火鍋隨意門

Hotspot
餐廳: 火鍋隨意門
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-22 531 瀏覽
近兩星期工作超級繁忙,實在需要化壓力為食力,好好食餐勁嘅!這餐廳聞說裝備頗有特色,食物質素都幾好,一直人氣頗高,特來嘗嘗。店內空間其實不大,晚上八點多去都幾乎滿座,裝潢以中式、日式及土耳其不同國家做佈置,我跟友人坐在古色古香的中國風主題內,為配合一下,湯底當然選了招牌花膠雞湯鍋,而且女人唔補好易老!花膠雞湯鍋 待湯滾起後,先喝一碗濃濃雞湯,湯底都算濃稠,因為真的有好多大大塊厚身花膠於湯內,滿滿骨膠原,花膠入口爽彈。雞件的擺盤好靚,有乾冰煙冒出,打卡影相之作,雞肉斬得好大塊,肉質滑嫩。蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $438單看牛肉的脂肪紋路咁靚已知好食,肥瘦均勻,牛味濃,口感偏柔軟細緻。餃子拼盤 其實不得不讚店家的擺盤設計是幾有心思的,將十粒餃子放在上下層的旋轉盤上。每粒都皮薄餡靚脹卜卜,個人最喜歡黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃夠特別,至於韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃都不錯,鮮蝦雲吞餃內的蝦肉好彈牙。手打墨汁芝心墨魚丸 墨魚丸本身已夠好食,丸內更有芝士餡料,味道香濃,一咬爆漿。特色蔬菜拼盤 多款不同的新鮮蔬菜,蘿蔔、蕃茄、金針姑、生菜等,二人食的份量都算多。竹蔗茅根店家每日新鮮自家煲製,清甜解渴

花膠雞湯鍋

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $438

手打墨汁芝心墨魚丸
墨魚丸本身已夠好食,丸內更有芝士餡料,味道香濃,一咬爆漿。

特色蔬菜拼盤

竹蔗茅根
店家每日新鮮自家煲製,清甜解渴,最特別是圓型樽身設計。

總括而言,此店為單點火鍋配料模式,價錢自然比其他放題火鍋店偏高,不過他們的裝備、上菜擺盤、服務水準、食物質素又確實比較好,貴少少但都值得。
2024-03-21
-N訪 銅鑼灣土耳其裝飾火鍋店 經過2年仍然都係揀返佢哋嘅⋯✅招牌花膠雞湯特濃雞湯湯底 真係超級 超級 超級濃郁再加上超大塊花膠 同半隻大肥雞 滿滿既骨膠原個人建議可以先加一半雞肉雞肉熟一齊飲個湯會更加濃郁好黏口👅等個湯滾耐啲先再食花膠 花膠都腍啲 會入味啲我同朋友各自至少都飲左三四碗湯😂😂 🔘手切頂級安格斯牛肉份量都唔少喎😍大大盤 好吸引眼球👍🏻 牛肉味濃 脂肪分布均勻 😋質素高🔘餃子拼盤(黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、足料鮮蝦雲吞)五款唔同嘅餃 個人覺得最有特色係黑松露蟹肉黑松露竟然唔會遮蓋左蟹肉嘅鮮味 亦都食到一疏疏嘅蟹肉🦀💜🔘黃金雙拼鹹蛋黃響鈴x 鹹蛋黃魚皮 同朋友一致覺得魚皮比較好食 脆口 唔油膩😋🔘特盛蔬菜拼盤生菜、娃娃菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔、金菇⋯⋯將所有最新鮮嘅蔬菜都放晒入籃入邊個🔘蜂蜜菊花烏龍茶用地球儀裝 好特別重點‼️飲到最後仍然凍凍地⋯咩原理🤔清熱解渴 兩個人啱啱好

N訪 銅鑼灣土耳其裝飾火鍋店 經過2年仍然都係揀返佢哋嘅⋯

🔘手切頂級安格斯牛肉
份量都唔少喎😍大大盤 好吸引眼球👍🏻
牛肉味濃 脂肪分布均勻 😋質素高

🔘餃子拼盤
(黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、
白松露野菌豬肉餃、足料鮮蝦雲吞)
五款唔同嘅餃 個人覺得最有特色係黑松露蟹肉
黑松露竟然唔會遮蓋左蟹肉嘅鮮味 亦都食到一疏疏嘅蟹肉🦀💜

🔘黃金雙拼
鹹蛋黃響鈴x 鹹蛋黃魚皮
同朋友一致覺得魚皮比較好食 脆口 唔油膩😋

🔘特盛蔬菜拼盤
生菜、娃娃菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔、金菇⋯⋯
將所有最新鮮嘅蔬菜都放晒入籃入邊個
🔘蜂蜜菊花烏龍茶
用地球儀裝 好特別
重點‼️飲到最後仍然凍凍地⋯咩原理🤔
清熱解渴 兩個人啱啱好
  • 招牌花膠雞湯鍋
2023-12-16 1439 瀏覽
銅鑼灣特色火鍋冬天又到了,又是吃火鍋的季節,今天去銅鑼灣逛街,順便去了附近餐廳吃火鍋,看到這家間裝修非常特式,門口有打卡位,還有很多土耳其燈飾和牆紙,色彩繽紛。餐廳環境細小,座位不多,不過桌面夠大,足夠位放食物。平日晚上熱鬧,提供9種味料內有辣椒、蔥油、蔥、蒜蓉、炸蒜、芝麻、芫荽和醋等。花膠雞湯鍋 $318半熟的半隻三黃雞皮骨多肉,湯底煮滾後可以食邊淥,還有花膠越煮越入味,非常彈牙手切頂級安格斯牛肉 $298油花分布均勻,肉質香嫩,牛味濃郁餃子拼盤 $14810隻餃子,每款兩隻味,餃子足料,滿滿的餡料,包住雲吞皮。有蟹皇豚肉餃、白松露野菌豬肉餃、鳳尾鮮蝦餃、韭菜豬肉餃和足料鮮蝦雲吞豐盛蔬菜拼盤 $128有娃娃菜、生菜、蕃茄、入味白蘿蔔、南瓜、爽口金菇、木耳等等黃金雙拼 $98有鹹蛋黃炒炸魚皮和鹹蛋黃炒響鈴各3片,邪惡之選足料竹蔗茅根 $78球體的水壺很特別,可以裝到六七杯服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
銅鑼灣特色火鍋

門口有打卡位,
還有很多土耳其燈飾和牆紙,色彩繽紛。

花膠雞湯鍋 $318

手切頂級安格斯牛肉 $298
油花分布均勻,肉質香嫩,牛味濃郁

餃子拼盤 $148

豐盛蔬菜拼盤 $128
有娃娃菜、生菜、蕃茄、入味白蘿蔔、南瓜、爽口金菇、木耳等等

黃金雙拼 $98
有鹹蛋黃炒炸魚皮和鹹蛋黃炒響鈴各3片,邪惡之選

足料竹蔗茅根 $78
球體的水壺很特別,可以裝到六七杯

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2023-12-12
今日嚟到位於銅鑼灣嘅呢間打卡火鍋餐廳。餐廳環境好有特色,門口係中國風客棧佈置,入面就係土耳其風格,四周放上有民族特色嘅咕𠱸,亦掛上土耳其燈。餐廳係用QR code落單~🔸醬料🔸花膠雞鍋(半隻雞)$318花膠同雞一上枱已經比花膠搶晒焦點,花膠大大塊,店員仲會幫你剪開再下鍋,可以食咗花膠同飲咗湯先,感覺非常滋補。而半隻雞嘅雞件份量都好多,雞肉雞味突出,肉質嫩滑,好推介哩個湯底👍🏻🔸手切頂級安格斯牛肉(細) $248安格斯牛肉肉質細嫩,牛味突出,而且油脂分布平均,入口充滿油香,好高質素。🔸餃子拼盤 $148餃子拼盤有白松露野菌豬肉餃、鳳尾鮮蝦餃、黑松露蟹肉餃同埋蟹黃豚肉餃,每款各兩件,全部都皮薄多餡料~🔸特盛蔬菜拼盤 $128拼盤有好多唔同既蔬菜,包括唐生菜、油麥菜、黑木耳、娃娃菜、蘿蔔、蕃茄等,全部都好新鮮,索曬啲湯汁之後好好味。🔸黃金雙拼 $98黃金雙拼係指包裹住滿滿鹹蛋黃既響鈴同炸魚皮,入口香脆,鹹蛋黃味濃郁,真係邪惡又好味~🍹足料竹蔗茅根 $78竹蔗茅根清甜解渴,正好可以清下熱氣~

餐廳係用QR code落單~

🔸醬料

🔸花膠雞鍋(半隻雞)$318

🔸手切頂級安格斯牛肉(細) $248

🔸餃子拼盤 $148

🔸特盛蔬菜拼盤 $128

🔸黃金雙拼 $98

🍹足料竹蔗茅根 $78
竹蔗茅根清甜解渴,正好可以清下熱氣~
2023-11-29 980 瀏覽
踏入11月終於可以瘋狂打邊爐啦❤️Book mark咗呢間火鍋隨意門呢晚同朋友去咗食😚花膠雞湯鍋黎到呢度梗係要食招牌嘅花膠雞啦🤩雞件用咗黃油雞,雞油香十足☺️雞髀嫩滑就一定啦,就連雞胸都夠晒滑啊!花膠滑嘟嘟,充滿骨膠原,重點係份量超多!蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)油花紋理平均嘅牛頸脊,牛肉味濃郁🤤每塊都厚切食落勁滿足🥰黃金雙拼炒到起晒沙嘅鹹蛋黃炸魚皮同鹹蛋黃炸響鈴💕夠晒邪惡,但超好味😈餃子拼盤有五款手工餃子,每件兩粒!分別係菇菌味爆濃郁嘅白松露野菌豬肉餃🍄真係食到一絲絲蟹肉嘅黑松露蟹肉餃🤤蟹膏鮮味十足蟹皇豚肉餃🦀原隻大蝦嘅足料鮮蝦雲吞🍤同我最愛嘅韭菜豬肉餃🤓豐盛蔬菜拼盤裏面有娃娃菜、油麥菜、生菜🌿仲有南瓜、白蘿蔔、蕃茄等等…全部都好新鮮,味道又清甜❣️蜂蜜菊花烏龍茶鍾意打邊爐又怕熱氣一定要飲呢個!超爽!火鍋隨意門 (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
踏入11月終於可以瘋狂打邊爐啦❤️

Book mark咗呢間火鍋隨意門呢晚同朋友去咗食😚

花膠雞湯鍋

黎到呢度梗係要食招牌嘅花膠雞啦🤩
雞件用咗黃油雞,雞油香十足☺️
雞髀嫩滑就一定啦,就連雞胸都夠晒滑啊!
花膠滑嘟嘟,充滿骨膠原,重點係份量超多!

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)

油花紋理平均嘅牛頸脊,牛肉味濃郁🤤每塊都厚切食落勁滿足🥰

黃金雙拼

炒到起晒沙嘅鹹蛋黃炸魚皮同鹹蛋黃炸響鈴💕
夠晒邪惡,但超好味😈

餃子拼盤

有五款手工餃子,每件兩粒!
分別係菇菌味爆濃郁嘅白松露野菌豬肉餃🍄
真係食到一絲絲蟹肉嘅黑松露蟹肉餃🤤
蟹膏鮮味十足蟹皇豚肉餃🦀
原隻大蝦嘅足料鮮蝦雲吞🍤
同我最愛嘅韭菜豬肉餃🤓

豐盛蔬菜拼盤

裏面有娃娃菜、油麥菜、生菜🌿
仲有南瓜、白蘿蔔、蕃茄等等…
全部都好新鮮,味道又清甜❣️

蜂蜜菊花烏龍茶

鍾意打邊爐又怕熱氣一定要飲呢個!超爽!

火鍋隨意門 (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
  • 花膠雞湯鍋
  • 蘋果木煙燻手切牛頸脊
  • 豐盛蔬菜拼盤
  • 蜂蜜菊花烏龍茶
2024-05-02 0 瀏覽
多啦A夢的隨意門大家就聽得多,想不到吃火鍋也有隨意門!店舖內共有四個不同國家的主題區,分別為土耳其(最大的主題區域)、日本、中國及法國。食客於火鍋店內就像借用了多啦A夢的隨意門一樣,可置身於不同國家享受火鍋美食。今晚我和朋友被安排了於土耳其區進食。🫕湯底:椰漿雞濃湯鍋🥥🐔~湯鍋放下時已冒起一堆白色煙霧,充滿仙氣。鮮椰肉被打成漿,配以三黃雞及椰青水,清熱之餘更鮮味十足,難怪被稱為消暑推介。🐮🥩本地牛頸脊(細)~對比起牛的其他部位,牛頸脊的脂肪較小,肉質相對軟滑有咬口,肉味較濃。🥟餃子拼盤(10粒)~10粒餃子分別放在旋轉木馬形狀的上下兩層位置,碟子不停轉動,絕對是打卡必點。拼盤內有5款各2粒的餃子,包括鮮蝦雲吞、蟹皇豚肉餃、韮菜豬肉餃,白松露野菌豬肉餃及黑松露蟹肉餃。各款餃子都餡料十足,味道亦非常突出。🥬🥦特盛蔬菜拼盤~拼盤包括油麥菜、蘿蔔、娃娃菜、番茄、木耳、南瓜,金菇及紅蘿蔔。蔬菜新鮮清甜,感覺清新。🥢黄金雙拼~咸蛋黃炸響鈴及魚皮脆卜卜,十分香口惹味。🥃竹蔗茅根~配合店舖主題,以透明地球儀盛載,打卡度十足。味道清甜,冰凍消暑透心凉。
🥢黄金雙拼~咸蛋黃炸響鈴及魚皮脆卜卜,十分香口惹味。
2024-05-01 0 瀏覽
朋友幾個月前嚟打邊爐覺得好好食,最近帶埋我去回味一番🥰 6點前埋單仲有68折優惠🤩 餐廳採用手機落單,配料份量都唔少,擺盤都好精緻😍湯底揀咗🌟招牌花膠雞湯鍋,打邊爐前先飲啖原味雞湯,雞湯以🐥三黃雞熬製,雞味香濃,味道新鮮又濃郁,並加入厚身花膠,滋補又美顏,飲咗兩、三碗先夠喉。湯底嘅雞件係另上,仙氣陣陣,打咭一流,雞肉切得大嚿而肉質滑嫩🎠餃子拼盤以旋轉木馬架盛載,每粒餃子都會上下擺動,擺盤好有特色! 餃子皮好滑,包含5款口味,有韮菜豬肉、黑松露蟹肉、鮮蝦等,個人最鍾意冬菇豬肉餃子,調味適中,剛剛好🐂蘋果木煙燻手切牛頸脊肉質細嫩,脂肉均勻豐盛蔬菜拼盤以花卉做主題,蘿蔔切成花型,好可愛。蔬菜拼盤有生菜、娃娃菜、黑木耳等,十分豐盛澳洲帶子片滾一陣已經食得,自身已帶少許鹹味飲品蜂蜜菊花烏龍茶以地球儀造型器皿盛載,好特別

🐂蘋果木煙燻手切牛頸脊肉質細嫩,脂肉均勻

澳洲帶子片滾一陣已經食得,自身已帶少許鹹味

飲品蜂蜜菊花烏龍茶以地球儀造型器皿盛載,好特別
  • 招牌花膠雞湯鍋
2024-04-30 0 瀏覽
🍲最近同朋友去左銅鑼灣一間人氣火鍋店 - 火鍋隨意門一齊打邊爐💛餐廳裝潢都幾有特色,以4個國家為設計主題,分別有法國🇫🇷、土耳其🇹🇷、日本🇯🇵同埋宮廷建築🇨🇳😊食物質素唔錯,餐廳提供9種配料,分別有辣椒、醋、蔥油、芫荽、蒜蓉、炸蒜、蔥、芝麻、醬油。♡隨意門招牌花膠雞湯鍋湯底用上三黃雞每日新鮮熬製而成🐔三黃雞肉嫩味道又濃郁,配搭厚身花膠可以補充豐富骨膠原,岩哂媽媽們啊(◕ᴗ◕✿)建議可以先飲湯~花膠可以滾耐d會比較腍身同埋會越煮越入味🤭我忍唔住飲左3碗湯😆雞肉用乾冰製造出煙效果,好吸睛❗️♡手切頂級安格斯牛肉份量一d都唔少,好有牛肉味而牛脂分佈都好均勻,擺盤都好有心思♡餃類拼盤呢個拼盤係用旋轉木馬裝住,非常可愛🎠分別有黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、鮮蝦雲吞,全部都大大粒🫶🏻我最鍾意係黑松露蟹肉餃同埋白松露野菌豬肉餃,一咬好香口😛蟹黃豚肉餃好足料,咬一啖好多蟹黃🦀♡特盛蔬菜拼盤擺盤好精緻又新鮮,呢個拼盤有金菇、生菜、娃娃菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔,好健康呀🥗♡麻辣鴨舌朋友order左呢一份小食,味道好夠麻又好夠辣,非常惹味(◍•ᴗ•◍)♡蜂蜜菊花烏龍茶呢個係用地球儀當茶

♡隨意門招牌花膠雞湯鍋

♡手切頂級安格斯牛肉

♡餃類拼盤

♡特盛蔬菜拼盤

♡麻辣鴨舌

♡蜂蜜菊花烏龍茶
呢個係用地球儀當茶壺咁,好特別啊🌎Gavin完全比佢吸引左,非常清熱解渴😆Gavin一邊飲一邊講「甜甜~」我都覺得好好飲丫🤓

@hotspot.cwb

📍火鍋隨意門
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
(🚇港鐵銅鑼灣站 A 出口,步行約4分鐘)

#hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #hkbabystyle #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hkinfant #hkbabyphotography #親子KOL #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #開飯喇 #開飯喇銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣打卡 #銅鑼灣打邊爐 #聚會餐廳 #打邊爐 #打卡餐廳 #打卡餐廳香港
2024-04-07
2024-04-25 22 瀏覽
約咗Buddy即興聚聚,揀咗間銅鑼灣火鍋店,係鵝頸橋附近位置都方便。這家火鍋店有幾種不同主題房(中國/ 日本/ 土耳其/ 歐洲),門口仲有個土耳其燈飾佈置可以打卡。湯底:⭐️招牌花膠雞湯鍋⭐️呢度湯底其實都幾多選擇,不過我哋想要養顏滋補一下就揀咗「花膠雞湯鍋」,店員提我地雞件上枱已經按近9 成熟,所以湯滾後放入去淥一淥就食得,我哋飲咗個湯先真係好濃郁好鮮甜,雞肉也很嫩滑,仲有唔少花膠,飲左2 碗雞湯先開始打邊爐😚火鍋配料:🔸蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)🔸牛頸脊雪花都好均均,肉質嫩滑,食落幾有咬口。🔸餃子拼盤🔸賣相好靚,好似個兩層音樂盒咁會旋轉,上面有10 隻餃子(5 款口味各2),水餃都係佢哋自家製,皮薄餡靚,我哋最鍾意係「蟹黃豚肉餃」,好濃郁的蟹黃好香。🔸黃金雙拼🔸呢款新鮮即製,鹹蛋黃炸魚皮& 鹹蛋黃響鈴,可以即食 或者放湯淥1-2 秒,好脆好香,超級好味到停唔到口😄🔸豐盛蔬菜拼盤🔸蔬菜拼盤都好豐富,有三款菜都好新鮮,另外仲有蘿蔔蕃茄南瓜等。飲品:🔹竹蔗茅根🔹用咗個地球儀造型裝好得意,打邊爐飲這個清熱解渴非常好。

湯底:⭐️招牌花膠雞湯鍋⭐️
招牌花膠雞湯鍋

火鍋配料:
🔸蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)🔸
牛頸脊雪花都好均均,肉質嫩滑,食落幾有咬口。

🔸餃子拼盤🔸

🔸黃金雙拼🔸

🔸豐盛蔬菜拼盤🔸

飲品:🔹竹蔗茅根🔹
用咗個地球儀造型裝好得意,打邊爐飲這個清熱解渴非常好。

2024-04-25
招牌花膠雞湯鍋
  • 黃金雙拼
因為呢一間餐廳嘅食物質素而一早book mark,可惜冇留意到星座嘅情報,所以一定要喺呢一度呼籲大家招募白羊同金牛座嘅朋友!✨湯底單單湯底都已經有好多款,令人眼花撩亂~最後揀咗個滋潤得來又夠消暑嘅椰漿雞濃湯鍋,餐廳先把椰子肉打成漿,配以三黃雞同椰青水,一開爐更加煙霧瀰漫嘅效果,飲落去雞味非常出眾~餐廳職員更加會主動為你加湯,感覺親切!✨蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)牛頸脊帶有少少煙燻蘋果木嘅香氣頗為特別,手切牛肉厚薄均一,肉質軟淋,碌十秒已經好足夠(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而且用上冰鎮嘅方式,就算炎炎夏日都唔驚牛肉會變壞!✨餃子拼盤手工餃子包得圓轆轆,皮薄餡料豐富,而且端上枱出嚟嘅效果非常之靚,用上旋轉嘅兩層層架,不禁嘩咗一聲!拼盤包含咗以下五款口味:黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、鮮蝦雲吞。小編特別喜歡佢嘅蟹黃豚肉餃,蟹黃汁液濃香;白松露餃子嘅香氣更加係隨隨不散!✨黃金雙拼一籃子已經包含咗炸魚皮同響聆,到時兩者都加入咗咸蛋黃碎,唔洗浸湯都可以食得滋味香口!✨竹蔗茅根打邊爐必備,清涼、解渴、降火三合一!比係一般見到嘅直身玻璃樽,依度嘅飲品設計更加玩味!✨豐盛蔬菜拼盤就係想食菜,

✨湯底
單單湯底都已經有好多款,令人眼花撩亂~

✨蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)

✨餃子拼盤

✨黃金雙拼

✨竹蔗茅根

✨豐盛蔬菜拼盤
就係想食菜,所以叫咗個蔬菜拼盤~

💡 餐廳除咗有會員計劃之外,更加有星座優惠:呢段時間如果你係白羊座或者金牛座,就會送伊比利亞橡果豬,如果四位以上有兩個係指定星座更加有海鮮拼盤添!
2024-04-24 10 瀏覽
夏天要開冷氣打邊爐,呢度環境寬敞坐得舒服,傳統中國風另外有土耳其風格! 火鍋湯底叫左蒜香卜卜蜆濃湯,大量沙白蜆配上蒜蓉,唐芹,芽菜味道多清甜手切安格斯牛肉:滾秒剛好熟,牛肉質嫩,油香回味,油花均匀餃子拼盤:足料又夠新鮮,隻隻都有驚喜,鳳尾蝦餃,黑松露蟹肉餃,白松露野菌豬肉餃,韭菜豬肉餃,最後仲有多汁蟹黃多度瀉既蟹黃豚肉餃!花雕雞件:鷄肉鮮嫩,但未到酒香味蔬菜盆:好大份整體來講都係大滿足,兩個人來講叫四款餸都好夠食!地點係鵝頸橋交通方便,出品好好最驚喜係餃子

手切安格斯牛肉:滾秒剛好熟,牛肉質嫩,油香回味,油花均匀
餃子拼盤:足料又夠新鮮,隻隻都有驚喜,
花雕雞件:鷄肉鮮嫩,但未到酒香味
蔬菜盆:好大份

2024-04-15
2024-04-22 13 瀏覽
今次搵食去到火鍋隨意門,裝修好有中國風,湯底同火鍋配料都好多特色野可以簡,今日叫嘅係蒜香特色卜卜蜆鍋湯底非常之足料,勁多蜆同埋清熱嘅芽菜,食極都有。火鍋料方面另,個人比較推介嘅有餃子拼盤,有好多出面無見過但好好味嘅餃,例如蟹黃豚肉餃同黑松露蟹肉餃。而今日叫呢個安格斯牛肉質素都幾好,油脂都好平均,夠牛味而醉雞就一般,夠滑嘅,不過淥完已經一啲酒味都無Overall 價錢唔平,但係質素幾好,可以打吓卡嘅火鍋店

今次搵食去到火鍋隨意門,裝修好有中國風,

湯底同火鍋配料都好多特色野可以簡,
今日叫嘅係蒜香特色卜卜蜆鍋

湯底非常之足料,勁多蜆同埋清熱嘅芽菜,食極都有。

而今日叫呢個安格斯牛肉質素都幾好,油脂都好平均,夠牛味

而醉雞就一般,夠滑嘅,不過淥完已經一啲酒味都無

Overall 價錢唔平,但係質素幾好,可以打吓卡嘅火鍋

• 蟹皇豚肉餃
  • 蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋
2024-04-21 12 瀏覽
今日去咗銅鑼灣呢間打邊爐餐廳食晚飯 佢地呢到嘅湯底有成十幾款😍🐓花膠雞湯底店員會拎一盤雞俾我地自己加落花膠湯底 佢嘅花膠好足料 而湯底清甜放咗隻雞落個湯底到 幾清又滋潤🥩 手切頂級安格斯牛肉(細)好靚紋嘅安格斯牛肉 切成薄片好均勻 牛味好濃郁 🥢餃子🥟拼盤(10粒)呢個擺盤真係要讚吓 將每十幾粒餃子放上去個架到放旋轉 幾精緻 大人小朋友都會喜歡 每粒都皮薄而且餡料好足 佢有黑松露蟹肉餃、白松露野菌豬肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃都每款餃子各有特色🥢鹹蛋黃炒炸魚皮炸魚皮呢個真係好推介俾大家 店員一送上台叫我地要即刻食會最香脆 不過我地無好快食但都仲係好香脆 鹹蛋黃味好香濃 好薄身又唔膩🥬特色蔬菜拼盤呢個蔬菜拼盤有好幾款嘅蔬菜 包括幾款菜、蕃茄、蘿蔔、金針菇等 都幾新鮮🥤竹蔗茅根外型好特別嘅竹蔗茅根 餐廳每日自己新鮮煲的竹蔗茅根 幾清甜 配打邊爐飲就啱哂啦

🐓花膠雞湯底

🥩 手切頂級安格斯牛肉(細)
好靚紋嘅安格斯牛肉 切成薄片好均勻 牛味好濃郁

🥢餃子🥟拼盤(10粒)

🥢鹹蛋黃炒炸魚皮

🥬特色蔬菜拼盤

🥤竹蔗茅根
呢間特色主題火鍋裝修帶土耳其風味,門口有個打卡位~湯底選擇都幾多,而且鍋底非常足料,我哋揀咗特色卜卜蜆鍋,蜆肉鮮甜,趁未落火鍋料前可以飲下湯~食材方面都有質素,餃子拼盤造型係會旋轉嘅木馬,賣相打卡,餡料油黑松露、蟹膏、韭菜等等,每一款都好好味,推介!蔬菜拼盤嘅擺盤賣相都好有誠意,種類都幾多,南瓜同蘿蔔要最先放落去,煮到最後好腍好好味!手切頂級安格斯牛肉口感同牛味不錯,一啲都唔肥!個人私心推介黃金雙拼,包括鹹蛋黃魚皮同鹹蛋黃響鈴,即叫即製非常好味!!!另外都好推薦叫呢個特色飲品:蜂蜜玫瑰竹蓆,外型好似地球儀,味道清新解,我哋粗略估計都應該有7杯左右嘅份量~⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8.5/10服務: 9/10環境: 8.5/10打卡: 8/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

呢間特色主題火鍋裝修帶土耳其風味,門口有個打卡位~

手切頂級安格斯牛肉口感同牛味不錯,一啲都唔肥!

味道: 8.5/10
服務: 9/10
環境: 8.5/10
打卡: 8/10
推介值:8/10

• 黃金雙拼
-之前秋冬天一直都係食花膠雞湯,喜歡佢真材實料消暑之選當然揀番椰子類,用上三黃雞熬製超級濃郁,上枱時超級有效果滾起後建議每人先飲一碗椰子雞湯單睇手切牛頸脊紋路已經相當吸引;餃子拼盤超級有心機,而且都是罕見手工餃子,其中蟹黃豚肉餃超級香蟹油味 !必食即炸黃金魚皮同響鈴,滿滿鹹蛋黃毫不吝嗇,無論浸湯或者就咁都相當邪惡!最後當然唔少得清熱嘅竹蔗茅根,可以自己斟,清甜之餘非常IG-able—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:秘製消暑椰漿濃雞湯蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)餃子拼盤豐盛蔬菜拼盤竹蔗茅根黃金炸魚皮響鈴—————————————————𖠿𖥣火鍋隨意門 (銅鑼灣) @hotspot.cwb〒銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #火鍋隨意門 #銅鑼灣 #四國火鍋 #hotpot

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

秘製消暑椰漿濃雞湯
蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)
豐盛蔬菜拼盤
竹蔗茅根
黃金炸魚皮響鈴

—————————————————

𖠿𖥣火鍋隨意門 (銅鑼灣) @hotspot.cwb
〒銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #火鍋隨意門 #銅鑼灣 #四國火鍋 #hotpot #隨意門#hotpothk #打邊爐
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女