2023-05-22 718 瀏覽
平日夜晚都好多人排隊, 今日特登同朋友早啲唻食, 原全啲洗排隊🤭白味噌帆立貝闊條 帶子厚肉有咬口, 加埋上面主煮到淋晒嘅洋蔥, 勁香!白汁意粉好creamy, 煮到啱啱好, 煙韌彈牙蟹肉牛油果他他應該都係罐頭蟹肉, 冇乜特別, 個包就好煙韌, 有啲似煎香咗嘅中式饅頭😂抹茶紅豆卷呢個好好味, 蛋糕鬆軟, 抺茶味濃, 紅豆加mochi餡, 唔會好甜餐廳整體質素高, 午餐嘅話好抵食, 略嫌上餐慢啲, 如果唔趕時間ok😆

白味噌帆立貝闊條

蟹肉牛油果他他

抹茶紅豆卷

2023-05-19 583 瀏覽
係新都會行街見到壴子,唔使排隊就入去食Tea試吓菜環境同其他分店一樣,夠晒舒服,下午菜嘅選擇都有好多。今次試咗焦糖單骨雞翼配薯條、焦糖燉蛋、芒果特飲😋🌟焦糖單骨雞翼配薯條:甜甜地好好味,單骨又容易入口🌟焦糖燉蛋 : 🤤好味🌟芒果特飲:大杯啲會好啲🤭
係新都會行街見到壴子,唔使排隊就入去食Tea試吓菜

🌟焦糖單骨雞翼配薯條:甜甜地好好味,單骨又容易入口
🌟焦糖燉蛋 : 🤤好味
🌟芒果特飲:大杯啲會好啲🤭

2023-04-07
下午茶
2023-04-19 937 瀏覽
不要讓伏食影響你的心情🍂以為唔想伏,揀beans 實無死🥹仲想話葵芳新都會呢間🌱裝修幾靚,開業時,外賣過幾次。味道方面係可以的!堂食反而係第一次,仲期待咗吓🥲我已經盡力掘佢望落好食嗰面嚟影,水波蛋遮住,煙三文魚碎上😐味道方面亦唔過關👎煙三文魚咸到無法吞嚥😣反而底下兩塊英式鬆餅幾不錯~咖啡尚可。埋單$158吃咗兩塊鬆餅加隻蛋。這個價做咁嘅質素上枱,下次若想再去會卻步。-班尼狄蛋·黑魚子·煙三文魚$112-Latte +$32📍荳子 葵芳興芳路223號新都會廣場1樓135號舖
不要讓伏食影響你的心情🍂

-班尼狄蛋·黑魚子·煙三文魚$112
-Latte +$32

📍荳子
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓135號舖
2023-04-15 587 瀏覽
先叫左牛油果沙律 沙律有腐爛既葉之後意粉等20分鐘催 等多10分鐘先出叫左兩個甜品 出左一份 漏左一份 等左20分鐘都未有(唔係梳芙厘) 最後等太耐唔要 埋單😡眼見都有兩枱催食物 都係等左30分鐘係其他分店食過都無咁差 失望
先叫左牛油果沙律 沙律有腐爛既葉
之後意粉等20分鐘催 等多10分鐘先出
叫左兩個甜品 出左一份 漏左一份
等左20分鐘都未有(唔係梳芙厘)
最後等太耐唔要 埋單😡

眼見都有兩枱催食物 都係等左30分鐘

係其他分店食過都無咁差 失望
2023-04-13 656 瀏覽
嚟咗新都會嘅beans,一嚟到都有十幾人排隊,作為比較少食較貴餐廳嘅我,必定對食有d要求首先黎左焦糖雞翼,58元4隻,焦糖雞翼有焦香味,比較鬆軟都係一個新嘅嘗試推薦。黑松露薯條新鮮炸出來配以黑松露醬只是28元,外脆內軟非常抵食,推薦然後就係甲羅燒蟹肉意粉138元,意粉足料味道濃郁,甲郎燒蟹肉足料味道正常,配埋生雞蛋撈勻,推薦!最後係油封鴨腿肉意大利飯加焦糖芝士136元,平時食開嗰啲都係蘑菇黑松露意大利飯之類,今次想試下未食過嘅,首先蕉同芝士我就唔係推薦因為比較鹹,我同女朋友都麻麻地唔係太推薦,至於主菜油封鴨腿肉意大利飯,呢個飯唔係太推薦,外國語大利飯主要係有奶油,呢個係另類一番風味,所以唔太推薦總括而言呢間餐廳性價比一半但未到大部份都可以

焦糖雞翼

黑松露薯條

甲羅燒黃金蝦肉意粉

油封鴨腿肉意大利飯加焦糖芝士

總括而言呢間餐廳性價比一半但未到大部份都可以
焦糖雞翼
黑松露薯條
甲羅燒黃金蝦肉意粉
行完商場,見到有間設計裝修得好靚嘅cafe,睇到menu啲食物幾吸引,就入咗去試下。位於商場中心,所以特別光猛,設計用咗好多柔和色調同木,環境好舒服,行完街同約班朋友嚟食下嘢係唔錯嘅選擇慢煮紅酒牛脷用慢煮整出嚟嘅牛脷好軟腍,好入味,下面有好多薯蓉,夾埋個汁好食開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜以為佢好細份,但入面有芝士加自己淋嘅蜂蜜,食到一半都好飽,上面有嘅脆脆食咗好有口感黑松露醬薯條薯條外脆內軟,黑松露醬好香,份量多,只要叫一個主餐加$28就有,抵食個主餐再加+28 可以叫埋甜品,有brownie同焦糖燉蛋,值得加埋

2023-03-25 542 瀏覽
星期日約左朋友係新都會未夠鐘,想飲杯咖啡坐坐,經過beans難得唔洗等,唔諗啦 GO!呢間分店open形式,空間感十足,裝修主用木系同竹配合,充滿日式感!我安排到最埋邊既安排,由於同隔離鋪無用實牆間開,係用一排’竹‘去分間,減少壓迫感但壞處大家罅隙中可以換望到同埋坐坐下嗅到油煙味,唔肯定係隔離定beans本身。都係QR Code落單試左抹茶卷蛋同Flat White抹茶卷蛋比較失望,無預期抹茶味既香濃,好普通。Flat White 正常,味不算濃。總結新都會難得好坐既cafe,我只試兩款不太可作盡,但抹茶卷蛋只是一般,食物價錢合理。
都係QR Code落單

試左抹茶卷蛋同Flat White

抹茶卷蛋比較失望,無預期抹茶味既香濃,好普通。

Flat White 正常,味不算濃。

2023-03-12
下午茶
2023-03-20 460 瀏覽
環境寬敞,座位之間唔會太迫,座落商場中央,環境開揚,森林系風格,環境令人舒適服務良好,用手機自助落單,甜品可叫起,服務員態度良好亦好快手價錢一般,食物一般,CP值一般,回願率低,去開附近會想試其他野。

黑松露軟殻蟹意粉
焦糖布丁
焦糖布丁
2023-03-19 416 瀏覽
條龍好長,但好好彩有兩人位available 而前面全部唔係兩人,唔使點等就有位坐。不過係tatami 位面壁咁(有堆草做background)D waitress 好殷勤,好勤湛水綠茶流心蛋糕 $68呢個幾好味,唔漏。紅豆🫘唔爛但香紅豆🫘綠茶latte $48食完上面嗰個呢杯飲唔落了,太濟。但好味既香茸梳乎厘 $58呢個咩伴碟都無,味道不過不我only, 唔recommend蘋果肉桂茶 $40上面堆甜品配呢個茶啱d。清一清。
D waitress 好殷勤,好勤湛水

綠茶流心蛋糕 $68
呢個幾好味,唔漏。紅豆🫘唔爛但香

紅豆🫘綠茶latte $48
食完上面嗰個呢杯飲唔落了,太濟。但好味既

香茸梳乎厘 $58

蘋果肉桂茶 $40
上面堆甜品配呢個茶啱d。清一清。
2023-03-14 540 瀏覽
好耐之前已經幫襯開荃灣嘅beans今次開係葵芳,試咗佢早餐同午餐 早餐亦需要加一收費,一餐可能arround$70魚柳唔算炸得好出色 ,如果無個醬可能未必食得曬,下次可以試其他野不過杯野飲比我想像中好,特濃朱古力叫左少甜,飲到朱古力味的確係濃嘅,但正常甜度可能會好飲過少甜。午餐叫左蟹肉意粉+凍蜂蜜檸檬蟹肉意粉比係荃灣食嗰時差左唔少,唔知點解覺得食落陣味臭臭地,但我個fd又覺得ok。加左$28 加左個燉蛋,味道ok個檸蜜可能因為冇吖少甜,所以都幾重蜂蜜味,正。整體嚟講,環境真係好舒服,職員都好好,感覺有train過員工,員工都會係附近,同都算細心,但食物方面就野飲好過主食。
好耐之前已經幫襯開荃灣嘅beans
今次開係葵芳,試咗佢早餐同午餐

早餐亦需要加一收費,一餐可能arround$70

午餐叫左蟹肉意粉+凍蜂蜜檸檬
加左$28 加左個燉蛋,味道ok
個檸蜜可能因為冇吖少甜,所以都幾重蜂蜜味,正。

特濃朱古力
魚柳 炒蛋
2023-03-13
特濃朱古力
2023-03-11 461 瀏覽
睇住由Beans係荃灣開店,成日都排隊,到宜家開左好幾間分店都未食過。今次葵芳新開張,排左半個鐘入到。😋青口蕃茄醬有啲切碎左既蒜粒,味道平衡得岩岩好,用黎點麵包一流!🍝溫泉蛋肉醬寬條麵肉醬有咬口,配埋蕃茄汁酸酸甜甜,好有食慾😋😋😋🍕開心果蜂蜜pizza好耐之前係韓國食過蜂蜜pizza,好特別好味🤤呢度都係,芝士咸香,加上蜂蜜,一咸一甜意外地夾🐷豬手(碎上)可以簡碎上定原隻上自己切。皮好脆肉好腍,唔算好香口,不過以cafe黎講係幾犀利😆主菜可以用優惠價+$28 要黑松露薯條🍟/ 羽衣甘藍沙律/ 蛋糕,份量全部都唔少,如果兩個人,可以叫個主菜+2份小食+2杯野飲就夠🥰

😋青口
蕃茄醬有啲切碎左既蒜粒,味道平衡得岩岩好,用黎點麵包一流!

🍝溫泉蛋肉醬寬條麵
肉醬有咬口,配埋蕃茄汁酸酸甜甜,好有食慾😋😋😋

🍕開心果蜂蜜pizza

🐷豬手(碎上)

2023-03-06 378 瀏覽
行開葵芳見到原來beans搬左黎呢到一段時間,條隊一如既往咁多人🚶🏻‍♀️🚶🚶🏻‍♂️6點10去到都排左個幾鐘頭先入到去!味道唔會差太遠,都係正正常常。😀😀但坐位比起之前分店更闊落更鬆動,坐上黎更舒服,唔使同隔離坐得咁逼!可以坐係到慢慢飲下咖啡嘆下☕️職員又nice👍🏻👍🏻蟹肉雖然唔算多但蟹香味好足夠👍🏻又係小食拼盤🤤要埋少少肉醬係薯條上面更惹味!好鍾意薯條上面有肉醬。
行開葵芳見到原來beans搬左黎呢到一段時間,
條隊一如既往咁多人🚶🏻‍♀️🚶🚶🏻‍♂️

6點10去到都排左個幾鐘頭先入到去!
味道唔會差太遠,都係正正常常。😀😀

可以坐係到慢慢飲下咖啡嘆下☕️

職員又nice👍🏻👍🏻

蟹肉雖然唔算多但蟹香味好足夠👍🏻

2023-03-05 301 瀏覽
同同事一齊食新開左幾個月嘅beans,雖然呢間店有好幾間分店,但其實我從來都未食過。啲人話呢度出名意粉,於是就叫左我最鍾意嘅黑松露軟殼蟹意粉。另外再嗌咗個黑松露醬薯條。不過個軟殼蟹係勁細隻,炸得又唔好食,啲炸粉吾得。跟住個黑松露意粉又勁淡,完全吾知自己食緊乜,加左鹽同黑椒先好啲,食完都吾太滿足。個薯條正常,黑松露醬正常。不過個咖啡都係偏苦,吾係幾好飲。應該吾會再試,除非去第二間分店啦,都可以比多次機會。
2023-03-01 305 瀏覽
終於等到葵芳開分店啦🥰好大間空間感超大,坐得好舒服👍🏼下午茶飲咖啡又多咗個好地方啦🥰很可愛的小心形拉花😆❤️每次嚟都一定會食佢個All day Breakfast 😋😋😋今次仲叫咗個漢堡同埋意粉,勁大份👍🏼👍🏼👍🏼
終於等到葵芳開分店啦🥰
好大間空間感超大,坐得好舒服👍🏼

下午茶飲咖啡又多咗個好地方啦🥰

很可愛的小心形拉花😆❤️

今次仲叫咗個漢堡同埋意粉,勁大份👍🏼👍🏼👍🏼
♨️Beans 荳子葵芳興芳路223號新都會廣場1樓135號舖@beans_cafe_hk ♥️葵芳新開荳子店,店舖好綠油油樓底又高好舒服,先係門口用佢哋提供嘅酒精消毒雙手好貼心,服務員態度唔錯,用餐時間90分鐘但過咗都冇特別催👍🏻經過黑暗既一星期我好需要食甜放鬆下,食物及飲品水準依然保持到👍🏻🔷Lemon 檸檬柚子芝士蛋糕外型已經好鬼吸引,有柚子同檸檬嘅清新香味,芝士好滑,有層次嘅蛋糕👍🏻🔷Oreo 吐司以往已經隻過幾次,絕對係邪惡嘅軸心😈,實在係吸引同好食,但成個磚已經縮細咗冇以前咁大件lu 🔷焦糖單骨雞翼好香脆,好Juicy, 加上蜜糖恰到好處,而且一碟有8隻性價比好高🔷Rainbow latte🔷Latte 咖啡夠熱夠香濃,特別點一杯彩虹咖啡為咗打下卡🤣食物:8.5/10抵食:8/10環境:8/10。。。#hkcafe #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #香港美食指南 #coffeeshop #coffeeaddict #coffeetime #coffeeart #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #foo
♨️Beans 荳子
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓135號舖
@beans_cafe_hk

🔷Lemon 檸檬柚子芝士蛋糕
🔷Oreo 吐司
🔷焦糖單骨雞翼
🔷Rainbow latte
🔷Latte
咖啡夠熱夠香濃,特別點一杯彩虹咖啡為咗打下卡🤣

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8/10

#hkcafe #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #香港美食指南 #coffeeshop #coffeeaddict #coffeetime #coffeeart #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodstagram #foodpics #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #食在葵芳 #葵芳美食 #kwaifongfood #desserts #chickenwings #lemoncheesecake