2023-04-20 348 瀏覽
滿滿食堂平日Lunch, 要加一味道評分:☄️(highest_surprise)/☀️/🌤(pass)/⛅️/💨(lowest)🌤溫泉蛋豬軟骨雜錦丼(配熱菜蜜) $58首先 要讚一讚好入味(滷水汁)👍🏻温泉蛋配飯我既至愛✌🏻😍有兩舊豬軟骨(都算大舊 份量都ok)肉係唔硬的 但骨感比較重😂其中一舊個軟骨有少少硬所以我就冇食到 淨係食啲肉🤣🤣 喺中環黎講😆價錢非常合理👀仲送熱飲(凍飲+$3)(特飲半價+~$14)有奶蓋/珍奶飲!————————————————————————❤️‍🔥係中環翻工既大家可以間唔中去食下無妨❤️‍🔥下次黎食想試下佢d石上燒,價錢幾親民😍❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow me~話比我知你有睇,比啲動力我 ❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~

滿滿食堂
平日Lunch, 要加一

溫泉蛋豬軟骨雜錦丼

🌤溫泉蛋豬軟骨雜錦丼(配熱菜蜜) $58
首先 要讚一讚好入味(滷水汁)👍🏻温泉蛋配飯我既至愛✌🏻😍
有兩舊豬軟骨(都算大舊 份量都ok)
肉係唔硬的 但骨感比較重😂
其中一舊個軟骨有少少硬所以我就冇食到 淨係食啲肉🤣🤣
喺中環黎講😆價錢非常合理👀
————————————————————————
❤️‍🔥係中環翻工既大家可以間唔中去食下無妨
❤️‍🔥下次黎食想試下佢d石上燒,價錢幾親民😍

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
2023-04-19 289 瀏覽
最近疫情好轉,多咗出去食飯。有時候都唔知食乜好,但今次去到中上環見到一間,有拉麵、丼飯仲有鐵板牛扒比你食既地方,作為香港人有個冒險精神,當然要去試一試佢啦。地點 - 就係中環黃金地段,不過行過走過必定錯過,因為佢要落十幾級樓梯,唔方便落樓梯既朋友仔就未必合適啦。坐低見餐牌樣樣都想食,但考驗餐廳都應該食最簡單既餐,就係西冷牛鐵板餐(價錢88元港幣只收現金)一黎有塊燒熱既石板(鐵板)我唔識分,二塊西冷牛扒,放入去熱熱的鐵板(石板)當中,自由控制牛扒既既成熟程度,感覺就好似好忙碌咁,但係只需88蚊就有一個,煮食過程連碗都唔洗你自己洗你仲想點。註 : 牛扒會跟白飯(應該會食得飽 + 少少錢仲可以叫凍飲)講咁多無意思既,大家自己試下😂環境 - 尚算坐得舒服餐牌 - 種類都算多價格 - 普通
最近疫情好轉,多咗出去食飯。

註 : 牛扒會跟白飯
(應該會食得飽 + 少少錢仲可以叫凍飲)

講咁多無意思既,大家自己試下😂

環境 - 尚算坐得舒服
餐牌 - 種類都算多
價格 - 普通

朋友介紹的這間餐廳性價比不錯,價錢合理之餘,食物選擇眾多又可自由配搭,自助沙律吧比牛極提供的款式更多,當中溫泉蛋更是亮點,身為蛋控的我前後吃了五顆🤣🤣,再加上沙律和湯,真是飽到嘔,下次正餐其實點一款就夠,可留肚吃沙律吧的食物🙈。熱石的熱力不足夠將肉徹底燒熟,可以向店員要求更換熱石。這餐廳的服務和所有食物我都相當滿意,唯獨是湯的味精很重,對於吃慣自己煮的無添加食物的我,情況更覺嚴重,味道停留口腔久久不退😔。✧ ˚ · . *:・゚✧*:・゚✧・゚: *✧・゚:* .· ˚ ✧🥩滿滿食堂📍中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫消費:超嫩石燒雞扒120g + 滿滿石燒牛扒100g ($100)✿ 味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡✿ 服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡✿ 環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡✿ 價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡✿ 回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡✧ ˚ · . *:・゚✧*:・゚✧・゚: *✧・゚:* .· ˚ ✧#central #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoodsta

🥩滿滿食堂
📍中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫

✿ 味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#central #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkeats #hkfoodlover #hkfoodporn #hkfoodies #hkrestaurant #hkcafe #hkig #hkinstagram #hkdaily #hkgirl #hkiger #hkiggirl #hkblogger #hongkonger #hongkonggirl #hongkonginsta #hongkongig #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #中環美食 #日本料理 #食好西

2023-04-17 171 瀏覽
同老公係中環行完街又想食下牛肉就去咗試呢間滿滿食堂,原本見到佢下午茶既燒牛肉餐仲貴過午市既餐,問一問店員先知原來午市既燒牛肉餐最低消費要$80,所以一定要加配其他小食,另外值得一提既係,呢到既下午茶餐加$8 可以有自助沙律bar任食,我同老公都唔太餓就直接叫咗下午茶餐算了。最後叫咗個燒牛肉餐同埋照燒雞肉雜錦飯,同其他一人燒肉店一樣,都有個燒肉板俾你放件肉上去燒,醬汁都係自己係出面選,100g 既牛肉雖然幾細塊但都幾厚,肉質不過不失 ; 而我既雞肉飯,肉質都好鮮嫩,都有蛋絲、薑絲、紫菜加上日本米飯,不過我個飯都幾淡味,好彩老公拎咗啲醬汁過黎,可以落埋我個飯到加一點調味。

下午茶
2023-03-28 490 瀏覽
係中環極度罕有嘅價廉物美,餐廳所定既價格非常好,裝飾和裝修都非常好,入面好光猛好舒服,感覺都非常乾淨,食物比預期的要好得多,冇諗過喺中環可以比呢好平嘅價錢,但係有咁好嘅質素。有咁嘅質素、份量嘅肉,仲要白飯、沙律、湯任添,而沙律仲要係認真製作,蔬菜新鮮,所有野都做到好足! 所以一般中環打工仔可以建議佢每個禮拜都去食一次,慳到銀包之餘,亦都唔會食啲好劣質嘅食物,而且地點都好方便位於中環嘅核心區唔需要去蘭桂坊,或者SOHO行得咁遠
2023-03-17 634 瀏覽
星期五約12:40到達,由地爐排隊排到上地面,不過唔係等好耐,15分鐘就有位,因為前面好多人未人齊唔入得。之前買過外賣牛肉飯,牛肉雖然得幾粒但超好味,加上見食評寫牛肉好高質,所以來試吓石燒牛扒。餐廳是茶餐廳格局,但要自己出去攞餐具,只收現金,但要收加一。店員不是沒有禮貌,但就粗聲粗氣小小。我們吃了滿滿石燒牛扒200g跟白飯+甜品,因為有期望而來,所以相當失望,牛味欠奉。。。餐飲我們半價加配飲珍珠奶茶,味道尚可。甜品是雪米糍,但要叫店員才上。
店員不是沒有禮貌,但就粗聲粗氣小小。

餐飲我們半價加配飲珍珠奶茶,味道尚可。
甜品是雪米糍,但要叫店員才上。
2023-03-10
2023-03-15 482 瀏覽
平時去中環都係食西餐比較多😆今次黎到滿滿食堂試下啦!餐廳入面會有個少少嘅自助bar會有啲生菜 同埋唔同嘅沙律配料今日我哋就叫左石燒😆我覺得性價比嚟講都幾抵食物方面不過不失之後有機會都會再去食😆
平時去中環都係食西餐比較多😆
今次黎到滿滿食堂試下啦!

餐廳入面會有個少少嘅自助bar
會有啲生菜 同埋唔同嘅沙律配料
今日我哋就叫左石燒😆
我覺得性價比嚟講都幾抵
食物方面不過不失
之後有機會都會再去食😆

2023-03-14 351 瀏覽
喺中環搵早餐食,唔想去嗰幾間連鎖店,茶餐廳又多人,行吓行吓,見到有人從「滿滿食堂」的樓梯行上來出口,再望吓門口嘅大餐牌,原來有早餐食喎!一於試吓先。人唔多,我一位都可以坐卡位,好寬闊舒適。早餐只係$36起,喺中環來說,真係超值!我點了雪菜素肉絲米粉+炒蛋+薯餅+冷檸檬茶轉薯餅加$2,凍飲加$3,不用加一,總數$41。米粉份量唔多,啱晒女仔,男士就可能唔夠飽、但現場都有不少男士來食早餐。不用搭枱,舒舒服服食個早餐,又可以慢慢坐,的確係一個好地方。

人唔多,我一位都可以坐卡位,好寬闊舒適。

早餐只係$36起,喺中環來說,真係超值!

我點了雪菜素肉絲米粉+炒蛋+薯餅+冷檸檬茶
轉薯餅加$2,凍飲加$3,不用加一,總數$41。

2023-03-14
$41 (早餐)
2023-01-31 1012 瀏覽
繼續係公司附近覓食發現公司附近有間叫 滿滿食堂 既良心小店💛會招募義工做探訪而且價錢以中環區算平又好食所以我12:15左右到已經有人龍排緊隊好彩都唔洗等好耐就入座今次叫左個200g既滿滿石燒牛扒 $88 配熱檸茶一上枱見到係兩舊厚厚既牛扒好驚喜切落去邊位較薄都又稔又有牛味有時去餐廳食d牛都未必有呢度咁香餐具同汁係自助拎既比較特別係有黑松露蒜蓉不過其實乜都唔點已經好好食餐包左飯同甜品但我無食下次想再夜晚黎,包埋沙津同温泉蛋😋😋不過d服務真係麻麻地😅同而家出文先發現唔知點解收左我$104滿滿食堂 (中環)中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫
繼續係公司附近覓食

餐具同汁係自助拎既
比較特別係有黑松露蒜蓉
不過其實乜都唔點已經好好食
餐包左飯同甜品但我無食
下次想再夜晚黎,包埋沙津同温泉蛋😋😋

不過d服務真係麻麻地😅
同而家出文先發現唔知點解收左我$104

滿滿食堂 (中環)
中環皇后大道中58-60號振邦大廈地庫
2022-12-24 974 瀏覽
我呢啲鄉下仔好少過對面海食嘢,適逢老友介紹呢間嘢話放飯時超多人幫襯,我見打正牛嘅旗號就即管同佢去試一試真章~但可能禮拜六關係,都未見話好多人,夾埋我哋就得兩枱人,因為第一次嚟食,所以有啲嘢想問清楚一下,就近叫咗個女侍應嚟問下。我揭起A5嗰版就詢問:「請問啲牛係咪全部都石燒?」女侍應:「唔係嗰噃,你呢版咪係囉!」我:「哦,我唔係好清楚所以問下啫……」女侍應:「後面呢個呢個嗞唔係囉!」我當時當佢M到冇再講咩,直接點咗份A5牛肩胛+雞扒,同埋A5牛西冷+滿滿牛牛,係靚嘅,但侍應嘅語氣真係有待改善,雖然畀錢食嘢唔係大晒,但食客亦冇理由去受你氣。正當以為佢心情唔好先係噉,誰不知佢竟然轉個頭就同個男同事,由街頭打到街尾,笑聲加大叫,當下我仲以為去咗旺角啲街邊大排檔,完全一啲中環feel都冇……Anyway,縱使啲牛幾靚都好,我諗我只此一次

我揭起A5嗰版就詢問:「請問啲牛係咪全部都石燒?」
侍應:「唔係嗰噃,你呢版咪係囉!」

我:「哦,我唔係好清楚所以問下啫……」
侍應:「後面呢個呢個嗞唔係囉!」

Anyway,縱使啲牛幾靚都好,我諗我只此一次

2022-12-21
2022-12-13 644 瀏覽
番中環見番下舊同事食飯往往離不開住事、近況美國牛柳 凍檸檬茶朋友叫的牛柳都幾厚身凍凍地食石板燒都幾暖仲要有一碗白飯餐具同醬料係自助形式去拎我就無選石板燒天婦羅炸蝦燒雞扒丼 佢另外有碗椰子湯附上飲左口怪怪的丼對女生來說有點大碗香芋仙草奶茶看去超人氣就叫杯跟餐都係半價忘記叫佢走甜一點都吾係好甜
番中環見番下舊同事食飯
往往離不開住事、近況

美國牛柳 凍檸檬茶

看去超人氣就叫杯跟餐都係半價
忘記叫佢走甜一點都吾係好甜

2022-12-12
2022-11-26 601 瀏覽
員工對客人愛理不理,好似唔想做咁,連問幾多位都無問,慢慢行過黎,又要掃安心出行個陣質疑食客問個針卡係咪你架😑入到去成陣燒肉味,污煙脹氣😥🤮好臭好油膩塊牛排勁劣質,牛排勁多筋,好難食,好似唔新鮮肉咁,瘀血色🥴🤢地面又濕滑 又污糟,真係快啲執左佢👎🏻👎🏻👎🏻入到去掃安心出行 都態度唔好 個餐牌勁油勁污糟,已經好唔想掂到….叫野個陣員工又扮睇唔到人 態度惡劣😾黎到熱石燒牛,啲油彈到周圍都係😓比油彈到好痛,好唔安全,佢應該整啲野圍一圍住塊石🤕唔會再幫襯!

入到去成陣燒肉味,污煙脹氣😥🤮好臭好油膩

地面又濕滑 又污糟,真係快啲執左佢👎🏻👎🏻👎🏻

入到去掃安心出行 都態度唔好
個餐牌勁油勁污糟,已經好唔想掂到….
唔會再幫襯!
係中環想食平啲但又唔想食茶記?呢間💛滿滿食堂💛除咗日式丼飯仲有鐵板燒,無論係平日簡簡單單又一餐🍛 定星期五想鋸扒犒勞自己🍺 都可以~🌟溫泉蛋鹽燒牛脷丼 ($66)小編嘅初次體驗,俾朋友強烈推薦呢間,點知🤣🤣🤣 呢個麻麻地,牛脷唔知係咪錯覺 有微微酸味。下面啲飯都係普通白飯,比較清淡無咩味。反而對方個芝士汁滑蛋包飯好味10倍‼️下次識做了😢🌟安格斯西冷(100g) ($56) 某星期六小編再同朋友去食🤪發現原來有個自主區可以夾沙律、雞塊、蛋、車厘茄等冷盤🥗。唔知上次平日去係真係冇定自己冇留意到。 試咗啖同行友人嘅壽喜燒牛肉,送飯一流而且份量超級多🥰果次決定試石燒餐,加咗$5要滿滿紫菜飯😋再去自助區攞粒日本蛋黎自製牛角飯🤣啲肉有驚喜到,本身以為會極韌+唔夠飽,點知肉質幾嫩同好香牛味👍🏻。牛肉放係石自己燒,再配啖白飯,真係夠飽,抵‼️

🌟溫泉蛋鹽燒牛脷丼 ($66)

🌟安格斯西冷(100g) ($56)

2022-11-07 441 瀏覽
先此聲明食物質素係唔差今次淨係講服務同環境環境方面,去咗兩次,個地下依然油淋淋,著平底鞋出去攞湯都差D跣親, 檯底有唔知上一手客人跌落地嘅紙巾同食物, 以為第一次去係星期日6點太忙,第二次去係星期三, 6點入去,地下都係油服務差到俾錢買難受,相信係經理級,第一次去見到餐牌話兩個set係送甜品,個圖係雪糕,食完餐飯問佢係咪有甜品架,唔出聲隔一陣拎咗兩粒維記獨立包裝糯米糍(???!!)唔緊要咁食完快快趣買單啦,原來淨係收現金,我差張$50就叫朋友係銀包拎出黎找埋佢,當時未到7點,未有一半客,後面亦冇客人排隊俾錢,只得我同朋友,女經理即黑面,jip咗聲🙂(拎錢過程少於20秒)第二次去都係佢收銀,發覺佢對好多客冇咩禮貌,可能預客人唔出聲🙂反而其他員工服務冇問題幾有禮貌
先此聲明食物質素係唔差
今次淨係講服務同環境
環境方面,去咗兩次,個地下依然油淋淋,
2022-10-16 637 瀏覽
今日同朋友行下中環,經過聽到「有燒肉」既廣播😂先發現原來有間燒肉餐廳係地庫🤣佢既位置比較隱蔽,難怪佢地要播廣播去吸引食客🤣呢間餐廳主打食石板燒🤪不過我見佢都有丼飯/蛋包飯食🤩而且價錢係中環黎講算係抵!我同朋友都不約而同叫左石板燒B餐($108)呢個set係配兩款食材+咖哩飯/紫菜飯/白飯😋仲要包埋自助沙律吧同湯😋餐廳仲好貼心比埋圍裙我地😜🥩1️⃣石燒B餐—和牛漢堡+帶子($128)因為我地都想食和牛漢堡扒,所以就加左$28叫左黎試下🤪佢既和牛漢堡有兩塊,而且都算厚,燒既時候要按一按佢先會熟🤪帶子都新鮮!配埋紫菜飯食一流🤩🥩2️⃣石燒B餐—牛柳+雞扒($128)呢一set都加左$28去叫個牛柳😋牛柳肉汁都多😋而且質地都嫩滑🤣雞扒不過不失🤪本身都咸咸地,不過唔夠味可以去醬料區自己添🤩🍹3️⃣仙草奶茶🍹4️⃣鮮果蘋果醋注意‼️餐廳只接受現金支付,食之前記住禁定錢啊😜同埋係需要加一服務費🙏🏻

🥩1️⃣石燒B餐—和牛漢堡+帶子($128)

🥩2️⃣石燒B餐—牛柳+雞扒($128)

🍹3️⃣仙草奶茶
🍹4️⃣鮮果蘋果醋