餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

✨黎到黃埔花園附近食晚餐,今次我們就揀左連鎖店的牛角食晚餐,今天我們兩個人吃了一個一人套餐和一些和牛燒肉🥩🥩✨現在分享下我們今天牛角晚餐美食吧👍1️⃣燒肉: 究極日本九洲極上黑毛和牛🥩 (4件裝)💕超多肉汁,又好淋的肉質,入口立即熔化的感覺,好奇妙😆真係好食👍其實睇佢賣相已經知道好掂✨2️⃣日本牛旨味湯烏冬💕烏冬彈口,爽口,湯底幾夾👍牛肉又夠好😆3️⃣Suntory 威士忌梳打(320ml)+味醂魚乾💕味醂魚乾我每一次黎食牛角都叫,一塊塊切好的魚乾又好易燒👍好快金黃色了食得😆4️⃣ 1人前套餐:✨前菜: 紫菜脆豆腐+迷你忌廉芝士蛋沙律✨燒肉盛合:日本九洲極上黑毛和牛🥩 (4件裝)+肩脊肉(2片)+牛舌(2片)+雞腿肉(2件)✨三品野菜盛合:秋葵(2件)+粟米(2件)+雞髀菇(2件)✨塩味牛油帶子(6粒)✨香蔥温泉玉子飯💕一人餐整體係幾好,幾多野食,我們銀會員,有少少折扣優惠👍1人前套餐又有前菜,又有豆腐和沙律,份份幾大份👍二個人食一人前都夠飽,燒肉盛肉很多👍又有帶子又有玉子飯,真係好抵食💕👍推薦一下✨最緊要係野食款多👍📍牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)📍紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號舖

✨現在分享下我們今天牛角晚餐美食吧👍

1️⃣燒肉: 究極日本九洲極上黑毛和牛🥩 (4件裝)

2️⃣日本牛旨味湯烏冬
💕烏冬彈口,爽口,湯底幾夾👍牛肉又夠好😆

3️⃣Suntory 威士忌梳打(320ml)+味醂魚乾

4️⃣ 1人前套餐:
✨前菜: 紫菜脆豆腐+迷你忌廉芝士蛋沙律

✨燒肉盛合:

✨三品野菜盛合:
秋葵(2件)+粟米(2件)+雞髀菇(2件)

✨塩味牛油帶子(6粒)

✨香蔥温泉玉子飯

📍牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
📍紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) 地下G1號舖
2023-09-07