芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant
一邊喝酒🍻一邊看球賽⚽️,店裏有一個超大屏,看電視好爽。雖然開在蘭桂坊,但是價錢真的好感人😭😭✨️紙鷂🐔皮人氣之選,🐔皮燒到超脆, 紙般薄,全港可能只有chicago這樣做🐔皮做得如此出色,好吃得要哭😭✨️級品即燒乳🐽分量超足油香四溢, 啖啖肉帶來幸福的感覺😍😍✨️降火龜苓膏燒燒龜苓膏你吃過嗎?沾煉奶來吃, 先有奶的甜味, 咀嚼多一陣就有龜苓膏的回甘味😋😋這杯叫rainbow的cocktail🍸好美💙blue curacao做底,甜甜易入口~另外一杯Pineapple Mojito🍹則既有Mojito 的清香又有菠蘿🍍的香甜
一邊喝酒🍻一邊看球賽⚽️,店裏有一個超大屏,看電視好爽。

雖然開在蘭桂坊,但是價錢真的好感人😭😭

✨️紙鷂🐔皮
好吃得要哭😭

✨️級品即燒乳🐽
分量超足油香四溢, 啖啖肉
帶來幸福的感覺😍😍

✨️降火龜苓膏燒
燒龜苓膏你吃過嗎?

2024-05-16 4 瀏覽
這家餐廳的海鮮料理真是令人驚艷!首先,他們的炸魷魚鬚煎得金黃酥脆,每一根都帶著鮮嫩的口感,搭配上酸甜的沾醬,讓人欲罷不能。接著,他們的支豆也相當美味,豆腐的外層炸得酥脆,內裡則保持著柔軟的口感,口味豐富又有層次感。多春魚是另一道令人驚艷的菜品。這些小小的魚充滿了鮮香的味道,每一口都帶來濃郁的海洋風味,尤其搭配上酸辣的蘸醬,更是令人垂涎欲滴。接下來,他們的泰式生蝦也是不容錯過的美味。新鮮的蝦肉鮮嫩多汁,搭配上泰式醬汁的香辣味道,帶來一種獨特的風味體驗。最後,他們的鮑魚仔是這頓餐點的亮點之一。這些小小的鮑魚仔肉質鮮嫩,口感彈牙,帶著淡淡的海洋味道,每一口都充滿了豐富的鮮味。

2024-05-14 25 瀏覽
我同老公依家都係港島區返工,明日放假, 今日梗係出街食!我哋去左N年無去既蘭桂芳附近既一間串燒酒吧場!2樣都係老公至愛🍷🍺🍹🍸🍡🍢🍡🍢估唔到係依個地域既串燒既價錢咁優惠,真係勝價比高。我點左杯比較岩女士既Mocktail - Monday, 有我至愛既Peach 加Lime, Soda, Mint, water老公點左Chicago Logo Beer,食串燒最岩飲啤酒。依度既串燒款式超多,而且估唔到酒場既串燒水準都唔錯,搵日下午想再黎返啅😋- 浦燒鰻魚串:味濃郁,甜甜肉又滑- 烤魷魚:好有以前係戲院前食既燒魷魚既香和味道。- 香蒜蔥花廣島蠔:蠔味濃, 同香蒜蔥花好夾。懶健康既我叫左叫鹽燒准山, 汁燒京蔥,食咁多肉,當然要食返啲蔬菜😁大蔥外面燒香, 裡面仲有水份。- 韭菜燒:加咗孜然粉,惹味,而且一啲都唔老,好爽!要挑戰辣一定要點燒尖椒串。- 招牌雞皮墨魚滑卷: 好特色, 集合左2者既精, 推呀!- 黑松露醬燒牛油果,好特色,估唔到黑松露加上酸忌廉配牛油果係咁香,互相輝映,都推!- 我至愛既豬大腸變左串燒後,同樣出色, 外脆帶咸,相連既位置又煙靭👍🏻- 黑毛豬腩肉,燒得香又帶孜然, 肉
我同老公依家都係港島區返工,明日放假, 今日梗係出街食!

我哋去左N年無去既蘭桂芳附近既一間串燒酒吧場!
2樣都係老公至愛🍷🍺🍹🍸🍡🍢🍡🍢

估唔到係依個地域既串燒既價錢咁優惠,真係勝價比高。

- 浦燒鰻魚串:味濃郁,甜甜肉又滑

- 烤魷魚:好有以前係戲院前食既燒魷魚既香和味道。

- 香蒜蔥花廣島蠔:蠔味濃, 同香蒜蔥花好夾。

大蔥外面燒香, 裡面仲有水份。
- 韭菜燒:加咗孜然粉,惹味,而且一啲都唔老,好爽!
要挑戰辣一定要點燒尖椒串。

- 招牌雞皮墨魚滑卷: 好特色, 集合左2者既精
, 推呀!

- 黑毛豬腩肉,燒得香又帶孜然, 肉嫩仍留水份。

- 香辣雞翅包飯,仲係超級辣,鐘意食辣既人一定要點🐥

- 雞軟骨惹味又脆。

- 日本博多雞皮:超大碟、好似炸豬皮咁大,鹹鹹地,超脆,送酒一流。

- 燒無骨雞髀肉,肉爽殼啖啖肉,調味佳,送啤酒一流。

- 雞皮餃子,雞皮香,裏面係滿滿嘅肉盆菜,味道層次豐富。

芝士北海道魚糕, 芝味濃郁, 魚味豐盈🐟

- 燒厚切薯片:熱辣辣,好香脆,灑上特別調味,yum😋

- 明太子多士:蒜香底,加上辣味十足既明太子牆,佐酒一流。

整體好驚喜😊
2024-05-14
  • 燒博多燒雞皮串
  • 燒豬大腸
  • 招牌雞皮墨魚滑卷
最近發現左中環蘭桂坊有間酒吧出產既串燒超好食!種類款式非常多,花多眼亂。係真係食得好飽個隻!質素非常好,特別係佢每樣既調味都恰到好處,唔會太鹹,保留到本身食物既肉香,同時又做到好惹味!唔係只為送酒既伴菜小食,睇得出佢地對串燒製作既用心~我覺得一大班朋友黎聚會勁適合,同埋呢間播既歌我都勁中意聽,即刻加晒分XD其中覺得必食既串燒!🔻極品即燒乳豬$68無諗過乳豬都可以做串燒~皮脆口感十足,內部肉質保持嫩滑🔻芝士大虎蝦$68整片芝士放係上面,大蝦唔會痴殼非常新鮮~🔻流心芝士牛肉漢堡$48超邪惡!切開漢堡,流心芝士融化出來,與濃郁牛肉香氣相互融合,牛肉亦經烤香,非常惹味。🔻自家製和牛棒$42粗身肥美,就算燒都保留到牛本來的油脂和香氣!🔻鹽燒牛舌心$33 好嫩滑,厚度適中又唔韌,牛香味濃!🔻牛油果豚肉燒$25&荔枝豚肉卷$$28出乎意料咁夾!個人更喜歡豚肉配合牛油果~牛油果軟糯溶化係豚肉到,口感更加豐富!🔻芝士焗雜菌$45比我想像中仲要大份!芝士真係勁足料,同埋上碟好夠熱,擺左一陣先食,芝士都唔會乾到一舊舊~夠晒濕潤CREAMY🙂‍↔️店內人氣之選項目包括雞泡魚乾$58、風味燒雞腎串$19、鹽燒豬頸

其中覺得必食既串燒!
🔻極品即燒乳豬$68
無諗過乳豬都可以做串燒~皮脆口感十足,內部肉質保持嫩滑
🔻芝士大虎蝦$68
整片芝士放係上面,大蝦唔會痴殼非常新鮮~

🔻流心芝士牛肉漢堡$48
🔻自家製和牛棒$42
粗身肥美,就算燒都保留到牛本來的油脂和香氣!

🔻鹽燒牛舌心$33
好嫩滑,厚度適中又唔韌,牛香味濃!

🔻牛油果豚肉燒$25&荔枝豚肉卷$$28

🔻芝士焗雜菌$45
比我想像中仲要大份!芝士真係勁足料,

店內人氣之選項目包括雞泡魚乾$58、
風味燒雞腎串$19、鹽燒豬頸肉$19

其他我地仲食左:
燒黑松露帶子珍珠飯$108(仲有得免費多飯!)

明太子玉子燒$58
蜜糖雞翼$22
日本博多雞心串$26
蘆筍燒$58
浦燒雞脾菇$18
新鮮翠肉瓜$16

酒料款式非常多~我地揀左Kirin Ichiban Frozen Beer ($91)同San Miguel Cerveza Blanca ($90),前者杯面上有層厚厚冰凍泡沫,增添了軟綿綿既口感和涼爽感,打卡一流都幾岩女仔飲
2024-05-12 10 瀏覽
今日同frd黎LKF呢間芝加哥串燒酒場。酒同串燒都好多選擇,係QR code落單。叫左唔少串燒,特別好食嘅有:燒原條鰻魚,價錢只係$99,真係好抵食。佢嘅招牌無骨白鱔串亦都好吸引,食落好彈牙,肉質鮮嫩,加上火燒後嘅油花。香蔥燒蟶子王,覺得佢嘅燒蟶子王煙燻嘅味道好香濃,同埋加入嘅香蔥令味道更加豐富。蟶子王嘅質感好脆口,好適合當作下酒菜。香蒜蔥花廣島蠔,都好唔錯。佢嘅廣島蠔新鮮多汁,加上蒜蓉同蔥花嘅調味,味道更加豐富。荔枝豚肉卷,荔枝中和豬肉,又香但唔油膩。整體黎講,野食唔錯,氣氛很好,有音樂,酒品種好多。

叫左唔少串燒,特別好食嘅有:

荔枝豚肉卷,荔枝中和豬肉,又香但唔油膩。

整體黎講,野食唔錯,氣氛很好,有音樂,酒品種好多。
朋友約咗喺老蘭見,不過唔係太飲得嘅我就搵咗呢間有好多燒烤串燒食嘅芝加哥串燒酒場,有得飲又有得食。呢到嘅燒烤串燒,有海鮮、豬、牛、羊,到蔬菜類都應有盡有,邊食邊飲酒邊吹水就岩哂。Chicago Logo Beer $93朋友叫咗杯呢到特色嘅啤酒,啤酒泡面頭鋪咗塊菠蘿乾,飲落除咗麥香,仲有淡淡嘅菠蘿香,而且一d唔苦澀,順滑易入喉。招牌無骨白鱔串 $58我哋叫咗兩串,白鱔肉質肥美厚實,食落冇骨,口感爽彈,外皮燒得香脆。鹽燒多春魚 $32一份多春魚有4條,條條都燒到脆卜卜又爆春,食落好香口。香蒜燒鮮鮑魚3隻 $82鮑魚雖然唔算好大隻,但夠新鮮,味道鮮甜口感爽彈,食落仲好香牛油味。芝士燒廣島蠔 $32@廣島蠔都幾大隻,火候控制得岩岩好,一啖咬落去就爆汁,鮮甜又creamy,加埋芝士就更加香。香蒜芝士半殼扇貝2隻 $60扇貝面頭鋪咗大大塊芝士,芝味十足,扇貝肉質水嫩,唔錯。煙燻和牛牛舌 $38牛舌非常之腍身,煙燻味唔算重但肉味就好香濃。極品即燒乳豬 $68咬落去先食到燒到好香脆嘅乳豬皮,而脂肪層嘅油分已經迫哂出黎所以食落幾爽口,夠哂邪惡。芝士黑松露大啡菇 $45大啡菇夠水嫩,加埋面頭嘅芝士、煙肉同

Chicago Logo Beer $93

招牌無骨白鱔串 $58

鹽燒多春魚 $32
一份多春魚有4條,條條都燒到脆卜卜又爆春,食落好香口。

香蒜燒鮮鮑魚3隻 $82

芝士燒廣島蠔 $32@

香蒜芝士半殼扇貝2隻 $60
扇貝面頭鋪咗大大塊芝士,芝味十足,扇貝肉質水嫩,唔錯。

煙燻和牛牛舌 $38
牛舌非常之腍身,煙燻味唔算重但肉味就好香濃。

極品即燒乳豬 $68

芝士黑松露大啡菇 $45
大啡菇夠水嫩,加埋面頭嘅芝士、煙肉同黑松露醬,味道好豐富。

招牌茄子燒 $42
茄子燒到好軟嫩,食落仲好香蒜蓉味。

鳳梨燒 $26
鳳梨鮮甜多汁,味道酸酸甜甜,夠哂開胃。

另外仲叫咗:
碳燒牛板鍵 $49
燒汁極品牛頸脊 $39

芝加哥串燒酒場 (中環)
中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖

2024-05-10 13 瀏覽
去咗呢間位於中環蘭桂坊附近嘅酒吧食飯,真係好正嘅感覺!佢嘅氣氛超熱鬧~叫咗一杯叫做「Godiva Chocolate」嘅特調,一飲落去,係朱古力嘅香濃味道,仲帶有微妙嘅酒香~呢杯飲品賣相都好精緻!串燒方面佢哋嘅海鮮真係一絕!我先嘗試咗佢哋嘅磯燒鮑魚,啖啖鮮嫩,每一口都帶有鮮甜嘅味道又彈牙。燒蠔蠔肉鮮嫩滋味,經過燒烤後更加突顯出鮮甜嘅風味~唔得唔提佢哋嘅燒鰻魚同燒白鱔,兩款燒魚都係酒吧嘅招牌之一。鰻魚肉質細軟,經過燒烤後,外層燒至金黃酥脆,內裡卻保持住魚肉嘅鮮嫩。白鱔亦然,入口即化,咬下去帶有微微嘅焦香,配合住鮮美嘅魚肉味道。我仲好欣賞佢哋嘅雞皮同雞軟骨串燒。雞皮烤至酥脆金黃,每一口咬落都伴隨住嘅脆脆口感同獨特嘅雞油香味。而雞軟骨則係嚼勁十足~總括而言,呢間酒吧真係絕對值得一試~

總括而言,呢間酒吧真係絕對值得一試~
2024-05-09
2024-05-09 15 瀏覽
想食串燒又想飲返兩杯輕鬆吓,最後決定都係返嚟芝加哥,呢度確實性價比高🤩強勁嘅音樂節拍仲好有氣氛,可選擇坐室外或室內。🔸Sangria 🍷 $138🔸Tequila Sunrise🍹 $138叫咗兩杯飲品chill吓,顏色幾靚🤭🔸拉絲水牛芝士條🧀 $58芝士控必點嘅炸芝士條,好香脆!記得襯熱食先做到拉絲效果🤩🔸日本磯燒鮑魚 $88叫咗個冷盤,彈牙嘅鮑魚幾清新。🔸牛油果豚肉燒🥑 $28🔸原隻魷魚串🦑 $28🔸明太子玉子燒🥚 $58🔸孜然燒羊腩 $26🔸鹽燒豬頸肉🐷 $19🔸極品羊西冷 $38🔸芝士半殼扇貝 $55+$5轉芝士🔸炸饅頭 $23🔸芝士半殼扇貝扇貝我哋加咗芝士好香,好邪惡🤪 入面仲好juicy唔會燒到乾晒👍🏻🔸即燒乳豬🐷串燒少有見到乳豬就叫嚟試試,估唔到有驚喜🤭 乳豬皮烤到好脆,肉唔會嚡👍🏻🔸明太子玉子燒貓奴最喜歡嘅玉子燒配埋百搭嘅明太子醬無得輸🧡🔸炸饅頭小饅頭外脆內軟,點埋煉奶甜甜地為呢餐做個總結😋餐廳氣氛好好,強勁嘅音樂節拍加上美酒小食,地方又就腳,啱晒收工想嚟鬆一鬆嘅打工仔relax吓🤩🐾貓奴足跡🐾🌐芝加哥串燒酒場 (中環)📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
強勁嘅音樂節拍仲好有氣氛,可選擇坐室外或室內。
🔸Sangria 🍷 $138
🔸Tequila Sunrise🍹 $138

叫咗兩杯飲品chill吓,顏色幾靚🤭
拉絲水牛芝士條
🔸拉絲水牛芝士條🧀 $58
芝士控必點嘅炸芝士條,好香脆!
拉絲水牛芝士條
記得襯熱食先做到拉絲效果🤩
日本磯燒鮑魚
🔸日本磯燒鮑魚 $88
叫咗個冷盤,彈牙嘅鮑魚幾清新。
日本磯燒鮑魚
🔸芝士半殼扇貝 $55+$5轉芝士
🔸炸饅頭 $23
芝士半殼扇貝
🔸芝士半殼扇貝
扇貝我哋加咗芝士好香,好邪惡🤪
芝士半殼扇貝
🔸明太子玉子燒
貓奴最喜歡嘅玉子燒配埋百搭嘅明太子醬無得輸🧡
炸饅頭
🔸炸饅頭
小饅頭外脆內軟,點埋煉奶甜甜地為呢餐做個總結😋

🐾貓奴足跡🐾
🌐芝加哥串燒酒場 (中環)
📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
2024-05-06
  • 明太子玉子燒
2024-05-09 10 瀏覽
很少來蘭桂芳的我,來到這間芝加哥串燒酒場,環境寬敞。除了酒和食物也很好味。❇️蒲燒原條鰻魚珍珠飯兩大塊鰻魚,鰻魚鮮味多汁,香嫩滑軟❇️招牌鹿兒島A5肉眼拉麵牛肉上面撒上薑蔥炸蒜頭,很特別,牛肉肉質鮮嫩多汁,有豐富的脂肪文理❇️Chicago 3 Days Fresh 酒塔原價$520,現在做特價$388, 自家製3日新鮮啤酒塔,低酒精,低卡路里,很適合不大飲得酒的女生,很濃郁的水果味,一點也不苦,酒塔很大,很抵飲❇️1664啤酒結合了苦味和微甜味道

❇️蒲燒原條鰻魚珍珠飯
兩大塊鰻魚,鰻魚鮮味多汁,香嫩滑軟

❇️招牌鹿兒島A5肉眼拉麵

❇️Chicago 3 Days Fresh 酒塔

❇️1664啤酒
結合了苦味和微甜味道

2024-05-08 12 瀏覽
之前見到YouTuber 介紹有一間喺蘭桂坊嘅地方有好多種串燒選擇,今次特登嚟試吓。見到有好多款食物串燒,主菜,仲有好多酒類!串燒嘅選擇真係非常多,尤其是係好多內臟選擇!🍹🍸嗌咗兩杯飲品Sunday 同Saturday !分別係以七up做base,加新鮮mint!另外,一杯加入蜜糖更加順滑易入口!泰式生蝦刺身$78~惹味刺激冷盤日本磯燒鮑魚$88~入味彈牙燒紐西蘭羊假珍珠飯轉烏冬$128~羊架超大塊,勁惹味韓式牛肋肉$29~非常好,軟腍腍好吃安格斯牛肉蔥蒜$32~䓤蒜吊起牛肉味牛油果豚肉燒$28 ~健康之選😂燒豬大腸$26~脆口豬大腸荔枝豚肉卷$25~荔枝果肉鮮甜同豚肉好夾日本博多雞心串$26~雞心好大粒鍾意內臟嘅人一定好開心阿波美雞肝串$25~雞肝味非常濃郁,讚燒土匪雞翼$25~肉肉之選風味燒雞腎串$19~雞腎脆卜卜加上調味食到唔停口

🍹🍸嗌咗兩杯飲品Sunday 同Saturday !

泰式生蝦刺身$78~惹味刺激

2024-05-05
  • 泰式生蝦刺身
  • 串燒
2024-05-07 8 瀏覽
今晚收工同fd 子食串燒飲啤酒,一齊去左蘭桂坊的芝加哥串燒酒場放鬆下~雖然只係6點零鐘~但係一樣咁熱鬧!我哋點咗海量咁多串燒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)食盡佢~ 餐廳超多選擇,價錢有十零蚊至到六$70都有不同選擇(*ˉ︶ˉ*)重點講吓覺得邊啲正先!極品即燒乳豬串🐽不得不說,真係好好味!肉質鮮美,外皮脆卜卜,香脆肉嫩,值得一試!招牌無骨白鱔串白鱔肉質鮮嫩,鮮味濃郁,朋友爆like ! 鹽燒牛舌芯大推!燒牛舌向來冇得輸,餐廳更加係選用舌芯位置,最為鮮嫩(≧∇≦)真係搞唔掂!燒到外層焦香,內裏肉汁,充滿彈性!自家製和牛棒通常都係食雞肉棒多,估唔到用黃牛整嘅棒棒都幾好味喎,配上蛋汁,入口更滑嫩~牛肉味香濃!燒和牛胸爽串並唔係間間串燒店都有得食牛胸爽~所以一見到就即刻嗌咗!燒過嘅牛胸爽口感爽口,一咬落去,油脂喺口腔爆開,真係邪惡到不得了!但係一啲都唔油膩,配埋啤酒冇得輸招牌燒牛骨髓燒牛骨髓都係比較少見~以蒜蓉葱花吊味,入口超滑溜😆好得意嘅口感!但係又估唔到咁惹味喎~炸八爪魚腳炸粉超薄!八爪魚腳充滿彈性,一啲都唔乾唔韌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)係1度送走一流嘅小食!荔枝豚肉卷 燒得香脆嘅豚肉包裹住荔枝肉,入口爆汁!雙重口感

極品即燒乳豬串🐽

招牌無骨白鱔串
白鱔肉質鮮嫩,鮮味濃郁,朋友爆like !

鹽燒牛舌芯

自家製和牛棒

燒和牛胸爽串

招牌燒牛骨髓

炸八爪魚腳

荔枝豚肉卷
燒得香脆嘅豚肉包裹住荔枝肉,入口爆汁!雙重口感,味道非常清新!

宮崎去骨雞腿
好好味平時食串燒,都係食雞翼比較多,不過朋友話呢個必點!聽佢話一次,果然冇介紹(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)無骨啖啖肉,食起上嚟真係好爽!雞皮燒得香脆!雞髀肉仍然嫩口,入口爆汁!

鹽燒鮮淮山
作為一個淮山愛好者,見到有鮮淮山,毫不猶豫必點!入口非常爽~食咗咁多肉,食返少少清新嘅蔬菜,真係好fresh!

整體嚟講串燒品質非常高!而且價錢相當合理,其實大多數都只係二三十蚊,真係絕對食得過(*ˉ︶ˉ*)我地只左兩杯啤酒1664 &brookly ipa ,咁就超咗一晚,真係好relax ~感受香港嘅嘢繽紛!
2024-05-07 12 瀏覽
Dinner at Chicago Bar And Restaurant! a chill bar/resto vibe with nice music. Their menu consist of a lot of skewers , in which we try as follows: Beef tongue wagyuThe beef tongue is surprisingly really tender! it also has a lot flavour which makes it really good! one of the best dish of the night for meA5 wagyu white breastits crispy and have a strong umami flavour! its like chicken skin but from beef which is really good!Charcoal Beef steak riceWe also ordered the beef steak rice, the steak is

Beef tongue wagyu

A5 wagyu white breast

Charcoal Beef steak rice
We also ordered the beef steak rice, the steak is tender and it really fits well to be eaten together with rice!

Miyazaki Chicken leg
The chicken is cooked deep fried, so it has a really crispy skin and a very tender meat inside! it has umami flavour and the portion is also very generous!

Charcoal Beef Steak
This is also served on the plate just like the chicken, it also have a very generous portion and definitely a very tender and perfectly cooked beef

Grilled eel skewers
The eel is cooked very well and without any sauce is already very flavourful and good amount of sweet!

Whole squid kebab
The squid is big, easy to eat and perfectly cooked!
2024-05-06 12 瀏覽
happy weekend! 今晚同朋友一齊黎蘭桂坊chill下玩下 不過飲嘢之前 首先都要醫下個肚仔 唔想咁heavy就黎左食串燒餐廳裝修十分型格 同時又有室外同室內座位 任君選擇有幾款回頭率十分高嘅串燒同埋主食特別推介 大家一定要試試啊!烤魷魚魷魚肉質爽口彈牙 鮮味十足烤左嘅魷魚外皮脆脆地 同時亦帶有陣陣嘅炭火風味去骨雞腿鮮嫩多汁 燒完之後仲係好juicy 一啲都唔會乾柴安格斯牛板腱珍珠飯牛板腱牛味比較重 肉質都好嫩唔韌極品紅東星斑柳懶人之選 啖啖魚肉 完全冇骨肉質好fresh好新鮮 簡簡單單用牛油燒已經好正

餐廳裝修十分型格 同時又有室外同室內座位 任君選擇

極品紅東星斑柳
懶人之選 啖啖魚肉 完全冇骨
肉質好fresh好新鮮 簡簡單單用牛油燒已經好正
2024-05-06 3 瀏覽
呢晚收工約咗朋友去happy hour吹下水朋友提議去蘭桂芳嘅人氣Chicago 7點幾去到 室外室內都好多人有唔少外藉人士同遊客果然好夠人氣掃QR自助落單除咗啤酒 仲有紅白酒、champagne、清酒、cocktail等等想飲咩都得我最後要咗Magners蘋果酒 飲落酸酸甜甜 但又有啤酒嘅麥味 唔錯串燒選擇有超多豬牛雞樣樣應有盡有 食肉獸啱晒仲有燒海鮮同泰式生蝦芝士和牛串、安格斯牛肉蘆筍串2款都燒得好香 即叫即整芝士濃而不膩 搭配嫩滑嘅和牛好match 安格斯牛肉牛味濃郁 蘆筍中和咗油膩感鹽燒牛舌心好爽彈 少少鹽吊起牛嘅香味荔枝豚肉卷 豬肉夠嫩 加上荔枝好juicy 正蜜糖雞翼燒得剛剛好 好有BBQ嘅感覺 流心芝士牛肉漢堡好少喺串燒店食到 入面芝士真係湧出嚟咁大推招牌茄子燒!燒得好香好好食 加咗少少七味粉連平時唔鍾意食蔬菜嘅朋友都大讚泰式生蝦 份量都幾多蒜片同辣椒提升咗蝦嘅鮮甜
呢晚收工約咗朋友去happy hour吹下水

飲落酸酸甜甜 但又有啤酒嘅麥味 唔錯

串燒選擇有超多
豬牛雞樣樣應有盡有 食肉獸啱晒
仲有燒海鮮同泰式生蝦

芝士和牛串、安格斯牛肉蘆筍串
2款都燒得好香 即叫即整
芝士濃而不膩 搭配嫩滑嘅和牛好match
安格斯牛肉牛味濃郁 蘆筍中和咗油膩感

鹽燒牛舌心好爽彈 少少鹽吊起牛嘅香味

荔枝豚肉卷 豬肉夠嫩 加上荔枝好juicy 正
蜜糖雞翼燒得剛剛好 好有BBQ嘅感覺

流心芝士牛肉漢堡
好少喺串燒店食到 入面芝士真係湧出嚟咁

大推招牌茄子燒!
燒得好香好好食 加咗少少七味粉
連平時唔鍾意食蔬菜嘅朋友都大讚

泰式生蝦 份量都幾多
蒜片同辣椒提升咗蝦嘅鮮甜
2024-05-05 7 瀏覽
🍱餐廳資料:芝加哥串燒酒場🏫地址:中環榮華里 12-14 號榮華大廈B座地下L及M號舖☎️電話: 97777532哥哥由加拿大回來探我哋,梗係要帶佢去蘭桂坊威下啦😃朋友推介呢間,一行到上去就見到大大個招牌,好容易搵,呢度果然係蘭桂坊高質串燒店,沒有令我哋失望,等我又分享吓我自己最愛的幾款美食:~極品即燒乳豬$68 有兩件,燒乳應該係即叫即燒的,所以皮特別的脆口,肉質軟腍,調味適宜,口感佳😋~鹽燒豬頸肉$19一串,抵食之選,皆因肉質彈牙,配上適量的鹽,真的十分惹味😄~蒲燒原條鰻魚珍珠飯$118有這麼多份量的鰻魚真係抵到冇朋友,其實鰻魚係多到睇唔到啲飯🤣,而且鰻魚外層燒得很香口,肉質柔軟,配以珍珠米飯一齊食十分匹配,飯的份量四個人一人一啲啱啱好😍~鹽燒牛舌心$33一串,一串有三件,燒得很香口,有獨特的牛舌質感,香口惹味,送啤酒一流👍~金菇牛肉卷廚師燒烤的時間剛剛好,金菇不會過乾,配搭香濃的牛肉,口感細膩,值得一試😊~招牌無骨白鱔串魚皮烤得脆口,啖啖肉真係冇骨的,肉質鮮嫩,調味適中,爽口彈牙,哥哥的至愛❤️~燒汁牛仔骨 一份三件,燒得香口又唔乾,有炭燒香味,廚師燒烤的時間剛剛好,肉質嫩滑好味道😋
🍱餐廳資料:芝加哥串燒酒場

~金菇牛肉卷

~招牌無骨白鱔串

~燒汁牛仔骨

~芝士年糕$28
上檯熱騰騰的,煙靭綿密的年糕配搭濃郁的芝士我一向最鍾意食,呢個甜品能為呢餐美味的晚餐畫上一個完美的句號🥰

總括而言,呢度食材新鮮質素高,環境夠chill,很有氣氛,喺度飲杯啤酒,食吓串燒美食,絕對係減壓及嘆美食嘅高級活動,值得推介!