯令佢更鮮味~
海蝦:每人有兩隻,蝦肉爽口彈牙~

|日本雞頸肉(餐)|

|手打丸 拼 餃(餐)|
手打墨魚丸真爽口彈牙,水餃皮薄餡超多超飽滿~😆

|田園雜菜盤(餐)|
有油麥菜、粟米、皇帝菜,洗得乾淨,顏色鮮綠同新鮮~

|即炸響鈴(餐)|
2022-07-18 492 瀏覽
之前經過呢度見到有間火鍋舖就bookmark 左 今日終於黎試為左唔洗諗叫咩食 我哋就直接點左個套餐✨精選海鮮套餐 $268/p五式拼盤入面有魷魚 蠔 飽魚 蝦 翠肉鯇 海鮮都幾新鮮 食落真係有鮮味🤤😋😋 肉質彈性都保留到牛肉 脂肪分布幾平均 有油脂香同牛肉味 🥰🥰 雞頸肉都唔錯 幾爽彈🤩🤩蝦丸幾彈有蝦嘅鮮味 👍👍港式水餃好飽滿實在 餡有蝦 雲耳 豬肉 幾爽口👍👍炸響鈴炸到金黃色咁好靚 ❤️冇乜油益味 炸到好脆 🤤 就算淥左幾秒食落口都仲脆👍👍🍺Tiger 生啤 $48🍺Paulaner (黑)$58總括黎講呢度嘅食物都好有質素👍👍 好足料 都幾抵食呢個套餐價淨係包左清湯但我地想試多款麻辣湯底就轉左鴛鴦鍋😋😋要補差價~$100麻辣湯底唔算好麻好辣 但佢提供左啲花椒鬼椒 如果你覺得唔夠辣可以自己再加 我覺得咁樣幾好 因為人人食辣嘅程度都唔同清湯都好鮮甜 有蘿蔔黃芽白同豆腐 豆腐好滑環境方面坐得好舒服好闊落 枱面都幾大 有足夠位置放食物👍👍👍 成間餐廳唔係好大 得六張枱+一間私家房 所以記得book 左先好黎服務都好好 電話訂位嘅時候接電話嘅人好有禮貌 好清晰會覆返你聽你啲資料 喺餐廳食野嘅

為左唔洗諗叫咩食 我哋就直接點左個套餐

✨精選海鮮套餐 $268/p

🍺Tiger 生啤 $48

🍺Paulaner (黑)$58

總括黎講呢度嘅食物都好有質素👍👍 好足料 都幾抵食

清湯都好鮮甜 有蘿蔔黃芽白同豆腐 豆腐好滑

喺餐廳食野嘅時候侍應會好留意你 見你食完會幫你收走啲野 會見你啲湯冇乜就問你加唔加湯 唔洗等你叫 見你隻碟有學又會問你要唔要換碟

味道❤️❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️💔
服務❤️❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️❤️

💰晚餐人均~$400

✅再幫襯

• 精選海鮮套餐
2022-07-03 36 瀏覽
今晚同朋友到奧海城行街,順便食晚餐聚聚,朋友話賦湯稻火好食,所以我們即管去試一試。一入食店內,店員態度很誠懇,店內空間很寬敞,坐得很舒服!我們點了精選海鮮火鍋套餐$268/位,由於這裡竟然有得升級轉椰青雞鍋,我們當然升級試試。雞件巳放落鍋中,之後店員在我們面前將兩個椰青倒入鍋中,之後輕煮7-8分鐘就可以享用。這簡單帶出雞的鮮味,雞肉嫩滑,而湯底很清甜,絕對一試難忘。之後店員幫我們刮了椰青肉給我們享用,對我們滿滿的照顧,很貼心。餐包括有日本雞頸肉,肉質有彈性,食落富有咬口,肉味特別鮮嫩,又有豐富肉汁,很美味。店中充滿打卡位,長走廊一邊掛滿老照片,而廁所外牆上有「你知道我在等你嗎?」,又有古董電話裝飾,很特別很有特色。

2022-06-27
2022-06-30 29 瀏覽
天時暑熱最啱打邊爐😆😆今日嚟到朋友介紹嘅賦湯蹈火,睇下係咪咁正先。精選海鮮套餐 $268@椰子雞湯底 加$190升級個湯超級好飲‼️鍋內足有半隻雞,店員會將原個椰青水倒入鍋入面,一個都唔夠,倒夠兩個😍和雞一齊煲滾之後,雞嘅精華盡入椰子水中,記住記住一定要先飲個湯,唔係講笑,個湯超級鮮甜有驚喜🤩,湯會有一層雞油,怕肥嘅話餐廳會提供隔酒器俾你隔咗啲油🤭雞肉嫩滑鮮甜,之後再加啲雞湯打邊爐。🐟五式海鮮拼盤樣樣都好新鮮,有鮑魚,花枝片🦑,海蝦🦐,日本蠔🦪,鯇魚片,鮑魚彈牙,花枝煙韌,蠔大隻鮮甜,鯇魚片爽脆安格斯肥牛🐄油花均勻,牛味濃郁,肉質軟腍,質素都唔錯。🐓日本雞頸肉頸部係雞經常會轉動嘅部位,有點似雞柳,打邊爐嘅方式更能食岀肉質有別於其他部位,肉質比雞柳更爽更彈,正呀😍🦑自家製手打墨丸、餃子、魚蛋墨丸新鮮手打,口感彈牙🥰; 餃子🥟皮薄餡靚,有豬肉,木耳仲有原隻蝦係入面☺️;魚蛋正常爽彈冇腥味。🥢炸響鈴即叫即炸,特別酥脆可口,店員話就咁直接食又得,喺滾湯拖一兩秒食又得,🥗田園雜菜盤皇帝菜,油麥菜新鮮脆綠,粟米清甜我最愛🤗🍺打邊爐又點可以冇冰凍嘅啤酒呢今次點了一支德國黑啤,冇苦澀味易入口。雖然大角咀位

精選海鮮套餐 $268@
椰子雞湯底 加$190升級
雞肉嫩滑鮮甜,之後再加啲雞湯打邊爐。

🐟五式海鮮拼盤

安格斯肥牛🐄油花均勻,牛味濃郁,肉質軟腍,質素都唔錯。

🐓日本雞頸肉

🦑自家製手打墨丸、餃子、魚蛋

🥢炸響鈴

🥗田園雜菜盤
皇帝菜,油麥菜新鮮脆綠,粟米清甜我最愛🤗

雖然大角咀位置比較偏,但食物堅高質,座位寬敞舒適,服務又好♥️,下次會再嚟幫襯🥰
2022-06-29 32 瀏覽
今晚揾食揾到黎大角咀, 無論天氣有幾熱, 我都係鍾意打邊爐。鋪頭距離西鐵站不算遠唔想食太多肉, 揀左海鮮餐。店員推介加錢轉椰子雞湯底兩個原個椰青即時倒在湯底, 仲可以起埋椰子肉, 之後加落去煲湯又或者就咁食都得滾起了, 先喝湯超清甜, 好香雞件亦非常滑, 多肉無碎骨,忍唔住差唔多食哂主菜海鮮拼盤好吸引鮑魚新鮮大隻又爽口蠔無雪味, 夠肥美仲有薄切魚及花枝片, 啱哂我依啲懶人。餐仲有安格斯牛, 手打丸, 餃子, 雞頸肉, 響鈴及蔬菜盤, 份量剛剛剛好, 唔駛成日食任食。
今晚揾食揾到黎大角咀,
無論天氣有幾熱, 我都係鍾意打邊爐。

鋪頭距離西鐵站不算遠

唔想食太多肉, 揀左海鮮餐。

店員推介加錢轉椰子雞湯底

滾起了, 先喝湯

超清甜, 好香

雞件亦非常滑, 多肉無碎骨,忍唔住差唔多食哂

主菜海鮮拼盤

好吸引
鮑魚新鮮大隻又爽口

蠔無雪味, 夠肥美
仲有薄切魚及花枝片, 啱哂我依啲懶人。

2022-06-27
最近和朋友聊了,想到太久沒有一起火鍋,看到大角咀這間評價不錯,而且裝潢又新穎,門口還方便泊車,就決定一試。除了一般單點,餐廳還有提供火鍋套餐。套餐食材都頗吸引,所以我們選擇先點一份套餐,如果分量不夠才加點一些其他配料。火鍋醬料與其他餐廳大同小異,最特別的是自家調配的XO醬,香氣四溢!【刺身拼盤】套餐可以加$108額外多一份刺身,沒想過份量竟然有四款之多,而且也很新鮮!特別是鯛魚刺身,魚肉非常鮮甜,性價比高~【賦湯蹈火清湯底】湯底雖然是清湯,但絕非淡而無味!清底的清甜完全來自蔬菜本身的甜味,沒有味精,配搭海鮮也不會蓋過海鮮本身的鮮味~【五式海鮮盤】拼盤裡面有廣島蠔、鮑魚、魷魚、脆肉鯇魚腩、蝦。廣島蠔雖然是急凍款式,但出奇地鮮味,一個人可以吃掉全部!(笑) 鯇魚肉質爽彈,沒有泥味~ 而朋友特別喜歡魷魚和鮑魚,因為彈牙之餘又不靭!【安格斯肥牛掛架】賣相漂亮,但份量可以略多一些會更滿足~【田園蔬菜盤】單看翠綠的賣相就知道蔬菜十份新鮮,跟清湯湯底非常合襯~【台式三寶】三寶包括滷大腸、滷牛肚和牛舌,這配料甚有驚喜呢~大腸和牛肚滷得非常入味,入口就帶陣陣滷汁、花椒、八角的香氣~【手打丸 餃子】手打丸

刺身拼盤】

【賦湯蹈火清湯底】

【五式海鮮盤】

【安格斯肥牛掛架】
賣相漂亮,但份量可以略多一些會更滿足~

【田園蔬菜盤】
單看翠綠的賣相就知道蔬菜十份新鮮,跟清湯湯底非常合襯~

【台式三寶】

【手打丸 餃子】
手打丸和餃子都用上真材實料,並非一般街巿貨色~

【自家製玫瑰普洱茶】
飲品方便除了一般酒精、汽水、王老吉外,老闆還特意推介了自家製的玫瑰普洱茶,的確清新解油膩,絕對可以一試!