餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

2020-10-29 2281 瀏覽
今日接完囡囡放學好肚餓,一家三口就決定係黃埔搵食突然好想食燒肉,就去附近既牛角試下lunch先!因為之前都係食夜晚燒肉,去到見到都有set lunch都唔錯老公叫左個期間限定~石鍋鮑魚海鮮飯~當中包括左鮑魚、帶子、、魚柳及泡菜!味道還可以,沒有太大驚喜!反而更喜歡它的鍋底飯焦好脆!正!而我就選擇~牛角特選牛五品盛合~set有幾款不同牛的部位可以自己燒。必食嘅牛角飯更加係可以無限添加😗😗我自己都食咗兩碗值得一讚嘅係服務態度好好見到佢哋好忙,好有耐心講解同落單
今日接完囡囡放學好肚餓,一家三口就決定係黃埔搵食

老公叫左個期間限定~石鍋鮑魚海鮮飯~
好脆!正!
而我就選擇~牛角特選牛五品盛合~

值得一讚嘅係服務態度好好

見到佢哋好忙,好有耐心講解同落單
2020-10-29
2020-10-24 1208 瀏覽
牛角係小朋友們的至愛,不能出街的時候,我們也經常外賣🥡,誠意推介紫菜雞蛋飯 通常未到小朋友都食咗半碗,牛肉的質地在這個價錢算係很不錯👌🏻 繁忙時間真係好難等位,所以我們一般係食下午茶時間 😆
牛角係小朋友們的至愛,
不能出街的時候,我們也經常外賣🥡,

繁忙時間真係好難等位,
所以我們一般係食下午茶時間 😆
  • 牛角雪糕
  • 紫菜雞蛋飯
2020-10-04 1362 瀏覽
辛勤工作一個月獎勵自己去食牛角燒肉。假期前一日唔知係未特別多人,6左右到可以直入,但食食下已經好full。叫左燒肉拼盤(最平個隻),唔洗煩,可以咩都試下。雞好食,燒完仲有肉汁,唔會柴豬頸肉燒到條邊微焦好正,腩肉本身就鐘意食,正。牛俐還可以,牛肉就一般,小小韌,單點和牛好食啲,當然一分價錢一分貨。一個人食一盤有點太多。另外仲叫左菇同多春魚,正。不過燒多春魚要小心,個肚受熱會爆。Btw, join 左會員,盛惠$200,不過今餐可以直接扣$100 Coupon,不錯!
辛勤工作一個月獎勵自己去食牛角燒肉。

叫左燒肉拼盤(最平個隻),唔洗煩,可以咩都試下。
雞好食,燒完仲有肉汁,唔會柴
豬頸肉燒到條邊微焦好正,腩肉本身就鐘意食,正。
一個人食一盤有點太多。

2020-09-30
用餐優惠
優惠券
2020-09-11 1515 瀏覽
限聚令9點,8點31分無叫埋單自己印定單要你埋。我話我有會員,職員話:開單後30分鐘內要掃qr code,咪同你講左囉!我望左張單,係8點05分開既,埋單係8點31分,明明就未夠鐘。職員就叫我地準備定qr code。等左好耐,過曬d時間個職員先話過左時入唔到會員,幫你唔到。最後free左個雪糕作擺1.帶位職員係無心幫客人反而去責怪客人點解唔早d出示qr code。2.如果職員可以快快手過黎掃qr code ,所有問題就解決左。3.就算最後真係過左時,起碼我見到你有盡力去幫個客而唔係比我覺得你故意超時。4.我唔覺得張單真係改唔到,只係你有無心去改總結: 無心幫客人
4.我唔覺得張單真係改唔到,只係你有無心去改

總結: 無心幫客人
2020-08-26 1449 瀏覽
牛角日本專門店響好多區都有分店,通常見親都係排長龍所以我冇試過。今次係第一次食。 當然今晚要外賣自取啦! 疫情關係呀嘛! 佢OpenRice落order唔使10分鐘就有啦得拎。 仲有個open trice外賣手抽袋仔, 好精緻啊! 我叫咗兩個丼,第一係玉子蒜香牛肉飯,第二係牛角燒牛肉飯,仲有汽水配飲!玉子蒜香牛肉飯,味道與一般市面牛肉飯差不多。牛肉是肥牛片,比一般肥牛片厚少少。 牛角日本燒牛肉, 味道不錯啊! 牛肉片份量很多, 肉質鬆軟。 今次有7折, 真低啊!

今次有7折, 真低啊!

外賣自取
2020-06-13 2287 瀏覽
今日去開紅磡做少少野,行過見到牛角呢間餐廳,聽人講呢間公司嘅老闆係暗黃,係唔係我就唔知,我哋嘅食物真係唔錯。今日等三個飛,估唔到等咗我45分鐘。入去之前姐姐會比張A4紙你保存口罩,行入去枱途中會不時提醒小心,坐咗落張枱之後店員會細心解釋如何落單等。由於之前我儲咗一啲積分所以我問店員可否優惠券和積分同時共用,其實我本身都諗住用唔到嗰個店員話可以共用,這樣令我有點喜出望外。因為同行的朋友唔食牛肉所以我哋只係集中叫豬肉雞肉,如果用積分就換一份A5和牛同埋兩隻蝦同兩隻生蠔。 講真食物嘅質素真係無可挑剔,雖然以呢個價錢可以有好多選擇,但同等質素的情況下一定冇呢間做嘅都冇咁好。和牛食落去好有油香,入口有即溶嘅感覺,如果下次有機會我都會買返。朋友對嗰隻蝦讚不絕口,完全一食落去就彈牙的感覺,如果隻蠔亦都有好有生蠔的味道。雖然店裏面人手明顯不足,但每次我們舉手時他們也很落力招呼,而且很耐心解答我們的問題。同埋個人推介大家一定要食牛角飯,唔知點解佢真係超級超級好食,每一張枱上面有一個醬汁我每次都會加落個飯上面,之後將佢撈埋一齊食簡直係人間美食。到最後店員提醒,食夠$200就送一張$50嘅現金卷,因為我哋唔

今日等三個飛,估唔到等咗我45分鐘。

到最後店員提醒,食夠$200就送一張$50嘅現金卷,因為我哋唔係咁肚餓所以已經冇餘力可以再食。

3600分積分禮物

2020-06-12
用餐優惠
優惠券
  • 牛角飯
如果想食烤肉,牛角數一數二值得幫襯,價錢合理,好食之餘既可以滿足自己燒烤意欲。叫咗兩個套餐,當中最好食係「和牛牛肋肉」同「美國極上和牛板鍵肉」,前者肥而不膩,肉汁飽滿,後者比較爽口。燒烤完可以蘸上醬汁,個人喜歡蘸鹽醬及少少檸檬,更帶出肉嘅鮮味,脂肪比例完美,不會太肥膩,入口有一種溶化嘅感覺,幸福滿滿。追加了牛油金菇,鹽味牛油帶子,牛油簡直係聖物,可以將本身淡而無味嘅食物昇華到另一層次。至於服務方面,大致愉快良好,環境舒適。
如果想食烤肉,牛角數一數二值得幫襯,
價錢合理,好食之餘既可以滿足自己燒烤意欲。
叫咗兩個套餐,
當中最好食係「和牛牛肋肉」同「美國極上和牛板鍵肉」,
前者肥而不膩,肉汁飽滿,後者比較爽口。
燒烤完可以蘸上醬汁,
個人喜歡蘸鹽醬及少少檸檬,更帶出肉嘅鮮味,
脂肪比例完美,不會太肥膩,
入口有一種溶化嘅感覺,幸福滿滿。
追加了牛油金菇,鹽味牛油帶子,
牛油簡直係聖物,
可以將本身淡而無味嘅食物昇華到另一層次。
至於服務方面,大致愉快良好,環境舒適。
2020-05-22 1322 瀏覽
耐無見朋友,耐無行街!放工來黃埔四圍行下行完街搵食,打邊爐,燒肉,食咩好!我地兩邊舖都有拎飛仔最後燒肉係快d既😬今餐主角每人一客特意點了飯去撈飯食燒一陣,把蛋黃撈起齋食得,撈飯食又得😋爽yy好豐富呀!多春魚超多春雞臀厚肉,大大粒😋燒肉併不過不失有點冰冰的感覺整體ok連鎖店之中,可以一來再來的!牛角飯,必試⭕️進店前量度體溫⭕️提供酒精搓手液⭕️全店職員戴上口罩 ⭕️座位間有距離感, 亦有隔板✅提供放口罩信封
耐無見朋友,耐無行街!
放工來黃埔四圍行下
行完街搵食,打邊爐,燒肉,食咩好!

我地兩邊舖都有拎飛仔
最後燒肉係快d既😬

今餐主角
每人一客
特意點了飯去撈飯食

燒一陣,把蛋黃撈起
齋食得,撈飯食又得😋

爽yy
好豐富呀!
多春魚超多春

雞臀厚肉,大大粒😋

燒肉併
不過不失
有點冰冰的感覺

整體ok
連鎖店之中,可以一來再來的!
牛角飯,必試

⭕️進店前量度體溫
⭕️提供酒精搓手液
⭕️全店職員戴上口罩
⭕️座位間有距離感, 亦有隔板
✅提供放口罩信封
2020-05-13
2020-04-26 1543 瀏覽
好耐冇同同事們team lunch,今次嚟到牛角燒肉,一解哈日族們的思鄉情懷,限聚令期間一行七人要分兩張枱,麻煩小小,但都無損興緻肉質依然新鮮,牛肋肉四食比特選五食價錢貴d,但好味得多,肉味濃肉汁多又唔韌,愛食牛簡直不能抗拒🤭配埋招牌香蔥玉子飯,滿足感爆燈👍🏻 食一碗唔夠可再添飯,食到飽為止!餐飲可選,食燒肉點都應該飲杯凍野才行,活乳酸梳行可一洗油膩感。飯後再加點了牛角雪糕🍦,愛食雲尼拿味比綠茶味好味得多,完美為這餐偽日本燒肉畫上句號❤️

牛肋肉四品燒肉盛合

牛角香蔥溫泉玉子飯
原味活乳酸梳打
  • 上級牛肋肉
2020-04-10 1291 瀏覽
今日同個fd 食牛角,佢話由佢做主叫野食,所以我無揀比唒佢揀。佢首叫牛舌,親手燒比我食,真係好好食😋*只燒底果面,上面放d洋蔥,燒到7成熟(面還有少少紅),放上碗,再加一滴檸檬汁卷麻食。牛角飯係紫菜+温泉蛋飯,普通得來但會成碗食唒🤷🏼‍♀️和牛手肋肉~燒到5成熟,濃厚牛味,入口即溶。仲叫左雞肉, 多春魚 ,牛油帶子。最後,介紹要食佢個雪糕銅鑼燒,係要自己燒的,豆沙包咁樣不過入面就係雪糕。職員有講解點樣燒,兩邊燒到有格仔網就可以,大概每邊燒一分鐘到就可以。外熱內凍好好口感,^_^

佢首叫牛舌,親手燒比我食,真係好好食😋

牛角飯係紫菜+温泉蛋飯,普通得來但會成碗食唒🤷🏼‍♀️

和牛手肋肉~燒到5成熟,濃厚牛味,入口即溶。
仲叫左雞肉, 多春魚 ,牛油帶子。
最後,介紹要食佢個雪糕銅鑼燒,係要自己燒的,
豆沙包咁樣不過入面就係雪糕。
因為邊爐家族發生之後.....香港的火鍋同燒烤真係突然冇曬人...亦因為咁,大家都出左唔小優惠...好似呢間咁...就出一個299任食和牛的PLAN....見到真係好吸引就同班朋友一齊去....當日去到人唔算多~都仲有吉台!坐低之後就緊係不停食蠔同食和牛....我地6個人差唔多食左150塊牛同100隻蠔...老實講...材料真係非常好.....絕無欺場!!但小插曲就係....可能真係因為小左人....全個場得3-4個伙記....有的叫天不應.....想搵個人幫下手都冇....一定要等...之後仲衰.....部點餐機死左.....差唔多20分鐘....然後追幾次先俾張紙你填....最後當然係的單亂到無輪喇....但係伙記又唔夠....又冇人幫手....成餐只係食90分鐘...但中間有差唔多30分鐘完全冇野食同無人理...真係幾多謝嫁.....總括黎講成餐係好抵食....只係間餐廳的配套真係有問題.....唔係呢排真係可以食多幾次.....
好似呢間咁...就出一個299任食和牛的PLAN....
見到真係好吸引就同班朋友一齊去....

當日去到人唔算多~都仲有吉台!
坐低之後就緊係不停食蠔同食和牛....

我地6個人差唔多食左150塊牛同100隻蠔...
老實講...材料真係非常好.....
絕無欺場!!

但小插曲就係....
想搵個人幫下手都冇....一定要等...

然後追幾次先俾張紙你填....
最後當然係的單亂到無輪喇....
但係伙記又唔夠....又冇人幫手....

真係幾多謝嫁.....

唔係呢排真係可以食多幾次.....
2020-02-27
2020-03-16 772 瀏覽
牛角第一次食,預左食牛肉為主。其實仲有雞肉及豬肉。每種肉都有10幾種唔同部位或烹調方法,選擇尚算唔少。肉質都幾好,尤其係牛肉。肉味都唔錯。除左肉,仲有蝦,魚,牛油帶子仲有蔬菜,沙律,牛油金菇等,味道都唔錯。醬汁就少選擇少,只有燒汁,鹽味醬及辣漿,燒汁味道甜甜地同肉幾夾。爐火其實都幾猛,反而擺一陣唔理就會燒焦。有電子下單,會展示落車時間有跡可尋整體食物質素不錯,惟獨蜆有腥味扣分。價錢$328並要加10%服務費,有會員卡則可85折。價錢都唔平,但如果食量大以及鍾意食牛肉,其實任食都真係值回票價。法定時間只有90分鐘,準時截單,但唔會趕你走。都夠時間食飽晒,食物來得快,抵讚,唔需要好趕落單。
牛角第一次食,預左食牛肉為主。
除左肉,仲有蝦,魚,牛油帶子

仲有蔬菜,沙律,牛油金菇等,味道都唔錯。

爐火其實都幾猛,反而擺一陣唔理就會燒焦。

有電子下單,會展示落車時間有跡可尋

整體食物質素不錯,惟獨蜆有腥味扣分。

2020-03-16
2020-03-13 673 瀏覽
疫症下,無懼感染風險,去到黃埔牛角友聚!入店前要先量體溫,亦會問你是否需要個封暫存口罩,店內亦有消毒酒精比你用,夠衛生好貼心!之後落order,例牌燒肉定食,選了牛肩肉同牛脊肉,跟田園沙律麵豉湯,另加$21轉配玉子飯,跟一杯汽水...玉子飯食過返唔到轉頭,玉子拌紫菜係最佳拍檔,撈飯一流,仲要任我追加,$21呢個價係值的,大胃王一定有賺!燒牛肩牛脊肉真係好味,即使唔點醬都夠晒味,可惜份量比較少,或者下次要轉任食放題先得!最後,一定要加$12配牛角雪糕,好味,同出面雪糕零舍唔同😋
2020-03-11
2020-03-05 488 瀏覽
牛角推出丼飯外賣🍱🎏牛角飯配醬炒牛舌 ($59)🐮可能外賣關係影響左佢地既質素😥牛舌有啲乾 🐮應該煮得太耐 有少少硬不過的確幾香幾濃牛味 又唔太羶啲汁甜甜地 配埋熟洋葱都唔錯嘅💁🏻‍♀️不過成個飯都好硬好凍🍚整體黎講賣相麻麻地而且份量有啲少真係有啲失望😥如果大家有機會試 叮翻熱佢應該會好好多♨️
牛角推出丼飯外賣🍱🎏

真係有啲失望😥
如果大家有機會試 叮翻熱佢應該會好好多♨️
牛角飯配醬炒牛舌
2019-11-30 1605 瀏覽
牛角下午茶有七折,因為次次去牛角都會食晚上放題,今日有朋友叫我去試下下午茶,仲有七折。有分一些定食同燒肉,來到都要過下引,叫少少肉食,但最欣賞還是牛角的飯,就是蛋跟紫菜,但真係好好食,原來仲可以任加。。食左一碗半,那來的胃口。哈哈。而肉亦保持一貫的質素,仲有得簡咩汁的。

而肉亦保持一貫的質素,仲有得簡咩汁的。