芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant
2024-05-01 12 瀏覽
芝加哥串燒酒場 中環店地址:中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖電話: 97777532明天放假,弟妹又有空,約埋一齊去位於蘭桂坊的芝加哥串燒酒場,放鬆下,感受下熱鬧的氣氛,飲杯凍啤酒,食下串燒,好好慰勞自己,盡情享受!⭐️極品即燒乳豬串肉質鮮美,外皮脆卜卜,唔會太乾身,外脆內嫩,絕不肥膩,十分惹味。⭐️招牌無骨白鱔串白鱔肉質鮮嫩,經過炭火燒烤後,外表會變得微焦,內部依然保持著鮮嫩的口感,味道很濃郁,使人一試難忘。⭐️鹽燒牛舌芯選用牛舌最軟腍的舌芯位置,外層焦香,內裏粉嫩,入口充滿彈性,爽口彈牙,油香四溢,配酒一流!⭐️燒廣島蠔 廣島蠔肉質肥美新鮮,再加上香蔥和蒜蓉的調味,鮮味更加突出,每一口都是滿滿的滿足感。⭐️燒汁牛仔骨有三大件,牛仔骨經過燒烤後,表面呈現出金黃色的外皮,內部肉質鮮嫩多汁,令人食指大動。⭐️蒲燒原條鰻魚珍珠飯鰻魚超大條,經過烤製,皮脆肉嫩,加上特製蒲燒醬汁與珍珠米飯,配合一起,口感豐富,妹妹讚不絕口。餐廳裝修十分型格又時尚,設有室外同室內座位,環境舒適,食物選擇多,串燒火喉十足,調味適中,啤酒買一送一,價錢合理,非常適合一大班朋友飲酒暢聚!
芝加哥串燒酒場 中環店
⭐️燒汁牛仔骨
⭐️蒲燒原條鰻魚珍珠飯

• 串燒
2024-04-08 455 瀏覽
一段時間冇嚟LKF, 又想飲野又想食下好西。離遠見到大大個Chicago牌吸引我,就試下呢間啦✅呢度有我最愛Kirin frozen beer呀!唔係好多酒吧有架咋,我點咗柚子味,最正係上面嘅泡泡,好清新,大愛🤩✅第2杯試下佢地嘅Chicago logo beer, 呢杯好驚喜!係有菠蘿汁嘅啤酒,味道好夾,大推!✅️紙鷂雞皮好特別,未食過咁大塊嘅雞皮,燒到好脆好香✅️香蒜燒鮑魚 一份有3舊,燒得好香蒜味,又夠味好好食✅️黑松露醬燒牛油果第一次咁去食牛油果,味道好夾好食喎✅招牌雞皮墨魚滑卷呢個超級大推🤩 雞皮燒到好脆,墨魚滑juicy, 同雞皮好夾,邪惡得來又好送酒,堅正✅煙熏和牛牛舌 牛舌好淋,送酒一流✅常餐沙嗲牛串 見餐牌有點嚟試下,比較濃味嘅,有茶餐廳風味lol✅️自家製和牛棒 呢個幾好食,用蛋淋上去味道更豐富👍🏻✅燒豬大腸 哇~呢個燒得好食,好淋又冇平時咁多油益味,好正😌✅明太子玉子燒甜甜地又有醬汁,幾好食✅燒雞泡魚乾 幾大塊厚身,唔錯✅黑松露薯條都幾大份,同埋上面會有黑松露醬,再加黑松露醬係隔離,正。

✅️紙鷂雞皮
好特別,未食過咁大塊嘅雞皮,燒到好脆好香

✅️香蒜燒鮑魚
一份有3舊,燒得好香蒜味,又夠味好好食
✅️黑松露醬燒牛油果
第一次咁去食牛油果,味道好夾好食喎

✅招牌雞皮墨魚滑卷

✅煙熏和牛牛舌
牛舌好淋,送酒一流

✅常餐沙嗲牛串
見餐牌有點嚟試下,比較濃味嘅,有茶餐廳風味lol
✅️自家製和牛棒
呢個幾好食,用蛋淋上去味道更豐富👍🏻

✅燒豬大腸
哇~呢個燒得好食,好淋又冇平時咁多油益味,好正😌
✅明太子玉子燒
甜甜地又有醬汁,幾好食

✅燒雞泡魚乾
幾大塊厚身,唔錯

✅黑松露薯條
都幾大份,同埋上面會有黑松露醬,再加黑松露醬係隔離,正。

• 明太子玉子燒
  • 香蒜燒鮮鮑魚
2024-03-05 619 瀏覽
又黎食串燒飲啤酒中環係我工作同RELAX 地方之前同同事黎飲酒吹水,今日都係因為工作壓力大.又不可以早放工.過了放工 時間落芝加哥串燒酒場飲啖啤酒, 食下野今次食D特別D既野乳豬:極品即燒乳豬.不像平日買的乳豬但皮脆肉香不是太肥剛好炭燒豬頸肉之前未食過肉嫩滑沒有”鞋”口感蔥燒半殼扇貝愛吃蔥必食牛油帆立貝大隻厚肉如果燒耐D更好食甘多熱氣野飲支1664朋友5飲酒精飲品Magners再配上煙燻和牛牛舌好入味. 又”淋”蜜汁燒黑豚肉豬扒. 比較乾身雞肉軟骨棒抵食.整舊都是雞肉攪成棒配上生雞蛋. 好味食了太多肉加翠似瓜同菠蘿.正因為食了太多美味燒物叫多支blue girl比較失望. 5夠涷下次落order 前. 要涷啤.. yeah
又黎食串燒飲啤酒

中環係我工作同RELAX 地方

之前同同事黎飲酒吹水,

今日都係
因為工作壓力大.
又不可以早放工.
過了放工 時間

整舊都是雞肉攪成棒
配上生雞蛋.
好味

食了太多肉
加翠似瓜同菠蘿.

因為食了太多美味燒物
叫多支blue girl

比較失望. 5夠涷

下次落order 前. 要涷啤.. yeah
2024-02-27
1K
2024-01-25 713 瀏覽
人氣抵食酒吧串燒店 「芝加哥串燒酒場」在大埔區屹立多年非常人氣,之後再開店在元朗,而家連中環都可以食到,仲要開喺蘭桂坊,想飲酒同食串燒都可以一次過,今晚嚟到非常有氣氛,而且仲有不少外籍人士和遊客幫襯,人氣滿滿👍🏻👍🏻除了串燒出色之外,當然唔少得飲返兩杯,這裏大量產品供應,紅酒、白酒、清酒、香檳、威士忌、啤酒、Cocktail等等,話明係酒場想飲咩酒都一定有得選擇🍺🐽極品即燒乳豬 $ 78燒乳豬即叫即燒豬皮香脆就像食薯片一樣,肉質軟腍夠入味,油脂滿滿超級美味🐽燒蜜糖叉燒 $ 28叉燒半肥瘦,肉質口感彈牙,配上最佳拍檔醬料蜜糖,甜美好味🐽黑毛豬腩串 $ 25豬腩肉好爽口,用上香料粉燒烤,好惹味🐮燒和牛胸爽串(十大排名) $ 32牛胸爽打邊爐就食得多,估唔到串燒都有得食,燒得焦香,口感爽口,充滿牛脂香🐮鹽燒牛舌心 $ 33牛舌芯真的不得了,口感好彈牙帶脆口,味道香濃又多汁🐮自家製和牛棒 $ 42每天新鮮手打,非常有咬口,而且濃濃嘅牛肉香味,沾上燒汁鵪鶉蛋,非常好食🐓燒雞翅包飯 (2) $ 38這個夠特別,燒得香口嘅雞翼包住Juicy吸收了雞油香嘅米飯,香口惹味🐓鹽燒雞皮 (2) $ 32每次

🐽極品即燒乳豬 $ 78

🐽燒蜜糖叉燒 $ 28
叉燒半肥瘦,肉質口感彈牙,配上最佳拍檔醬料蜜糖,甜美好味

🐽黑毛豬腩串 $ 25
豬腩肉好爽口,用上香料粉燒烤,好惹味

🐮燒和牛胸爽串(十大排名) $ 32

🐮鹽燒牛舌心 $ 33
牛舌芯真的不得了,口感好彈牙帶脆口,味道香濃又多汁

🐮自家製和牛棒 $ 42

🐓燒雞翅包飯 (2) $ 38

🐓鹽燒雞皮 (2) $ 32
每次必點的燒雞皮,香口香脆,充滿鹽香

好味食物不能盡錄,以下都是我的心水推介,款款高質,抵食又美味

🪿招牌燒法國鵝肝 $ 82
🦪香蒜蔥花廣島蠔 (2) $ 64
🍤黑松露蝦串 $ 32
🥚玉子燒 $ 38
🥪燒明太子多士 $ 28
🫕芝士焗雜菌 $ 45

如果唔想飲酒,都可以飲佢哋嘅特色Mocktail ,我哋點了兩杯都非常清甜,一邊飲一邊食串燒一樣可以好Chill

🍹Saturday $ 78
(MINT,、HONEY、LIME、SODA WATER )
🍹Happy Hour $ 83
(LIME、LEMON、HONEY、SODA WATER )
  • 極品即燒乳豬
  • 燒和牛胸爽串(十大排名)
呢間串燒店好有氣氛燈光同音樂都令人好relax咁跟住旭啱哂Happy Friday 黎🎵加上Led 火爐,感覺warm d又襯返食串燒既氛圍! 🍢招牌燒牛骨髓燒牛骨髓比較少見,竹籤掛著軟組織白滑新鮮,蒜蓉葱花調味,質感超滑溜惹味,真係要一人一串。🍢燒和牛胸爽串佐酒小食之選,牛胸爽細粒脆卜卜,配左孜然粉入口香鮮度更高。🍢自家製和牛棒 入口juicy 鬆軟,有牛油香配上月見醬汁,味道更香滑。🥓燒汁牛仔骨一客3件,調製燒汁好香,肉骨易分離,脂肪少油香。🍢燒豬大腸大腸外層酥脆,煙煙靭靭好有街頭風味! 🍢明太子玉子燒層層軟身夠蛋香,上面加上明太子醬,味道咸香更鮮味! 🦆蜂蜜芥末鴨肉串免治鴨肉粒一串4粒,質感比雞肉粗身實淨,加上蜂蜜芥末醬汁,味道豐富幾特別!🐥燒雞翅包飯雞翼脹卜卜內藏一口飯,被雞油滲透著,雞皮又香口! 🍢阿波美雞肝串雞肝粉粉的,味道香濃甘口。🍍鳳梨燒香燒菠蘿解解膩,果肉鮮甜多汁,切開肉厚金黃🍆招牌茄子燒燒得軟稔,用叉輕易拉出絲絲茄子肉,啖啖香蒜勁惹味! 🦪招牌珍竇生蠔串除左燒半殼蠔,仲有大大隻生蠔一串3隻,真係推介!蠔身飽滿,燒得剛好,鮮味唔韌肥美豐膄。🍢燒新彊羊臉肉串加入孜然粉,
呢間串燒店好有氣氛
燈光同音樂都令人好relax咁跟住旭
啱哂Happy Friday 黎🎵
加上Led 火爐,感覺warm d
又襯返食串燒既氛圍!

🍢招牌燒牛骨髓

🍢燒和牛胸爽串
佐酒小食之選,牛胸爽細粒脆卜卜,配左孜然粉入口香鮮度更高。

🍢自家製和牛棒
入口juicy 鬆軟,有牛油香配上月見醬汁,味道更香滑。

🥓燒汁牛仔骨
一客3件,調製燒汁好香,肉骨易分離,脂肪少油香。

🍢燒豬大腸
大腸外層酥脆,煙煙靭靭好有街頭風味!

🍢明太子玉子燒
層層軟身夠蛋香,上面加上明太子醬,味道咸香更鮮味!

🦆蜂蜜芥末鴨肉串

🐥燒雞翅包飯
雞翼脹卜卜內藏一口飯,被雞油滲透著,雞皮又香口!

🍢阿波美雞肝串
雞肝粉粉的,味道香濃甘口。

🍍鳳梨燒
香燒菠蘿解解膩,果肉鮮甜多汁,切開肉厚金黃

🍆招牌茄子燒
燒得軟稔,用叉輕易拉出絲絲茄子肉,啖啖香蒜勁惹味!

🦪招牌珍竇生蠔串
除左燒半殼蠔,仲有大大隻生蠔一串3隻,真係推介!
蠔身飽滿,燒得剛好,鮮味唔韌肥美豐膄。

🍢燒新彊羊臉肉串
加入孜然粉,膻膻香香,好有風味!

🍻Chicago Logo Bear
帶果香,仲有一片菠蘿乾發揮作用,
越飲越香甜,好好飲,啱哂女仔😻

另外仲試左Brooklyn IPA 🍺
同樣都係帶果香,不過酒花味道強烈,口感比較濃厚
一邊喝酒🍻一邊看球賽⚽️,店裏有一個超大屏,看電視好爽。雖然開在蘭桂坊,但是價錢真的好感人😭😭✨️紙鷂🐔皮人氣之選,🐔皮燒到超脆, 紙般薄,全港可能只有chicago這樣做🐔皮做得如此出色,好吃得要哭😭✨️級品即燒乳🐽分量超足油香四溢, 啖啖肉帶來幸福的感覺😍😍✨️降火龜苓膏燒燒龜苓膏你吃過嗎?沾煉奶來吃, 先有奶的甜味, 咀嚼多一陣就有龜苓膏的回甘味😋😋這杯叫rainbow的cocktail🍸好美💙blue curacao做底,甜甜易入口~另外一杯Pineapple Mojito🍹則既有Mojito 的清香又有菠蘿🍍的香甜
一邊喝酒🍻一邊看球賽⚽️,店裏有一個超大屏,看電視好爽。

雖然開在蘭桂坊,但是價錢真的好感人😭😭

✨️紙鷂🐔皮
好吃得要哭😭

✨️級品即燒乳🐽
分量超足油香四溢, 啖啖肉
帶來幸福的感覺😍😍

✨️降火龜苓膏燒
燒龜苓膏你吃過嗎?

3天前 0 瀏覽
這家餐廳的海鮮料理真是令人驚艷!首先,他們的炸魷魚鬚煎得金黃酥脆,每一根都帶著鮮嫩的口感,搭配上酸甜的沾醬,讓人欲罷不能。接著,他們的支豆也相當美味,豆腐的外層炸得酥脆,內裡則保持著柔軟的口感,口味豐富又有層次感。多春魚是另一道令人驚艷的菜品。這些小小的魚充滿了鮮香的味道,每一口都帶來濃郁的海洋風味,尤其搭配上酸辣的蘸醬,更是令人垂涎欲滴。接下來,他們的泰式生蝦也是不容錯過的美味。新鮮的蝦肉鮮嫩多汁,搭配上泰式醬汁的香辣味道,帶來一種獨特的風味體驗。最後,他們的鮑魚仔是這頓餐點的亮點之一。這些小小的鮑魚仔肉質鮮嫩,口感彈牙,帶著淡淡的海洋味道,每一口都充滿了豐富的鮮味。

我同老公依家都係港島區返工,明日放假, 今日梗係出街食!我哋去左N年無去既蘭桂芳附近既一間串燒酒吧場!2樣都係老公至愛🍷🍺🍹🍸🍡🍢🍡🍢估唔到係依個地域既串燒既價錢咁優惠,真係勝價比高。我點左杯比較岩女士既Mocktail - Monday, 有我至愛既Peach 加Lime, Soda, Mint, water老公點左Chicago Logo Beer,食串燒最岩飲啤酒。依度既串燒款式超多,而且估唔到酒場既串燒水準都唔錯,搵日下午想再黎返啅😋- 浦燒鰻魚串:味濃郁,甜甜肉又滑- 烤魷魚:好有以前係戲院前食既燒魷魚既香和味道。- 香蒜蔥花廣島蠔:蠔味濃, 同香蒜蔥花好夾。懶健康既我叫左叫鹽燒准山, 汁燒京蔥,食咁多肉,當然要食返啲蔬菜😁大蔥外面燒香, 裡面仲有水份。- 韭菜燒:加咗孜然粉,惹味,而且一啲都唔老,好爽!要挑戰辣一定要點燒尖椒串。- 招牌雞皮墨魚滑卷: 好特色, 集合左2者既精, 推呀!- 黑松露醬燒牛油果,好特色,估唔到黑松露加上酸忌廉配牛油果係咁香,互相輝映,都推!- 我至愛既豬大腸變左串燒後,同樣出色, 外脆帶咸,相連既位置又煙靭👍🏻- 黑毛豬腩肉,燒得香又帶孜然, 肉
我同老公依家都係港島區返工,明日放假, 今日梗係出街食!

我哋去左N年無去既蘭桂芳附近既一間串燒酒吧場!
2樣都係老公至愛🍷🍺🍹🍸🍡🍢🍡🍢

估唔到係依個地域既串燒既價錢咁優惠,真係勝價比高。

- 浦燒鰻魚串:味濃郁,甜甜肉又滑

- 烤魷魚:好有以前係戲院前食既燒魷魚既香和味道。

- 香蒜蔥花廣島蠔:蠔味濃, 同香蒜蔥花好夾。

大蔥外面燒香, 裡面仲有水份。
- 韭菜燒:加咗孜然粉,惹味,而且一啲都唔老,好爽!
要挑戰辣一定要點燒尖椒串。

- 招牌雞皮墨魚滑卷: 好特色, 集合左2者既精
, 推呀!

- 黑毛豬腩肉,燒得香又帶孜然, 肉嫩仍留水份。

- 香辣雞翅包飯,仲係超級辣,鐘意食辣既人一定要點🐥

- 雞軟骨惹味又脆。

- 日本博多雞皮:超大碟、好似炸豬皮咁大,鹹鹹地,超脆,送酒一流。

- 燒無骨雞髀肉,肉爽殼啖啖肉,調味佳,送啤酒一流。

- 雞皮餃子,雞皮香,裏面係滿滿嘅肉盆菜,味道層次豐富。

芝士北海道魚糕, 芝味濃郁, 魚味豐盈🐟

- 燒厚切薯片:熱辣辣,好香脆,灑上特別調味,yum😋

- 明太子多士:蒜香底,加上辣味十足既明太子牆,佐酒一流。

整體好驚喜😊
6天前
  • 燒博多燒雞皮串
  • 燒豬大腸
  • 招牌雞皮墨魚滑卷
最近發現左中環蘭桂坊有間酒吧出產既串燒超好食!種類款式非常多,花多眼亂。係真係食得好飽個隻!質素非常好,特別係佢每樣既調味都恰到好處,唔會太鹹,保留到本身食物既肉香,同時又做到好惹味!唔係只為送酒既伴菜小食,睇得出佢地對串燒製作既用心~我覺得一大班朋友黎聚會勁適合,同埋呢間播既歌我都勁中意聽,即刻加晒分XD其中覺得必食既串燒!🔻極品即燒乳豬$68無諗過乳豬都可以做串燒~皮脆口感十足,內部肉質保持嫩滑🔻芝士大虎蝦$68整片芝士放係上面,大蝦唔會痴殼非常新鮮~🔻流心芝士牛肉漢堡$48超邪惡!切開漢堡,流心芝士融化出來,與濃郁牛肉香氣相互融合,牛肉亦經烤香,非常惹味。🔻自家製和牛棒$42粗身肥美,就算燒都保留到牛本來的油脂和香氣!🔻鹽燒牛舌心$33 好嫩滑,厚度適中又唔韌,牛香味濃!🔻牛油果豚肉燒$25&荔枝豚肉卷$$28出乎意料咁夾!個人更喜歡豚肉配合牛油果~牛油果軟糯溶化係豚肉到,口感更加豐富!🔻芝士焗雜菌$45比我想像中仲要大份!芝士真係勁足料,同埋上碟好夠熱,擺左一陣先食,芝士都唔會乾到一舊舊~夠晒濕潤CREAMY🙂‍↔️店內人氣之選項目包括雞泡魚乾$58、風味燒雞腎串$19、鹽燒豬頸

其中覺得必食既串燒!
🔻極品即燒乳豬$68
無諗過乳豬都可以做串燒~皮脆口感十足,內部肉質保持嫩滑
🔻芝士大虎蝦$68
整片芝士放係上面,大蝦唔會痴殼非常新鮮~

🔻流心芝士牛肉漢堡$48
🔻自家製和牛棒$42
粗身肥美,就算燒都保留到牛本來的油脂和香氣!

🔻鹽燒牛舌心$33
好嫩滑,厚度適中又唔韌,牛香味濃!

🔻牛油果豚肉燒$25&荔枝豚肉卷$$28

🔻芝士焗雜菌$45
比我想像中仲要大份!芝士真係勁足料,

店內人氣之選項目包括雞泡魚乾$58、
風味燒雞腎串$19、鹽燒豬頸肉$19

其他我地仲食左:
燒黑松露帶子珍珠飯$108(仲有得免費多飯!)

明太子玉子燒$58
蜜糖雞翼$22
日本博多雞心串$26
蘆筍燒$58
浦燒雞脾菇$18
新鮮翠肉瓜$16

酒料款式非常多~我地揀左Kirin Ichiban Frozen Beer ($91)同San Miguel Cerveza Blanca ($90),前者杯面上有層厚厚冰凍泡沫,增添了軟綿綿既口感和涼爽感,打卡一流都幾岩女仔飲
2024-05-12 0 瀏覽
今日同frd黎LKF呢間芝加哥串燒酒場。酒同串燒都好多選擇,係QR code落單。叫左唔少串燒,特別好食嘅有:燒原條鰻魚,價錢只係$99,真係好抵食。佢嘅招牌無骨白鱔串亦都好吸引,食落好彈牙,肉質鮮嫩,加上火燒後嘅油花。香蔥燒蟶子王,覺得佢嘅燒蟶子王煙燻嘅味道好香濃,同埋加入嘅香蔥令味道更加豐富。蟶子王嘅質感好脆口,好適合當作下酒菜。香蒜蔥花廣島蠔,都好唔錯。佢嘅廣島蠔新鮮多汁,加上蒜蓉同蔥花嘅調味,味道更加豐富。荔枝豚肉卷,荔枝中和豬肉,又香但唔油膩。整體黎講,野食唔錯,氣氛很好,有音樂,酒品種好多。

叫左唔少串燒,特別好食嘅有:

荔枝豚肉卷,荔枝中和豬肉,又香但唔油膩。

整體黎講,野食唔錯,氣氛很好,有音樂,酒品種好多。
朋友約咗喺老蘭見,不過唔係太飲得嘅我就搵咗呢間有好多燒烤串燒食嘅芝加哥串燒酒場,有得飲又有得食。呢到嘅燒烤串燒,有海鮮、豬、牛、羊,到蔬菜類都應有盡有,邊食邊飲酒邊吹水就岩哂。Chicago Logo Beer $93朋友叫咗杯呢到特色嘅啤酒,啤酒泡面頭鋪咗塊菠蘿乾,飲落除咗麥香,仲有淡淡嘅菠蘿香,而且一d唔苦澀,順滑易入喉。招牌無骨白鱔串 $58我哋叫咗兩串,白鱔肉質肥美厚實,食落冇骨,口感爽彈,外皮燒得香脆。鹽燒多春魚 $32一份多春魚有4條,條條都燒到脆卜卜又爆春,食落好香口。香蒜燒鮮鮑魚3隻 $82鮑魚雖然唔算好大隻,但夠新鮮,味道鮮甜口感爽彈,食落仲好香牛油味。芝士燒廣島蠔 $32@廣島蠔都幾大隻,火候控制得岩岩好,一啖咬落去就爆汁,鮮甜又creamy,加埋芝士就更加香。香蒜芝士半殼扇貝2隻 $60扇貝面頭鋪咗大大塊芝士,芝味十足,扇貝肉質水嫩,唔錯。煙燻和牛牛舌 $38牛舌非常之腍身,煙燻味唔算重但肉味就好香濃。極品即燒乳豬 $68咬落去先食到燒到好香脆嘅乳豬皮,而脂肪層嘅油分已經迫哂出黎所以食落幾爽口,夠哂邪惡。芝士黑松露大啡菇 $45大啡菇夠水嫩,加埋面頭嘅芝士、煙肉同

Chicago Logo Beer $93

招牌無骨白鱔串 $58

鹽燒多春魚 $32
一份多春魚有4條,條條都燒到脆卜卜又爆春,食落好香口。

香蒜燒鮮鮑魚3隻 $82

芝士燒廣島蠔 $32@

香蒜芝士半殼扇貝2隻 $60
扇貝面頭鋪咗大大塊芝士,芝味十足,扇貝肉質水嫩,唔錯。

煙燻和牛牛舌 $38
牛舌非常之腍身,煙燻味唔算重但肉味就好香濃。

極品即燒乳豬 $68

芝士黑松露大啡菇 $45
大啡菇夠水嫩,加埋面頭嘅芝士、煙肉同黑松露醬,味道好豐富。

招牌茄子燒 $42
茄子燒到好軟嫩,食落仲好香蒜蓉味。

鳳梨燒 $26
鳳梨鮮甜多汁,味道酸酸甜甜,夠哂開胃。

另外仲叫咗:
碳燒牛板鍵 $49
燒汁極品牛頸脊 $39

芝加哥串燒酒場 (中環)
中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖

2024-05-10 0 瀏覽
去咗呢間位於中環蘭桂坊附近嘅酒吧食飯,真係好正嘅感覺!佢嘅氣氛超熱鬧~叫咗一杯叫做「Godiva Chocolate」嘅特調,一飲落去,係朱古力嘅香濃味道,仲帶有微妙嘅酒香~呢杯飲品賣相都好精緻!串燒方面佢哋嘅海鮮真係一絕!我先嘗試咗佢哋嘅磯燒鮑魚,啖啖鮮嫩,每一口都帶有鮮甜嘅味道又彈牙。燒蠔蠔肉鮮嫩滋味,經過燒烤後更加突顯出鮮甜嘅風味~唔得唔提佢哋嘅燒鰻魚同燒白鱔,兩款燒魚都係酒吧嘅招牌之一。鰻魚肉質細軟,經過燒烤後,外層燒至金黃酥脆,內裡卻保持住魚肉嘅鮮嫩。白鱔亦然,入口即化,咬下去帶有微微嘅焦香,配合住鮮美嘅魚肉味道。我仲好欣賞佢哋嘅雞皮同雞軟骨串燒。雞皮烤至酥脆金黃,每一口咬落都伴隨住嘅脆脆口感同獨特嘅雞油香味。而雞軟骨則係嚼勁十足~總括而言,呢間酒吧真係絕對值得一試~

總括而言,呢間酒吧真係絕對值得一試~
2024-05-09
2024-05-09 0 瀏覽
想食串燒又想飲返兩杯輕鬆吓,最後決定都係返嚟芝加哥,呢度確實性價比高🤩強勁嘅音樂節拍仲好有氣氛,可選擇坐室外或室內。🔸Sangria 🍷 $138🔸Tequila Sunrise🍹 $138叫咗兩杯飲品chill吓,顏色幾靚🤭🔸拉絲水牛芝士條🧀 $58芝士控必點嘅炸芝士條,好香脆!記得襯熱食先做到拉絲效果🤩🔸日本磯燒鮑魚 $88叫咗個冷盤,彈牙嘅鮑魚幾清新。🔸牛油果豚肉燒🥑 $28🔸原隻魷魚串🦑 $28🔸明太子玉子燒🥚 $58🔸孜然燒羊腩 $26🔸鹽燒豬頸肉🐷 $19🔸極品羊西冷 $38🔸芝士半殼扇貝 $55+$5轉芝士🔸炸饅頭 $23🔸芝士半殼扇貝扇貝我哋加咗芝士好香,好邪惡🤪 入面仲好juicy唔會燒到乾晒👍🏻🔸即燒乳豬🐷串燒少有見到乳豬就叫嚟試試,估唔到有驚喜🤭 乳豬皮烤到好脆,肉唔會嚡👍🏻🔸明太子玉子燒貓奴最喜歡嘅玉子燒配埋百搭嘅明太子醬無得輸🧡🔸炸饅頭小饅頭外脆內軟,點埋煉奶甜甜地為呢餐做個總結😋餐廳氣氛好好,強勁嘅音樂節拍加上美酒小食,地方又就腳,啱晒收工想嚟鬆一鬆嘅打工仔relax吓🤩🐾貓奴足跡🐾🌐芝加哥串燒酒場 (中環)📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
強勁嘅音樂節拍仲好有氣氛,可選擇坐室外或室內。
🔸Sangria 🍷 $138
🔸Tequila Sunrise🍹 $138

叫咗兩杯飲品chill吓,顏色幾靚🤭
拉絲水牛芝士條
🔸拉絲水牛芝士條🧀 $58
芝士控必點嘅炸芝士條,好香脆!
拉絲水牛芝士條
記得襯熱食先做到拉絲效果🤩
日本磯燒鮑魚
🔸日本磯燒鮑魚 $88
叫咗個冷盤,彈牙嘅鮑魚幾清新。
日本磯燒鮑魚
🔸芝士半殼扇貝 $55+$5轉芝士
🔸炸饅頭 $23
芝士半殼扇貝
🔸芝士半殼扇貝
扇貝我哋加咗芝士好香,好邪惡🤪
芝士半殼扇貝
🔸明太子玉子燒
貓奴最喜歡嘅玉子燒配埋百搭嘅明太子醬無得輸🧡
炸饅頭
🔸炸饅頭
小饅頭外脆內軟,點埋煉奶甜甜地為呢餐做個總結😋

🐾貓奴足跡🐾
🌐芝加哥串燒酒場 (中環)
📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
2024-05-06
  • 明太子玉子燒
2024-05-09 0 瀏覽
很少來蘭桂芳的我,來到這間芝加哥串燒酒場,環境寬敞。除了酒和食物也很好味。❇️蒲燒原條鰻魚珍珠飯兩大塊鰻魚,鰻魚鮮味多汁,香嫩滑軟❇️招牌鹿兒島A5肉眼拉麵牛肉上面撒上薑蔥炸蒜頭,很特別,牛肉肉質鮮嫩多汁,有豐富的脂肪文理❇️Chicago 3 Days Fresh 酒塔原價$520,現在做特價$388, 自家製3日新鮮啤酒塔,低酒精,低卡路里,很適合不大飲得酒的女生,很濃郁的水果味,一點也不苦,酒塔很大,很抵飲❇️1664啤酒結合了苦味和微甜味道

❇️蒲燒原條鰻魚珍珠飯
兩大塊鰻魚,鰻魚鮮味多汁,香嫩滑軟

❇️招牌鹿兒島A5肉眼拉麵

❇️Chicago 3 Days Fresh 酒塔

❇️1664啤酒
結合了苦味和微甜味道

2024-05-08 0 瀏覽
之前見到YouTuber 介紹有一間喺蘭桂坊嘅地方有好多種串燒選擇,今次特登嚟試吓。見到有好多款食物串燒,主菜,仲有好多酒類!串燒嘅選擇真係非常多,尤其是係好多內臟選擇!🍹🍸嗌咗兩杯飲品Sunday 同Saturday !分別係以七up做base,加新鮮mint!另外,一杯加入蜜糖更加順滑易入口!泰式生蝦刺身$78~惹味刺激冷盤日本磯燒鮑魚$88~入味彈牙燒紐西蘭羊假珍珠飯轉烏冬$128~羊架超大塊,勁惹味韓式牛肋肉$29~非常好,軟腍腍好吃安格斯牛肉蔥蒜$32~䓤蒜吊起牛肉味牛油果豚肉燒$28 ~健康之選😂燒豬大腸$26~脆口豬大腸荔枝豚肉卷$25~荔枝果肉鮮甜同豚肉好夾日本博多雞心串$26~雞心好大粒鍾意內臟嘅人一定好開心阿波美雞肝串$25~雞肝味非常濃郁,讚燒土匪雞翼$25~肉肉之選風味燒雞腎串$19~雞腎脆卜卜加上調味食到唔停口

🍹🍸嗌咗兩杯飲品Sunday 同Saturday !

泰式生蝦刺身$78~惹味刺激
冷盤日本磯燒鮑魚$88~入味彈牙