《滿滿食堂 - 中環》去開中環食飯一定係高消費?又未必既🤭前幾日比我同個frd喺呢區搵到間抵食到爛既日式石燒小店,食物種類幾多,最平$4x 就食到個Dinner,有budget 既話又可以食和牛姐,都係一百尾既價位,仲要係沙律、麵豉湯、溫泉蛋自助任食,淨係食沙律前菜都食得飽呀😏怪不得人流咁旺啦,除左連鎖餐廳或茶記外,又多左個平價食扒既好選擇😎💁🏻‍♀️大盛石燒 (1+2項目各選一) $108餐廳入面好多套餐配搭可以選擇,我就揀左自選組合既套餐,要左安格斯窄身西冷拼法國鴨肝,另外再拼紫菜飯,由於出面自助吧有大量自取沙律菜同溫泉蛋既關係,我就自己整左個溫泉玉子紫菜飯同胡麻沙律出黎啦🤭肉未到,個人都半飽😎西冷食落比較瘦,但肉質唔韌,帶少少筋位都幾好味既,落少少鹽調味就足夠了,另外鴨肝原本黎到好大件架,不過煎耐左啲油份迫曬出黎後就會縮水,入口香滑甘香再帶著滿滿油香👍🏻必點💁🏻‍♀️大盛石燒 (1+2+3項目各選一) $128朋友點左個3 courses既餐,比我既多多個side dish,佢要左頂級牛肩扒拼雞扒同日本BB甜蕃薯🍠佢個牛就相對筋位多d,比較適合我其實🤭煎香左後比較有咬口,另外雞扒燒過
《滿滿食堂 - 中環》
💁🏻‍♀️大盛石燒 (1+2項目各選一) $108
💁🏻‍♀️大盛石燒 (1+2+3項目各選一) $128
朋友點左個3 courses既餐,比我既多多個side dish,佢要左頂級牛肩扒拼雞扒同日本BB甜蕃薯🍠佢個牛就相對筋位多d,比較適合我其實🤭煎香左後比較有咬口,另外雞扒燒過後個皮脆卜卜好正,本身雞扒已經醃左既關係,唔使點任何醬汁都夠味道,BB條番薯就係普通我哋一般食到嗰啲,一啖一粒好方便,燒熱咗之後個外皮微暖而入邊仲凍凍地既狀態最好食
2023-06-27
2023-06-21 317 瀏覽
價錢實惠嘅中環石燒牛中環無論食lunch定dinner 想坐街舒服啲都偏貴 今晚就試咗間叫滿滿食堂嘅石燒餐廳 見到佢價錢適中就試吓好唔好食啦😎佢嘅位置係皇后大道中嘅一個地庫 雖然係地庫但環境都算好寬敞 餐廳兩邊有好多卡位 位置闊落坐得舒服我今日就揀咗佢地嘅A餐($128) 可以揀到三款肉類同埋一碗主食 最後我叫咗安格斯窄身西冷🥩,熊本一口牛🐮同埋日本佐賀鮮魷魚🦑落完單就即刻去睇吓跟餐嘅自助沙律區先🥗雖然自助沙律區嘅地方唔大 但係選擇好啱我心水😎有我最鍾意食嘅芽菜同海帶 仲有通心粉沙律 每一款嘅味道都唔錯 同埋佢旁邊放咗一盤雞蛋 原來係溫泉蛋🤩我都忍唔住食咗幾隻🙈係另一邊仲有一個自助調味區 有七到八款醬可以俾大家去配啲肉嚟食返到埋位好多野食已經到咗 主食我就要咗紫菜飯 再配埋自助區出面嘅溫泉蛋簡直就係Perfect match🥹佢哋嘅肉類都非常新鮮而且份量其實唔少 相信大部份客人都會夠飽 而且燒到一半職員都會好貼身問你要唔要更換石板😍絕對唔使好趕咁燒晒你啲嘢食 可以慢慢享受我哋另外加點左個小食 係黑蒜油濃湯藍青口 ($38) 依個價錢嚟講佢嘅份量十分足料 黑蒜油味道突
價錢實惠嘅中環石燒牛

我哋另外加點左個小食 係黑蒜油濃湯藍青口 ($38) 依個價錢嚟講佢嘅份量十分足料 黑蒜油味道突出 同藍青口意外地夾😋

總結嚟講呢間餐廳嘅性價比非常之高 味道亦十分唔錯如果係喺中環返工嘅朋友 無論放lunch定係放工嚟食夜晚飯都係一個好好嘅選擇😋😋
2023-06-20
2023-06-18 229 瀏覽
今次來到了位於中環的一家石燒餐廳,餐廳的裝潢簡約舒適,營造出一個放鬆用餐的氛圍。來到這裡,我們點了HK$128大盛石燒套餐,可選1+2+3(任選一款燒物)朋友點了牛柳+鴨肝+廣島蠔。牛柳入口嫩滑、肉汁滿滿。厚大鴨肝則是鮮嫩豐盈,香氣四溢,令人食指大動。廣島蠔肉質鮮美,口感豐富。經過石燒的處理,入口讓蠔肉更加鮮甜。而我則點了窄身西冷和一口牛,兩款牛肉經過石燒的火候,保持肉質鮮嫩多汁。帆立貝也是肉質鮮甜,口感豐富。此外,餐廳還提供了任吃的沙律、湯和飯,我們選滿滿紫菜飯,飯粒飽滿,紫菜的咸香味配上温泉蛋更是讓人回味無窮。飲品方面,我們品嚐了雲頂水果茶和西柚愛玉果茶,清新怡人,非常適合用來消暑解渴。-這間石燒餐廳越夜越多人,幸好餐廳沒有催促我們離開,可以與朋友笑說渡過一個快樂的晚上。

朋友點了牛柳+鴨肝+廣島蠔。
牛柳入口嫩滑、肉汁滿滿。
厚大鴨肝則是鮮嫩豐盈,香氣四溢,

而我則點了窄身西冷和一口牛,

2023-06-12
2023-06-15 188 瀏覽
今日想食燒肉 去到中環諗住全部都一定係啲貴價選擇點知搵到呢間性價比咁高既餐廳佢係日式石燒 有套餐 套餐包一碗飯 自助沙律吧 湯同埋溫泉蛋仲有前菜叫左個和牛牛肩同埋和牛西冷兩份肉啲雪花分佈都好靚 好高質既肉5♥️/5配左一個紫菜飯 一個咖哩飯食燒肉一定要配飯 自助吧方面有湯 今日係椰子雞湯 應該係 幾好飲4.5♥️/5 前菜有辣芽菜😍😍海帶絲 青瓜同埋泡菜最值得一提既係溫泉蛋係自助吧任拎😱😱😱溫泉蛋加落個飯到 係無得輸 一餐食左三隻溫泉蛋🤣🤦🏻‍♀️5♥️/5 餐飲就可以加$10 加配 食完哂仲有糯米糍做甜品正 呢間真係好抵食 CP值高 絕對會返黎再食☺️☺️
今日想食燒肉

飲品
醬油
  • 和牛石燒
2023-06-13 195 瀏覽
中環食嘢一向都比人一種貴嘅感覺, 朋友知我鍾意食牛就帶我去一間性價比高嘅餐廳食石燒牛扒, 餐廳位於地庫, 需要行樓梯落去先見到, 如果唔係朋友帶路, 好大機會會錯過咗🙂我地揀嘅2份套餐都已經包了自助沙律吧、例湯及咖哩飯/紫菜飯/白飯三揀一, 餐廳有提供圍裙, 以防止被油彈, 幾貼心👍🔸️大盛石燒 (1+2+3)任選一款 $128呢個套餐好多選擇, 我地揀咗頂級牛肩扒+滿滿石燒牛扒+日本廣島蠔(4隻), 套餐份量都幾多, 二塊牛扒嘅質素都幾好, 入口唔韌, 仲有大量調味料可以自由搭配嚟一齊食, 廣島蠔唔腥, 我地仲加埋蒜蓉落去一齊煎更加惹味😆🔸️牛肩胛肉眼 $178/150g呢個牛肩胛肉眼有成8塊咁多, 塊塊都有雪花紋路, 入口非常嫩滑同埋好重油香, 餐廳有提供溫泉蛋, 沾埋蛋液一齊食, 真係不得了😋🔸️薯條 $10

🔸️大盛石燒 (1+2+3)任選一款 $128

🔸️牛肩胛肉眼 $178/150g

🔸️薯條 $10

2023-06-06 232 瀏覽
今日接朋友放工,去咗附近嘅餐廳食dinner~ 估唔到中環都有間日式平民食堂,主打多款石燒料理,另外亦提供港式食物,價錢貼地至於質素都唔馬虎,唔怪得知點解有咁多人幫襯啦🤣大盛石燒有三款肉/小食類,西冷肉味濃郁,油花唔多但分布平均,食落有嚼勁、牛扒軟腍,脂肪比例高,味道甘香、羊鞍唔羶又有羊肉味,肉質鮮嫩,咬落多汁、三文魚扒入口即化,嫩滑美味、魷魚大大跳,爽口彈牙、燒茄子放上滿滿嘅蒜蓉,惹味濃郁,別有一番風味🥰套餐包咖喱飯/紫菜飯/白飯、咖喱醬濃而不膩、紫菜脆身同時帶鹹香味,配埋溫泉蛋唔覺唔覺就清曬🥚 另外仲有任飲任食自助沙律bar同湯品,值得一讚係個椰子湯,飲落順滑,味道好甜,滋陰潤肺又養眼,好有驚喜~ 小食有黑蒜油卜卜蜆,份量十足,大大粒而且完全無沙🥺 最後以香芋仙草奶凍同四季春作結,開心滿足呀~

2023-06-03 1282 瀏覽
係想中環想搵好嘢食,價錢一定偏貴,滿滿食堂係中環少有抵食又有質素既選擇,雖然位於地庫,但係地方都相當闊落,帶有日式既裝修,坐得都好舒服。我同朋友都叫左石板燒套餐($128),套餐包三款食材+咖哩飯/紫菜飯/白飯(任選其一),仲有自助沙律吧同中湯,為左石板d油唔好彈到件衫都係,餐廳仲提供圍裙,非常貼心。我地一個揀左頂級牛肩扒+帶子+石燒巨人蟹棒+紫菜飯,另一個揀左頂級牛肩扒+雞扒+廣島蠔+白飯,整個套餐既份量非常適中,唔會飽到濟,唔夠飽亦可以去自助沙津吧添食,自助沙津吧仲有免費溫泉蛋,可以用嚟撈飯,正!牛肩扒調味調中,煎熟左都無韌既感覺,送飯一流。如果去調味料區拎埋蒜蓉一齊煎,又係另一番風味。帶子同蟹捧其實都唔洗係石板燒太耐,帶子好新鮮,而雞扒本身都咸咸地,煎完之後,味道更加不錯。廣島蠔就需要煮耐少少時間,如果心急既人,就唔適宜點這款食材。最後我地仲叫左仙草古早冬瓜茶,唔會太甜,可以一試。石板燒套餐 $128

最後我地仲叫左仙草古早冬瓜茶,唔會太甜,可以一試。

石板燒套餐 $128
2023-06-01
.牛魔王又有口福喇😍😍😍今次連中環都有和牛食平時去中環食餐飯都唔平今次竟然有性價比高既和牛👍🏻.餐廳係地庫 地點都算方便易搵仲有好多卡位 坐得都幾舒服食物選擇都有好多包括牛、豬、雞、魚、羊、鮑魚、帶子、鴨肝沙律吧仲有各式蔬菜、醃菜、溫泉蛋.👅石燒牛肩胛肉眼150g $178選用日本A5牛匠岩手牛每塊都大量雪花 輕輕燒一燒已經食得油脂入口即化 果然係A5牛😍😍😍石板唔夠熱仲可以叫店員換一塊咁就可以keep住燒喇.👅例湯👅紫菜飯都係免費送既 又唔錯喎今日例湯係椰子雞湯 我encore左2碗🤣清甜好味 仲有大量紅蘿蔔、粟米、豬骨 非常足料紫菜飯舖滿紫菜 我另外拎左隻溫泉蛋同少量燒汁撈埋一齊食 即刻變左好好味既飯夾埋牛肉超正👍🏻👍🏻👍🏻.👅大盛石燒套餐A 厚切美國牛柳 $128+28牛柳需要另加錢 仲可以配搭其他食材我就揀左法國鴨肝同巨人蟹棒牛柳本身都應該整熟左少少 放上石板再加熱一陣就食得口感非常軟林林 係我喜歡既口感🥰鴨肝一燒即出油 燒到兩邊金黃就食內軟外少少脆 好少地方可以食到蟹棒係用鴨肝油份燒熟 有陣油香味 正👍🏻.👅黑蒜油濃湯卜卜蜆 $38上枱時仲係"咋咋"聲非常夠熱👍🏻 就係要熱食

牛魔王又有口福喇😍😍😍
今次連中環都有和牛食
平時去中環食餐飯都唔平
今次竟然有性價比高既和牛👍🏻
餐廳係地庫 地點都算方便易搵
仲有好多卡位 坐得都幾舒服
食物選擇都有好多
包括牛、豬、雞、魚、羊、鮑魚、帶子、鴨肝
沙律吧仲有各式蔬菜、醃菜、溫泉蛋
👅石燒牛肩胛肉眼150g $178
👅例湯
👅紫菜飯
都係免費送既 又唔錯喎
今日例湯係椰子雞湯 我encore左2碗🤣
清甜好味 仲有大量紅蘿蔔、粟米、豬骨 非常足料
紫菜飯舖滿紫菜 我另外拎左隻溫泉蛋同少量燒汁
最後仲有甜品作結
好完滿啊🤭🤭🤭
2023-05-30
2023-05-31 367 瀏覽
滿滿食堂香港中環皇后大道中58-60號掁邦大廈Basement, Peter Building, 58-60 Queen's Road Central 中環最抵食的日本燒肉非這裡莫屬, 肉類以重量計算, 由100G 起跳, 只要點了肉, 沙律吧, 湯同甜品同是任食的。見到有飯同半熟雞蛋, 絕對可以弄一碗美味凡日式生蛋醬油拌飯別。個自助BAR, 仲可以自己拎調味料同湯120G $48超嫩石燒雞+$56西京銀雪魚 熱可石放上肉同魚,即滋滋響同飄出肉香,雞肉很嫩滑,而銀雪魚肉質帶奶油香。$100 g 牛肩肉+$44 刺身級帶子3件同$28茄子,牛肩富牛味,帶子是刺身級,建議可以5成熟享受中間柔軟的口感。茄子大片上面舖滿了黑松露蒜蓉。 +5由白飯upgrade 紫菜飯+$10 有冷/熱飲,是台灣茶飲#香港旅行 #香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hktravel #yummy #foodporn #delicious #cuisine # #restaurant #dining #打卡 #網紅餐廳 #dinner #central #supper #香港必食 #高CP
滿滿食堂
香港中環皇后大道中58-60號掁邦大廈

個自助BAR, 仲可以自己拎調味料同湯

120G $48超嫩石燒雞+$56西京銀雪魚

+5由白飯upgrade 紫菜飯

+$10 有冷/熱飲,是台灣茶飲

#香港旅行 #香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hktravel #yummy #foodporn #delicious #cuisine # #restaurant #dining #打卡 #網紅餐廳 #dinner #central #supper #香港必食 #高CP #行程 #滿滿食堂 #燒肉 #石燒 #中環美食 #中環之旅
滿滿食堂是一家在香港備受推崇的激安抵食石燒餐廳🍽️,滿滿食堂的激安抵食石燒餐廳以提供高質量美食而聞名,價格實惠,性價比極高😛。安格斯窄身西冷是滿滿食堂的招牌菜之一,絕對是肉食愛好者的天堂👍🏻👍🏻👍🏻。🥩🥩石燒安格斯窄身西冷 HKD$88安格斯窄身西冷肉質鮮嫩多汁🥩,燒烤得恰到好處,保留了肉質的原汁原味。肉塊大小適中,燒烤火候掌握得恰到好處,每一口都帶來絕佳的口感和滿足感。伴隨著西冷的美味,滿滿食堂還提供了各種搭配菜品任食,如新鮮蔬菜🥓, 温泉蛋🥚和土豆泥,豐富了整體的味道和口感。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕🧀️  約800-1000kcal 卡路里/份 (視孚扒的脂肪)餐廳的服務態度友好熱情😛,工作人員經驗豐富,提供快捷高效的服務😛,讓用餐體驗更加愉快。總之,滿滿食堂以其激安抵食的石燒美食,尤其是安格斯窄身西冷,深受食客喜愛👍🏻。優質的肉質和恰到好處的燒烤技巧,加上實惠的價格,使得這裡成為美食愛好者的首選。無論是肉質的鮮嫩多汁還是搭配菜品的豐富選擇,滿滿食堂都能提供令人滿意的用餐體驗🥩。此外,熱情友好的服務也為整體體驗增添了亮點。如果你正在尋找美味又實惠的石燒美食,滿滿食堂絕對是一個不容錯過的

🥩🥩石燒安格斯窄身西冷 HKD$88
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

餐廳的服務態度友好熱情😛,工作人員經驗豐富,提供快捷高效的服務😛,讓用餐體驗更加愉快。總之,滿滿食堂以其激安抵食的石燒美食,尤其是安格斯窄身西冷,深受食客喜愛👍🏻。優質的肉質和恰到好處的燒烤技巧,加上實惠的價格,使得這裡成為美食愛好者的首選。無論是肉質的鮮嫩多汁還是搭配菜品的豐富選擇,滿滿食堂都能提供令人滿意的用餐體驗🥩。此外,熱情友好的服務也為整體體驗增添了亮點。如果你正在尋找美味又實惠的石燒美食,滿滿食堂絕對是一個不容錯過的地方😛。
石燒安格斯窄身西冷
2023-05-06
石燒安格斯窄身西冷
2023-05-26 159 瀏覽
岩岩去完海洋公園,坐MTR出黎覓食,之後打算去坐摩天輪男朋友鍾意食燒肉(日韓都okay)因為比較少出港島區,唔知有乜食,就上網search "中環" "燒肉"見到報道講呢間,見到地點都近中環站,就打算去食位置都易搵,google搵振邦大廈,好快就去到但純粹行過既野,可能會miss左個招牌,亦唔會覺得地庫係有野食去到時6點鬆D,都幾冷清,但好處係唔會好勁油煙地面、環境就唔算好乾淨...覺得所有野有層油咁,但又絕對唔係污糟既程度太有潔癖既人可能唔適合佢D餐最平$48都有,但人均最低消費要$80+唔想食太多肉既,可能要加D小食男朋友點左240g豬梅肉扒($88)同Asahi啤酒($38),我點左100g羊鞍($58) (加一後共$202)豬扒冇骨既,好方便處理,勁大塊,擺滿晒個石燒板羊鞍有羊味,都唔會勁大陣臭味,好軟熟,好好食啤酒我男朋友話好正,冇苦味我平時唔飲酒,試左一啖....同普通啤酒係唔同味,有陣小麥味,但都係唔岩飲 XD套餐仲包白飯,加+$5轉紫菜飯或咖喱飯白飯就好普通,熱既,唔難食,亦冇驚喜(冇試紫菜同咖喱)另外有沙律吧同湯沙律吧好少打揀,但都算新鮮,普普通通湯我到最後都搵唔到係
岩岩去完海洋公園,坐MTR出黎覓食,之後打算去坐摩天輪
男朋友鍾意食燒肉(日韓都okay)
見到報道講呢間,見到地點都近中環站,就打算去食

位置都易搵,google搵振邦大廈,好快就去到
去到時6點鬆D,都幾冷清,但好處係唔會好勁油煙
太有潔癖既人可能唔適合

佢D餐最平$48都有,但人均最低消費要$80+
唔想食太多肉既,可能要加D小食
豬扒冇骨既,好方便處理,勁大塊,擺滿晒個石燒板
羊鞍有羊味,都唔會勁大陣臭味,好軟熟,好好食
啤酒我男朋友話好正,冇苦味

套餐仲包白飯,加+$5轉紫菜飯或咖喱飯
白飯就好普通,熱既,唔難食,亦冇驚喜(冇試紫菜同咖喱)
另外有沙律吧同湯
沙律吧好少打揀,但都算新鮮,普普通通
湯我到最後都搵唔到係邊拎,但已經食飽就算數

店內有廁所,但要行去後巷再上樓梯一個好詭異既地方去
入面乾淨既,但真係感覺詭異 XD

食物質素一流
環境普通,該有既都有咁樣,唔好高要求
服務可能話係冇,但侍應好友善,你問佢會禮貌回應,但乜都要自己拎
中環地區,咁既價錢,整體黎講好滿意
2023-05-25
  • 紐西蘭羊鞍
2023-05-18 335 瀏覽
中環搵食真心困難… 大多數貴,唔貴嘅就人多排隊一係就無坐位… 朋友帶路去咗呢間極不起眼餐廳,喺中環咁耐都竟然唔知有間咁嘅餐廳!真失敗!餐廳入口好唔起眼,朋友話麥當當對面,都眼大睇過咗… 入到去人唔多,但慢慢到8,9 點先人多,閒日晚上都坐滿! 先讚讚,價錢好親民!女士細食的話$100 都有找大食少少可以$150 以下都有一餐! 我哋叫咗個a+b+ c 三款嘢食,紫菜飯白飯都免費。 仲有湯同沙律任食。 當然,免費就唔可以要求brunch 嗰啲,但都算新鮮點都好過韓燒任食嗰啲。 我哋要咗牛肩胛+豬扒+ 茄子西冷+牛仔粒+魷魚仔拎埋沙律已經成枱都係嘢仲有溫泉蛋任拎!撈埋飯加啲燒汁😍 好正好平!完全係大食仔恩物! 仲有湯任飲,以為係水加味精,竟然係中式湯,唔係茶餐廳嗰啲水,係堅有豬骨同蔬菜!有誠意!👍🏻 埋單每人$128+10% 已經勁飽! 價錢係好平!肉同食物都唔差,對得住價錢,好過好多茶記質素但酒店價錢嘅「扒房」… 但環境有啲污糟… 人多時個個都石燒,都幾勁油煙 ! 個地勁油淋淋… 行出去拎嘢真係要好小心… 個地好跣好油… 潔癖者勿去😅

餐廳入口好唔起眼,朋友話麥當當對面,都眼大睇過咗…

入到去人唔多,但慢慢到8,9 點先人多,閒日晚上都坐滿!
先讚讚,價錢好親民!女士細食的話$100 都有找
大食少少可以$150 以下都有一餐!

我哋要咗
牛肩胛+豬扒+ 茄子
西冷+牛仔粒+魷魚仔
拎埋沙律已經成枱都係嘢

仲有溫泉蛋任拎!撈埋飯加啲燒汁😍

好正好平!完全係大食仔恩物!

埋單每人$128+10% 已經勁飽!

之前都有聽聞依間滿滿食堂石燒牛肉幾抵食,咁諗住去試吓,我們去的時候,剛好午餐和下午茶都可以點下午茶可以選擇的款式也不少,而且價格都便宜,所以下午茶時段都有唔少打工仔嚟食天婦羅炸蟹件配(牛肉/雞扒)雜錦丼 $66 推薦指數🗯️:🌟🌟咁我今次就揀咗牛肉;味道方面我覺得牛肉有少少乾身,但調味做得好惹味,配飯一齊食都唔錯,但是天婦羅炸蟹件就非常一般,他們不是用軟殼蟹,而是普通蟹,基本上炸完就冇肉食,全部都係殼,寧願淨係食牛肉飯吉列豬扒豚骨湯拉麵 $40 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟豚骨湯就是平時自己煮到的那種豚骨拉麵,唔難食,但係又唔會好好食,不過塊吉列豬扒又炸得脆,但又唔會好乾,而且都幾大塊,食的時候好滿足,以咁嘅價錢嚟講都幾抵食芝士壽喜燒牛肉漢堡伴薯條 $40 推薦指數🗯️:🌟🌟個包質感有少少似小法包,和平時食的漢堡包不一樣,而且牛肉是雜錦丼那些牛肉,配埋一齊食感覺總係奇奇怪怪,不過薯條的份量不少,作為下午茶都算唔錯整體來講,食物質素以咁樣嘅價錢來說是不錯,但係員工嘅態度真係令我唔想再嚟,點單要叫好幾次先幫你落單,而且仲要係他們很閒在傾談的時候😮‍💨態度又差,真係唔會再嚟

天婦羅炸蟹件配(牛肉/雞扒)雜錦丼 $66
推薦指數🗯️:🌟🌟

吉列豬扒豚骨湯拉麵 $40 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

芝士壽喜燒牛肉漢堡伴薯條 $40
推薦指數🗯️:🌟🌟

2023-04-21 642 瀏覽
少有中環市中心高質早餐沙爹牛肉麵必食,仲有招牌炒滑蛋,有輕量級嘅早餐,亦有重量級嘅早餐,就算喺中環返工咁多員工應該都好少食呢間嘅早餐,值得一試,不過要留意番呢間餐廳好似淨係收現金!
少有中環市中心高質早餐
2023-04-21 479 瀏覽
每天中午門口都大排長龍,認真望下餐牌真係唔貴wor!午餐可能要排一個鐘,我都係夜晚先過來試下!位置同大部分平價燒肉舖差唔多,唔算闊落,但乾淨企利嘅!一份套餐包括自助區+湯+白飯。自助區🥗未食牛之前已經可以在自助區拿到唔少讚嘢,最驚訝是有無限量溫泉蛋!小菜都有三款,係好味嘅小菜,有我最愛豆芽!飯🍚加錢可以轉紫菜飯或咖喱飯。我轉左紫菜飯配埋溫泉蛋,就好似食牛角咁,加上有豆芽,好豐富!牛🥩當然最值得關心係肉質啦,我叫做貴肉同一般肉。個人認為好符合呢個價錢嘅水準,一d都唔差,絕對唔係某某樂牛扒嘅水準😭和牛有donki水準,西冷就有凍肉舖基本水準。唯一要講就係,檯面唔大,放一塊超級超級超級熱嘅石板就有小小危險咁,一路我都唔可以放心食嘢,好擔心自己燙襯😭我見隔離檯女仔都係全程拎高飯碗食飯🤦如果可以改進就更好啦!比如加個高d嘅檯面專放石板。
每天中午門口都大排長龍,認真望下餐牌真係唔貴wor!
午餐可能要排一個鐘,我都係夜晚先過來試下!
位置同大部分平價燒肉舖差唔多,唔算闊落,但乾淨企利嘅!
一份套餐包括自助區+湯+白飯。
自助區🥗
小菜都有三款,係好味嘅小菜,有我最愛豆芽!
飯🍚

牛🥩

和牛有donki水準,西冷就有凍肉舖基本水準。