餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

2023-11-29 351 瀏覽
探店🕵🏻‍♀牛角新推出午市定食 · 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊) 💁🏻‍♀我發現牛角新推出咗午市定食,套餐包括前菜 、昆布湯、珍珠飯和飲品。價位由$68至$228起,有不同肉類套餐可以選擇😍📋 咁我就叫咗🐂八選五品燒肉定食🐂 $128-套餐有八款肉類,可以任選其中五款。我選擇了:牛角上級牛肋肉|美國上級牛頸脊|肩脊肉|厚燒牛舌|豬頸肉-可以說是性價比極高,呢個價錢就可以食到這麼多不同部位的牛肉,個人最愛食牛肋肉,肉質鮮嫩多汁🤤🥤蜜桃茉莉綠茶(凍)另外可以加配各種食物:▫ 牛角飯 +$10 -食牛角一定必食他們家的牛角飯❣牛角秘製的燒肉汁再配上日本溫泉蛋、蔥花和紫菜,試了一次便會愛上😍燒好的牛肉配上牛角飯,一口下去的極滿足😌▫牛角雪糕+$12 -有雲尼拿或者抹茶兩種味道可以選擇,食完這麼多牛肉再用甜品收尾,就沒有這麼油膩。雲呢拿雪糕口感棉密,表面在撒了黃豆粉,增加口感層,。💘 設有兩款醬汁,牛角秘製燒肉醬和魔法塩醬。💰人均消費大約$100元,性價比極高 🤵🏻🤵🏻‍♀上菜速度很快,環境舒適📍 地址:紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號#香港美食 #牛角 #日式燒肉 #午市定食

我選擇了:
牛角上級牛肋肉|美國上級牛頸脊|
肩脊肉|厚燒牛舌|豬頸肉

🥤蜜桃茉莉綠茶(凍)

另外可以加配各種食物:

💘 設有兩款醬汁,牛角秘製燒肉醬和魔法塩醬。

💰人均消費大約$100元,性價比極高

🤵🏻🤵🏻‍♀上菜速度很快,環境舒適

📍 地址:紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號

#香港美食 #牛角 #日式燒肉 #午市定食 #糧尾恩物 #糧尾燒肉