2024-02-29 578 瀏覽
無拘無束的飲食, 令人感覺特別舒暢開心 !   今晚和朋友去觀塘鴻圖道, 營足四季,  餐廳門面裝修有特式,  幾吸引.  面積大, 空間多, 用上 沙灘帳篷, 帆布椅及 矮檯座位, 好 Relax.燈光柔和,  還設有一架露營車, 適合六至八人聚餐.  露營車內設計又真係別樹一格, 要提早預訂. 選擇堂座也不錯.   以園林設計, 燈飾浪漫, 像在花園裏吃晚餐,  聽著 音樂.....看 Video,  減壓最好.  超級 Relax.餐廳也有戶外座位.  零局促感.  聚會傾談, 情侶拍拖好地方.   餐牌選擇, 有沙律, 小食, 主菜, Pizza, 飯, 意粉.   落單可以用 QR Code, 非常方便.先送來飲品 Mocktail:  顏色好靚. 紅都面曬  ~ 真係紅卜卜, 賣相好靚,  入口感覺清新, 重士多啤厘果味, 無酒精成份, 好好飲.  青春小蜜桃 ~ 有鳳梨味, 帶少少薄荷, 糖漿, 同蘇打,  好 Cool !!牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉  ~ 意大利粉炒得好香, 大蝦夠大隻, 伴料有翠綠色菠菜, 紅色車厘茄,    大蝦肉質好而爽口, 味道鮮美. 意粉十分煙韌
燈光柔和,  還設有一架露營車, 適合六至八人聚餐.
露營車內設計又真係別樹一格, 要提早預訂.
落單可以用 QR Code, 非常方便.
先送來飲品 Mocktail:  顏色好靚.
Mocktail: 顏色好靚. 紅都面曬, 青春小蜜桃
牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉
 大蝦肉質好而爽口, 味道鮮美.
意粉十分煙韌, 吃起來相當彈牙,  有點咬口, 用上橄欖油來烹調, 清新又夠健康,
兩日一夜豪華豚,  名字吸引 ????  要問問店員菜名

豪華豚即豬鞍, 煎得香,  賣相吾錯.  配搭有香草,烤蕃茄, 薯仔, 煙肉卷,  自家制醬汁.
兩日一夜豪華豚
豬扒好巨型,  有份量好厚肉, 賣相好靚, 油份不算太多, 很濃的豬味,
兩日一夜豪華豚
 肉質軟綿綿,  啖啖肉.  口感鬆軟肉味濃,  配焗烤薯仔, 口感豐富.
細細咀嚼品嘗肉汁甜美,
豬扒沾上自家制醬烤汁真好味.
煙肉卷,  好食又爽口. 烤蕃茄味道清新, 有助解膩.  優質組合.
阿華田翠翠奶蓋寶寶蛋糕, 配拉提米蘇雪糕.
阿華田翠翠奶蓋寶寶蛋糕, 配拉提米蘇雪糕
把膠紙拉開,  奶蓋寶寶蛋糕內流心奶油如瀑布流出, 好犀利, 好好睇.
 這個手工甜品 超級好食.
阿華田翠翠好正.  味香濃.   配拉提米蘇雪糕真豐富.
感覺食物好味道,  服務員友善,  給我留下一個露營特別印象.  好滿足.
Mocktail: 顏色好靚. 紅都面曬, 青春小蜜桃
牛油蒜香大虎蝦菠菜意粉