2024-04-30 34 瀏覽
這裏是以車中泊為概念的露營主題餐廳 桌椅及餐具均採用真實露營用具 配以天花板的帳篷布 吊燈及綠色植物的點綴 猶如置身野外露營的氛圍 店內正中央更放了一架銀色的露營車 除了讓客人拍照外 亦是一間VIP房供客人用餐 這兒亦設有巨型投影螢幕播放音樂影片 氣氛寫意悠閒.餐廳晚市以烤肉類為主 巨型豬扒相當厚身 豬扒煎得香口 肉質毫不乾柴 充滿肉汁之餘仍帶有點嚼勁 配上黑椒汁別有一番滋味 另外的大阪燒薄餅也頗推薦 薄餅的底部烤得香脆 上面覆蓋著滿滿的大阪燒配料和濃郁的醬汁 整體口感層次豐富🍕.甜品試了伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕 頂層倒上厚厚的玫瑰伯爵茶奶蓋 拉開膠膜奶蓋猶如瀑布般傾瀉 花香與奶蓋香互相融合 配上伯爵茶雪糕 整體味道不會甜膩🌸.餐廳佔地4000多呎 從店內每一個角落也能感受到佈置的用心 餐廳整體的食物質素也不錯 每逢星期五六日晚上更有Live band表演 想享受露營的樂趣的話 這裡不失為遠離塵囂的好去處💆🏻‍♀️.▪️兩日一夜豪華豚 | $188▪️變節的大阪燒 | $148▪️伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 | $108

▪️兩日一夜豪華豚 | $188
▪️變節的大阪燒 | $148
▪️伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 | $108
2024-03-25 517 瀏覽
今次老公帶我觀塘露營主題餐廳chill 下感受下camping環境下食lunch12-5pm叫主食有飲品送入到餐廳有露營車,用上露營枱凳,裝修有戶外露營感覺而且地方寬躺,營造氣氛好舒服店內有露營車可以坐到8-人左右,好啱聚會仲有露天茶坐,好多人帶埋狗狗黎食野蒜片墨魚的蟹逅意粉(辣)意粉軟硬適中,墨魚蟹肉都幾鮮味~ 入口都幾辣好惹味,如果食唔到辣可以少辣兩日一夜豪華豚豪華豚即超大塊豬扒,豬扒大到隻碟都唔到!入口juicy 軟屬,可以點旁邊醬汁更惹味!旁邊配菜有烤蕃茄薯仔同煙肉卷伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕拎起膠片上層cream好似瀑布咁流出好有儀式感,蛋糕唔會太甜帶有伯爵茶玫瑰香榛子咖啡 (左)榛子味都幾香同咖啡真係一絕配梳打咖啡 (右)咖啡加上透心涼梳打最適合夏天Overall 不論食物環境定店員質素都好好

12-5pm叫主食有飲品送

店內有露營車可以坐到8-人左右,好啱聚會

仲有露天茶坐,好多人帶埋狗狗黎食野

蒜片墨魚的蟹逅意粉(辣)

旁邊配菜有烤蕃茄薯仔同煙肉卷

伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕

榛子咖啡 (左)
榛子味都幾香同咖啡真係一絕配

梳打咖啡 (右)
咖啡加上透心涼梳打最適合夏天

Overall 不論食物環境定店員質素都好好
  • 伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕
  • 欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉
2024-03-13 518 瀏覽
♨️營足四季 Season Camping觀塘鴻圖道86號中富中心地舖@seasoncampinghk ♥️近排香港大熱露營風餐廳我都已經去過幾間,今次呢間裝修好特別成架露營車擺咗喺中間好正,而且仲可以喺車上面用餐夠晒chill, 依家逢星期五六日晚仲有live Band show🎤員工態度非常親切,食物大件夾抵食非常有誠意,坐吓坐吓坐到收舖先走真起relax嘅一晚🔷好雙乳的莓莓好滑嘅奶味又有香甜嘅士多啤梨蓉好正🔷阿婆的秘密其實係蘋果沙冰,唔太甜清新夠解渴🔷兩日一夜豪華豚呢個豪華豚真係食足兩日一夜🤣超大塊但係煎得勁好味,肉質又夠滑先係難度高🔷蟹肉蘆筍南瓜忌廉意大利飯夠哂大碟,蟹肉加上juicy忌廉好香溢,食晒已經好飽🔷阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕又可以自己玩吓瀑布,而且蛋糕軟綿綿Tiramisu雪糕好味加埋啲脆脆波更加正食物:8.5/10抵食:8/10環境:8.5/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfood
♨️營足四季 Season Camping
觀塘鴻圖道86號中富中心地舖
@seasoncampinghk

🔷好雙乳的莓莓
好滑嘅奶味又有香甜嘅士多啤梨蓉好正
🔷阿婆的秘密
其實係蘋果沙冰,唔太甜清新夠解渴
🔷兩日一夜豪華豚
呢個豪華豚真係食足兩日一夜🤣
超大塊但係煎得勁好味,肉質又夠滑先係難度高
🔷蟹肉蘆筍南瓜忌廉意大利飯
夠哂大碟,蟹肉加上juicy忌廉好香溢,食晒已經好飽
🔷阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8.5/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #串燒 #chillvibes #chill #好好吃 #露營主題 #露營主題餐廳 #打卡美食 #打卡餐廳 #觀塘美食 #食在觀塘 #露營車餐廳
2024-02-29 573 瀏覽
無拘無束的飲食, 令人感覺特別舒暢開心 !   今晚和朋友去觀塘鴻圖道, 營足四季,  餐廳門面裝修有特式,  幾吸引.  面積大, 空間多, 用上 沙灘帳篷, 帆布椅及 矮檯座位, 好 Relax.燈光柔和,  還設有一架露營車, 適合六至八人聚餐.  露營車內設計又真係別樹一格, 要提早預訂. 選擇堂座也不錯.   以園林設計, 燈飾浪漫, 像在花園裏吃晚餐,  聽著 音樂.....看 Video,  減壓最好.  超級 Relax.餐廳也有戶外座位.  零局促感.  聚會傾談, 情侶拍拖好地方.   餐牌選擇, 有沙律, 小食, 主菜, Pizza, 飯, 意粉.   落單可以用 QR Code, 非常方便.先送來飲品 Mocktail:  顏色好靚. 紅都面曬  ~ 真係紅卜卜, 賣相好靚,  入口感覺清新, 重士多啤厘果味, 無酒精成份, 好好飲.  青春小蜜桃 ~ 有鳳梨味, 帶少少薄荷, 糖漿, 同蘇打,  好 Cool !!牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉  ~ 意大利粉炒得好香, 大蝦夠大隻, 伴料有翠綠色菠菜, 紅色車厘茄,    大蝦肉質好而爽口, 味道鮮美. 意粉十分煙韌
燈光柔和,  還設有一架露營車, 適合六至八人聚餐.
露營車內設計又真係別樹一格, 要提早預訂.
落單可以用 QR Code, 非常方便.
先送來飲品 Mocktail:  顏色好靚.
Mocktail: 顏色好靚. 紅都面曬, 青春小蜜桃
牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉
 大蝦肉質好而爽口, 味道鮮美.
意粉十分煙韌, 吃起來相當彈牙,  有點咬口, 用上橄欖油來烹調, 清新又夠健康,
兩日一夜豪華豚,  名字吸引 ????  要問問店員菜名

豪華豚即豬鞍, 煎得香,  賣相吾錯.  配搭有香草,烤蕃茄, 薯仔, 煙肉卷,  自家制醬汁.
兩日一夜豪華豚
豬扒好巨型,  有份量好厚肉, 賣相好靚, 油份不算太多, 很濃的豬味,
兩日一夜豪華豚
 肉質軟綿綿,  啖啖肉.  口感鬆軟肉味濃,  配焗烤薯仔, 口感豐富.
細細咀嚼品嘗肉汁甜美,
豬扒沾上自家制醬烤汁真好味.
煙肉卷,  好食又爽口. 烤蕃茄味道清新, 有助解膩.  優質組合.
阿華田翠翠奶蓋寶寶蛋糕, 配拉提米蘇雪糕.
阿華田翠翠奶蓋寶寶蛋糕, 配拉提米蘇雪糕
把膠紙拉開,  奶蓋寶寶蛋糕內流心奶油如瀑布流出, 好犀利, 好好睇.
 這個手工甜品 超級好食.
阿華田翠翠好正.  味香濃.   配拉提米蘇雪糕真豐富.
感覺食物好味道,  服務員友善,  給我留下一個露營特別印象.  好滿足.
Mocktail: 顏色好靚. 紅都面曬, 青春小蜜桃
阿華田翠翠奶蓋寶寶蛋糕, 配拉提米蘇雪糕
  • Mocktail: 顏色好靚. 紅都面曬
  • 青春小蜜桃
  • 阿華田翠翠奶蓋寶寶蛋糕
  • 配拉提米蘇雪糕
2024-02-21 457 瀏覽
因為疫情既關係,興起一陣露營風,而我都好鍾意去camping,所以今日朋友帶我黎觀塘呢間露營主題餐廳,一入到去最eye catching既就係有架露營車係間餐廳入面,而且仲有live show,就好似圍住堆營火唱歌咁。牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉虎蝦爽彈鮮甜,都幾大隻,意粉軟硬適中,牛油蒜香汁香濃惹味。兩日一夜豪華豚叫得豪華豚份量真係又豪華又巨型,大到隻碟都唔夠裝,豬扒肉質軟熟,肉汁豐富,仲配有煙肉卷。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕只要將膠片拎開,滿瀉的阿華田漿就會好似瀑布咁流係蛋糕上面,好得意,而且唔會太甜。紅都面哂其實就係西柚梳打,酸酸甜甜,好飲。青春小蜜桃蜜桃味香濃,好清新。最後餐廳仲有小遊戲玩,只要同店員玩小遊戲羸左,就會有一球雪糕送。

牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉
虎蝦爽彈鮮甜,都幾大隻,意粉軟硬適中,牛油蒜香汁香濃惹味。

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕
紅都面哂
其實就係西柚梳打,酸酸甜甜,好飲。
青春小蜜桃
蜜桃味香濃,好清新。
2024-02-16
⛈️落雨斯濕… 放咗工有乜好得過周圍搵好嘢食輕鬆吓?呢晚我哋就嚟到 #觀塘 以 #露營🏕️為主題嘅餐廳「營足四季」chilling吓!已經係第二次嚟幫襯嘅 #小秘書,最愛就係佢哋嘅設計夠晒型格,設有模仿營地嘅枱凳、加上地方大到連 1:1 嘅 #露營車 都擺得落,可想而知老細係幾抌本🤩餐廳菜式以 #泰菜 為主,香口嘅小食就最 啱晒用嚟送啤酒🍻 掛住打卡嘅我,點菜就梗係交俾身邊嗰個啦🤭 朋友仔先嚟杯 #手工啤「露啤」做起點,我試飲咗啖,都幾重小麥味,好容易入口🤤 而我份人咁滋陰,就梗係要杯 #龍眼冰 嚟潤吓喉先啦🤭 食物方面,選擇都唔少,Happy Friday又點可以餓親自己,一於串燒、生蝦… 烤雞樣樣齊🤭烤焗無激素春雞配菠蘿🐣 雞肉充滿香草嘅氣味、肉質相當嫩滑,配埋焦糖化嘅烤焗菠蘿,整個菜式不論造型同味道,都令人喜出望外🤤燒蘆筍、菠蘿,仲有沙嗲豬牛肉串🍡🍢廚師控制得火爐相當好,微燶嘅表層,加上自家製嘅醬汁,別有一番風味🤤泰式生蝦🦐將生蝦夾埋蒜片同辣椒,再點上特製嘅醬料一齊入口,味道特別鮮甜🤤黃咖喱炭燒豬扒配手抓餅🐽咖喱汁非常香濃,淋上手抓餅配埋豬扒一齊食,好惹味呀🤤而最值得一讚嘅係餐廳嘅服

烤焗無激素春雞配菠蘿🐣

燒蘆筍、菠蘿,仲有沙嗲豬牛肉串🍡🍢

泰式生蝦🦐

黃咖喱炭燒豬扒配手抓餅🐽
咖喱汁非常香濃,淋上手抓餅配埋豬扒一齊食,好惹味呀🤤

而最值得一讚嘅係餐廳嘅服務員都好細心,為我哋推介食物之餘,又幫我哋安排埋打卡位😃 咁chill嘅環境同服務,最啱就係一班人聚會,同喜歡相機食先嘅我喇🤭🤭

📍 營足四季 (觀塘) 鴻圖道86號中富中心地舖
5天前
  • 烤焗無激素春雞配菠蘿
3天前 0 瀏覽
隱世觀塘打卡餐廳🥰餐廳環境好靚😜不過最令我估唔到既係 打卡餐廳食物質素都咁高🤭🤭~兩日一夜豪華豚軟熟嘅巨型豬扒☺️估唔到咁大塊都唔會韌喎😋調味亦都好好😙😙廚師值得一讚😜👍~日式三文魚子配卡邦尼烏冬卡邦尼汁非常creamy🤭好重雞蛋味同牛奶味🙈配上濃濃嘅三文魚子同埋脆口煙肉🤪🤪加上烏冬麵質好食🤭成個配搭簡直一流😋😋~青春小蜜桃好香好清甜嘅蜜桃味🤪食大餐必備配搭🥰😝😝

~兩日一夜豪華豚

~日式三文魚子配卡邦尼烏冬

~青春小蜜桃

好香好清甜嘅蜜桃味🤪食大餐必備配搭🥰😝😝

6天前 0 瀏覽
之前同朋友食過一次,今次帶老公嚟試吓呢間露營主題餐廳,當日係星期五有live band,氣氛好好,全場滿座。清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138芝士嘅Pizza大家就食得多,呢個Pizza係落柚子醬,味道好清新,柚子果香甜甜配上煙三文魚同埋一啲香草,味道好好,加上薄薄脆脆嘅餅底,好快就可以消滅一整個pizza。巨型豬扒配薯菜 $188豬扒真係超級大塊,仲要係厚切,我哋兩個人食都好夠,雖然豬扒厚身,但係肉質一啲都唔會乾柴,配上嘢味嘅黑椒醬汁幾好食。伴碟有一個煙肉粟米蘆筍卷、燒翠玉瓜、蕃茄,仲有香脆薯條添。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 $108呢個甜品好好食,阿華田奶蓋唔會好甜,蛋糕超級鬆軟濕潤,配上香濃嘅Tiramisu雪糕一齊食,好正。青春小蜜桃 $48呢杯soda係我嘅,有香甜嘅蜜桃香味,仲有清新嘅薄荷味。口水多個浪花$58老公果杯係荔枝加上青檸做主味嘅Soda,同樣幾清新。

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138

巨型豬扒配薯菜 $188

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 $108

青春小蜜桃 $48
呢杯soda係我嘅,有香甜嘅蜜桃香味,仲有清新嘅薄荷味。

口水多個浪花$58
老公果杯係荔枝加上青檸做主味嘅Soda,同樣幾清新。
秋天🍂冬天最岩就係去露營⛺️但係好驚應零經驗唔識玩、又怕蛇蟲鼠蟻點算好!等我介紹一間位於觀塘嘅「營足四季」啦!以露營為主題,岩曬懶人打卡!室外室內座位都還原camping 場地,例如野餐桌、露營椅、露營車等等;不過最令人surprise 既係,食物都好唔錯!推介!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹▫️欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉(辣)$158👍估唔到有驚喜!呢道意粉有海鮮風味!蟹肉超多好慷慨、墨魚彈牙、仲有超多蜆肉辣度則增添了一點刺激感,但又唔會太辣!▫️巨型豬扒配薯菜 188豬肉扒煎得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,厚厚一塊有嚼勁,薯菜搭配唔錯食埋炸到好香口的薯條 夠飽!▫️ 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 108蛋糕外面圍左膠片,將之拉起奶蓋即可好似瀑布,一湧落下澎湃至極,蛋糕夠濕潤奶蓋味出眾但係不會蓋過阿華田脆脆的味道雪糕Tiramisu 都有淡淡咖啡味 可以解膩◻️double berry smoothie $45清涼而且好受女仔歡迎!雙莓的酸甜味道非常爽口,冰沙的口感柔滑順口。唔會太甜,可以解解膩呢!◻️熱朱古力 $45經典的冬季飲品!但係加埋貓貓拉花,可愛度upupup ,入口溫暖,巧克力味道濃郁而且不會太

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
▫️欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉(辣)$158👍
估唔到有驚喜!呢道意粉有海鮮風味!
蟹肉超多好慷慨、墨魚彈牙、仲有超多蜆肉
辣度則增添了一點刺激感,但又唔會太辣!

▫️巨型豬扒配薯菜 188
豬肉扒煎得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,
厚厚一塊有嚼勁,薯菜搭配唔錯
食埋炸到好香口的薯條 夠飽!

▫️ 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 108
蛋糕外面圍左膠片,將之拉起
奶蓋即可好似瀑布,一湧落下
澎湃至極,蛋糕夠濕潤
奶蓋味出眾但係不會蓋過阿華田脆脆的味道
雪糕Tiramisu 都有淡淡咖啡味 可以解膩

◻️double berry smoothie $45

◻️熱朱古力 $45
經典的冬季飲品!但係加埋貓貓拉花,可愛度upupup ,入口溫暖,巧克力味道濃郁而且不會太甜!

以露營主題的餐廳,裝潢內外都十分有露營風情,用上露營枱櫈及露營車,好有森林露營一樣感覺!!餐廳食物質素都極高,無論番工日子忙裡偷閒定假日悠悠閒閒都一樣適合!!🏕️- 意式羅勒蕃茄雞肉波波意粉 HK$128 🍅🐣🍝天然滋味香氣十足!!天然香甜蕃茄醬,加入大量微酸蕃茄蓉、芝士絲及洋蔥,味道簡單又美味!!雞肉波波有淡淡雞肉香氣,口感軟滑,入口即化!!- 叢林的秘密 🍹飲品配搭創新!!招牌無酒精飲品,以紅茶為基底,加入西柚、檸檬、水蜜桃、藍莓及薄荷葉等配料。味道清新香甜,同時散發著甘味茶香及水果香氣,有身處叢林的感覺!!- 美式BBQ醬洋蔥牛肉漢堡 HK$148 🍔🐂- 梳打咖啡 ☕- 玫瑰咖啡 ☕- 紅都面晒 🍹

意式羅勒蕃茄雞肉波波意粉

梳打咖啡
玫瑰咖啡
紅都面晒
2024-04-29 17 瀏覽
由於很久都沒有遇到好食的西餐,朋友極力推薦地帶我去觀塘地鐵站行10分鐘左右的「營足四季」。這𥚃環境舒適,中央有一架露營車,椅子及檯也是用上露營的,假日還有樂隊表演。👍🏻🍴我急不及待點了兩個主菜一齊食,食完後肚子還有點空間,服務員還推介了一份甜品一齊分享,我自已還點了一杯德國佬煙燻手工啤酒品嚐一下,而朋友就叫了杯沒有酒精雞尾酒「戀愛預告」試試。我們食到主菜的時候,這裡座位差不多坐滿了,有家庭、也有三五知己、亦有情侶的客人,令浪漫的環境也帶來了熱鬧。🥢兩日一夜豪華豚$188斧頭豬扒還大過一隻手,份量好足,煎得熟透而食落肉味十分鮮美,還有肉汁,加上熱辣辣的胡椒醬,點了之後,食落更加滋味,我第一次食斧頭豬扒,其他餐廳最平也要3百多元,這裡的價錢超值。 🥰🥢變節的大阪燒$148沙律醬加上大量木魚絲的放滿在pizza上,除了色相好看外,內裡的配搭用料還有菜、蟹子,披薩烘得十分脆,食得滋味無窮,我十分滿意。😋🥢阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇蛋糕$108甜品有阿華田味脆脆奶蓋瀑布蛋糕,加上提拉米蘇的雪糕,還要自己慢慢把圍住的膠紙慢慢向上拉,做出流出瀑布的效果,富有娛樂性。味道是濃濃的咖啡及朱古力味,

🥢兩日一夜豪華豚$188

🥢變節的大阪燒$148

🥢阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇蛋糕$108
甜品有阿華田味脆脆奶蓋瀑布蛋糕,加上提拉米蘇的雪糕,還要自己慢慢把圍住的膠紙慢慢向上拉,做出流出瀑布的效果,富有娛樂性。味道是濃濃的咖啡及朱古力味,是我至愛。🤩

🍺德國佬的煙燻手工啤500ml $78
這𥚃德國佬手工啤,酒精量唔大,飲落又沒有苦味,有煙燻的味道,男女皆可,真是不錯的餐飲。

🍹戀愛預告$58
沒有酒精的雞尾酒,玫瑰加荔枝梳打,很有創意,紫色賣相好靚,加上雲呢拿雪糕,有荔枝的清香,也有淡淡的玫瑰味,飲落有舒服的感覺,心情也特別寫意。

整體而言,裝修新穎,環境舒適,交通便利,觀塘地鐵站傍邊,西式菜式,價錢合宜,味道不錯,食物新鮮而份量大,我們會再次光臨。

2023-12-21
天氣太熱去唔到露營,不妨嚟朝聖一下呢一間位於觀塘嘅露營風格餐廳!👍🏻蒜片墨魚的邂逅蒜片同墨魚真係最佳嘅配搭,闊條麵炒得乾身惹味,加入爽彈嘅墨魚片同埋蟹肉,令到整個意粉非常豐富!👍🏻豪華豚豬扒份量果然驚人,最出色嘅煎得香嫩不乾身!而最值得一讚嘅係附上嘅醬汁更加係熱辣辣,旁邊更有一片煎得好香口嘅煙肉包住蘆筍同粟米芯~👍🏻伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕相當吸引眼球嘅甜品,輕輕拉起透明紙,真係做到如瀑布般傾瀉嘅湧流!茶味嘅蛋糕特別清香,再配上伯爵茶嘅雪糕,輕盈而不甜膩。👍🏻好雙乳的莓莓紅粉菲菲飲的一杯飲品,飲落去酸酸甜甜,粒粒果籽特別透心涼。👍🏻口水多過浪花非常有創意嘅一杯飲品,底部先有荔枝梳打,加入新鮮薄荷葉所熬製嘅汁液,令到飲品帶點綠色嘅色感,飲落味道清新,薄荷味唔會特別重。👍🏻👍🏻餐廳嘅用餐環境好大,非常適合一大班朋友過嚟聚餐,亦都不乏酒精類嘅選擇,而且有着露營風嘅感覺,幾啱打卡。💡餐廳更加有一個會員制度,只要你儲夠一定嘅分數更加會送呢份巨型豬扒(´▽`)整體味道⭐️⭐️⭐️⭐️.5價錢⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

👍🏻蒜片墨魚的邂逅

👍🏻豪華豚

👍🏻伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕

👍🏻好雙乳的莓莓
紅粉菲菲飲的一杯飲品,飲落去酸酸甜甜,粒粒果籽特別透心涼。

👍🏻口水多過浪花

整體
味道⭐️⭐️⭐️⭐️.5
價錢⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉
2024-04-26 0 瀏覽
·營足四季|觀塘上網成日見到好多狗友介紹過依間pet friendly 既露營餐廳今日終於有機會帶埋自己既狗狗去😍😍入到去員工都好好人 狗仔可以坐櫈 仲會主動比埋狗狗專用尿墊 好貼心仲要狗狗只要申請左毛孩街餐廳就會安排 狗狗零食/ 罐罐今次有罐罐食 😍😍今次我地叫左2 個主食 2 個飲品同1 個甜品牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉虎蝦鮮甜爽口 濃濃既牛油蒜香炒意粉食落雖然好有罪惡感 但會忍唔住食曬兩日一夜豪華豚🐷巨大既豬扒😍😍 成個碟咁大配菜有薯仔 煙仔包蘆筍粟米仔配搭秘製黑椒汁咁巨型既豬扒 可以烤到條邊脆口但肉質都仲保持到好滑😍😍依個有驚喜好雙乳的莓莓士多啤梨配藍莓既沙冰係夏天既好朋友😋飲落好清新紅都面哂西柚配梳打水 香濃既西柚味 亦都唔會話太酸味道剛剛好阿華田脆脆奶蓋瀑布雪糕配 提拉米蘇雪糕打卡專用既甜品😍😍影左幾耐相先食得既甜品😂拍片就要1 take 過 甜品食落唔會話太流
營足四季|觀塘

拍片就要1 take 過
甜品食落唔會話太流
2024-03-12
2024-04-24 0 瀏覽
收工約朋友喺觀塘食飯 揀左呢間bookmark咗嘅露營主題餐廳餐廳距離觀塘地鐵站大約10分鐘路程 我哋book咗6:30 去到冇乜人 裝潢唔錯 環境好chill我同朋友都食得唔多 所以叫咗2個main course同2杯特飲 冇加小食兩日一夜豪華豚肉焗得好香仲有少少燒焦配菜幾好食 唯一係薯仔燶咗啲清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅口味清新 柚子醬令到薄餅偏甜 三文魚唔會太熟左邊綠色係水蜜桃特飲 右邊係荔枝特飲 2杯都好飲 但私心推薦荔枝特飲 因為唔止好飲仲有1球vanilla ice-cream❤️

肉焗得好香仲有少少燒焦
配菜幾好食 唯一係薯仔燶咗啲

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅
口味清新 柚子醬令到薄餅偏甜 三文魚唔會太熟

青春小蜜桃 +戀愛告白

青春小蜜桃 +戀愛告白
⭕早排去咗一間露營風主題嘅餐廳🏕️環境夠曬特別,個場都好大🤘🏻除咗環境非常好之外,食物質素都唔錯🩷👍🏻✨整體評分:7.5/10✨味道:7.4/10✨服務:8/10✨環境:8.5/10✨人均消費:~$300🔻兩日一夜豪華豚 $188👍🏻呢個巨大型嘅豬扒幾有驚喜,切落去都幾易切🤘🏻坊間出面有好多豬扒都好韌,佢呢間做得幾好,食落口唔會好嚡,而且舖頭職員表示個名叫兩日一夜豪華豚,其實佢哋嘅豬扒係真係需要用兩日去準備,且會選用新鮮水果🥰🔻清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138pizza個餅底都幾好食,有少少煙韌,煙燻三文魚都幾新鮮 ,不過個人覺得柚子醬有少少cover咗三文魚嘅味道🤣🤣🔻阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕👍🏻$108阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕相對甜口啲,拎起個膠holder,奶蓋瀑布就會流曬出嚟, 非常打卡able🌟提拉米蘇雪糕幾好食🍦,幾重咖啡味🤘🏻🔻口水多過浪花 $58🔻阿婆的秘密 $48

✨整體評分:7.5/10
✨味道:7.4/10
✨服務:8/10
✨環境:8.5/10
✨人均消費:~$300

🔻兩日一夜豪華豚 $188👍🏻

🔻清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138

🔻阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕👍🏻
提拉米蘇雪糕幾好食🍦,幾重咖啡味🤘🏻

🔻口水多過浪花 $58
🔻阿婆的秘密 $48