2024-04-03 494 瀏覽
已經係點個最貴的午餐,牛扒應該冇難度,點知可以整到又乾,又冇味的,埋單都要180元,比d垃圾牛扒比人食,唔怪得啲人要北上啦,差到冇得再差了!去食大家樂牛扒好過!😡😡😡
2024-04-03
2024-04-01 367 瀏覽
自從海霸街果間結業後就冇食過,果間無論個Feel 同食物質素都好高質,有種高質小店feel。但今次響新都會依間嘅體驗真係喊出黎🥲-1600 左右入座,成間鋪6-7 成滿,兩杯嘢飲等咗25分鐘,叫人跟一跟先上到第一杯…-杯玫瑰Latte 揀咗走Cream 冇走到,重做等多10分鐘…-換咗杯走Cream 嘅玫瑰Latte 出黎個份量少咗1/5,仲要走埋啲玫瑰花瓣,外觀同杯普通Latte 0 分別…其實好小事,但真心對間嘢有少少失望…都係鐘意以前果種Cozy 嘅小店Feel 😗

但今次響新都會依間嘅體驗真係喊出黎🥲

2024-03-23 425 瀏覽
之前喺荃灣嗰間食過一次 記得佢啲意粉都唔錯 見到新都會新開咗 所以就同朋友一齊過嚟慶祝朋友生日😋新都會呢一間嘅店舖好大 而且裝修都好靚平日嚟都仲需要排隊 而且都唔少人生意真係好好 所以想食嘅朋友真係要預足時間等位見到隔籬位食蟹殼黑松露意粉好吸引所以就跟隔籬位叫咗呢一個🤣黑松露味好出 而且夠多汁每一啖都有本身鍾意食黑松露嘅人應該都會鍾意食🤪🤪另外再嗌咗個芝士pizza 芝士好夠 而且同啲蕃茄味都好夾最後再嗌咗個Homemade甜品心太軟同朋友慶祝生日🎂因為係即整嘅關係,所以都要等一陣建議大家可以預好時間提早嗌定最後都食得幾飽 Cafe價錢嚟講都算正常合理 有機會會再去
之前喺荃灣嗰間食過一次 記得佢啲意粉都唔錯

另外再嗌咗個芝士pizza
芝士好夠 而且同啲蕃茄味都好夾

最後再嗌咗個Homemade甜品
心太軟同朋友慶祝生日🎂
因為係即整嘅關係,所以都要等一陣
建議大家可以預好時間提早嗌定

最後都食得幾飽 Cafe價錢嚟講都算正常合理 有機會會再去
2024-03-15 428 瀏覽
egg benedict無啦嘛搭生菜落去係咩玩法 $96火箭菜都冇 你唔搭條菜心落去?搭埋條芥蘭落去呀嘛 個汁又酸 煙肉好明顯唔係煎 而係叮熱或者烚出嚟 成件事極難食仲要$96 食過咁多次beans都冇今次咁難食 早知行遠少少去葵廣
2024-03-15 420 瀏覽
下午茶時間去咗食佢個雞翼薯條,我幾鍾意佢嘅單骨雞翼,因為食起上嚟好方便同埋味道都唔錯,薯條都幾好味夠脆身。另外最特別係佢嗰杯Cold brew,個底應該係用咗乾冰,飲落去都好亁爽,每次拎起都會伴隨住好濃厚嘅仙氣。
好耐都無食過{beans🌿},見今晚唔洗等位,又想坐得舒服啲傾吓偈,所以就俾次機會佢🙈✴️黑松露醬薯條✴️薯條唔係即炸,唔夠脆同微凍,少少失望☹️黑松露醬味道正常,為薯條挽回一點分數~✴️千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅✴️本身以為好細個,點知比想像中大,蟹柳幾多~千島醬濃厚,食到最後有啲膩口🙊Pizza走鬆軟麵包路線,我幾鍾意👍🏻✴️黑蒜磯燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉✴️一上枱已經聞到好香,蒜味足夠,食落好惹味😋不過只得一隻磯燒鮑魚同5粒蜆仔,材料略少~✴️Tiramisu ✴️可以唔洗試,只有下面少少蛋糕有咖啡味,比較求其🤨✴️Chocolate Mountain ✴️朱古力苦味佔比重,但味道單調~中間有一細粒焦糖香蕉,存在感彷如零😂

黑松露醬薯條

✴️黑松露醬薯條✴️

千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅

✴️千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅✴️

黑蒜磯燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉

✴️黑蒜磯燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉✴️

Tiramisu

✴️Tiramisu ✴️
可以唔洗試,只有下面少少蛋糕有咖啡味,比較求其🤨

Chocolate  Mounta

✴️Chocolate Mountain ✴️
黑糖薑茶
黑蒜磯燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉
2024-03-13 219 瀏覽
放工行過Beans買外賣🥡,其他分店有個凍櫃睇製成品,唔知點解葵芳嗰間冇,最後叫咗Caramel Chestnut🌰,等10分鐘,有個紙盒載都好保護。拎到返屋企食完飯飯食。有粒大栗子🌰喺面,蛋糕內層都有栗子,cream都滑,全家人一齊食,好溫馨 。
Caramel  Chest
栗子🌰cake
栗子cake
2024-03-12
10 分鐘 (外賣自取)
Caramel  Chest
栗子🌰cake
栗子cake
  • Caramel  Chestnut
2024-03-11 189 瀏覽
下午茶 set 2:30 開始 叫左個 蜜糖單雞翼 + 薯條 ,仲有少少 沙律菜 份量同味道都ok .仲叫左 個 lunch set : 炸軟殼蟹,黑松露意粉set 係包左杯指定飲品 , 都叫左 蜜蜜檸水 (凍) + (熱)+$30 有多件 蛋糕食 👍
仲叫左 個 lunch set : 炸軟殼蟹,黑松露意粉
+$30 有多件 蛋糕食 👍
2024-03-11
2024-03-09 211 瀏覽
📍Beans 荳子質素不錯的cafe 有不同分店的真係每次都要排隊🥹香港人好愛的一間餐廳圖一 黑松露軟殼蟹意粉 $89🦀軟殼蟹香脆 但比較小隻黑松露味充足我認為調味可以濃一點奶油也是夠濃稠 但不膩的口味淡一點的朋友應該會喜歡圖二 開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜜糖 $102🍯🧀這個是非常有驚喜的餅底是鬆軟的Pizza 的邊平常不吃但這個不會 他的邊不會太硬 是脆芝士和蜜糖絕配開心果的存在感比較低但整體來說 這pizza 是很推薦大家點的!下次去 我也會再吃呢圖三 卡邦尼煙肉意大利闊條麵(左上) $108 🥚🥓這也是挺不錯的卡邦尼整個意麵也充滿了煙肉的香味奶油也是裹滿在意麵上味道十分好!係在香港推薦的卡邦尼!圖三 冬陰海鮮繪沾麵 $138🦐🐙🌶️初初還以為是湯和麵分開記得是酸辣的口味 吃到後面有一點太辣味道就是冬陰功湯 只不過無左湯配菜也挺多的 👍🏼蝦子是爽口的 八爪魚也不會很硬青口和魚柳就正常發揮麵是粗粗的 就是平常吃沾麵的麵配搭ok 幾特別的圖三 四 薯條 (芝士醬/黑松露醬)+$30🍟每次薯條也是 剛炸起的👍🏼是很熱和香脆的餐飲 不用另外加錢性價比⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)環境⭐️⭐️⭐️☆(3.5/5
📍Beans 荳子

Pizza 的邊平常不吃
但這個不會 他的邊不會太硬 是脆
芝士和蜜糖絕配
開心果的存在感比較低
但整體來說 這pizza 是很推薦大家點的!
下次去 我也會再吃呢

圖三 卡邦尼煙肉意大利闊條麵(左上) $108 🥚🥓
這也是挺不錯的卡邦尼
整個意麵也充滿了煙肉的香味
奶油也是裹滿在意麵上
味道十分好!
係在香港推薦的卡邦尼!

圖三 冬陰海鮮繪沾麵 $138🦐🐙🌶️

圖三 四 薯條 (芝士醬/黑松露醬)+$30🍟
每次薯條也是 剛炸起的👍🏼
是很熱和香脆的

餐飲 不用另外加錢

性價比⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
環境⭐️⭐️⭐️☆(3.5/5)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)

總結:
一間很不錯的餐廳
同朋友成日都會想吃
食物質素不錯
cafe 來說價錢不錯
是有午市套餐的
諗唔到食咩可以去!
但枱比較細
我們叫了兩個主食
都放唔落 佢地既碟較大🤣
2024-03-05 192 瀏覽
嚟開呢邊做嘢,同同事嚟食個early lunch,環境唔錯呀,我哋揀咗個對住「竹林」嘅位坐,食吓嘢傾吓計。我叫咗個burger,嚟到有少少嚇親,咁大份嘅😂叫同事一齊share食薯條,而個burger都好足料,真係未食晒已經飽咗,味道仲要唔差👍🏼同事叫咗個意粉,我試食咗一啖都唔錯,creamy得嚟唔會好漏。反而飲品我嗰杯爭啲,杯latte好淡口,雖然我未至於要飲好熱,不過杯飲品嚟到其實只係微暖,所以放一陣都已經凍晒。
2024-03-01 279 瀏覽
平時去呢間cafe多數都係食lunch/diner🍴原來佢地有Brekkie menu $37起 勁抵‼️外賣仲唔洗加錢添🥡.📌蕃茄湯長通粉•炒蛋酸種吐司 $42長通粉勁大盒 完全估唔到係早餐🤣蕃茄湯好濃稠 外賣焗住 個粉都保持爽彈咬口🍝蕃茄肉好多 酸酸甜甜 撈勻食好開胃🍅炒蛋就有啲失望🙍🏻‍♀️煮得過熟太老身 質地好實好鞋 不過有淡淡蛋香奶味🍳另加雜菌+$10 份量都幾多 有大啡菇, 雞髀菇同秀珍菇 口感爽嫩 菌香濃郁 有啲仲走過油 焦焦地好香口🍄酸種吐司應該搽左啲牛油 幾香🧈不過就淋晒 冇脆脆口感 但幾有韌勁同麥味 堂食應該好正🥖.📌熱美式咖啡 $free跟餐配送熱飲 奶, 砂糖同糖漿分開另上🥛齋啡味道偏淡 奶好細兜 加完都係淡淡的☕️

📌蕃茄湯長通粉•炒蛋酸種吐司 $42

蕃茄湯長通粉•炒蛋酸種吐司
酸種吐司
炒蛋雜菌酸種吐司
2024-02-15 513 瀏覽
呢間Cafe每隔一排都會想黎食返次 新一年梗係要黎食下 今次餐牌唔同左少少 多左好多新既食物同甜品 我地叫左個牛舌粒紅酒汁燴沾麵 份量都大 食落似係蕃茄汁 酸酸甜甜 牛舌好淋 沾麵好粗好長 食落偏硬身 個人覺得硬左少少仲叫左個蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉 份量又係好大 賣相好靚 擺盤擺得好靚 意粉食落好香好濃鹹蛋黃味 好掛汁 仲有好多一條條既蟹肉 份量都唔少小食叫左個焦糖單骨雞翼 每次黎到必叫既小食 雞翼炸到金黃色 又香又夠脆 仲有好多蜜糖 甜品叫左件蛋糕 佢地既蛋糕全部都係細細件 基本上每枱都會叫返件 今次揀左件新既蛋糕 係Beans x Sulwhasoo人參蜜甜芝士慕絲蛋糕 賣相好靚 蛋糕入面係意大利軟芝士慕絲 人參蜜糖啫喱同埋雲呢拿海綿蛋糕 食落甜甜地 但又唔算係好甜 幾清新 但好似冇乜芝士味整體黎講 餐牌多選擇 食物好味 價錢合理 值得一試

整體黎講 餐牌多選擇 食物好味 價錢合理 值得一試
焦糖單骨雞翼
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉
Beans  x  Sulwhasoo人參蜜甜芝士慕絲
2024-02-08 393 瀏覽
11點幾,又唔係lunch ,但又未食早餐🤣點算好。。新都會廣場,講餐廳真係大把選擇,不過呢個時間,揾個all day breakfast 食下,配杯靚啡,先至係皇道。無論您係早上還是晚上都能品嚐到美味的All Day Breakfast的BEANS🤟我們選擇了野菌芝士蛋奄列配酸種包,另一份是豪華英式全日早餐$132,呢份豪華早餐,勁。。裡面包含了煙肉,黑松露炒蛋、香腸、茄汁豆、雜菌和窩夫。大大的一份🥓🧇食物的質量和口感都非常出色。味道的確係唔錯,坐位都坐得舒服,畢竟半開放式設計,環境感覺闊落好多。悠悠閒閒的星期六上午,滿足😌不過食完出嚟12:30,門口已經在排長龍了,看來都不小捧場客呢葵涌新都會
悠悠閒閒的星期六上午,滿足😌

2024-02-03 388 瀏覽
今日天氣陰陰寒寒,行商場最好。星期日下午,商場人流就多,但餐廳反而係下午茶時間無咩人,比起以前一定要排隊的情況差很多😳。人少對我來說當然係好啦😊入座即時點左一份三文魚凱撒沙律,呢份亦都係我較為驚喜嘅。因為一向味道較為單調,但係估不到味道很好,而且份量亦都不少🤪。有趣的是,份沙律可以加錢另外叫燒肉,所以呢兩件燒肉再給予另外的驚喜,肉質同埋塊皮都好好食😋。另外,我亦點咗一份焦糖香蕉全日早餐,其實我都係因為佢嘅焦糖香蕉,所以點咗佢。啊⋯⋯ 很一般😅。而加左杯咖啡,都是正常水準😌。整體今日下午茶嚟講,如今日人不多環境尚算舒適,如果平時行得攰攰地,唔追求味覺滿足,又唔介意價錢嘅話,都算是一個很方便的選擇。😁

2024-01-28
下午茶
  • 凱撒沙律(三文魚)加燒肉
第一次到葵芳分店的beans,裝修不錯👍🏻半開放式空間令人感覺放鬆☺️🍳焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐$94一份入邊有窩夫、焦糖香蕉、蛋(轉左烚蛋)、同煙肉,特別一讚窩夫鬆軟有蛋🥚香,配上楓糖漿十分美味😋香蕉🍌上亦有焦糖薄脆,為香蕉增添口感及甜度🥰🍳豪華英式全日早餐 $138有窩夫、煙三文魚、煙肉、豬肉腸、茄汁豆、蛋及雜菌,非常豐富,所有食材烹調恰到好處另外還加了甜品 +$30@💓焦糖燉蛋配馬德蓮燉蛋香味濃郁嫩滑,上邊有焦糖薄脆,配合一起甜度適中☺️💓焦糖脆餅雲呢拿吉士拿破崙雲呢拿吉士不太甜,但是拿破崙酥皮比較厚,略為普通😗

🍳焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐$94

🍳豪華英式全日早餐 $138

另外還加了甜品 +$30@
💓焦糖燉蛋配馬德蓮
燉蛋香味濃郁嫩滑,上邊有焦糖薄脆,配合一起甜度適中☺️

💓焦糖脆餅雲呢拿吉士拿破崙
雲呢拿吉士不太甜,但是拿破崙酥皮比較厚,略為普通😗