2024-05-21 59 瀏覽
牛川日本和牛專門店,係一間主打日本和牛嘅日式燒肉店,以食唔同部位嘅鹿兒島A5黑毛和牛為主,可以120分鍾任食A5和牛🐃、海鮮🐟及刺身🍣等,真係未食就先興奮🤭。套餐C 尊貴日本A5和牛成人 $468入座後店員會送先上幾款拼盤和冬陰功湯🫖。如果大家食過返尋味,其實大多數都可以自行掃QR code📱再落單,其他前菜、壽司、炸物及雪糕等,都可以無限下單,可以選擇嘅種類真心唔少。冬陰功湯壺湯底味道香辣🌶鮮甜,小壺🫖用燭台🕯保持溫度,用小杯分享,唔想飲太多但係又想過下口癮,就最好不過😋。香辣A5和牛波A5和牛肉碎味道香辣🌶,放入圓殼型炸米餅,口感香脆😋。泰式小食拼盤肉串有牛肉🐂、五花腩🐖及雞肉🐓,表面燒得香口,肉質保持較腍,蘸埋沙嗲醬一齊更加香口。香🦆🦆🦆葉包雞及炸蝦片,亦十分香口惹味😍。和牛天梯期待已久終於登場😍,天梯上有牛肩胛、牛五花、牛小排、牛冧、牛肋粒、牛舌、椰皇壺漬牛肋條及羊架 。牛肉質感柔軟有牛味;肩胛、五花、小排及羊架尤其軟滑,油脂味更重😍。海鮮拼盤海鮮有鮑魚、扇貝、青口、蠔及蝦,味道鮮甜又香口😍。之後除咗再叫多幾round和牛外🐃,仲叫咗啲刺身試下。我地點咗三文魚、帶子、馬刀貝、

套餐C 尊貴日本A5和牛成人 $468

冬陰功湯壺

香辣A5和牛波
A5和牛肉碎味道香辣🌶,放入圓殼型炸米餅,口感香脆😋。

泰式小食拼盤

和牛天梯

海鮮拼盤
海鮮有鮑魚、扇貝、青口、蠔及蝦,味道鮮甜又香口😍。

之後除咗再叫多幾round和牛外🐃,仲叫咗啲刺身試下。我地點咗三文魚、帶子、馬刀貝、北寄貝及甜蝦,估唔到呢度啲刺身同樣新鮮味美,三文魚夠肥美,帶子及甜蝦又夠鮮甜😍。

總括而言,係一個性價比高嘅和牛放題

2024-05-13
Piggy我不嬲都係無肉不歡😍😍朋友介紹我嚟到呢一間牛川日本和牛專門店食放題,除咗食到日本和牛燒肉放題之外🔥🔥🔥亦都可以食埋刺身放題♥️🩷今日我哋決定食豪佢😍😍揀咗個至尊d餐($598),包含咗139品,唔同種類嘅A5和牛,牛肉🐮🐮豚肉🐷🐷雞肉🐣刺身,壽司🍣海鮮,炸物,一品,蔬菜🥬前菜應有盡有😋首先嚟咗一個日本A5和牛拼盤😍😍來自熊本及岩手嘅黑毛和牛😆包括咗牛柳,牛西冷片,牛肩胛💙牛肋粒,牛五花💜牛冧,牛小排等等,油脂超級豐富♥️♥️♥️燒過之後嘅和牛油脂更加甘香😋😋有啲部位更加係入口即溶,性價比極高🥰🥰🥰而呢一個至尊D餐呢亦都有我最鍾意食嘅刺身😳😳有齊大拖羅🩷中拖羅💛飛驒牛😋仲有三重伊勢蠔呢幾款刺身真係值回票價🤤🤤🤤油脂甘香嘅大拖羅,肉質嫩滑嘅飛驒牛🧡💜鮮味十足嘅三重伊勢蠔🦪🦪真係好抵食😋海鮮方面都唔輸蝕,我自己最鍾意就係甲羅燒🦀🦀同埋北海道半殼帆立貝🐚🐚蟹味超級香濃嘅甲羅燒鹹香十足🧡🩷北海道半殼帆立貝燒完之後,鮮味十足💙💚超級香整體嚟講性價比真係相當高❣️❣️
今日我哋決定食豪佢😍😍揀咗個至尊d餐($598),包含咗139品,唔同種類嘅A5和牛,牛肉🐮🐮豚肉🐷🐷雞肉🐣刺身壽司🍣海鮮,炸物,一品,蔬菜🥬前菜應有盡有😋

首先嚟咗一個日本A5和牛拼盤😍😍來自熊本及岩手嘅黑毛和牛😆

北海道半殼帆立貝燒完之後,鮮味十足💙💚超級香

整體嚟講性價比真係相當高❣️❣️
  • 海鮮拼盤
  • 和牛沙律
  • 甲羅燒
  • 和牛拼盤
  • 刺身
  • 和牛刺身
2024-05-21 16 瀏覽
呢間由2022食到今年,第一次好驚豔,覺得好好味,之後再食多咗兩三次,就每況愈下,見openrice訂枱有85折,今次算係俾多次機會佢。幸好都無失望,揀咗尊貴日本A5和牛120分鐘放題($468,85折,正價加1,埋單$445),個和牛拼盤每次都幾靚嘅,今次仲多咗用個壺上嘅牛肋條,好好味。第一輪上咗個送嘅和牛拼盤/海鮮拼盤,份量好大,人少少可能已經食飽咗,點唔到其他嘢,不過幸好我哋6個都係食肉獸,難唔到我哋嘅。今次個和牛拼盤,多咗羊架,又真係幾好味,完全無羊羶味,連我都食到知啦,食完想encore,原來得一次,無得再叫,牛肋條都係1 round無得encore,不過最終waitress 妹妹好好人,送多壺俾我哋,不過係有原因嘅,因為其中一邊爐個火好細,好難燒熟。之後就叫咗刺身/壽司嗰啲,仲有和牛刺身,不過我啲朋友都唔識欣賞,唯有我自己食咗3片。要講下個刺身種類少咗好多,竟然無油甘魚,同埋特大隻嘅紅蝦,失望㗎,成盤刺身無嚟氣勢。不過壽司就揀咗啲火炙類嘅,燒過油香豐富,特別火炙左口魚,好滑好香。仲有吞拿魚他他,呢個就麻麻哋。之後食完第一round個拼盤,就encord咗兩轉肉,專注揀A5和

第一輪上咗個送嘅
和牛拼盤/

和牛拼盤(每枱點餐前必上)

海鮮拼盤

燒羊架

之後就叫咗
壽司嗰啲,仲有

刺身

壽司(都係點啲火炙嘅,油香滿溢)

和牛刺身

吞拿魚他他

之後食完第一round個拼盤,就encord咗兩轉肉,專注揀A5和牛,個餐就係要食最貴嘅和牛先可以回本,第一次嚟又係揀最貴個餐,但係走去點美國牛仔骨,蝕晒,所以如果揀最貴嘅餐,就專門點,A5和牛就啱啦。

6款A5和牛encore

當然仲有好多嘢食,不能盡錄,我哋亦都食唔晒,不過就燒菠蘿就必點,即使食到我之後生粒粒,因為菠蘿好濕熱,都要點,真係好香甜好好食。都有點下炸物,不過只能放12張相,擺唔到多啲,味道就不過不失,唔點都唔可惜。
燒菠蘿,必點,超甜

和牛沙律

整體表現,有打破之前越來越差嘅印象,啲牛肉質量好咗,有啲返返第一次嘅感覺。服務態度都好好,雖然其中一個爐有問題,waitress 好認真咁幫我哋解決,送多壺牛肋條俾我哋,仲幫我哋加咗時,因為個爐無火,好難燒熟,佢先加我哋時,之後幫我哋反轉個烤盤,令個火可能更加近,終於改善到個問題。

你話會唔會再去,係會嘅。
2024-05-16
和牛拼盤(每枱點餐前必上)
燒羊架
刺身
壽司(都係點啲火炙嘅,油香滿溢)
燒菠蘿,必點,超甜
  • 和牛沙律
  • 和牛拼盤
2024-05-15 14 瀏覽
經open rice訂座3個人食 叫左c餐 食物多選擇 基本上試唔曬個menu 牛全部都ok推薦扇貝 飛驒牛刺身爐火夠勁 抽氣良好 食完個身冇味員工好服務 冇催交枱 經open rice訂座 埋單85折 人均唔洗500抵食 會再幫襯
經open rice訂座3個人食 叫左c餐
人均唔洗500
抵食 會再幫襯
2024-05-14
2024-05-14 0 瀏覽
「牛川日本和牛專門店」提供高質的日本高級和牛而聞名,和牛菜品種類繁多,是夜跟朋友過來享用了「尊貴日本和牛燒肉&刺身放題」($468/位)感覺是一場味覺的盛宴😄😄首先,這家餐廳提供的和牛🐂🐂選擇實在令人垂涎欲滴。他們的「尊貴日本和牛放題」套餐包括了不同的和牛燒肉,每一款都有其獨特的風味和口感。我特別推薦他們的A5熊本一口和牛肋粒、和牛牛柳粒、A5熊本黑毛和牛牛五花和A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排。這些牛肉都非常優質,入口即化,肉質豐潤,脂肪均勻分佈,帶給我極致的享受。而日本飛驒牛刺身更是驚喜,讓我原汁原味體會飛驒牛的滋味!除了各種切割方式的和牛外,還提供了多款海鮮🐟🦀🐠選擇,無論是鮑魚、青口、虎蝦、扇貝還是蠔,都非常新鮮,展現了海鮮的新鮮度和品質,燒烤後食用,亦具鮮味!而我最愛甲羅燒,蓋上佈滿蟹膏,再加上些許蟹柳,入口具香濃蟹味!「牛川」的刺身和壽司🍣🍱🍙亦具質量!這裏提供各種新鮮的生魚片,包括吞拿魚、三文魚魚、帶子、馬刀貝、甜蝦等等。這些刺身魚片切成薄片,以精心的方式擺放在盤子上,展現美味和視覺上的享受。當然,放題少不了的是各種炸物、小食和主食🍢🍡🍲🍜一口吉列芝士炸至外酥內軟,讓你在咬下去

「牛川」的刺身壽司🍣🍱🍙亦具質量!這裏提供各種新鮮的生魚片,包括吞拿魚、三文魚魚、帶子、馬刀貝、甜蝦等等。這些刺身魚片切成薄片,以精心的方式擺放在盤子上,展現美味和視覺上的享受。
當然,放題少不了的是各種炸物、小食和主食🍢🍡🍲🍜一口吉列芝士炸至外酥內軟,讓你在咬下去時可以享受到濃郁的芝士味道。炸香芋丸具有甜蜜的香芋味道。而越式粉絲春卷炸至酥脆,帶來酸甜和微辣的風味。所以各種小食亦應帶盡有!
至於甜品方面,有眾多口味的大阪雪糕,海鹽、豆腐、伯爵茶、蜜瓜等等🍧🍧大阪雪糕軟綿綿的,結合了柔軟的質地和香甜的口感,是輕盈和清爽的甜品選擇。而當中少不了亦是燒鮮糖心菠蘿,鮮甜的菠蘿塊經過烤製,可以同時享受到菠蘿的酸甜和焦糖的香甜。
開餐前,餐廳亦先會奉上泰式小食拼盤和冬陰功湯壺,體會日本美食之餘,亦吃到地道泰式食品,令用餐體驗更加豐富!
總的而言,「牛川日本和牛專門店」和牛放題價格合理,用餐時間兩小時,提供高品質和牛以及無限供應的放題選擇,我認為這是一個物超所值的選擇,值得大家一試!

牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓一陣8點半又有法國海外賽🤣
【銅鑼灣•牛川日本和牛專門店】@ππππππππππππππππππππππππππππππ銅鑼灣超優質極上和牛海鮮放題這次的用餐體驗,讓人印象深刻。選擇的是尊貴的A5等級日本和牛放題套餐—S458+10%(成人價格),享受120分鐘的無限點餐。首次坐下後,店員即為我們呈上精緻的日本A5和牛拼盤與海鮮拼盤。餘下的菜式則從掃描QR碼後的菜單上逐一選擇。A5和牛拼盤的陳列堪比藝術品—於階梯型的木盤上巧妙排列,顯得極為氣派。拼盤包含了多個珍稀部位,如千本筋、後腰肉、牛肩梅花、牛麻、牛小排、牛五花、牛肩胛,以及令人垂涎欲滴的一口和牛肋粒。品嚐完這些各具風味的和牛部位,我們又追加了兩輪慢烤和牛。除了品嚐原味,我們還嘗試了經過特製炭燒醬汁腌製的版本。經過一輪品嚐,最叫人難忘的是牛五花與牛肩梅花—脂肪分佈極為均勻,牛肉的風味濃郁,質地軟嫩到一入口即溶。談及海鮮拼盤,在這裡也是一場盛宴。拼盤中有甲殼燒、超大的元貝、新鮮生蠔和海蝦—每一樣海鮮都鮮美至極。元貝與海蝦甜美鮮嫩,活蠔帶著海水的氣息,而甲殼燒中的蟹膏、蟹肉、蟹籽搭配上鶴鵜蛋黃,經慢火烹煮後的誘人滋味,是那種令人一試難忘的美妙。我們還點了一系列的
【銅鑼灣•牛川日本和牛專門店】@
銅鑼灣超優質極上和牛海鮮放題

我們還點了一系列的刺身壽司佳餚—包括日本飛臊牛刺身(這道真是味覺的小確幸)、爽脆可口的吞拿魚蓉脆片、吞拿魚刺身、赤蝦刺身、火炙左口魚壽司、蔥花吞拿魚蓉軍艦、希靈魚刺身、牛川玉子燒,以及色彩繽紛的花之戀壽司

當然,這裡的熟食菜式同樣令人印象深刻,熊本黑毛和牛漢堡—每一口都是饗宴。而其他如火土土鳥串、和牛湯中的娃娃菜等,每一道都讓人欲罷不能。

為了讓味蕾獲得更豐富的體驗,炸物也絕不能錯過。炸香芋丸、炸榴蓮撻炸彈、炸雙皮奶、炸米網春卷—這些料理將香脆的口感與豐富的內餡完美結合。

至於飲品,除了基本的汽水和茶飲外,餐廳還提供自家製的茗茶和啤酒,讓這場用餐經歷的每一個細節都無可挑剔。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1000/2
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#銅鑼灣美食 #牛川日本和牛專門店 #web3銅鑼灣 #牛川 #日本和牛 #牛川燒肉 #牛川日本和牛專門店 #高質和牛 #120分鐘任食
牛川日本和牛專門店
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
[ #銅鑼灣美食 #caloriefoodie銅鑼灣 ] • 牛 川 日 本 和 牛 專 門 店 •🐿🦦-二訪銅鑼灣樓上日式和牛燒肉放題店🐮 主打任食嚟自熊本縣同岩手縣嘅A5黑毛和牛🇯🇵黑毛和牛油脂十分豐富 食到滿口油👅另外仲有海鮮拼盤、刺身、小食串燒等等每枱都會先送上泰式小食拼盤、冬蔭公🇹🇭享受日式美食嘅同時 仲可以食到泰式美食🥳-🐮 120分鐘尊貴日本和牛燒肉+刺身放題👩🏻👨🏻星期一至四 :💰$468 ; 星期五六及公眾假期 :💰$498 👧🏻👦🏻👵🏻👴🏻 星期一至四 :💰$338 ; 星期五六及公眾假期 :💰$368 包和牛、其他放題食物、無酒精飲品罐裝啤酒任飲-🐮 一開始會有盤和牛階梯 可以試到唔同嘅和牛部位卡路同卡里都鐘意牛肩胛、牛小排同牛五花呢三款和牛嘅油脂感都好重 食幾塊就有啲膩😹好彩可以食其他野解解膩 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🦐 海鮮拼盤有大蝦、扇貝、蠔、青口、魷魚、八爪魚可以點清酒煮蜆🍶蜆肉大大粒 而且味道唔錯~仲有甲羅燒可以揀🦀任食蟹膏食到飽‼️-🍨甜品有雪糕可以揀 我地揀咗抹茶同伯爵茶味-📍 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓-#caloriefoodie
[ #銅鑼灣美食 #caloriefoodie銅鑼灣 ]
• 牛 川 日 本 和 牛 專 門 店 •
🐿🦦
二訪銅鑼灣樓上日式和牛燒肉放題店🐮
主打任食嚟自熊本縣同岩手縣嘅A5黑毛和牛🇯🇵
黑毛和牛油脂十分豐富 食到滿口油👅
另外仲有海鮮拼盤、刺身、小食串燒等等

每枱都會先送上泰式小食拼盤、冬蔭公🇹🇭

享受日式美食嘅同時 仲可以食到泰式美食🥳

🐮 120分鐘尊貴日本和牛燒肉+刺身放題
包和牛、其他放題食物、無酒精飲品罐裝啤酒任飲
🐮 一開始會有盤和牛階梯 可以試到唔同嘅和牛部位

卡路同卡里都鐘意牛肩胛、牛小排同牛五花
呢三款和牛嘅油脂感都好重 食幾塊就有啲膩😹
好彩可以食其他野解解膩 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
🦐 海鮮拼盤有大蝦、扇貝、蠔、青口、魷魚、八爪魚

可以點清酒煮蜆🍶蜆肉大大粒 而且味道唔錯~
仲有甲羅燒可以揀🦀任食蟹膏食到飽‼️

🍨甜品有雪糕可以揀 我地揀咗抹茶同伯爵茶味

📍 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
#caloriefoodie
2024-04-16 159 瀏覽
經過銅鑼灣見到有姨姨派傳單,$138 有碗麵加串燒放題,有飲品,甜品以呢個地段來講好抵食,一試非常有驚喜串燒原來係自己燒,高質好味金邊粉好彈牙,蝶豆花檸檬汽水大大杯,夠味唔會似水整體非常好,服務員夠多有笑容,成日清碗,服務好好,少有咁好客主動的服務無論是食物質素,價錢或是服務都非常滿意,會推介朋友和再去,支持小店
經過銅鑼灣見到有姨姨派傳單,
$138 有碗麵加串燒放題,有飲品,甜品
以呢個地段來講好抵食,一試非常有驚喜
串燒原來係自己燒,高質好味
金邊粉好彈牙,蝶豆花檸檬汽水大大杯,夠味唔會似水

2024-04-06 249 瀏覽
ෆ⃛ 牛川日本和牛專門店 ෆ⃛ 有日同媽咪行街諗緊食咩好~我想食燒肉佢想食壽司xd🐹🧂原本諗住就佢的但比我搵到可以滿足兩個人嘅願望餐廳!!♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 至尊和牛燒肉&刺生放題 $598 ♪ 一開始會送上燒肉拼盤,鐘意嘅款可以再嗌😸 嚟自熊本同岩手嘅A5黑毛和牛花分布非常均勻,和牛稍微燒過後油脂更突出,口感柔軟₍՞◌′ᵕ‵ू◌₎♡ 特別推薦和牛牛小排同牛肩胛🐮 另一賣點係伊勢蠔刺身🦪 對比起平時食嘅海水味淡好多~唔大太鹹更鮮味,麻麻生蠔嘅我都encore 咗幾次☼ 最後特別深刻嘅係甲羅燒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)平時居酒屋或者日本餐廳有嘅話都會嗌✨滿滿嘅蟹膏很讚 而媽咪話燒鰻魚都好食爽彈的♢ ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5✎ 總括: 和牛燒肉同海鮮質素唔錯的~比起一般嘅燒肉放題多啲特色食物,但刺身甜品等就比較弱,而且熟食選擇都頗少,適合想主打食燒肉同小食嘅人呢𓋅✼ 加一服務費✔︎ෆ̈ 牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)✇ 地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
ෆ⃛ 牛川日本和牛專門店 ෆ⃛

 至尊和牛燒肉&刺生放題 $598 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
✇ 地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
🍽️ 牛川日本和牛專門店 📍銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓-今日係白色情人節💕💕老公帶咗我去食和牛😙😙要食一定係食盡佢!我哋叫咗個180分鐘嘅「至尊日本和牛燒肉刺身放題」(星期一至四價錢係$598 )😆😆總共有139樣嘢可以叫!超正呀!💫前菜果然係有139個選擇!連前菜都多到眼花撩亂🤓🤓🤓我揀咗燒和牛沙律😙😙果然和牛嘅肉汁、油脂同蔬菜係好夾㗎🥰🥰食咗啖就開咗個胃啦!可以繼續暴風吸收🌪️🌪️💫刺身、壽司種類好多😍😍極肥美仲要好高質!其中最鍾意嘅係飛驒牛刺身同燒牛肉他他✨✨好鮮味好香嫩!老公都忍唔住讚佢👍🏻👍🏻👍🏻另外三重伊勢蠔刺身都唔錯🫶🏻🫶🏻Creamy厚肉🔥🔥食到蠔肉既淡淡鮮甜,忍唔住encore咗幾次😍😍😍至於壽司,雖然我都好想食,但係為咗留多啲胃嘅quota,我決定今次主力食刺身、燒肉😆😆💫燒肉呢個放題最正嘅地方就係可以任食來自熊本同埋岩手嘅A5和牛🐮🐮個人覺得必食嘅係熊本黑毛和牛柳、西冷片同埋牛肩胛😍😍😍好香肉味又好嫩😆😆係入口即溶嘅感覺啊🤩🤩🤩咬落啖啖肉汁爆出黎💦💦💦最鍾意就係包住生菜一齊食🥬🥬罪惡感冇咁重吖嘛😈😈😈除咗和牛、豚肉同埋雞肉,仲有海鮮😙😙辣酒煮蜆夠晒惹味香濃🌶️🌶️最
🍽️ 牛川日本和牛專門店
📍銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

💫前菜

💫刺身壽司

💫燒肉
呢個放題最正嘅地方就係可以任食來自熊本同埋岩手嘅A5和牛🐮🐮個人覺得必食嘅係熊本黑毛和牛柳、西冷片同埋牛肩胛😍😍😍好香肉味又好嫩😆😆係入口即溶嘅感覺啊🤩🤩🤩咬落啖啖肉汁爆出黎💦💦💦最鍾意就係包住生菜一齊食🥬🥬罪惡感冇咁重吖嘛😈😈😈除咗和牛、豚肉同埋雞肉,仲有海鮮😙😙辣酒煮蜆夠晒惹味香濃🌶️🌶️最令人驚喜嘅係有我心心念念咗好耐嘅甲羅燒🦀🦀職員好細心咁樣教我哋,可以即食或者烤熱🔥🔥🔥啖啖蟹膏真係超滿足😍😍撈埋蟹籽同埋香蔥,令層次更加豐富💕💕食唔停口呀!

💫炸物
炸物都有接近十種選擇🥹🥹🥹最衰我只得一個胃,如果唔係我一定全部叫晒!最後我哋叫咗炸雙皮奶、榴槤炸彈同埋芝士蝦球⚡️⚡️⚡️即叫即炸,外脆內軟😍😍😍

💫一品
除咗烏冬、飯,仲有和牛湯煮嘅蔬菜😍😍😍雖然係食放題,最後都忍唔住叫咗個冷烏冬🥹🥹🥹好滑好彈牙呀!我哋仲將甲羅燒裏面嘅蟹膏撈咗落去烏冬度,又係一個充滿創意嘅享受😆😆

💫雪糕
雪糕嘅味道有好多種🫶🏻🫶🏻🫶🏻我哋就揀咗豆腐同埋蜜瓜味😙😙😙原來雪糕係用大阪牛乳製造㗎 !真係又香又滑又好吃🥰🥰🥰

🌟性價比真係極高!作為一個有A5和牛同埋刺身放題,仲要咁多選擇!仲要可以食到180分鐘!✨✨質素好高!絕對對得住價錢💥💥💥

🌟餐廳位於銅鑼灣,交通好方便!而且座位非常寬敞,坐得好舒服🫶🏻🫶🏻好適合一班朋友聚會👯👯而且一定會食得好滿足,大家都會食到變咗🤰🏻🫄🏻🫃🏻咁樣

🌟店員又Nice又幽默🥰🥰🥰超細心咁樣教我哋燒肉肉🫶🏻🫶🏻🫶🏻真係要俾個🫰🏻🫰🏻你地!💕

推薦指數:5/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#銅鑼灣 #CausewayBay #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣美食地圖 #銅鑼灣必食 #牛川 #日本和牛 #牛川燒肉 #牛川日本和牛專門店 #高質和牛 #120分鐘任食
@gyukawacwb
2024-03-21 182 瀏覽
📍和牛任食$600樓下真係少,金利文廣場呢間餐廳晚市$598就可以任食三個鐘和牛燒肉!除咗和牛,佢好多款海鮮同刺身都可以任點,包括燒蠔、生蠔、甲羅燒同飛驒牛刺身等,真係幾多出邊餐廳少見嘅嘢食佢都有得叫。甲羅燒燒一陣再加埋溫泉蛋撈埋蟹膏味更突出。呢度和牛係A5熊本和牛,推介叫牛小排同西冷片,呢兩款油脂分佈均勻,一入口就有滿滿油香。但比較surprise係佢嘅和牛漢堡扒,燒到外脆內軟,牛味仲較燒肉更濃!另外仲有平時見到嘅炸物小食前菜,可惜呢度係用普通雪糕,如果係Häagen-Dazs或者movenpick就更加好

甲羅燒燒一陣再加埋溫泉蛋撈埋蟹膏味更突出。

2024-03-19 148 瀏覽
前幾日去咗銅鑼灣{牛川日本和牛專門店}食至尊和燒肉及刺身放題!💕日本A5和牛拼盤:有千本筋、熊本和牛西冷片、熊本牛柳、牛小排、牛五花、牛肩胛、熊本一口、和牛肋粒同和牛冧…..等等!全部牛都好高質,我個人比較喜歡熊本和牛西冷片同牛肩胛、和牛油花分佈平均、食落有油脂香、入口即溶🩷海鮮拼盤有甲羅燒、虎蝦🦐同帆立貝!帆立貝大大隻同厚肉、虎蝦好彈牙鮮甜!甲羅燒裝滿蟹膏、蟹肉、蟹抑,再加上蟹籽,口感層次豐富,十分滋味!刺身: 我哋叫咗有飛驒牛刺身、伊勢生蠔、三文魚、吞拿魚、赤貝、赤蝦、帶子、全部好新鮮!牛肉刺身好好食, 而生蠔🦪亦有海水味好、好鮮甜呢👍🏻炸物有炸鮮奶、榴槤炸彈同炸芝士、香芋丸…等等!仲有好多唔同種類飲品同雪糕!真的大滿足🩷

2024-03-07 229 瀏覽
自從年頭去完東京就心思思掛住啲日本和牛今日豪少少,一係唔試,一試試最貴嘅至尊D餐主打熊本岩手縣嘅和牛,真係不得了!先嚟咗一個A5和牛拼盤,淨係睇到"A5"呢兩個字已經好值得。和牛肉質真係無得挑,好嫩滑,一入口就溶化,啲油脂好豐富仲要佢唔呃人真係任點唔嬲放題嘅選擇真係多每一款都合格有特特別係燒肉,每一塊肉都係鮮嫩多汁而炸物都係落單即制所以係熱辣辣嘅服務方面值得一讚,服務員好細心同熱情,上菜好快冇漏單,清碟亦都好快手值得一讚係佢手機點單嘅時候確認下單前係可以睇到點過嘅食物幾點落過唔怕重複又重複絕對可以滿足肉食愛好者嘅味蕾。如果你係和牛嘅愛好者一定要試試#牛川 #日本和牛 #牛川燒肉 #牛川日本和牛專門店 #高質和牛 #120分鐘任食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣必食 #foodie #hkfoodie #foodiehk #852foodie #foodblogger #hkfoodblogger #hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodpic #香港美食 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港食評 #日本料理 #魚生

自從年頭去完東京就心思思掛住啲日本和牛
今日豪少少,一係唔試,一試試最貴嘅至尊D餐
主打熊本岩手縣嘅和牛,真係不得了!

先嚟咗一個A5和牛拼盤,

淨係睇到"A5"呢兩個字已經好值得。
和牛肉質真係無得挑,
好嫩滑,一入口就溶化,啲油脂好豐富
仲要佢唔呃人真係任點唔嬲

放題嘅選擇真係多
每一款都合格有特
特別係燒肉,每一塊肉都係鮮嫩多汁
而炸物都係落單即制所以係熱辣辣嘅

服務方面值得一讚,

服務員好細心同熱情,
上菜好快冇漏單,清碟亦都好快手
值得一讚係佢手機點單嘅時候
確認下單前係可以睇到點過嘅食物幾點落過
唔怕重複又重複

絕對可以滿足肉食愛好者嘅味蕾。
如果你係和牛嘅愛好者一定要試試

#牛川 #日本和牛 #牛川燒肉
#牛川日本和牛專門店 #高質和牛 #120分鐘任食
#銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣必食 #foodie #hkfoodie #foodiehk #852foodie #foodblogger #hkfoodblogger #hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodpic #香港美食 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港食評 #日本料理 #魚生 #刺身
2024-03-05
  • 甲羅燒
2024-03-05 149 瀏覽
-作為和牛控 今次黎左試牛川日本和牛!!今晚簡左食至尊D餐💰$598勁豐富既食品可以任食 同埋有成3個鐘時間 真係可以慢慢食😍當中包左多達139樣野食~唔同種類嘅A5和牛 豬/雞肉 仲有刺身放題😋! 刺身拼盤都幾豐富🥳🥳包括有三文魚、吞拿魚、赤海蝦、北寄貝、希靈魚同象拔蚌😝各方面好出色 好新鮮 絕對唔會話係因為放題而失水準😙壽司方面 最推薦食 吞拿魚蓉脆脆 真係又打到卡又好味道❤另外生蠔 勁肥美同鮮甜 勁吸引也😳 海鮮都一樣大癲 有任食既 甲羅燒 北海道半殼帆立貝 仲有大大隻虎蝦😍😍甲羅燒入面有滿滿的蟹膏,蟹膏上面再加上少許鮮甜蟹肉,味道濃郁,滋味非常😚北海道半殼帆立貝勁大粒 好鮮甜 好有滿足感大虎蝦好新鮮又大隻 爽口彈牙🤩 和牛真係冇得輸🥹💯一開始上台會比晒全部A5和牛比您一試先😀包括熊本和牛西冷片、牛肩胛、牛五花、牛小排、牛冧、A5熊本和牛西冷片、A5熊本和牛柳同A5熊本一口和牛粒👏🏼想講!!!! 就算係每樣唔同部份既牛/和牛都好 都係宛如大理石的油花☺️入口後首先感到奶油般的軟嫩  跟住就係滿溢的肉汁瀰漫充滿成個口腔😆而我本人最最最中意 係食A5熊本和牛西冷片 真係一試難忘🥰😘 另
作為和牛控 今次黎左試牛川日本和牛!!
今晚簡左食至尊D餐💰$598
勁豐富既食品可以任食 同埋有成3個鐘時間 真係可以慢慢食😍

刺身拼盤都幾豐富🥳🥳
包括有三文魚、吞拿魚、赤海蝦、北寄貝、希靈魚同象拔蚌😝
各方面好出色 好新鮮 絕對唔會話係因為放題而失水準😙
壽司方面 最推薦食 吞拿魚蓉脆脆 真係又打到卡又好味道❤
另外生蠔 勁肥美同鮮甜 勁吸引也😳

北海道半殼帆立貝勁大粒 好鮮甜 好有滿足感
大虎蝦好新鮮又大隻 爽口彈牙🤩

和牛真係冇得輸🥹💯
一開始上台會比晒全部A5和牛比您一試先😀

另外都提供各類型飲品~各種汽水 等等 就係一般放題既飲品櫃🙂
順便一提 佢地既茶飲 係大大枝 比您飲到夠 夠晒解膩感😌👏🏼

牛川日本和牛專門店
📍謝斐道496號金利文廣場3樓

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #和牛放題#和牛 #放題 #銅鑼灣
2024-02-29 204 瀏覽
俾佢38蚊午餐吸引咗去試呢間幾特別,午餐有越南菜同日本菜俾你選擇。最平都係$38!!!甘平嘅價錢都唔洗期望太高,中規中矩都ok喇。幾個同事去食過都無負評。今次我點咗$58嘅雜錦魚生丼點呢種係無前菜,湯嗰啲,得呢碗嘢一粒粒魚生份量唔算多,撈埋啲飯就剛剛好。魚生唔算好新鮮,但你知啦$58無特別魚腥味都算ok啦份量對一個女仔黎講都夠嘅有同事食過呢度越南粉麵嘅午餐,佢哋話個湯底唔牛肉味,無咩味,有啲淡。。。相比下,日本嘢好食啲如果我一個人食,我都會係度買外賣
俾佢38蚊午餐吸引咗去試

今次我點咗$58嘅雜錦魚生丼
點呢種係無前菜,湯嗰啲,得呢碗嘢
一粒粒魚生份量唔算多,撈埋啲飯就剛剛好。
魚生唔算好新鮮,但你知啦$58無特別魚腥味都算ok啦
份量對一個女仔黎講都夠嘅

相比下,日本嘢好食啲

如果我一個人食,我都會係度買外賣
2024-02-21