餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

最近去了牛角食𝒍𝒖𝒏𝒄𝒉🤤紅磡分店店內環境非常寬敞舒適🧡而且𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉𝒕𝒊𝒎𝒆 有性價比很高的燒肉套餐✨價格合理,物超所值,簡直是糧尾恩物另外冷氣很夠大,食完都不會滿身油煙肉味可以盡情享受用餐的時光😎⚛︎ 是日前菜 - 芝麻醬青瓜 ❙ 昆布湯作為開胃菜,芝麻醬青瓜十分清爽🥒搭配著濃郁的芝麻醬,十分開胃⚛︎ 特上燒肉定食 • 配珍珠飯這份定食包含了多種肉品,絕對讓你大快朵頤💕有日本國產牛 ❙ 美國上級牛頸脊 ❙ 熊本豚梅肉 ❙ 日本雞腿肉🐄日本國產牛,肉質超鮮嫩,肥美又多汁薄切牛頸脊口感彈性,牛味香濃!🐖熊本豚梅肉,帶有微妙的甜味,口感細膩又柔軟🍗日本雞腿肉口感滑嫩,點埋醬汁食好正⚛︎ 三品燒肉定食 ($𝟖𝟖)這定食則有有肩脊肉 ❙ 牛胸腹 ❙ 牛舌肩脊肉帶細膩的紋理,肉質豐腴😍牛胸腹則肉質豐潤🥓牛舌帶有獨特的嚼勁和韌度~~每一口都能感受到肉質的彈性和滋味( ˘ ³˘)♥️每款都充滿豐富的口感和嚼勁和濃郁的牛肉香氣還可以選擇自己喜歡的醬汁搭配燒肉有牛角秘製燒肉醬&魔法塩醬🧂🫗牛角秘製燒肉醬帶有大蒜和芝麻油的香味而魔法塩醬則是帶有大蒜香味的鹽醬₍՞◌′ᵕ‵ू◌₎♡它們都能為燒肉帶來獨特的風味,大大提

最近去了牛角食𝒍𝒖𝒏𝒄𝒉🤤
紅磡分店店內環境非常寬敞舒適🧡
而且𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉𝒕𝒊𝒎𝒆 有性價比很高的燒肉套餐
✨價格合理,物超所值,簡直是糧尾恩物
另外冷氣很夠大,食完都不會滿身油煙肉味
可以盡情享受用餐的時光😎

⚛︎ 是日前菜 - 芝麻醬青瓜 ❙ 昆布湯
作為開胃菜,芝麻醬青瓜十分清爽🥒
搭配著濃郁的芝麻醬,十分開胃

⚛︎ 特上燒肉定食 • 配珍珠飯
這份定食包含了多種肉品,絕對讓你大快朵頤💕

🐄日本國產牛,肉質超鮮嫩,肥美又多汁
薄切牛頸脊口感彈性,牛味香濃!
🐖熊本豚梅肉,帶有微妙的甜味,口感細膩又柔軟
🍗日本雞腿肉口感滑嫩,點埋醬汁食好正

⚛︎ 三品燒肉定食 ($𝟖𝟖)
這定食則有有肩脊肉 ❙ 牛胸腹 ❙ 牛舌
肩脊肉帶細膩的紋理,肉質豐腴😍
牛胸腹則肉質豐潤🥓
牛舌帶有獨特的嚼勁和韌度~~
每一口都能感受到肉質的彈性和滋味( ˘ ³˘)♥️
每款都充滿豐富的口感和嚼勁和濃郁的牛肉香氣

還可以選擇自己喜歡的醬汁搭配燒肉
有牛角秘製燒肉醬&魔法塩醬🧂
🫗牛角秘製燒肉醬帶有大蒜和芝麻油的香味
而魔法塩醬則是帶有大蒜香味的鹽醬₍՞◌′ᵕ‵ू◌₎♡
它們都能為燒肉帶來獨特的風味,大大提升肉的鮮味🧡

⚛︎ 牛角飯(+$𝟏𝟎)
搭配燒肉的牛角紫菜麻油珍珠飯,份量十足
🍙 滿滿紫菜碎淡淡都充滿麻油香
單獨吃都超正,滿滿的飽足感😚

⚛︎ 松葉蟹膏甲羅燒 (+$𝟓𝟖)
除了午餐定食,他們還有一些新品推出
例如松葉蟹膏甲羅燒🦀🦀
😋 滿滿豐富濃郁嘅松葉蟹膏
燒香後香噴噴,同白飯拌埋一齊食超惹味🥄

⚛︎ 蜜桃茉莉綠茶🍹

📍 牛角日本燒肉專門店(紅磡)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓
2023-11-29 351 瀏覽
探店🕵🏻‍♀牛角新推出午市定食 · 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊) 💁🏻‍♀我發現牛角新推出咗午市定食,套餐包括前菜 、昆布湯、珍珠飯和飲品。價位由$68至$228起,有不同肉類套餐可以選擇😍📋 咁我就叫咗🐂八選五品燒肉定食🐂 $128-套餐有八款肉類,可以任選其中五款。我選擇了:牛角上級牛肋肉|美國上級牛頸脊|肩脊肉|厚燒牛舌|豬頸肉-可以說是性價比極高,呢個價錢就可以食到這麼多不同部位的牛肉,個人最愛食牛肋肉,肉質鮮嫩多汁🤤🥤蜜桃茉莉綠茶(凍)另外可以加配各種食物:▫ 牛角飯 +$10 -食牛角一定必食他們家的牛角飯❣牛角秘製的燒肉汁再配上日本溫泉蛋、蔥花和紫菜,試了一次便會愛上😍燒好的牛肉配上牛角飯,一口下去的極滿足😌▫牛角雪糕+$12 -有雲尼拿或者抹茶兩種味道可以選擇,食完這麼多牛肉再用甜品收尾,就沒有這麼油膩。雲呢拿雪糕口感棉密,表面在撒了黃豆粉,增加口感層,。💘 設有兩款醬汁,牛角秘製燒肉醬和魔法塩醬。💰人均消費大約$100元,性價比極高 🤵🏻🤵🏻‍♀上菜速度很快,環境舒適📍 地址:紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號#香港美食 #牛角 #日式燒肉 #午市定食

我選擇了:
牛角上級牛肋肉|美國上級牛頸脊|
肩脊肉|厚燒牛舌|豬頸肉

🥤蜜桃茉莉綠茶(凍)

另外可以加配各種食物:

💘 設有兩款醬汁,牛角秘製燒肉醬和魔法塩醬。

💰人均消費大約$100元,性價比極高

🤵🏻🤵🏻‍♀上菜速度很快,環境舒適

📍 地址:紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號

#香港美食 #牛角 #日式燒肉 #午市定食 #糧尾恩物 #糧尾燒肉
2023-12-27 237 瀏覽
入到去,迎面就係濃濃嘅炭火香,簡直係香到入心肺嘅感覺。我就即刻點咗牛角飯,舖滿金黃色嘅蛋絲喺飯嘅上邊,每啖飯都伴隨住蛋香,簡直係滑溜溜、彈牙牙嘅絕妙組合!再配上嗰燒肉六品盛合,咖喱牛脷咁嫩滑,蜜汁雞翼香脆惹味,肉汁四溢。燒牛肋肉烤到外脆內嫩,牛香四溢,個人感覺都係幾震撼嘅。豬肉同牛肉齊上陣,啖啖肉質咁嫩滑,真係食到停唔到口。轉個彎,巨峰活乳酸梳打就登場了,清甜不膩口,大滿足。而家餐廳都環保,唔洗飲管仲慳咗$10,真係好寵粉呀!加埋會員九折,簡直係平靚正三寶!總結,牛角落次既食物水平,真係令我開心到唔想走。下次再嚟食,一定要試試其他嘅新菜式,再喺度分享,大家記住,食得開心最緊要!🍢🍖🥢

2023-12-14 244 瀏覽
最近同同事通頂完成左個大project, 所以完成之後我地搵日lunch 去牛角食lunch慶祝一下,順便提早好多預祝聖誕節~~我簡左上級牛肋肉、美國上級牛頸脊、厚切牛舌、肩脊肉同熊本豚梅肉。午市燒肉定食有包一款前菜(是日是青瓜),昆布湯及白飯。牛角飯係牛角必食的食物,所以我地都加左$10升級做牛角飯,正!燒肉以Set咁計, 牛肋肉、牛頸脊、牛舌牛味甚濃,牛角獨有醬汁更加可以吊到D牛味出黎。豬肉就普普通通,但燒落有D痴網,如果可以切番厚少少應該會更好。

2023-12-13
2023-10-19 196 瀏覽
今日Hana 上完堂,孻姨接放學🫶🏻🫶🏻帶佢去食下午茶係Hana最鍾意嘅燒肉 ❤牛角❤牛角最新呢午餐set 只係$68!我係會員仲有9折添!好抵食😍😍性價比高❤❤有齊牛豬雞魚❤❤岩岩小朋友試唔同嘢🫶🏻🫶🏻仲有大大碗牛角飯😍😍石鍋辛奇牛肉飯仲有薑味汽水❤❤牛角日本燒肉專門店📍紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號舖#牛角#日式燒肉#紅磡美食 #親子美食#followme#抵食午餐#超平
今日Hana 上完堂,
孻姨接放學🫶🏻🫶🏻
帶佢去食下午茶
係Hana最鍾意嘅燒肉 ❤牛角❤

牛角最新呢午餐set 只係$68!
我係會員仲有9折添!
好抵食😍😍性價比高❤❤
仲有薑味汽水❤❤

牛角日本燒肉專門店
📍紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號舖

• 牛角飯
✨黎到黃埔花園附近食晚餐,今次我們就揀左連鎖店的牛角食晚餐,今天我們兩個人吃了一個一人套餐和一些和牛燒肉🥩🥩✨現在分享下我們今天牛角晚餐美食吧👍1️⃣燒肉: 究極日本九洲極上黑毛和牛🥩 (4件裝)💕超多肉汁,又好淋的肉質,入口立即熔化的感覺,好奇妙😆真係好食👍其實睇佢賣相已經知道好掂✨2️⃣日本牛旨味湯烏冬💕烏冬彈口,爽口,湯底幾夾👍牛肉又夠好😆3️⃣Suntory 威士忌梳打(320ml)+味醂魚乾💕味醂魚乾我每一次黎食牛角都叫,一塊塊切好的魚乾又好易燒👍好快金黃色了食得😆4️⃣ 1人前套餐:✨前菜: 紫菜脆豆腐+迷你忌廉芝士蛋沙律✨燒肉盛合:日本九洲極上黑毛和牛🥩 (4件裝)+肩脊肉(2片)+牛舌(2片)+雞腿肉(2件)✨三品野菜盛合:秋葵(2件)+粟米(2件)+雞髀菇(2件)✨塩味牛油帶子(6粒)✨香蔥温泉玉子飯💕一人餐整體係幾好,幾多野食,我們銀會員,有少少折扣優惠👍1人前套餐又有前菜,又有豆腐和沙律,份份幾大份👍二個人食一人前都夠飽,燒肉盛肉很多👍又有帶子又有玉子飯,真係好抵食💕👍推薦一下✨最緊要係野食款多👍📍牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)📍紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號舖

✨現在分享下我們今天牛角晚餐美食吧👍

1️⃣燒肉: 究極日本九洲極上黑毛和牛🥩 (4件裝)

2️⃣日本牛旨味湯烏冬
💕烏冬彈口,爽口,湯底幾夾👍牛肉又夠好😆

3️⃣Suntory 威士忌梳打(320ml)+味醂魚乾

4️⃣ 1人前套餐:
✨前菜: 紫菜脆豆腐+迷你忌廉芝士蛋沙律

✨燒肉盛合:

✨三品野菜盛合:
秋葵(2件)+粟米(2件)+雞髀菇(2件)

✨塩味牛油帶子(6粒)

✨香蔥温泉玉子飯

📍牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
📍紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號舖
2023-09-07
2023-05-13 979 瀏覽
尖沙咀旺角銅鑼灣嗰啲地方開關之後真係已經淪陷左,想搵個安靜啲嘅地方就book咗黃埔間牛角,平日夜晚果然唔算多人,即使建議用餐時間係45分鐘,我未齊人同店員講唔入住,佢話冇所謂叫我可以入去先,唔錯唔錯我哋五個人唔算大食,又唔想諗就叫咗個會員四人餐,銀會員$1180,不過呢個餐已經比原價平咗$200 ,所以冇得會員九折同埋冇得用coupon肉嘅質素係唔錯,不過就唔會好似其他燒肉店咁有張卡仔指示係乜嘢肉,所以食咗都唔知🤣 我最鍾意食嗰個應該係熟成牛,肉質嫩滑,同埋燒鰻魚都好食,不過要小心因為好易燒燶🤣 建議俾返個油掃可以掃啲鰻魚汁上去,如果唔係一係就倒到成個爐都係,一係就要拎舊魚浸落啲汁😂 仲要一讚菠蘿超級甜😍另外叫咗脆紫菜豆腐 $38

另外叫咗脆紫菜豆腐 $38
2023-03-24 1083 瀏覽
今次約咗屋企人去咗黃埔牛角嗰度食日式燒肉,由於家人係金會員嘅關係,所以基本上唔需要等位,好快就可以坐低了,牛角嘅出品真係唔會令人失望,個人認為會比自助餐形式嘅質素來得重要高,自助餐通常融雪方面做得冇咁好,同埋擺盆冇咁靚,今次係食少數唔係自助餐既牛角,質素高分唔少。今次比較特別去叫咗期間限定嘅美國和牛拼盤 ,由於係薄切嘅關係,所以比較容易燒,其他沙律豆腐前菜等等到中上水平,不錯。極度建議申請會員,除咗有得儲分之外,仲可以用優惠券,抵玩好多。

2023-03-16 835 瀏覽
中午套餐,選擇套餐,卻出現單點賬單,單點比套餐還貴,服務員對系統操作不熟悉,不努力提高IT水平和服務水平,會被淘汰……在菜單上。明確看到是套餐和單點,選了套餐發送。後來發現套餐中的另外兩個菜一直不上菜,當時還沒有結賬不,告訴我選了單點。應該是在沒有結賬前,是可以把單點改為套餐的,說系統無法進行更改。現在的IT技術這麼發达,怎麼可能更改不了?!明顯是敷衍。店長店員態度都很惡劣,點單期間要求協助,但看得出來也對業務明顯不熟悉。店大欺客,香港競爭這麼激烈,遲早會被淘汰
2022-12-27 1430 瀏覽
牛角日本燒肉專門店 🥩📍 紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G1號舖∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎呢間開左好耐都燒肉店⏩牛角, 一直都係小編既至愛,除咗唔係平之外😂,都搵唔到有咩缺點,基本上平時晚餐都唔會食,事關冇會員咭,冇咁抵食🙈。 最近發現左匯豐信用卡有優惠👋🏻,晚市燒肉套餐有7折,可以享用晚市特上燒肉海鮮套餐😍,套餐最少要點兩位,平均$379.4 一位。🌟 特上燒肉海鮮套餐 $379.4 (信用卡折後價)套餐包括:🔺時令前菜🔺 是日沙律🔺 日本九洲極上黑毛和牛西冷🔺 美國上級牛頸脊🔺 新潟雞爽肉🔺 牛舌🔺 熊本豚梅肉🔺 豚肉燒🔺 栗米🔺 鮮冬菇🔺 雞脾菇🔺 味噌蟹肉甲羅燒🔺 鹽味北海道帆立貝🔺 牛角飯呢個餐竟然有咁多嘢食,燒肉質素一直都唔錯😆👍🏻, 最鐘意個味噌蟹肉甲羅燒,撈落牛角飯簡直一流😹。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎
牛角日本燒肉專門店 🥩

📍 紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G1號舖

🌟 特上燒肉海鮮套餐 $379.4 (信用卡折後價)
套餐包括:
🔺 味噌蟹肉甲羅燒
🔺 鹽味北海道帆立貝
🔺 牛角飯

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

突然間好想食燒肉,牛角放題就一定排唔到架啦,但係散嗌嘅分店就可以即刻入,我同朋友決定照殺,過下個牛角癮因為朋友有銀會員卡,所以我哋嗌咗個會員限定二人餐會員限定套餐(2人前)包以下:明太子櫻花蝦豆腐田園鮭魚蛋沙律四品野菌盛合鹽味北海道帆立貝&車海老(各2隻)日本九州極上黑毛和牛牛肋肉(4片)美國SRF安格斯和牛牛板腱(配蘿蔔蓉柚)美國上級牛頸脊(4片)牛舌(4片)雞腿肉(4件)香蔥溫泉玉子飯(2碗)嚟到d嘢食係放滿哂成張枱,好豐富呀,前菜豆腐好多明太子醬,沙律好清新,野菌拼盤有金菇冬菇雞髀菇同本菇,放喺錫紙兜入面同牛油一齊燒到淋哂好入味呀😋帆立貝同海老要睇住時間唔好燒太耐,唔係會老咗,重點嘅燒肉嚟啦!本身已經調好咗味,燒完輕輕點一點醬已經好好味,我最鍾意個和牛牛肋肉,d油脂分佈得好靚,燒到5至7成食落有牛味又入口即溶,正呀😋😋我哋計返每人都係300幾蚊就食得咁飽,以後慳時間應該唔會排放題喇,散嗌都夠食😆#foodie #黃埔美食 #燒肉 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

因為朋友有銀會員卡,所以我哋嗌咗個會員限定二人餐

會員限定套餐(2人前)包以下:
明太子櫻花蝦豆腐
田園鮭魚蛋沙律
四品野菌盛合
鹽味北海道帆立貝&車海老(各2隻)
日本九州極上黑毛和牛牛肋肉(4片)
美國SRF安格斯和牛牛板腱(配蘿蔔蓉柚)
美國上級牛頸脊(4片)
牛舌(4片)
雞腿肉(4件)
香蔥溫泉玉子飯(2碗)

2022-10-29 950 瀏覽
牛角係其中一間定期會幫襯嘅燒肉店,除咗食佢嘅牛角buffet,都會間唔中去啲間食a la carte。黃埔啲間分店長期多人,所以多數都避開peak hour少啲人排隊。其實食燒肉都真係幾貴,啲間都一樣唔平,不過勝在食材質素比較穩定,服務亦都唔錯。最鍾意食佢嘅雞爽肉,但發現竟然menu冇左😭 好失望啊😞。🥓豬頸肉($59)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻每次必叫,燒到金黃色帶少少焦香就最好食。🍗蒜香蜜糖辛味雞腿肉 ($59)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鍾意食牛角嘅雞,係好甜好嫩。啲道係新口味,燒完沾上蜜糖同炸蒜片,辣辣地又甜甜地,的確唔錯。🥩壺漬腹胸肉 ($95)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻2大舊腹胸肉,剪開後大概等於6粒一口牛,肉質鮮嫩幾好食。🍖熊本厚切豚腩肉($78)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻期間限定,有5塊而且真係幾厚,幾有口感,好食過平時叫嘅豬腩片特選燒肉大品盛合($298)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻都要叫番個盛合先夠醫肚😆,雖然冇靚牛但有齊雞牛豬算係幾抵食。有6款每款有4件。總結:食燒肉一向都貴,啲間價錢算okay而且質素唔差。如果唔食燒肉放題,散叫去啲間都係唔錯選擇。食物:❇️❇️❇️❇️環境:❇️❇️❇️❇️服務:❇️❇️❇️❇️價錢:❇️❇️

🥓豬頸肉($59)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
每次必叫,燒到金黃色帶少少焦香就最好食。

🍗蒜香蜜糖辛味雞腿肉 ($59)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🥩壺漬腹胸肉 ($95)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2大舊腹胸肉,剪開後大概等於6粒一口牛,肉質鮮嫩幾好食。

🍖熊本厚切豚腩肉($78)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-10-28
特選燒肉大品盛合
豬頸肉
2022-10-28 528 瀏覽
一向很所喜歡日本燒肉~牛角 由中學食到大學仍然美味可口。Covid時一出道停業令身為fans的的十分傷心💔 疫情放寬終於可以再食了!瘋狂點了一口和牛粒粒,牛肩肉、芝士雞肉、香草雞肉、薄牛舌、雞蛋蟹膏、牛油生蠔。飲品:巨蜂提子燒酒、乳酸燒酒巨蜂提子燒酒較好味😋加$200做會員,當晚全單即時9折再扣$100,會員一年會藉,每次都有9折。都好抵!
一向很所喜歡日本燒肉~牛角
由中學食到大學仍然美味可口。

飲品:巨蜂提子燒酒、乳酸燒酒
巨蜂提子燒酒較好味😋
2022-10-28
  • 牛油生蠔
  • 薄切牛舌
2022-08-07 1273 瀏覽
好耐無食牛角啦,每次想食都要等位,每次見到好多人就放棄了,今次難得少人,終於食到想食既牛角燒肉,味道依然好食😋,超鍾意自己燒既感覺,每次都期待住燒完食落去既果種滿足感。
2022-07-28
2022-06-13 1721 瀏覽
星期日訓到晏一晏,下午3:00先去食,我同家人分別叫咗lunch menu 既燒肉自選set同埋海鮮泡菜豆腐鍋。由於我呢排食太多肉,所以唔打算食燒肉,先叫海鮮泡菜豆腐鍋,心諗唔係燒肉會否唔好食?!因為呢個set 有牛角飯,所以萬一唔好食都有牛角飯頂住啦點知,海鮮泡菜豆腐鍋好好味呀,雖然咸左少少,但係撈飯一流,完全清哂,下次可以再叫燒肉一如以往keep 住水準今次叫左芫荽豬肉,有驚喜,一早醃咗,好入味!店員教我地先將豬肉燒好,再放回錫紙兜連芫茜再燒埋一齊食,我自己覺得好味過d牛可以再叫!牛角飯真係無得輸,要再encore! 最後埋單三百五左右

燒肉一如以往keep 住水準

可以再叫!
牛角飯真係無得輸,要再encore! 最後埋單三百五左右

• 牛角飯