牛扒質素算係唔錯,比預期都高,冇港式西餐廳嗰啲鬆肉粉味道。食物份量都有頗高嘅CP值!不過最失望嘅就係服務態度同埋環境衛生,侍應哥哥同同事閑談都講晒粗口,啲餐牌就飛落你張枱,餐廳地下都好油好跣,攞沙律/前菜嘅地方都鬧鬧搞搞。以為港式西餐廳服務都係一般般,點知呢間更加差,如果有紀念日想慶祝,呢間環境衛生就未必啱心水,隨時搞到冇晒Mood 可能我自己睇唔到餐廳入邊有寫,或者餐牌有寫,原來個人最低消費要$80 同埋留意埋單只收現金

同埋留意埋單只收現金
2024-03-16
  • 滿滿石燒牛扒
2024-03-12 381 瀏覽
上星期五有個job係中環,開工前去左滿滿食早餐,佢本身係日本餐廳,但做埋早市,人流唔多,但D野算唔錯,蛋夠滑,份量多,仿鲍絲通粉配忌廉汤,味道一流整體唔錯嘅,但最敗北係餐廳係只收cash,好彩個日自己仲有$100,否則都唔知點埋单

• 早餐
2024-03-04 274 瀏覽
肥仔無啦啦話放假帶我岀去郊遊🫨好彩都係入長洲飲飲食食🍜🍳🍔🧃🧋🥃⚓️返到岀中環六點幾搵下附近有咩平民啲既餐廳🙈🖤石燒套餐B $108揀左100g頂級牛肩扒配熊本一口牛啲牛都唔差,呢個價錢,性價比極高👍🏻仲要係中環呢個寸金尺土既地方🫢🖤壽喜燒牛肉+五花腩 $78牛肉似係一般肥牛不過鐵板上夠哂誠意😌五花腩再用鐵板迫返啲油岀黎就岩岩好最重要係有仼食前菜同湯🫕所以呢個價錢真係好抵🤣🤣
肥仔無啦啦話放假帶我岀去郊遊🫨
好彩都係入長洲飲飲食食🍜🍳🍔🧃🧋🥃
⚓️返到岀中環六點幾
搵下附近有咩平民啲既餐廳🙈

🖤石燒套餐B $108
揀左100g頂級牛肩扒配熊本一口牛
啲牛都唔差,呢個價錢,性價比極高👍🏻
仲要係中環呢個寸金尺土既地方🫢

🖤壽喜燒牛肉+五花腩 $78
牛肉似係一般肥牛
不過鐵板上夠哂誠意😌
五花腩再用鐵板迫返啲油岀黎就岩岩好

最重要係有仼食前菜同湯🫕
所以呢個價錢真係好抵🤣🤣
店員落單時態度差劣都算。食食下居然見到兩隻好大隻嘅曱甴係度慢慢行,當下即刻尖叫。揮手叫個店員過嚟處理,佢一聲不發掃走咗佢,道歉都冇聲,我地即刻埋單走人。埋單個陣前面個個係鬼佬,埋單係用payme。但輪到我地個陣佢話淨係收現金。問佢係咪可以payme, 佢話’ 最好唔好啦’ 哇Double standard? 正常比個鬼佬客見到收payme,都會就翻個客啦。成張單仲要$312,值?以後都唔會再去。唔怪得晚市都冇乜人,伏到傻
成張單仲要$312,值?
以後都唔會再去。唔怪得晚市都冇乜人,伏到傻

2024-02-27 227 瀏覽
中環平價石板燒位於中環市中心,剛就是Zara 那條街,於地庫店的滿滿食堂,價錢實惠,絕對係比平民更平民之選。餐廳環境衛生都唔錯,當去到便可以按不同份量柯打牛,豬,雞或者羊架做石板燒主菜,並可以追加配料,例如鵝肝,廣島蠔,帶子,帆立貝等等。如果只叫100g 牛扒,都只係$58,而牛肉及脂肪分怖平均,絕對性價比超高。我通常會柯打石燒雞扒,肉質好嫩滑,加上套餐,有飯(可以改做紫菜飯),另外餐前小食及湯水以自助形式,無限添加;餐廳亦有膠圍裙供應,以避免燒肉時肉汁,油汁彈到全身,服務一流。
中環平價石板燒
  • 滿滿石燒牛扒
2024-02-19 123 瀏覽
想快食坐得舒服,滿滿食堂可以考慮。今日想食完就去lunch shopping, 一坐定就order 定食丼飯。58蚊豬軟骨溫泉蛋丼飯, 送埋熱飲(hot lemon tea).1215坐定,1250走得。只收現金
想快食坐得舒服,滿滿食堂可以考慮。

1215坐定,1250走得。

只收現金
平時見到有人推介啲嘢都會bookmark 定,睇下幾時經過可以試吓。今日經過中環,開返自己個save list 出嚟望吓,見到呢間平平哋又可以一個人食,就決定過嚟試下佢提供嘅選擇都唔錯,而且啲餐有菜有肉其實可以幾健康,而佢的確係唔貴,咁所以就揀咗個鐵板餐,有魚有牛脷都係70 幾蚊食之前夾咗少少沙律,除非沙律菜同蕃茄,其他都係醃菜,唔緊要,食少少都ok 嘅返到位見到個鐵板已經到咗,有少少興奮因為個樣睇落唔錯,舊魚一啲都唔鞋,又滑又軟,牛脷薄啲不過都幾靚仔,份量仲好夠。一放入口就gg 啦!嘩!咸到!!啲鹽/ 豉油呢啲咸味料係咪唔洗錢?!再加埋啱啱食咗啲醃菜,我條脷直頭有啲痛,無誇張!我平時係食得比較淡口味,但係唔係所有咸嘢我都唔食,出面有好多地方都有咸嘢,我都可以食到嘅,但呢度真係要非常非常鍾意食咸/ 唔怕咸嘅人先會可以食到😥而我個人就絕對唔會推薦人嚟,自己亦唔會再嚟!
而我個人就絕對唔會推薦人嚟,自己亦唔會再嚟!
中上環早餐系列今朝行返出皇后大道中,突然比一首好似DONKI咁嘅歌吸引咗,繼而發現呢一間唔係咁起眼,要落地庫嘅餐廳,裝修新淨,燈光以暖色為主,用咗好多平面設計去襯托,感覺比較新潮,枱凳尚算坐得舒服。坐低侍應服務還算積極,叫咗佢個「湯麵之選」A 102招牌蕃茄牛肉通粉,搭埋佢個B1 招牌炒滑蛋+牛油多士。牛油多士,凍奶茶首先上枱,凍奶茶用外賣膠杯,味道中規中矩;牛油多士自己搽牛油,不過唔夠熱。招牌炒滑蛋碟上,份量算大,蛋未夠出夠滑,不失招牌之名,但係擺碟唔夠靚,感覺好單調L onely。最後招牌蕃茄牛肉通粉出場,比起上幾樣,蕃茄嘅紅色完全顯出佢嘅獨特性。一羹拔起入口,吃出了那種說不出的溫暖,溶化了那僵硬了的味蕾。平時食早餐,多數都係凍凍地,唔係真係凍,但係唔會暖,你哋明㗎啦。濃郁嘅蕃茄湯底,帶出蕃茄獨有的鐵味,有點像用蔬菜生活蕃茄汁去做嘅湯底,鍾意蕃茄汁嘅人會非常欣賞,通粉夠軟唔硬,牛肉有質感,另外有薯仔切粒一齊煮,營養豐富。記住記住 只收現金
中上環早餐系列

記住記住 只收現金
2024-01-10 139 瀏覽
喺中環返工嘅人應該對滿滿都唔陌生 。有好好味嘅日式石燒套餐但係你可能唔知道 佢嘅晚餐係更加吸引 同一個價錢或者更抵嘅價錢 。你可以有更多嘅選擇晚餐仲可以加鵝肝帶子 等等等等海鮮除此之外 除此之外 除此之外!!!仲有泡菜沙律同椰子湯任飲任食😻😻😻😍🫰去完韓國之後 。一直對於任食泡菜念念不忘❤️今晚終於可以日常心願特別明謝肥仔老公 過嚟接放工陪食飯🫰另外晚餐同午餐一樣 。係可以以半價 。飲埋台式特飲嗌咗個蘋果醋真係好臭😂😂不過佢都幾有心意多咗片西柚同橙
喺中環返工嘅人應該對滿滿都唔陌生 。有好好味嘅日式石燒套餐

但係你可能唔知道 佢嘅晚餐係更加吸引

同一個價錢或者更抵嘅價錢 。你可以有更多嘅選擇
晚餐仲可以加鵝肝帶子 等等等等海鮮

除此之外 除此之外 除此之外!!!
仲有泡菜沙律同椰子湯任飲任食😻😻😻😍🫰

去完韓國之後 。一直對於任食泡菜念念不忘❤️
今晚終於可以日常心願

特別明謝肥仔老公 過嚟接放工陪食飯🫰

另外晚餐同午餐一樣 。係可以以半價 。飲埋台式特飲

嗌咗個蘋果醋真係好臭😂😂不過佢都幾有心意多咗片西柚同橙
  • 牛肩肉
  • 超Juicy香脆雞扒
2024-01-09 82 瀏覽
滿滿食堂位於中環鬧市既地庫,日系既裝修,價錢平民,食物質素高,份量多,餐廳設置自助沙律吧,沙津任裝,椰子湯和醬汁都係任添,醬汁嘅款式亦都十分多,完全性價比高,抵食又好味
2023-12-30 98 瀏覽
喺中環寸金尺土嘅地方,有一間餐廳日日都排長龍,只因為三個字,平,靚,正。佢主打係日式丼飯,石燒肉料理。位置都好方便,喺皇后大道中,donki附近。餐廳裝修簡約日本風,空間好寬敞,無壓迫感。今日我就唔係食燒肉,試吓佢嘅早餐,因為實在太抵食啦叫咗豬扒公仔麵,仲可以配豬柳漢堡煎蛋加奶油豬。佢嘅豬扒好大塊,絕無將價就貨,煎至金黃鬆脆,煎太陽蛋控制火喉剛剛好。都係38蚊。地址中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫港鐵中環站D2出口,步行約3分鐘

今日我就唔係食燒肉,試吓佢嘅早餐,因為實在太抵食啦

地址中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫
港鐵中環站D2出口,步行約3分鐘
早餐
2023-12-06
$38 (早餐)
早餐
2023-12-26 118 瀏覽
🥩安格斯窄身西冷 $88兩大塊🥩,性價比高👍🏻,厚肉牛味濃,不過會多筋啲,至於醬汁就系自助區自己揀,石板🪨熱既時間有限要盡快兩塊一齊燒,不過好彩可以拎多一塊石板😂,燒既時候滋滋聲.✨自助燒肉,抵食親民價,有圍裙唔驚整污糟,但系食完衣物都會有一陣味😂,除左燒肉仲有其他日本嘢食拉麵、丼飯、蛋包飯
🥩安格斯窄身西冷 $88

• 安格斯窄身西冷
2023-11-15 185 瀏覽
只收現金 💵只收現金 💵只收現金 💵重點要講多幾次😂呢間位於中環(黃金地段)只收現金既滿滿食堂,日日LunchTime都排長龍,皆因佢哋嘅石燒料理抵食又好食。上星期同朋友仔又走咗去食Lunch,我哋同時都係叫石燒肉💕♥︎ 滿滿石燒牛扒100g+超嫩石燒雞扒$86♥︎ 羊鞍 300g $98再追加♥︎ 日本廣島蠔 3隻$32餐廳好窩心,會為你提供一件圍裙,咁就唔怕比啲油彈污糟啲衫啦。另外仲有個自助調味料區,好多不同款式醬料任你攞,我最欣賞佢啲蒜頭,加埋落啲肉度一齊燒超級正。話明石燒,所有肉類上枱嘅時候係半生熟的,要慢慢向石頭上烤熟。塊石頭超級熱,一陣間d牛、雞、羊同蠔就熟哂,話咁快就食得。所有肉類嘅肉質都好味、最緊要係冇雪味,加追既蠔🦪抵食呀,好好味,以呢個親民價錢真係冇得輸,仲要包埋杯飲品。大大力推👍🏾推介指數:8.5/10

♥︎ 滿滿石燒牛扒100g+超嫩石燒雞扒$86

推介指數:8.5/10
  • 羊鞍
  • 日本廣島蠔
2023-10-28 169 瀏覽
位於中環黃金地段都有咁超值嘅石燒餐廳,所有套餐都已包肉、飯、任飲靚湯、任食沙律同埋甜品🍮~🔸石燒扒餐 — 西冷(100g) + 一口牛(100g)一放舊扒上鐵板,熱石好夠力燒到 jarjar聲,啲油彈到周圍都係,記住一定要帶圍裙啊💕!我係就咁放咗喺鐵板上煎到熟曬,表面煎得好香脆但食落一啲都唔乾,肉質嫩骨,一口牛仲正,入口即溶,簡單加啲鹽同黑椒已經好好食🥩!石燒扒餐仲會配一碗飯,可以揀日式咖哩飯、紫菜飯或白飯~PS如果食到咁上下鐵板唔夠熱,可以叫店員換一塊新鐵板。至於是日靚湯就係椰子豬肉湯,飲落好清甜,忍唔住飲咗3碗,哈哈~🔸黑蒜油藍青口配黑蒜油一定唔會唔好食,無論聞落定食落都好香!仲要係估唔到咁大兜,勁抵食呀!😍整體黎講係中環呢個黃金地段,呢個價錢絕對係超值,唔使HK$400食到捧腹走!滿滿食堂📍中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫

🔸石燒扒餐 — 西冷(100g) + 一口牛(100g)

🔸黑蒜油藍青口

滿滿食堂
📍中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫
2023-10-23 130 瀏覽
處於地牢位置的日本餐廳,看見石燒料理,感覺很特別,而且價錢便宜!.石燒雞扒🐔醃好的生雞扒,配上芝麻粒,份量很大!.銀鱈魚🐟有一隻手掌之大,魚身非常滑溜!.薄切鹹牛脷👅有四塊大牛脷,放上石板上,可以燒到脆脆的!.帆立貝🐚處於半熟狀態,醃料入味!.A5牛肩胛🐮性價比極高!油脂分佈平均,可以看到漂亮的雪花,而且肉味濃郁,一咬下去滿口油香味!.杞子蜜🥤吃過石燒料理後,喝一口杞子蜜,可以一解熱氣和滋潤喉嚨,感覺很清涼!
石燒雞扒🐔
醃好的生雞扒,配上芝麻粒,份量很大!
銀鱈魚🐟
有一隻手掌之大,魚身非常滑溜!
薄切鹹牛脷👅
有四塊大牛脷,放上石板上,可以燒到脆脆的!
帆立貝🐚
處於半熟狀態,醃料入味!
A5牛肩胛🐮
杞子蜜🥤