2023-09-09 299 瀏覽
呢間是由我在荃灣開始想食到現在葵芳店先有機會食到的餐廳。唔知道是不是比較夜晚,所以不用怎樣排隊就已經有位。呢到的環境好舒服都比較闊落,是在服務態度又好。黑蒜•磯燒鮑魚•蜆肉•意大利粉醃製的黑蒜屋企,令到成個意粉酸酸甜甜,令人幾開胃,海鮮都算新鮮。軟殼蟹凱撒沙律份量適中,軟殼蟹俾想像中多。不過醬汁同芝士比較少。燒豬仔骨半份其實份量好大份,都有成八件咁多,仲大量薯條。整體嚟講,味道唔錯,不過食物唔夠熱。

黑蒜•磯燒鮑魚•蜆肉•意大利粉
軟殼蟹凱撒沙律
份量適中,軟殼蟹俾想像中多。不過醬汁同芝士比較少。
燒豬仔骨半份
其實份量好大份,都有成八件咁多,仲大量薯條。
整體嚟講,味道唔錯,不過食物唔夠熱。

2023-09-02 312 瀏覽
卡邦尼黑松露煙肉意大利粉每一啖都充滿奶油和煙肉的濃郁風味,味道適中,但相對意大利飯就少d黑松露香氣。黑松露野菌意大利飯同樣地黑松露的香氣瀰漫在整個菜式中。意大利飯蓬鬆而濕潤,惹菌的獨特風味讓這道菜格外引人入勝。烤肉眼牛扒五成熟牛扒烤得恰到好處,外焦化內嫩,肉汁四溢。搭配醬汁和香料,絕對是肉食者享受。焦糖單骨雞翼配薯條外皮烤得酥脆,而內部肉質嫩滑多汁,配上甜美的焦糖醬汁,味道令人驚艷。薯條則是香脆可口,是這道美食的完美伴侶。---## 評分標準食物:4/5環境:4/5服務:4/5性比價: 👍🏽pp$100-150回購率:👍🏽地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓135號舖
卡邦尼黑松露煙肉意大利粉

性比價: 👍🏽pp$100-150
回購率:👍🏽

地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓135號舖

2023-09-02 190 瀏覽
Beans不設訂位,每次經過都好多人排隊,今次見冇乜人就試下佢~ ✨手撕豬漢堡豬肉撕好多汁,唔會太鹹,味道剛好,而且份量好多❤️個包都烘得脆口,薯條都係剛炸起,又熱又脆😋配埋沙律中和返,就唔太膩啦❤️❤️✨餐廳係日式裝修,好chill,但美中不足係餐廳空間留咗好多係走廊位,令枱與枱既間距好密,完全聽到隔離枱傾緊咩,關注私隱度人士要注意😂 同埋估唔到lunchtime都有liveband ,不過廣場有啲少嘈,唔算太聽到🙈

✨手撕豬漢堡
豬肉撕好多汁,唔會太鹹,味道剛好,而且份量好多❤️

手撕豬漢堡

手撕豬漢堡
2023-08-25 286 瀏覽
經過見到有人排隊,抱住有人排隊應該好食既心態跟住排好彩排左一陣就有位😎依間Cafe環境裝潢走小清新路線,有唔少綠色植物,不過座位稍為有D細開心果烤羊架.鮮忌廉蓉.雜菜$232(七成熟 )好少見到烤羊架有得簡幾成熟羊架擺盤好靚,肉質鮮嫩多汁,醬汁搭配得幾好,配埋開心果依個組合好好味估唔到cafe都有咁高質既羊架,拍得住高級扒房既水準😋✨黑蒜磯燒鮑魚蜆肉.白酒意粉 $138竟然有鮑魚意粉,見幾特別所以叫黎試下醬汁幾好味,但意粉略嫌有D乾有一隻細鮑魚&幾粒蜆,普通好食,擺盤靚幫佢加分自家製龍蝦海鮮濃湯$52 見到侍應拎個茶壺,心唸我地都無叫熱茶點知原來係龍蝦湯,即場幫我倒落碗碗裏面有蜆肉,帶子&蝦仁龍蝦湯好濃郁,唔錯👍🏻黑松露醬薯條薯條新鮮炸起好脆,唔會好油黑松露醬夠香青檸梳打 The Beans 最出名就係甜品,當然唔可以唔食啦焦糖拿破崙因為想全部野食一齊影相,所以甜品簡左跟餐上食完MAIN DISH 食拿破崙都仲好酥脆,層次分明,抵讚Tiramisu 無唸到佢係用杯裝,成日睇錯佢係飲品Tiramisu咖啡味夠濃,大人味十足,正全部野食都好味,好高質,價值都唔算貴,性價比高值得再去食❣️
經過見到有人排隊,抱住有人排隊應該好食既心態跟住排
好彩排左一陣就有位
😎
依間Cafe環境裝潢走小清新路線,有唔少綠色植物,
不過座位稍為有D細
開心果烤羊架.鮮忌廉蓉.雜菜$232(七成熟 )
好少見到烤羊架有得簡幾成熟
羊架擺盤好靚,肉質鮮嫩多汁,醬汁搭配得幾好,
配埋開心果依個組合好好味
估唔到cafe都有咁高質既羊架,拍得住高級扒房既水準😋✨
黑蒜磯燒鮑魚蜆肉.白酒意粉 $138
竟然有鮑魚意粉,見幾特別所以叫黎試下
醬汁幾好味,但意粉略嫌有D乾
有一隻細鮑魚&幾粒蜆,普通好食,擺盤靚幫佢加分

自家製龍蝦海鮮濃湯$52
見到侍應拎個茶壺,心唸我地都無叫熱茶
點知原來係龍蝦湯,即場幫我倒落碗
碗裏面有蜆肉,帶子&蝦仁
龍蝦湯好濃郁,唔錯👍🏻

黑松露醬薯條
薯條新鮮炸起好脆,唔會好油
黑松露醬夠香

青檸梳打
The Beans 最出名就係甜品,當然唔可以唔食啦
焦糖拿破崙
因為想全部野食一齊影相,所以甜品簡左跟餐上
食完MAIN DISH 食拿破崙都仲好酥脆,層次分明,抵讚

Tiramisu
無唸到佢係用杯裝,成日睇錯佢係飲品
Tiramisu咖啡味夠濃,大人味十足,正

全部野食都好味,好高質,價值都唔算貴,性價比高
值得再去食❣️
  • 開心果烤羊架
  • 黑蒜磯燒鮑魚蜆肉.白酒意粉
2023-08-21 234 瀏覽
週日做完gym🏋🏻‍♀️同男朋友去食返個Tea 先☕️嚟到葵芳新都會廣場幫襯一下人氣❤️‍🔥長龍店 -《BEANS》,下午大約4:00仍然有5️⃣至6️⃣個人排隊,等1️⃣5️⃣分鐘到就有得食啦!餐廳位置在商場的中庭內,環境開陽,餐廳以木糸和風裝修,還有用綠色竹木🎋裝飾,很有日式庭園氣氛,俾人好relax嘅感覺🥰🍗油封鴨腿肉意大利飯132食物上枱時熱辣辣香噴噴,risotto有香濃芝士🧀忌廉味道,啖啖鴨胸肉之外,仲有蘑菇、車厘茄、脆芝士薄片,飯粒唔會太硬😋🌱Green Tea Combo $112打卡甜品,甜品上台時有乾冰霧煙效果💨,包括有Matcha Mont Blanc一杯: 抹茶cream+紅豆🫘+蕨餅,抹茶白朱古力流心蛋糕,綠茶雪糕,呢個甜品有綠茶🌱嘅香濃,但唔算太甜👍🏻☕️3D Earl Tea Latte $48只有熱飲嘅latte☕️可以選擇3D效果,我哋order咗伯爵茶latte,記得點餐後同待應講要3D拉花效果😍,個拉花係一隻好可愛嘅貓仔🐱,有淡淡伯爵茶香味嘅咖啡
週日做完gym🏋🏻‍♀️同男朋友去食返個Tea 先☕️

🍗油封鴨腿肉意大利飯132

🌱Green Tea Combo $112
打卡甜品甜品上台時有乾冰霧煙效果💨,包括有Matcha Mont Blanc一杯: 抹茶cream+紅豆🫘+蕨餅,抹茶白朱古力流心蛋糕,綠茶雪糕,呢個甜品有綠茶🌱嘅香濃,但唔算太甜👍🏻

☕️3D Earl Tea Latte $48

2023-08-19
2023-08-19 3932 瀏覽
眾所周知,葵涌廣場是掃街好去處,只是午餐吃太飽的關係,就只有看的份兒。而新都會廣場就是不一樣的畫風,能找到悠閒放空的落處。Beans葵芳店在開揚的中庭内,店巧妙地運用綠植配搭木調,有置身日光森林的感覺。正值下午茶時段,若然在Starbucks找不到位置(這是必然的),其實Beans會是更好選擇。早就聽說這家Beans很受歡迎,所以侍應強調限時90分鐘。特別推介甜點下午茶($64),可從五六款甜點任選一款,配搭價格在$42以下的飲品,比單點化算。伯爵茶拿鐵($42)茶味啡香平衡,順滑易入口的茶拿鐵。焦糖布丁($64)擺盤精緻,焦糖輕甜蛋香挺濃,配微暖抹茶蛋糕,就愛小品的分量,很適合做下午茶。凍朱古力($45)表現平穩,連鎖店該有的水準。
而新都會廣場就是不一樣的畫風,能找到悠閒放空的落處。
伯爵茶拿鐵($42)
茶味啡香平衡,順滑易入口的茶拿鐵。
焦糖布丁($64)擺
凍朱古力($45)表現平穩,連鎖店該有的水準。
焦糖布丁($64)擺
2023-08-09 400 瀏覽
今次再訪beans✨不過係新嘅分店!感覺份量多啲🫢黑松露軟殼蟹意粉✨$122 4.3/5😋份量好明顯多過以前食🤣黑松露味道好香~雖然唔算太濃但整體味道都好夠!軟殼蟹都係好香脆同好鮮味😍白汁扇貝闊條麵🥰 $118 4/5✨特別要提個扇貝煎得好香~闊條麵比較硬身,中意呢個口感!調味都係啱啱好~焦糖香蕉窩夫🧇 $78 4.2/5😋佢嘅窩夫唔係一格格嗰啲!形狀似bagel,口感就普通🤣有焦糖爆谷同焦糖香蕉😍仲有雪糕嗰啲!雖然唔算特別出色~但都係滿足嘅選擇!Cream brûlée $48 3.8/5😋焦糖燉蛋好香蛋味😍燉蛋口感都好軟滑~但隔離蛋糕就好乾身同硬🫠整體嚟講,beans算係食過質素最穩定嘅!而且葵芳呢間分店份量都幾多🤣
今次再訪beans✨不過係新嘅分店!感覺份量多啲🫢

黑松露軟殼蟹意粉✨$122 4.3/5😋

白汁扇貝闊條麵🥰 $118 4/5✨

焦糖香蕉窩夫🧇 $78 4.2/5😋

Cream brûlée $48 3.8/5😋

2023-08-07 330 瀏覽
因以前食過將軍澳店~好食,這次假日來到葵芳~新都會廣場店,見到都多人排隊,唸住應該唔錯掛,第一次來食,點知比預期係。。差(個人意見)餐廳一向要walk in排隊,冇得攞票,想食就唯有排下 (過半數人才可入坐)我覺有得攞no,客人會方便d。 環境方面,地方闊略,坐得都舒服。叫咗以下幾款:卡邦尼意粉🍝: 配菜下面,有黑松露醬,未掂到個醬,食落意粉已。咸。得誇張(我們3人都覺咸)可能因有煙肉&火腿,會更加咸,同職員反映,佢話可以換嘅,因我們趕住睇戲費事了。myabe廚師落重手咗,有待改善。芝士杋立貝pizza🍕 : 味道比較正常,但個pizza批底唔掂,近乎似。餅乾,對面Euxx gxgx 嘅pizza底,會比較好食。白汁海鮮西班牙飯🥘:硬! 以前都食過多次西班牙飯,一般西班牙飯都是偏硬,這個感覺偏硬。有待改善黑松露薯條🍟:來到賣相已嘛嘛地,個黑松露醬ok好味,但粗薯條明顯,未炸得夠耐,裡面好粉,亦唔夠脆。 飲品就正常🥃。總括而言:排半個鐘,冇邊款係特別好食,或者我們揀錯嘢叫啦,同埋假期人多會差d,後來,見d人都是叫。。甜品,burger 多。。ps. 服務員態度都好好,食物就有待改善。*以
因以前食過將軍澳店~好食
(個人意見)

,對面Euxx gxgx 嘅pizza底,會比較好食。

。有待改善

ps. 服務員態度都好好,食物就有待改善。
*以上為個人意見, 不喜勿🌚
2023-07-31 383 瀏覽
食極都唔厭今日lunch又來食豆子🫘🫘好好食推介🙌🙌🙌黃金蟹肉意大利粉🦀🍝意大利麵的口感又有鮮美的蟹肉味道,而且還有一點點黃油的香氣,非常美味。🤤🤤以蟹肉和意大利面為主要原料,加入炒好的蟹肉醬汁淋在煮好的意大利面上,攪拌均勻,讓醬汁均勻地裹在麵條上。加入一些奶油、檸檬汁或是一些香草調味,提升整道菜的口感。😋😋😋還有整個蟹殼在碟上,非常給吸睛👀👀👀Lunch套餐仲配有免費飲品🥤,價錢非常親民,抵食。👍👍
食極都唔厭

今日lunch又來食豆子🫘🫘

好好食推介🙌🙌🙌

黃金蟹肉意大利粉🦀🍝

Lunch套餐仲配有免費飲品🥤,價錢非常親民,抵食。👍👍
2023-07-28 322 瀏覽
一向好中意食Beans,食物高質,賣相吸引🤩🤩平時多數食佢嗰啲all day breakfast,今次難得夾到時間就試吓佢個午餐啦😋我自己都好鍾意食軟殼蟹咁就揀咗個黑松露軟殼蟹意粉,飲品就要左佢嗰個午餐set檸檬茶飲。個軟殻蟹好脆,好好味。至於個意粉🍝都好有質感,個汁好濃郁。色香味都有依間Beans 嘅門面裝潢優雅,門口等位位置仲有流水裝置。每位客人入内時,門口職員仲會噴d 有自然香氣嘅消毒液去你隻手度。
一向好中意食Beans,食物高質,賣相吸引🤩🤩

個軟殻蟹好脆,好好味。
至於個意粉🍝都好有質感,個汁好濃郁。色香味都有

依間Beans 嘅門面裝潢優雅,門口等位位置仲有流水裝置。

2023-07-27 518 瀏覽
呢度環境好靚,用木、石裝修嘅日式風格,令人好放鬆,仲可以聽住流水聲chill住食早餐🥞全部員工都好nice,服務態度良好👍🏻有流水有竹林嘆住個靚環境同靚早餐,開始新嘅一日☀️充滿正能量~早餐好抵食,價錢同茶記差唔多,但有靚境、食物質素都好好👍🏻抵食到爛啦😆<西冷牛扒早餐>⭐️西冷牛扒:煎得好香脆,個醬汁酸酸甜甜,有啲似糖醋排骨嘅醬汁,原來配牛扒係咁夾咁好食⭐️太陽蛋:蛋香煎得脆有燶邊,又保持到蛋黃流心,放係麵包上面,麵包吸收晒啲蛋汁!⭐️酸種麵包:麵包兩面煎過,脆得嚟又唔似得法國麵包咁硬⭐️沙律菜:普通沙律菜,冇乜特別⭐️隨餐嘅美式咖啡☕️可跟自己喜好揀奶、糖多少<魚柳早餐>⭐️魚柳:香脆,配酸瓜沙律醬可以中和油膩感⭐️鬆餅:我以為係m記早餐嘅鬆餅,原來係豬柳蛋啲麵包😂搽牛油🧈士多啤梨醬都唔差,個人鍾意配蛋,可以吸收晒啲蛋汁😋🥖酸種麵包好食啲⭐️蘑菇:唔小心撳咗加$10多一份,所以呢度係兩份蘑菇,絕對冇後悔嘅,因為最好食係雜菇😆🥤凍榛子mocha:唔係好飲到榛子味,但cream好足料❗️有加一服務費❗️

全部員工都好nice,服務態度良好👍🏻

有流水

有竹林

嘆住個靚環境同靚早餐,開始新嘅一日☀️
充滿正能量~

早餐好抵食,價錢同茶記差唔多,但有靚境、食物質素都好好👍🏻
抵食到爛啦😆
西冷牛扒早餐

<西冷牛扒早餐>

⭐️酸種麵包:麵包兩面煎過,脆得嚟又唔似得法國麵包咁硬
⭐️沙律菜:普通沙律菜,冇乜特別

⭐️隨餐嘅美式咖啡☕️
可跟自己喜好揀奶、糖多少

炸魚早餐

<魚柳早餐>
⭐️魚柳:香脆,配酸瓜沙律醬可以中和油膩感
🥖酸種麵包好食啲
凍榛子mocha

🥤凍榛子mocha:
唔係好飲到榛子味,但cream好足料

❗️有加一服務費❗️
2023-07-25
早餐
西冷牛扒早餐
炸魚早餐
2023-07-09 395 瀏覽
是咁的講真 beans 呢間野咁多年 又咁多分店大家唔少人都食過 我再寫咩食評其實都無咩意思不如我分享下我最鐘意起beans 食咩野每次食beans 我有極大機會都係揀呢個手撕豬仔骨漢堡包 呢個包係我次次去beans 嘅目的佢份量又大 又足料(今次食好似細份左,仲要貴左🫠🫠🫠) 佢個肉嘅份量每次都多到跌出黎 淨係食個包都夠曬飽佢仲有埋薯條同沙律比埋你無可能唔飽 我係一個都算大食嘅男仔都覺得食完頂頂地胃咁點解我會鐘意佢 因為佢個味都幾重口 鹹得來又有少少甜 又唔會去到鹹到要飲好多水如果佢有埋芝士會更加正 如果beans 老細睇到唔該試下加
是咁的

如果佢有埋芝士會更加正 如果beans 老細睇到唔該試下加
手撕豬仔骨包
手撕豬仔骨包
2023-06-28 386 瀏覽
6月初患上流感,病了5日,完全沒有胃口,連咖啡(自大學畢業,咖啡成了我的必需品,除了生病戒口,不可1日無啡!)也沒有喝!終於康復,稍有食欲,想吃甜品,剛好在葵芳新都會廣場附近,就到Beans 吃甜品。點了下午茶 cake set,包括以下的:#Tiramisu:賣相和味道都只是一般,手指餅放太少,幾乎吃不出有酒味,芝士的質感也不夠滑,還沒有我做的好吃!#Mocha:下午茶我喜歡喝杯摩卡咖啡,朱古力味香濃,挺大杯,我喜歡!普普通通,試1次就夠的店!

點了下午茶 cake set,包括以下的:

普普通通,試1次就夠的店!
Cake set
2023-06-09
早喺海壩街時已經想去試下,直到以家分店已開到具一定規模,大多更位於商場內,就算要排隊等上一段時間也較為舒服。葵芳分店未到12點已座無虛席,可想而知受歡迎程度和美味程度😆排隊期間已鎖定目標,一坐低即刻落order,好快就有得食。無論視覺或味覺都能滿足口腹之慾:英式早餐的燒蕃茄、卷成花形的煙三文魚好食😋值得一讚的是窩夫,鬆軟又香甜,搽上忌廉更是美味😋無肉的Margherita pizza,也相當香噴噴,芝士更是多到啖啖都拉長長長的芝士絲,滿足😋稍為有些少微言的是Nachos,整體係好味,粟米片又夠香脆,只係芝士肉醬偏辣,如果可以撥埋一邊或者另上,對不嗜辣的人是福音😆鹹食出色,估唔到甜品、飲品也有水準:加咗lotus餅嘅拿破崙、紅豆餡的抹茶卷蛋,香甜味美,食完好有衝動想叫多款甜品😂- 豪華英式早餐窩夫 $134- Nachos $82- Margherita pizza $98- 焦糖拿破崙 $30- 小山園卷蛋 $30- Hazelnut latte $36

豪華英式早餐窩夫

Margherita pizza
小山園卷蛋
Hazelnut latte
2023-06-01 820 瀏覽
BEANS是一間回頭率都幾高的餐廳,但分店愈開愈多後,質數明顯是下降了。而且我不太明為什麼要堅持以排隊方式等位…下單都用APP…等位有必要排隊?製造人流滿滿的效果?基本上有人龍的話,加上質數下降後,我都較少再去。不過今天難得放假,餐廳又無人就去食早餐。我點了他們的炸魚炒蛋雜菇鬆餅炸魚 – 新鮮炸起,熱辣辣,口感厚實鬆餅 – 就是同麥記豬柳蛋包一樣的,配有牛油和果醬炒蛋 – 軟滑,但好碎身雜菇 – 應該預先炒好了,凍的而且好乾,但調味不錯仲有少少沙律菜~P.S咖啡一般小總結❤️❤️❤️📌份量足夠📌環境舒服
我點了他們的炸魚炒蛋雜菇鬆餅

炸魚 – 新鮮炸起,熱辣辣,口感厚實

鬆餅 – 就是同麥記豬柳蛋包一樣的,配有牛油和果醬

炒蛋 – 軟滑,但好碎身

雜菇 – 應該預先炒好了,凍的而且好乾,但調味不錯

仲有少少沙律菜~

P.S咖啡一般

小總結❤️❤️❤️